Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   CARTA din 12 octombrie 2004  drepturilor si obligatiilor contribuabililor pe timpul desfasurarii inspectiei fiscale    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

CARTA din 12 octombrie 2004 drepturilor si obligatiilor contribuabililor pe timpul desfasurarii inspectiei fiscale

EMITENT: AGENTIA NATIONALA DE ADMINISTRARE FISCALA
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 977 din 25 octombrie 2004
În sistemul fiscal românesc, bazat pe autoimpunere, principala obligaţie ce revine contribuabililor o constituie declararea şi plata impozitelor, taxelor şi contribuţiilor sociale pe care aceştia le datoreazã bugetului general consolidat, administrat de Agenţia Naţionalã de Administrare Fiscalã.
Inspecţia fiscalã este o parte a sistemului nostru fiscal declarativ, având ca scop verificarea bazelor de impunere, a legalitãţii şi conformitãţii declaraţiilor fiscale, corectitudinii şi exactitãţii îndeplinirii obligaţiilor de cãtre contribuabili, respectãrii prevederilor legislaţiei fiscale şi contabile, precum şi stabilirea diferenţelor obligaţiilor de platã şi a accesoriilor aferente acestora.
Potrivit <>art. 7 alin. (1) din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedurã fiscalã, republicatã, înainte de începerea inspecţiei fiscale veţi fi informat despre drepturile şi obligaţiile pe care le aveţi în timpul desfãşurãrii inspecţiei fiscale, prin Carta drepturilor şi obligaţiilor contribuabililor pe timpul desfãşurãrii inspecţiei fiscale, care vã va fi transmisã o datã cu avizul de inspecţie fiscalã.

Stimate contribuabil,

Pe timpul desfãşurãrii inspecţiei fiscale aveţi urmãtoarele drepturi:
1. Dreptul de a fi înştiinţat despre acţiunea de inspecţie fiscalã
Înaintea desfãşurãrii inspecţiei fiscale veţi fi înştiinţat despre aceastã acţiune printr-un aviz de inspecţie fiscalã, care va fi transmis, în scris, de organul fiscal, astfel:
- cu 30 de zile înainte de începerea acţiunii de inspecţie fiscalã, pentru marii contribuabili;
- cu 15 zile înainte de începerea acţiunii de inspecţie fiscalã, pentru ceilalţi contribuabili.
Prin avizul de inspecţie fiscalã veţi fi înştiinţat cu privire la:
a) organul de inspecţie fiscalã care va efectua inspecţia fiscalã;
b) temeiul juridic al inspecţiei fiscale;
c) data de începere a inspecţiei fiscale;
d) obligaţiile fiscale şi perioadele ce urmeazã a fi supuse inspecţiei fiscale;
e) posibilitatea de a solicita amânarea datei de începere a inspecţiei fiscale.
În cazul în care inspecţia fiscalã are un caracter inopinat, se desfãşoarã în vederea soluţionãrii unor cereri ale dumneavoastrã sau în cazul unor acţiuni îndeplinite ca urmare a solicitãrii unor autoritãţi, potrivit legii, transmiterea avizului de inspecţie fiscalã nu este obligatorie.
2. Dreptul de a fi verificat numai pentru impozitele, taxele şi contribuţiile sociale aflate în cadrul termenului de prescripţie
Organul de inspecţie fiscalã poate verifica situaţia dumneavoastrã în cadrul termenului de prescripţie. Termenul de prescripţie a dreptului organului fiscal de a stabili obligaţii fiscale este de 5 ani, cu excepţia cazului când legea dispune altfel.
3. Dreptul de a solicita modificarea datei de începere a inspecţiei fiscale
Amânarea datei de începere a inspecţiei fiscale se poate solicita, o singurã datã, pentru motive justificate.
În acest caz vi se va comunica data la care a fost reprogramatã inspecţia fiscalã.
4. Dreptul de a fi verificat o singurã datã pentru fiecare impozit, taxã sau contribuţie socialã şi pentru fiecare perioadã supusã verificãrii/impozitãrii
Inspecţia fiscalã se efectueazã o singurã datã pentru fiecare impozit, taxã sau contribuţie socialã şi pentru fiecare perioadã supusã verificãrii/impozitãrii.
