Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ANEXA nr. 23 din 10 noiembrie 2004  REZIDUURI SI DESEURI ALE INDUSTRIEI ALIMENTARE; ALIMENTE PREPARATE PENTRU ANIMALE    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANEXA nr. 23 din 10 noiembrie 2004 REZIDUURI SI DESEURI ALE INDUSTRIEI ALIMENTARE; ALIMENTE PREPARATE PENTRU ANIMALE

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 1.115 bis din 27 noiembrie 2004

REZIDUURI ŞI DEŞEURI ALE INDUSTRIEI
ALIMENTARE; ALIMENTE PREPARATE PENTRU ANIMALE

Note de Capitol
1. - Poziţia 23.09 cuprinde produse de felul celor folosite în hrana animalelor, nedenumite şi necuprinse în alta parte, obţinute prin prelucrarea substanţelor vegetale sau animale, într-o asemenea mãsura încât au pierdut caracteristicile esenţiale ale substanţei originare, altele decât deşeurile vegetale, reziduurile şi subprodusele vegetale rezultate din aceasta prelucrare.

Note de Subpozitie
1. În sensul subpozitiei 2306.41 prin expresia seminţe de rapita şi de rapita salbatica cu un conţinut redus de acid erucic se înţelege seminţele definite în Nota 1 de Subpozitie de la Capitolul 12.

Note complementare
1. La codurile tarifare 2303.10.11 şi 2303.10.19 se clasifica numai reziduurile de la fabricarea amidonului din porumb dar nu se clasifica amestecurile de astfel de reziduuri cu produse obţinute din alte plante sau cu produse obţinute din porumb, decât dacã aceste produse sunt obţinute în procesul de fabricaţie a amidonului prin procedeul umed.
Conţinutul de amidon trebuie sa fie de maximum 28% din greutate pe produs uscat, dupã metoda polarimetrica, cel în grãsimi trebuie sa fie de maximum 4,5% din greutate pe produs uscat, dupã metoda de calcul a conţinutului de grãsimi prin extragere în eter de petrol.
2. La codul tarifar 2306.70.00 se clasifica numai reziduurile de la extragerea uleiului din germeni de porumb şi cu urmãtoarele ingrediente în cantitãţile specificate calculate din greutate pe produs uscat:
a) produse cu un conţinut de grãsimi sub 3%:
- conţinutul de amidon sub 45%;
- conţinutul de proteine (conţinutul de azot x 6.25) de minimum 11.5%;
b) produse cu un conţinut de grãsimi de minimum 3% şi de maximum 8%:
- conţinutul de amidon sub 45%;
- conţinutul de proteine (conţinutul de azot x 6.25) de minimum 13%;
Aceste reziduuri nu pot conţine ingrediente care nu sunt obţinute din boabe de porumb.
Conţinutul de amidon se determina dupã metoda polarimetrica şi cel în proteine dupã metoda conţinutului de azot.
Produsele ce conţin componente, din pãrţi ale boabelor de porumb care nu au fost obţinute din procesul de extragere al uleiului şi au fost adãugate ulterior, sunt excluse.
3. În sensul codurilor 2307.00.11, 2307.00.19, 2308.00.11 şi 2308.00.19 se înţelege prin:
- "titru alcoolic masic existent": numãrul kilogramelor de alcool pur conţinut în 100 kg de produs,
- "titru alcoolic masic potenţial": numãrul kilogramelor de alcool pur susceptibile de a fi produse prin fermentatia totalã a zahãrului conţinut în 100 kg de produs,
- "titru alcoolic masic total": suma titrurilor alcoolice masice existent şi potenţial,
- "% mas": simbolul titrului alcoolic masic.
4. În sensul codurilor de la 2309.10.11 pana la 2309.10.70 şi de la 2309.90.31 pana la 2309.90.70, sunt considerate ca "produse lactate" produsele clasificate la poziţiile 0401, 0402, 0404, 0405, 0406 şi la codurile de la 0403.10.11 pana la 0403.10.39, de la 0403.90.11 pana la 0403.90.69, 1702.11.00, 1702.19.00 şi 2106.90.51.
5. La codul tarifar 2309.90.20 se clasifica numai reziduurile de la obţinerea amidonului de porumb, dar nu se clasifica amestecurile de astfel de reziduuri cu produse obţinute din alte plante sau cu produse obţinute din porumb, decât dacã aceste produse au rezultat la extragerea amidonului prin procedeul umed şi conţin:
- reziduuri de la cernerea porumbului utilizat în procedeul umed, maximum 15% în greutate; şi/sau
- reziduuri provenite din apa de inmuiere a porumbului prin procedeul umed, inclusiv reziduurile din apa de inmuiere utilizata la fabricarea alcoolului sau a altor derivati ai amidonului.
Aceste produse pot conţine şi reziduuri de la extractia uleiului din germeni de porumb prin macinare prin procedeul umed.
Conţinutul de amidon trebuie sa fie de maximum 28% din greutate pe produs uscat, dupã metoda polarimetrica, cel în grãsimi trebuie sa fie de maximum 4,5% din greutate pe produs uscat, dupã metoda de calcul a conţinutului de grãsimi prin extragere în eter de petrol şi cel în proteine trebuie sa fie de maximum 40% din greutate pe produs uscat, dupã metoda conţinutului de azot.




