Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ANEXA nr. 48 din 10 noiembrie 2004  HARTIE SI CARTON; ARTICOLE DIN PASTA DE CELULOZA, DIN HARTIE SAU DIN CARTON    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANEXA nr. 48 din 10 noiembrie 2004 HARTIE SI CARTON; ARTICOLE DIN PASTA DE CELULOZA, DIN HARTIE SAU DIN CARTON

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 1.115 bis din 27 noiembrie 2004

HÂRTIE ŞI CARTON; ARTICOLE DIN PASTA DE CELULOZA, DIN HÂRTIE SAU DIN CARTON

Note de Capitol
1. - În sensul acestui capitol şi cu excepţia dispoziţiilor contrare, termenul "hârtie" cuprinde atât cartonul cat şi hârtia, indiferent de grosimea sau greutatea lor pe mp.
2. - Capitolul nu cuprinde:
a) articolele de la Capitolul 30;
b) foliile pentru marcare prin presare la cald de la poziţia 32.12;
c) hârtiile parfumate şi hârtiile impregnate sau acoperite cu produse cosmetice (Capitolul 33);
d) hârtia sau vata de celuloza impregnate, imbibate sau acoperite cu sapun sau detergent (poziţia 34.01) sau cu creme, pasta de curatat, pasta de lustruit sau preparate similare (poziţia 34.05);
e) hârtiile şi cartoanele sensibilizate de la poziţiile 37.01 pana la 37.04;
f) hârtia impregnata cu reactivi de diagnostic sau de laborator (poziţia 38.22);
g) materialele plastice stratificate care conţin hârtie sau carton, produsele constituite dintr-un strat de hârtie sau de carton acoperit sau imbracat cu un strat de material plastic, atunci când grosimea acestuia din urma depãşeşte jumãtatea grosimii totale, precum şi lucrãrile din aceste materiale, altele decât tapetul de la poziţia 48.14 (Capitolul 39);
h) articolele de la poziţia 42.02 (de exemplu articole de voiaj);
ij) articolele de la Capitolul 46 (produse din impletituri din fibre vegetale sau din nuiele);
k) firele din hârtie şi articolele textile din fire de hârtie (Secţiunea XI);
l) articolele de la Capitolul 64 sau 65;
m) cartonul sau hârtia abraziva (poziţia 68.05) sau cartonul sau hârtia pe care este aplicatã mica (poziţia 68.14); dimpotriva hârtia şi cartonul acoperite cu praf de mica sunt clasificate în acest capitol;
n) foliile şi benzile subtiri de metal pe suport de hârtie sau carton (Secţiunea XV);
o) articolele de la poziţia 92.09;
p) articolele de la Capitol 95 (de exemplu jucarii, jocuri, articole sportive) sau de la Capitol 96 (de exemplu nasturi).
3. - Sub rezerva dispoziţiilor de la Nota 7, poziţiile 48.01 pana la 48.05 cuprind hârtia şi cartonul care au suferit, prin calandrare sau prin alt mod, o netezire, satinare, lustruire, glasare, polizare sau alte operaţiuni similare de finisare sau o falsa filigranare sau slefuire, precum şi hârtia, cartonul, vata de celuloza şi straturile subtiri din fibre celulozice, colorate sau marmorate în masa lor (altfel decât la suprafata), prin orice procedeu. Totuşi hârtia, cartonul, vata de celuloza şi straturile subtiri din fibre celulozice care au fost altfel prelucrate, nu se clasifica la aceste poziţii cu excepţia dispoziţiilor contrare de la poziţia 48.03.
4. - În acest capitol se considera ca hârtie de ziar, hârtia necretata, de tipul celei utilizate pentru tipãrirea ziarelor, la care minim 65% din greutatea compoziţiei fibroase totale se constituie din fibre de lemn obţinute printr-un procedeu mecanic sau chimico-mecanic, neincleiata sau foarte puţin incleiata, al carei indice de rugozitate mãsurat cu aparatul Parker Print Surf (1 MPa) pe fiecare fata este peste 2,5 micrometri (microni), cu greutate pe mp cuprinsã între 40 g inclusiv şi 65 g inclusiv.
5. - În sensul poziţiei 48.02, termenii hârtie şi carton de tipul celor utilizate pentru scris, imprimare sau alte scopuri grafice şi hârtie şi carton pentru cartoane sau benzi de perforat, neperforate se referã la hârtiile şi cartoanele fabricate în principal din pasta albita sau din pasta obţinutã printr-un procedeu mecanic sau chimico-mecanic şi care satisfac una dintre condiţiile de mai jos:
Pentru hârtia sau cartonul cu o greutate pe mp de maximum 150 g:
a) sa conţinã minimum 10% fibre obţinute printr-un procedeu mecanic sau chimico-mecanic, şi
1) sa aibã o greutate pe mp de maximum 80 g, sau
2) sa fie colorate în masa, sau
b) sa conţinã peste 8% cenusa şi
1) sa aibe o greutate pe mp de maximum 80 g, sau
2) sa fie colorate în masa, sau
c) sa conţinã peste 3% cenusa şi sa aibã un indice de alb (factor de reflexie) de minimum 60%, sau
d) sa conţinã peste 3% dar maximum 8% cenusa, sa aibã un indice de alb (factor de reflexie) mai mic de 60% şi un indice de rezistenta la rupere de maximum 2,5 kPa●m/g, sau
e) sa conţinã maxim 3% cenusa, sa aibã un indice de alb (factor de reflexie) de minimum 60% şi un indice de rezistenta la rupere de maximum 2,5 kPa●mp/g.
Pentru hârtia sau cartonul având o greutate pe mp peste 150 g:
a) sa fie colorata în masa, sau
b) sa posede un indice de alb (factor de reflexie) de minimum 60%, şi
1) o grosime de maximum 225 micrometri (microni), sau
2) o grosime peste 225 micrometri (microni) dar de maximum 508 micrometri (microni) şi un conţinut de cenusa peste 3%.
c) Sa aibã un indice de alb (factor de reflexie) sub 60%, o grosime de maximum 254 micrometri (microni) şi un conţinut de cenusa peste 8%.
Poziţia 48.02 nu cuprinde, totuşi, filtrele din hârtie şi din carton (inclusiv plicurile din hârtie pentru ceai), sau hârtia şi cartonul de fetru.
