Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ANEXA nr. 74 din 10 noiembrie 2004  CUPRU SI ARTICOLE DIN CUPRU    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANEXA nr. 74 din 10 noiembrie 2004 CUPRU SI ARTICOLE DIN CUPRU

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 1.115 bis din 27 noiembrie 2004
CUPRU ŞI ARTICOLE DIN CUPRU

Note de Capitol
1. - În acest Capitol, se înţelege prin:
a) Cupru rafinat
- metalul cu un conţinut minim de cupru de 99,85% în greutate; sau
- metalul cu un conţinut minim de cupru de 97,5% în greutate, cu condiţia ca nici un alt element sa nu depãşeascã conţinutul limita indicat în tabelul de mai jos:
TABEL - Alte elemente


┌──────────────────────────────────┬────────────────┬─────────────────────┐
│ │ Element │ Conţinut limita │
│ │ │ în % de greutate │
├──────────────────────────────────┼────────────────┼─────────────────────┤
│Ag │ Argint │ 0,25 │
│As │ Arsen │ 0,5 │
│Cd │ Cadmiu │ 1,3 │
│Cr │ Crom │ 1,4 │
│Mg │ Magneziu │ 0,8 │
│Pb │ Plumb │ 1,5 │
│S │ Sulf │ 0,7 │
│Sn │ Staniu │ 0,8 │
│Te │ Telur │ 0,8 │
│Zn │ Zinc │ 1 │
│Zr │ Zirconiu │ 0,3 │
│Alte elemente*), fiecare în parte │ │ 0,3 │
└──────────────────────────────────┴────────────────┴─────────────────────┘


*) Alte elemente, de exemplu, Al, Be, Co, Fe, Mn, Ni, Şi.
b) Aliaje de cupru
- materialele metalice altele decât cuprul nerafinat, în care cuprul predomina, în greutate, fata de oricare dintre celelalte elemente, cu condiţia ca:
1) cel puţin unul dintre celelalte elemente sa aibã un conţinut, în greutate, care depãşeşte limitele indicate în tabelul de mai sus; sau
2) conţinutul total, în greutate, al celorlalte elemente sa depãşeascã 2,5%.
c) Aliaje de baza din cupru
- compozitiile care conţin cupru într-o proporţie ce depãşeşte 10% din greutate şi alte elemente de aliere, compozitii care nu se preteaza la deformari plastice şi sunt utilizate fie ca aditive la prepararea altor aliaje, fie ca dezoxidanti, desulfuranti sau în scopuri similare, în metalurgia metalelor neferoase. Totuşi, combinatiile de fosfor şi de cupru (fosfurile de cupru) care conţin peste 15% fosfor, în greutate, sunt clasificate la poziţia 28.48.
d) Bare şi tije
- produsele laminate, extrudate, trase sau forjate, nerulate, a cãror secţiune transversala, plinã şi constanta pe intreaga lor lungime, este în forma de cerc, de oval, de patrat, de dreptunghi, de triunghi echilateral sau de poligon convex regulat (inclusiv "cercurile aplatizate" şi "dreptunghiurile modificate", ale cãror doua laturi opuse sunt în forma de arc de cerc convex, celelalte doua fiind rectilinii, egale şi paralele). Produsele cu secţiune transversala patrata, dreptunghiulara, triunghiulara sau poligonala pot avea muchii rotunjite pe intreaga lor lungime. Grosimea produselor cu secţiunea transversala dreptunghiulara (inclusiv produsele cu secţiune "dreptunghiulara modificatã") depãşeşte a zecea parte din latime. Se considera, de asemenea, ca fiind bare şi tije, produsele de aceleaşi forme şi dimensiuni, obţinute prin mulare, turnare sau sintetizare, dacã au suferit, dupã obţinerea lor, o prelucrare superioarã unei debavurari grosiere, cu condiţia ca aceasta prelucrare sa nu le confere acestor produse caracterul de articole sau de produse clasificate în alta parte.
