Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ANEXA nr. 72 din 10 noiembrie 2004  FONTA, FIER SI OTEL    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANEXA nr. 72 din 10 noiembrie 2004 FONTA, FIER SI OTEL

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 1.115 bis din 27 noiembrie 2004
FONTA, FIER ŞI OŢEL

Note de Capitol
1. - În acest Capitol şi, în cadrul prevederilor literelor d), e) şi f) ale acestei Note, prin urmãtoarele expresii se înţelege:
a) Fonte brute
- aliajele fier-carbon, care practic nu se preteaza la deformari plastice, care conţin în greutate peste 2% carbon şi care pot conţine în greutate unul sau mai multe alte elemente, în urmãtoarele proporţii:
- maximum 10% crom;
- maximum 6% mangan;
- maximum 3% fosfor;
- maximum 8% siliciu;
- maximum 10% alte elemente în total.
b) Fonte-oglinda (spiegel)
- aliajele fier-carbon care conţin în greutate peste 6%, dar maximum 30% mangan şi care corespund, în ceea ce priveşte celelalte caracteristici, definitiei de la Nota 1 a).
c) Feroaliaje
- aliajele sub forma de lingouri, bulgari, blocuri sau forme primare similare, sub forme obţinute prin procedeul de turnare continua sau sub forma de granule sau pulbere, chiar aglomerate, utilizate în mod obişnuit fie ca aditive la prepararea altor aliaje, fie ca agenţi dezoxidanti, desulfuranti, fie pentru alte utilizãri similare în siderurgie şi care nu se preteaza în general la deformari plastice, conţinând în greutate minimum 4% fier şi unul sau mai multe alte elemente, în urmãtoarele proporţii:
- peste 10% crom;
- peste 30% mangan;
- peste 3% fosfor;
- peste 8% siliciu;
- peste 10% alte elemente în total, cu excluderea carbonului, conţinutul de cupru neputând însã depãşi 10%.
d) Oteluri
- materiale feroase, altele decât cele de la poziţia 72.03, care, cu excepţia anumitor tipuri de oteluri produse sub forma de piese turnate, se preteaza la deformari plastice şi conţin în greutate maximum 2% carbon. Totuşi, otelurile cu crom pot conţine carbon în proporţie mai ridicatã.
e) Oteluri inoxidabile
- otelurile aliate, care conţin, în greutate, maximum 1,2% carbon şi minimum 10,5% crom, cu sau fãrã alte elemente.
f) Alte oteluri aliate
- otelurile care nu corespund definitiei otelurilor inoxidabile şi care conţin în greutate unul sau mai multe din elementele de mai jos, în urmãtoarele proporţii:
- minimum 0,3% aluminiu;
- minimum 0,0008% bor;
- minimum 0,3% crom;
- minimum 0,3% cobalt;
- minimum 0,4% cupru;
- minimum 0,4% plumb;
- minimum 1,65% mangan;
- minimum 0,08% molibden;
- minimum 0,3% nichel;
- minimum 0,06% niobiu;
- minimum 0,6% siliciu;
- minimum 0,05% titan;
- minimum 0,3% tungsten (wolfram);
- minimum 0,1% vanadiu;
- minimum 0,05% zirconiu;
- minimum 0,1% alte elemente (cu excepţia sulfului, fosforului, carbonului şi azotului) luate individual.
g) Deşeuri lingotate din fier sau din oţel
- produsele turnate brut sub forma de lingouri fãrã maselote sau sub forma de bulgari, prezentând defecte adânci de suprafata şi care, în ceea ce priveşte compozitia chimica, nu corespund definitiilor fontei brute, fontei-oglinda sau fero-aliajelor.
h) Granule
- produsele care trec printr-o sita cu deschiderea ochiurilor de 1 mm, într-o proporţie sub 90% în greutate şi printr-o sita cu deschiderea ochiurilor de 5 mm, într-o proporţie de minimum 90% în greutate.
ij) Semifabricate
- produsele cu secţiune plinã obţinute prin turnare continua, nelaminate sau laminate primar la cald; şi
- celelalte produse cu secţiune plinã, care au suferit o simpla laminare primara la cald sau care au fost simplu degrosate prin forjare sau ciocanire, inclusiv ebosele pentru profile.
Aceste produse nu sunt prezentate rulate.
k) Produse laminate plate
- produsele laminate cu secţiune transversala plinã, rectangulara (alta decât patrata), care nu corespund definitiei din Nota ij) de mai sus,
- rulate în spire suprapuse, sau
- nerulate, cu o latime cel puţin egala cu de zece ori grosimea, dacã aceasta este sub 4,75 mm sau cu o latime care depãşeşte 150 mm, dacã grosimea este de minimum 4,75 mm, fãrã însã sa depãşeascã jumãtatea latimii.
Rãmân clasificate ca produse laminate plate, produsele de acest fel, cu motive în relief, provenite direct din laminare (caneluri, striatii, gofraje, picaturi, ridicaturi, romburi, de exemplu), precum şi cele perforate, ondulate, polizate, cu condiţia ca aceste prelucrari sa nu le confere caracterul de articole clasificate în alta parte.
Produsele laminate plate de forma diferita de cea patrata sau dreptunghiulara şi de orice dimensiuni, sunt clasificate ca produse cu o latime de minimum 600 mm, dacã ele nu au caracterul de articole clasificate în alta parte.
l) Bare şi tije laminate la cald, rulate în spire nearanjate (fil machine)
- produsele laminate la cald, rulate în spire nearanjate (în colaci), a cãror secţiune transversala plinã este în forma de cerc, de segment de cerc, de oval, de patrat, de dreptunghi, de triunghi sau de alt poligon convex (inclusiv cercuri aplatizate şi forme rectangulare modificate, ale cãror doua laturi opuse sunt în forma de arcuri de cerc convex, celelalte doua fiind rectilinii, egale şi paralele). Aceste produse pot avea cavitati, nervuri, sau alte deformari, adancite sau în relief, obţinute în cursul laminarii (bare şi tije de oţel pentru armãturi de beton).
m) Alte bare şi tije
- produsele care nu corespund nici unei definiţii de la literele ij), k) sau l) de mai sus, nici definitiei de sarma şi a cãror secţiune transversala plinã şi constanta este în forma de cerc, de segment de cerc, de oval, de dreptunghi, de patrat, de triunghi sau de alt poligon convex (inclusiv cercuri aplatizate şi forme rectangulare modificate, ale cãror doua laturi opuse sunt în forma de arcuri de cerc convex, celelalte doua fiind rectilinii, egale şi paralele).
Aceste produse pot:
- avea cavitati, nervuri, sau alte deformari, adancite sau în relief, obţinute în cursul laminarii (bare şi tije de oţel pentru armãturi de beton); sa fie torsionate dupã laminare.
n) Profile
- produsele cu secţiune transversala plinã şi constanta, pe toatã lungimea lor şi care nu corespund nici unei definiţii de la literele ij), k), l) sau m) de mai sus şi nici definitiei sarmei.
Capitolul 72 nu cuprinde produsele de la poziţiile 73.01 sau 73.02.
o) Sarma
- produsele prelucrate la rece, rulate, având o secţiune transversala plinã şi constanta, de forma oarecare şi care nu corespunde definitiei produselor laminate plate.
p) Bare şi tije tubulare pentru foraj
- barele şi tijele cu secţiune de forma oarecare, proprii pentru fabricarea sapelor de foraj şi a cãror cea mai mare dimensiune exterioarã a secţiunii transversale, depasind 15 mm, dar nedepasind 52 mm, este cel puţin dublul celei mai mari dimensiuni interioare (golului interior).
Barele şi tijele tubulare din fier sau din oţel ce nu corespund acestei definiţii sunt clasificate la poziţia 73.04.
2. - Metalele feroase placate cu un alt metal feros de calitate diferita, sunt clasificate la poziţia metalului feros care predomina în greutate.
3. - Produsele din fier sau din oţel obţinute prin electroliza, prin turnare sub presiune sau prin sinterizare, sunt clasificate în funcţie de forma, compozitia şi aspectul lor la poziţiile aferente produselor similare laminate la cald.
