Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ANEXA nr. 71 din 10 noiembrie 2004  PERLE NATURALE SAU DE CULTURA, PIETRE PRETIOASE SAU SEMIPRETIOASE, METALE PRETIOASE, METALE PLACATE SAU DUBLATE CU METALE PRETIOASE SI ARTICOLE DIN ACESTE MATERIALE; IMITATII DE BIJUTERII; MONEDE    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANEXA nr. 71 din 10 noiembrie 2004 PERLE NATURALE SAU DE CULTURA, PIETRE PRETIOASE SAU SEMIPRETIOASE, METALE PRETIOASE, METALE PLACATE SAU DUBLATE CU METALE PRETIOASE SI ARTICOLE DIN ACESTE MATERIALE; IMITATII DE BIJUTERII; MONEDE

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 1.115 bis din 27 noiembrie 2004


PERLE NATURALE SAU DE CULTURA, PIETRE PREŢIOASE SAU
SEMIPRETIOASE, METALE PREŢIOASE, METALE PLACATE SAU
DUBLATE CU METALE PREŢIOASE ŞI ARTICOLE DIN ACESTE MATERIALE;
IMITATII DE BIJUTERII; MONEDE

Note de Capitol
1. - Sub rezerva aplicãrii Notei 1 a) de la Secţiunea VI şi a excepţiilor prevãzute mai jos, se clasifica în acest Capitol orice articol format în întregime sau parţial:
a) din perle naturale sau de cultura, sau din pietre preţioase sau semipretioase naturale, artificiale sau reconstituite; sau
b) din metale preţioase sau din metalele placate sau dublate cu metale preţioase.
2. - a) Poziţiile 71.13, 71.14 şi 71.15 nu cuprind articolele în care metalele preţioase sau metalele placate sau dublate cu metale preţioase nu sunt decât simple accesorii sau garnituri de minima importanta (de exemplu iniţiale, monograme, verigi, borduri); paragraful b) al Notei 1 precedente nu vizeazã articolele de acest fel.
b) Se clasifica la poziţia 71.16 numai articolele care nu conţin metale preţioase sau metale placate cu metale preţioase, sau care le conţin numai sub forma unor simple accesorii sau garnituri de minima importanta.
3. - Capitolul nu cuprinde:
a) amalgamele de metale preţioase şi metalele preţioase în stare coloidala (poziţia 28.43);
b) ligaturile sterile pentru suturi chirurgicale, produsele pentru obturatii dentare şi alte articole de la Capitolul 30;
c) produsele de la Capitolul 32 (de exemplu produsele lichide pentru obţinerea luciului);
d) catalizatori pe suport (poziţia 38.15);
e) articolele de la poziţiile 42.02 şi 42.03 menţionate la Nota 2 B) de la Capitolul 42;
f) articolele de la poziţiile 43.03 sau 43.04;
g) produsele de la Secţiunea XI (materiale textile şi articole din materiale textile);
h) incaltamintea, articolele de acoperit capul şi alte articole de la Capitolele 64 sau 65;
ij) umbrelele, bastoanele şi alte articole de la Capitolul 66;
k) articolele acoperite cu pulberi sau praf de pietre preţioase sau semipretioase naturale sau artificiale, constând din articolele abrazive de la poziţiile 68.04 sau 68.05, sau uneltele şi sculele de la Capitolul 82; uneltele şi sculele sau articolele de la Capitolul 82, a cãror parte activa este din pietre preţioase sau pietre semipretioase naturale, artificiale sau reconstituite; maşinile, aparatele şi materialele electrice şi pãrţile acestora de la Secţiunea XVI. Totuşi, articolele şi pãrţile acestora, în întregime din pietre preţioase sau semipretioase naturale, artificiale sau reconstituite, rãmân clasificate în acest Capitol, cu excepţia safirelor şi a diamantelor prelucrate, nemontate, pentru capete de citire (poziţia 85.22);
l) articolele Capitolelor 90, 91 sau 92 (instrumente ştiinţifice, articole de ceasornicarie şi instrumente muzicale);
m) armele şi pãrţile acestora (Capitolul 93);
n) articolele vizate la Nota 2 de la Capitolul 95;
o) articolele clasificate în Capitolul 96 în conformitate cu Nota 4 de la acest Capitol;
p) obiectele originale de arta statuara sau de sculptura (poziţia 97.03), obiectele de colectie (poziţia 97.05) şi obiectele de antichitate cu vechime peste 100 de ani (poziţia 97.06). Totuşi, perlele naturale sau de cultura şi pietrele preţioase sau semipretioase se clasifica în acest Capitol.