Totuşi, sunt considerate drept cupru sub forma bruta de la poziţia 74.03, barele şi tijele pentru sarma şi taglele care au fost ascutite sau altfel prelucrate la extremitati, pur şi simplu pentru a se facilita introducerea lor în maşinile destinate a le transforma (de exemplu) în sarma sau în ţevi.
e) Profile
- produsele laminate, extrudate, trase, forjate sau obţinute prin formare ori prin indoire, rulate sau nu, cu secţiunea transversala constanta pe toatã lungimea lor, care nu corespund nici uneia din definiţiile date pentru bare şi tije, sarme, table, benzi, foi, tuburi sau ţevi. Se considera, de asemenea, ca fiind profile, produsele de aceleaşi forme, obţinute prin mulare, turnare sau sinterizare, dacã au suferit, dupã obţinerea lor, o prelucrare superioarã unei debavurari grosiere, cu condiţia ca aceasta prelucrare sa nu le confere acestor produse caracterul de articole sau de produse clasificate în alta parte.
f) Sarma
- produsele laminate, extrudate, trase trefilate, rulate, a cãror secţiune transversala, plinã şi constanta pe intreaga lor lungime, este în forma de cerc, de oval, de patrat, de dreptunghi, de triunghi echilateral sau de poligon convex regulat (inclusiv "cercurile aplatizate" şi "dreptunghiurile modificate", ale cãror doua laturi opuse sunt în forma de arc de cerc convex, celelalte doua fiind rectilinii, egale şi paralele). Produsele cu secţiune transversala patrata, dreptunghiulara, triunghiulara sau poligonala pot avea muchii rotunjite pe intreaga lor lungime. Grosimea produselor cu secţiunea transversala dreptunghiulara (inclusiv produsele cu secţiune "dreptunghiulara modificatã") depãşeşte a zecea parte din latime.
Totuşi, în sensul prevederilor poziţiei 74.14, se admit ca sarma numai produsele, rulate sau nu, a cãror secţiune transversala, de forma oarecare, nu depãşeşte 6 mm pe dimensiunea ei cea mai mare.
g) Table, benzi şi foi
- produsele plate (altele decât produsele sub forma bruta de la poziţia 74.03), rulate sau nerulate, de secţiune transversala dreptunghiulara (alta decât patrata) plinã, chiar cu muchii rotunjite (inclusiv "dreptunghiurile modificate", ale cãror doua laturi opuse sunt în forma de arc de cerc convex, celelalte doua fiind rectilinii, egale şi paralele), cu grosime constanta, prezentate:
- sub forma patrata sau dreptunghiulara, a cãror grosime nu depãşeşte a zecea parte din latime;
- sub alte forme decât patrata sau dreptunghiulara, de orice dimensiune, cu condiţia sa nu aibã caracterul de articole sau de produse clasificate în alta parte.
Rãmân, între altele, clasificate la poziţiile 74.09 şi 74.10, tablele, benzile şi foliile prezentând modele în relief (caneluri, striatii, incretituri, picaturi, umflaturi, romburi, de exemplu), precum şi cele perforate, ondulate, lustruite sau acoperite, cu condiţia ca aceste prelucrari sa nu le confere acestor produse caracterul de articole sau de produse clasificate în alta parte.
h) Tuburi şi ţevi
- produsele tubulare, rulate sau nerulate, a cãror secţiune transversala, constanta pe intreaga lor lungime şi neavând decât o singura cavitate închisã, este în forma de cerc, de oval, de patrat, de dreptunghi, de triunghi echilateral sau de poligon convex regulat, şi ai cãror pereţi au o grosime constanta. Sunt considerate, de asemenea, ca fiind tuburi şi ţevi, produsele cu secţiune transversala în forma de cerc, de oval, de patrat, de dreptunghi, de triunghi echilateral sau de poligon convex regulat, care pot prezenta muchii rotunjite pe intreaga lor lungime, cu condiţia ca secţiunile transversale interioarã şi exterioarã sa aibã aceeaşi forma, aceeaşi dispunere şi acelaşi centru. Tuburile şi ţevile având secţiunile transversale menţionate mai sus pot fi polizate, acoperite, indoite, filetate în interior sau în exterior, perforate, ingustate, evazate, conice sau echipate cu flanse, bride sau bucse.