Totuşi, în cazul în care, de la data încheierii inspecţiei fiscale şi pânã la data împlinirii termenului de prescripţie, apar date suplimentare, necunoscute organelor de inspecţie fiscalã la data efectuãrii verificãrilor, sau erori de calcul care influenţeazã rezultatele acestora, conducãtorul inspecţiei fiscale competent poate decide reverificarea unei anumite perioade.
Datele suplimentare pe care se fundamenteazã decizia de reverificare a unei anumite perioade pot rezulta din situaţii cum sunt:
- efectuarea unui control încrucişat asupra documentelor justificative ale unui grup de contribuabili din care faceţi parte şi dumneavoastrã;
- obţinerea pe parcursul acţiunilor de inspecţie fiscalã efectuate la alţi contribuabili a unor documente sau informaţii suplimentare referitoare la activitatea dumneavoastrã, într-o perioadã care a fost deja supusã inspecţiei fiscale;
- solicitãri ale organelor de urmãrire penalã ori ale altor organe sau instituţii îndreptãţite potrivit legii;
- informaţii obţinute în orice alt mod, de naturã sã modifice rezultatele inspecţiei fiscale anterioare.
5. Dreptul de a solicita legitimarea organelor de inspecţie fiscalã
La începerea inspecţiei fiscale, organul de inspecţie fiscalã este obligat sã prezinte contribuabilului legitimaţia de inspecţie fiscalã şi ordinul de serviciu semnat de conducãtorul activitãţii de inspecţie fiscalã. Începerea inspecţiei fiscale trebuie consemnatã în Registrul unic de control.
6. Dreptul ca activitatea dumneavoastrã sã fie cât mai puţin afectatã pe timpul desfãşurãrii inspecţiei fiscale
Organele de inspecţie fiscalã au obligaţia sã exercite activitatea de inspecţie fiscalã în aşa fel încât sã afecteze cât mai puţin desfãşurarea activitãţilor dumneavoastrã curente şi sã utilizeze eficient timpul destinat inspecţiei fiscale.
7. Dreptul de a fi informat
Pe parcursul desfãşurãrii inspecţiei fiscale veţi fi informat asupra constatãrilor rezultate din inspecţia fiscalã.
8. Dreptul de a fi primul solicitat pentru a furniza informaţii
Organul de inspecţie fiscalã va solicita informaţiile necesare pentru determinarea stãrii de fapt fiscale întâi de la dumneavoastrã sau de la altã persoanã împuternicitã de dumneavoastrã.
Dacã pe timpul desfãşurãrii inspecţiei fiscale starea de fapt fiscalã nu a fost clarificatã de cãtre dumneavoastrã, organul de inspecţie fiscalã poate solicita informaţii şi altor persoane. Informaţiile furnizate de aceste persoane vor fi luate în considerare numai în mãsura în care sunt confirmate şi de alte mijloace de probã.
9. Dreptul de a refuza furnizarea de informaţii
Soţul/soţia şi rudele dumneavoastrã pânã la gradul al 3-lea inclusiv pot refuza furnizarea de informaţii, efectuarea de expertize, precum şi prezentarea unor înscrisuri.
Preoţii, avocaţii, notarii publici, consultanţii fiscali, executorii judecãtoreşti, auditorii, experţii contabili, medicii şi psihoterapeuţii pot refuza sã furnizeze informaţii cu privire la datele de care au luat cunoştinţã în exercitarea activitãţii lor.
Persoanele sus-menţionate, cu excepţia preoţilor, pot totuşi furniza informaţii, dar numai cu acordul persoanei despre care au fost solicitate informaţiile.
10. Dreptul de a beneficia de asistenţã de specialitate
Pe toatã durata exercitãrii inspecţiei fiscale aveţi dreptul sã beneficiaţi de asistenţã de specialitate sau juridicã.
