Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   CAIET DE SARCINI - CADRU din 9 iulie 2007  al serviciului de salubrizare*)    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

CAIET DE SARCINI - CADRU din 9 iulie 2007 al serviciului de salubrizare*)

EMITENT: AUTORITATEA NATIONALA DE REGLEMENTARE PENTRU SERVICIILE COMUNITARE DE UTILITATI PUBLICE - A.N.R.S.C.
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 550 bis din 13 august 2007

----
*) Caietul de sarcini-cadru este aprobat de <>Ordinul nr. 111/2007 , publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 550, din data de 13 august 2007.


Obiectul caietului de sarcini-cadru
1. Prezentul caiet de sarcini-cadru stabileşte conţinutul şi modul de întocmire a caietelor de sarcini de cãtre consiliile locale, Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi asociaţiile de dezvoltare comunitarã, dupã caz, care înfiinţeazã, organizeazã, conduc, coordoneazã şi controleazã funcţionarea serviciului de salubrizare şi care au totodatã atribuţia de monitorizare şi exercitare a controlului cu privire la prestarea serviciului de salubrizare, indiferent de forma de gestiune adoptatã.
2.1. Caietele de sarcini se vor întocmi în concordanţã cu necesitãţile obiective ale consiliilor locale, Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi asociaţiilor de dezvoltare comunitarã, dupã caz, cu respectarea în totalitate a regulilor de bazã precizate în caietul de sarcini-cadru şi a Regulamentului-cadru al serviciului de salubrizare.
2.2. Caietele de sarcini vor fi supuse aprobãrii consiliilor locale, Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi asociaţiilor de dezvoltare comunitarã, dupã caz.
2.3. Pentru fiecare activitate a serviciului se va întocmi câte un caiet de sarcini, chiar dacã activitãţile se presteazã de acelaşi operator.
3. La întocmirea caietelor de sarcini autoritatea publicã localã întocmitoare are obligaţia de a utiliza documentaţia prevãzutã în prezentul caiet de sarcini-cadru, dupã cum urmeazã:
a) în conţinutul documentaţiei caietului de sarcini se vor prelua din prezentul caiet de sarcini-cadru activitãţile şi condiţiile tehnice specifice activitãţii desfãşurate;
b) conţinutul caietului de sarcini va fi elaborat prin transcrierea identicã a textelor scrise cu caractere normale, cu excepţia numerelor de articole care vor cãpãta o nouã numerotare prin completarea datelor necesare în conformitate cu indicaţiile precizate prin textele scrise cu caractere înclinate din conţinutul documentaţiei caietului de sarcini-cadru;
c) conţinutul caietului de sarcini va cuprinde setul de formulare precizate ca fiind obligatorii în caietul de sarcini-cadru, la care se pot adãuga şi alte formulare considerate necesare pentru realizarea corespunzãtoare a serviciului.
4. Consiliile locale, Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi asociaţiile de dezvoltare comunitarã, dupã caz, au obligaţia ca la întocmirea caietului de sarcini sã defineascã specificaţiile tehnice prin referire la reglementãrile tehnice, astfel cum sunt acestea definite în legislaţia internã referitoare la standardizarea naţionalã.

CAP. I
Obiectul caietului de sarcini

ART. 1
Prezentul caiet de sarcini stabileşte condiţiile de desfãşurare a activitãţilor specifice serviciului de salubrizare, stabilind nivelurile de calitate şi condiţiile tehnice necesare funcţionãrii acestui serviciu în condiţii de eficienţã şi siguranţã.
ART. 2
Prezentul caiet de sarcini a fost elaborat spre a servi drept documentaţie tehnicã şi de referinţã în vederea stabilirii condiţiilor specifice de desfãşurare a serviciului de salubrizare indiferent de modul de gestiune adoptat.
ART. 3
Caietul de sarcini face parte integrantã din documentaţia necesarã desfãşurãrii activitãţii ...(se trece activitatea specificã serviciului de salubrizare)... şi constituie ansamblul cerinţelor tehnice de bazã.
ART. 4
(1) Prezentul caiet de sarcini conţine specificaţiile tehnice care definesc caracteristicile referitoare la nivelul calitativ, tehnic şi de performanţã, siguranţa în exploatare, precum şi sisteme de asigurare a calitãţii, terminologia, condiţiile pentru certificarea conformitãţii cu standarde relevante sau altele asemenea.
(2) Specificaţiile tehnice se referã, de asemenea, la algoritmul executãrii activitãţilor, la verificarea, inspecţia şi condiţiile de recepţie a lucrãrilor, precum şi la alte condiţii ce derivã din actele normative şi reglementãrile în legãturã cu desfãşurarea serviciului de salubrizare.
(3) Caietul de sarcini precizeazã reglementãrile obligatorii referitoare la protecţia muncii, la prevenirea şi stingerea incendiilor şi la protecţia mediului, care trebuie respectate pe parcursul prestãrii serviciului/activitãţii ...(se trece activitatea specificã serviciului de salubrizare)... şi care sunt în vigoare.
ART. 5
Termenii, expresiile şi abrevierile utilizate sunt cele din regulamentul serviciului de salubrizare.

CAP. II
Cerinţe organizatorice minimale

ART. 6
Operatorii serviciului de salubrizare vor asigura:
a) respectarea legislaţiei, normelor, prescripţiilor şi regulamentelor privind igiena muncii, protecţia muncii, gospodãrirea apelor, protecţia mediului, urmãrirea comportãrii în timp a construcţiilor, prevenirea şi combaterea incendiilor;
b) exploatarea, întreţinerea şi reparaţia instalaţiilor şi utilajelor cu personal autorizat, în funcţie de complexitatea instalaţiei şi specificul locului de muncã;
c) respectarea indicatorilor de performanţã şi calitate stabiliţi prin contractul de delegare a gestiunii sau prin hotãrârea de dare în administrare a serviciului şi precizaţi în regulamentul serviciului de salubrizare;
d) furnizarea cãtre autoritatea administraţiei publice locale, respectiv A.N.R.S.C., a informaţiilor solicitate şi accesul la documentaţiile şi la actele individuale pe baza cãrora presteazã serviciul de salubrizare, în condiţiile legii;
e) respectarea angajamentelor luate prin contractele de prestare a serviciului de salubrizare;
f) prestarea serviciului de salubrizare la toţi utilizatorii din raza unitãţii administrativ-teritoriale pentru care are hotãrâre de dare în administrare sau contract de delegare a gestiunii, colectarea întregii cantitãţi de deşeuri municipale şi lãsarea în stare de curãţenie a spaţiului destinat depozitãrii recipientelor de precolectare;
g) aplicarea de metode performante de management care sã conducã la reducerea costurilor de operare;
h) dotarea utilizatorilor cu mijloace de realizare a precolectãrii selective în cantitãţi suficiente, etanşe şi adecvate mijloacelor de transport pe care le au în dotare;
i) înlocuirea mijloacelor de precolectare care prezintã defecţiuni sau neetanşeitãţi;
j) elaborarea planurilor anuale de revizii şi reparaţii executate cu forţe proprii şi cu terţi;
k) realizarea unui sistem de evidenţã a sesizãrilor şi reclamaţiilor şi de rezolvare operativã a acestora;
l) evidenţa orelor de funcţionare a utilajelor;
m) ţinerea unei evidenţe a gestiunii deşeurilor şi raportarea periodicã a situaţiei autoritãţilor competente, conform reglementãrilor în vigoare;
n) personalul necesar pentru prestarea activitãţilor asumate prin contract sau prin hotãrârea de dare în administrare;
o) conducerea operativã prin dispecerat şi asigurarea mijloacelor tehnice şi a personalului de intervenţie;
p) o dotare proprie cu instalaţii şi echipamente specifice necesare pentru prestarea activitãţilor în condiţiile stabilite prin contract sau prin hotãrârea de dare în administrare;
q) alte condiţii specifice stabilite de autoritatea administraţiei publice locale.
ART. 7
Obligaţiile şi rãspunderile personalului operativ al operatorului sunt cuprinse în regulamentul serviciului, anexã la prezentul caiet de sarcini (Regulamentul de serviciu se întocmeşte pe baza Regulamentului-cadru al serviciului de salubrizare).
ART. 8
În caietele de sarcini se vor preciza condiţiile de realizare a reparaţiilor, a investiţiilor, precum şi a altor cheltuieli pe care le va face operatorul, specificându-se modul de aprobare şi decontare a acestora în cadrul relaţiilor contractuale dintre autoritatea administraţiei publice locale şi operator.

CAP. III
Serviciul de salubrizare

SECŢIUNEA 1
Precolectarea, colectarea şi transportul deşeurilor municipale, inclusiv a deşeurilor toxice periculoase din deşeurile menajere, cu excepţia celor cu regim special

