Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ARANJAMENT ADMINISTRATIV din 30 mai 2003  pentru aplicarea Acordului dintre Romania si Republica Turcia in domeniul securitatii sociale, semnat la Ankara la 6 iulie 1999    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ARANJAMENT ADMINISTRATIV din 30 mai 2003 pentru aplicarea Acordului dintre Romania si Republica Turcia in domeniul securitatii sociale, semnat la Ankara la 6 iulie 1999

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 883 din 11 decembrie 2003
ARANJAMENT ADMINISTRATIV
pentru aplicarea Acordului dintre România
şi Republica Turcia în domeniul securitãţii sociale,
semnat la Ankara la 6 iulie 1999

În conformitate cu prevederile art. 29 din Acordul dintre România şi Republica Turcia în domeniul securitãţii sociale, semnat la Ankara la 6 iulie 1999, autoritãţile competente ale pãrţilor contractante convin prezentul aranjament administrativ.

TITLUL I
Prevederi generale

ART. 1
Definiţii
1. În aplicarea prezentului aranjament administrativ, termenii şi expresiile utilizate au urmãtoarea semnificaţie:
a) Acord desemneazã Acordul dintre România şi Republica Turcia în domeniul securitãţii sociale, semnat la Ankara la 6 iulie 1999;
b) Aranjament administrativ desemneazã prezentul aranjament administrativ;
c) organism de legãturã desemneazã, pentru fiecare parte contractantã, organismul competent pentru coordonarea instituţiilor implicate în aplicarea Acordului.
2. Termenii definiţi în art. 1 din Acord au aceeaşi semnificaţie şi în prezentul aranjament administrativ.
ART. 2
Organismele de legãturã
Organismele de legãturã desemnate pentru aplicarea prezentului aranjament administrativ sunt:
a) pentru România: Casa Naţionalã de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurãri Sociale (CNPAS) şi Casa Naţionalã de Asigurãri de Sãnãtate (CNAS);
b) pentru Republica Turcia: Preşedinţia Instituţiei de Asigurãri Sociale (SSKB).
ART. 3
Instituţiile responsabile cu aplicarea Acordului
Instituţiile responsabile cu aplicarea Acordului sunt urmãtoarele:
a) pentru România:
1. Ministerul Muncii şi Solidaritãţii Sociale (MMSS);
2. Casa Naţionalã de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurãri Sociale (CNPAS);
3. Casa Naţionalã de Asigurãri de Sãnãtate (CNAS);
b) pentru Republica Turcia:
1. Preşedinţia Instituţiei de Asigurãri Sociale - Ankara, care aplicã prevederile Legii privind asigurãrile sociale pentru lucrãtorii cu contract de muncã şi ale Legii privind asigurãrile sociale pentru lucrãtorii din agriculturã;
2. Direcţia Generalã a Fondului de Pensionare al Republicii Turcia, care aplicã prevederile Legii privind Fondul de pensionare al Republicii Turcia pentru drepturile funcţionarilor publici şi personalului asimilat acestora;
3. Direcţia Generalã a Instituţiei de Asigurãri Sociale pentru Comercianţi, Meşteşugari şi Alţi Lucrãtori Independenţi, care aplicã prevederile Legii privind asigurãrile sociale pentru comercianţi, meşteşugari şi alţi lucrãtori independenţi şi ale Legii privind asigurãrile sociale pentru persoanele care lucreazã pe cont propriu în sectorul agriculturii.
ART. 4
Autoritatea competentã a unei pãrţi contractante va notifica autoritãţii competente a celeilalte pãrţi contractante despre orice schimbare în desemnarea instituţiilor responsabile cu aplicarea Acordului, a instituţiilor responsabile cu efectuarea plãţilor sau a organismelor de legãturã.
ART. 5
Organismele de legãturã, prevãzute la art. 2 din prezentul aranjament administrativ, convin stabilirea şi, dacã este necesar, modificarea formularelor pentru aplicarea prevederilor Acordului şi ale Aranjamentului administrativ, în limbile românã şi turcã, şi le supun aprobãrii autoritãţilor competente.
ART. 6
Evitarea suprapunerii de prestaţii - aplicarea art. 6 paragraful 1 din Acord
Dacã o persoanã sau un membru al familiei sale are dreptul sã solicite prestaţii în baza legislaţiilor celor douã pãrţi contractante, aceste prestaţii vor fi acordate numai în baza legislaţiei acelei pãrţi contractante pe teritoriul cãreia persoana este asiguratã.
ART. 7
Eliberarea formularelor privind legislaţia aplicabilã
1. Conform prevederilor art. 8 din Acord, instituţia competentã a unei pãrţi contractante va elibera un formular în care se va specifica faptul cã un angajat sau un lucrãtor independent rãmâne supus legislaţiei acestei pãrţi contractante pentru perioada menţionatã în formular.
2. Pentru prelungirea perioadei de detaşare potrivit prevederilor art. 8 din Acord, autoritatea competentã va solicita, la cererea instituţiei competente, aprobarea prealabilã a autoritãţii competente a celeilalte pãrţi contractante. În urma primirii aprobãrii, instituţia competentã va înregistra în formular numãrul şi data aprobãrii şi va trimite celeilalte instituţii competente douã exemplare ale acestuia.

TITLUL II
Aplicarea dispoziţiilor speciale ale Acordului

ART. 8
Reguli de totalizare a perioadelor de asigurare
Totalizarea perioadelor de asigurare prevãzute în Acord se efectueazã conform urmãtoarelor reguli:
1. La perioadele de asigurare realizate în baza legislaţiei unei pãrţi contractante se adaugã perioadele de asigurare realizate în baza legislaţiei celeilalte pãrţi contractante, dacã este necesar. În cazul în care sunt acordate prestaţii pentru limitã de vârstã, de invaliditate sau de urmaş, fiecare instituţie competentã efectueazã separat aceastã totalizare, ţinând cont de perioadele de asigurare realizate pe teritoriul celeilalte pãrţi contractante.
În cazul acordãrii prestaţiilor în caz de boalã şi de maternitate, totalizarea se realizeazã numai dacã persoana în cauzã desfãşoarã o activitate remuneratã pe teritoriul pãrţii contractante unde a fost introdusã cererea.
2. În cazul în care o perioadã de asigurare obligatorie realizatã în baza legislaţiei unei pãrţi contractante coincide cu o perioadã de asigurare asimilatã, voluntarã sau facultativã, potrivit legislaţiei celeilalte pãrţi contractante, va fi luatã în considerare numai perioada realizatã în baza asigurãrii obligatorii.
3. În cazul în care pentru aplicarea art. 13 şi 21 din Acord este necesarã cunoaşterea perioadelor de asigurare realizate pe teritoriul celeilalte pãrţi contractante, instituţia competentã va solicita un formular care sã conţinã confirmarea acestora.
ART. 9
Solicitarea unei prestaţii
1. Pentru a primi o prestaţie prevãzutã în art. 2 din Acord, în conformitate cu legislaţia unei pãrţi contractante, alta decât cea pe teritoriul cãreia are domiciliul, solicitantul va depune cererea la instituţia competentã sau la instituţia locului de reşedinţã.
2. Cererea trebuie însoţitã de toate documentele prevãzute în legislaţia pe care instituţia competentã o aplicã.
3. Informaţiile furnizate de solicitant trebuie sã fie justificate prin documente eliberate sau confirmate de instituţia competentã.
4. Instituţia cãreia i-a fost adresatã cererea este obligatã sã informeze, în termen de 30 de zile, instituţia competentã a celeilalte pãrţi contractante asupra conţinutului acestei cereri şi sã trimitã formularele necesare.
5. Aceste formulare vor ţine locul documentelor justificative necesare acordãrii prestaţiilor.
6. Cererea va fi soluţionatã în termen de 90 de zile de la data înregistrãrii acesteia la instituţia competentã.
ART. 10
Modificarea prestaţiilor
În cazul recalculãrii, suspendãrii sau încetãrii acordãrii prestaţiilor, instituţia competentã care a luat aceastã decizie o va comunica, în termen de 30 de zile, persoanei interesate, precum şi instituţiei competente a celeilalte pãrţi contractante. Decizia trebuie sã precizeze cãile şi termenele de contestaţie prevãzute de legislaţia pe care o aplicã instituţia competentã. Termenele de contestaţie curg de la data primirii deciziei de cãtre persoana în cauzã.
ART. 11
Redobândirea dreptului la prestaţii
În cazul în care înceteazã cauzele care au condus la suspendarea sau încetarea acordãrii prestaţiilor şi persoana redobândeşte dreptul la acordarea prestaţiilor în timp ce are domiciliul sau reşedinţa pe teritoriul celeilalte pãrţi contractante, instituţiile competente îşi vor comunica, printr-un formular, informaţiile utile, în vederea reluãrii acordãrii prestaţiilor respective.
ART. 12
Modul de platã a prestaţiilor
1. Instituţia competentã a unei pãrţi contractante plãteşte prestaţiile cuvenite direct titularului, chiar dacã acesta are domiciliul pe teritoriul celeilalte pãrţi contractante sau pe teritoriul unui stat terţ.
2. Plata prestaţiilor, în conformitate cu prevederile Acordului, se va efectua în moneda pãrţii contractante a cãrei instituţie competentã efectueazã plata.
3. În cazul în care titularul are domiciliul pe teritoriul celeilalte pãrţi contractante sau pe teritoriul unui stat terţ, el va trebui ca, în momentul solicitãrii plãţii, sã aducã la cunoştinţã instituţiei competente informaţii referitoare la locul de domiciliu, banca şi numãrul contului în care vor trebui achitate drepturile.
4. Instituţia competentã a fiecãrei pãrţi contractante va stabili procedura de export al prestaţiilor cuvenite.
5. Cheltuielile ocazionate de exportul prestaţiilor vor fi suportate integral de cãtre titularul prestaţiei.
6. În cazul în care plata se efectueazã pe teritoriul celeilalte pãrţi contractante sau pe teritoriul unui stat terţ, pensionarul sau titularul care beneficiazã de drepturi bãneşti de pe urma acestuia va transmite instituţiei competente, la fiecare 12 luni, un document, eliberat de autoritãţile abilitate ale statului locului de domiciliu, care sã ateste cã acesta este în viaţã.