Note de subpozitii
1. - În acest Capitol, se înţelege prin:
a) Fonte, brute aliate
- fontele brute conţinând unul sau mai multe din elementele urmãtoare, în proportiile de mai jos, raportate la greutate:
- peste 0,2% crom
- peste 0,3% cupru
- peste 0,3% nichel
- peste 0,1% din oricare din elementele urmãtoare: aluminiu, molibden, titan, tungsten (wolfram), vanadiu.
b) Oteluri nealiate pentru prelucrare pe maşini - unelte automate
- otelurile nealiate conţinând unul sau mai multe din elementele urmãtoare, în proportiile de mai jos, raportate la greutate:
- minimum 0,08% sulf;
- minimum 0,1% plumb;
- peste 0,05% seleniu;
- peste 0,01% telur;
- peste 0,05% bismut
c) Oteluri silicioase numite "magnetice"
- otelurile conţinând în greutate minimum 0,6% dar maximum 6% siliciu şi maximum 0,08% carbon, putând conţine în greutate maximum 1% aluminiu, dar nici un alt element într-o proporţie care le poate conferi caracterul altor oteluri aliate.
d) Oteluri rapide
- otelurile aliate conţinând, cu sau fãrã alte elemente, cel puţin doua din urmãtoarele trei elemente: molibden, tungsten şi vanadiu cu un conţinut total, în greutate, de minimum 7% din aceste elemente considerate împreunã, conţinând 0,6% sau mai mult carbon şi 3% pana la 6% crom.
e) Oteluri silico-manganoase
- otelurile aliate conţinând, în greutate:
- maximum 0,7% carbon,
- minimum 0,5% dar maximum 1,9% mangan, şi
- minimum 0,6% dar maximum 2,3% siliciu, dar nici un alt element într-o proporţie care le poate conferi caracterul altor oteluri aliate.
2. - Clasificarea feroaliajelor la subpozitiile poziţiei 72.02, se face dupã urmãtoarea regula:
Un feroaliaj este considerat binar şi este clasificat la subpozitia corespunzãtoare (dacã aceasta subpozitie exista), dacã unul dintre elementele de aliere prezintã un conţinut care depãşeşte procentul minim prevãzut în Nota 1 c) a Capitolului. Prin analogie, feroaliajul este considerat ternar sau cuaternar, dacã doua respectiv trei dintre elementele de aliere prezintã un conţinut care depãşeşte procentele minime prevãzute în Nota menţionatã.
Pentru aplicarea acestei reguli, trebuie ca fiecare din elementele nespecificate în Nota 1 c) a Capitolului şi incluse la categoria alte elemente, sa prezinte totuşi un conţinut care sa depãşeascã 10% din greutate.
Note complementare
1. - Se considera a fi:
- produse laminate plate numite "magnetice", în sensul codurilor tarifare 7209.16.10, 7209.17.10, 7209.18.10, 7209.26.10, 7209.27.10, 7209.28.10 şi 7211.23.20, produsele de acest tip, care prezintã o pierdere, în wati pe kilogram, evaluatã dupã metoda Epstein, la un curent de 50 Hz şi un flux magnetic de 1 Tesla:
- de maximum 2,1 wati, atunci când grosimea lor este de maximum 0,20 mm,
- de maximum 3,6 wati, atunci când grosimea lor este peste 0,20 mm dar sub 0,60 mm,
- de maximum 6 wati, atunci când grosimea lor este de mimimum 0,60 mm şi maximum 1,50 mm,
- "tabla cositorita", în sensul codurilor tarifare 7210.12.20, 7210.70.10, 7212.10.10 şi 7212.40.20, produsele laminate plate, cu o grosime sub 0,5 mm, acoperite cu un strat metalic ce conţine minim 97% din greutate staniu (cositor).
- "oţel de scule", în sensul codurilor tarifare 7224.10.10, 7224.90.02, 7225.30.10, 7225.40.12, 7226.91.20, 7228.30.20, 7228.40.10, 7228.50.20 şi 7228.60.20, otelurile, altele decât otelurile inoxidabile sau otelurile rapide, care conţin, în greutate, una dintre compozitiile urmãtoare, cu sau fãrã alte elemente:
- sub 0,6% carbon
şi
minimum 0,7% siliciu şi minimum 0,05% vanadiu
sau
minimum 4% tungsten (wolfram);
- minimum 0,8% carbon
şi
minimum 0,05% vanadiu;
- peste 1,2% carbon
şi
minimum 11%, dar maximum 15% crom;
- minimum 0,16%, dar maximum 0,5% carbon
şi
minimum 3,8%, dar maximum 4,3% nichel
şi
- minimum 1,1%, dar maximum 1,5 crom
şi
minimum 0,15%, dar maximum 0,5% molibden;
- minimum 0,3%, dar maximum 0,5% carbon
şi
minimum 1,4%, dar maximum 2,1% crom
şi
minimum 0,15%, dar maximum 0,5% molibden
şi
sub 1,2% nichel;
- minimum 0,3% carbon
şi
sub 5,2% crom
şi
minimum 0,65% molibden sau minimum 0,4% tungsten;
- minimum 0,5%, dar maximum 0,6% carbon
şi
minimum 1,25% dar maximum 1,8% nichel
şi
minimum 0,5%, dar maximum 1,2% crom
şi
minimum 0,15%, dar maximum 0,5% molibden.





┌─────────────┬────────────────────────────────────────────────────────────────┬───────┬───┐
│Codul tarifar│ Denumirea mãrfii │UM supl│Ta │
│ │ │ │xa │
│ │ │ │va-│
│ │ │ │ma-│
│ │ │ │la │
├──┬──────────┼────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───┤
│ │ │I. PRODUSE PRIMARE; PRODUSE PREZENTATE SUB FORMA DE GRANULE SAU │ │ │
│ │ │PULBERI │ │ │
│ │72.01 │Fonte brute şi fonte-oglinda (spiegel) în lingouri, blocuri sau │ │ │
│ │ │alte forme primare: │ │ │
│ │7201.10 │- Fonte brute, nealiate, conţinând maximum 0,5% din greutate │ │ │
│ │ │fosfor: │ │ │
│ │ │-- Cu un conţinut de mangan de minimum 0,4% din greutate: │ │ │


│ │7201.10.19│--- Cu un conţinut de siliciu peste 1% din greutate │ - │ ex│
│ │7201.10.30│-- Cu un conţinut de mangan de minimum 0,1%, dar sub 0,4% din │ - │ ex│
│ │ │greutate │ │ │
│ │7201.10.90│-- Cu un conţinut de mangan sub 0,1% din greutate │ - │ ex│
│ │7201.20.00│- Fonte brute, nealiate, conţinând peste 0,5% din greutate │ - │ ex│
│ │ │fosfor │ │ │
│ │7201.50 │- Fonte brute, aliate; fonte oglinda (spiegel): │ │ │
│ │7201.50.10│-- Fonte brute, aliate, cu un conţinut de titan de minimum 0,3% │ - │ ex│
│ │ │şi maximum 1% din greutate şi cu un conţinut de vanadiu de │ │ │
│ │ │minimum 0,5% şi maximum 1% │ │ │
│ │7201.50.90│-- Altele │ - │ ex│
│ │72.02 │Feroaliaje: │ │ │
│ │ │- Feromangan: │ │ │
│ │7202.11 │-- Conţinând, în greutate, peste 2% carbon: │ │ │