ART. 9
Operatorul are permisiunea de a desfãşura activitãţile de precolectare, colectare şi transport al deşeurilor municipale, inclusiv a deşeurilor toxice periculoase din deşeurile menajere, cu excepţia celor cu regim special, în condiţiile legii, în aria administrativ-teritorialã .....(se va completa aria administrativ-teritorialã în care urmeazã sã se presteze activitatea, cu delimitãrile acesteia).
ART. 10
Numãrul mediu anual de locuitori din aria de operare este de ....... locuitori înregistraţi, inclusiv flotanţii, din care ................ cu gospodãrii individuale şi ....... în asociaţii de locatari/proprietari.
ART. 11
Punctele de colectare şi dotarea acestora sunt cele din anexa nr. 1 la caietul de sarcini (se completeazã tabelul nr. 1, anexã la prezentul caiet de sarcini-cadru).
ART. 12
Lista agenţilor economici şi a instituţiilor publice din aria de operare şi cantitãţile de deşeuri defalcate pe componente, conform datelor transmise de aceştia, sunt prezentate în anexa nr. 2 la caietul de sarcini (se va completa tabelul nr. 2, anexã la prezentul caiet de sarcini-cadru).
ART. 13
Graficul de precolectare a deşeurilor municipale nesortate sau a celor biodegradabile de la toţi utilizatorii, inclusiv agenţii economici şi instituţiile publice, în perioada 1 aprilie - 1 octombrie, este prezentat în anexa nr. 3 la caietul de sarcini (se va completa tabelul nr. 3, anexã la caietul de sarcini-cadru).
ART. 14
Graficul de precolectare a deşeurilor municipale preselectate de la toţi utilizatorii, inclusiv agenţii economici şi instituţiile publice, este prezentat în anexa nr. 4 la prezentul caiet de sarcini (se va completa tabelul nr. 4, anexã la caietul de sarcini-cadru).
ART. 15
Numãrul de recipiente necesare pentru precolectarea deşeurilor municipale nesortate este prezentat în anexa nr. 5 la prezentul caiet de sarcini (se va completa tabelul nr. 5, anexã la caietul de sarcini-cadru, determinate în funcţie de tipul şi capacitatea recipientelor şi de numãrul de persoane arondate unui punct de precolectare. Calculul se realizeazã conform Breviarului de calcul nr. 3, anexã la caietul de sarcini-cadru).
ART. 16
Cantitatea medie zilnicã de deşeuri nesortate ce urmeazã a fi transportate este de..., determinatã conform anexei nr. 6 la prezentul caiet de sarcini (se va prezenta Breviarul de calcul nr. 1, anexã la caietul de sarcini-cadru, cu determinarea cantitãţii medii zilnice de deşeuri municipale).
ART. 17
Volumul total de deşeuri municipale nesortate ce urmeazã a fi transportate este de..., determinat conform anexei nr. 7 la prezentul caiet de sarcini (se va prezenta Breviarul de calcul nr. 2, anexã la caietul de sarcini-cadru, cu determinarea volumului total mediu maxim zilnic de deşeuri municipale).
ART. 18
În cazul gestiunii delegate se poate impune ca o condiţie de eligibilitate existenţa unei dotãri minime cu mijloace de colectare şi transport, utilizând Breviarele de calcul nr. 4 şi 5, anexe la caietul de sarcini-cadru.
ART. 19
Traseele de transport al deşeurilor municipale sunt cele prezentate în anexa nr. ....(se trece numãrul anexei la caietul de sarcini care va cuprinde harta zonei de deservire, cu indicarea traseului de transport al deşeurilor municipale la staţia de sortare, transfer sau depozit, dupã caz).
ART. 20
(1) Deşeurile municipale, dupã colectare, se depoziteazã temporar la staţia de transfer, situatã în .. (se va specifica locaţia acesteia, în cazul cã existã staţie de transfer), având capacitatea de prelucrare de..... mc/zi şi o ritmicitate de transfer de...... mc/zi.
(2) La staţia de transfer sunt arondaţi urmãtorii operatori care depoziteazã temporar deşeuri municipale în cantitãţi de: ...(se trec operatorii arondaţi staţiei de transfer, sediul acestora şi cantitãţile medii zilnice depozitate temporar).
ART. 21
(1) Deşeurile municipale se sorteazã la staţia de sortare situatã în ...(se va specifica locaţia acesteia), având capacitatea de ...t/zi.
(2) La staţia de sortare sunt arondaţi urmãtorii operatori care transportã deşeuri municipale în cantitãţi de: ...(se trec operatorii arondaţi staţiei de sortare, sediul acestora şi cantitãţile medii zilnice aduse în vederea sortãrii).
ART. 22
Depozitul/depozitele de deşeuri în care se va depozita fracţia inutilizabilã este/sunt situat/e în ...(se va specifica depozitul/depozitele la care este arondatã localitatea în care operatorul presteazã serviciul, acesta fiind prevãzut în autorizaţia de mediu eliberatã de autoritatea de mediu competentã).
ART. 23
Alte date necesare definirii serviciului din punct de vedere al parametrilor instalaţiilor şi al cantitãţilor.
ART. 24
Se vor detalia prevederile art. 4 alin. (2) şi (3) din caietul de sarcini-cadru.
ART. 25
Prestarea activitãţilor de precolectare, colectare şi transport al deşeurilor municipale, inclusiv a deşeurilor toxice periculoase din deşeurile menajere, cu excepţia celor cu regim special, se va executa astfel încât sã se realizeze:
a) continuitatea activitãţii, indiferent de anotimp şi condiţiile meteo, cu respectarea prevederilor contractuale;
b) corectarea şi adaptarea regimului de prestare a activitãţii la cerinţele utilizatorului;
c) controlul calitãţii serviciului prestat;
d) respectarea instrucţiunilor/procedurilor interne de prestare a activitãţii;
e) ţinerea la zi a documentelor cu privire la prestarea serviciului;
f) respectarea regulamentului serviciului de salubrizare aprobat de autoritatea administraţiei publice locale în condiţiile legii;
g) prestarea activitãţii pe baza principiilor de eficienţã economicã, având ca obiectiv reducerea costurilor de prestare a serviciului;
h) asigurarea capacitãţii de transport al deşeurilor, pentru prestarea serviciului la toţi utilizatorii din aria administrativ-teritorialã încredinţatã;
i) reînnoirea parcului auto, în vederea creşterii eficienţei în exploatarea acestuia, încadrãrii în normele naţionale privind emisiile poluante şi asigurãrii unui serviciu de calitate;
j) îndeplinirea indicatorilor de calitate a prestãrii activitãţii, specificaţi în regulamentul serviciului de salubrizare;
k) asigurarea, pe toatã durata de executare a serviciului, de personal calificat şi în numãr suficient.

SECŢIUNEA a 2-a
Sortarea deşeurilor municipale

ART. 26
Operatorul are permisiunea de a desfãşura activitatea de sortare a deşeurilor municipale, în condiţiile legii, în aria administrativ-teritorialã ...........(se va completa aria administrativ-teritorialã în care urmeazã sã se presteze serviciul).
ART. 27
Operatorul care desfãşoarã activitatea de precolectare, colectare şi transport al deşeurilor municipale, inclusiv a deşeurilor toxice periculoase din deşeurile menajere, cu excepţia celor cu regim special, va desfãşura şi activitatea de sortare a deşeurilor municipale şi va fi sprijinit de consiliul local, Consiliul General al Municipiului Bucureşti sau asociaţia de dezvoltare comunitarã ...........(se introduce denumirea consiliului care întocmeşte caietul de sarcini) pentru a introduce precolectarea selectivã a deşeurilor, prin dezvoltarea metodelor şi sistemelor pentru sortarea la sursã şi/sau înainte de depozitare.
ART. 28
Spaţiile amenajate pentru colectarea selectivã a deşeurilor menajere şi dotãrile de care dispun acestea sunt cele din anexa nr. 1 (se va completa tabelul nr. 1 cu locaţia punctelor pentru colectarea selectivã, anexã la prezentul caiet de sarcini-cadru, şi dotarea acestora cu recipiente).
ART. 29
Staţiile de sortare amplasate în aria administrativ-teritorialã din zona de operare sunt cele din anexa nr. 2 (se va completa tabelul nr. 6 din anexa la prezentul caiet de sarcini-cadru).
ART. 30
La staţia de sortare, cantitãţile şi categoriile de materiale refolosibile ce se vor sorta sunt cele specificate în anexa nr. 3 (se va completa tabelul nr. 7, anexã la prezentul caiet de sarcini-cadru).
ART. 31
Lista utilizatorilor arondaţi pentru depozitarea deşeurilor de ambalaje la punctele de colectare este prezentatã în anexa ... (se trece numãrul anexei).
ART. 32
Alte date necesare definirii serviciului din punct de vedere al parametrilor instalaţiilor şi cantitãţilor.
ART. 33
Se vor detalia prevederile art. 4 alin. (2) şi (3) din caietul de sarcini-cadru.
ART. 34
Prestarea activitãţii de sortare a deşeurilor municipale se va executa astfel încât sã se realizeze:
a) continuitatea activitãţii, indiferent de anotimp şi condiţiile meteo, cu respectarea prevederilor contractuale;
b) controlul calitãţii serviciului prestat;
c) respectarea instrucţiunilor/procedurilor interne de prestare a activitãţii;
d) ţinerea la zi a documentelor cu privire la cantitãţile de deşeuri de ambalaje colectate şi predate agenţilor economici valorificatori;
e) respectarea regulamentului serviciului de salubrizare aprobat de autoritatea administraţiei publice locale, în condiţiile legii;
f) prestarea activitãţii pe baza principiilor de eficienţã economicã, având ca obiectiv reducerea costurilor de prestare a serviciului;
g) asigurarea mijloacelor auto adecvate pentru încãrcarea şi transportul deşeurilor de ambalaje de la toate punctele amenajate pentru colectarea selectivã a deşeurilor;
h) îndeplinirea obiectivelor anuale asumate privind reciclarea şi valorificarea deşeurilor de ambalaje prin preluarea responsabilitãţii de la operatorii economici autorizaţi în acest scop de Ministerul Mediului şi Gospodãririi Apelor;
i) asigurarea, pe toatã durata de executare a serviciului, de personal calificat şi în numãr suficient.

SECŢIUNEA a 3-a
Organizarea prelucrãrii, neutralizãrii şi valorificãrii materiale şi energetice a deşeurilor

ART. 35
Operatorul are permisiunea de a desfãşura activitatea de prelucrare, neutralizare şi valorificare materialã şi energeticã a deşeurilor, în condiţiile legii, în aria administrativ-teritorialã (se va completa aria administrativ-teritorialã în care urmeazã sã se presteze activitatea).
ART. 36
Deşeurile municipale generate în aria administrativ-teritorialã a municipiului/oraşului/localitãţii/ asociaţiei de dezvoltare comunitarã ........ se vor transporta la incineratoarele precizate în anexa nr. ...... (se va completa numãrul anexei cu locaţia incineratoarelor şi capacitatea de lucru a acestora) în vederea prelucrãrii, neutralizãrii şi valorificãrii materiale şi energetice a acestora.
ART. 37
Cantitatea estimatã de deşeuri municipale ce urmeazã a fi prelucrate, neutralizate şi valorificate material şi energetic este de ....... tone/zi/lunã/an.
ART. 38
Alte date necesare definirii serviciului din punct de vedere al parametrilor instalaţiilor şi al cantitãţilor.
ART. 39
Se vor detalia prevederile art. 4 alin. (2) şi (3) din caietul de sarcini-cadru.