TITLUL III
Dispoziţii speciale

1. Prestaţii de boalã şi maternitate
ART. 13
Instituţiile responsabile cu decontarea prestaţiilor prevãzute în art. 14, 15, 16, 17, 26 şi 28 din Acord
Instituţiile responsabile cu decontarea prestaţiilor prevãzute în art. 14, 15, 16, 17, 26 şi 28 din Acord sunt:
● pentru România: Casa Naţionalã de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurãri Sociale (CNPAS) şi Casa Naţionalã de Asigurãri de Sãnãtate (CNAS);
● pentru Republica Turcia: Preşedinţia Instituţiei de Asigurãri Sociale.
ART. 14
Dispoziţii în aplicarea art. 14, 15 şi 16 din Acord
1. Persoanele menţionate la art. 14 paragrafele 1, 2, 3 şi la art. 16 paragraful 3 din Acord, pentru a beneficia de prestaţii de boalã şi maternitate vor prezenta instituţiei competente a locului de reşedinţã un formular care atestã cã sunt îndreptãţite la aceste prestaţii.
2. La solicitarea persoanei interesate, formularul prevãzut la paragraful 1 va fi eliberat de instituţia pe cheltuiala cãreia se acordã prestaţia direct sau prin intermediul instituţiei locului de reşedinţã.
3. Perioada prevãzutã în formularul menţionat la paragraful 1 nu poate fi mai mare de un an.
4. Pentru fiecare solicitare de prestaţii de boalã şi maternitate, persoana interesatã va prezenta documentele necesare pentru acordarea prestaţiilor conform legislaţiei pãrţii contractante pe teritoriul cãreia solicitã acordarea prestaţiei.
5. În cazul în care persoanelor menţionate la paragraful 1 li se acordã servicii medicale spitaliceşti, instituţia locului de reşedinţã transmite instituţiei pe cheltuiala cãreia se acordã prestaţia un formular în care vor fi specificate data internãrii şi data externãrii.
6. Persoanele menţionate la art. 14 paragraful 2 şi art. 16 paragraful 3 din Acord şi care necesitã tratament medical de urgenţã pe teritoriul unei pãrţi contractante sunt obligate sã prezinte un formular care sã ateste calitatea de asigurat pe teritoriul celeilalte pãrţi contractante. Starea de urgenţã va fi definitã conform legislaţiei pãrţii contractante pe teritoriul cãreia persoana îşi are reşedinţa. În cazul în care persoana nu prezintã un astfel de formular, i se acordã tratament medical de urgenţã şi este obligatã sã achite costul prestaţiilor acordate.
7. Membrii de familie menţionaţi la art. 15 paragraful 1 din Acord vor primi prestaţii de boalã şi maternitate pe baza unui formular eliberat de instituţia competentã de pe teritoriul pãrţii contractante unde persoana asiguratã îşi desfãşoarã activitatea.
8. Pentru membrii de familie menţionaţi la art. 15 paragraful 2 din Acord nu este necesarã eliberarea unui formular pentru a primi prestaţia de boalã şi maternitate.
9. Pensionarii şi membrii lor de familie menţionaţi la art. 16 paragraful 1 din Acord vor primi prestaţii în caz de boalã şi maternitate conform legislaţiei pãrţii contractante pe al cãrei teritoriu îşi au domiciliul. Instituţia competentã a pãrţii contractante pe al cãrei teritoriu îşi are domiciliul titularul de pensie va trimite instituţiei celeilalte pãrţi contractante un formular în care se vor menţiona titularul dreptului de pensie şi membrii de familie eligibili, precum şi data de începere a acordãrii prestaţiilor de boalã şi maternitate.
10. Titularul pensiei acordate în baza legislaţiei unei pãrţi contractante, precum şi membrii lui de familie vor avea dreptul la prestaţii de boalã şi maternitate, conform legislaţiei acestei pãrţi contractante, chiar dacã au domiciliul pe teritoriul celeilalte pãrţi contractante, pe baza unui formular emis de instituţia pe cheltuiala cãreia se acordã prestaţia şi trimis instituţiei pãrţii contractante pe teritoriul cãreia acesta şi-a stabilit domiciliul.
11. Pentru prestaţiile de boalã şi maternitate acordate persoanelor menţionate la art. 15 paragraful 1 şi la art. 16 paragrafele 1 şi 2 din Acord, instituţia competentã care stabileşte dreptul la astfel de prestaţii va trimite instituţiei pãrţii contractante pe al cãrei teritoriu se acordã prestaţiile un formular cu privire la încetarea dreptului la aceste prestaţii.
ART. 15
Acordarea de proteze, materiale sanitare şi alte prestaţii în naturã
1. Protezele, materialele sanitare şi alte prestaţii substanţiale în naturã, prezentate în lista anexatã la prezentul aranjament administrativ, vor fi acordate pe baza autorizãrii de cãtre instituţia competentã unde persoana în cauzã este asiguratã, cu excepţia cazurilor de urgenţã.
2. Instituţia pãrţii contractante pe al cãrei teritoriu se acordã prestaţiile va emite în acest sens un formular instituţiei pe cheltuiala cãreia se acordã prestaţiile.
ART. 16
Prestaţii în bani în caz de incapacitate de muncã
1. Pentru a beneficia de prestaţii în bani conform prevederilor art. 18 din Acord, persoana interesatã se adreseazã instituţiei locului de reşedinţã, prezentând un certificat medical, eliberat potrivit legislaţiei pãrţii contractante pe teritoriul cãreia se aflã reşedinţa, care sã ateste starea de boalã sau maternitate.
2. Instituţia locului de reşedinţã va comunica imediat instituţiei competente a celeilalte pãrţi contractante date privind starea de incapacitate temporarã de muncã şi durata acesteia printr-un formular emis în baza certificatului medical.
3. Plata se va efectua direct asiguratului conform legislaţiei aplicate de cãtre instituţia competentã.
ART. 17
Decontarea cheltuielilor
1. Cheltuielile pentru prestaţiile acordate persoanelor menţionate la art. 14, 15, 16, 17, 26 şi 28 din Acord vor fi prezentate de fiecare organism de legãturã al unei pãrţi contractante celuilalt organism de legãturã al celeilalte pãrţi contractante, pentru urmãtoarele perioade:
- perioada I: 1 ianuarie - 30 iunie;
- perioada II: 1 iulie - 31 decembrie.
2. Documentele privind decontarea cheltuielilor pentru fiecare dintre perioadele sus-menţionate vor fi trimise în termen de 6 luni de la expirarea perioadei.
3. Cererea de decontare a acestor cheltuieli va fi soluţionatã de organismul de legãturã într-o perioadã de 6 luni de la primire.
4. Decontarea cheltuielilor poate fi efectuatã prin plata integralã a cheltuielilor de fiecare organism de legãturã sau compensarea cheltuielilor între cele douã organisme de legãturã.
5. Plata sumelor aferente prestaţiilor se va efectua calculându-se echivalentul acestora în dolari S.U.A. la data cererii de decontare.
6. În cazul refuzului la platã al documentelor privind decontarea cheltuielilor, acesta va fi comunicat de cãtre pãrţi pânã la expirarea termenului convenit pentru platã.
7. Nerealizarea demersurilor în perioadele susmenţionate sau cererea depusã cu întârziere nu implicã neefectuarea plãţii.
ART. 18
Determinarea gradului de invaliditate
Pentru a determina gradul de invaliditate, instituţia competentã va lua în considerare documentele şi rapoartele medicale, precum şi toate informaţiile de ordin administrativ obţinute de instituţia celeilalte pãrţi contractante. Gradul de invaliditate se va stabili de instituţia competentã. Toate cheltuielile cu examinarea vor fi suportate de instituţia competentã care solicitã aceasta.

2. Prestaţii de invaliditate, bãtrâneţe şi urmaş
ART. 19
Prestaţii de invaliditate, bãtrâneţe şi urmaş
Pentru acordarea pensiilor de invaliditate, bãtrâneţe şi urmaş se vor aplica prevederile art. 8, 9, 10, 11 şi 12 din prezentul aranjament administrativ.

3. Accidente de muncã şi boli profesionale
ART. 20
Declaraţiile, anchetele şi schimbul de informaţii între instituţii, referitoare la un accident de muncã sau o boalã profesionalã
1. În cazul în care survine un accident de muncã sau o boalã profesionalã este constatatã medical pentru prima datã pe teritoriul unei pãrţi contractante, alta decât cea competentã, declaraţia de accident de muncã sau de boalã profesionalã trebuie întocmitã conform dispoziţiilor legislaţiei pe care o aplicã instituţia competentã fãrã a aduce atingere dispoziţiilor legale în vigoare pe teritoriul pãrţii contractante în care a survenit accidentul de muncã sau în care a fost constatatã medical, pentru prima datã, boala profesionalã şi care rãmân aplicabile într-un astfel de caz.
2. Instituţia pãrţii contractante pe teritoriul cãreia a survenit accidentul de muncã sau în care a fost constatatã medical, pentru prima datã, boala profesionalã va transmite instituţiei competente toate informaţiile şi documentele necesare.
3. La încheierea tratamentului medical se va transmite instituţiei competente un raport referitor la starea sãnãtãţii pacientului, însoţit de certificatele medicale.
ART. 21
Determinarea gradului de invaliditate în cazul unui accident de muncã sau al unei boli profesionale
1. În vederea determinãrii gradului de invaliditate, a stabilirii dreptului la prestaţii sau a determinãrii cuantumului acestora în cazurile prevãzute la art. 25, 26 şi 27 din Acord, solicitantul va fi obligat sã furnizeze instituţiei competente a pãrţii contractante la a cãrei legislaţie era supus la momentul în care a survenit accidentul de muncã sau a fost constatatã medical, pentru prima datã, boala profesionalã toate informaţiile referitoare la accidentele de muncã sau bolile profesionale pe care le-a suferit în timp ce era subiectul legislaţiei celeilalte pãrţi contractante, indiferent de gradul de invaliditate determinat anterior sau ulterior.
2. Instituţia competentã va lua în considerare, conform prevederilor legislaţiei pe care o aplicã, pentru naşterea dreptului şi stabilirea cuantumului prestaţiilor, gradul de invaliditate determinat de aceste cazuri.
3. Instituţia competentã se poate adresa oricãrei instituţii care a fost competentã pentru a obţine informaţiile pe care le considerã necesare.
4. Pentru determinarea gradului de invaliditate în cazul unui accident de muncã sau al unei boli profesionale se aplicã şi dispoziţiile art. 18 din prezentul aranjament administrativ.
ART. 22
Contestarea caracterului profesional al accidentului sau bolii
1. În cazul în care instituţia competentã contestã caracterul profesional al accidentului sau bolii, în conformitate cu art. 26 şi 27 din Acord, va informa imediat în aceastã privinţã instituţia locului de reşedinţã sau de domiciliu care acordã prestaţiile în naturã. Aceste prestaţii vor fi, prin urmare, considerate ca decurgând din asigurarea în caz de boalã şi vor fi acordate în continuare cu acest titlu pe baza prezentãrii certificatelor sau a atestatelor prevãzute la art. 9 din prezentul aranjament administrativ.
2. În cazul în care se ajunge la o decizie definitivã prin care se contestã caracterul profesional al accidentului sau bolii, instituţia competentã va informa imediat în aceastã privinţã instituţia locului de reşedinţã sau de domiciliu care acordã prestaţiile în naturã. Aceastã instituţie va continua sã acorde aceste prestaţii în naturã pentru boalã asiguratului care are acest drept, chiar dacã nu este vorba despre un accident de muncã sau o boalã profesionalã. În caz contrar, prestaţiile în naturã de care a beneficiat persoana în cauzã cu titlu de asigurare de boalã vor fi considerate prestaţii pentru accident de muncã sau de boalã profesionalã.

TITLUL IV
Prevederi diverse

ART. 23
1. Pentru analizarea şi rezolvarea problemelor care pot apãrea din aplicarea Aranjamentului administrativ şi a Acordului, se va alcãtui un comitet mixt româno-turc.
2. Acest comitet mixt, asistat de reprezentanţi ai instituţiilor competente, se va întruni periodic, prin rotaţie, la Bucureşti şi Ankara.
ART. 24
Ajutor administrativ reciproc cu privire la recuperarea prestaţiilor necuvenite
1. Dacã instituţia unei pãrţi contractante care a acordat prestaţii intenţioneazã sã iniţieze o acţiune împotriva unei persoane care a primit sume necuvenite, instituţia locului de domiciliu îi va acorda întregul sãu sprijin celeilalte instituţii.
2. Instituţia locului de domiciliu poate reţine suma plãtitã în plus din plãţile pe care urmeazã sã le efectueze cãtre titularul respectiv. Aceastã instituţie va transfera suma reţinutã cãtre instituţia creditoare.
3. În cazul în care o instituţie a efectuat plãţi necuvenite prin intermediul instituţiei celeilalte pãrţi contractante şi când recuperarea acestora a devenit imposibilã, sumele în cauzã rãmân definitiv în sarcina primei instituţii, cu excepţia cazului în care plata necuvenitã este rezultatul unei fraude.
ART. 25
1. Organismele de legãturã ale pãrţilor contractante vor face schimb de informaţii şi date statistice referitoare la plãţile şi prestaţiile acordate titularilor în fiecare an calendaristic, în baza Acordului. Aceste date vor include numãrul titularilor şi cuantumul total al prestaţiilor plãtite.
2. Instituţiile responsabile prevãzute la art. 3 din prezentul aranjament administrativ se vor sprijini reciproc în aplicarea tuturor mãsurilor administrative de interes comun.
ART. 26
Autoritãţile competente îşi vor notifica reciproc, pe canale diplomatice, îndeplinirea cerinţelor legale necesare pentru intrarea în vigoare a Aranjamentului administrativ. Data ultimei notificãri va fi consideratã data intrãrii în vigoare a Aranjamentului administrativ.
Aranjamentul administrativ va rãmâne în vigoare pe perioada de valabilitate a Acordului.

Prezentul aranjament administrativ a fost semnat la Bucureşti la 30 mai 2003, în douã exemplare originale, în limbile românã, turcã şi englezã, toate textele fiind egal autentice. În cazul unor diferenţe de interpretare, va prevala textul în limba englezã.

Autoritatea competentã din România
Marian Sârbu,
ministrul muncii şi solidaritãţii sociale

Autoritatea competentã din Republica Turcia
Omer Zeytinoglu,
ambasadorul Republicii Turcia

ANEXA

LISTA
protezelor, materialelor sanitare si altor prestatii
substantiale in natura

a) Proteze, orteze, dispozitive de protezare in domeniul ORL si pentru deficiente vizuale;
b) Incaltaminte ortopedica;
c) Dispozitive necesare in chirurgia plastica si reparatorie;
d) Ochelari;
e) Proteze dentare fixe si mobile;
f) Dispozitive de mers si carucioare pentru bolnavi;
g) Inlocuirea dispozitivelor de la literele a)-f);
h) Servicii de recuperare balneara;
i) Dispozitive pentru protezare stomii si incontinenta urinara;
j) Alte prestatii substantiale in natura (tratarea bolilor cronice, a bolilor oncologice, transplant de organe, dializa, tomografie computerizata, rezonanta magnetica nucleara, scintigrafie, angiografie si alte investigatii de inalta performanta).

In afara cazurilor de urgenta, partile isi vor cere acordul pentru prestatiile enumerate mai sus.