4. - a) Prin expresia metale preţioase se înţelege argintul, aurul şi platina;
b) Prin termenul platina se înţelege platina, iridiul, osmiul, paladiul, rodiul şi ruteniul;
c) Expresiile pietre preţioase sau semipretioase naturale şi pietre artificiale sau reconstituite nu includ substantele specificate în Nota 2 b) a Capitolului 96.
5. - În sensul acestui Capitol sunt considerate ca aliaje din metale preţioase, aliajele (inclusiv amestecurile sinterizate şi compusii intermetalici) care conţin unul sau mai multe metale preţioase, cu condiţia ca greutatile fiecãrui metal pretios sau a unuia din metalele preţioase, sa fie de minimum 2% din cea a aliajului. Aliajele din metale preţioase sunt clasificate dupã cum urmeazã:
a) orice aliaj care conţine platina minimum 2% în greutate, este clasificat ca aliaj de platina;
b) orice aliaj care conţine aur minimum 2% în greutate, dar nu conţine platina sau conţine sub 2% platina, este clasificat ca aliaj de aur;
c) orice alt aliaj care conţine argint minimum 2% în greutate este clasificat ca aliaj de argint.
6. - În lipsa dispoziţiilor contrare, orice referire în Nomenclatura, la metale preţioase sau la unul sau mai multe dintre metalele preţioase precizate, cuprinde de asemenea, aliajele metalelor preţioase, considerate ca atare prin aplicarea Notei 5. Expresia metal pretios nu cuprinde articolele definite la Nota 7, nici metalele comune sau materiile nemetalice platinate, aurite sau argintate.
7. - În Nomenclatura, prin articole placate sau dublate cu metale preţioase, se înţelege articolele având un suport de metal, la care una sau mai multe fete sunt acoperite cu metale preţioase prin lipire, sudare, laminare la cald sau prin alt procedeu mecanic similar. În lipsa dispoziţiilor contrare, articolele din metale comune incrustate cu metale preţioase, sunt considerate ca placate sau dublate.
8. - Sub rezerva dispoziţiilor de la Nota 1 a) de la Secţiunea VI, produsele ce corespund descrierii poziţiei 71.12 se clasifica numai la aceasta poziţie şi nu la alte poziţii din Nomenclatura.
9. - În sensul poziţiei 71.13, prin expresia articole de bijuterie se înţelege:
a) obiectele mici de podoaba (de exemplu inele, bratari, coliere, brose, cercei, lanturi de ceas, brelocuri, pandantive, ace de cravata, butoni de manseta, medalii sau insigne);
b) articolele de uz personal, destinate sa fie purtate în buzunar, în poseta sau asupra persoanei (porttigarete, tabachere, bomboniere şi pudriere etc.).
În sensul aceleiaşi poziţii, prin expresia articole de giuvaergerie se înţelege articolele de bijuterie din metale preţioase sau din metale placate sau dublate cu metale preţioase, care au perle naturale, de cultura sau imitatii de perle, pietre preţioase sau semipretioase naturale, artificiale sau reconstituite sau chiar pãrţi din baga, sidef, fildes, chihlimbar natural sau reconstituit, agat sau coral.
10. - În sensul poziţiei 71.14, prin expresia obiecte de aurarie sau de argintarie, se înţelege obiectele de tipul celor destinate serviciilor de masa, de toaleta, garniturile de birou, obiectele pentru fumatori, obiectele pentru decoratiuni interioare, articolele pentru intrebuintari religioase.
11. - În sensul poziţiei 71.17, prin expresia imitatii de bijuterii se înţelege articolele de tipul celor definite în Nota 9 a) (cu excepţia nasturilor şi a altor articole de la poziţia 96.06, a pieptenilor, bentitelor şi obiectelor similare de la poziţia 96.15), care nu conţin nici perle naturale sau de cultura, nici pietre preţioase sau semipretioase naturale, artificiale sau reconstituite, nici (decât dacã acestea nu sunt sub forma de garnitura sau accesorii de minima importanta) metale preţioase sau metale dublate sau placate cu metale preţioase.