SECŢIUNEA a 4-a
Depozitarea controlatã a deşeurilor municipale

ART. 40
Operatorul are permisiunea de a desfãşura activitatea de depozitare controlatã a deşeurilor municipale, în condiţiile legii, în .....(se va completa locaţia/locaţiile în care urmeazã sã se presteze activitatea).
ART. 41
Deşeurile municipale generate în aria administrativ-teritorialã de operare care, în urma procesului de sortare, nu mai pot fi reciclate sunt depozitate controlat în urmãtoarele depozite de deşeuri (se trece lista depozitelor la care localitatea este arondatã şi au autorizaţie de funcţionare).
ART. 42
Alte date necesare definirii serviciului din punct de vedere al parametrilor instalaţiilor şi al cantitãţilor.
ART. 43
Se vor detalia prevederile art. 4 alin. (2) şi (3) din caietul de sarcini-cadru.
ART. 44
Prestarea activitãţii de depozitare controlatã a deşeurilor municipale se va executa astfel încât sã se realizeze:
a) continuitatea activitãţii, indiferent de anotimp şi condiţiile meteo, cu respectarea prevederilor contractuale;
b) controlul calitãţii serviciului prestat;
c) respectarea instrucţiunilor/procedurilor interne de prestare a activitãţii;
d) respectarea regulamentului serviciului de salubrizare aprobat de autoritatea administraţiei publice locale, în condiţiile legii;
e) prestarea activitãţii pe baza principiilor de eficienţã economicã, având ca obiectiv reducerea costurilor de prestare a serviciului;
f) asigurarea mijloacelor auto adecvate pentru încãrcarea şi transportul deşeurilor de la locul de producere la staţiile de transfer, staţiile de sortare sau depozitul de deşeuri;
g) asigurarea, pe toatã durata de executare a serviciului, de personal calificat şi în numãr suficient;
h) amenajarea staţiilor de transfer sau a staţiilor de sortare, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.

SECŢIUNEA a 5-a
Înfiinţarea depozitelor de deşeuri şi administrarea acestora

ART. 45
Operatorul are permisiunea de a desfãşura activitatea de înfiinţare a depozitului de deşeuri şi administrarea acestuia, în condiţiile legii, în ....(se va completa locaţia în care urmeazã sã se presteze activitatea).
ART. 46
Depozitul de deşeuri va fi construit pe terenul aflat în proprietatea consiliului local, Consiliului General al Municipiului Bucureşti sau a asociaţiei de dezvoltare comunitarã, dupã caz, în conformitate cu prevederile legale.
ART. 47
Principalele date tehnice ale depozitului de deşeuri din .....(se va completa cu amplasamentul depozitului) sunt cele din anexa nr. 1 (se va completa tabelul nr. 8, anexã la prezentul caiet de sarcini-cadru, cu principalele date tehnice ale depozitului).
ART. 48
Depozitul de deşeuri trebuie sã deserveascã cel puţin 150.000 de locuitori, iar la construirea acestuia se va avea în vedere abordarea regionalã a gestiunii deşeurilor.
ART. 49
Cantitatea estimatã de deşeuri municipale ce urmeazã a fi depozitatã este de .... tone/zi, pe o perioadã de .... ani, fiind/nefiind necesare lucrãri de extindere pe perioada de derulare a exploatãrii, acestea constând în urmãtoarele ....(se vor trece lucrãrile ce urmeazã a fi executate în depozitul de deşeuri, dacã este cazul).
ART. 50
Mijloacele auto şi utilajele necesare efectuãrii lucrãrilor specifice exploatãrii depozitului de deşeuri sunt specificate în anexa nr. 2 (se va completa tabelul nr. 9, anexã la caietul de sarcini-cadru, cu tipuri de utilaje necesare în depozit şi principalele caracteristici tehnice ale acestora).
ART. 51
Operatorul depozitului va constitui un fond pentru închiderea şi urmãrirea postînchidere a depozitului, care este în limita sumei de ..... lei şi se va realiza conform prevederilor actelor normative în vigoare.
ART. 52
Alte date necesare definirii serviciului din punct de vedere al parametrilor instalaţiilor şi al cantitãţilor.
ART. 53
Se vor detalia prevederile art. 4 alin. (2) şi (3) din caietul de sarcini-cadru.
ART. 54
Prestarea activitãţilor de înfiinţare a depozitului de deşeuri şi administrarea acestuia se va executa astfel încât sã se realizeze:
a) continuitatea activitãţii, indiferent de anotimp şi condiţiile meteo, cu respectarea prevederilor contractuale;
b) controlul calitãţii serviciului prestat;
c) respectarea instrucţiunilor/procedurilor interne de prestare a activitãţii;
d) respectarea regulamentului serviciului de salubrizare aprobat de autoritatea administraţiei publice locale, în condiţiile legii;
e) prestarea activitãţii pe baza principiilor de eficienţã economicã, având ca obiectiv reducerea costurilor de depozitare a deşeurilor;
f) asigurarea mijloacelor auto şi utilajelor adecvate pentru efectuarea lucrãrilor în incinta depozitului de deşeuri;
g) asigurarea, pe toatã durata de executare a serviciului, de personal calificat şi în numãr suficient;
h) acceptarea la depozitare a deşeurilor care îndeplinesc criteriile corespunzãtoare clasei depozitului şi stabilite de actele normative în vigoare;
i) prevenirea sau reducerea cât de mult posibil a efectelor negative asupra mediului şi sãnãtãţii umane, generate de depozitarea deşeurilor pe toatã durata de exploatare a depozitului.

SECŢIUNEA a 6-a
Mãturatul, spãlatul, stropirea şi întreţinerea cãilor publice

ART. 55
Operatorul are permisiunea de a desfãşura activitãţile de mãturat, spãlat, stropit şi întreţinere a cãilor publice, în condiţiile legii, în aria administrativ-teritorialã (se va completa aria administrativ-teritorialã în care urmeazã sã se presteze activitatea).
ART. 56
Cãile de circulaţie pe care se executã operaţia de mãturare sunt cuprinse în anexa nr. 1 (se va completa tabelul nr. 10, anexã la caietul de sarcini-cadru, cu cãile de circulaţie pe care se executã operaţia de mãturat manual sau mecanizat).
ART. 57
În cazul gestiunii delegate se poate impune ca o condiţie de eligibilitate existenţa unei dotãri minime cu mijloace de colectare şi transport, utilizând Breviarul de calcul nr. 5, anexã la caietul de sarcini-cadru.
ART. 58
În cazul gestiunii delegate se poate impune ca o condiţie de eligibilitate existenţa unei dotãri minime cu mijloace mecanice de mãturat, utilizând Breviarul de calcul nr. 6, anexã la caietul de sarcini-cadru.
ART. 59
Cãile de circulaţie pe care se executã operaţiile de spãlare, stropire şi rãzuire a rigolei sunt cuprinse în anexa nr. 2 (se va completa tabelul nr. 11, anexã la caietul de sarcini-cadru, cu cãile de circulaţie pe care se executã operaţiile de spãlat, stropit şi rãzuit rigola).
ART. 60
În cazul gestiunii delegate se poate impune ca o condiţie de eligibilitate existenţa unei dotãri minime cu mijloace mecanice de spãlat/stropit, utilizând Breviarul de calcul nr. 7, anexã la caietul de sarcini-cadru.
ART. 61
Strãzile pe care se realizeazã întreţinerea curãţeniei sunt prevãzute în anexa nr. 3 (se va completa tabelul nr. 12, anexã la caietul de sarcini-cadru, cu cãile de circulaţie pe care se executã operaţia de întreţinere a curãţeniei).
ART. 62
Alte date necesare definirii serviciului din punct de vedere al parametrilor instalaţiilor şi al cantitãţilor.
ART. 63
Se vor detalia prevederile art. 4 alin. (2) şi (3) din caietul de sarcini-cadru.
ART. 64
Prestarea activitãţilor de mãturat, spãlat, stropit şi întreţinerea cãilor publice se va executa astfel încât sã se realizeze:
a) continuitatea activitãţii, indiferent de anotimp şi condiţiile meteo, cu respectarea prevederilor contractuale;
b) corectarea şi adaptarea regimului de prestare a activitãţii la cerinţele beneficiarilor;
c) controlul calitãţii serviciului prestat;
d) respectarea instrucţiunilor/procedurilor interne de prestare a activitãţii;
e) ţinerea la zi a documentelor cu privire la prestarea serviciului;
f) respectarea regulamentului serviciului de salubrizare aprobat de autoritatea administraţiei publice locale, în condiţiile legii;
g) prestarea activitãţii pe baza principiilor de eficienţã economicã, având ca obiectiv reducerea costurilor de prestare a serviciului;
h) asigurarea capacitãţii de transport al deşeurilor stradale, a mijloacelor pentru spãlat şi stropit, pentru prestarea serviciului în întreaga arie administrativ-teritorialã încredinţatã;
i) reînnoirea parcului auto, în vederea creşterii eficienţei în exploatarea acestuia, încadrãrii în normele naţionale privind emisiile poluante şi asigurãrii unui serviciu de calitate;
j) îndeplinirea indicatorilor de calitate a prestãrii activitãţii, specificaţi în regulamentul serviciului de salubrizare;
k) asigurarea, pe toatã durata de executare a serviciului, de personal calificat şi în numãr suficient.