│ │7202.11.20│--- Cu o granulometrie de maximum 5 mm şi cu un conţinut de │ - │ 10│
│ │ │mangan peste 65% din greutate │ │ │
│ │7202.11.80│--- Altele │ - │ 10│
│ │7202.19.00│-- Altele │ - │ 10│
│ │ │- Ferosiliciu: │ │ │
│ │7202.21.00│-- Conţinând, în greutate, peste 55% siliciu │ - │ 10│
│ │7202.29 │-- Altele: │ │ │
│ │7202.29.10│--- Conţinând magneziu minimum 4%, dar maximum 10% din greutate │ - │ 10│
│ │7202.29.90│--- Altele │ - │ 10│
│ │7202.30.00│- Ferosiliciu-mangan │ - │ 10│
│ │ │- Ferocrom: │ │ │
│ │7202.41 │-- Conţinând, în greutate, peste 4% carbon: │ │ │
│ │7202.41.10│--- Cu un conţinut de carbon peste 4%, dar maximum 6% din │ - │ 10│
│ │ │greutate │ │ │
│ │7202.41.90│--- Cu un conţinut de carbon peste 6% din greutate │ - │ 10│
│ │7202.49 │-- Altele: │ │ │
│ │7202.49.10│--- Cu un conţinut de carbon de maximum 0,05% din greutate │ - │ ex│
│ │7202.49.50│--- Cu un conţinut de carbon peste 0,05%, dar maximum 0,5% din │ - │ ex│
│ │ │greutate │ │ │
│ │7202.49.90│--- Cu un conţinut de carbon peste 0,5%, dar maximum 4% din │ - │ 10│
│ │ │greutate │ │ │
│ │7202.50.00│- Ferosiliciu-crom │ - │ ex│
│ │7202.60.00│- Feronichel │ - │ 10│
│ │7202.70.00│- Feromolibden │ - │ 10│
│ │7202.80.00│- Ferotungsten şi ferosiliciu-tungsten │ - │ 10│
│ │ │- Altele: │ │ │
│ │7202.91.00│-- Ferotitan şi ferosiliciu-titan │ - │ 10│
│ │7202.92.00│-- Ferovanadiu │ - │ 10│
│ │7202.93.00│-- Feroniobiu │ - │ ex│
│ │7202.99 │-- Altele: │ │ │
│ │7202.99.10│--- Ferofosfor │ - │ 10│
│ │7202.99.30│--- Ferosiliciu-magneziu │ - │ 10│
│ │7202.99.80│--- Altele │ - │ 10│
│ │72.03 │Produse feroase obţinute prin reducerea directa a minereului de │ │ │
│ │ │fier şi alte produse feroase spongioase, în bucãţi, pelete sau │ │ │
│ │ │forme similare; fier cu o puritate minima în greutate de 99,94%,│ │ │
│ │ │în bucãţi, pelete sau forme similare: │ │ │
│ │7203.10.00│- Produse feroase obţinute prin reducerea directa a minereului │ - │ 10│
│ │ │de fier │ │ │
│ │7203.90.00│- Altele │ - │ 10│
│ │72.04 │Deşeuri şi resturi de fonta, de fier sau de oţel (fier vechi); │ │ │
│ │ │deşeuri lingotate din fier sau oţel: │ │ │
│ │7204.10.00│- Deşeuri şi resturi de fonta │ - │ 10│
│ │ │- Deşeuri şi resturi de oteluri aliate: │ │ │
│ │7204.21 │-- De oteluri inoxidabile: │ │ │
│ │7204.21.10│--- Cu un conţinut de nichel de minimum 8% din greutate │ - │ 10│
│ │7204.21.90│--- Altele │ - │ 10│
│ │7204.29.00│-- Altele │ - │ 10│
│ │7204.30.00│- Deşeuri şi resturi de fier sau de oţel cositorit │ - │ 10│
│ │ │- Alte deşeuri şi resturi: │ │ │
│ │7204.41 │-- Deşeuri de aschiere, span, deşeuri de macinare, pilitura şi │ │ │
│ │ │resturi de stantare sau decupare, chiar sub forma de baloturi: │ │ │
│ │7204.41.10│--- Deşeuri de aschiere, span, deşeuri de macinare, pilitura │ - │ 10│
│ │ │--- Deşeuri de stantare sau decupare: │ │ │
│ │7204.41.91│---- Sub forma de baloturi │ - │ 10│
│ │7204.41.99│---- Altele │ - │ 10│
│ │7204.49 │-- Altele: │ │ │
│ │7204.49.10│--- Fragmentate │ - │ 10│
│ │ │--- Altele: │ │ │
│ │7204.49.30│---- Sub forma de baloturi │ - │ 10│
│ │7204.49.90│---- Altele │ - │ 10│
│ │7204.50.00│- Deşeuri lingotate │ - │ 10│
│ │72.05 │Granule şi pulberi, de fonta bruta, de fonta-oglinda (spiegel), │ │ │
│ │ │de fier au de oţel: │ │ │
│ │7205.10.00│- Granule │ - │ 10│
│ │ │- Pulberi: │ │ │
│ │7205.21.00│-- De oteluri aliate │ - │ 10│
│ │7205.29.00│-- Altele │ - │ 10│
│ │ │II. FIER ŞI OTELURI NEALIATE │ │ │
│ │72.06 │Fier şi oteluri nealiate, în lingouri sau în alte forme primare,│ │ │
│ │ │cu excepţia fierului de la poziţia 72.03: │ │ │
│ │7206.10.00│- Lingouri │ - │ 10│
│ │7206.90.00│- Altele │ - │ 10│
│ │72.07 │Semifabricate din fier sau din oteluri nealiate: │ │ │
│ │ │- Conţinând, în greutate, sub 0,25% carbon: │ │ │
│ │7207.11 │-- Cu secţiunea transversala patrata sau dreptunghiulara a cãror│ │ │
│ │ │latime este mai mica decât dublul grosimii: │ │ │
│ │ │--- Laminate sau obţinute prin turnare continua: │ │ │
│ │7207.11.11│---- Din oţel pentru prelucrare pe maşini-unelte automate │ - │ 10│
│ │ │---- Altele: │ │ │
│ │7207.11.14│----- Cu grosimea de maximum 130 mm │ - │ 10│
│ │7207.11.16│----- Cu grosimea peste 130 mm │ - │ 10│
│ │7207.11.90│--- Forjate │ - │ 10│
│ │7207.12 │-- Altele, cu secţiune transversala dreptunghiulara: │ │ │
│ │7207.12.10│--- Laminate sau obţinute prin turnare continua │ - │ 10│
│ │7207.12.90│--- Forjate │ - │ 10│
│ │7207.19 │-- Altele: │ │ │
│ │ │--- Cu secţiunea transversala circulara sau poligonala: │ │ │
│ │7207.19.12│---- Laminate sau obţinute prin turnare continua │ - │ 10│
│ │7207.19.19│---- Forjate │ - │ 10│
│ │7207.19.80│--- Altele │ - │ 10│
│ │7207.20 │- Conţinând, în greutate, minimum 0,25% carbon: │ │ │
│ │ │-- Cu secţiunea transversala patrata sau dreptunghiulara, a │ │ │
│ │ │cãror latime este mai mica decât dublul grosimii: │ │ │
│ │ │--- Laminate sau obţinute prin turnare continua: │ │ │
│ │7207.20.11│---- Din oţel pentru prelucrare pe maşini-unelte automate │ - │ 10│
│ │ │---- Altele, cu un conţinut în greutate: │ │ │
│ │7207.20.15│----- De minimum 0,25%, dar sub 0,6%, carbon │ - │ 10│
│ │7207.20.17│----- De minimum 0,6%, carbon │ - │ 10│
│ │7207.20.19│--- Forjate │ - │ 10│
│ │ │-- Altele, cu secţiunea transversala dreptunghiulara: │ │ │
│ │7207.20.32│--- Laminate sau obţinute prin turnare continua │ - │ 10│
│ │7207.20.39│--- Forjate │ - │ 10│
│ │ │-- Cu secţiunea transversala circulara sau poligonala: │ │ │
│ │7207.20.52│--- Laminate sau obţinute prin turnare continua │ - │ 10│
│ │7207.20.59│--- Forjate │ - │ 10│
│ │7207.20.80│-- Altele │ - │ 10│
│ │72.08 │Produse laminate plate, din fier sau din oteluri nealiate, cu o │ │ │