Note de subpozitii
1. - În acest Capitol, se înţelege prin:
a) Aliaje pe baza de cupru-zinc (alama)
● orice aliaj de cupru şi de zinc, cu sau fãrã alte elemente. Dacã sunt prezente alte elemente, atunci:
- zincul predomina, în greutate, fata de oricare dintre aceste alte elemente;
- eventualul conţinut de nichel este mai mic de 5%, în greutate (a se vedea aliajele pe baza de cupru-nichel-zinc (alpaca));
- eventualul conţinut de staniu este mai mic decât 3%, în greutate (a se vedea aliajele pe baza de cupru-staniu (bronz)).
b) Aliaje pe baza de cupru-staniu (bronz)
- orice aliaj de cupru şi de staniu, cu sau fãrã alte elemente. Dacã sunt prezente alte elemente, atunci staniul predomina, în greutate, fata de oricare dintre aceste alte elemente. Totuşi, atunci când conţinutul de staniu este de minimum 3%, în greutate, conţinutul de zinc poate sa predomine, în greutate, dar trebuie sa fie sub 10%.
c) Aliaje pe baza de cupru-nichel-zinc (alpaca)
- orice aliaj de cupru, de nichel şi de zinc, cu sau fãrã alte elemente. Conţinutul de nichel, în greutate, este de minimum 5% (a se vedea aliajele pe baza de cupru-zinc (alama)).
d) Aliaje pe baza de cupru-nichel
- orice aliaj de cupru şi de nichel, cu sau fãrã alte elemente, dar care în orice caz, nu conţine mai mult de 1%, în greutate, zinc. Dacã sunt prezente alte elemente, atunci nichelul predomina, în greutate, fata de oricare dintre aceste alte elemente.





┌─────────────┬────────────────────────────────────────────────────────────────┬───────┬───┐
│Codul tarifar│ Denumirea mãrfii │UM supl│Ta │
│ │ │ │xa │
│ │ │ │va-│
│ │ │ │ma-│
│ │ │ │la │
├──┬──────────┼────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───┤
│ │74.01 │Mate de cupru; cupru de cementare (precipitat de cupru): │ │ │
│ │7401.10.00│- Mate de cupru │ - │ ex│
│ │7401.20.00│- Cupru de cementare (precipitat de cupru) │ - │ ex│
│ │7402.00.00│Cupru nerafinat; anozi din cupru pentru rafinare electrolitica │ - │ ex│
│ │74.03 │Cupru rafinat şi aliaje de cupru, sub forma bruta: │ │ │
│ │ │- Cupru rafinat: │ │ │
│ │7403.11.00│-- Catozi şi secţiuni de catozi │ - │ ex│
│ │7403.12.00│-- Bare pentru sarma ("wire-bars") │ - │ ex│
│ │7403.13.00│-- Tagle │ - │ ex│
│ │7403.19.00│-- Altele │ - │ ex│
│ │ │- Aliaje de cupru: │ │ │
│ │7403.21.00│-- Aliaje pe baza de cupru-zinc (alama) │ - │ ex│
│ │7403.22.00│-- Aliaje pe baza de cupru-staniu (bronz) │ - │ ex│
│ │7403.23.00│-- Aliaje pe baza de cupru-nichel (cupronichel) sau aliaje pe │ - │ ex│
│ │ │baza de cupru-nichel-zinc (alpaca) │ │ │
│ │7403.29.00│-- Alte aliaje de cupru (cu excepţia aliajelor de baza de la │ - │ ex│
│ │ │poziţia nr. 74.05) │ │ │
│ │7404.00 │Deşeuri şi resturi de cupru: │ │ │
│ │7404.00.10│- Din cupru rafinat │ - │ ex│
│ │ │- Din aliaje de cupru: │ │ │
│ │7404.00.91│-- Pe baza de cupru-zinc (alama) │ - │ ex│
│ │7404.00.99│-- Altele │ - │ ex│
│ │7405.00.00│Aliaje de baza, din cupru │ - │ 3│
│ │74.06 │Pulberi şi fulgi (paiete) de cupru: │ │ │
│ │7406.10.00│- Pulberi cu structura nelamelara │ - │ 10│
│ │7406.20.00│- Pulberi cu structura lamelara; fulgi (paiete) │ - │ 10│