R/TR1

ACORD ÎNTRE ROMÂNIA ŞI REPUBLICA TURCIA
ÎN DOMENIUL SECURITĂŢII SOCIALE
..............................*)

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

FORMULAR PRIVIND LEGISLAŢIA APLICABILĂ
....................................*)

Articol: 8/1-2 şi 12 din Acord ............*)
Articol: 7 din Aranjamentul Administrativ ............*)

Codul de asigurãri Codul de asigurãri
sociale din România sociale din Turcia
.......................*) ..................*)
┌───────────────────────┐ ┌───────────────────────┐
└───────────────────────┘ └───────────────────────┘
┌──────────────────────────────────┐ ┌──────────────────────────────────┐
│Codul numeric personal din România│ │Numãrul de identificare din Turcia│
│ ......................*) │ │ .......................*) │
├──────────────────────────────────┤ ├──────────────────────────────────┤
│ │ │ │
└──────────────────────────────────┘ └──────────────────────────────────┘
┌─── ──┐
│ │ Numele şi adresa instituţiei
competente (dacã este necesar)
......................*)
│ │
└─── ───┘

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│1. Persoana asigurata/....*) │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│1.1 Numele (numele avut anterior)/ Prenumele/...*) Data şi locul │
│ ...............*) naşterii/...*) │
│ │
│ ................... .............. .............. │
│ │
│1.2 Prenumele tatãlui/...*) Sex/...*) Cetãţenia/...*) │
│ │
│ ...................... .............. .............. │
│ │
│1.3 Adresa din România/...*) │
│............................................................ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│2. [] pentru detasare [] pentru prelungirea detasarii [] exceptii │
│ ..............*) ...............*) .......*) │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│2.1 [] Denumirea angajatorului sau numele şi adresa firmei din România │
│ .........................................................*) │
│ │
│ ............................................................... │
│ │
│2.2 [] Locul de desfãşurare a activitãţii în Turcia (nume firmã, adresã) │
│ .......................*) │
│ │
│ .............................................................. │
│ │
│2.3 [] Persoana asiguratã menţionatã anterior a fost detaşatã în Turcia │
│ de la data de .............. la data de ...................... │
│ .........................*) │
│ │
│2.4 [] Persoana asiguratã menţionatã anterior va continua sã desfãşoare │
│ activitatea în Turcia datoritã prelungirii perioadei detaşãrii │
│ de la data de ........... la data de ...................... │
│ .................................*) │
│ │
│2.5 [] Numãrul şi data aprobãrii date de cãtre autoritãţile │
│ competente ................................................ │
│ ............................*) │
│ │
│2.6 [] Pentru perioada menţionatã, persoana asiguratã va rãmâne supusã │
│ prevederilor legislaţiei aplicabile pe teritoriul României │
│ .........................*) │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

R/TR1
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│3. Institutia competenta din Romania/.......*) │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Numele Semnãtura şi ştampila/...*) │
│ ....*) : │
│ │
│ Adresa │
│ ....*) : │
│ │
│ Data │
│ ....*) : │
│ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



NOTĂ/....*)

1- Acest formular va fi completat de cãtre instituţia competentã din România, în trei exemplare, din care douã vor fi transmise persoanei asigurate sau angajatorului pentru a fi prezentate instituţiei din Turcia.
................................*)

2- In plus, instituţia competentã din România va completa şi elibera orice alt formular solicitat de cãtre instituţia competentã din Turcia.
...............................*)

3- Instituţia competentã din Turcia va informa, în caz de accident de muncã, instituţia competentã din România.
..............................*)

4- Persoana asiguratã care îşi desfãşoarã temporar activitatea în Turcia şi membrii de familie care îl însoţesc sunt îndreptãţiţi la prestaţii în caz de boalã şi maternitate. În acest scop, persoana asiguratã va solicita instituţiei competente din Romania formularul R/TR 3.
..............................*)



R/TR2

ACORD ÎNTRE ROMÂNIA SI REPUBLICA TURCIA
ÎN DOMENIUL SECURITĂŢII SOCIALE
........................*)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Totalizarea perioadelor de ................*)
asigurare pentru persoanele ................*)
îndreptãţite la prestaţii ................*)
în caz de boalã şi maternitate ................*)


Articol: 13,24 din Acord ................*)
Articol: 8 din Aranjamentul Administrativ ................*)

Codul de asigurãri Codul de asigurãri
sociale din România sociale din Turcia
.................*) ................*)

┌────────────────────┐ ┌───────────────────┐
└────────────────────┘ └───────────────────┘

SECŢIUNEA A/..........*)

┌──────────────────────────────────┐ ┌──────────────────────────────────┐
│Codul numeric personal din România│ │Numãrul de identificare din Turcia│
│ .............*) │ │ ..............*) │
├──────────────────────────────────┤ ├──────────────────────────────────┤
│ │ │ │
└──────────────────────────────────┘ └──────────────────────────────────┘
┌─── ───┐
│ │
Instituţia competentã din Turcia
│ │ ................*)
└─── ───┘
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ [] Boalã/...*) [] Maternitate/....*) [] Ajutor de deces/...*) │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ 1. Persoana asigurata/.........*) │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│1.1 Numele (numele avut anterior) Prenumele Data şi locul naşterii │
│ ...............*) ......*) ..............*) │
│ │
│ ................... .............. .............. │
│ │
│1.2 Prenumele tatãlui/...*) Sex/...*) Cetãţenia/...*) │
│ │
│ ...................... .............. .............. │
│ │
│1.3 Adresa din România a persoanei asigurate/...*) │
│............................................................ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
│1.4 Informaţii privind perioadele de activitate realizate în Turcia │
│ ....................*) │
├───────────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────┤
│ Numele si adresa angajatorului din Turcia │Perioadele de activitate │
│ .......................*) │...............*) │
├───────────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────┤
│ │...../..../..... .......... │
├───────────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────┤
│ │...../..../..... .......... │
├───────────────────────────────────────────────┴──────────────────────────────┤
│ 2. Cerere/.....*) │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Persoana asiguratã menţionatã anterior îşi desfãşoarã activitatea în ţara │
│noastrã de la data de ..................... şi vã solicitãm sã ne indicaţi │
│perioadele de asigurare realizate anterior în ţara dumneavoastrã. │
│........................*) │
│ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

R/TR2

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│3. Institutia competenta din Romania/.......*) │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Numele/...*) Semnãtura şi ştampila/...*) │
│ │
│ Adresa/...*) │
│ │
│ Data/....*) │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


SECŢIUNEA B /.......*)

┌─── ───┐
│ │
Instituţia competentã din Romania
│ │ ................*)
└─── ───┘
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ 3. Perioadele de asigurare/......*) │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
│3.1 Perioadele de asigurare realizate de persoana menţionatã la punctul 1: │
│ 1. ...................*) │
├───────────────────┬─────────────────┬────────────────┬───────────────────────┤
│De la data de/...*)│La data de/....*)│Numãrul de zile │Tipul asigurãrii/...*) │
│Zi,lunã, an/...*) │Zi,lunã, an/...*)│sau luni │ │
│ │ │..........*) │ │
├───────────────────┼─────────────────┼────────────────┼───────────────────────┤
│ │ │ │ │
├───────────────────┼─────────────────┼────────────────┼───────────────────────┤
│ │ │ │ │
├───────────────────┼─────────────────┼────────────────┼───────────────────────┤
│ │ │ │ │
└───────────────────┴─────────────────┴────────────────┴───────────────────────┘

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│4. Institutia competenta din Turcia /.......*) │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Numele/...*) Semnãtura şi ştampila/...*) │
│ │
│ Adresa/...*) │
│ │
│ Data/....*) │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


NOTA/...*)
1- Instituţia din România va completa secţiunea A a formularului si va trimite douã exemplare instituţiei competente din Turcia. Aceastã instituţie va completa secţiunea B a formularului şi va trimite cât mai curând posibil un exemplar instituţiei din România.
..................................*)

2- Perioadele de asigurare şi perioadele asimilate realizate în ultimul an vor fi indicate. Dacã perioadele de asigurare au fost realizate la mai multe instituţii de asigurare, aceste perioade vor fi menţionate distinct.
..................................*)

3- Tipul de asigurare/...........*)
(A) Asigurare obligatorie /...............*)
(B) Asigurare voluntarã/..................*)
(C) Perioade asimilate /..................*)
(D) Perioade în care a primit prestaţii/.......*)



R/TR3

ACORD ÎNTRE ROMÂNIA SI REPUBLICA TURCIA
ÎN DOMENIUL SECURITĂŢII SOCIALE
................................*)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Formular privind dreptul la .............*)
prestaţii medicale pe durata
reşedinţei

Articol: 14, 16/3 şi 26 din Acord .............*)
Articol: 14 si 22 din Aranjamentul
Administrativ


I [] reşedinţa pe durata detaşãrii (potrivit prevederilor art.14/1
din Acord)
.............................*)

II [] reşedinţa (potrivit prevederilor art. 14/2 şi 16/3 din Acord)
.............................*)

III [] autorizaţia schimbãrii reşedinţei (potrivit prevederilor art. 14/3
şi 26 din Acord)
.............................*)

Codul de asigurãri Codul de asigurãri
sociale din România sociale din Turcia
.................*) ................*)

┌────────────────────┐ ┌───────────────────┐
└────────────────────┘ └───────────────────┘
┌──────────────────────────────────┐ ┌──────────────────────────────────┐
│Codul numeric personal din România│ │Numãrul de identificare din Turcia│
│ .............*) │ │ ..............*) │
├──────────────────────────────────┤ ├──────────────────────────────────┤
│ │ │ │
└──────────────────────────────────┘ └──────────────────────────────────┘
┌─── ───┐
│ │
Instituţia competentã din Turcia
│ │ ................*)
└─── ───┘

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ 1. [] Persoana asigurata [] Pensionar [] Liber profesionist │
│ .............*) ........*) ................*) │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│1.1 Numele (numele avut anterior) Prenumele Data şi locul naşterii │
│ ...............*) ......*) ..............*) │
│ │
│ ................... .............. .............. │
│ │
│1.2 Prenumele tatãlui/...*) Sex/...*) Cetãţenia/...*) │
│ │
│ ...................... .............. .............. │
│ │
│1.3 Adresa din România/.............*): ................................... │
│............................................................ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ 2. Membrii de familie/.......*) │
├───────────────────────────┬────────────────────────┬─────────────────────────┤
│Numele şi prenumele/.....*)│ Data şi locul naşterii │Gradul de rudenie/.....*)│
│ │ ....................*) │ │
├───────────────────────────┼────────────────────────┼─────────────────────────┤
├───────────────────────────┼────────────────────────┼─────────────────────────┤
├───────────────────────────┼────────────────────────┼─────────────────────────┤
└───────────────────────────┴────────────────────────┴─────────────────────────┘


R/TR 3
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ 3. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3.1 [] Acest formular este eliberat pentru persoana menţionatã la │
│ paragraful 1. │
│ ..........................................................*) │
│ │
│ 3.2 [] Acest formular este eliberat pentru persoanele menţionate la │
│ paragrafele 1 şi 2. │
│ ..........................................................*) │
│ │
│ 3.3 [] Acest formular este eliberat pentru membrii de familie menţionaţi │
│ la paragraful 2. │
│ ..........................................................*) │
│ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ 4. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 4.1 [] Dacã persoana menţionatã anterior solicitã şi necesitã tratament │
│ medical de URGENŢA pe perioada REŞEDINŢEI în Turcia, ea are dreptul │
│ sã primeascã prestaţii medicale. │
│ ...................................................*) │
│ │
│ 4.2 [] Dacã persoana menţionatã anterior solicitã şi necesitã tratament │
│ medical PE PERIOADA DETAŞĂRII în Turcia, ea are dreptul sã primeascã │
│ prestaţii medicale. │
│ ..................................................*) │
│ │
│ 4.3 [] Persoanei menţionate anterior i-a fost acordatã autorizaţia schimbãrii│
│ reşedinţei, în timp ce primeşte prestaţiile în caz de: │
│ .................................................*) │
│ │
│ [] Boalã [] Maternitate [] Accident de muncã [] Boalã profesionalã │
│ ...*) ....*) .......*) .........*) │
│ │
│ 4.4 [] Adresa din Turcia/...........*): ................................... │
│ ............................................................ │
│ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ 5. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ [] Prestaţiile medicale vor fi acordate de la data de .............. │
│ la data de .................................. │
│ .......................................*) │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│6. Institutia competenta din Romania/.......*) │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Numele Semnãtura şi ştampila/...*) │
│ ....*) : │
│ │
│ Adresa │
│ ....*) : │
│ │
│ Data │
│ ....*) : │
│ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


R/TR3
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ 7. Notificare/.............*) │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│7.1 [] Persoana(persoanele) menţionate anterior a fost înregistratã si o │
│ copie a formularului i-a fost înmânatã │
│ ......................................*) │
│ │
│7.2 [] Instituţia competentã care a procesat înregistrarea │
│ .....................................*) │
│ │
│ Numele/...*): .......................................,...... │
│ │
│ Adresa/...*): .............................................. │
│ │
│ Data/...*): .................................,..,..,.,.,,., │
│ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


NOTĂ/...*)
1. Acest formular va fi completat de cãtre instituţia competentã din România şi doua exemplare i se vor înmâna, la cerere, persoanei interesate. Persoana interesatã va prezenta formularul instituţiei competente din Turcia care va procesa inregistrarea şi va înapoia persoanei un exemplar.
...................................*)

2. Acest formular va fi eliberat în douã exemplare şi în cazul în care este solicitat instituţiei competente din România de cãtre o instituţie competentã din Turcia.
................................*)

3. Punctul 5 va fi completat.
................................*)



R/TR4

ACORD ÎNTRE ROMÂNIA ŞI REPUBLICA TURCIA
ÎN DOMENIUL SECURITĂŢII SOCIALE
.........................................*)


Formular pentru prestaţii de boalã .............*)
si maternitate acordate pensionarilor .............*)

Articol: 16/2 din Acord .............*)
Articol: 14/10 din Aranjamentul Administrativ .............*)