6. - În acest Capitol, prin hârtie şi carton Kraft se înţelege hârtia şi cartonul la care minimum 80% din greutatea compoziţiei fibroase totale, se compune din fibre obţinute prin procedee chimice cu sulfat sau cu soda.
7. - Cu excepţia dispoziţiilor contrare, hârtia, cartonul, vata de celuloza şi straturile subtiri din fibre celulozice care corespund descrierii uneia sau mai multora din poziţiile 48.01 pana la 48.11 se clasifica la acea poziţie care apare ultima în ordinea numericã din Nomenclatura.
8. - Nu se clasifica la poziţiile 48.01 şi 48.03 pana la 48.09 decât hârtia, cartonul, vata de celuloza şi straturile subtiri din fibra de celuloza prezentate sub una din formele:
a) în benzi sau rulouri cu o latime de peste 36 cm; sau
b) în coli de forma patrata sau dreptunghiulara la care cel puţin o latura este peste 36 cm, iar cealaltã latura are peste 15 cm, în stare nepliata.
9. - În sensul prevederilor poziţiei 48.14, prin hârtie de tapet şi articole similare, se înţelege:
a) hârtia prezentatã în rulouri, cu o latime de minimum 45 cm, dar de maximum 160 cm, destinatã decorarii pereţilor sau plafoanelor:
1) granulata, gofrata, colorata, imprimata cu motive sau altfel decorate la suprafata (de exemplu, cu ghemotoace de fibre textile) chiar acoperite cu material plastic protector transparent;
2) cu o suprafata granulata datoritã incorporarii de particule din lemn, paie etc.;
3) acoperitã pe fata cu material plastic, stratul de material plastic fiind granulat, gofrat, colorat, imprimat cu motive sau altfel decorat;
sau
4) acoperitã pe o fata cu materiale de impletit, chiar tesute sau aşezate paralel;
b) borduri şi frize de hârtie, prelucrate ca mai sus, în rulouri sau nu, destinate decorarii pereţilor sau plafoanelor;
c) tapetul din hârtie sub forma de panouri, rulouri sau foi, imprimate astfel încât sa formeze un peisaj, un tablou (fototapet), atunci când sunt puse pe perete.
Articolele pe suport de hârtie sau carton, destinate atât pentru acoperirea podelelor cat şi a pereţilor, se clasifica la poziţia 48.15.
10. - Poziţia 48.20 nu cuprinde foile şi cartelele nelegate, tãiate la dimensiune, chiar imprimate, stantate sau perforate.
11. - Poziţia 48.23, se aplica, între altele, la cartelele perforate din hârtie sau carton pentru razboaiele de tesut JACQUARD sau pentru maşini similare şi la hârtia dantelata.
12. - Cu excepţia articolelor de la poziţia 48.14 sau 48.21, hârtia, cartonul, vata de celuloza şi articolele din aceste materiale, imprimate cu motive sau ilustratii, care nu au un caracter accesoriu în raport cu utilizarea lor primara, se clasifica la Capitolul 49.

Note de subpozitii
1. - În sensul prevederilor subpozitiilor 4804.11 sau 4804.19 sunt considerate ca hârtie şi carton pentru coperti, asa-zise "Kraftliner", hârtia şi cartonul întãrite (apretate) sau satinate (lucioase), prezentate în rulouri, la care minimum 80% din greutatea compoziţiei fibroase totale este constituitã din fibre de lemn obţinute prin procedeul chimic cu sulfat sau cu soda, cantarind peste 115 g/mp şi cu o rezistenta minima la rupere Mullen egala cu valorile indicate în tabelul urmãtor sau cu echivalentul interpolat sau extrapolat liniar pentru orice alta greutate.


┌────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────────────┐
│ Greutate │ Rezistenta minima la rupere Mullen │
│ g/mp │ Kpa │
├────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┤
│ 115 │ 393 │
│ 125 │ 417 │
│ 200 │ 637 │
│ 300 │ 824 │
│ 400 │ 961 │
└────────────────────────────────┴─────────────────────────────────────────────┘



2. - În sensul subpozitiilor 4804.21 şi 4804.29, se considera ca hârtii KRAFT pentru saci de mari dimensiuni, hârtiile întãrite (apretate), prezentate în rulouri, la care minimum 80% din greutatea compoziţiei fibroase totale este constituitã din fibre obţinute prin procedeul chimic cu sulfat sau cu soda, care au o greutate pe mp cuprinsã între 60 g şi 115 g, inclusiv, şi care îndeplinesc una din urmãtoarele condiţii:
a) au o rezistenta minima la rupere Mullen de minimum 3,7 KPa●mp/g şi un indice de întindere (alungire) peste 4,5% în sens transversal şi peste 2% în sensul de deplasare în masina.
b) au o rezistenta minima la sfasiere şi la rupere prin tracţiune, conform celor indicate în tabelul de mai jos, sau cu echivalentul interpolat liniar pentru orice alta greutate:


┌────────┬──────────────────────────────────┬──────────────────────────────────┐
│Greutate│ Rezistenta minima la sfasiere │ Rezistenta minima la rupere prin │
│ g/mp │ mN │ tracţiune │
│ │ │ kN/m │
├────────┼──────────────┬───────────────────┼──────────────┬───────────────────┤
│ │ În sensul │ În sensul masinii │ În sensul │ În sensul masinii │
│ │ masinii │ şi transversal │ transversal │ şi transversal │
├────────┼──────────────┼───────────────────┼──────────────┼───────────────────┤
│ 60 │ 700 │ 1.510 │ 1,9 │ 6 │
│ 70 │ 830 │ 1.790 │ 2,3 │ 7,2 │
│ 80 │ 965 │ 2.070 │ 2,8 │ 8,3 │
│ 100 │ 1.230 │ 2.635 │ 3,7 │ 10,6 │
│ 115 │ 1.425 │ 3.060 │ 4,4 │ 12,3 │
└────────┴──────────────┴───────────────────┴──────────────┴───────────────────┘



3. - În sensul subpozitiei 4805.11, prin hârtie semichimica pentru caneluri se înţelege hârtia prezentatã în rulouri, la care minimum 65% din greutatea compoziţiei fibroase totale reprezintã fibre din lemn de foioase, nealbite, obţinute printr-un procedeu semichimic, şi având rezistenta la compresie, masurata prin metoda CMT 30 (Corrugated Medium Test cu 30 minute condiţionare) de peste 1,8 newtoni/g/mp pentru o umiditate relativã de 50%, la o temperatura de 23°C.