11. Dreptul de a fi protejat pe linia secretului fiscal
Aveţi dreptul sã fiţi protejat pe linia secretului fiscal.
Informaţiile pe care le furnizaţi dumneavoastrã organelor de inspecţie fiscalã, precum şi cele pe care acestea le obţin pe timpul desfãşurãrii inspecţiei fiscale sunt protejate pe linia secretului fiscal.
În categoria informaţiilor de natura celor considerate a fi secret fiscal intrã datele referitoare la identitatea contribuabililor, natura şi cuantumul obligaţiilor fiscale, natura, sursa şi suma veniturilor debitorului, plãţi, conturi, încasãri, deduceri, credite, datorii, valoarea patrimoniului net sau orice fel de informaţii obţinute din declaraţii ori din documente prezentate de cãtre contribuabil sau orice alte informaţii cunoscute de organul fiscal ca urmare a exercitãrii atribuţiilor de serviciu.
În acest sens, funcţionarii publici din cadrul organului fiscal, inclusiv persoanele care nu mai deţin aceastã calitate, sunt obligaţi sã pãstreze secretul asupra informaţiilor pe care le deţin ca urmare a exercitãrii atribuţiilor de serviciu.
12. Dreptul de a primi dovada scrisã în cazul reţinerii unor documente de cãtre organele de inspecţie fiscalã
În cazul în care, în timpul desfãşurãrii inspecţiei fiscale, vi se reţin, în scopul protejãrii, documente, acte, înscrisuri, registre şi documente financiar-contabile sau orice element material care face dovada stabilirii, înregistrãrii şi achitãrii obligaţiilor fiscale de cãtre dumneavoastrã, organul de inspecţie fiscalã trebuie sã întocmeascã un act în care sunt specificate toate elementele necesare individualizãrii probei sau dovezii respective, precum şi menţiunea cã aceasta a fost reţinutã, potrivit dispoziţiilor legale, de cãtre organul fiscal.
Dacã au fost reţinute înscrisuri şi alte documente, în original, acestea vã vor fi înapoiate, organul de inspecţie fiscalã reţinând numai copii ale înscrisurilor relevante din punct de vedere fiscal.
13. Dreptul de a cunoaşte rezultatele inspecţiei fiscale
La încheierea inspecţiei fiscale organul fiscal va purta o discuţie finalã cu dumneavoastrã asupra constatãrilor şi consecinţelor lor fiscale.
Data, ora, locul şi problematica discuţiei vã vor fi comunicate în timp util.
Aveţi dreptul sã prezentaţi în scris punctul dumneavoastrã de vedere cu privire la constatãrile inspecţiei fiscale.
De asemenea, dupã încheierea inspecţiei fiscale, în cazul în care nu se modificã baza de impunere aferentã impozitelor, taxelor, contribuţiilor sociale şi altor sume datorate bugetului general consolidat, supuse inspecţiei fiscale, acest fapt vã va fi comunicat în scris.
Dacã în urma inspecţiei fiscale se modificã baza de impunere a obligaţiilor bugetare supuse inspecţiei fiscale, vi se va comunica Decizia de impunere privind obligaţiile fiscale suplimentare stabilite de inspecţia fiscalã.
14. Dreptul de a contesta decizia de impunere emisã în urma inspecţiei fiscale
În cazul în care vã simţiţi lezat de rezultatul inspecţiei fiscale, aveţi dreptul sã contestaţi decizia de impunere emisã cu aceastã ocazie de organul de inspecţie fiscalã.
Contestaţia se formuleazã în scris şi va cuprinde:
- datele dumneavoastrã de identificare;
- obiectul contestaţiei;
- motivele de fapt şi de drept;
- dovezile pe care se întemeiazã;
- semnãtura dumneavoastrã sau a persoanei împuternicite, precum şi ştampila, în cazul persoanelor juridice.
Contestaţia se depune în scris, în termen de 30 de zile de la data comunicãrii rezultatelor inspecţiei fiscale, la organul fiscal al cãrui act este atacat.