│ │ │latime de minimum 600 mm, laminate la cald, neplacate şi │ │ │
│ │ │neacoperite: │ │ │
│ │7208.10.00│- În rulouri, simplu laminate la cald, prezentând modele în │ - │ 20│
│ │ │relief │ │ │
│ │ │- Altele, în rulouri, simplu laminate la cald, decapate: │ │ │
│ │7208.25.00│-- Cu o grosime de minimum 4,75 mm │ - │ 20│
│ │7208.26.00│-- Cu o grosime de minimum 3 mm, dar sub 4,75 mm │ - │ 20│
│ │7208.27.00│-- Cu o grosime sub 3 mm │ - │ 20│
│ │ │- Altele, în rulouri, simplu laminate la cald: │ │ │
│ │7208.36.00│-- Cu o grosime peste 10 mm │ - │ 20│
│ │7208.37.00│-- Cu o grosime de minimum 4,75 mm, dar maximum 10 mm │ - │ 20│
│ │7208.38.00│-- Cu o grosime de minimum 3 mm, dar sub 4,75 mm │ - │ 20│
│ │7208.39.00│-- Cu o grosime sub 3 mm │ - │ 20│
│ │7208.40.00│- Nerulate, simplu laminate la cald, prezentând modele în relief│ - │ 20│
│ │ │- Altele, nerulate, simplu laminate la cald: │ │ │
│ │7208.51 │-- Cu o grosime peste 10 mm: │ │ │
│ │7208.51.20│--- Cu o grosime peste 15 mm │ - │ 20│
│ │ │--- Cu o grosime peste 10 mm, dar maximum 15 mm, cu lãţimea: │ │ │
│ │7208.51.91│---- De minimum 2050 mm │ - │ 20│
│ │7208.51.98│---- Sub 2050 mm │ - │ 20│
│ │7208.52 │-- Cu o grosime de minimum 4,75 mm, dar maximum 10 mm: │ │ │
│* │7208.52.10│--- Laminate pe cele patru fete sau în calibru închis, cu │ - │ 20│
│ │ │lãţimea de maximum 1250 mm │ │ │
│* │ │--- Altele, cu lãţimea: │ │ │
│* │7208.52.91│---- De minimum 2050 mm │ - │ 20│
│* │7208.52.99│---- Sub 2050 mm │ - │ 20│
│* │7208.53 │-- Cu o grosime de minimum 3 mm, dar sub 4,75 mm: │ │ │
│* │7208.53.10│--- Laminate pe cele patru fete sau în calibru închis, cu │ - │ 20│
│ │ │lãţimea de maximum 1250 mm şi grosimea de minimum 4 mm │ │ │
│* │7208.53.90│--- Altele │ - │ 20│
│ │7208.54.00│-- Cu o grosime sub 3 mm │ - │ 20│
│ │7208.90.00│- Altele │ - │ 20│
│ │72.09 │Produse laminate plate, din fier sau din oteluri nealiate, cu o │ │ │
│ │ │latime de minimum 600 mm, laminate la rece, neplacate şi │ │ │
│ │ │neacoperite: │ │ │
│ │ │- În rulouri, simplu laminate la rece: │ │ │
│ │7209.15.00│-- Cu o grosime de minimum 3 mm │ - │ 20│
│ │7209.16 │-- Cu o grosime peste 1 mm, dar sub 3 mm: │ │ │
│ │7209.16.10│--- Numite "magnetice" │ - │ 20│
│ │7209.16.90│--- Altele │ - │ 20│
│ │7209.17 │-- Cu o grosime de minimum 0,5 mm, dar maximum 1 mm: │ │ │
│ │7209.17.10│--- Numite "magnetice" │ - │ 20│
│ │7209.17.90│--- Altele │ - │ 20│
│ │7209.18 │-- Cu o grosime sub 0,5 mm: │ │ │
│ │7209.18.10│--- Numite "magnetice" │ - │ 20│
│ │ │--- Altele: │ │ │
│ │7209.18.91│---- Cu o grosime de minimum 0,35 mm, dar sub 0,5 mm │ - │ 20│
│ │7209.18.99│---- Cu o grosime sub 0,35 mm │ - │ 20│
│ │ │- Nerulate, simplu laminate la rece: │ │ │
│ │7209.25.00│-- Cu o grosime de minimum 3 mm │ - │ 20│
│ │7209.26 │-- Cu o grosime peste 1 mm, dar sub 3 mm: │ │ │
│ │7209.26.10│--- Numite "magnetice" │ - │ 20│
│ │7209.26.90│--- Altele │ - │ 20│
│ │7209.27 │-- Cu o grosime de minimum 0,5 mm, dar maximum 1 mm: │ │ │
│ │7209.27.10│--- Numite "magnetice" │ - │ 20│
│ │7209.27.90│--- Altele │ - │ 20│
│ │7209.28 │-- Cu o grosime sub 0,5 mm: │ │ │
│ │7209.28.10│--- Numite "magnetice" │ - │ 20│
│ │7209.28.90│--- Altele │ - │ 20│
│ │7209.90.00│- Altele │ - │ 20│
│ │72.10 │Produse laminate plate, din fier sau din oteluri nealiate, cu o │ │ │
│ │ │latime de minimum 600 mm, placate sau acoperite: │ │ │
│ │ │- Acoperite cu cositor: │ │ │
│ │7210.11.00│-- Cu o grosime de minimum 0,5 mm │ - │ 20│
│ │7210.12 │-- Cu o grosime sub 0,5 mm: │ │ │
│ │7210.12.20│--- Tabla cositorita │ - │ 20│
│ │7210.12.80│--- Altele │ - │ 20│
│ │7210.20.00│- Acoperite cu plumb, inclusiv fierul mat │ - │ 20│
│ │7210.30.00│- Acoperite electrolitic cu zinc │ - │ 20│
│ │ │- Altfel acoperite cu zinc: │ │ │
│ │7210.41.00│-- Ondulate │ - │ 20│
│ │7210.49.00│-- Altele │ - │ 20│
│ │7210.50.00│- Acoperite cu oxizi de crom sau cu crom şi oxizi de crom │ - │ 20│
│ │ │- Acoperite cu aluminiu: │ │ │
│ │7210.61.00│-- Acoperite cu aliaje de aluminiu-zinc │ - │ 20│
│ │7210.69.00│-- Altele │ - │ 20│
│ │7210.70 │- Vopsite, lacuite sau acoperite cu materiale plastice: │ │ │
│ │7210.70.10│-- Tabla cositorita lacuita; produse acoperite cu oxizi de crom,│ - │ 20│
│ │ │sau cu crom şi oxizi de crom, lacuite │ │ │
│ │7210.70.80│-- Altele │ - │ 20│
│ │7210.90 │- Altele: │ │ │
│ │7210.90.30│-- Placate │ - │ 20│
│ │7210.90.40│-- Cositorite şi imprimate │ - │ 20│
│ │7210.90.80│-- Altele │ - │ 20│
│ │72.11 │Produse laminate plate, din fier sau din oteluri nealiate, cu o │ │ │
│ │ │latime sub 600 mm, neplacate şi neacoperite: │ │ │
│ │ │- Simplu laminate la cald: │ │ │
│ │7211.13.00│-- Laminate pe cele patru fete sau în calibru închis, cu o │ - │ 20│
│ │ │latime peste 150 mm şi cu o grosime de minimum 4 mm, nerulate │ │ │
│ │ │şi fãrã modele în relief │ │ │
│ │7211.14.00│-- Altele, cu o grosime de minimum 4,75 mm │ - │ 20│
│ │7211.19.00│-- Altele │ - │ 20│
│ │ │- Simplu laminate la rece: │ │ │
│ │7211.23 │-- Conţinând, în greutate, sub 0,25% carbon: │ │ │
│ │7211.23.20│--- Numite "magnetice" │ - │ 20│
│ │ │--- Altele: │ │ │
│ │7211.23.30│---- Cu o grosime de minimum 0,35 mm │ - │ 20│
│ │7211.23.80│---- Cu o grosime sub 0,35 mm │ - │ 20│
│ │7211.29.00│-- Altele │ - │ 20│
│ │7211.90.00│- Altele │ - │ 20│
│ │72.12 │Produse laminate plate, din fier sau din oteluri nealiate, cu o │ │ │
│ │ │latime sub 600 mm, placate sau acoperite: │ │ │
│ │7212.10 │- Acoperite cu cositor: │ │ │
│ │7212.10.10│-- Tabla cositorita, simplu tratata la suprafata │ - │ 20│
│ │7212.10.90│-- Altele │ - │ 20│
│ │7212.20.00│- Acoperite electrolitic cu zinc │ - │ 20│
│ │7212.30.00│- Altfel acoperite cu zinc │ - │ 20│
│ │7212.40 │- Vopsite, lacuite sau acoperite cu materiale plastice: │ │ │