4. - Subpozitia 4805.12 cuprinde hârtia, în rulouri, compusa în principal din pasta de paie obţinutã printr-un procedeu semi-chimic, cu o greutate pe mp de minimum 130 g şi a carei rezistenta la compresie, masurata dupã metoda CMT 30 (Corrugated Medium Test cu 30 de minute de condiţionare) este mai mare decât 1,4 newtoni/g/metru patrat, pentru o umiditate relativã de 50%, la o temperatura de 23°C.
5. - Subpozitiile 4805.24 şi 4805.25 cuprind hârtia şi cartonul, compuse exclusiv sau în principal, din pasta de hârtie sau de carton pentru reciclat (deşeuri şi rebuturi). Hârtia sau cartonul Testliner poate avea la suprafata, de asemenea, un strat de hârtie vopsita sau compusa din pasta nereciclata albita sau nealbita. Aceste produse au un indice de rezistenta la rupere Mullen de minimum 2 kPa●mp/g.
6. - În sensul subpozitiei 4805.30 prin "hârtie sulfit de ambalaj" se înţelege hârtia lucioasa la care mai mult de 40% din greutatea totalã a compoziţiei fibroase reprezintã fibre de lemn obţinute prin procedeul chimic cu bisulfit, cu un conţinut de cenusa de maximum 8% şi cu o rezistenta minima la rupere Mullen de minimum 1,47 kPa●mp/g.
7. - În sensul subpozitiei 4810.22, prin hârtie uşor cretata numita LWC (Light Weighted Coated) se înţelege hârtia acoperitã pe ambele fete, care are o greutate totalã pe mp de maximum 72 g, având greutatea stratului de acoperire de maximum 15 g/mp pe o fata, pe un suport la care minimum 50% din greutatea totalã a compoziţiei fibroase este constituitã din fibre de lemn obţinute printr-un procedeu mecanic.





┌─────────────┬────────────────────────────────────────────────────────────────┬────┬──────┐
│Codul tarifar│ Denumirea mãrfii │ UM │ Taxa │
│ │ │supl│vamalã│
├──┬──────────┼────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼──────┤
│ │4801.00.00│Hârtie de ziar, în rulouri sau foi │ - │ 15 │
│ │48.02 │Hârtii şi cartoane, necretate, de tipul celor utilizate pentru │ │ │
│ │ │scris, tipãrit sau pentru alte scopuri grafice şi hârtii şi │ │ │
│ │ │cartoane pentru cartele sau benzi de perforat, neperforate, în │ │ │
│ │ │rulouri sau coli de forma patrata sau dreptunghiulara, de orice │ │ │
│ │ │dimensiuni, altele decât hârtia de la poziţia 48.01 sau 48.03; │ │ │
│ │ │hârtii şi cartoane fabricate manual: │ │ │
│ │4802.10.00│- Hârtii şi cartoane fabricate manual │ - │ 15 │
│ │4802.20.00│- Hârtii şi cartoane suport pentru hârtii şi cartoane │ - │ 15 │
│ │ │fotosensibile, termosensibile sau electrosensibile │ │ │
│ │4802.30.00│- Hârtii suport pentru hârtie carbon │ - │ 15 │
│ │4802.40 │- Hârtii suport pentru tapet: │ │ │
│ │4802.40.10│-- Fãrã fibre obţinute printr-un procedeu mecanic sau la care │ - │ 15 │
│ │ │maximum 10% din greutatea totalã a compoziţiei fibroase o │ │ │
│ │ │constituite astfel de fibre │ │ │
│ │4802.40.90│-- Altele │ - │ 15 │
│ │ │- Alte hârtii şi cartoane, fãrã fibre obţinute printr-un │ │ │
│ │ │procedeu mecanic sau chimico-mecanic sau la care maximum 10% din│ │ │
│ │ │greutatea totalã a compoziţiei fibroase o constituie astfel de │ │ │
│ │ │fibre: │ │ │
│ │4802.54.00│-- Cu o greutate sub 40 g/mp │ - │ 15 │
│ │4802.55 │-- Cu o greutate de minimum 40 g/mp, dar de maximum 150 g/mp, în│ │ │
│ │ │rulouri: │ │ │


│ │4802.55.20│--- Cu o greutate de minimum 60 g/mp, dar sub 75 g/mp │ - │ 15 │
│ │4802.55.30│--- Cu o greutate de minimum 75 g/mp, dar sub 80 g/mp │ - │ 15 │
│ │4802.55.90│--- Cu o greutate de minimum 80 g/mp │ - │ 15 │
│ │4802.56 │-- Cu o greutate de minimum 40 g/mp, dar de maximum 150 g/mp, în│ │ │
│ │ │foi având o latura de maximum 435 mm şi cealaltã de maximum 297 │ │ │
│ │ │mm în stare nepliata: │ │ │
│ │4802.56.10│--- La care o latura are 297 mm şi cealaltã 210 mm (format A4) │ - │ 15 │
│ │4802.56.90│--- Altele │ - │ 15 │
│ │4802.57.00│-- Altele, cu o greutate de minimum 40 g/mp, dar de maximum 150 │ - │ 15 │
│ │ │g/mp │ │ │
│ │4802.58 │-- Cu o greutate peste 150 g/mp: │ │ │
│ │4802.58.10│--- În rulouri │ - │ 15 │
│ │4802.58.90│--- Altele │ - │ 15 │
│ │ │- Alte hârtii şi cartoane, la care peste 10% din greutatea │ │ │
│ │ │totalã a compoziţiei fibroase este constituitã din fibre │ │ │
│ │ │obţinute printr-un procedeu mecanic sau chimico-mecanic │ │ │
│ │4802.61 │-- În rulouri: │ │ │
│ │4802.61.20│--- Cu o greutate sub 72 g/mp şi la care mai mult de 50% din │ - │ 15 │
│ │ │greutatea totalã a compoziţiei fibroase este constituitã din │ │ │
│ │ │fibre obţinute printr-un procedeu mecanic │ │ │
│ │4802.61.80│--- Altele │ - │ 15 │