Contestaţiile formulate de dumneavoastrã împotriva deciziilor de impunere şi actelor administrative fiscale asimilate deciziilor de impunere se soluţioneazã dupã cum urmeazã:
a) contestaţiile care au ca obiect impozite, taxe, contribuţii, precum şi accesorii ale acestora, al cãror cuantum este sub 5 miliarde lei, se soluţioneazã de cãtre organele competente constituite la nivelul direcţiilor generale ale finanţelor publice la care sunteţi înregistrat ca plãtitor de impozite şi taxe;
b) contestaţiile formulate de marii contribuabili, care au ca obiect impozite, taxe, contribuţii, datorie vamalã, precum şi accesorii ale acestora, al cãror cuantum este sub 5 miliarde lei, se soluţioneazã de cãtre organele competente constituite în cadrul respectivelor direcţii generale de administrare a marilor contribuabili;
c) contestaţiile care au ca obiect impozite, taxe, contribuţii, precum şi accesorii ale acestora, al cãror cuantum este de 5 miliarde lei sau mai mare, precum şi cele formulate împotriva actelor emise de organele centrale se soluţioneazã de cãtre organele competente de soluţionare constituite la nivel central.
În soluţionarea contestaţiei organul competent se pronunţã prin decizie sau dispoziţie.
Decizia emisã în soluţionarea contestaţiei este definitivã în sistemul cãilor administrative de atac.
Decizia privind soluţionarea contestaţiei se comunicã dumneavoastrã, persoanelor introduse, în condiţiile <>art. 43 din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 , republicatã, precum şi organului de inspecţie fiscalã emitent al actului administrativ atacat.
Deciziile emise în soluţionarea contestaţiilor pot fi atacate la instanţa judecãtoreascã de contencios administrativ competentã.
De asemenea, este bine sã cunoaşteţi şi urmãtoarele prevederi:
● Termenul de prescripţie a dreptului organului fiscal de a stabili obligaţii fiscale începe sã curgã de la data de 1 ianuarie a anului urmãtor celui în care s-a nãscut creanţa fiscalã potrivit <>art. 23 din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 , republicatã, dacã legea nu dispune altfel.
● Dreptul de a stabili obligaţii fiscale se prescrie în termen de 10 ani în cazul în care acestea rezultã din sãvârşirea unei fapte prevãzute de legea penalã. Acest termen curge de la data sãvârşirii faptei ce constituie infracţiune, sancţionatã ca atare printr-o hotãrâre judecãtoreascã definitivã.
● La contribuabilii mari, perioada supusã inspecţiei fiscale începe de la sfârşitul perioadei controlate anterior.
● La celelalte categorii de contribuabili, inspecţia fiscalã se efectueazã asupra creanţelor nãscute în ultimii 3 ani fiscali pentru care existã obligaţia depunerii declaraţiilor fiscale. Inspecţia fiscalã se poate extinde pe perioada de prescripţie a dreptului de a stabili obligaţii fiscale, dacã:
a) existã indicii privind diminuarea impozitelor, taxelor, contribuţiilor şi a altor sume datorate bugetului general consolidat;
b) nu au fost depuse declaraţii fiscale;
c) nu au fost îndeplinite obligaţiile de platã a impozitelor, taxelor, contribuţiilor şi a altor sume datorate bugetului general consolidat.
● Durata efectuãrii inspecţiei fiscale este stabilitã de organele de inspecţie fiscalã sau, dupã caz, de compartimentele de specialitate ale autoritãţilor administraţiei publice locale, în funcţie de obiectivele inspecţiei, şi nu poate fi mai mare de 3 luni. În cazul marilor contribuabili sau al celor care au sedii secundare, durata inspecţiei nu poate fi mai mare de 6 luni.
Pe timpul desfãşurãrii inspecţiei fiscale aveţi urmãtoarele obligaţii:
1. Obligaţia de a permite accesul organului de inspecţie fiscalã în incintele dumneavoastrã de afaceri
Indiferent de locul unde se desfãşoarã inspecţia fiscalã, organul de inspecţie fiscalã are dreptul sã inspecteze orice incintã de afaceri a dumneavoastrã sau orice alte incinte ori locuri în care existã bunuri impozabile sau se desfãşoarã activitãţi producãtoare de venituri, în prezenţa dumneavoastrã ori a unei persoane desemnate de cãtre dumneavoastrã.