Note de subpozitii
1. - În sensul subpozitiilor 7106.10, 7108.11, 7110.11, 7110.21, 7110.31 şi 7110.41, prin expresia pulbere şi din pulbere, se înţelege produsele care trec printr-o sita cu ochiuri cu deschiderea de 0,5 mm, în proporţie de minimum 90% în greutate.
2. - Contrar dispoziţiilor de la Nota 4 b) a Capitolului, în sensul subpozitiilor 7110.11 şi 7110.19, termenul platina nu se referã la iridiu, osmiu, paladiu, rodiu şi ruteniu.
3. - Pentru clasificarea aliajelor la subpozitiile de la poziţia 71.10, fiecare aliaj se clasifica la poziţia metalului: platina, paladiu, rodiu, iridiu, osmiu sau ruteniu, care predomina în greutate fata de fiecare dintre aceste alte metale.





┌─────────────┬────────────────────────────────────────────────────────────────┬───────┬───┐
│Codul tarifar│ Denumirea mãrfii │UM supl│T -│
│ │ │ │xa │
│ │ │ │ │
│ │ │ │va-│
│ │ │ │ma-│
│ │ │ │la │
├──┬──────────┼────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───┤
│ │ │I. PERLE NATURALE SAU DE CULTURA, PIETRE PREŢIOASE SAU │ │ │
│ │ │SEMIPRETIOASE NATURALE, ARTIFICIALE SAU RECONSTITUITE ŞI │ │ │
│ │ │SIMILARE │ │ │
│ │71.01 │Perle naturale sau de cultura, chiar prelucrate sau asortate, │ │ │
│ │ │dar neinsirate, nemontate, neincastrate; perle naturale sau de │ │ │
│ │ │cultura, insirate temporar pentru facilitarea transportului: │ │ │
│ │7101.10.00│- Perle naturale │ g │3 │
│ │ │- Perle de cultura: │ │ │
│ │7101.21.00│-- Neprelucrate │ g │3 │
│ │7101.22.00│-- Prelucrate │ g │3 │
│ │71.02 │Diamante, chiar prelucrate, dar nemontate şi neincastrate: │ │ │
│ │7102.10.00│- Nesortate │ c/k │3 │
│ │ │- Industriale: │ │ │
│ │7102.21.00│-- Neprelucrate sau simplu tãiate, despicate sau degrosate │ c/k │3 │
│ │7102.29.00│-- Altele │ c/k │ 10│
│ │ │- Neindustriale: │ │ │
│ │7102.31.00│-- Neprelucrate sau simplu tãiate, despicate sau degrosate │ c/k │3 │
│ │7102.39.00│-- Altele │ c/k │3 │
│ │71.03 │Pietre preţioase (altele decât diamantele) şi semipretioase │ │ │
│ │ │chiar prelucrate sau asortate, dar neinsirate, nemontate, │ │ │
│ │ │neincastrate; pietre preţioase şi semipretioase (altele decât │ │ │
│ │ │diamantele), neasortate, insirate temporar pentru facilitarea │ │ │
│ │ │transportului: │ │ │
│ │7103.10.00│- Neprelucrate sau simplu tãiate sau degrosate │ - │ 3 │
│ │ │- Altfel prelucrate: │ │ │
│ │7103.91.00│-- Rubine, safire şi smaralde │ g │ 3 │
│ │7103.99.00│-- Altele │ g │ 3 │
│ │71.04 │Pietre artificiale sau reconstituite, chiar prelucrate sau │ │ │
│ │ │asortate, dar neinsirate, nemontate, neincastrate; pietre │ │ │
│ │ │artificiale sau reconstituite, neasortate, insirate temporar │ │ │
│ │ │pentru facilitarea transportului: │ │ │
│ │7104.10.00│- Cuart piezoelectric │ g │ 10│
│ │7104.20.00│- Altele, neprelucrate sau simplu tãiate sau degrosate │ g │ 10│
│ │7104.90.00│- Altele │ g │ 10│
│ │71.05 │Pulberi şi praf de pietre preţioase şi/sau semipretioase, │ │ │
│ │ │naturale sau artificiale: │ │ │
│ │7105.10.00│- De diamant │ g │ 3│
│ │7105.90.00│- Altele │ g │ 3│