│ │4802.62.00│-- În foi la care o latura are maximum 435 mm şi cealaltã este │ - │ 15 │
│ │ │de maximum 297 mm în stare nepliata │ │ │
│ │4802.69.00│-- Altele │ - │ 15 │
│ │4803.00 │Hârtii de tipul celor utilizate pentru hârtie igienica, pentru │ │ │
│ │ │servetele de demachiat, de sters mâinile, pentru servetele sau │ │ │
│ │ │hârtii similare pentru utilizãri casnice, de igiena sau de │ │ │
│ │ │toaleta, vata de celuloza şi straturi subtiri din fibre │ │ │
│ │ │celulozice, chiar creponate, incretite, gofrate, stantate, │ │ │
│ │ │perforate, colorate la suprafata, decorate la suprafata sau │ │ │
│ │ │imprimate, în rulouri sau în coli: │ │ │
│ │4803.00.10│- Vata de celuloza │ - │ 15 │
│ │ │- Hârtii creponate şi reţele din fibre celulozice numite │ │ │
│ │ │"pânze", cu o greutate pe strat şi pe mp: │ │ │
│ │4803.00.31│-- De maximum 25 g │ - │ 15 │
│ │4803.00.39│-- Peste 25 g │ - │ 15 │
│ │4803.00.90│- Altele │ - │ 15 │
│ │48.04 │Hârtii şi cartoane kraft, necretate, în rulouri sau în coli, │ │ │
│ │ │altele decât cele de la poziţia 48.02 sau 48.03: │ │ │
│ │ │- Hârtii şi cartoane pentru coperti, numite "Kraftliner": │ │ │
│ │4804.11 │-- Nealbite: │ │ │
│ │ │--- În care minimum 80% din greutatea totalã a compoziţiei │ │ │
│ │ │fibroase este constituitã din fibre de conifere obţinute prin │ │ │
│ │ │procedeul chimic cu sulfat sau cu soda: │ │ │
│ │4804.11.11│---- Cu greutatea sub 150 g/mp │ - │ 15 │
│ │4804.11.15│---- Cu greutatea de minimum 150 g/mp, dar sub 175 g/mp │ - │ 15 │
│ │4804.11.19│---- Cu greutatea de minimum 175 g/mp │ - │ 15 │
│ │4804.11.90│--- Altele │ - │ 15 │
│ │4804.19 │-- Altele: │ │ │
│ │ │--- În care minimum 80% din greutatea totalã a compoziţiei │ │ │
│ │ │fibroase este constituitã din fibre de conifere obţinute prin │ │ │
│ │ │procedeul chimic cu sulfat sau cu soda: │ │ │
│ │ │---- Realizate dintr-unul sau mai multe straturi nealbite şi cu │ │ │
│ │ │un strat exterior albit, semialbit sau colorat în masa, cu │ │ │
│ │ │greutatea pe mp: │ │ │
│ │4804.19.11│----- Sub 150 g │ - │ 15 │
│ │4804.19.15│----- De minimum 150 g, dar sub 175 g │ - │ 15 │
│ │4804.19.19│----- De minimum 175 g │ - │ 15 │
│ │ │---- Altele cu greutatea pe mp: │ │ │
│ │4804.19.31│----- Sub 150 g │ - │ 15 │
│ │4804.19.38│----- De minimum 150 g │ - │ 15 │
│ │4804.19.90│--- Altele │ - │ 15 │
│ │ │- Hârtii Kraft pentru saci: │ │ │
│ │4804.21 │-- Nealbite: │ │ │
│ │4804.21.10│--- În care minimum 80% din greutatea totalã a compoziţiei │ - │ 15 │
│ │ │fibroase este constituitã din fibre de conifere obţinute prin │ │ │
│ │ │procedeul chimic cu sulfat sau cu soda │ │ │
│ │4804.21.90│--- Altele │ - │ 15 │
│ │4804.29 │-- Altele: │ │ │
│ │4804.29.10│--- În care minimum 80% din greutatea totalã a compoziţiei │ - │ 15 │
│ │ │fibroase este constituitã din fibre de conifere obţinute prin │ │ │
│ │ │procedeul chimic cu sulfat sau cu soda │ │ │
│ │4804.29.90│--- Altele │ - │ 15 │
│ │ │- Alte hârtii şi cartoane Kraft, cu o greutate de maximum │ │ │
│ │ │150 g/mp: │ │ │
│ │4804.31 │-- Nealbite: │ │ │
│ │ │--- În care minimum 80% din greutatea totalã a compoziţiei │ │ │
│ │ │fibroase este constituitã din fibre de conifere obţinute prin │ │ │
│ │ │procedeul chimic cu sulfat sau cu soda: │ │ │
│ │4804.31.51│---- Utilizate ca izolant în electrotehnica │ - │ 15 │
│ │4804.31.58│---- Altele │ - │ 15 │
│ │4804.31.80│--- Altele │ - │ 15 │
│ │4804.39 │-- Altele: │ │ │
│ │ │--- În care minimum 80% din greutatea totalã a compoziţiei │ │ │
│ │ │fibroase este constituitã din fibre de conifere obţinute prin │ │ │
│ │ │procedeul chimic cu sulfat sau cu soda: │ │ │
│ │4804.39.51│---- Albite uniform în masa │ - │ 15 │
│ │4804.39.58│---- Altele │ - │ 15 │
│ │4804.39.80│--- Altele │ - │ 15 │
│ │ │- Alte hârtii şi cartoane Kraft, cantarind peste 150 g/mp, dar │ │ │
│ │ │sub 225 g/mp: │ │ │
│ │4804.41 │-- Nealbite: │ │ │
│ │4804.41.10│--- În care minimum 80% din greutatea totalã a compoziţiei │ - │ 15 │
│ │ │fibroase este constituitã din fibre de conifere obţinute prin │ │ │
│ │ │procedeul chimic cu sulfat sau cu soda │ │ │
│ │ │--- Altele: │ │ │
│ │4804.41.91│---- Hârtii şi cartoane numite "saturating kraft" │ - │ 15 │
│ │4804.41.99│---- Altele │ - │ 15 │
│ │4804.42 │-- Albite uniform în masa şi la care peste 95% din greutatea │ │ │
│ │ │compoziţiei fibroase totale este constituitã din fibre de lemn │ │ │
│ │ │obţinute printr-un procedeu chimic: │ │ │
│ │4804.42.10│--- În care minimum 80% din greutatea totalã a compoziţiei │ - │ 15 │
│ │ │fibroase este constituitã din fibre de conifere obţinute prin │ │ │