SECŢIUNEA a 7-a
Curãţarea şi transportul zãpezii de pe cãile publice şi menţinerea în funcţiune a acestora pe timp de polei sau de îngheţ

ART. 65
Operatorul are permisiunea de a desfãşura activitãţile de curãţare şi de transport al zãpezii de pe cãile publice şi de menţinere în funcţiune a acestora pe timp de polei sau de îngheţ, în condiţiile legii, în aria administrativ-teritorialã a ...(se va completa aria administrativ-teritorialã în care urmeazã sã se presteze activitatea).
ART. 66
Cãile de circulaţie pe care se asigurã curãţarea zãpezii sunt prevãzute în anexa nr. 1 (se va completa tabelul nr. 13, anexã la caietul de sarcini-cadru, cu strãzile pe care se asigurã activitatea de deszãpezire).
ART. 67
Staţiile mijloacelor de transport în comun la care se asigurã deszãpezirea şi transportul zãpezii sunt prevãzute în anexa nr. 2 (se va completa tabelul nr. 14, anexã la caietul de sarcini-cadru, cu staţiile mijloacelor de transport în comun, inclusiv intrãrile în staţiile de metrou, la care se asigurã activitatea de deszãpezire şi transport al zãpezii).
ART. 68
Trecerile de pietoni şi trotuarele adiacente acestora la care se asigurã deszãpezirea şi transportul zãpezii sunt prevãzute în anexa nr. 3 (se va completa tabelul nr. 15, anexã la caietul de sarcini-cadru, cu trecerile de pietoni situate în vecinãtatea staţiilor mijloacelor de transport în comun, inclusiv intrãrile în staţiile de metrou, la care se asigurã activitatea de deszãpezire şi transport al zãpezii).
ART. 69
Lista mobilierului stradal cu localizarea capacelor de cãmin destinate descãrcãrii zãpezii provenite din activitatea de deszãpezire, conform avizului operatorului serviciului de alimentare cu apã şi de canalizare, precum şi a gurilor de scurgere sunt precizate în anexa nr. 4 (se va completa tabelul nr. 16, anexã la caietul de sarcini-cadru, cu localizarea capacelor cãminelor de canalizare şi a gurilor de scurgere la reţeaua de canalizare).
ART. 70
Amplasamentele spaţiilor de depozitare a zãpezii rezultate din activitatea de deszãpezire sunt date în anexa nr. 5 (se va completa tabelul nr. 17, anexã la caietul de sarcini-cadru, cu localizarea spaţiilor amenajate pentru descãrcarea şi depozitarea zãpezii).
ART. 71
Lista drumurilor publice ce trebuie menţinute în funcţiune prin combaterea poleiului şi a îngheţului sunt cele din anexa nr. 6 (se va completa tabelul nr. 18, anexã la caietul de sarcini-cadru, cu datele strãzilor/tronsoanelor de strãzi. Prin grad de urmãrire se înţelege modul de urmãrire preventivã a apariţiei poleiului şi viteza de acţionare în cazul apariţiei acestuia).
ART. 72
Lista substanţelor chimice şi antiderapante admisibile în aria de operare sunt prezentate în anexa nr. ...(se va preciza numãrul anexei).
ART. 73
În cazul gestiunii delegate se poate impune ca o condiţie de eligibilitate existenţa unei dotãri minime cu mijloace mecanice de deszãpezire, combatere a poleiului şi transportul zãpezii, utilizând Breviarul de calcul nr. 8, anexã la caietul de sarcini-cadru.
ART. 74
Schema sistemului de canalizare cu poziţionarea cãminelor de canalizare şi a gurilor de scurgere este prezentatã în anexa nr. ...(se va preciza numãrul anexei).
ART. 75
Operatorul serviciului de salubrizare va asigura pânã la data de..... întreaga cantitate de materiale antiderapante ce va fi folositã în acţiunea de combatere a poleiului.
ART. 76
Alte date necesare definirii serviciului din punct de vedere al parametrilor instalaţiilor şi al cantitãţilor.
ART. 77
Se vor detalia prevederile art. 4 alin. (2) şi (3) din caietul de sarcini-cadru.
ART. 78
Prestarea activitãţilor de curãţare şi transport al zãpezii de pe cãile publice şi menţinerea în funcţiune a acestora pe timp de polei sau de îngheţ se vor executa astfel încât sã se realizeze:
a) continuitatea activitãţii pe toatã durata sezonului rece, indiferent de condiţiile meteo, cu respectarea prevederilor contractuale;
b) corectarea şi adaptarea regimului de prestare a activitãţii la cerinţele beneficiarilor;
c) controlul calitãţii serviciului prestat;
d) respectarea instrucţiunilor/procedurilor interne de prestare a activitãţii;
e) ţinerea la zi a documentelor cu privire la prestarea serviciului;
f) respectarea regulamentului serviciului de salubrizare aprobat de autoritatea administraţiei publice locale, în condiţiile legii;
g) prestarea activitãţii pe baza principiilor de eficienţã economicã, având ca obiectiv reducerea costurilor de prestare a serviciului;
h) asigurarea capacitãţii de curãţare manualã şi mecanizatã a tuturor cãilor publice, pentru prestarea serviciului în întreaga arie administrativ-teritorialã încredinţatã;
i) asigurarea capacitãţilor de încãrcare şi transport al zãpezii în vederea descãrcãrii în locurile care au fost autorizate în acest scop;
j) asigurarea utilajelor şi a întregii cantitãţi de material antiderapant necesare combaterii poleiului de pe cãile publice;
k) reînnoirea parcului auto, în vederea creşterii eficienţei în exploatarea acestuia, încadrãrii în normele naţionale privind emisiile poluante şi asigurarea unui serviciu de calitate;
l) îndeplinirea indicatorilor de calitate a prestãrii activitãţii, specificaţi în regulamentul serviciului de salubrizare;
m) asigurarea, pe toatã durata de executare a serviciului, de personal calificat şi în numãr suficient.

SECŢIUNEA a 8-a
Colectarea cadavrelor animalelor de pe domeniul public şi predarea acestora unitãţilor de ecarisaj

ART. 79
Operatorul are permisiunea de a desfãşura activitãţile de colectare a cadavrelor animalelor de pe domeniul public şi de predare a acestora unitãţilor de ecarisaj, în condiţiile legii, în aria administrativ-teritorialã a ....(se va completa aria administrativ-teritorialã în care urmeazã sã se presteze activitatea).
ART. 80
Cadavrele de animale de pe domeniul public vor fi colectate şi transportate în mijloace auto special amenajate şi vor fi predate la unitatea de ecarisaj din ....(se va specifica denumirea celei mai apropiate unitãţi de ecarisaj, care îşi desfãşoarã activitatea conform prevederilor legale şi care asigurã contractual acest serviciu consiliului local) sau la incineratorul din ... (se va specifica denumirea incineratorului cel mai apropiat, care îşi desfãşoarã activitatea conform prevederilor legale şi care asigurã contractual acest serviciu consiliului local).
ART. 81
Alte date necesare definirii serviciului din punct de vedere al parametrilor instalaţiilor şi al cantitãţilor.
ART. 82
Se vor detalia prevederile art. 4 alin. (2) şi (3) din caietul de sarcini-cadru.
ART. 83
Prestarea activitãţilor de colectare a cadavrelor animalelor de pe domeniul public şi de predare a acestora unitãţilor de ecarisaj se va executa astfel încât sã se realizeze:
a) continuitatea activitãţii, indiferent de anotimp şi condiţiile meteo, cu respectarea prevederilor contractuale;
b) ridicarea cadavrelor de animale de pe domeniul public şi predarea acestora unitãţilor de ecarisaj în termen de douã ore de la anunţare;
c) corectarea şi adaptarea regimului de prestare a activitãţii la cerinţele beneficiarilor;
d) controlul calitãţii serviciului prestat;
e) ţinerea la zi a documentelor cu privire la prestarea serviciului;
f) respectarea regulamentului serviciului de salubrizare aprobat de autoritatea administraţiei publice locale, în condiţiile legii;
g) prestarea activitãţii pe baza principiilor de eficienţã economicã, având ca obiectiv reducerea costurilor de prestare a serviciului;
h) asigurarea mijloacelor auto special amenajate şi dotate pentru efectuarea unor astfel de transporturi, în întreaga arie administrativ-teritorialã încredinţatã;
i) îndeplinirea indicatorilor de calitate a prestãrii activitãţii, specificaţi în regulamentul serviciului de salubrizare;
j) asigurarea, pe toatã durata de executare a serviciului, de personal calificat şi în numãr suficient.

SECŢIUNEA a 9-a
Colectarea, transportul, depozitarea şi valorificarea deşeurilor voluminoase provenite de la populaţie, instituţii publice şi agenţi economici, neasimilabile celor menajere (mobilier, deşeuri de echipamente electrice şi electronice etc.)

ART. 84
Operatorul are permisiunea de a desfãşura activitãţile de colectare, transport, depozitare şi valorificare a deşeurilor voluminoase (mobilier, deşeuri de echipamente electrice şi electronice etc.) provenite de la populaţie, instituţii publice şi agenţi economici, în condiţiile legii, în aria administrativ-teritorialã a ....(se va completa aria administrati-vteritorialã în care urmeazã sã se presteze activitatea).
ART. 85
Punctele special amenajate pentru colectarea deşeurile voluminoase provenite de la populaţie, instituţii publice şi agenţi economici sunt specificate în anexa nr. 1 (se va completa tabelul nr. 19, anexã la caietul de sarcini-cadru, cu locaţia punctelor de colectare, capacitatea de depozitare, ziua de colectare şi intervalul orar).
ART. 86
Alte date necesare definirii serviciului din punct de vedere al parametrilor instalaţiilor şi al cantitãţilor.
ART. 87
Se vor detalia prevederile art. 4 alin. (2) şi (3) din caietul de sarcini-cadru.
ART. 88
Prestarea activitãţilor de colectare, transport, depozitare şi valorificare a deşeurilor voluminoase provenite de la populaţie, instituţii publice şi agenţi economici, neasimilabile celor menajere (mobilier, deşeuri de echipamente electrice şi electronice etc.) se va executa astfel încât sã se realizeze:
a) continuitatea activitãţii, indiferent de anotimp şi condiţiile meteo, cu respectarea prevederilor contractuale;
b) ridicarea deşeurilor voluminoase, neasimilate celor menajere, din punctele special amenajate la data şi intervalul orar stabilit;
c) corectarea şi adaptarea regimului de prestare a activitãţii la cerinţele beneficiarului;
d) controlul calitãţii serviciului prestat;
e) ţinerea la zi a documentelor cu privire la prestarea serviciului;
f) respectarea regulamentului serviciului de salubrizare aprobat de autoritatea administraţiei publice locale, în condiţiile legii;
g) prestarea activitãţii pe baza principiilor de eficienţã economicã, având ca obiectiv reducerea costurilor de prestare a serviciului;
h) asigurarea cu mijloace auto necesare pentru transportul întregii cantitãţi de deşeuri din aria administrativ-teritorialã încredinţatã;
i) îndeplinirea indicatorilor de calitate a prestãrii activitãţii, specificaţi în regulamentul serviciului de salubrizare;
j) asigurarea, pe toatã durata de executare a serviciului, de personal calificat şi în numãr suficient.