SECŢIUNEA A/......*)


Codul de asigurãri Codul de asigurãri
sociale din România sociale din Turcia
.................*) ................*)

┌────────────────────┐ ┌───────────────────┐
└────────────────────┘ └───────────────────┘
┌──────────────────────────────────┐ ┌──────────────────────────────────┐
│Codul numeric personal din România│ │Numãrul de identificare din Turcia│
│ .............*) │ │ ..............*) │
├──────────────────────────────────┤ ├──────────────────────────────────┤
│ │ │ │
└──────────────────────────────────┘ └──────────────────────────────────┘
┌─── ───┐
│ │
Instituţia competentã din Turcia
│ │ ................*)
└─── ───┘

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ 1. [] Pensionar/...*) [] Vaduv/....*) [] Copii urmasi/....*) │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│1.1 Numele (numele avut anterior) Prenumele Data şi locul naşterii │
│ ...............*) ......*) ..............*) │
│ │
│ ................... .............. .............. │
│ │
│1.2 Prenumele tatãlui/...*) Sex/...*) Cetãţenia/...*) │
│ │
│ ...................... .............. .............. │
│ │
│1.3 Adresa in Turcia/.............*) │
│ ...................................................................... │
│ │
│1.4 Adresa în România/..........*) │
│ ...................................................................... │
│ │
│1.5 Numele şi prenumele persoanei asigurate decedate de la care decurg │
│ drepturile │
│ ....................................*) │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ 2. Dreptul la prestatii de boala si maternitate/..........*) │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
│Persoana menţionatã anterior are dreptul la prestaţii de boalã şi maternitate.│
│ │
│..............................*) │
│Data de la care poate beneficia de prestaţii/...*) /.../......../......... │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│3. Institutia competenta din Romania/.......*) │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Numele Semnãtura şi ştampila/...*) │
│ ....*) : │
│ │
│ Adresa │
│ ....*) : │
│ │
│ Data │
│ ....*) : │
│ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

R/TR4

SECTION (B)/......*)

┌─── ───┐
│ │

Instituţia competentã din Romania
│ │ ................*)
└─── ───┘

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ 4. Acceptul inregistrarii/......*) │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 4.1 [] Acest formular a fost înregistrat de cãtre instituţia competentã la │
│ data de ......./........../............. │
│ ............................................*) │
│ │
│ 4.2 [] Persoana menţionatã la punctul 1 a fost înregistratã de cãtre │
│ instituţia menţionatã la punctul 6 la data de ......./......./...... │
│ ........................................*) │
│ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ 5. Respingerea inregistrarii/...........*) │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5.1. [] Persoana mentionata la punctul 1 nu a fost înregistratã/Motivul │
│ respingerii înregistrãrii: │
│ ......................................*): │
│ │
│ 5.2 [] Persoana are dreptul la prestaţii de boalã şi maternitate acordate │
│ de SSK. │
│ .....................................*) │
│ │
│ 5.3 [] ................................................,.,...... │
│ ......................................................... │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│6. Institutia competenta din Turcia /.......*) │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Numele Semnãtura şi ştampila/...*) │
│ ....*) : │
│ │
│ Adresa │
│ ....*) : │
│ │
│ Data │
│ ....*) : │
│ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



NOTĂ/......*)

1- Instituţia competentã din România va completa secţiunea A a formularului şi va trimite douã copii instituţiei din Turcia unde pensionarul şi-a stabilit domiciliul. Dupã completarea secţiunii B a formularului, instituţia din Turcia trimite un exemplar al formularului institutiei competente din România.
......................*)

2- Acest formular va fi completat separat pentru vãduv/ã şi copii urmaşi.
....................*)




R/TR 5

ACORD ÎNTRE ROMÂNIA ŞI REPUBLICA TURCIA ÎN DOMENIUL SECURITĂŢII SOCIALE
............*)
────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Formular pentru acordarea prestaţiilor de ................*)
boalã şi maternitate pensionarilor care
primesc pensie conform legislaţiei ambelor
pãrţi şi membrilor lor de familie

Articol: 16/1 din Acord ...............*)
Articol: 14/9 din Aranjamentul Administrativ

Codul de asigurãri sociale din România
...........*) Codul de asigurari
sociale din Turcia
................*)
┌─────────────────────────┐ ┌──────────────┐
└─────────────────────────┘ └──────────────┘


SECŢIUNEA A/........*)
┌───────────────────────────────────┐ ┌──────────────────────────────────┐
│Codul numeric personal din România │ │Numãrul de identificare din Turcia│
│ ..............*) │ │ ............*) │
├───────────────────────────────────┤ ├──────────────────────────────────┤
└───────────────────────────────────┘ └──────────────────────────────────┘

┌── ───┐
│ │ Numele şi adresa instituţiei
care acordã prestaţiile de boalã
şi maternitate în România
│ │ ..........*)
└── ──┘
┌───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ 1.[]Pensionar/...........*) []Decedat/.......*) │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1.1 Numele(numele anterior) Prenumele Data si locul nasterii │
│ ............*) ......*) .................*) │
│ │
│ │
│ 1.2 Prenumele tatãlui/.....*) Sex/......*) Cetãţenia/......*) │
│ │
│ ........................... ............ ..................... │
│ │
│ 1.3 Adresa din România/............*) │
│ │
└───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ 2. Informatii cu privire la acordarea pensiei/...............*) │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│2.1 Tipul de pensie/...................*) : │
│ │
│2.2 Data de la care este acordatã pensia/...............*) │
│ │
│2.3 Numãrul de zile de asigurare în Turcia/.............*) │
│ │
│ ................................................................... │
│2.4 Numãrul de zile de asigurare în România │
│ ....................................................*) │
│ │
│2.5 Numãrul de zile de asigurare din România │
│ în raport cu numãrul total de zile de asigurare │
│ ...................................................*) │
│ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

R/TR 5
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│3.Institutia din Romania care plateste pensia/................*) │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
│Numele : Semnãtura şi ştampila/.............*) │
│.........*) │
│ │
│Adresa : │
│.........*) │
│ │
│Data : │
│.........*) │
│ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

SECŢIUNEA B/...........*)

┌─ ──┐
│ │
Instituţia competentã din Turcia
...............................*)
│ │
└── ───┘

┌───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│4.Persoanele care au dreptul la pensie de boala si maternitate │
│ .........................................................*) │
├────────────────── │
│ [] Pensionarul si membrii de familie [] Urmasii │
│ ...............................*) ......*) │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
│ Numele/........*) Prenumele/..........*) Data naşterii/........*) │
│ ................ ...................... ....................... │
│ ................ ...................... ....................... │
│ ................ ...................... ....................... │
│ ................ ...................... ....................... │
│ ................ ...................... ....................... │
│ │
└───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

┌───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│5. Persoanele mentionate mai sus sunt indreptatite sa primeasca in caz de │
│ boala si maternitate de la dat de .................. │
│ ....................................................*) │
└───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│6. Institutia competenta din Romania │
│ .................................*) │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Numele: Semnatuta si stampila/.........*) │
│ ..........*) │
│ │
│ Adresa : │
│ ..........*) │
│ │
│ Data : │
│ ..........*) │
│ │
└───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


R/TR5
SECŢIUNEA C/.........*)

┌── ───┐
│ │
Instituţia competentã din România
...............................*)
│ │
└─── ───┘
┌───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ 7. Notificare/...........*) │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│7.1 [] Persoana menţionatã la punctul 4 a fost înregistratã │
│ de cãtre instituţia competentã la data de .......... │
│ ....................................................*) │
│ │
│7.2.[] Persoana menţionatã la punctul 4 nu a fost înregistratã │
│ de cãtre instituţia competentã. │
│ Motivul ............................................... │
│ .......................................................*) │
├──────────────────────────────────────────────────────────── │
│7.3 [] Vãduva şi copii urmaşi ale cãror nume şi prenume sunt │
│ indicate mai jos nu au dreptul la prestaţii de la data │
│ menţionatã. │
│ .......................................................*) │
│ ┌────────────────────────────────────────────────────────────────┐ │
│ │Numele şi prenumele Data încetãrii dreptului la prestaţii │ │
│ │................*) ....................................*)│ │
│ ├────────────────────────────────────────────────────────────────┤ │
│ │ ................ ..................... │ │
│ │ ................ ..................... │ │
│ │ ................ ..................... │ │
│ └────────────────────────────────────────────────────────────────┘ │
│ │
└───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│8.Institutia competenta din Turcia/..............................*) │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Numele: Semnãtura si ştampila/.................*) │
│ .............*) │
│ │
│ Adresa: │
│ .............*) │
│ │
│ Data │
│ .............*) │
│ │
└───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



NOTĂ/........*)
Instituţia din România care stabileşte dreptul la pensie va completa secţiunea A a formularul şi va trimite formularul în trei exemplare instituţiei competente din România. Instituţia competentã din România care acordã prestaţiile de boalã şi maternitate va completa secţiunea B a formularului şi va transmite douã exemplare instituţiei competente din Turcia. Instituţia competentã din Turcia va completa secţiunea C a formularului şi va transmite Instituţiei competente din România care acorda prestaţiile de boalã şi maternitate un exemplar al acestui formular.
...............................*)




R/TR6

ACORD ÎNTRE ROMÂNIA ŞI REPUBLICA TURCIA ÎN DOMENIUL SECURITĂŢII SOCIALE
..........................................................*)
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Formular pentru acordarea prestaţiilor de boalã si ................*)
maternitate pentru membrii de familie pe teritoriul
Pãrţii Contractante unde îşi au domiciliul


Articol: 15/1,16/2 din Acord ................*)
Articol: 14/10 din Aranjamentul Administrativ

Codul de asigurãri sociale din România
...........*) Codul de asigurari
sociale din Turcia
................*)
┌─────────────────────────┐ ┌──────────────┐
└─────────────────────────┘ └──────────────┘


SECŢIUNEA A/........*)
┌───────────────────────────────────┐ ┌──────────────────────────────────┐
│Codul numeric personal din România │ │Numãrul de identificare din Turcia│
│ ..............*) │ │ ............*) │
├───────────────────────────────────┤ ├──────────────────────────────────┤
└───────────────────────────────────┘ └──────────────────────────────────┘

┌── ───┐
│ │ Instituţia din Turcia
.....................*)


│ │
└─── ────┘

┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│1 [] Persoana asigurata/.........*) [] Pensionar sau persoana asigurata/│
│ .............*) │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│1.1 Numele (numele avut anterior) Prenumele Data si locul naşterii │
│ ...........................*) .......*) .....................*)│
│ │
│1.2 Prenumele tatãlului/.......*) Sex/......*) Cetãţenia/...........*)│
│ ................................................................. │
│ │
│1.3 Adresa din Turcia/............................*) │
│ │
│ ................................................................. │
│1.4 Adresa din România/...........................*) │
│ ................................................................. │
│ ................................................................. │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│8.Urmatorii membri de familie nu au dreptul la prestatii de boala si │
│ maternitate deoarece sunt asigurati │
│ ................................................*) │
├───────────┬─────────────────┬───────────────────┬──────────────────────┤
│ Numele │ Prenumele │ Data nasterii │ Gradul de rudenie │
├───────────┼─────────────────┼───────────────────┼──────────────────────┤
├───────────┼─────────────────┼───────────────────┼──────────────────────┤
├───────────┼─────────────────┼───────────────────┼──────────────────────┤
├───────────┼─────────────────┼───────────────────┼──────────────────────┤
├───────────┼─────────────────┼───────────────────┼──────────────────────┤
├───────────┼─────────────────┼───────────────────┼──────────────────────┤
└───────────┴─────────────────┴───────────────────┴──────────────────────┘

R/RT 6
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│3.Institutia competenta din Romania/.........................*) │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
│Numele : Semnãtura şi ştampila/.............*) │
│.........*) │
│ │
│Adresa : │
│.........*) │
│ │
│Data : │
│.........*) │
│ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

SECŢIUNEA B/...........*)

┌─ ──┐
│ │
Instituţia competentã din Turcia
...............................*)
│ │
└── ───┘

┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│4. Notificarea inregistrarii/.............*) │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
│4.1- [] Membrii de familie ai persoanei asigurate menţionate la │
│ punctul 1 au dreptul la prestaţii de boalã şi maternitate │
│ în conformitate cu legislaţia din Turcia. │
│ ........................................................*) │
│ │
│4.2- [] Data de la care pot beneficia de prestaţii ............... │
│ ........................................................*) │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│5.Informatii privind membrii de familie/...................*) │
├───────────┬─────────────────┬───────────────────┬──────────────────────┤
│ Numele │ Prenumele │ Data nasterii │ Detalii suplimentare│
├───────────┼─────────────────┼───────────────────┼──────────────────────┤
├───────────┼─────────────────┼───────────────────┼──────────────────────┤
├───────────┼─────────────────┼───────────────────┼──────────────────────┤
├───────────┼─────────────────┼───────────────────┼──────────────────────┤
├───────────┼─────────────────┼───────────────────┼──────────────────────┤
├───────────┼─────────────────┼───────────────────┼──────────────────────┤
└───────────┴─────────────────┴───────────────────┴──────────────────────┘
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│6.Respingerea inregistrarii/.....................*) │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│[] ....................................................................... │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