│ │74.07 │Bare, tije şi profile din cupru: │ │ │
│ │7407.10.00│- Din cupru rafinat │ - │ 10│
│ │ │- Din aliaje de cupru: │ │ │
│ │7407.21 │-- Pe baza de cupru-zinc (alama): │ │ │


│ │7407.21.90│--- Profile │ - │ 10│
│ │7407.22 │-- Pe baza de cupru-nichel (cupronichel) sau aliaje pe baza de │ │ │
│ │ │cupru-nichel-zinc (alpaca): │ │ │
│ │7407.22.10│--- Pe baza de cupru-nichel (cupronichel) │ - │ 10│
│ │7407.22.90│--- Pe baza de cupru-nichel-zinc (alpaca) │ - │ 10│
│ │7407.29.00│-- Altele │ - │ 10│
│ │74.08 │Sarma din cupru: │ │ │
│ │ │- Din cupru rafinat: │ │ │
│ │7408.11.00│-- A carei dimensiune maxima, a secţiunii transversale, este │ - │ 10│
│ │ │peste 6 mm │ │ │
│ │7408.19 │-- Altele: │ │ │
│ │7408.19.10│--- A cãror cea mai mare dimensiune a secţiunii transversale │ - │ 10│
│ │ │este peste 0,5 mm │ │ │
│ │7408.19.90│--- A cãror cea mai mare dimensiune a secţiunii transversale │ - │ 10│
│ │ │este de maximum 0,5 mm │ │ │
│ │ │- Din aliaje de cupru: │ │ │
│ │7408.21.00│-- Pe baza de cupru-zinc (alama) │ - │ 10│
│ │7408.22.00│-- Pe baza de cupru-nichel (cupronichel) sau pe baza de │ - │ 10│
│ │ │cupru-nichel-zinc (alpaca) │ │ │
│ │7408.29.00│-- Altele │ - │ 10│
│ │74.09 │Tabla şi banda din cupru, cu o grosime peste 0,15 mm: │ │ │
│ │ │- Din cupru rafinat: │ │ │
│ │7409.11.00│-- Rulate │ - │ 10│
│ │7409.19.00│-- Altele │ - │ 10│
│ │ │- Din aliaje pe baza de cupru-zinc (alama): │ │ │
│ │7409.21.00│-- Rulate │ - │ 10│
│ │7409.29.00│-- Altele │ - │ 10│
│ │ │- Din aliaje pe baza de cupru-staniu (bronz): │ │ │
│ │7409.31.00│-- Rulate │ - │ 10│
│ │7409.39.00│-- Altele │ - │ 10│
│ │7409.40 │- Din aliaje pe baza de cupru-nichel (cupronichel) sau din │ │ │
│ │ │aliaje pe baza de cupru-nichel-zinc (alpaca): │ │ │
│ │7409.40.10│-- Pe baza de cupru-nichel (cupronichel) │ - │ 10│
│ │7409.40.90│-- Pe baza de cupru-nichel-zinc (alpaca) │ - │ 10│
│ │7409.90.00│- Din alte aliaje de cupru │ - │ 10│
│ │74.10 │Folii şi benzi subtiri din cupru (chiar imprimate sau fixate pe │ │ │
│ │ │hârtie, pe carton, pe material plastic sau pe suporturi │ │ │
│ │ │similare) cu o grosime de maximum 0,15 mm (fãrã suport): │ │ │
│ │ │- Fãrã suport: │ │ │
│ │7410.11.00│-- Din cupru rafinat │ - │ 10│
│ │7410.12.00│-- Din aliaje de cupru │ - │ 10│
│ │ │- Pe suport: │ │ │
│ │7410.21.00│-- Din cupru rafinat │ - │ 10│
│ │7410.22.00│-- Din aliaje de cupru │ - │ 10│
│ │74.11 │Tuburi şi ţevi din cupru: │ │ │
│ │7411.10 │- Din cupru rafinat: │ │ │
│ │ │-- Drepte, cu grosimea peretelui: │ │ │
│ │7411.10.11│--- Peste 0,6 mm │ - │ 10│
│ │7411.10.19│--- De maximum 0,6 mm │ - │ 10│
│ │7411.10.90│-- Altele │ - │ 10│
│ │ │- Din aliaje de cupru: │ │ │
│ │7411.21 │-- Pe baza de cupru-zinc (alama): │ │ │
│ │7411.21.10│--- Drepte │ - │ 10│
│ │7411.21.90│--- Altele │ - │ 10│
│ │7411.22.00│-- Pe baza de cupru-nichel (cupronichel) sau pe baza de │ - │ 10│
│ │ │cupru-nichel-zinc (alpaca) │ │ │
│ │7411.29.00│-- Altele │ - │ 10│
│ │74.12 │Accesorii de tevarie (de exemplu racorduri, coturi, bucse), din │ │ │
│ │ │cupru: │ │ │
│ │7412.10.00│- Din cupru rafinat │ - │ 10│
│ │7412.20.00│- Din aliaje de cupru │ - │ 10│