SECŢIUNEA a 10-a
Colectarea, transportul şi neutralizarea deşeurilor animaliere provenite din gospodãriile populaţiei

ART. 89
Operatorul are permisiunea de a desfãşura activitãţile de colectare, transport şi neutralizare a deşeurilor animaliere provenite din gospodãriile populaţiei, în condiţiile legii, în aria administrativ-teritorialã a ....(se va completa aria administrativ-teritorialã în care urmeazã sã se presteze activitatea).
ART. 90
Deşeurile animaliere provenite din gospodãriile populaţiei vor fi colectate şi transportate în mijloace auto special amenajate şi vor fi predate unitãţilor stabilite în legislaţia în vigoare din ...(se vor specifica denumirile unitãţilor care îşi desfãşoarã activitatea conform prevederilor legale şi care asigurã contractual acest serviciu consiliului local) sau incineratorul din ... (se va specifica denumirea celui mai apropiat incinerator care îşi desfãşoarã activitatea conform prevederilor legale şi care asigurã contractual acest serviciu consiliului local).
ART. 91
Colectarea deşeurilor animaliere provenite din gospodãriile populaţiei se va face de la toţi utilizatorii care au contract de prestare a serviciului, încheiat cu operatorul de salubrizare autorizat, cât şi de la persoanele scutite de la plata acestui serviciu conform legilor în vigoare.
ART. 92
Alte date necesare definirii serviciului din punct de vedere al parametrilor instalaţiilor şi al cantitãţilor.
ART. 93
Se vor detalia prevederile art. 4 alin. (2) şi (3) din caietul de sarcini-cadru.
ART. 94
Prestarea activitãţilor de colectare, transport şi neutralizare a deşeurilor animaliere provenite din gospodãriile populaţiei se va executa astfel încât sã se realizeze:
a) continuitatea activitãţii, indiferent de anotimp şi condiţiile meteo, cu respectarea prevederilor contractuale;
b) ridicarea deşeurilor animaliere provenite din gospodãriile populaţiei în termen de 4 ore de la anunţare şi predarea acestora unitãţilor de ecarisaj în termen de 6 ore de la ridicare;
c) corectarea şi adaptarea regimului de prestare a activitãţii la cerinţele beneficiarului;
d) controlul calitãţii serviciului prestat;
e) ţinerea la zi a documentelor cu privire la prestarea serviciului;
f) respectarea regulamentului serviciului de salubrizare aprobat de autoritatea administraţiei publice locale, în condiţiile legii;
g) prestarea activitãţii pe baza principiilor de eficienţã economicã, având ca obiectiv reducerea costurilor de prestare a serviciului;
h) asigurarea mijloacelor auto special amenajate şi dotate pentru efectuarea unor astfel de transporturi în întreaga arie administrativ-teritorialã încredinţatã;
i) îndeplinirea indicatorilor de calitate a prestãrii activitãţii, specificaţi în regulamentul serviciului de salubrizare;
j) asigurarea, pe toatã durata de executare a serviciului, de personal calificat şi în numãr suficient.

SECŢIUNEA a 11-a
Colectarea, transportul, depozitarea deşeurilor rezultate din activitãţi de construcţii şi demolãri

ART. 95
Operatorul are permisiunea de a desfãşura activitãţile de colectare, transport şi depozitare a deşeurilor rezultate din activitãţi de construcţii şi demolãri, în condiţiile legii, în aria administrativ-teritorialã a ....(se va completa aria administrativ-teritorialã în care urmeazã sã se presteze activitatea).
ART. 96
(1) Deşeurile rezultate din activitãţi de construcţii şi demolãri vor fi transportate la depozitul/depozitele specializate pentru primirea acestor tipuri de deşeuri din ...(se va specifica locaţia depozitului şi materialele acceptate pentru depozitare precum şi condiţia de sortare înainte de depozitare).
(2) Se vor stabili condiţiile de transport al deşeurilor din construcţii în alte locaţii, în funcţie de tipul deşeului (pãmânt, pietriş, nisip, beton etc.) şi de necesitãţile autoritãţii administraţiei publice locale.
ART. 97
Precolectarea deşeurilor rezultate din activitãţi de construcţii şi demolãri se face în recipientele puse la dispoziţie de cãtre operatorul de salubrizare, în baza unui contract de prestãri servicii (se va indica tipul de recipiente ce se vor utiliza).
ART. 98
Alte date necesare definirii serviciului din punct de vedere al parametrilor instalaţiilor şi al cantitãţilor.
ART. 99
Se vor detalia prevederile art. 4 alin. (2) şi (3) din caietul de sarcini-cadru.
ART. 100
Prestarea activitãţilor de colectare, transport şi depozitare a deşeurilor rezultate din activitãţi de construcţii şi demolãri se va executa astfel încât sã se realizeze:
a) continuitatea activitãţii, indiferent de anotimp şi condiţiile meteo, cu respectarea prevederilor contractuale;
b) corectarea şi adaptarea regimului de prestare a activitãţii la cerinţele beneficiarului;
c) controlul calitãţii serviciului prestat;
d) ţinerea la zi a documentelor cu privire la prestarea serviciului;
e) respectarea regulamentului serviciului de salubrizare, aprobat de autoritatea administraţiei publice locale în condiţiile legii;
f) prestarea activitãţii pe baza principiilor de eficienţã economicã, având ca obiectiv reducerea costurilor de prestare a serviciului;
g) asigurarea mijloacelor de încãrcare şi transport pentru efectuarea unor astfel de transporturi, în întreaga arie administrativ-teritorialã încredinţatã;
h) îndeplinirea indicatorilor de calitate a prestãrii activitãţii, specificaţi în regulamentul serviciului de salubrizare;
i) asigurarea, pe toatã durata de executare a serviciului, de personal calificat şi în numãr suficient.

SECŢIUNEA a 12-a
Dezinsecţia, dezinfecţia şi deratizarea

ART. 101
Operatorul are permisiunea de a desfãşura activitãţile de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare, în condiţiile legii, în aria administrativ-teritorialã a ....(se va completa aria administrativ-teritorialã în care urmeazã sã se presteze activitatea).
ART. 102
Activitãţile de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare se vor aplica la urmãtoarele obiective şi suprafeţe din ....(se va completa aria administrativ-teritorialã în care urmeazã sã se presteze serviciul).
ART. 103
Obiectivele şi suprafeţele unde se vor aplica activitãţile de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare sunt specificate în anexele nr. 1 şi 2 (se vor completa tabelele nr. 20 şi 21, anexe la caietul de sarcini-cadru, cu obiectivele, clãdirile, suprafeţele etc. ce se iau în calcul pentru operaţiile de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare).
ART. 104
Materialele ce se folosesc şi consumurile specifice sunt precizate în anexa nr. 3 (se va completa tabelul nr. 22, anexã la caietul de sarcini-cadru, cu tipurile de materiale folosite şi normele de consum).
ART. 105
Alte date necesare definirii serviciului din punct de vedere al parametrilor instalaţiilor şi al cantitãţilor.
ART. 106
Se vor detalia prevederile art. 4 alin. (2) şi (3) din caietul de sarcini-cadru.
ART. 107
Prestarea activitãţilor de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare se va executa astfel încât sã se realizeze:
a) continuitatea activitãţii pe întreaga duratã de desfãşurare, cu respectarea prevederilor contractuale;
b) corectarea şi adaptarea regimului de prestare a activitãţii la cerinţele beneficiarului;
c) controlul calitãţii serviciului prestat;
d) ţinerea la zi a documentelor cu privire la prestarea serviciului;
e) respectarea regulamentului serviciului de salubrizare aprobat de autoritatea administraţiei publice locale, în condiţiile legii;
f) prestarea activitãţii pe baza principiilor de eficienţã economicã, având ca obiectiv reducerea costurilor de prestare a serviciului;
g) asigurarea capacitãţii de lucru a utilajelor şi dispozitivelor pentru efectuarea activitãţii, în întreaga arie administrativ-teritorialã încredinţatã;
h) îndeplinirea indicatorilor de calitate a prestãrii activitãţii, specificaţi în regulamentul serviciului de salubrizare;
i) asigurarea, pe toatã durata de executare a serviciului, de personal calificat şi în numãr suficient.

Tabelul nr. 1

Anexa nr. 1
-----------
la caietul de sarcini
---------------------

Lista punctelor amenajate pentru colectarea
deşeurilor municipale şi dotarea acestora




┌────┬──────────────┬──────────────┬─────────┬──────────────────────────────────────────────────────────┐
│Nr. │ Locul │ Adresa │Numãr de │ Numãr containere şi/sau pubele/volum [litri] │
│crt.│ de amplasare │utilizatorilor│persoane ├───────┬─────┬──────┬────────┬──────────────┬─────────────┤
│ │a punctului de│ deserviţi │deservite│Hârtie/│Metal│Sticlã│Material│Biodegradabile│Nereciclabile│
│ │ colectare │ │ │carton │ │ │plastic │ │ │
├────┼──────────────┼──────────────┼─────────┼───────┼─────┼──────┼────────┼──────────────┼─────────────┤
│ 1 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼──────────────┼─────────┼───────┼─────┼──────┼────────┼──────────────┼─────────────┤
│ 2 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼──────────────┼─────────┼───────┼─────┼──────┼────────┼──────────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼──────────────┼─────────┼───────┼─────┼──────┼────────┼──────────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼──────────────┼─────────┼───────┼─────┼──────┼────────┼──────────────┼─────────────┤
│... │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼──────────────┼─────────┼───────┼─────┼──────┼────────┼──────────────┼─────────────┤
│ n │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴──────────────┴──────────────┴─────────┴───────┴─────┴──────┴────────┴──────────────┴─────────────┘