│ │ │procedeul chimic cu sulfat sau cu soda │ │ │
│ │4804.42.90│--- Altele │ - │ 15 │
│ │4804.49 │-- Altele: │ │ │
│ │4804.49.10│--- În care minimum 80% din greutatea totalã a compoziţiei │ - │ 15 │
│ │ │fibroase este constituitã din fibre de conifere obţinute prin │ │ │
│ │ │procedeul chimic cu sulfat sau cu soda │ │ │
│ │4804.49.90│--- Altele │ - │ 15 │
│ │ │- Alte hârtii şi cartoane Kraft, cu o greutate de minimum │ │ │
│ │ │225 g/mp: │ │ │
│ │4804.51 │-- Nealbite: │ │ │
│ │4804.51.10│--- În care minimum 80% din greutatea totalã a compoziţiei │ - │ 15 │
│ │ │fibroase este constituitã din fibre de conifere obţinute prin │ │ │
│ │ │procedeul chimic cu sulfat sau cu soda │ │ │
│ │4804.51.90│--- Altele │ - │ 15 │
│ │4804.52 │-- Albite uniform în masa şi la care peste 95% din greutatea │ │ │
│ │ │compoziţiei fibroase totale este constituitã din fibre de lemn │ │ │
│ │ │obţinute printr-un procedeu chimic: │ │ │
│ │4804.52.10│--- În care minimum 80% din greutatea totalã a compoziţiei │ - │ 15 │
│ │ │fibroase este constituitã din fibre de conifere obţinute prin │ │ │
│ │ │procedeul chimic cu sulfat sau cu soda │ │ │
│ │4804.52.90│--- Altele │ - │ 15 │
│ │4804.59 │-- Altele: │ │ │
│ │4804.59.10│--- În care minimum 80% din greutatea totalã a compoziţiei │ - │ 15 │
│ │ │fibroase este constituitã din fibre de conifere obţinute prin │ │ │
│ │ │procedeul chimic cu sulfat sau cu soda │ │ │
│ │4804.59.90│--- Altele │ - │ 15 │
│ │48.05 │Alte hârtii şi cartoane, necretate, în rulouri sau în foi, care │ │ │
│ │ │nu au fost supuse unor tratamente sau procese complementare, │ │ │
│ │ │altele decât cele stipulate în Nota 3 de la acest capitol: │ │ │
│ │ │- Hârtie pentru caneluri: │ │ │
│ │4805.11.00│-- Hârtie semichimica pentru caneluri │ - │ 15 │
│ │4805.12.00│-- Hârtie din paie pentru caneluri │ - │ 15 │
│ │4805.19 │-- Altele: │ │ │
│ │4805.19.10│--- Wellenstoff │ - │ 15 │
│ │4805.19.90│--- Altele │ - │ 15 │
│ │ │- Testliner (carton din fibre recuperate): │ │ │
│ │4805.24.00│-- Cu o greutate pe mp de maximum 150 g │ - │ 15 │
│ │4805.25.00│-- Cu o greutate pe mp de peste 150 g │ - │ 15 │
│ │4805.30 │- Hârtie sulfit pentru ambalaj: │ │ │
│ │4805.30.10│-- Cu o greutate de sub 30 g/mp │ - │ 15 │
│ │4805.30.90│-- Cu o greutate de minimum 30 g/mp │ - │ 15 │
│ │4805.40.00│- Hârtie şi carton filtru │ - │ 15 │
│ │4805.50.00│- Hârtie şi carton fetru, hârtie şi carton lanos │ - │ 15 │
│ │ │- Altele: │ │ │
│ │4805.91.00│-- Cu o greutate de maximum 150 g/mp │ - │ 15 │
│ │4805.92.00│-- Cu o greutate de peste 150 g/mp, dar de sub 225 g/mp │ - │ 15 │
│ │4805.93 │-- Cu o greutate de minimum 225 g/mp: │ │ │
│ │4805.93.20│--- Realizate din hârtie reciclabila │ - │ 15 │
│ │4805.93.80│--- Altele │ - │ 15 │
│ │48.06 │Hârtii şi cartoane sulfurizate, hârtii rezistente la grãsimi, │ │ │
│ │ │hârtii calc, hârtii pergament şi alte hârtii glazurate, │ │ │
│ │ │satinate, transparente sau translucide, în rulouri sau în foi: │ │ │
│ │4806.10.00│- Hârtii şi cartoane sulfurizate (pergament vegetal) │ - │ 15 │
│ │4806.20.00│- Hârtii rezistente la grãsimi │ - │ 15 │
│ │4806.30.00│- Hârtie calc │ - │ 15 │
│ │4806.40 │- Hârtii pergament şi alte hârtii satinate, transparente sau │ │ │
│ │ │translucide: │ │ │
│ │4806.40.10│-- Hârtii pergament (transparenta) │ - │ 15 │
│ │4806.40.90│-- Altele │ - │ 15 │
│ │4807.00 │Hârtii şi cartoane asamblate plan prin lipire, necretate, │ │ │
│ │ │neimpregnate, chiar întãrite în interior, în rulouri sau coli: │ │ │
│ │4807.00.30│- Realizate din hârtie reciclabila, chiar acoperite cu hârtie │ - │ 15 │
│ │4807.00.80│- Altele │ - │ 15 │
│ │48.08 │Hârtii şi cartoane ondulate (chiar acoperite prin lipire), │ │ │
│ │ │creponate, incretite, gofrate, stantate sau perforate, în │ │ │
│ │ │rulouri sau foi, altele decât cele de la poziţia 48.03: │ │ │
│ │4808.10.00│- Hârtii şi cartoane, ondulate, chiar perforate │ - │ 15 │
│ │4808.20.00│- Hârtii Kraft pentru saci, creponate sau incretite, chiar │ - │ 15 │
│ │ │gofrate, stantate sau perforate │ │ │
│ │4808.30.00│- Alte hârtii Kraft creponate sau incretite chiar gofrate, │ - │ 15 │
│ │ │stantate sau perforate │ │ │
│ │4808.90.00│- Altele │ - │ 15 │
│ │48.09 │Hârtii carbon, hârtii numite "autocopiante" şi alte hârtii │ │ │
│ │ │copiative (inclusiv hârtii cretate, acoperite sau impregnate, │ │ │
│ │ │pentru hârtii stencil sau plãci offset), chiar imprimate, în │ │ │
│ │ │rulouri sau în foi: │ │ │
│ │4809.10.00│- Hârtii carbon şi hârtii de copiat similare │ - │ 15 │
│ │4809.20 │- Hârtii "autocopiante": │ │ │