│ │7413.00 │Toroane, cabluri, odgoane, benzi impletite şi articole similare,│ │ │
│ │ │din cupru, neizolate electric: │ │ │
│ │7413.00.10│- Prevãzute cu accesorii, destinate aeronavelor civile(1) │ - │ ex│
│ │ │- Altele: │ │ │
│ │7413.00.91│-- Din cupru rafinat │ - │ 10│
│ │7413.00.99│-- Din aliaje de cupru │ - │ 10│
│ │74.14 │Pânze metalice (inclusiv pânze continue sau fãrã sfârşit), │ │ │
│ │ │grilaje şi plase, din sarma de cupru; table şi benzi expandate, │ │ │
│ │ │din cupru: │ │ │
│ │7414.20.00│- Pânze metalice │ - │ 10│
│ │7414.90.00│- Altele │ - │ 10│
│ │74.15 │Tinte, cuie, pioneze, agrafe (altele decât cele de la poziţia │ │ │
│ │ │83.05), crampoane cu vârf şi articole similare, din cupru sau cu│ │ │
│ │ │tija din fier sau din oţel şi cap din cupru; suruburi, buloane, │ │ │
│ │ │piulite, carlige filetate, nituri, cuie spintecate, stifturi, │ │ │
│ │ │piroane, pene, saibe, inele (inclusiv saibele şi inelele │ │ │
│ │ │elastice de siguranta) şi articole similare, din cupru: │ │ │
│ │7415.10.00│- Tinte, cuie, pioneze, agrafe, crampoane cu vârf şi articole │ - │ 10│
│ │ │similare │ │ │
│ │ │- Alte articole, nefiletate: │ │ │
│ │7415.21.00│-- Saibe şi inele (inclusiv saibe şi inele elastice de │ - │ 10│
│ │ │siguranta) │ │ │
│ │7415.29.00│-- Altele │ - │ 10│
│ │ │- Alte articole, filetate: │ │ │
│ │7415.33.00│-- Suruburi; buloane şi piulite │ - │ 10│
│ │7415.39.00│-- Altele │ - │ 10│
│ │7416.00.00│Arcuri din cupru │ - │ 10│
│ │7417.00.00│Aparate neelectrice pentru gãtit sau pentru încãlzit, de tipul │ - │ 15│
│ │ │celor de uz gospodãresc şi pãrţile lor din cupru │ │ │
│ │74.18 │Articole de uz casnic sau de uz gospodãresc, sanitare, de igiena│ │ │
│ │ │sau de toaleta şi pãrţile lor, din cupru; bureti din sarma, │ │ │
│ │ │spalatori de vase, manusi şi articole similare pentru curatat, │ │ │
│ │ │pentru lustruit sau pentru utilizãri similare, din cupru: │ │ │
│ │ │- Articole de uz casnic sau de uz gospodãresc şi pãrţile lor; │ │ │
│ │ │bureti din sarma, spalatori de vase, manusi şi articole similare│ │ │
│ │ │pentru curatat, pentru lustruit sau pentru utilizãri similare: │ │ │
│ │7418.11.00│-- Bureti din sarma, spalatori de vase, manusi şi articole │ - │ 15│
│ │ │similare pentru curatat, pentru polizat sau pentru utilizãri │ │ │
│ │ │similare │ │ │
│ │7418.19.00│-- Altele │ - │ 15│
│ │7418.20.00│- Articole sanitare, de igiena sau de toaleta şi pãrţile lor │ - │ 15│
│ │74.19 │Alte articole din cupru: │ │ │
│ │7419.10.00│- Lanturi şi pãrţile lor │ - │ 10│
│ │ │- Altele: │ │ │
│ │7419.91.00│-- Turnate, formate, stantate sau forjate, dar neprelucrate │ - │ 10│
│ │ │altfel │ │ │
│ │7419.99.00│-- Altele │ - │ 10│


└─────────────┴────────────────────────────────────────────────────────────────┴───────┴───┘


(1) Clasificarea la acest cod este condiţionatã de prevederile Acordului privind comerţul cu aeronave civile (acceptat prin <>Decretul nr. 183/11.06.1980 ) şi ale Protocolului privind comerţul cu aeronave civile (acceptat prin <>Legea nr. 27/22.05.1993 ).
-----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016