Tabelul nr. 2

Anexa nr. 2
-----------
la caietul de sarcini
---------------------

Lista agenţilor economici şi a cantitãţilor
de deşeuri municipale produse




┌────┬───────────────────┬───────────┬────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Nr. │ Adresa │ Tipul de │ Cantitatea de deşeuri municipale produse │
│crt.│agentului economic/│activitate ├─────────────┬─────┬──────┬────────┬──────────────┬─────────────┤
│ │instituţiei publice│desfãsuratã│Hârtie/carton│Metal│Sticlã│Material│Biodegradabile│Nereciclabile│
│ │ │ │ │ │ │plastic │ │ │
├────┼───────────────────┼───────────┼─────────────┼─────┼──────┼────────┼──────────────┼─────────────┤
│ 1 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────┼───────────┼─────────────┼─────┼──────┼────────┼──────────────┼─────────────┤
│ 2 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────┼───────────┼─────────────┼─────┼──────┼────────┼──────────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────┼───────────┼─────────────┼─────┼──────┼────────┼──────────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────┼───────────┼─────────────┼─────┼──────┼────────┼──────────────┼─────────────┤
│... │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────┼───────────┼─────────────┼─────┼──────┼────────┼──────────────┼─────────────┤
│ n │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴───────────────────┴───────────┴─────────────┴─────┴──────┴────────┴──────────────┴─────────────┘



Tabelul nr. 3

Anexa nr. 3
-----------
la caietul de sarcini
---------------------

Graficul de colectare a deşeurilor municipale,
nesortate sau a celor biodegradabile, de la utilizatori,
inclusiv agenţi economici şi instituţii publice,
în perioada aprilie-octombrie





┌────┬────────────────────────┬─────────────────────┬─────────────────┬───────────────────────────────┐
│Nr. │ Locul de amplasare │Adresa utilizatorilor│Numãr de persoane│ Frecvenţa de colectare │
│crt.│a punctului de colectare│ deserviţi │ deservite ├──────────────┬──────┬─────────┤
│ │ │ │ │de douã ori/zi│zilnic│la 2 zile│
├────┼────────────────────────┼─────────────────────┼─────────────────┼──────────────┼──────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────────────────┼─────────────────┼──────────────┼──────┼─────────┤
│ 1 │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────────────────┼─────────────────┼──────────────┼──────┼─────────┤
│ 2 │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────────────────┼─────────────────┼──────────────┼──────┼─────────┤
│... │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────────────────┼─────────────────┼──────────────┼──────┼─────────┤
│ n │ │ │ │ │ │ │
└────┴────────────────────────┴─────────────────────┴─────────────────┴──────────────┴──────┴─────────┘




Tabelul nr. 4

Anexa nr. 4
-----------
la caietul de sarcini
---------------------

Graficul de colectare a deşeurilor municipale sortate
de la utilizatori, inclusiv agenţi economici
şi instituţii publice




┌────┬────────────┬──────────────┬───────────┬──────────────────────────────────────────────────────────┐
│Nr. │ Locul de │ Adresa │ Numar │ Intervalul dintre doua colectãri succesive │
│crt.│ amplasare │utilizatorilor│de persoane├───────┬─────┬──────┬────────┬──────────────┬─────────────┤
│ │a punctului │ deserviţi │ deservite │Hârtie/│Metal│Sticlã│Material│Biodegradabile│Nereciclabile│
│ │de colectare│ │ │carton │ │ │plastic │ │ │
├────┼────────────┼──────────────┼───────────┼───────┼─────┼──────┼────────┼──────────────┼─────────────┤
│ 1 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼──────────────┼───────────┼───────┼─────┼──────┼────────┼──────────────┼─────────────┤
│ 2 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼──────────────┼───────────┼───────┼─────┼──────┼────────┼──────────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼──────────────┼───────────┼───────┼─────┼──────┼────────┼──────────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼──────────────┼───────────┼───────┼─────┼──────┼────────┼──────────────┼─────────────┤
│... │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼──────────────┼───────────┼───────┼─────┼──────┼────────┼──────────────┼─────────────┤
│ n │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴────────────┴──────────────┴───────────┴───────┴─────┴──────┴────────┴──────────────┴─────────────┘




Tabelul nr. 5

Anexa nr. 5
-----------
la caietul de sarcini
---------------------

Numãrul de recipiente necesare pentru
precolectarea deşeurilor municipale nesortate




┌────┬────────────────────────┬─────────────────────┬───────────────────┬─────────────────────┐
│Nr. │ Locul de amplasare │ Numãr │ Numãr │Volumul recipientelor│
│crt.│a punctului de colectare│de persoane deservite│recipiente necesare│şi unitatea de masurã│
├────┼────────────────────────┼─────────────────────┼───────────────────┼─────────────────────┤
│ 1 │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────────────────┼───────────────────┼─────────────────────┤
│ 2 │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────────────────┼───────────────────┼─────────────────────┤
│... │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼─────────────────────┼───────────────────┼─────────────────────┤
│ n │ │ │ │ │
└────┴────────────────────────┴─────────────────────┴───────────────────┴─────────────────────┘




Breviarul de calcul nr. 1

Anexa nr. 6
-----------
la caietul de sarcini
---------------------


Determinarea cantitãţii medii zilnice
de deşeuri municipale, nesortate,
generate într-o localitate

Determinarea cantitãţii medii zilnice de deşeuri municipale generate într-o localitate se face cu relaţia:
Qmed. zi = N x Im x 0,001 [tone/zi]
în care:
Qmed. zi - cantitatea medie zilnicã de deşeuri municipale generate;
N - numãrul de locuitori ai localitãţii;
Im - indicele mediu de producere a deşeurilor menajere;
Im se stabileşte prin mãsurãtori şi înregistrãri statistice şi diferã de la o localitate la alta. Im pentru calcule globale, estimãri etc. se poate lua: Im = 0,8 kg/locuitor/zi în mediul urban şi 0,15 kg/locuitor/zi în mediul rural.

Breviarul de calcul nr. 2

Anexa nr. 7
-----------
la caietul de sarcini
---------------------


Volumul total de deşeuri municipale
nesortate ce urmeazã a fi transportate


Determinarea volumului mediu maxim de deşeuri municipale nesortate V se face cu relaţia:
V = 3,75 x N x Im
în care:
N - numãrul de locuitori deserviţi de punctul de precolectare
Im - este indicele mediu specific de producere a deşeurilor menajere, specific pentru fiecare localitate. În lipsã se aplicã Im = 3 litri/om/zi.

Breviarul de calcul nr. 3


Determinarea numãrului de recipiente
pentru precolectarea deşeurilor municipale nesortate

Determinarea numãrului de recipiente de precolectare M se face cu relaţia:
M = N x Im x Z /0,8 x C
în care:
N - numãrul de locuitori arondaţi punctului de precolectare;
Im - indicele mediu specific de producere a deşeurilor menajere, specific pentru fiecare localitate. În lipsã se aplicã Im = 3 litri/om/zi.
Z - numãrul de zile dintre douã ridicãri succesive ale deşeurilor municipale nesortate. Se ia în calcul un interval de 3 zile pentru perioada rece;
C - capacitatea recipientului folosit, în litri;
0,8 - coeficientul de încãrcare a recipientului.

Breviarul de calcul nr. 4

Determinarea necesarului minim de mijloace
de transport pentru colectarea
şi transportul deşeurilor municipale

Pentru a putea participa la delegarea activitãţii de colectare şi transport al deşeurilor municipale trebuie îndeplinitã urmãtoarea relaţie:



N x I(m) i=n


ro i=1


unde:
N - numãrul de locuitori din localitate;
Im - indicele mediu de producere a deşeurilor menajere ce se ia în calcul, fiind egal cu 0,8 kg/locuitor/zi în mediul urban şi 0,15 kg/locuitor/zi în mediul rural, dacã la nivelul localitãţii nu a fost stabilit prin mãsurãtori şi înregistrãri statistice un alt indice;
ro - greutatea specificã a deşeurilor menajere se ia egalã cu circa 350 kg/mc, dacã la nivelul localitãţii nu a fost stabilitã prin mãsurãtori şi înregistrãri statistice o altã greutate specificã a deşeurilor;
a(i) - numãrul de utilaje de aceeaşi capacitate şi grad de compactare;
b(i) - capacitatea de transport a utilajului; [m3]
c(i) - gradul de compactare;
d(i) - numãrul de curse efectuate/schimb;
e(i) - numãrul de schimburi/zi.

Breviarul de calcul nr. 5


Determinarea necesarului minim de mijloace
de transport pentru colectarea
şi transportul deşeurilor stradale

Pentru a putea participa la delegarea activitãţilor de colectare şi de transport al deşeurilor stradale trebuie îndeplinitã urmãtoarea relaţie:


S x I(s) i=n
--------- ≤ Σ a(i) x b(i) x c(i) x d(i) x e(i)
ro i=1

unde:
S - suprafaţa stradalã deservitã; [m²]
I(s) - indicele mediu de producere a deşeurilor stradale luat în calcul de 175 kg/10.000 m²/zi, dacã la nivelul localitãţii nu a fost stabilit prin mãsurãtori şi înregistrãri statistice un alt indice;
a(i) - numãrul de utilaje de aceeaşi capacitate şi grad de compactare;
b(i) - capacitatea de transport a utilajului; [mc]
c(i) - gradul de compactare;
d(i) - numãrul de curse efectuate/schimb;
e(i) - numãrul de schimburi/zi.

Utilajele destinate activitãţilor de colectare şi de transport al deşeurilor stradale vor fi altele decât cele utilizate la activitatea de precolectare, colectare, transport şi depozitare a deşeurilor municipale, dacã se efectueazã acest serviciu.