Aceastã obligaţie vã revine, de regulã, în timpul programului dumneavoastrã normal de lucru. Cu acordul dumneavoastrã şi cu aprobarea conducãtorului organului de inspecţie fiscalã, inspecţia fiscalã se poate desfãşura şi în afara programului dumneavoastrã de lucru.
Acordul trebuie sã îl exprimaţi în scris, sã îl înregistraţi la registratura dumneavoastrã, urmând a fi anexat la actul încheiat cu ocazia inspecţiei fiscale.
2. Obligaţia de a asigura un spaţiu adecvat şi logistica necesarã desfãşurãrii inspecţiei fiscale
Inspecţia fiscalã se desfãşoarã, de regulã, în spaţiile dumneavoastrã de lucru şi, prin urmare, trebuie sã puneţi la dispoziţia organelor de inspecţie fiscalã un spaţiu adecvat, precum şi logistica necesarã desfãşurãrii inspecţiei fiscale.
Prin spaţiu adecvat se înţelege asigurarea unui spaţiu în limita posibilitãţilor dumneavoastrã, dupã caz, dotat cu necesarul minim de biroticã şi care sã permitã pãstrarea în siguranţã a documentelor primite pentru inspecţia fiscalã sau elaborate de organele de inspecţie fiscalã. În cazul în care dumneavoastrã nu puteţi asigura un spaţiu corespunzãtor, veţi anunţa în scris şi motivat organul de inspecţie fiscalã competent.
3. Obligaţia de a pune la dispoziţie organului de inspecţie fiscalã toate documentele care stau la baza calculãrii impozitelor datorate
În vederea stabilirii stãrii de fapt fiscale, aveţi obligaţia de a pune la dispoziţie organului de inspecţie fiscalã registrele de evidenţã contabilã, documentele de afaceri şi orice alte înscrisuri relevante pentru inspecţia fiscalã. Organul de inspecţie fiscalã are dreptul de a solicita şi altor persoane înscrisuri, dacã starea de fapt fiscalã nu a fost clarificatã pe baza înscrisurilor puse la dispoziţie de dumneavoastrã.
Aveţi obligaţia sã daţi informaţii şi sã prezentaţi la locul de desfãşurare a inspecţiei fiscale toate documentele, precum şi orice alte date necesare clarificãrii situaţiilor de fapt relevante din punct de vedere fiscal.
La finalizarea inspecţiei fiscale, aveţi obligaţia de a da o declaraţie scrisã, pe propria rãspundere, din care sã rezulte cã au fost puse la dispoziţie toate documentele şi informaţiile relevante pentru inspecţia fiscalã.
4. Obligaţia de a colabora la desfãşurarea inspecţiei fiscale
Aveţi obligaţia de a colabora la constatarea stãrilor de fapt fiscale. Sunteţi obligat sã oferiţi informaţii şi sã prezentaţi la locul de desfãşurare a inspecţiei fiscale toate documentele, precum şi orice alte date necesare clarificãrii situaţiilor de fapt relevante din punct de vedere fiscal.
5. Obligaţia de a conduce, a pãstra şi a arhiva evidenţele contabile şi fiscale într-un mod adecvat şi de a le pãstra la domiciliul fiscal sau la sediile dumneavoastrã secundare, dupã caz
Aveţi obligaţia de a conduce şi a pãstra evidenţele contabile şi fiscale la domiciliul fiscal sau la sediile dumneavoastrã secundare, dupã caz.
Dacã aţi ţinut evidenţele contabile şi fiscale cu ajutorul sistemelor electronice de gestiune, pe lângã datele arhivate aveţi obligaţia sã pãstraţi şi sã prezentaţi şi aplicaţiile informatice cu ajutorul cãrora aţi generat datele arhivate în format electronic.