│ │4809.20.10│-- În rulouri │ - │ 15 │
│ │4809.20.90│-- În foi │ - │ 15 │
│ │4809.90.00│- Altele │ - │ 15 │
│ │48.10 │Hârtii şi cartoane cretate cu caolin sau cu alte substanţe │ │ │
│ │ │anorganice pe una sau pe ambele fete, cu sau fãrã lianti, fãrã │ │ │
│ │ │alte stratificari sau acoperiri, chiar colorate la suprafata, │ │ │
│ │ │decorate la suprafata sau imprimate, în role sau în foi de forma│ │ │
│ │ │patrata sau dreptunghiulara, de orice dimensiuni: │ │ │
│ │ │- Hârtii şi cartoane de tipurile celor utilizate pentru scris, │ │ │
│ │ │imprimat sau pentru alte scopuri grafice, fãrã fibre obţinute │ │ │
│ │ │printr-un procedeu mecanic sau chimico-mecanic, sau în care │ │ │
│ │ │maximum 10% din greutatea totalã a compoziţiei fibroase este │ │ │
│ │ │constituitã din astfel de fibre: │ │ │
│ │4810.13 │-- În rulouri: │ │ │
│ │4810.13.20│--- Hârtie şi carton suport pentru hârtie şi carton │ - │ 15 │
│ │ │fotosensibile, termosensibile sau electrosensibile, cu o │ │ │
│ │ │greutate de maximum 150 g/mp │ │ │
│ │4810.13.80│--- Altele │ - │ 15 │
│ │4810.14 │-- În foi la care una dintre laturi este de maximum 435 mm şi │ │ │
│ │ │cealaltã de maximum 297 mm, în stare nepliata: │ │ │
│ │4810.14.20│--- Hârtie şi carton suport pentru hârtie şi carton │ - │ 15 │
│ │ │fotosensibile, termosensibile sau electrosensibile, cu o │ │ │
│ │ │greutate de maximum 150 g/mp │ │ │
│ │4810.14.80│--- Altele │ - │ 15 │
│ │4810.19 │-- Altele: │ │ │
│ │4810.19.10│--- Hârtie şi carton suport pentru hârtie şi carton │ - │ 15 │
│ │ │fotosensibile, termosensibile sau electrosensibile, cu o │ │ │
│ │ │greutate de maximum 150 g/mp │ │ │
│ │4810.19.90│--- Altele │ - │ 15 │
│ │ │- Hârtii şi cartoane de tipul celor utilizate pentru scris, │ │ │
│ │ │imprimat sau pentru alte scopuri grafice, la care peste 10% din │ │ │
│ │ │greutatea totalã a compoziţiei fibroase este constituitã din │ │ │
│ │ │fibre obţinute printr-un procedeu mecanic sau chimico-mecanic: │ │ │
│ │4810.22 │-- Hârtie uşor cretata, numita LWC: │ │ │
│ │4810.22.10│--- În rulouri, cu o latime de peste 15 cm sau în foi la care o │ │ 15 │
│ │ │latura are peste 36 cm şi cealaltã este de peste 15 cm în stare │ │ │
│ │ │nepliata │ │ │
│ │4810.22.90│--- Altele │ - │ 15 │
│ │4810.29 │-- Altele: │ │ │
│ │4810.29.30│--- În rulouri │ - │ 15 │
│ │4810.29.80│--- Altele │ - │ 15 │
│ │ │- Hârtie şi carton Kraft, altele decât cele de tipul folosit │ │ │
│ │ │pentru scris, imprimat sau alte scopuri grafice: │ │ │
│ │4810.31.00│-- Albite uniform în masa şi la care peste 95% din greutatea │ - │ 15 │
│ │ │compoziţiei fibroase totale sunt constituite de fibre de lemn │ │ │
│ │ │obţinute printr-un procedeu chimic, având o greutate de maximum │ │ │
│ │ │150 g/mp │ │ │
│ │4810.32 │-- Albite uniform în masa şi la care peste 95% din greutatea │ │ │
│ │ │compoziţiei fibroase totale sunt constituite de fibre de lemn │ │ │
│ │ │obţinute printr-un procedeu chimic, având o greutate de peste │ │ │
│ │ │150 g/mp: │ │ │
│ │4810.32.10│--- Acoperite cu caolin │ - │ 15 │
│ │4810.32.90│--- Altele │ - │ 15 │
│ │4810.39.00│-- Altele │ - │ 15 │
│ │ │- Alte hârtii şi cartoane: │ │ │
│ │4810.92 │-- Multistrat: │ │ │
│ │4810.92.10│--- La care fiecare strat este albit │ - │ 15 │
│ │4810.92.30│--- La care un singur strat exterior este albit │ - │ 15 │
│ │4810.92.90│--- Altele │ - │ 15 │
│ │4810.99 │-- Altele: │ │ │
│ │4810.99.10│--- Din pasta albita, acoperite cu caolin │ - │ 15 │
│ │4810.99.30│--- Acoperite cu pulbere de mica │ - │ 15 │
│ │4810.99.90│--- Altele │ - │ 15 │
│ │48.11 │Hârtii, cartoane, vata de celuloza şi straturi subtiri din fibre│ │ │
│ │ │de celuloza, cretate, impregnate, acoperite, colorate la │ │ │
│ │ │suprafata, decorate la suprafata, sau imprimate în rulouri sau │ │ │
│ │ │foi de forma patrata sau dreptunghiulara, având orice │ │ │
│ │ │dimensiuni, altele decât produsele de tipul celor de la poziţia │ │ │
│ │ │48.03, 48.09 sau 48.10: │ │ │
│ │4811.10.00│- Hârtii şi cartoane gudronate, bituminate sau asfaltate │ - │ 15 │
│ │ │- Hârtii şi cartoane gomate sau adezive: │ │ │
│ │4811.41 │-- Autoadezive: │ │ │
│ │4811.41.20│--- Cu o latime de maximum 10 cm, a cãror acoperire consta în │ - │ 15 │
│ │ │cauciuc, natural sau sintetic, nevulcanizat │ │ │
│ │4811.41.90│--- Altele │ - │ 15 │
│ │4811.49.00│-- Altele │ - │ 15 │
│ │ │- Hârtii şi cartoane, cretate, impregnate sau acoperite cu │ │ │
│ │ │materiale elastice (cu excluderea adezivilor): │ │ │
│ │4811.51.00│-- Albite, cu o greutate de peste 150 g/mp │ - │ 15 │