│ │ │II. METALE PREŢIOASE, METALE PLACATE SAU DUBLATE CU METALE │ │ │
│ │ │PREŢIOASE │ │ │
│ │71.06 │Argint (inclusiv argint aurit sau platinat), sub forma bruta sau│ │ │
│ │ │semiprelucrata sau sub forma de pulbere: │ │ │
│ │7106.10.00│- Pulberi │ g │ 5│
│ │ │- Altele: │ │ │
│ │7106.91 │-- Sub forma bruta: │ │ │


│ │7106.91.90│--- Cu o puritate sub 999 miimi │ g │ 3│
│ │7106.92 │-- Semiprelucrate: │ │ │
│ │7106.92.20│--- Cu o puritate de minimum 750 miimi │ g │ 10│
│ │7106.92.80│--- Cu o puritate sub 750 miimi │ g │ 10│
│ │7107.00.00│Metale comune placate sau dublate cu argint, sub forma bruta sau│ - │ 10│
│ │ │semiprelucrate │ │ │
│ │71.08 │Aur (inclusiv aur platinat), sub forma bruta sau semiprelucrata │ │ │
│ │ │sau sub forma de pulbere: │ │ │
│ │ │- Care nu se utilizeazã în monetarie: │ │ │
│ │7108.11.00│-- Pulberi │ g │ 10│
│ │7108.12.00│-- Sub alte forme brute │ g │ 3│
│ │7108.13 │-- Sub alte forme semiprelucrate: │ │ │
│ │7108.13.10│--- Bare, fire şi profile, cu secţiunea plinã; planşe; foi şi │ g │ 10│
│ │ │benzi a cãror grosime, fãrã suport, este peste 0,15 mm │ │ │
│ │7108.13.80│--- Altele │ g │ 10│
│ │7108.20.00│- Utilizat în monetarie │ g │ 3│
│ │7109.00.00│Metale comune sau argint, placate sau dublate cu aur, sub forma │ - │ 10│
│ │ │bruta sau semiprelucrata │ │ │
│ │71.10 │Platina, sub forma bruta sau semiprelucrata, sau sub forma de │ │ │
│ │ │pulbere: │ │ │
│ │ │- Platina: │ │ │
│ │7110.11.00│-- Sub forma bruta sau sub forma de pulbere │ g │ 3│
│ │7110.19 │-- Altele: │ │ │
│ │7110.19.10│--- Bare, fire şi profile, cu secţiunea plinã; planşe; foi şi │ g │ 10│
│ │ │benzi a cãror grosime, fãrã suport, este peste 0,15 mm │ │ │
│ │7110.19.80│--- Altele │ g │ 10│
│ │ │- Paladiu: │ │ │
│ │7110.21.00│-- Sub forma bruta sau sub forma de pulbere │ g │ 3│
│ │7110.29.00│-- Altele │ g │ 10│
│ │ │- Rodiu: │ │ │
│ │7110.31.00│-- Sub forma bruta sau sub forma de pulbere │ g │ 3│
│ │7110.39.00│-- Altele │ g │ 10│
│ │ │- Iridiu, osmiu şi ruteniu: │ │ │
│ │7110.41.00│-- Sub forma bruta sau sub forma de pulbere │ g │ 3│
│ │7110.49.00│-- Altele │ g │ 10│
│ │7111.00.00│Metale comune, argint sau aur, placate sau dublate cu platina, │ - │ 10│
│ │ │sub forma bruta sau semiprelucrata │ │ │
│ │71.12 │Deşeuri şi resturi de metale preţioase sau de metale placate sau│ │ │
│ │ │dublate cu metale preţioase; alte deşeuri şi resturi care conţin│ │ │
│ │ │metale preţioase sau compuşi ai metalelor preţioase, de tipul │ │ │
│ │ │celor utilizate în principal pentru recuperarea metalelor │ │ │
│ │ │preţioase: │ │ │
│ │7112.30.00│- Cenusi care conţin metale preţioase sau compuşi ai metalelor │ - │ 3│
│ │ │preţioase │ │ │
│ │ │- Altele: │ │ │
│ │7112.91.00│-- De aur sau de metale placate sau dublate cu aur, excluzând │ - │ 3│
│ │ │resturile care conţin alte metale preţioase │ │ │
│ │7112.92.00│-- De platina sau de metale placate sau dublate cu platina, │ - │ 3│
│ │ │excluzând resturile care conţin alte metale preţioase │ │ │
│ │7112.99.00│-- Altele │ - │ 3│
│ │ │III. BIJUTERII, ARTICOLE DE GIUVAERGERIE ŞI ALTELE │ │ │