Tabelul nr. 6

Anexa nr. 2
-----------
la caietul de sarcini
---------------------

Lista staţiilor de sortare a deşeurilor
municipale şi capacitatea de prelucrare a acestora


┌────┬───────────────────────────────────┬────────────────┬────────────────────┐
│Nr. │ │ │Capacitatea de lucru│
│crt.│ Adresa │ Suprafaţa │ (t/orã) │
├────┼───────────────────────────────────┼────────────────┼────────────────────┤
│ 1 │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────┼────────────────┼────────────────────┤
│ 2 │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────┼────────────────┼────────────────────┤
│... │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────┼────────────────┼────────────────────┤
│ n │ │ │ │
└────┴───────────────────────────────────┴────────────────┴────────────────────┘



Tabelul nr. 7

Anexa nr. 3
-----------
la caietul de sarcini
---------------------

Lista deşeurilor de ambalaje
ce urmeazã a fi reciclate/valorificate


┌────┬─────────────────────────────┬──────┬────────────────┬───────────────────┐
│Nr. │ │ │ Cantitatea │ Anul │
│crt.│ Denumire deşeu │ U/M │ (t) ├──────┬─────┬──────┤
│ │ │ │ │200.. │200..│ 200..│
├────┼─────────────────────────────┼──────┼────────────────┼──────┼─────┼──────┤
│ 1 │Sticlã │ t │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────┼──────┼────────────────┼──────┼─────┼──────┤
│ 2 │Plastic │ t │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────┼──────┼────────────────┼──────┼─────┼──────┤
│ 3 │Hârtie, carton │ t │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────┼──────┼────────────────┼──────┼─────┼──────┤
│ 4 │Metal │ t │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────┼──────┼────────────────┼──────┼─────┼──────┤
│ 5 │Lemn │ t │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────┼──────┼────────────────┼──────┼─────┼──────┤
│ 6 │Textile │ t │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────┼──────┼────────────────┼──────┼─────┼──────┤
│ 7 │Anvelope │ t │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────┼──────┼────────────────┼──────┼─────┼──────┤
│... │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────┼──────┼────────────────┼──────┼─────┼──────┤
│ n │ │ │ │ │ │ │
└────┴─────────────────────────────┴──────┴────────────────┴──────┴─────┴──────┘



Tabelul nr. 8

Anexa nr. 1
-----------
la caietul de sarcini
---------------------

Principalele date tehnice ale depozitului de deşeuri


┌────┬──────────────────────────────────────────────────────────┬────┬─────────┐
│Nr. │ │ │ │
│crt.│ Specificaţii │U/M │ Valoare │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┤
│ 1 │Suprafaţa depozitului │km² │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┤
│ 2 │Numãrul de celule pentru depozitarea deşeurilor │buc │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┤
│ 3 │Durata de exploatare │ani │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┤
│ 4 │Capacitatea de depozitare │ t │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┤
│ 5 │Staţie de epurare a apelor uzate │buc.│ │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┤
│ 6 │Cantitatea finalã de deşeuri eliminate │ t │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┤
│ 7 │Sistem de colectare şi evacuare a gazelor de depozit │buc.│ │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┤
│ 8 │Cãi de acces │buc.│ │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┤
│... │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┤
│ n │ │ │ │
└────┴──────────────────────────────────────────────────────────┴────┴─────────┘



Tabelul nr. 9

Anexa nr. 2
-----------
la caietul de sarcini
---------------------

Necesarul de mijloace auto şi utilaje
specifice la depozitul de deşeuri



┌────┬───────────────────────────────────────────────────┬────────┬────────────┐
│Nr. │ │ │ │
│crt.│ Specificaţii │ U/M │ Cantitate │
├────┼───────────────────────────────────────────────────┼────────┼────────────┤
│ 1 │Buldozer │ buc. │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────────┼────────┼────────────┤
│ 2 │Autocompactor │ buc. │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────────┼────────┼────────────┤
│ 3 │Încãrcator frontal │ buc. │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────────┼────────┼────────────┤
│ 4 │Autobasculantã │ buc. │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────────┼────────┼────────────┤
│ 5 │Autospecialã PSI │ buc. │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────────┼────────┼────────────┤
│ 6 │Tocãtor deşeuri │ buc. │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────────┼────────┼────────────┤
│... │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────────┼────────┼────────────┤
│ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────────────┼────────┼────────────┤
│ n │ │ │ │
└────┴───────────────────────────────────────────────────┴────────┴────────────┘



Tabelul nr. 10

Anexa nr. 1
-----------
la caietul de sarcini
---------------------

Cãile de circulaţie pe care se executã
mãturatul manual sau mecanic, incluzând
şi parcãrile de reşedinţã




┌────┬──────────────┬─────────────────────────┬──────────────────┬────────────────────┬───────┐
│Nr. │ Denumire │Dimensiuni tronson stradã│Dimensiuni trotuar│Zilele din sãptãmânã│manual/│
│crt.│tronson stradã├───────┬─────────┬───────┼──────┬─────┬─────┤ în care se maturã │mecanic│
│ │ │ Lung. │ Lãţ. │ Sup. │Lung. │Lãţ. │Sup. │ │ │
│ │ │ [m] │ [m] │ [m²] │ [m] │ [m] │[m²] │ │ │
├────┼──────────────┼───────┼─────────┼───────┼──────┼─────┼─────┼────────────────────┼───────┤
│ 1 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼───────┼─────────┼───────┼──────┼─────┼─────┼────────────────────┼───────┤
│ 2 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼───────┼─────────┼───────┼──────┼─────┼─────┼────────────────────┼───────┤
│... │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼───────┼─────────┼───────┼──────┼─────┼─────┼────────────────────┼───────┤
│ m │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴──────────────┴───────┴─────────┴───────┴──────┴─────┴─────┴────────────────────┴───────┘




Breviarul de calcul nr. 6

Determinarea necesarului minim de mijloace
de mãturat mecanic stradal

Pentru a putea participa la delegarea activitãţii de mãturat mecanic stradal trebuie îndeplinitã urmãtoarea relaţie:

6,5 x N(u) x V
L ≤ --------------
n

unde:
L - lungimea totalã a strãzilor pentru care se asigurã serviciul; [km]
N(u) - numãrul de utilaje aferente serviciului;
V - viteza de deplasare a utilajului; [km/h]
n - numãrul de treceri pe aceeaşi stradã/schimb.

Tabelul nr. 11

Anexa nr. 2
-----------
la caietul de sarcini
---------------------

Cãile de circulaţie pe care se executã
activitãţile de spãlat, stropit şi rãzuit
rigola, incluzând şi parcãrile de reşedinţã





┌────┬──────────────┬───────────────┬────────────────────┬────────────────────┬───────────────────┐
│ │ │ Dimensiuni │ │ │ │
│Nr. │ Denumire │tronson stradã │Zilele din sãptãmânã│Zilele din sãptãmânã│ Zilele din │
│crt.│tronson stradã├─────┬────┬────┤ în care se spalã │în care se stropeşte│ sãptãmânã în care │
│ │ │Lung.│Lãţ.│Sup.│ │ │se rãzuieşte rigola│
│ │ │[m] │[m] │[m²]│ │ │ │
├────┼──────────────┼─────┼────┼────┼────────────────────┼────────────────────┼───────────────────┤
│ 1 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼─────┼────┼────┼────────────────────┼────────────────────┼───────────────────┤
│ 2 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼─────┼────┼────┼────────────────────┼────────────────────┼───────────────────┤
│....│ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼─────┼────┼────┼────────────────────┼────────────────────┼───────────────────┤
│ n │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴──────────────┴─────┴────┴────┴────────────────────┴────────────────────┴───────────────────┘



Breviarul de calcul nr. 7


Determinarea necesarului minim de mijloace
de spãlat/stropit mecanic stradal

Pentru a putea participa la delegarea activitãţii de spãlat/stropit stradal trebuie îndeplinitã urmãtoarea relaţie:

5.500 x N(u) x V x l
S ≤ --------------------- [m²]
n

unde:
l - lãţimea de acţiune a utilajului; [m]
N(u) - numãrul de utilaje aferente serviciului;
V - viteza de deplasare a utilajului; [km/h]
n - numãrul de treceri pe aceeaşi stradã/schimb.


Tabelul nr. 12

Anexa nr. 3
-----------
la caietul de sarcini
---------------------

Cãile de circulaţie pe care se executã activitãţile
de întreţinere zilnicã a curãţeniei



┌────┬──────────────┬──────────────────┬───────────────────────┬───────────────┐
│ │ │ Dimensiuni │ │ │
│Nr. │ Denumire │ tronson stradã │Zilele din sãptãmânã în│ │
│crt.│tronson stradã├──────┬─────┬─────┤ care se asigurã │Intervalul orar│
│ │ │Lung. │Lãţ. │Sup. │întreţinerea curaţeniei│ │
│ │ │ [m] │[m] │[m²] │ │ │
├────┼──────────────┼──────┼─────┼─────┼───────────────────────┼───────────────┤
│ 1 │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼──────┼─────┼─────┼───────────────────────┼───────────────┤
│ 2 │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼──────┼─────┼─────┼───────────────────────┼───────────────┤
│ 3 │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼──────┼─────┼─────┼───────────────────────┼───────────────┤
│....│ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼──────┼─────┼─────┼───────────────────────┼───────────────┤
│ n │ │ │ │ │ │ │
└────┴──────────────┴──────┴─────┴─────┴───────────────────────┴───────────────┘



Tabelul nr. 13

Anexa nr. 1
-----------
la caietul de sarcini
---------------------

Cãile de circulaţie pe care se executã
activitatea de curãţare a zãpezii


┌────┬──────────────┬────────────────────┬──────────────────┬──────────────────┐
│ │ │ │ Dimensiuni │ │
│Nr. │ Denumire │ │ tronson stradã │ │
│crt.│tronson stradã│Gradul de prioritate├──────┬─────┬─────┤Gradul de curaţare│
│ │ │ │Lung. │Lãţ. │Sup. │ │
│ │ │ │ [m] │[m] │[m²] │ │
├────┼──────────────┼────────────────────┼──────┼─────┼─────┼──────────────────┤
│ 1 │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────────────────────┼──────┼─────┼─────┼──────────────────┤
│ 2 │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────────────────────┼──────┼─────┼─────┼──────────────────┤
│....│ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────────────────────┼──────┼─────┼─────┼──────────────────┤
│ n │ │ │ │ │ │ │
└────┴──────────────┴────────────────────┴──────┴─────┴─────┴──────────────────┘




Tabelul nr. 14

Anexa nr. 2
-----------
la caietul de sarcini
---------------------

Staţiile mijloacelor de transport în comun,
inclusiv intrãrile la metrou,
pentru care urmeazã a se realiza
activitatea de deszãpezire şi transport al zãpezii