┌─────────────┬────────────────────────────────────────────────────────────────┬──────┬────┐
│Codul tarifar│ Denumirea mãrfii │ UM │Taxa│
│ │ │supl │va- │
│ │ │ │ma- │
│ │ │ │la │
├──┬──────────┼────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────┼────┤
│ │23.01 │Fãina, pudra şi aglomerate sub forma de pelete din carne, │ │ │
│ │ │organe, peste sau crustacee, din moluste sau din alte │ │ │
│ │ │nevertebrate acvatice, improprii alimentaţiei umane; jumari: │ │ │
│ │2301.10.00│- Fãina, pudra şi aglomerate sub forma de pelete din carne sau │ - │ 25│
│ │ │din organe; jumari │ │ │
│ │2301.20.00│- Fãina, pudra şi aglomerate sub forma de pelete, din peste sau │ - │ 20│
│ │ │crustacee, din moluste sau din alte nevertebrate acvatice │ │ │
│ │23.02 │Tarate, sparturi şi alte reziduuri, aglomerate sub forma de │ │ │
│ │ │pelete, provenite din macinarea, presarea, cernerea sau din alte│ │ │
│ │ │procedee de prelucrare a cerealelor sau plantelor leguminoase: │ │ │
│ │2302.10 │- De porumb: │ │ │
│ │2302.10.10│-- Al cãror conţinut de amidon este de maximum 35% din greutate │ - │ 105│
│ │2302.10.90│-- Altele │ - │ 105│
│ │2302.20 │- De orez: │ │ │
│ │2302.20.10│-- Al cãror conţinut de amidon este de maximum 35% din greutate │ - │ 105│
│ │2302.20.90│-- Altele │ - │ 105│
│ │2302.30 │- De grâu: │ │ │
│ │2302.30.10│-- Al cãror conţinut de amidon este de maximum 28% din greutate │ - │ 105│
│ │ │şi procentajul lui de trecere printr-o sita, cu tesatura │ │ │
│ │ │metalicã cu deschizatura de ochi (de plasa) de 0,2 mm, este sub │ │ │
│ │ │10% din greutate sau, în caz contrar, produsul cernut are un │ │ │
│ │ │conţinut în cenusa, calculat pe produs uscat, de minimum 1,5% │ │ │
│ │ │din greutate │ │ │
│ │2302.30.90│-- Altele │ - │ 105│
│ │2302.40 │- De alte cereale: │ │ │
│ │2302.40.10│-- Al cãror conţinut de amidon este de maximum 28% din greutate │ - │ 105│
│ │ │şi procentajul lui de trecere printr-o sita, cu tesatura │ │ │
│ │ │metalicã cu deschizatura de ochi (de plasa) de 0,2 mm, este sub │ │ │
│ │ │10% din greutate sau, în caz contrar, produsul cernut are un │ │ │
│ │ │conţinut în cenusa, calculat pe produs uscat, de minimum 1,5% │ │ │
│ │ │din greutate │ │ │
│ │2302.40.90│-- Altele │ - │ 105│
│ │2302.50.00│- De plante leguminoase │ - │ 105│
│ │23.03 │Reziduuri rezultate de la fabricarea amidonului şi reziduuri │ │ │
│ │ │similare, pulpa de sfecla de zahãr, resturi rezultate din │ │ │
│ │ │prelucrarea trestiei de zahãr şi alte deşeuri rezultate de la │ │ │
│ │ │fabricarea zahãrului, depuneri şi deşeuri rezultate de la │ │ │
│ │ │fabricarea berii sau de la distilare, chiar aglomerate sub forma│ │ │
│ │ │de pelete: │ │ │
│ │2303.10 │- Reziduuri rezultate de la fabricarea amidonului şi reziduuri │ │ │
│ │ │similare: │ │ │
│ │ │-- Reziduuri rezultate de la fabricarea amidonului din porumb │ │ │
│ │ │excluzând substantele concentrate de inmuiere), cu un conţinut │ │ │
│ │ │de proteine calculat în materia uscata: │ │ │