│ │7212.40.20│-- Tabla cositorita, simplu lacuita; produse acoperite cu oxizi │ - │ 20│
│ │ │de crom sau cu crom şi oxizi de crom, lacuite │ │ │
│ │7212.40.80│-- Altele │ - │ 20│
│ │7212.50 │- Altfel acoperite: │ │ │
│ │7212.50.20│-- Acoperite cu oxizi de crom sau cu crom şi oxizi de crom │ │ 20│
│ │7212.50.30│-- Acoperite cu crom sau cu nichel │ - │ 20│
│ │7212.50.40│-- Acoperite cu cupru │ - │ 20│
│ │ │-- Acoperite cu aluminiu: │ │ │
│ │7212.50.61│--- Acoperite cu aliaje de aluminiu-zinc │ - │ ex│
│ │7212.50.69│--- Altele │ - │ 20│
│ │7212.50.90│-- Altele │ - │ 20│
│ │7212.60.00│- Placate │ - │ 20│
│ │72.13 │Bare şi tije laminate la cald, rulate în spire nearanjate │ │ │
│ │ │(fil machine), din fier sau din oteluri nealiate: │ │ │
│ │7213.10.00│- Care au crestaturi, nervuri, adancituri sau alte deformari │ - │ 20│
│ │ │produse în cursul laminarii │ │ │
│ │7213.20.00│- Altele, din oteluri pentru prelucrare pe maşini - unelte │ - │ 20│
│ │ │automate │ │ │
│ │ │- Altele: │ │ │
│ │7213.91 │-- Cu secţiunea circulara cu un diametru sub 14 mm: │ │ │
│ │7213.91.10│--- De tipul celor utilizate la armarea betonului │ - │ 20│
│ │7213.91.20│--- De tipul celor utilizate (ca insertie) pentru anvelope │ - │ 20│
│ │ │pneumatice │ │ │
│ │ │--- Altele: │ │ │
│ │7213.91.41│---- Cu un conţinut de carbon de maximum 0,06% din greutate │ - │ 20│
│ │7213.91.49│---- Cu un conţinut de carbon peste 0,06%, dar sub 0,25% din │ - │ 20│
│ │ │greutate │ │ │
│ │7213.91.70│---- Cu un conţinut de carbon de minimum 0,25%, dar maximum │ - │ 20│
│ │ │0,75% din greutate │ │ │
│ │7213.91.90│---- Cu un conţinut de carbon peste 0,75% din greutate │ - │ 20│
│ │7213.99 │-- Altele: │ │ │
│ │7213.99.10│--- Cu un conţinut de carbon sub 0,25% din greutate │ - │ 20│
│ │7213.99.90│--- Cu un conţinut de carbon de minimum 0,25%, din greutate │ - │ 20│
│ │72.14 │Alte bare şi tije din fier sau din oteluri nealiate, simplu │ │ │
│ │ │forjate, laminate, trase sau extrudate la cald, inclusiv cele │ │ │
│ │ │torsionate dupã laminare: │ │ │
│ │7214.10.00│- Forjate │ - │ 20│
│ │7214.20.00│- Care au crestaturi, nervuri, adancituri sau alte deformari │ - │ 20│
│ │ │produse în cursul laminarii sau care au fost torsionate dupã │ │ │
│ │ │laminare │ │ │
│ │7214.30.00│- Altele, din oteluri pentru prelucrare pe maşini - unelte │ - │ 20│
│ │ │automate │ │ │
│ │ │- Altele: │ │ │
│ │7214.91 │-- Cu secţiunea transversala dreptunghiulara │ │ │
│ │ │(alta decât patrata): │ │ │
│ │7214.91.10│--- Cu un conţinut de carbon sub 0,25% din greutate │ - │ 20│
│ │7214.91.90│--- Cu un conţinut de carbon de minimum 0,25% din greutate │ - │ 20│
│ │7214.99 │-- Altele: │ │ │
│ │ │--- Cu un conţinut de carbon sub 0,25% din greutate: │ │ │
│ │7214.99.10│---- De tipul celor utilizate pentru armarea betonului │ - │ 20│
│ │ │---- Altele, cu secţiunea circulara având diametrul: │ │ │
│ │7214.99.31│----- De minimum 80 mm │ - │ 20│
│ │7214.99.39│----- Sub 80 mm │ - │ 20│
│ │7214.99.50│---- Altele │ - │ 20│
│ │ │--- Cu un conţinut de carbon de minimum 0,25% din greutate: │ │ │
│ │ │---- Cu secţiunea circulara având un diametru: │ │ │
│ │7214.99.71│----- De minimum 80 mm │ - │ 20│
│ │7214.99.79│----- Sub 80 mm │ - │ 20│
│ │7214.99.95│---- Altele │ - │ 20│
│ │72.15 │Alte bare şi tije din fier sau din oteluri nealiate: │ │ │
│ │7215.10.00│- Din oteluri pentru prelucrare pe maşini-unelte automate, │ - │ 20│
│ │ │simplu obţinute sau finisate la rece │ │ │
│ │7215.50 │- Altele, simplu obţinute sau finisate la rece: │ │ │
│ │ │-- Cu un conţinut de carbon sub 0,25% din greutate: │ │ │
│ │7215.50.11│--- Cu secţiunea transversala dreptunghiulara │ - │ 20│
│ │ │(alta decât patrata) │ │ │
│ │7215.50.19│--- Altele │ - │ 20│
│ │7215.50.80│-- Cu un conţinut de carbon de minimum 0,25% din greutate │ - │ 20│
│ │7215.90.00│- Altele │ - │ 20│
│ │72.16 │Profile, din fier sau din oteluri nealiate: │ │ │
│ │7216.10.00│- Profile în forma de U, I sau H, simplu laminate, trase sau │ - │ 20│
│ │ │extrudate la cald, cu o înãlţime sub 80 mm │ │ │
│ │ │- Profile în forma de L sau T, simplu laminate, trase sau │ │ │
│ │ │extrudate la cald, cu o înãlţime sub 80 mm: │ │ │
│ │7216.21.00│-- Profile în forma de L │ - │ 20│
│ │7216.22.00│-- Profile în forma de T │ - │ 20│
│ │ │- Profile în forma de U, I sau H, simplu laminate, trase sau │ │ │
│ │ │extrudate la cald, cu o înãlţime de minimum 80 mm: │ │ │
│ │7216.31 │-- Profile în forma de U: │ │ │
│ │7216.31.10│--- Cu înãlţimea de minimum 80 mm, dar maximum 220 mm │ - │ 20│
│ │7216.31.90│--- Cu înãlţimea peste 220 mm │ - │ 20│
│ │7216.32 │-- Profile în forma de I: │ │ │
│ │ │--- Cu înãlţime de minimum 80 mm, dar maximum 220 mm: │ │ │
│ │7216.32.11│---- Cu fetele aripilor paralele │ - │ 20│
│ │7216.32.19│---- Altele │ - │ 20│
│ │ │--- Cu înãlţimea peste 220 mm: │ │ │
│ │7216.32.91│---- Cu fetele aripilor paralele │ - │ 20│
│ │7216.32.99│---- Altele │ - │ 20│
│ │7216.33 │-- Profile în forma de H: │ │ │
│ │7216.33.10│--- Cu înãlţimea de minimum 80 mm, dar maximum 180 mm │ - │ 20│
│ │7216.33.90│--- Cu înãlţimea peste 180 mm │ - │ 20│
│ │7216.40 │- Profile în forma de L sau T, simplu laminate, trase sau │ │ │
│ │ │extrudate la cald, cu o înãlţime de minimum 80 mm: │ │ │
│ │7216.40.10│-- Profile în forma de L │ - │ 20│
│ │7216.40.90│-- Profile în forma de T │ - │ 20│
│ │7216.50 │- Alte profile simplu laminate, trase sau extrudate la cald: │ │ │
│ │7216.50.10│-- Cu secţiunea transversala ce poate fi înscrisã într-un patrat│ - │ 20│
│ │ │cu latura de maximum 80 mm │ │ │
│ │ │-- Altele: │ │ │
│ │7216.50.91│--- Profile plate cu proeminente │ - │ 20│
│ │7216.50.99│--- Altele │ - │ 20│