R/TR 6
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│7.Institutia din Turcia/...................*) │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Numele/.........*): Semnãtura şi ştampila/..............*) │
│ │
│ Adresa/.........*): │
│ │
│ Data/...........*): │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘




NOTĂ/.......*)
1 Instituţia competentã din România va completa secţiunea A a formularului pentru membrii de familie ai asiguratului care lucreazã în Turcia şi care au domiciliul în România. Douã exemplare vor fi înmânate persoanei asigurate care le solicitã pentru a fi transmise instituţiei competente din Turcia. Instituţia competenta din Turcia va completa secţiunea B a formularului şi va timite un exemplar Instituţiei competente din România.
..............*)

2 Pentru pensionari, instituţia competentã din România va completa secţiunea A a formularului R/TR 6 şi va transmite douã exemplare instituţiei din Turcia care va completa formularul R/TR 4. Instituţia competentã din România va completa secţiunea B a formularului şi va transmite un exemplar instituţiei din Turcia.
.............*)



R/TR7

ACORD ÎNTRE ROMÂNIA ŞI REPUBLICA TURCIA ÎN DOMENIUL SECURITĂŢII SOCIALE
............................*)
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Notificare privind suspendarea sau încetarea .................*)
dreptului la prestaţii de boalã şi maternitate
pe perioada domiciliului

Articol: 15/1,16/2 al Acordului
Articol: 14/11 al Aranjamentului Administrativ ................*)

Codul de asigurãri sociale din România Codul de asigurãri
...........*) sociale din Turcia
.......*)
┌─────────────────────────┐ ┌──────────────┐
└─────────────────────────┘ └──────────────┘


SECŢIUNEA A/........*)
┌───────────────────────────────────┐ ┌──────────────────────────────────┐
│Codul numeric personal din România │ │Numãrul de identificare din Turcia│
│ ..............*) │ │ ............*) │
├───────────────────────────────────┤ ├──────────────────────────────────┤
└───────────────────────────────────┘ └──────────────────────────────────┘

┌─ ──┐
│ │
Instituţia din Turcia
...................*)
│ │
└── ───┘

┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│1 [] Asigurata/.........*) [] Pensionar sau persoana asigurata/.....*) │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│1.1 Numele (Numele anterior) Prenumele Data si locul naşterii │
│ ...........................*) .......*) .....................*)│
│ │
│1.2 Prenumele tatãlui/.........*) Sex/......*) Cetãţenia/...........*)│
│ ............................ ........... ..................... │
│ │
│1.3 Adresa din Romania/...........................*) │
│ │
│ ................................................................. │
│ │
│1.4 Adresa din Turcia/............................*) │
│ ................................................................. │
│ ................................................................. │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│2.Membrii de familie/....................*) │
├─────────────────────────────┬─────────────────┬────────────────────────┤
│ Numele si prenumele/ │ Data nasterii │ Gradul de rudenie │
│ ............*) │ ...........*) │ ...........*) │
├─────────────────────────────┴─────────────────┴────────────────────────┤
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


R/TR7
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│3.Notificare/...........*) │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│3.1 Dreptul la prestaţii în caz de boalã şi maternitate acordat potrivit │
│ formularului ......... din data de ........... a încetat la data │
│ de ......... pentru motivele mai jos menţionate. │
│ ....................................................................*) │
│ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Motivele/...........*) │
│ │
│ 3.2 [] Persoana asiguratã menţionatã la punctul 1 nu mai este asiguratã │
│ de la data de .................... │
│ De aceea toţi membrii de familie nu vor mai primi prestaţii. │
│ │
│ 1. ................*) │
│ │
│ │
│ 3.3 [] Pensia persoanei menţionate la punctul 1 nu a mai fost acordatã/nu │
│ va mai fi acordatã de la data de ................. │
│ De la aceastã datã pensionarul şi membrii de familie nu vor mai │
│ primi prestaţii în caz de boalã şi maternitate. │
│ │
│ 1. ................*) │
│ │
│ │
│ 3.4 [] Persoanele înregistrate de cãtre instituţia noastrã şi-au schimbat │
│ domiciliul la .......... de la data de ........................... │
│ │
│ ..................*) │
│ │
│ │
│ 3.5 [] Potrivit legislaţiei din ţara noastrã, membrilor de familie │
│ menţionaţi la punctul 2 le-a încetat dreptul la prestaţii în caz │
│ de boalã şi maternitate de la data de ......................... │
│ │
│ ..................*) │
│ │
│ 3.6 [] Nu are dreptul la pensie ca ............. (vãduv, copii urmaşi) │
│ │
│ ..................*) │
│ │
│ 3.7 [] Titularul pensiei a decedat la data de ...................... │
│ │
│ ..................*) │
│ │
│ 3.8 [] .......................................... │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│4. Institutia competenta din Romania/...............*) │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Numele/.........*): Semnãtura şi ştampila/..............*) │
│ │
│ Adresa/.........*): │
│ │
│ Data/...........*): │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

R/TR 7

SECŢIUNEA B/........*)

┌─── ────┐
│ │
Instituţia competentã din România
...........*)
│ │
└── ──┘

┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│6.Confirmare/........*) │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│6.1 [] Notificarea dv. a fost primitã de cãtre instituţia noastrã la │
│ data de .................................... │
│ ...............*) │
│ │
│6.2 [] Persoanele menţionate la punctul 1 nu vor mai primi prestaţii de │
│ boalã si maternitate de la data de .............. │
│ │
│ 1. ............*) │
│ │
│6.3 [] Membrii de familie menţionaţi la punctul 2 nu vor mai primi │
│ prestaţii de boalã şi maternitate de la data de................ │
│ │
│ 2. ...........*) │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│7.Institutia din Turcia/...........*) │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Numele/.........*): Semnãtura şi ştampila/..............*) │
│ │
│ Adresa/.........*): │
│ │
│ Data/...........*): │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



NOTA/.......*)
Instituţia competentã din România va completa secţiunea A a formularului şi va transmite douã exemplare instituţiei din Turcia. Instituţia din Turcia va completa secţiunea B a formularului si va transmite un exemplar instituţiei competente din România
.........*)




R/TR8

ACORD ÎNTRE ROMÂNIA SI REPUBLICA TURCIA ÎN DOMENIUL SECURITĂŢII SOCIALE
.............*)

Formular pentru acordarea protezelor ....................*)
si a altor prestaţii substanţiale


Articol: 17 din Acord ....................*)
Articol: 15 din Aranjamentul Administrativ

Codul de asigurari sociale din Romania Codul de asigurari sociale
............*) din Turcia
.............*)
┌─────────────────────────┐ ┌──────────────┐
└─────────────────────────┘ └──────────────┘


SECŢIUNEA A/........*)
┌───────────────────────────────────┐ ┌──────────────────────────────────┐
│Codul numeric personal din România │ │Numãrul de identificare din Turcia│
│ ..............*) │ │ ............*) │
├───────────────────────────────────┤ ├──────────────────────────────────┤
└───────────────────────────────────┘ └──────────────────────────────────┘

┌─┐ ──┐
│1│ │
├─┘ Instituţia competenta din Turcia
│ ............*)


│ │
└── ───┘
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│2.[] Persoana asigurata [] Pensionar [] Pensionar potrivit art.16/13 │
│ ........*) ........*) ...........*) │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│2.1 Numele (numele anterior) Prenumele Data si locul naşterii │
│ ...........................*) .......*) .....................*) │
│ │
│2.2 Prenumele tatãlului/.......*) Sex/......*) Cetãţenia/...........*) │
│ ............................ ............ .................... │
│ │
│2.3 Adresa din Romania/...........................*) │
│ │
│ ................................................................. │
│ ................................................................. │
│ │
│2.4 Formularul...... din data de ............ │
│ ........................................*) │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│3.Membrii de familie/....................*) │
├─────────────────────────────┬─────────────────┬────────────────────────┤
│ Numele si prenumele/ │ Data nasterii │ Gradul de rudenie │
│ ............*) │ ...........*) │ ...........*) │
├─────────────────────────────┴─────────────────┴────────────────────────┤
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



R/TR 8
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│4. Notificare │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│4.1 [] pentru persoana menţionatã la punctul 2./............*) │
│ │
│ [] pentru persoana mentionata la punctul 3./............*) │
│ │
│4.2 [] Denumirea protezei sau prestaţiei/..................*): │
│ │
│4.3 [] Cauza riscului/................*) │
│ │
│ [] Boalã [] Maternitate [] Accident de muncã [] Boalã profesionalã │
│ ....*) .........*) ..............*) ..............*) │
│ │
│4.4 [] Prestaţia prevãzutã la punctul 4.2 a fost acordatã în caz de urgenţã │
│ 4.2 ..................*) │
│ │
│4.5 [] Raportul medical este anexat/................*) │
│ │
│4.6 [] Costuri determinate/.........................*) │
│ │
│4.7 [] Costuri aproximative/........................*) │
│ │
│4.8 [] Vã rugãm sã notificaţi dacã acceptaţi/nu acceptaţi acordarea prestaţiei│
│ prevãzute la punctul 4.2 │
│ 4.2 ...............*) │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│5 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
│5.1 [] Necesitatea acordãrii prestaţiei menţionate a fost cauzatã │
│ de o terţã persoanã │
│ .............*) │
│ │
│5.2 [] Documentele explicative sunt ataşate. │
│ .............*) │
│ │
│5.3 [] Documentul explicativ nu poate fi transmis. │
│ .............*) │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│6.Institutia din Romania/..........*) │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Numele/.........*): Semnãtura şi ştampila/..............*) │
│ │
│ Adresa/.........*): │
│ │
│ Data/...........*): │
│ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘








R/TR 8

SECŢIUNEA B/.......*)


┌───┐ ───┐
│ 7 │ │
├───┘ │
│ │ Institutia din Romania
....................*)

│ │
└─── ───┘

┌───────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │
│ 8. Notificarea deciziei/........*) │
│ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
│ 8.1 [] Solicitarea mentionata la punctul 4.8 cu privire la acordarea │
│ prestatiei prevazute la punctul 4.2 │
│ ..........................................................*) │
│ │
│ [] Prestatia poate fi acordata [] Prestatia nu poate fi acordata │
│ ........................*) ...........................*) │
│ │
│ 8.2 Motivul respingerii/...........*) │
│ ........................................................ │
│ ........................................................ │
│ │
└───────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌───────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │
│ 9. Institutia competenta din Turcia/.........*) │
│ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
│ │
│ Numele: Semnatura si stampila /............*) │
│ .........*) │
│ │
│ Adresa: │
│ .........*) │
│ │
│ Data: │
│ .........*) │
│ │
│ │
└───────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


NOTĂ/.....*)

Institutia din România va completa sectiunea A a formularului si va
transmite doua exemplare institutiei competente din Turcia. Institutia
competenta din Turcia va completa sectiunea B a formularului
....................................................................*)


R/TR 9


ACORD INTRE ROMÂNIA SI REPUBLICA TURCIA IN
DOMENIUL SECURITĂTII SOCIALE
........................................*)

Notificare in caz de incapacitate ...............*)
de munca tratament in spital si
acordare de prestatii medicale


Articol 14, 15, 16, 26 din Acord ...............*)
Articol: 11, 14/5, 16/2 din
Aranjamentul Administrativ ...............*)

Codul de asigurari sociale Codul de asigurari
din România sociale din Turcia
........................*) ..................*)
┌───────────────────────────┐ ┌────────────────────┐
└───────────────────────────┘ └────────────────────┘

┌───────────────────────────┐ ┌───────────────────────┐
│ Codul numeric personal │ │Numarul de identificare│
│ din România │ │din Turcia │
│ .....................*) │ │.....................*)│
├───────────────────────────┤ ├───────────────────────┤
│ │ │ │
│ │ │ │
└───────────────────────────┘ └───────────────────────┘

┌─── ───┐
│ │

Institutia competenta din Turcia
..............................*)
│ │
└─── ───┘

┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │
│ 1. [] Asigurat/...........*) [] Pensionar/..........*) │
│ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1.1 Numele (numele anterior) Prenumele Data si locul nasterii │
│ .......................*) ........*) ......................*)│
│ │
│ ..................... ........ ..................... │
│ │
│ │
│ 1.2 Prenumele tatalui/.....*) Sex/.....*) Cetatenia/.......*) │
│ │
│ ....................... .......... .................. │
│ │
│ │
│ 1.3 Adresa din Turcia/...............*) │
│ │
│ .................................... │
│ │
│ │
│ 1.4 Adresa din România/...............*) │
│ │
│ ................................... │
│ │
│ 1.5 Data ...... /.......*) Formular/............*) │
│ │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │
│ 2. Membri de familie/........*) │
├────────────────────────┬────────────────────┬──────────────────────────┤
│ Numele si prenumele/ │ Data nasterii/ │ Gradul de rudenie/ │
│ ..................*) │ .............*) │ ................*) │
├────────────────────────┼────────────────────┼──────────────────────────┤
│ │ │ │
│ │ │ │
└────────────────────────┴────────────────────┴──────────────────────────┘

┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │
│ 3. Notificare/...........*) │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
│ A - Incapacitate de munca/...............*) │
│ │
│ 3.1 [] Persoana asigurata mentionata la punctul 1 a prezentat │
│ formularul institutiei noastre la data de .............. │
│ ......................................................*) │
│ [] Raportul examenului medical este anexat. │
│ .....................................*) │
│ [] Incapacitatea de munca a inceput de la data de ......... │
│ ....................................................*) │
│ [] Reexaminarea este prevazuta a avea loc la data de ........ │
│ ....................................................*) │
│ [] Data la care este preconizata incetarea │
│ incapacitatii de munca ......................... │
│ ..................................................*) │
│ [] Raportul medical va fi transmis cat mai curand posibil. │
│ ..................................................*) │
│ [] ............................................... │
│ │
│ 3.2 [] Incapacitatea de munca a persoanei asigurate │
│ mentionate anterior este cauzata de: │
│ │
│ [] Boala [] Maternitate [] Accident de munca [] Boala │
│ profesionala │
│ ....*) ..........*) ...............*) ..........*) │
│ │
│ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
│ B - Tratament acordat in spital/.........*) │
│ │
│ 3.3 [] Tratamentul in spital a fost acordat persoanei │
│ asigurate mentionate la punctul 1 │
│ ......................................*) │
│ [] Tratamentul in spital a fost acordat membrului │
│ de familie mentionat la punctul 2 de la data de ...... │
│ la data de ...... la spitalul pentru cauzele de mai jos │
│ ..........................................*) │
│ │
│ [] Boala [] Maternitate [] Accident de munca [] Boala │
│ profesionala │
│ ....*) ..........*) ...............*) ..........*) │
│ │
│ │
│ [] Pacientul a fost externat din spital la data de ......... │
│ ................................................*) │
│ │
│ [] Raportul medical este anexat./............*) │
│ │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ 4. │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
│ 4.1 [] Necesitatea acordarii prestatiei mentionate a fost cauzata │
│ de o terta persoana │
│ ......................................................*) │
│ │
│ 4.2 [] Documentele explicative sunt atasate. │
│ .....................................*) │
│ │
│ 4.3 [] Documentul explicativ nu poate fi transmis. │
│ .....................................*) │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ 5. Solicitarea unui formular/...........*) │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5.1 [] Va rugam sa ne transmiteti formularul .......... pentru │
│ persoana mentionata anterior care sa includa perioada │
│ de la data de .......... la data de ............ │
│ ....................................................*) │
│ │
│ 5.2 [] Va rugam sa ne transmiteti formularul .......... pentru │
│ persoana mentionata anterior ale carei drepturi la │
│ prestatii medicale incep de la data de ........... │
│ ....................................................*) │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌───────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ 6. Institutia din Romania/..........*) │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
│ Numele: Semnatura si stampila/........*) │
│ .......*) │
│ │
│ Adresa: │
│ .......*) │
│ │
│ Data: │
│ .......*) │
│ │
└───────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

NOTĂ/.........*)

1 - Institutia din România va completa formularul si va transmite
un exemplar institutiei competente din Turcia.
..............................................................*)
2 - Acest formular:
a) Va fi completat pentru persoanele care sunt in incapacitate
de munca sau in cazul acordarii tratamentului medical in spital.
b) Va fi completat pentru toate persoanele.
c) Va fi completat pentru formularul care da dreptul la acordarea
prestatiilor medicale precum si in caz de redobandire a
dreptului la prestatii medicale. Un exemplar va fi transmis
institutiei competente din Turcia.
..........................................................*)


R/TR 10

ACORD INTRE ROMÂNIA SI REPUBLICA TURCIA IN
DOMENIUL SECURITĂTII SOCIALE
.....................................*)

─────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Formular privind decontarea cheltuielilor ................*)

Articol: 19 din Acord ................*)
Articol: 17 din Aranjamentul
Administrativ ................*)

Codul de asigurari sociale Codul de asigurari
din România sociale din Turcia
........................*) ..................*)
┌───────────────────────────┐ ┌────────────────────┐
└───────────────────────────┘ └────────────────────┘

┌───────────────────────────┐ ┌───────────────────────┐
│ Codul numeric personal │ │Numarul de identificare│
│ din România │ │din Turcia │
│ .....................*) │ │.....................*)│
├───────────────────────────┤ ├───────────────────────┤
│ │ │ │
│ │ │ │
└───────────────────────────┘ └───────────────────────┘

┌─── ───┐
│ │

Institutia competenta din Turcia
..............................*)
│ │
└─── ───┘


┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │
│ Anul calcularii/.........*) Perioada de calcul/..........*) │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ 1. │
│ │
│ [] Persoana asigurata/...*) [] Pensionar/....*) [] Pensionar potrivit │
│ art. 16 din Acord │
│ ................*) │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1.1 Numele (numele anterior) Prenumele Data si locul nasterii │
│ .......................*) ........*) ......................*)│
│ │
│ ..................... ........ ..................... │
│ │
│ │
│ 1.2 Prenumele tatalui/.....*) Sex/.....*) Cetatenia/.......*) │
│ │
│ ....................... .......... .................. │
│ │
│ │
│ 1.3 Adresa din Turcia/...............*) │
│ │
│ .................................... │
│ │
│ │
│ 1.4 Adresa din România/...............*) │
│ │
│ ................................... │
│ │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │
│ 2. Membri de familie/........*) │
├────────────────────────┬────────────────────┬──────────────────────────┤
│ Numele si prenumele/ │ Data nasterii/ │ Gradul de rudenie/ │
│ ..................*) │ .............*) │ ................*) │
├────────────────────────┼────────────────────┼──────────────────────────┤
│ │ │ │
│ │ │ │
└────────────────────────┴────────────────────┴──────────────────────────┘

┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │
│ 3. Notificare/...........*) │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
│ 3.1 [] pentru persoana mentionata la punctul 1/...........*) │
│ │
│ 3.2 [] pentru persoana mentionata la punctul 2/...........*) │
│ │
│ 3.3 [] persoana a primit prestatii in baza formularului ...... din │
│ data de ........ si a raportului medical a carui copie │
│ este anexata prezentului formular │
│ ..........................................*) │
│ │
│ 3.4 [] Cererea pentru rambursare este facuta pentru costurile │
│ acordate ca urmare a acordului dv. ...... din data ...... a │
│ carei copie este anexata. │
│ ..........................................*) │
│ │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

┌───────────────────────────────────────────────────────────┬────────────┐
│ 4. Cheltuieli/..........*) │Total/lei │
│ │ ....*) │
├───────────────────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ 4.1 Tratament acordat in ambulatoriua │ │
│ la data/datele ...................... │ │
│ ......................................*) │ ....... │
│ │ │
│ 4.2 Tratament acordat in spital/...........*) │ │
│ De la data de ...../....*) La data de ..../....*) │ ....... │
│ │ │
│ 4.3 Costul examinarii efectuate/.........*) la data │ │
│ de ........./.......*) │ ...... │
│ │ │
│ 4.4 Costurile pentru determinarea gradului de │ │
│ invaliditate/........*) la data de ...../.....*) │ ...... │
│ │ │
│ 4.5 Costurile obligatorii si de deplasare/......*) │ ...... │
│ │ │
│ 4.6 Proteze si alte prestatii substantiale acordate │ │
│ in baza formularului ...... eliberat la data/ │ │
│ ...............................................*) │ ...... │
│ │ │
│ 4.7 Alte prestatii/................*) │ ...... │
│ ........................................... │ │
│ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ │ │
│ 4.8 Cuantumul cheltuielilor/...........*) │ │
│ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ 4.9 Daca prestatiile au fost acordate in baza │ │
│ art. 16/1,3 din Acord, partea corespunzatoare din │ │
│ cuantumul cheltuielilor care revine institutiei │ │
│ competente din Turcia potrivit raportului │ │
│ procentual al perioadelor de asigurare. │ │
│ ..........................................*) │ │
│ │ │
│ │ │
└───────────────────────────────────────────────────────────┴────────────┘
┌───────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │
│ 5. Institutia competenta din Romania/........*) │
│ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
│ │
│ Numele: Semnatura si stampila /............*) │
│ .........*) │
│ │
│ Adresa: │
│ .........*) │
│ │
│ Data: │
│ .........*) │
│ │
│ │
└───────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


NOTĂ/.......*)

1 - Institutia din România va transmite formularul completat
in doua exemplare institutiei competente din Turcia.
2 - Punctul 1 al formularului va fi completat chiar daca rambursarea
se refera la prestatii sunt acordate membrilor de familie.
3 - Formularul R/TR 10 va fi completat pentru fiecare
persoana in parte.
4 - In cazul prestatiilor acordate persoanelor prevazute la
art. 16/1,3 din Acord in baza formularului R/TR 5, va fi
completat punctul 4.10 al acestui formular.

1 - .....................................................*)
2 - .....................................................*)
3 - .....................................................*)
4 - .....................................................*)


R/TR 11

ACORD INTRE ROMÂNIA SI REPUBLICA TURCIA IN
DOMENIUL SECURITĂTII SOCIALE
........................................*)

NOTIFICARE/...........*)

Articol: 9 din Aranjamentul administrativ ............*)

Codul de asigurari sociale Codul de asigurari
din România sociale din Turcia
........................*) ..................*)
┌───────────────────────────┐ ┌────────────────────┐
└───────────────────────────┘ └────────────────────┘

┌───────────────────────────┐ ┌───────────────────────┐
│ Codul numeric personal │ │Numarul de identificare│
│ din România │ │din Turcia │
│ .....................*) │ │.....................*)│
├───────────────────────────┤ ├───────────────────────┤
│ │ │ │
│ │ │ │
└───────────────────────────┘ └───────────────────────┘

┌─── ───┐
│ │

Institutia competenta din Turcia
..............................*)
│ │
└─── ───┘

┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │
│ 1. Datele de referinta si subiectul notificarii/.........*) │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
│ 1.1 Data documentului dv./.......*) Numarul de referinta/.....*) │
│ │
│ 1.2 Data documentului nostru/.....*) Numarul de referinta/.....*) │
│ │
│ 1.3 [] Stabilirea [] Invaliditate [] Limita de v'8arsta [] Urmasi │
│ perioadelor │
│ de asigurare │
│ ...........*) ..........*) ...............*) ......*) │
│ │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │
│ 2. Informatii privind solicitantul/..........*) │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
│ 2.1 Numele (numele avut anterior) Prenumele │
│ ...........................*) ........*) │
│ │
│ 2.2 Data nasterii Locul nasterii Gradul de rudenie │
│ ...........*) ............*) .................*) │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │
│ 3. Va transmitem anexat urmatoarele formulare/.........*) │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3.1 [] formularul R / TR 12 / R / TR 12 /..........*) │
│ │
│ 3.2 [] formularul R / TR 13 / R / TR 13 /..........*) │
│ │
│ 3.3 [] formularul R / TR 14 / R / TR 14 /..........*) │
│ │
│ 3.4 [] formularul R / TR 15 / R / TR 15 /..........*) │
│ │
│ 3.5 [] Extrasul de stare civila /..........*) │
│ │
│ 3.6 [] ........................................ │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │
│ 4. Va rugam sa ne trimiteti/............*) │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
│ 4.1 [] formularul TR / R 12 / TR / R 12 /..........*) │
│ │
│ 4.2 [] formularul TR / R 13 / TR / R 13 /..........*) │
│ │
│ 4.3 [] formularul TR / R 14 / TR / R 14 /..........*) │
│ │
│ 4.4 [] formularul TR / R 15 / TR / R 15 /..........*) │
│ │
│ 4.5 [] ............................................ │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌───────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │
│ 5. Institutia competenta din Romania/........*) │
│ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
│ │
│ Numele: Semnatura si stampila /............*) │
│ .........*) │
│ │
│ Adresa: │
│ .........*) │
│ │
│ Data: │
│ .........*) │
│ │
│ │
└───────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


R/TR 12


ACORD INTRE ROMÂNIA SI REPUBLICA TURCIA IN
DOMENIUL SECURITĂTII SOCIALE
.................................................*)

CERERE PENTRU ACORDAREA PENSIEI/............*)


Articolul 9 din Aranjamentul Administrativ .............*)


[] Pensie pentru limita de varsta /.......*) ┌──────────────────┐
│ Data solicitarii │
[] Pensie de invaliditate /.........*) │ pensiei │
│ ..............*) │
[] Pensie de urmasi /..........*) │ │
└──────────────────┘

Codul de asigurari sociale Codul de asigurari
din România sociale din Turcia
........................*) ..................*)
┌───────────────────────────┐ ┌────────────────────┐
└───────────────────────────┘ └────────────────────┘

┌───────────────────────────┐ ┌───────────────────────┐
│ Codul numeric personal │ │Numarul de identificare│
│ din România │ │din Turcia │
│ .....................*) │ │.....................*)│
├───────────────────────────┤ ├───────────────────────┤
│ │ │ │
│ │ │ │
└───────────────────────────┘ └───────────────────────┘

┌───────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │
│ 1. Institutia competenta din Turcia /........*) │
│ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
│ Numele: │
│ .........*) │
│ │
│ Adresa: │
│ .........*) │
│ │
└───────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌───────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │
│ 2. Informatii privind persoana asigurata / ........*) │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
│ 2.1 Numele (numele anterior) / .......*) │
│ Prenumele /.................*) │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
│ 2.2 Data nasterii Locul nasterii Prenumele tatalui Sex Cetatenie │
│ ............. .............. ................. ... ........ │
│ ...........*) ............*) ...............*) ..*) .......*) │
│ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2.3 Starea civila / ........*) │
│ │
│ [] Necasatorit/ [] Casatorit / [] Vaduv/ [] Divortat/ │
│ .........*) ........*) .....*) .......*) │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
│ 2.4 Data casatoriei Data divortului │
│ ...............*) .............*) │
│ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2.5 Adresa din România / .................*) │
│ ............................................................. │
│ │
│ │
└───────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