│ │2303.10.19│--- De maximum 40% din greutate │ - │ 18│
│ │2303.10.90│-- Altele │ - │ 18│
│ │2303.20 │- Pulpa de sfecla de zahãr, resturi rezultate din prelucrarea │ │ │
│ │ │trestiei de zahãr şi alte deşeuri rezultate de la fabricarea │ │ │
│ │ │zahãrului: │ │ │
│* │2303.20.10│-- Pulpa de sfecla de zahãr │ - │ 18│
│ │2303.20.90│-- Altele │ - │ 18│
│ │2303.30.00│- Depuneri şi deşeuri rezultate de la fabricarea berii sau de la│ - │ 18│
│ │ │distilare │ │ │
│ │2304.00.00│Turte şi alte reziduuri solide, chiar macinate sau aglomerate │ - │ 25│
│ │ │sub forma de pelete, rezultate din extractia uleiului de soia │ │ │
│ │2305.00.00│Turte şi alte reziduuri solide, chiar macinate sau aglomerate │ - │ 25│
│ │ │sub forma de pelete, rezultate din extractia uleiului de arahide│ │ │
│ │23.06 │Turte şi alte reziduuri solide, chiar macinate sau aglomerate │ │ │
│ │ │sub forma de pelete, rezultate din extractia grasimilor sau │ │ │
│ │ │uleiurilor vegetale, altele decât cele de la poziţia 23.04 sau │ │ │
│ │ │23.05: │ │ │
│ │2306.10.00│- Din seminţe de bumbac │ - │ 25│
│ │2306.20.00│- Din seminţe de în │ - │ 25│
│ │2306.30.00│- Din seminţe de floarea-soarelui │ - │ 25│
│ │ │- Din seminţe de rapita sau de rapita salbatica │ │ │
│ │2306.41.00│-- Seminţe de rapita sau de rapita salbatica cu un conţinut │ - │ 25│
│ │ │redus de acid erucic │ │ │
│ │2306.49.00│-- Altele │ - │ 25│
│ │2306.50.00│- Din nuci de cocos sau copra │ - │ 25│
│ │2306.60.00│- Din nuci sau miez de nuca de palmier │ - │ 25│
│ │2306.70.00│- Din germeni de porumb │ - │ 25│
│ │2306.90 │- Altele: │ │ │
│ │ │-- Turte de masline şi alte reziduuri provenite din extractia │ │ │
│ │ │uleiului de masline: │ │ │
│ │2306.90.11│--- Având un conţinut de ulei de masline de maximum 3% din │ - │ 25│
│ │ │greutate │ │ │
│ │2306.90.19│--- Având un conţinut de ulei de masline peste 3% din greutate │ - │ 25│
│ │2306.90.90│-- Altele │ - │ 25│
│ │2307.00 │Drojdii de vin; tartru brut: │ │ │
│ │ │- Drojdii de vin: │ │ │
│ │2307.00.11│-- Având titru alcoolic total de maximum 7,9% mas şi un conţinut│ - │ 45│
│ │ │în materie uscata de minimum 25% din greutate │ │ │
│ │2307.00.19│-- Altele │ - │ 45│
│ │2307.00.90│- Tartru brut │ - │ 45│
│ │2308.00 │Materiale vegetale şi deşeuri vegetale, reziduuri şi subproduse │ │ │
│ │ │vegetale, chiar aglomerate sub forma de pelete, de tipul celor │ │ │
│ │ │folosite în hrana animalelor, nedenumite şi necuprinse în alta │ │ │
│ │ │parte: │ │ │
│ │ │- Drojdie de struguri: │ │ │
│ │2308.00.11│-- Având titru alcoolic total de maximum 4,3% mas şi un conţinut│ - │ 45│
│ │ │în materie uscata de minimum 40% din greutate │ │ │
│ │2308.00.19│-- Altele │ - │ 45│
│ │2308.00.40│- Ghinde de stejar şi castane de India; drojdii de fructe, │ - │ 45│
│ │ │altele decât cele de struguri │ │ │
│ │2308.00.90│- Altele │ - │ 45│
│ │23.09 │Preparate de tipul celor folosite pentru hrana animalelor: │ │ │
│ │2309.10 │- Alimente pentru caini sau pisici, condiţionate pentru vânzarea│ │ │
│ │ │cu amãnuntul: │ │ │
│ │ │-- Cu un conţinut de amidon, de fecule, de glucoza sau de sirop │ │ │
│ │ │de glucoza, de maltodextrine sau de sirop de maltodextrine │ │ │
│ │ │menţionate şi în codurile tarifare de la 1702.30.51 pana la │ │ │