│ │4811.59.00│-- Altele │ - │ 15 │
│ │4811.60.00│- Hârtii şi cartoane, cretate, impregnate sau acoperite cu │ - │ 15 │
│ │ │ceara, parafina, stearina, ulei sau glicerol (glicerina) │ │ │
│ │4811.90.00│- Alte hârtii şi cartoane, vata de celuloza şi paturi subtiri │ - │ 15 │
│ │ │(voaluri) din fibre de celuloza │ │ │
│ │4812.00.00│Blocuri filtrante şi plãci filtrante, din pasta de hârtie │ - │ 15 │
│ │48.13 │Hârtii pentru tigarete, chiar tãiate la dimensiune, sub forma de│ │ │
│ │ │caiete sau tuburi: │ │ │
│ │4813.10.00│- În caiete sau în tuburi │ - │ 15 │
│ │4813.20.00│- În rulouri cu o latime maxima de 5 cm │ - │ 15 │
│ │4813.90.00│- Altele │ - │ 15 │
│ │48.14 │Hârtii tapet şi hârtii similare pentru acoperit pereţii; │ │ │
│ │ │transperante din hârtie, pentru ferestre: │ │ │
│ │4814.10.00│- Hârtii "INGRAIN" │ - │ 15 │
│ │4814.20.00│- Hârtii tapet şi hârtii similare pentru acoperit pereţii, │ - │ 15 │
│ │ │constituite din hârtie acoperitã sau imbracata pe fata cu un │ │ │
│ │ │strat de material plastic, gofrate, colorate, imprimate cu │ │ │
│ │ │motive sau altfel decorate │ │ │
│ │4814.30.00│- Hârtii tapet şi hârtii similare pentru acoperit pereţii, │ - │ 15 │
│ │ │constituite din hârtie acoperitã sau imbracata pe fata cu │ │ │
│ │ │materiale de impletit, chiar tesute plat sau paralelizate │ │ │
│ │4814.90 │- Altele: │ │ │
│ │4814.90.10│-- Hârtii tapet şi hârtii similare pentru acoperit pereţi, │ - │ 15 │
│ │ │constituite din hârtii imprimate, gofrate, colorate la │ │ │
│ │ │suprafata, imprimate cu motive sau altfel decorate la suprafata,│ │ │
│ │ │acoperite cu material plastic protector transparent │ │ │
│ │4814.90.90│-- Altele │ - │ 15 │
│ │4815.00.00│Materiale de acoperit parchetul, pe suport de hârtie sau de │ mp │ 15 │
│ │ │carton, chiar decupate la dimensiune │ │ │
│ │48.16 │Hârtii carbon, hârtii asa-zise "autocopiante" şi alte hârtii │ │ │
│ │ │pentru copiere sau transfer (altele decât cele de la poziţia │ │ │
│ │ │nr. 48.09), hârtii stencil şi plãci offset, din hârtie, chiar │ │ │
│ │ │ambalate în cutii: │ │ │
│ │4816.10.00│- Hârtii carbon şi hârtii similare │ - │ 15 │
│ │4816.20.00│- Hârtii asa-zise "autocopiante" │ - │ 15 │
│ │4816.30.00│- Hârtii stencil │ - │ 15 │
│ │4816.90.00│- Altele │ - │ 15 │
│ │48.17 │Plicuri, hârtie în forma de plicuri, cãrţi poştale neilustrate │ │ │
│ │ │şi cãrţi poştale pentru corespondenta, din hârtie sau carton; │ │ │
│ │ │cutii, mape şi articole similare, din hârtie sau carton, │ │ │
│ │ │conţinând un set de articole de corespondenta: │ │ │
│ │4817.10.00│- Plicuri │ - │ 15 │
│ │4817.20.00│- Hârtie în forma de plic, cãrţi poştale neilustrate şi cãrţi │ - │ 15 │
│ │ │poştale pentru corespondenta │ │ │
│ │4817.30.00│- Cutii, mape şi articole similare, din hârtie sau din carton, │ - │ 15 │
│ │ │conţinând un set de articole de corespondenta │ │ │
│ │48.18 │Hârtii de tipul celor utilizate pentru hârtie igienica şi pentru│ │ │
│ │ │hârtii similare, vata de celuloza sau straturi subtiri din fibre│ │ │
│ │ │celulozice, de tipul celor de uz casnic sau sanitar, în rulouri │ │ │
│ │ │cu o latime de maximum 36 cm, sau tãiate la dimensiune; batiste,│ │ │
│ │ │servetele demachiante, servetele pentru sters mâinile, servetele│ │ │
│ │ │şi fete de masa, scutece, servetele şi tampoane igienice, │ │ │
│ │ │lenjerie de pat şi articole similare pentru uz casnic, de │ │ │
│ │ │toaleta, de uz igienic sau spitalicesc, îmbrãcãminte şi │ │ │
│ │ │accesorii de îmbrãcãminte, din pasta de hârtie, vata de celuloza│ │ │
│ │ │sau straturi subtiri din fibre celulozice: │ │ │
│ │4818.10 │- Hârtie igienica: │ │ │
│ │4818.10.10│-- Cu greutatea de maximum 25 g/mp pe strat │ - │ 15 │
│ │4818.10.90│-- Cu greutatea peste 25 g/mp pe strat │ - │ 15 │
│ │4818.20 │- Batiste, servetele demachiante şi servetele pentru sters │ │ │
│ │ │mâinile: │ │ │
│ │4818.20.10│-- Batiste şi servetele demachiante │ - │ 15 │
│ │ │-- Hârtie pentru sters mâinile: │ │ │
│ │4818.20.91│--- În rulouri │ - │ 15 │
│ │4818.20.99│--- Altele │ - │ 15 │
│ │4818.30.00│- Fete de masa şi servetele de masa │ - │ 15 │
│ │4818.40 │- Servetele şi tampoane igienice, scutece pentru copii şi │ │ │
│ │ │articole igienice similare: │ │ │
│ │ │-- Servetele, tampoane igienice şi articole similare: │ │ │
│ │4818.40.11│--- Servetele igienice │ - │ 15 │
│ │4818.40.13│--- Tampoane igienice │ - │ 15 │
│ │4818.40.19│--- Altele │ - │ 15 │
│ │4818.40.90│-- Scutece pentru copii şi articole igienice similare │ - │ 15 │
│ │4818.50.00│- Îmbrãcãminte şi accesorii de îmbrãcãminte │ - │ 15 │