│ │ │- Profile simplu obţinute sau finisate la rece: │ │ │
│ │7216.61 │-- Obţinute din produse laminate plate: │ │ │
│ │7216.61.10│--- Profile în forma de C, L, U, Z, Omega sau tub deschis │ - │ 20│
│ │7216.61.90│--- Altele │ - │ 20│
│ │7216.69.00│-- Altele │ - │ 20│
│ │ │- Altele: │ │ │
│ │7216.91 │-- Obţinute sau finisate la rece din produse laminate plate: │ │ │
│ │7216.91.10│--- Tabla cu nervuri (striata) │ - │ 20│
│ │7216.91.80│--- Altele │ - │ 20│
│ │7216.99.00│-- Altele │ - │ 20│
│ │72.17 │Sarma, din fier sau din oteluri nealiate: │ │ │
│ │7217.10 │- Neacoperita, chiar lustruita: │ │ │
│ │ │-- Cu un conţinut de carbon sub 0,25% din greutate: │ │ │
│ │7217.10.10│--- Cu cea mai mare dimensiune a secţiunii transversale sub │ - │ 20│
│ │ │0,8 mm │ │ │
│ │ │--- Cu cea mai mare dimensiune a secţiunii transversale de │ │ │
│ │ │minimum 0,8 mm: │ │ │
│ │7217.10.31│---- Care au crestaturi, caneluri, nervuri sau alte deformari │ - │ 20│
│ │ │produse în timpul procesului de laminare │ │ │
│ │7217.10.39│---- Altele │ - │ 20│
│ │7217.10.50│-- Cu un conţinut de carbon de minimum 0,25%, dar sub 0,6% din │ - │ 20│
│ │ │greutate │ │ │
│ │7217.10.90│-- Cu un conţinut de carbon de minimum 0,6% din greutate │ - │ 20│
│ │7217.20 │- Acoperitã cu zinc: │ │ │
│ │ │-- Cu un conţinut de carbon sub 0,25% din greutate: │ │ │
│ │7217.20.10│--- Cu cea mai mare dimensiune a secţiunii transversale sub │ - │ 20│
│ │ │0,8 mm │ │ │
│ │7217.20.30│--- Cu cea mai mare dimensiune a secţiunii transversale de │ - │ 20│
│ │ │minimum 0,8 mm │ │ │
│ │7217.20.50│-- Cu un conţinut de carbon de minimum 0,25%, dar sub 0,6% din │ - │ 20│
│ │ │greutate │ │ │
│ │7217.20.90│-- Cu un conţinut de carbon de minimum 0,6% din greutate │ - │ 20│
│ │7217.30 │- Acoperitã cu alte metale comune: │ │ │
│ │ │-- Cu un conţinut de carbon sub 0,25% din greutate: │ │ │
│ │7217.30.41│--- Acoperite cu cupru │ - │ 20│
│ │7217.30.49│--- Altele │ - │ 20│
│ │7217.30.50│-- Cu un conţinut de carbon de minimum 0,25%, dar sub 0,6% din │ - │ 20│
│ │ │greutate │ │ │
│ │7217.30.90│-- Cu un conţinut de carbon de minimum 0,6% din greutate │ - │ 20│
│ │7217.90 │- Altele: │ │ │
│ │7217.90.20│-- Cu un conţinut de carbon sub 0,25% din greutate │ - │ 20│
│ │7217.90.50│-- Cu un conţinut de carbon de minimum 0,25%, dar sub 0,6% din │ - │ 20│
│ │ │greutate │ │ │
│ │7217.90.90│-- Cu un conţinut de carbon de minimum 0,6% din greutate │ - │ 20│
│ │ │III. OTELURI INOXIDABILE │ │ │
│ │72.18 │Oteluri inoxidabile în lingouri sau în alte forme primare; │ │ │
│ │ │semifabricate din oteluri inoxidabile: │ │ │
│ │7218.10.00│- Lingouri şi alte forme primare │ - │ 20│
│ │ │- Altele: │ │ │
│ │7218.91 │-- Cu secţiune transversala rectangulara, (alta decât patrata): │ │ │
│ │7218.91.10│--- Cu un conţinut de nichel de minimum 2,5% din greutate │ - │ 20│
│ │7218.91.80│--- Cu un conţinut de nichel sub 2,5% din greutate │ - │ 20│
│ │7218.99 │-- Altele: │ │ │
│ │ │--- Cu secţiunea transversala patrata: │ │ │
│ │7218.99.11│---- Laminate sau obţinute prin turnare continua │ - │ 20│
│ │7218.99.19│---- Forjate │ - │ 20│
│ │ │--- Altele: │ │ │
│ │7218.99.20│---- Laminate sau obţinute prin turnare continua │ - │ 20│
│ │7218.99.80│---- Forjate │ - │ 20│
│ │72.19 │Produse laminate plate din oteluri inoxidabile, cu o latime de │ │ │
│ │ │minimum 600 mm: │ │ │
│ │ │- Simplu laminate la cald, rulate: │ │ │
│ │7219.11.00│-- Cu o grosime peste 10 mm │ - │ 20│
│ │7219.12 │-- Cu o grosime de minimum 4,75 mm, dar maximum 10 mm: │ │ │
│ │7219.12.10│--- Cu un conţinut de nichel de minimum 2,5% din greutate │ - │ 20│
│ │7219.12.90│--- Cu un conţinut de nichel sub 2,5% din greutate │ - │ 20│
│ │7219.13 │-- Cu o grosime de minimum 3 mm, dar sub 4,75 mm: │ │ │
│ │7219.13.10│--- Cu un conţinut de nichel de minimum 2,5% din greutate │ - │ 20│
│ │7219.13.90│--- Cu un conţinut de nichel sub 2,5% din greutate │ - │ 20│
│ │7219.14 │-- Cu o grosime sub 3 mm: │ │ │
│ │7219.14.10│--- Cu un conţinut de nichel de minimum 2,5% din greutate │ - │ 20│
│ │7219.14.90│--- Cu un conţinut de nichel sub 2,5% din greutate │ - │ 20│
│ │ │- Simplu laminate la cald, nerulate: │ │ │
│ │7219.21 │-- Cu grosime peste 10 mm: │ │ │
│ │7219.21.10│--- Cu un conţinut de nichel de minimum 2,5% din greutate │ - │ 20│
│ │7219.21.90│--- Cu un conţinut de nichel sub 2,5% din greutate │ - │ 20│
│ │7219.22 │-- Cu o grosime de minimum 4,75 mm, dar maximum 10 mm: │ │ │
│ │7219.22.10│--- Cu un conţinut de nichel de minimum 2,5% din greutate │ - │ 20│
│ │7219.22.90│--- Cu un conţinut de nichel sub 2,5% din greutate │ - │ 20│
│ │7219.23.00│-- Cu o grosime de minimum 3 mm, dar sub 4,75 mm │ - │ 20│
│ │7219.24.00│-- Cu o grosime sub 3 mm │ - │ 20│
│ │ │- Simplu laminate la rece: │ │ │
│ │7219.31.00│-- Cu o grosime de minimum 4,75 mm │ - │ 20│
│ │7219.32 │-- Cu o grosime de minimum 3 mm, dar sub 4,75 mm: │ │ │
│ │7219.32.10│--- Cu un conţinut de nichel de minimum 2,5% din greutate │ - │ 20│
│ │7219.32.90│--- Cu un conţinut de nichel sub 2,5% din greutate │ - │ 20│
│ │7219.33 │-- Cu o grosime peste 1 mm, dar sub 3 mm: │ │ │
│ │7219.33.10│--- Cu un conţinut de nichel de minimum 2,5% din greutate │ - │ 20│
│ │7219.33.90│--- Cu un conţinut de nichel sub 2,5% din greutate │ - │ 20│
│ │7219.34 │-- Cu o grosime de minimum 0,5 mm, dar de maximum 1 mm: │ │ │
│ │7219.34.10│--- Cu un conţinut de nichel de minimum 2,5% din greutate │ - │ 20│
│ │7219.34.90│--- Cu un conţinut de nichel sub 2,5% din greutate │ - │ 20│
│ │7219.35 │-- Cu o grosime sub 0,5 mm: │ │ │
│ │7219.35.10│--- Cu un conţinut de nichel de minimum 2,5% din greutate │ - │ 20│
│ │7219.35.90│--- Cu un conţinut de nichel sub 2,5% din greutate │ - │ 20│