┌───────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │
│ 3. Informatii suplimentare privind persoana asigurata / .......*) │
│ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
│ 3.1 Persoana asigurata lucreaza in continuare? /............*) │
│ [] Da/....*) [] Nu/.....*) │
│ │
│ 3.2 Daca persoana asigurata nu mai lucreaza, cand │
│ a incetat activitatea? / │
│ .............................*) ...../..../.... │
│ │
│ 3.3 A avut persoana asigurata un reprezentant │
│ legal/ tutore/ curator?/....................*) │
│ [] Da/....*) [] Nu/....*) │
│ │
│ Daca da, precizati/........*) │
│ │
│ Numele si prenumele acestuia ..................... *) │
│ │
│ Adresa/............................................*) │
│ │
│ │
│ 3.4 Persoana asigurata a solicitat o pensie sau persoana │
│ asigurata beneficiaza de o pensie? │
│ ...............................................*) │
│ [] Da/....*) [] Nu/....*) │
│ │
│ Daca da, de la care institutie/...............*) │
│ ............................................. │
│ Tipul pensiei/................................*) │
│ Data de la care primeste pensia/..............*) │
│ Numarul de dosar/.............................*) │
│ │
│ │
│ 3.5 Persoana asigurata primeste o indemnizatie pentru │
│ incapacitate temporara de munca? │
│ ..............................................*) │
│ [] Da/....*) [] Nu/....*) │
│ │
│ Daca da, pentru ce perioada si care este cuantumul lunar? │
│ ...............................................*) │
│ │
│ │
│ 3.6 Persoana asigurata a realizat perioade de asigurare pe │
│ teritoriul unui stat tert? │
│ ...............................................*) │
│ [] Da/....*) [] Nu/....*) │
│ │
│ Daca da, in ce tara? │
│ ...............................................*) │
│ │
│ │
└───────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

┌───────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │
│ SE VA COMPLETA IN CAZUL CERERII PENTRU PENSIE DE URMAS │
│ ....................................................*) │
│ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
│ 4. Informatii suplimentare privind persoana asigurata decedata/.....*)│
│ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 4.1 Locul si data decesului / .......*) ..../..../.... │
│ │
│ │
│ 4.2 Cauza decesului / .........*) │
│ │
│ [] Boala obisnuita [] Boala profesionala [] Accident de munca │
│ .............*) ................*) ...............*) │
│ │
│ [] Rezultatul actiunii unei terte persoane │
│ .....................................*) │
│ │
│ 4.3 Persoana asigurata decedata primea o pensie?/.......*) │
│ │
│ [] Da/....*) [] Nu/....*) │
│ │
│ Daca da, institutia care o acorda/.......*) │
│ ..................................................... │
│ │
│ Tipul pensiei/.....................*) │
│ Numarul de dosar/..................*) │
│ │
│ │
└───────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌───────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │
│ 5. Informatii privind sotul supravietuitor/..........*) │
│ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5.1 Numele (numele anterior) / ..............*) │
│ Prenumele/...........*) │
│ Numele tatalui/...............*) │
│ │
│ 5.2 Data nasterii /..........*) Locul nasterii/........*) │
│ │
│ 5.3 Cetatenia /...........*) │
│ Sex /......*) [] M /...*) [] F / .......*) │
│ │
│ 5.4 Data casatoriei / .............*) │
│ │
│ 5.5 Sotul supravietuitor era casatorit cu persoana asigurata │
│ la data decesului acesteia? │
│ ...................................*) │
│ [] Da/....*) [] Nu/....*) │
│ │
│ 5.6 Sotul supravietuitor s-a recasatorit dupa data decesului │
│ persoanei asigurate? │
│ ....................................*) │
│ [] Da/....*) [] Nu/....*) │
│ │
│ Daca da, la ce data? / ..........*) ..../....../.... │
│ │
│ 5.7 Sotul supravietuitor primeste o pensie?/ │
│ ......................*) [] Da/....*) [] Nu/....*) │
│ │
│ Daca da, care este cuantumul pensiei? / ......*) │
│ │
│ 5.8 Vaduva/vaduvul desfasoara o activitate pe cont propriu ? / │
│ ......................*) [] Da/....*) [] Nu/....*) │
│ │
│ Daca da, care este cuantumul venitului realizat │
│ .............................................*) │
│ .............................................................. │
│ │
│ 5.9 Adresa /........*) │
│ ...................................................... │
│ ...................................................... │
│ │
└───────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

┌───────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │
│ 6. Detalii privind copii urmasi/.......*) │
│ │
├───────────────────┬──────────────────────┬─────────────────┬──────────┤
│Numele si prenumele│Data si locul nasterii│Gradul de rudenie│Cetatenia │
│ .........*) │ ..........*) │ ........*) │ ......*) │
├───────────────────┼──────────────────────┼─────────────────┼──────────┤
├───────────────────┼──────────────────────┼─────────────────┼──────────┤
├───────────────────┼──────────────────────┼─────────────────┼──────────┤
├───────────────────┼──────────────────────┼─────────────────┼──────────┤
└───────────────────┴──────────────────────┴─────────────────┴──────────┘

┌───────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │
│ SE VA COMPLETA IN CAZUL COPIILOR URMASI CARE AU TUTORE/CURATOR │
│ ............................................................*) │
│ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
│ 7. Informatii privind tutorele/curatorul │
│ ..................................*) │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
│ │
│ 7.1. Numele si prenumele tutorelui/curatorului │
│ .....................................*) │
│ │
│ 7.2. Adresa tutorelui/curatorului ......*) │
│ │
│ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
│ Copii urmasi / .......*) │
│ │
├─────┬─────────────────────────────────┬───────────────────────────────┤
│ │ Numele si prenumele/.......*) │ Adresa / ........*) │
├─────┼─────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 7.3.│ │ │
├─────┼─────────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 7.4.│ │ │
└─────┴─────────────────────────────────┴───────────────────────────────┘

┌───────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ 8. │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
│ 8.1 Copilul urmas a solicitat o pensie in baza unei asigurari │
│ proprii sau a asigurarii celuilalt parinte sau primeste │
│ deja o pensie de acest tip? │
│ ......................................................*) │
│ │
│ [] Da / ....*) [] Nu / ....*) │
│ │
│ Daca da, precizati: / .............*) │
│ │
│ Numele copilului urmas / ..........*) │
│ Tipul de pensie / .................*) │
│ Institutia de asigurari care acorda pensia / ..........*) │
│ │
│ Numarul dosarului/.................*) │
│ │
│ 8.2 Daca orfanul a fost asigurat, numele si data angajarii/ │
│ ............................................*) │
│ │
│ 8.3 Daca orfanul este asigurat, numele si data angajarii/ │
│ ............................................*) │
│ │
└───────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

┌───────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │
│ 9. Declar pe propria raspundere ca datele consemnate │
│ sunt adevarate / ...........................*) │
│ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
│ 9.1 Numele si prenumele persoanei care solicita pensia │
│ ........................*) ....... │
│ │
│ 9.2 Data solicitarii/ ...............*) │
│ │
│ 9.3 Semnatura persoanei care solicita pensia / .......*) │
│ │
│ 9.4 Adresa / ...................*) │
│ ................................................... │
│ │
│ │
└───────────────────────────────────────────────────────────────────────┘





┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│10. Institutia competenta din Romania/.......*) │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Numele Semnãtura şi ştampila/...*) │
│ ....*) : │
│ │
│ Adresa │
│ ....*) : │
│ │
│ Data │
│ ....*) ; │
│ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

NOTĂ/......*)
1. Pe baza declaraţiei solicitantului, instituţia competentã din România,
va completa formularul. Dupã completare instituţia competentã din România
va trimite douã exemplare instituţiei din România. Instituţia din România
va trimite apoi un exemplar cãtre instituţia din Turcia.
...................*)




R/TR 13

ACORD ÎNTRE ROMÂNIA ŞI REPUBLICA TURCIA ÎN DOMENIUL SECURITĂŢII SOCIALE
................................................................*)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
FORMULAR PRIVIND TOTALIZAREA PERIOADELOR DE ASIGURARE
....................................*)

Articol: 21 din Acord ..............*) : 21
Articol: 8 din Aranjamentul Administrativ ..............*) : 8

Codul de asigurãri Codul de asigurãri
sociale din România sociale din Turcia
.................*) ................*)

┌────────────────────┐ ┌───────────────────┐
└────────────────────┘ └───────────────────┘

SECTIUNEA A/.......*)

┌──────────────────────────────────┐ ┌──────────────────────────────────┐
│Codul numeric personal din România│ │Numãrul de identificare din Turcia│
│ .............*) │ │ ..............*) │
├──────────────────────────────────┤ ├──────────────────────────────────┤
│ │ │ │
└──────────────────────────────────┘ └──────────────────────────────────┘
┌─── ───┐
│ │
Institutia competentã din Turcia
│ │ ................*)
└─── ───┘

REF/......*)

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ 1. Motivul cererii/...........*) │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Totalizarea perioadelor de asigurare pentru obtinerea pensiei de:/.........*)│
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ [ ]Invaliditate/........*) [ ]Limita de varsta/.......*) [ ]Urmasi/.....*)│
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│2. Persoana asigurata/...........*) │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│2.1 Numele (numele anterior) │
│ ...............*) │
│ │
│2.2 Prenumele/.....*) Data şi locul naşterii/.........*) │
│ ................... ..................... │
│ │
│2.3 Prenumele tatãlui/...*) Sex/...*) Cetãtenia/...*) │
│ │
│ ...................... .............. .............. │
│ │
│2.4 Adresa din România a persoanei asigurate/.............*): │
│............................................................ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ 3. Informatii privind solicitantul/..............*) │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│3.1 Numele/........*) Prenumele/........*) Data naşterii/.......*) │
│ │
│ ................ .............. .............. │
│ │
│3.2 Locul nasterii/....*) Prenumele tatalui/....*) Gradul de rudenie/...*) │
│ │
│ ................ .............. .............. │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ 4. Perioadele de asigurare/............*) │
├────────────────┬────────────┬──────┬───────┬────────────────────┬────────────┤
│ De la data de/│ La data de/│ Luni │ Zile │ Tipul de asigurare │ Informatii│
│ .........*) │ ........*) │ ...*)│ ....*)│ ..............*) │suplimentare│
│ │ │ │ │ │ ......*) │
├────────────────┼────────────┼──────┼───────┼────────────────────┼────────────┤
├────────────────┼────────────┼──────┼───────┼────────────────────┼────────────┤
├────────────────┼────────────┼──────┼───────┼────────────────────┼────────────┤
├────────────────┼────────────┼──────┼───────┼────────────────────┼────────────┤
├────────────────┼────────────┼──────┼───────┼────────────────────┼────────────┤
├────────────────┼────────────┼──────┼───────┼────────────────────┼────────────┤
├────────────────┼────────────┼──────┼───────┼────────────────────┼────────────┤
├────────────────┼────────────┼──────┼───────┼────────────────────┼────────────┤
├────────────────┼────────────┼──────┼───────┼────────────────────┼────────────┤
└────────────────┴────────────┴──────┴───────┴────────────────────┴────────────┘

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ 5. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5.1 [] Potrivit legislaţiei din România, persoana asiguratã care a realizat │
│ o perioadã de asigurare mai micã de 12 luni, are dreptul la pensie. │
│ │
│ .......................................................*) │
│ │
│ [] Da, are dreptul/.......*) [] Nu, nu are dreptul/........*) │
│ │
│ 5.2 [] Pensia a fost acordatã de cãtre instituţia din România/.........*). │
│ │
│ 5.3 [] Tipul pensiei/.........*) │
│ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ 6. Institutia competenta din Romania/.......*) │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Numele Semnãtura şi ştampila/...*) │
│ ....*) : │
│ │
│ Adresa │
│ ....*) : │
│ │
│ Data │
│ ....*) ; │
│ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

NOTĂ/........*)

Tipul de asigurare /.............*)
(A) Asigurare obligatorie /............*)
(B) Asigurare voluntarã/............*)
(C) Perioade asimilate /.........*)
(D) Perioade în care a primit prestaţii /..........*)





R/TR 14

ACORD ÎNTRE ROMÂNIA ŞI REPUBLICA TURCIA ÎN DOMENIUL SECURITĂŢII SOCIALE
................................................................*)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
RAPORT MEDICAL DETALIAT/...................*)

Articol: 28 din Acord ..............*) : 28

Codul de asigurãri Codul de asigurãri
sociale din România sociale din Turcia
.................*) ................*)

┌────────────────────┐ ┌───────────────────┐
└────────────────────┘ └───────────────────┘

┌──────────────────────────────────┐ ┌──────────────────────────────────┐
│Codul numeric personal din România│ │Numãrul de identificare din Turcia│
│ .............*) │ │ ..............*) │
├──────────────────────────────────┤ ├──────────────────────────────────┤
│ │ │ │
└──────────────────────────────────┘ └──────────────────────────────────┘