│ │4818.90 │- Altele: │ │ │
│ │4818.90.10│-- Articole de uz chirurgical, medical sau igienic, │ - │ 15 │
│ │ │neconditionate pentru vânzarea cu amãnuntul │ │ │
│ │4818.90.90│-- Altele │ - │ 15 │
│ │48.19 │Cutii, saci, pungi, cornete şi alte ambalaje din hârtie, carton,│ │ │
│ │ │vata de celuloza sau straturi subtiri din fibre celulozice; │ │ │
│ │ │obiecte din carton pentru birou, pentru magazine sau similare: │ │ │
│ │4819.10.00│- Cutii din hârtie sau carton ondulat │ - │ 15 │
│ │4819.20.00│- Cutii şi obiecte din carton, pliante, din hârtie sau carton │ - │ 15 │
│ │ │neondulat │ │ │
│ │4819.30.00│- Saci cu lãţimea bazei de minimum 40 cm │ - │ 15 │
│ │4819.40.00│- Alţi saci, pungi, mape (altele decât cele pentru discuri) şi │ - │ 15 │
│ │ │cornete │ │ │
│ │4819.50.00│- Alte ambalaje, inclusiv mape pentru discuri │ - │ 15 │
│ │4819.60.00│- Obiecte din carton pentru birou, pentru magazine şi similare │ - │ 15 │
│ │48.20 │Registre, registre contabile, carnete (de note, de comenzi, de │ │ │
│ │ │chitanţe), agende, blocnotesuri, blocuri de hârtie pentru │ │ │
│ │ │scrisori şi articole similare, caiete, mape, clasoare (cu foi │ │ │
│ │ │detasabile sau altele), coperti pentru dosare sau alte articole │ │ │
│ │ │şcolare, de birou sau de papetarie, inclusiv topuri de imprimate│ │ │
│ │ │pentru seturi de documente şi carnete diverse, chiar cu foi de │ │ │
│ │ │hârtie carbon, din hârtie sau din carton; albume pentru │ │ │
│ │ │esantioane sau pentru colecţii şi coperti pentru cãrţi, din │ │ │
│ │ │hârtie sau carton: │ │ │
│ │4820.10 │- Registre, registre contabile, carnete (de note, de comenzi, de│ │ │
│ │ │chitanţe), blocnotesuri, blocuri de hârtie pentru scrisori, │ │ │
│ │ │agende şi articole similare: │ │ │
│ │4820.10.10│-- Registre, registre contabile şi carnete de comenzi sau de │ - │ 15 │
│ │ │chitanţe │ │ │
│ │4820.10.30│-- Carnete de note, blocuri de hârtie pentru scrisori şi │ - │ 15 │
│ │ │blocnotesuri │ │ │
│ │4820.10.50│-- Agende │ - │ 15 │
│ │4820.10.90│-- Altele │ - │ 15 │
│ │4820.20.00│- Caiete │ - │ 15 │
│ │4820.30.00│- Clasoare, articole de legatorie (altele decât copertile de │ - │ 15 │
│ │ │carte), coperti de dosare │ │ │
│ │4820.40 │- Carnete de hârtie pentru seturi de documente şi carnete │ │ │
│ │ │diverse, chiar intercalate cu foi de hârtie carbon: │ │ │
│ │4820.40.10│-- În forme continue │ - │ 15 │
│ │4820.40.90│-- Altele │ - │ 15 │
│ │4820.50.00│- Albume pentru esantioane sau pentru colecţii │ - │ 15 │
│ │4820.90.00│- Altele │ - │ 15 │
│ │48.21 │Etichete de toate genurile, din hârtie sau carton, imprimate sau│ │ │
│ │ │nu: │ │ │
│ │4821.10 │- Imprimate: │ │ │
│ │4821.10.10│-- Autoadezive │ - │ 15 │
│ │4821.10.90│-- Altele │ - │ 15 │
│ │4821.90 │- Altele: │ │ │
│ │4821.90.10│-- Autoadezive │ - │ 15 │
│ │4821.90.90│-- Altele │ - │ 15 │
│ │48.22 │Tambururi, bobine, fuzete, canete, mosoare şi suporturi similare│ │ │
│ │ │din pasta de hârtie, hârtie sau carton, chiar perforate sau │ │ │
│ │ │întãrite: │ │ │
│ │4822.10.00│- De felul celor folosite pentru infasurarea firelor textile │ - │ 15 │
│ │4822.90.00│- Altele │ - │ 15 │
│ │48.23 │Alte hârtii, cartoane, vata de celuloza şi straturi subtiri din │ │ │
│ │ │fibre celulozice, decupate la dimensiune; alte articole din │ │ │
│ │ │pasta de hârtie, din hârtie, din carton, din vata de celuloza şi│ │ │
│ │ │din straturi subtiri din fibre celulozice: │ │ │
│ │ │- Hârtie gumata sau adeziva, în benzi sau rulouri: │ │ │
│ │4823.12.00│-- Autoadezive │ - │ 15 │
│ │4823.19.00│-- Altele │ - │ 15 │
│ │4823.20.00│- Carton filtru şi hârtie filtru │ - │ 15 │
│ │4823.40.00│- Hârtii cu diagrame pentru aparatele de înregistrat, sub forma │ - │ 15 │
│ │ │de bobine, foi sau discuri │ │ │
│ │4823.60 │- Tavi, vesela, farfurii, cani şi articole similare din hârtie │ │ │
│ │ │sau carton: │ │ │
│ │4823.60.10│-- Tavi, vesela şi farfurii │ - │ 15 │
│ │4823.60.90│-- Altele │ - │ 15 │
│ │4823.70 │- Articole turnate sau presate din pasta de hârtie: │ │ │
│ │4823.70.10│-- Ambalaje alveolare pentru oua │ - │ 15 │
│ │4823.70.90│-- Altele │ - │ 15 │
│ │4823.90 │- Altele: │ │ │
│ │4823.90.10│-- Garnituri pentru aeronave civile │ - │ ex │
│ │ │-- Altele: │ │ │
│ │4823.90.40│--- Hârtie şi carton de felul celor folosite pentru scris, │ - │ 15 │
│ │ │imprimat sau pentru alte scopuri grafice │ │ │
│ │4823.90.80│--- Altele │ - │ 15 │


└──┴──────────┴────────────────────────────────────────────────────────────────┴────┴──────┘



-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016