│ │7219.90.00│- Altele │ - │ 20│
│ │72.20 │Produse laminate plate din oteluri inoxidabile, cu o latime sub │ │ │
│ │ │600 mm: │ │ │
│ │ │- Simplu laminate la cald: │ │ │
│ │7220.11.00│-- Cu o grosime de minimum 4,75 mm │ │ 20│
│ │7220.12.00│-- Cu o grosime sub 4,75 mm │ - │ 20│
│ │7220.20 │- Simplu laminate la rece: │ │ │
│ │ │-- Cu grosimea de minimum 3 mm, cu un conţinut în greutate: │ │ │
│ │7220.20.21│--- De minimum 2,5% nichel │ - │ 20│
│ │7220.20.29│--- Sub 2,5% nichel │ - │ 20│
│ │ │-- Cu grosimea peste 0,35 mm, dar sub 3 mm, cu un conţinut în │ │ │
│ │ │greutate: │ │ │
│ │7220.20.41│--- De minimum 2,5% nichel │ - │ 20│
│ │7220.20.49│---- Sub 2,5% nichel │ - │ 20│
│ │ │--- Cu grosimea de maximum 0,35 mm, cu un conţinut în greutate: │ │ │
│ │7220.20.81│--- De minimum 2,5% nichel │ - │ ex│
│ │7220.20.89│--- Sub 2,5% nichel │ - │ 20│
│ │7220.90.00│- Altele │ - │ 20│
│ │7221.00 │Bare şi tije, laminate la cald, rulate în spire nearanjate (fil │ │ │
│ │ │machine), din oteluri inoxidabile: │ │ │
│ │7221.00.10│- Cu un conţinut de nichel de minimum 2,5% din greutate │ - │ 20│
│ │7221.00.90│- Cu un conţinut de nichel sub 2,5% din greutate │ - │ 20│
│ │72.22 │Alte bare şi tije din oteluri inoxidabile; profile din oteluri │ │ │
│ │ │inoxidabile: │ │ │
│ │ │- Bare şi tije simplu laminate, trase sau extrudate la cald: │ │ │
│ │7222.11 │-- Cu secţiune circulara: │ │ │
│ │ │--- Cu diametrul de minimum 80 mm, cu un conţinut în greutate: │ │ │
│ │7222.11.11│---- De minimum 2,5% nichel │ - │ 20│
│ │7222.11.19│---- Sub 2,5% nichel │ - │ 20│
│ │ │--- Cu diametrul sub 80 mm, cu un conţinut în greutate: │ │ │
│ │7222.11.81│---- De minimum 2,5% nichel │ - │ 20│
│ │7222.11.89│---- Sub 2,5% nichel │ - │ 20│
│ │7222.19 │-- Altele: │ │ │
│ │7222.19.10│--- Cu un conţinut de nichel de minimum 2,5% din greutate │ - │ 20│
│ │7222.19.90│--- Cu un conţinut de nichel sub 2,5% din greutate │ - │ 20│
│ │7222.20 │- Bare şi tije obţinute sau finisate simplu la rece: │ │ │
│ │ │-- Cu secţiunea transversala circulara: │ │ │
│ │ │--- Cu un diametru de minimum 80 mm, cu un conţinut în greutate:│ │ │
│ │7222.20.11│---- De minimum 2,5% nichel │ - │ 20│
│ │7222.20.19│---- Sub 2,5% nichel │ - │ 20│
│ │ │--- Cu diametrul de minimum 25 mm, dar sub 80 mm, cu un conţinut│ │ │
│ │ │în greutate: │ │ │
│ │7222.20.21│---- De minimum 2,5% nichel │ - │ 20│
│ │7222.20.29│---- Sub 2,5% nichel │ - │ 20│
│ │ │--- Cu diametrul sub 25 mm, cu un conţinut în greutate: │ │ │
│ │7222.20.31│---- De minimum 2,5% nichel │ - │ 20│
│ │7222.20.39│---- Sub 2,5% nichel │ - │ 20│
│ │ │-- Altele, cu un conţinut în greutate: │ │ │
│ │7222.20.81│--- De minimum 2,5% nichel │ - │ 20│
│ │7222.20.89│--- Sub 2,5% nichel │ - │ 20│
│ │7222.30 │- Alte bare şi tije: │ │ │
│ │ │-- Forjate, cu un conţinut în greutate: │ │ │
│ │7222.30.51│--- De minimum 2,5% nichel │ - │ 20│
│ │7222.30.91│--- Sub 2,5% nichel │ - │ 20│
│ │7222.30.97│-- Altele │ - │ 20│
│ │7222.40 │- Profile: │ │ │
│ │7222.40.10│-- Simplu laminate, trase sau extrudate la cald │ - │ 20│
│ │7222.40.50│-- Simplu obţinute sau finisate la rece │ - │ 20│
│ │7222.40.90│-- Altele │ - │ 20│
│ │7223.00 │Sarma, din oteluri inoxidabile: │ │ │
│ │ │- Cu un conţinut de nichel de minimum 2,5% din greutate: │ │ │
│ │7223.00.11│-- Cu un conţinut de nichel cuprins între minimum 28% şi maximum│ - │ 20│
│ │ │31% şi cu un conţinut de crom cuprins între minimum 20% şi │ │ │
│ │ │maximum 22% │ │ │
│ │7223.00.19│-- Altele │ - │ 20│
│ │ │- Cu un conţinut de nichel sub 2,5% din greutate: │ │ │
│ │7223.00.91│-- Cu un conţinut de crom cuprins între minimum 13% şi maximum │ - │ 20│
│ │ │25% şi cu un conţinut de aluminiu cuprins între minimum 3,5% şi │ │ │
│ │ │maximum 6% │ │ │
│ │7223.00.99│-- Altele │ - │ 20│
│ │ │IV. ALTE OTELURI ALIATE; BARE ŞI TIJE TUBULARE PENTRU FORAJ, │ │ │
│ │ │DIN OTELURI ALIATE SAU NEALIATE │ │ │
│ │72.24 │Alte oteluri aliate în lingouri sau în alte forme primare; │ │ │
│ │ │semifabricate din alte oteluri aliate: │ │ │
│ │7224.10 │- Lingouri şi alte forme primare: │ │ │
│ │7224.10.10│-- Din oteluri de scule │ - │ ex│
│ │7224.10.90│-- Altele │ - │ ex│
│ │7224.90 │- Altele: │ │ │
│ │7224.90.02│-- Din oteluri de scule │ - │ ex│
│ │ │-- Altele: │ │ │
│ │ │--- Cu secţiunea transversala patrata sau dreptunghiulara: │ │ │
│ │ │---- Laminate la cald sau obţinute prin turnare continua: │ │ │
│ │ │----- A cãror latime este mai mica decât dublul grosimii: │ │ │
│ │7224.90.03│------ Din oteluri rapide │ - │ ex│
│ │7224.90.05│------ Cu un conţinut de carbon de maximum 0,7%, de mangan de │ - │ ex│
│ │ │minimum 0,5%, dar maximum 1,2% şi de siliciu de minimum 0,6%, │ │ │
│ │ │dar maximum 2,3% din greutate; cu un conţinut de bor de minimum │ │ │
│ │ │0,0008% din greutate, fãrã ca alt element sa atinga conţinutul │ │ │
│ │ │minim indicat în Nota 1 punctul f) a acestui Capitol │ │ │
│ │7224.90.07│------ Altele │ - │ ex│
│ │7224.90.14│----- Altele │ - │ 20│
│ │7224.90.18│---- Forjate │ - │ 20│
│ │ │--- Altele: │ │ │
│ │ │---- Laminate la cald sau obţinute prin turnare continua: │ │ │
│ │7224.90.31│----- Cu un conţinut de carbon de minimum 0,9%, dar maximum │ - │ ex│
│ │ │1,15%, şi un conţinut de crom de minimum 0,5%, dar maximum 2%, │ │ │
│ │ │şi, eventual, un conţinut de molibden de maximum 0,5% din │ │ │
│ │ │greutate │ │ │
│ │7224.90.38│----- Altele │ - │ 20│
│ │7224.90.90│---- Forjate │ - │ 20│
│ │72.25 │Produse laminate plate, din alte oteluri aliate, cu o latime de │ │ │
│ │ │minimum 600 mm: │ │ │
│ │ │- Din oteluri cu siliciu, numite "magnetice": │ │ │
│ │7225.11.00│-- Cu graunti orientati │ - │ 20│
│ │7225.19 │-- Altele: │ │ │
│ │7225.19.10│--- Laminate la cald │ - │ 20│