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ 1. Datele de identitate ale asiguratului/..............*) │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│1.1 Numele (numele anterior) │
│ ..............*) │
│ .......................... │
│ │
│1.2 Prenumele/.....*) Data şi locul naşterii/.........*) │
│ ................... ..................... │
│ │
│1.3 Prenumele tatãlui/...*) Sex/...*) Cetãtenia/...*) │
│ │
│ ...................... .............. .............. │
│ │
│1.4 Starea civila/........*) │
│ │
│ [] Necasatorit/...*) [] Casatorit/...*) [] Vaduv/...*) [] Divortat/...*) │
│ │
│ Data casatoriei/.........*) Data divortului/.........*) │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
│ 1.5 Adresa/........*) │
│ ............................................ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ 2. Detaliile anamnezei/.....*_ │
├────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────────────┤
│ 2.1 Anamnezã familiei │ │
│ ...............*) │ │
├────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┤
│ 2.2. Anamneza persoanei │ │
│ asigurate, inclusiv │ │
│ tratamentele acordate │ │
│ în spital │ │
│ │ │
│ ...............*) │ │
├────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┤
│ 2.3. Simptomele curente ale │ │
│ bolii şi alte manifestãri │ │
│ ...............*) │ │
├────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┤
│ 2.4 Tratamentul curent │ │
│ ...............*) │ │
├────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┤
│ 2.5 Detaliile anamnezei sociale│ │
│ referitoare la activitatea │ │
│ desfãşuratã │ │
│ ...............*) │ │
├────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┤
│ 2.6 Tipul activitãţii │ │
│ desfasurate în prezent │ │
│ ...............*) │ │
├────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┤
│ 2.7 Data de la care a fost │ │
│ stabilitã incapacitatea │ │
│ temporarã de muncã │ │
│ (dacã este cazul) │ │
│ ...............*) │ │
└────────────────────────────────┴─────────────────────────────────────────────┘

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ 3. Rezultatele investigatiei medicale/..............*) │
├────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────────────┤
│ 3.1 Starea generalã/ │[] Bunã/...*) [] Foarte/...*) [] Proastã/..*)│
│ ...........*) │ buna │
│ │[] Comatoasa/......*) │
│ │ │
│ │Înãlţimea/.......*) │
│ │Greutatea: │
│ │(îmbrãcat/dezbrãcat)/.............*) │
│ │ │
│ │ │
├────────────────────────────────┤ │
│ 3.2 Capul, inclus:/aparatul │ │
│ auditiv │ │
│ ...............*) │ │
│ │ │
├────────────────────────────────┤ │
│ 3.3 Gâtul/........*) │ │
│ │ │
├────────────────────────────────┤ │
│ 3.4 Toracele, inclusiv │ │
│ organele genitale │ │
│ ...............*) │ │
├────────────────────────────────┤ │
│ 3.5 Abdomenul, inclusiv │ │
│ organele uro-genitale │ │
│ ...............*) │ │
├────────────────────────────────┤ │
│ 3.6 Coloana vertebralã/ │ │
│ ...............*) │ │
├────────────────────────────────┤ │
│ 3.7 Extremitãţile mâinilor │ │
│ şi picioarelor │ │
│ ...............*) │ │
├────────────────────────────────┤ │
│ 3.8 Epiderma/ │ │
│ ...............*) │ │
├────────────────────────────────┤ │
│ 3.9 Sistemul nervos şi │ │
│ sãnãtatea mintalã │ │
│ ...............*) │ │
├────────────────────────────────┤ │
│ 3.10 Alte observaţii/......*) │ │
│ │ │
└────────────────────────────────┴─────────────────────────────────────────────┘

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ 4. Diagnostic/.............*) │
├────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────────────┤
│ Se va înscrie diagnosticul │ │
│ cu specificarea gradului │ │
│ în care este afectatã │ │
│ capacitatea de muncã a │ │
│ persoanei │ │
│ ...............*) │ │
└────────────────────────────────┴─────────────────────────────────────────────┘

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ 5. │
├────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────────────┤
│ Vã rugãm notaţi detaliat │ │
│ modul de afectare a │ │
│ capacitãţii de muncã │ │
│ ...............*) │ │
│ │ │
│ Vã rugãm notaţi capacitatea │ │
│ curentã de muncã a │ │
│ persoanei, comparativ cu │ │
│ capacitatea de muncã │ │
│ anterioarã │ │
│ ...............*) │ │
│ │ │
│ Vã rugãm notaţi │ │
│ modificãrile constatate │ │
│ pe durata reexaminãrii │ │
│ ...............*) │ │
└────────────────────────────────┴─────────────────────────────────────────────┘

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ 6. In cazul minerilor/.......*) │
├────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────────────┤
│ 6.1 Persoana asiguratã poate │ [] Nu/......*) [] Da/.....*) │
│ continua sã-şi desfãşoare │ Ca/........* │
│ activitatea? │ ............ │
│ ..............*) │ │
│ │ []La suprafaţã/....*) [] În subteran/.....*)│
│ │ │
├────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┤
│ 6.2 Persoana asiguratã îşi │ │
│ poate continua activitatea │ │
│ cu normã întreagã/cu │ │
│ jumãtate de normã? │ │
│ ...............*) │ │
└────────────────────────────────┴─────────────────────────────────────────────┘
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ 7. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 7.1 Data eliberãrii raportului medical │
│ ...............*) │
│ │
│ 7.2 Numele, prenumele şi semnãtura medicului care l-a completat │
│ ...............*) │
│ │
│ 7.3 Numele, adresa şi aprobarea instituţiei medicale │
│ ...............*) │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘






R/TR 15

ACORD ÎNTRE ROMÂNIA SI REPUBLICA TURCIA ÎN DOMENIUL SECURITĂŢII SOCIALE
...................................................*)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

COMUNICAREA DECIZIEI/...........*)

Codul de asigurãri Codul de asigurãri
sociale din România sociale din Turcia
.................*) ................*)

┌────────────────────┐ ┌───────────────────┐
└────────────────────┘ └───────────────────┘

┌──────────────────────────────────┐ ┌──────────────────────────────────┐
│Codul numeric personal din România│ │Numãrul de identificare din Turcia│
│ .............*) │ │ ..............*) │
├──────────────────────────────────┤ ├──────────────────────────────────┤
│ │ │ │
└──────────────────────────────────┘ └──────────────────────────────────┘
┌─── ───┐
│ │
Institutia competentã din Turcia
│ │ ................*)
└─── ───┘

REF. Data formularului......... si numãrul de referinţã.:...........
.............*) .............. .............* ..............

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ 1. Informatii privind solicitantul/...............*) │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
│ 1.1 Numele (numele avut anterior) Prenumele Data şi locul naşterii │
│ .....................*) .......*) ...................*) │
│ ...................... ......... .................... │
│ │
│ Prenumele tatãlui/........*) Sex/.......*) Cetãţenia/.........*) │
│ ......................... ............ ................... │
│ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1.2 Data solicitãrii prestaţiei/...............*) │
│ ..................................... │
│ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1.3 Solicitarea a fost respinsã. Motivul respingerii: .................... │
│ ................................*) │
│ │
│ [ ] Nu îndeplineşte condiţia privind perioada de asigurare necesarã │
│ ..............................................*) │
│ │
│ [ ] Invaliditatea nu este doveditã │
│ ..............................................*) │
│ │
│ [ ] Nu sunt îndeplinite condiţiile necesare pentru acordarea │
│ prestaţiei solicitate. │
│ ..............................................*) │
│ │
│ [ ] Potrivit prevederilor art. 23 al Acordului, perioada totalã de │
│ asigurare este mai micã de un an. │
│ ..............................................*) │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ 2. Pensia acordata persoanei asigurate/..................*) │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
│ [] Invaliditate/........*) [] Limitã de vârstã/.......*) │
│ │
│ De la data de/.....*) ........ ROL/ROL ............... │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ 3. Pensia de urmas/...............*) │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3.1 Numele si prenumele persoanei decedate/...............*) │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
│ 3.2 Numele şi prenumele soţului supravieţuitor/............*) │
│ │
│ ............................................. │
│ │
│ 3.3 Pensia acordatã/................*) │
│ De la data de/.......* ....... pânã la data de/.......*) .......... │
├────────────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────┤
│ 3.4 Numele, prenumele şi data naşterii │ Pensia acordatã/........*) │
│ copiilor urmaşi │ │
│ ......................*) │ │
├────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────┤
├────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────┤
├────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────┤
├────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────┤
├────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────┤
└────────────────────────────────────────────┴─────────────────────────────────┘
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ 4. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 4.1 [ ] La stabilirea dreptului la pensie au fost valorificate │
│ perioadele de asigurare realizate în Turcia │
│ │
│ 4.2 [ ] Deduceri fãcute din pensia acordatã │
│ │
│ 4.3 [ ] Prestaţiile în caz de boalã au fost plãtite de la data de ........ │
│ la data de ........... │
│ ...............*) │
│ │
│ 4.4 [ ] Pensia acordatã excedentar a fost plãtitã pânã la data de ........ │
│ ...............*) │
│ │
│ 4.5 [ ] Notificare privind acordarea/încheierea dreptului la pensia de urmaş │
│ ...............*) │
│ │
│ 4.6 [ ] ................................................................. │
│ ................................................................. │
│ ................................................................. │
│ ................................................................. │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5. Institutia competenta din Romania/.............*) │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Numele Semnãtura şi ştampila/...*) │
│ ....*) : │
│ │
│ Adresa │
│ ....*) : │
│ │
│ Data │
│ ....*) ; │
│ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘





R/TR 16

ACORD ÎNTRE ROMÂNIA SI REPUBLICA TURCIA ÎN DOMENIUL SECURITĂŢII SOCIALE
...................................................*)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
FORMULAR PENTRU AJUTORUL DE DECES
............................*)

Articol: 24/2 din Acord ...........*): 24/2

Codul de asigurãri Codul de asigurãri
sociale din România sociale din Turcia
.................*) ................*)

┌────────────────────┐ ┌───────────────────┐
└────────────────────┘ └───────────────────┘

┌──────────────────────────────────┐ ┌──────────────────────────────────┐
│Codul numeric personal din România│ │Numãrul de identificare din Turcia│
│ .............*) │ │ ..............*) │
├──────────────────────────────────┤ ├──────────────────────────────────┤
│ │ │ │
└──────────────────────────────────┘ └──────────────────────────────────┘
┌─── ───┐
│ │
Institutia competentã din Turcia
│ │ ................*)
└─── ───┘

REF. Data formularului......... si numãrul de referinţã.:...........
.............*) .............. .............* ..............

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ 1. Persoana asigurata/.............*) │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1.1 Numele (numele avut anterior) Prenumele Data şi locul naşterii │
│ .....................*) .......*) ...................*) │
│ ...................... ......... .................... │
│ │
│ 1.2 Prenumele tatãlui/........*) Sex/.......*) Cetãţenia/.........*) │
│ ......................... ............ ................... │
│ │
│ 1.3 Adresa/...........*) │
│ ............ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ 2. Informatii privind decedatul/.....................*) │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2.1 Numele şi prenumele decedatului/.......*) Data şi locul naşterii/......*)│
│ ..................................... ............................. │
│ │
│ 2.2 Data decesului/............*) │
│ │
│ 2.3 [] Certificatul de deces este anexat │
│ ....................*) │
│ │
│ 2.4 Persoana decedatã/...........*) │
│ │
│ [] asiguratul/....*) [] soţul/soţia [] copilul │
│ asiguratului/....*) asiguratului/...*) │
│ │
│ [] mama asiguratului/........*) [] tatãl [] ...... / │
│ asiguratului/....*) │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ 3. Persoana sau institutia care a suportat cheltuielile de inmormantare │
│ .....................................................*) │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
│ 3.1 Numele, prenumele şi adresa persoanei/.....................*) │
│ ............................................................ │
│ 3.2 Data si locul naşterii/....................................*) │
│ │
│ 3.3 Numele şi adresa instituţiei/..........................*) │
│ .............................................. │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ 4. Cerere si acordare/........................*) │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 4.1 Cuantumul ajutorului de deces/............*) │
│ .............../................... │
│ │
│ 4.2 Vã solicitãm sã transferaţi ajutorul de înmormântare persoanei/ │
│ instituţiei care a suportat cheltuielile de înmormântare; │
│ adresa acesteia este menţionatã la punctul 3. │
│ │
│ ........................................*) │
│ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ 5. Institutia competenta din Romania/.............*) │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Numele Semnãtura şi ştampila/...*) │
│ ....*) : │
│ │
│ Adresa │
│ ....*) : │
│ │
│ Data │
│ ....*) ; │
│ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


NOTĂ/........*)
1. - Dacã este solicitatã şi acordarea unei pensii de urmaş ca urmare a decesului asiguratului, un exemplar al acestui formular va fi anexat formularului R/TR 12.
.........................................*)
2. - Dacã se solicitã numai acordarea ajutorului de deces, formularul va fi completat de cãtre instituţia competentã din România care va trimite un exemplar instituţiei competente din Turcia.
.........................................*)

-------------
NOTA C.T.C.E. PIATRA NEAMT

*) corespondent in limba turca.
------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016