┌────┬────────────────┬──────────────────────┬─────────────────────┬───────────┐
│Nr. │Denumire tronson│Denumire staţie mijloc│Suprafaţa deszãpezitã│ Grad de │
│crt.│ stradã │ transport în comun │ │prioritate │
├────┼────────────────┼──────────────────────┼─────────────────────┼───────────┤
│ 1 │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼──────────────────────┼─────────────────────┼───────────┤
│ 2 │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼──────────────────────┼─────────────────────┼───────────┤
│ 3 │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼──────────────────────┼─────────────────────┼───────────┤
│... │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼──────────────────────┼─────────────────────┼───────────┤
│ n │ │ │ │ │
└────┴────────────────┴──────────────────────┴─────────────────────┴───────────┘



Tabelul nr. 15

Anexa nr. 3
-----------
la caietul de sarcini
---------------------

Trecerile de pietoni situate în vecinãtatea
staţiilor mijloacelor de transport în comun,
inclusiv intrãrile la metrou, la care
urmeazã a se realiza activitatea
de deszãpezire şi transport al zãpezii




┌────┬──────────────┬──────────────────────┬─────────────────────────────────────┬───────────┬──────────┐
│Nr. │ Denumire │Denumire staţie mijloc│Trecerea de pietoni de la intersecţia│ Suprafaţa │ Grad de │
│crt.│tronson stradã│ transport în comun │strãzii ......... cu strada .........│deszãpezitã│prioritate│
├────┼──────────────┼──────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┼──────────┤
│ 1 │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼──────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┼──────────┤
│ 2 │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼──────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┼──────────┤
│... │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼──────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼──────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┼──────────┤
│ n │ │ │ │ │ │
└────┴──────────────┴──────────────────────┴─────────────────────────────────────┴───────────┴──────────┘




Tabelul nr. 16

Anexa nr. 4
-----------
la caietul de sarcini
---------------------

Lista mobilierului stradal cu localizarea
capacelor cãminelor de canalizare
destinate descãrcãrii zãpezii îndepãrtate
de pe cãile de circulaţie şi a gurilor de scurgere





┌────┬──────────────────────┬───────────────────┬───────────────────┬────────────────────────┐
│Nr. │ Denumire tronson │ Poziţionare capac │ Poziţionarea │ Cantitatea de zãpadã │
│crt.│stradã sau intersecţie│cãmin de canalizare│gurilor de scurgere│ ce poate fi descãrcatã │
│ │ │ │ │în caminul de canalizare│
├────┼──────────────────────┼───────────────────┼───────────────────┼────────────────────────┤
│ 1 │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────┼───────────────────┼───────────────────┼────────────────────────┤
│ 2 │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────┼───────────────────┼───────────────────┼────────────────────────┤
│... │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────┼───────────────────┼───────────────────┼────────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────┼───────────────────┼───────────────────┼────────────────────────┤
│ n │ │ │ │ │
└────┴──────────────────────┴───────────────────┴───────────────────┴────────────────────────┘



Tabelul nr. 17

Anexa nr. 5
-----------
la caietul de sarcini
---------------------

Amplasamentul spaţiilor de depozitare
a zãpezii rezultate din activitatea de deszãpezire


┌────┬───────────────────────────┬──────────────────────┬──────────────────────┐
│Nr. │Localizarea amplasamentului│ Suprafaţa de │ Cantitatea de zãpadã │
│crt.│ spaţiului de depozitare │ depozitare │ce poate fi depozitatã│
├────┼───────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│ 1 │ │ │ │
├────┼───────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│ 2 │ │ │ │
├────┼───────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│... │ │ │ │
├────┼───────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│ n │ │ │ │
└────┴───────────────────────────┴──────────────────────┴──────────────────────┘




Tabelul nr. 18

Anexa nr. 6
-----------
la caietul de sarcini
---------------------

Lista cãilor de circulaţie care trebuie menţinute
în funcţiune prin combaterea poleiului şi a îngheţului


┌────┬──────────────┬────────────────────┬──────────────────┬──────────────────┐
│ │ │ │Dimensiuni tronson│ │
│Nr. │ Denumire │ │ stradã │ │
│crt.│tronson stradã│Gradul de prioritate├──────┬─────┬─────┤Gradul de urmãrire│
│ │ │ │Lung. │Lãţ. │Sup. │ │
│ │ │ │ m │ m │ m² │ │
├────┼──────────────┼────────────────────┼──────┼─────┼─────┼──────────────────┤
│ 1 │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────────────────────┼──────┼─────┼─────┼──────────────────┤
│ 2 │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────────────────────┼──────┼─────┼─────┼──────────────────┤
│... │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────────────────────┼──────┼─────┼─────┼──────────────────┤
│ n │ │ │ │ │ │ │
└────┴──────────────┴────────────────────┴──────┴─────┴─────┴──────────────────┘



Breviarul de calcul nr. 8

Determinarea numãrului minim de utilaje
pentru activitãţile de curãţare şi transport
al zãpezii de pe cãile publice şi menţinerea
în funcţiune a acestora pe timp de polei sau îngheţ

Pentru a putea participa la delegarea activitãţilor de deszãpezire, transportul zãpezii şi combaterea poleiului trebuie îndeplinite urmãtoarele relaţii:


7.500 x N(c) x V x l


n

5.500 x N(p) x V x l
S(p) ≤ --------------------- [m²]
n


i=n
Σ N(i) x b(i) x d(i) x e(i)
i=1
S(c) ≤ ------------------------------- [m²]
2 x h(m)


unde:
S(c) - suprafaţa stradalã de pe care se curãţã zãpada; [m²]
S(p) - suprafaţa stradalã pe care se asigurã prevenirea poleiului; [m²]
N(c) - numãrul de utilaje utilizate pentru curãţarea zãpezii;
N(p) - numãrul de utilaje utilizate pentru prevenirea poleiului;
N(i) - numãrul de utilaje pentru transportul zãpezii;
h(m) - înãlţimea medie multianualã a stratului de zãpadã conform datelor preluate de la Administraţia Naţionalã de Meteorologie; [m]
b(i) - capacitatea de transport a utilajului; [mc]
d(i) - numãrul de curse efectuate/schimb;
e(i) - numãrul de schimburi/zi;
l - lãţimea de acţiune a utilajului; [m]
V - viteza de deplasare a utilajului; [km/h]
n - numãrul de treceri pe aceeaşi stradã/schimb.


Tabelul nr. 19

Anexa nr. 1
-----------
la caietul de sarcini
---------------------

Lista punctelor amenajate pentru colectarea
deşeurilor voluminoase provenite de la populaţie





┌────┬──────────────────┬─────────┬─────────────┬───────────────────────┬─────────────────────┐
│Nr. │ Adresa │Suprafaţa│ Capacitatea │Ziua planificatã pentru│ Intervalul orar de │
│crt.│ │ │de depozitare│ colectarea deşeurilor │ridicare a deşeurilor│
├────┼──────────────────┼─────────┼─────────────┼───────────────────────┼─────────────────────┤
│ 1 │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼─────────┼─────────────┼───────────────────────┼─────────────────────┤
│ 2 │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼─────────┼─────────────┼───────────────────────┼─────────────────────┤
│... │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼─────────┼─────────────┼───────────────────────┼─────────────────────┤
│ n │ │ │ │ │ │
└────┴──────────────────┴─────────┴─────────────┴───────────────────────┴─────────────────────┘




Tabelul nr. 20

Anexa nr. 1
-----------
la caietul de sarcini
---------------------

Lista obiectivelor, clãdirilor şi suprafeţelor
unde se vor aplica activitãţile de dezinsecţie
şi deratizare




┌────┬───────────┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │Adresa unde│ Suprafaţa tratatã │
│Nr. │ se aplicã ├───────┬────────┬───────┬───────────────┬────────────┬────────┬─────────┤
│crt.│tratamentul│Clãdiri│Canal de│Parcuri│Pieţe, târguri,│ Zone │Cimitire│ Maluri │
│ │ │ │distanţã│ │ oboare │neconstruite│ │de lacuri│
├────┼───────────┼───────┼────────┼───────┼───────────────┼────────────┼────────┼─────────┤
│ 1 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼───────┼────────┼───────┼───────────────┼────────────┼────────┼─────────┤
│ 2 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼───────┼────────┼───────┼───────────────┼────────────┼────────┼─────────┤
│... │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼───────┼────────┼───────┼───────────────┼────────────┼────────┼─────────┤
│ n │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴───────────┴───────┴────────┴───────┴───────────────┴────────────┴────────┴─────────┘




Tabelul nr. 21

Anexa nr. 2
-----------
la caietul de sarcini
---------------------

Lista obiectivelor, clãdirilor şi suprafeţelor
unde se vor aplica activitãţile de dezinfecţie




┌────┬─────────────────────┬─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │ │ Suprafaţa tratatã │
│Nr. │Adresa unde se aplicã├──────────┬───────────┬──────────┬────────────┬────────────┬─────────────┤
│crt.│ tratamentul │ Depozite │ Staţii │ Staţii │ Puncte │ Mijloace │ Unitaţi │
│ │ │de deşeuri│de transfer│de sortare│de colectare│de transport│de învãtãmânt│
│ │ │ │ │ │a deşeurilor│ în comun │ şi sanitare │
├────┼─────────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┼────────────┼────────────┼─────────────┤
│ 1 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┼────────────┼────────────┼─────────────┤
│ 2 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┼────────────┼────────────┼─────────────┤
│... │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┼────────────┼────────────┼─────────────┤
│ n │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴─────────────────────┴──────────┴───────────┴──────────┴────────────┴────────────┴─────────────┘




Tabelul nr. 22

Anexa nr. 3
-----------
la caietul de sarcini
---------------------

Lista materialelor şi substanţelor
ce se folosesc pentru activitãţile
de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare


┌────┬────────────────────────────────────┬─────┬────────────┬─────────────────┐
│Nr. │Denumirea materialelor, substanţelor│ U/M │ Cantitatea │ Norma de consum │
│crt.│ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────────┼─────┼────────────┼─────────────────┤
│ 1 │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────────┼─────┼────────────┼─────────────────┤
│ 2 │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────────┼─────┼────────────┼─────────────────┤
│ 3 │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────────┼─────┼────────────┼─────────────────┤
│... │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────────┼─────┼────────────┼─────────────────┤
│ n │ │ │ │ │
└────┴────────────────────────────────────┴─────┴────────────┴─────────────────┘


----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016