│ │7225.19.90│--- Laminate la rece │ - │ 20│
│ │7225.20.00│- Din oteluri rapide │ - │ 20│
│ │7225.30 │- Altele, simplu laminate la cald, în rulouri: │ │ │
│ │7225.30.10│-- Din oteluri de scule │ - │ 20│
│ │7225.30.90│-- Altele │ - │ 20│
│ │7225.40 │- Altele, simplu laminate la cald, nerulate: │ │ │
│ │7225.40.12│-- Din oteluri de scule │ - │ 20│
│ │ │-- Altele: │ │ │
│ │7225.40.40│--- Cu grosimea peste 10 mm │ - │ 20│
│ │7225.40.60│--- Cu grosimea de minimum 4,75 mm, dar maximum 10 mm │ - │ 20│
│ │7225.40.90│--- Cu grosimea sub 4,75 mm │ - │ 20│
│ │7225.50.00│- Altele, simplu laminate la rece │ - │ 20│
│ │ │- Altele: │ │ │
│ │7225.91.00│-- Acoperite electrolitic cu zinc │ - │ 20│
│ │7225.92.00│-- Altfel acoperite cu zinc │ - │ 20│
│ │7225.99.00│-- Altele │ - │ 20│
│ │72.26 │Produse laminate plate, din alte oteluri, cu o latime sub │ │ │
│ │ │600 mm: │ │ │
│ │ │- Din oteluri cu siliciu numite "magnetice": │ │ │
│ │7226.11.00│-- Cu granuti orientati │ - │ 20│
│ │7226.19 │-- Altele: │ │ │
│ │7226.19.10│--- Simplu laminate la cald │ - │ 20│
│ │7226.19.80│--- Altele │ - │ 20│
│ │7226.20.00│- Din oteluri rapide │ - │ 20│
│ │ │- Altele: │ │ │
│ │7226.91 │-- Simplu laminate la cald: │ │ │
│ │7226.91.20│--- Din oteluri de scule │ - │ 20│
│ │ │--- Altele: │ │ │
│ │7226.91.91│---- Cu grosimea de minimum 4,75 mm │ - │ 20│
│ │7226.91.99│---- Cu grosimea sub 4,75 mm │ - │ 20│
│ │7226.92.00│-- Simplu laminate la rece │ - │ 20│
│ │7226.93.00│-- Acoperite electrolitic cu zinc │ - │ 20│
│ │7226.94.00│-- Altfel acoperite cu zinc │ - │ 20│
│ │7226.99.00│-- Altele │ - │ 20│
│ │72.27 │Bare şi tije, laminate la cald, rulate în spire nearanjate (fil │ │ │
│ │ │machine), din alte oteluri aliate: │ │ │
│ │7227.10.00│- Din oteluri rapide │ - │ 20│
│ │7227.20.00│- Din oteluri silico-manganoase │ - │ 20│
│ │7227.90 │- Altele: │ │ │
│ │7227.90.10│-- Cu un conţinut de bor de minimum 0,0008% din greutate, fãrã │ - │ 20│
│ │ │ca alt element sa atinga conţinutul minim prevãzut în Nota 1, │ │ │
│ │ │punctul f), a acestui Capitol │ │ │
│ │7227.90.50│-- Cu un conţinut de carbon de minimum 0,9%, dar maximum 1,15% │ - │ 20│
│ │ │şi un conţinut de crom de minimum 0,5%, dar maximum 2% şi, │ │ │
│ │ │eventual, cu un conţinut de molibden de maximum 0,5% din │ │ │
│ │ │greutate │ │ │
│ │7227.90.95│-- Altele │ - │ 20│
│ │72.28 │Alte bare şi tije, din alte oteluri aliate; profile din alte │ │ │
│ │ │oteluri aliate; bare şi tije tubulare, pentru foraj, din oteluri│ │ │
│ │ │aliate sau nealiate: │ │ │
│ │7228.10 │- Bare şi tije, din oteluri rapide: │ │ │
│ │7228.10.20│-- Simplu laminate, trase sau extrudate la cald; laminate, │ - │ 20│
│ │ │trase sau extrudate la cald, simplu placate │ │ │
│ │7228.10.50│-- Forjate │ - │ 20│
│ │7228.10.90│-- Altele │ - │ 20│
│ │7228.20 │- Bare şi tije, din oteluri silico-manganoase: │ │ │
│ │7228.20.10│-- Cu secţiunea dreptunghiulara (alta decât patrata), laminate │ - │ 20│
│ │ │la cald pe cele patru fete │ │ │
│ │ │-- Altele: │ │ │
│ │7228.20.91│--- Simplu laminate, trase sau extrudate la cald; laminate, │ - │ 20│
│ │ │trase sau extrudate la cald, simplu placate │ │ │
│ │7228.20.99│--- Altele │ - │ 20│
│ │7228.30 │- Alte bare şi tije, simplu laminate, trase sau extrudate la │ │ │
│ │ │cald: │ │ │
│ │7228.30.20│-- Din oteluri de scule │ - │ 20│
│ │ │-- Cu un conţinut de carbon de minimum 0,9%, dar maximum 1,15%, │ │ │
│ │ │şi un conţinut de crom de minimum 0,5%, dar maximum 2% şi, │ │ │
│ │ │eventual, cu un conţinut de molibden de maximum 0,5% din │ │ │
│ │ │greutate: │ │ │
│ │7228.30.41│--- Cu secţiunea circulara, cu diametral de minimum 80 mm │ - │ 20│
│ │7228.30.49│--- Altele │ - │ 20│
│ │ │-- Altele: │ │ │
│ │ │--- Cu secţiunea circulara având diametrul: │ │ │
│ │7228.30.61│---- De minimum 80 mm │ - │ 20│
│ │7228.30.69│---- Sub 80 mm │ - │ 20│
│ │7228.30.70│--- Cu secţiunea dreptunghiulara (alta decât patrata), │ - │ 20│
│ │ │laminate la cald pe cele patru fete │ │ │
│ │7228.30.89│--- Altele │ - │ 20│
│ │7228.40 │- Alte bare şi tije, simplu forjate: │ │ │
│ │7228.40.10│-- Din oteluri de scule │ - │ 20│
│ │7228.40.90│-- Altele │ - │ 20│
│ │7228.50 │- Alte bare şi tije, simplu obţinute sau finisate la rece: │ │ │
│ │7228.50.20│-- Din oteluri de scule │ - │ 20│
│ │7228.50.40│-- Cu un conţinut de carbon de minimum 0,9%, dar maximum 1,15% │ - │ 20│
│ │ │şi cu un conţinut de crom de minimum 0,5%, dar maximum 2% şi, │ │ │
│ │ │eventual, cu un conţinut de molibden de maximum 0,5% din │ │ │
│ │ │greutate │ │ │
│ │ │-- Altele: │ │ │
│ │ │--- Cu secţiunea circulara având diametrul: │ │ │
│ │7228.50.61│---- De minimum 80 mm │ - │ 20│
│ │7228.50.69│---- Sub 80 mm │ - │ 20│
│ │7228.50.80│--- Altele │ - │ 20│
│ │7228.60 │- Alte bare şi tije: │ │ │
│ │7228.60.20│-- Din oteluri de scule │ - │ 20│
│ │7228.60.80│-- Altele │ - │ 20│
│ │7228.70 │- Profile: │ │ │
│ │7228.70.10│-- Simplu laminate, trase sau extrudate la cald │ - │ 20│
│ │7228.70.90│-- Altele │ - │ 20│
│ │7228.80.00│- Bare şi tije tubulare, pentru foraj │ - │ 20│
│ │72.29 │Sarma, din alte oteluri aliate: │ │ │
│ │7229.10.00│- Din oteluri rapide │ - │ 20│
│ │7229.20.00│- Din oteluri silico-manganoase │ - │ 20│
│ │7229.90 │- Altele: │ │ │
│ │7229.90.50│-- Cu un conţinut de carbon de minimum 0,9%, dar maximum 1,15%, │ - │ 20│
│ │ │şi cu un conţinut de crom de minimum 0,5%, dar maximum 2% şi, │ │ │
│ │ │eventual, cu un conţinut de molibden de maximum 0,5% din │ │ │
│ │ │greutate │ │ │
│ │7229.90.90│-- Altele │ - │ 20│


└──┴──────────┴────────────────────────────────────────────────────────────────┴───────┴───┘


-----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016