6. Obligaţia de a furniza organului de inspecţie fiscalã informaţiile solicitate
Dumneavoastrã sau alte persoane numite de dumneavoastrã aveţi obligaţia sã furnizaţi informaţiile solicitate de organele de inspecţie fiscalã. Dacã informaţiile dumneavoastrã sau ale persoanei numite de dumneavoastrã sunt insuficiente, atunci organul de inspecţie fiscalã se poate adresa şi altor persoane pentru obţinerea de informaţii.
Cererea de furnizare a informaţiilor se formuleazã în scris şi va specifica natura informaţiilor solicitate pentru determinarea stãrii de fapt fiscale şi documentele care susţin informaţiile furnizate.
7. Obligaţia de a vã prezenta la sediul organului fiscal
Aveţi obligaţia de a vã prezenta la sediul organului fiscal pentru a da informaţii şi lãmuriri necesare stabilirii situaţiei dumneavoastrã fiscale reale. În cazul în care solicitarea de a vã prezenta este fãcutã în scris, aceasta va cuprinde obligatoriu:
- data, ora şi locul la care sunteţi obligaţi sã vã prezentaţi;
- baza legalã a solicitãrii;
- scopul solicitãrii;
- documentele pe care sunteţi obligaţi sã le prezentaţi.
8. Obligaţia de a îndeplini mãsurile dispuse de organul de inspecţie fiscalã
Aveţi obligaţia de a îndeplini mãsurile prevãzute în actul întocmit cu ocazia inspecţiei fiscale, în termenele şi în condiţiile stabilite de organele de inspecţie fiscalã.
9. Obligaţia de a plãti diferenţele de impozite, taxe, contribuţii sociale, stabilite cu ocazia inspecţiei fiscale, precum şi dobânzile şi penalitãţile de întârziere aferente acestora
Sunteţi obligat sã plãtiţi diferenţele de impozite, taxe şi contribuţii sociale, stabilite cu ocazia inspecţiei fiscale, precum şi dobânzile şi penalitãţile de întârziere aferente acestora.
Pentru diferenţele de impozite, taxe, contribuţii sociale şi pentru dobânzile şi penalitãţile de întârziere stabilite, termenul de platã se stabileşte în funcţie de data comunicãrii acestora prin decizia de impunere, astfel:
- dacã data comunicãrii este cuprinsã în intervalul 1-15 din lunã, termenul de platã este pânã la data de 5 a lunii urmãtoare;
- dacã data comunicãrii este cuprinsã în intervalul 16-31 din lunã, termenul de platã este pânã la data de 20 a lunii urmãtoare.
Decizia de impunere privind obligaţiile fiscale suplimentare stabilite de inspecţia fiscalã vã este comunicatã dupã cum urmeazã:
- prin prezentarea dumneavoastrã la sediul organului fiscal emitent. În acest caz, data comunicãrii deciziei de impunere privind obligaţiile fiscale stabilite suplimentar de inspecţia fiscalã este data ridicãrii sub semnãturã a actului respectiv;
- prin persoanele împuternicite ale organului fiscal, potrivit legii;
- prin poştã, la domiciliul dumneavoastrã fiscal, cu scrisoare recomandatã cu confirmare de primire, precum şi prin alte mijloace cum sunt: fax, telefon, e-mail, dacã se asigurã transmiterea textului actului şi confirmarea primirii acestuia, iar data comunicãrii va fi doveditã prin semnãtura dumneavoastrã.
Dacã se constatã lipsa dumneavoastrã sau a persoanei împuternicite de cãtre dumneavoastrã sã primeascã decizia de impunere privind obligaţiile fiscale suplimentare stabilite de inspecţia fiscalã, de la domiciliul fiscal, comunicarea se face prin publicarea unui anunţ într-un cotidian naţional de largã circulaţie şi într-un cotidian local sau în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a, în care se menţioneazã cã a fost emis actul pe numele dumneavoastrã. Decizia de impunere privind obligaţiile fiscale suplimentare stabilite de inspecţia fiscalã produce efecte din momentul comunicãrii şi se considerã comunicatã în a cincea zi de la data publicãrii anunţului.

------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016