│ │71.13 │Articole de bijuterie sau de giuvaergerie şi pãrţi ale acestora,│ │ │
│ │ │din metale preţioase sau din metale placate sau dublate cu │ │ │
│ │ │metale preţioase: │ │ │
│ │ │- Din metale preţioase, chiar acoperite, placate sau dublate cu │ │ │
│ │ │metale preţioase: │ │ │
│ │7113.11.00│-- Din argint, chiar acoperite, placate sau dublate cu alte │ g │ 30│
│ │ │metale preţioase │ │ │
│ │7113.19.00│-- Din alte metale preţioase chiar acoperite, placate sau │ g │ 30│
│ │ │dublate cu metale preţioase │ │ │
│ │7113.20.00│- Din metale comune placate sau dublate cu metale preţioase │ - │ 30│
│ │71.14 │Articole de aurarie sau argintarie şi pãrţi ale acestora, din │ │ │
│ │ │metale preţioase sau din metale placate sau dublate cu metale │ │ │
│ │ │preţioase: │ │ │
│ │ │- Din metale preţioase, chiar acoperite, placate sau dublate cu │ │ │
│ │ │metale preţioase: │ │ │
│ │7114.11.00│-- Din argint, chiar acoperit, placat sau dublat cu alte metale │ g │ 30│
│ │ │preţioase │ │ │
│ │7114.19.00│-- Din alte metale preţioase, chiar acoperite, placate sau │ g │ 30│
│ │ │dublate cu metale preţioase │ │ │
│ │7114.20.00│- Din metale comune placate sau dublate cu metale preţioase │ - │ 30│
│ │71.15 │Alte articole din metale preţioase sau din metale placate sau │ │ │
│ │ │dublate cu metale preţioase: │ │ │
│ │7115.10.00│- Catalizatori din platina sub forma de plasa de sarma sau de │ - │ 30│
│ │ │reţea │ │ │
│ │7115.90 │- Altele: │ │ │
│ │7115.90.10│-- Din metale preţioase │ - │ 30│
│ │7115.90.90│-- Placate sau dublate cu metale preţioase │ - │ 30│
│ │71.16 │Articole din perle naturale sau de cultura, din pietre preţioase│ │ │
│ │ │sau semipretioase naturale, artificiale sau reconstituite: │ │ │
│ │7116.10.00│- Din perle naturale sau de cultura │ g │ 10│
│ │7116.20 │- Din pietre preţioase sau semipretioase, naturale, artificiale │ │ │
│ │ │sau reconstituite: │ │ │
│ │ │-- Numai din pietre preţioase sau semipretioase naturale: │ │ │
│ │7116.20.11│--- Coliere, bratari şi alte lucrãri din pietre preţioase sau │ g │ 10│
│ │ │semipretioase naturale, simplu insirate, fãrã dispozitiv de │ │ │
│ │ │închidere sau alte accesorii │ │ │
│ │7116.20.19│--- Altele │ g │ 10│
│ │7116.20.90│-- Altele │ g │ 10│
│ │71.17 │Imitatii de bijuterii: │ │ │
│ │ │- Din metale comune, chiar aurite, argintate sau platinate: │ │ │
│ │7117.11.00│-- Butoni pentru mansete şi butoni similari │ - │ 20│
│ │7117.19 │-- Altele: │ │ │
│ │7117.19.10│--- Care conţin şi pãrţi din sticla │ - │ 25│
│ │ │--- Care nu conţin pãrţi din sticla: │ │ │
│ │7117.19.91│---- Aurite, argintate sau platinate │ - │ 25│
│ │7117.19.99│---- Altele │ - │ 25│
│ │7117.90.00│- Altele │ - │ 25│
│ │71.18 │Monede: │ │ │
│ │7118.10 │- Monede care nu au curs legal, altele decât monedele din aur: │ │ │
│ │7118.10.10│-- Din argint │ g │ 3│
│ │7118.10.90│-- Altele │ - │ 3│
│ │7118.90.00│- Altele │ g │ 3│


└──┴──────────┴────────────────────────────────────────────────────────────────┴───────┴───┘


______________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016