│ │ │1702.30.99, 1702.40.90, 1702.90.50 şi 2106. 90.55, sau de │ │ │
│ │ │produse lactate: │ │ │
│ │ │--- Cu un conţinut de amidon, de fecule, de glucoza, de │ │ │
│ │ │maltodextrine, de sirop de glucoza sau sirop de maltodextrine: │ │ │
│ │ │---- Care nu conţin amidon, sau cu un conţinut de amidon de │ │ │
│ │ │maximum 10% din greutate: │ │ │
│ │2309.10.11│----- Care nu conţin produse lactate, sau cu un conţinut de │ - │ 18│
│ │ │produse lactate sub 10% din greutate │ │ │
│ │2309.10.13│----- Cu un conţinut de produse lactate de minimum 10% şi sub │ - │ 18│
│ │ │50% din greutate │ │ │
│ │2309.10.15│----- Cu un conţinut de produse lactate de minimum 50% şi sub │ - │ 18│
│ │ │75% din greutate │ │ │
│ │2309.10.19│----- Cu un conţinut de produse lactate de minimum 75% din │ - │ 18│
│ │ │greutate │ │ │
│ │ │---- Cu un conţinut de amidon sau de fecule peste 10% şi de │ │ │
│ │ │maximum 30% din greutate: │ │ │
│ │2309.10.31│----- Care nu conţin produse lactate, sau cu un conţinut de │ - │ 18│
│ │ │produse lactate sub 10% din greutate │ │ │
│ │2309.10.33│----- Cu un conţinut de produse lactate de minimum 10% şi sub │ - │ 18│
│ │ │50% din greutate │ │ │
│ │2309.10.39│----- Cu un conţinut de produse lactate de minimum 50% din │ - │ 18│
│ │ │greutate │ │ │
│ │ │---- Cu un conţinut de amidon sau de fecule peste 30% din │ │ │
│ │ │greutate: │ │ │
│ │2309.10.51│----- Care nu conţin produse lactate, sau cu un conţinut de │ - │ 18│
│ │ │produse lactate sub 10% din greutate │ │ │
│ │2309.10.53│----- Cu un conţinut de produse lactate de minimum 10% şi sub │ - │ 18│
│ │ │50% din greutate │ │ │
│ │2309.10.59│----- Cu un conţinut de produse lactate de minimum 50% din │ - │ 18│
│ │ │greutate │ │ │
│ │2309.10.70│--- Care nu conţin amidon sau fecule, glucoza sau sirop de │ - │ 18│
│ │ │glucoza, maltodextrine sau sirop de maltodextrine şi care conţin│ │ │
│ │ │produse lactate │ │ │
│ │2309.10.90│-- Altele │ - │ 18│
│ │2309.90 │- Altele: │ │ │
│ │2309.90.10│-- Produse numite "solubile" din peste sau din mamifere marine │ - │ 18│
│ │2309.90.20│-- Produsele la care se face referire în Nota complementara 5 │ - │ 18│
│ │ │de la acest Capitol │ │ │
│ │ │-- Altele, inclusiv preamestecuri (premixuri): │ │ │
│ │ │--- Cu un conţinut de amidon sau de fecule, de glucoza sau de │ │ │
│ │ │sirop de glucoza, de maltodextrine sau de sirop de │ │ │
│ │ │maltodextrine menţionate şi la codurile tarifare de la │ │ │
│ │ │1702.30.51 pana la 1702.30.99, 1702.40.90, 1702.90.50 şi │ │ │
│ │ │2106.90.55, sau de produse lactate: │ │ │
│ │ │---- Cu un conţinut de amidon sau de fecule sau de glucoza sau │ │ │
│ │ │de maltodextrine, sau de sirop de glucoza sau de sirop de │ │ │
│ │ │maltodextrine: │ │ │
│ │ │----- Care nu conţin amidon sau fecule, sau cu conţinut de │ │ │
│ │ │amidon sau de fecule de maximum 10% din greutate: │ │ │
│ │2309.90.31│------ Care nu conţin produse lactate, sau cu un conţinut de │ - │ 18│
│ │ │produse lactate sub 10% din greutate │ │ │
│ │2309.90.33│------ Cu un conţinut de produse lactate de minimum 10% şi sub │ - │ 18│
│ │ │50% din greutate │ │ │
│ │2309.90.35│------ Cu un conţinut de produse lactate de minimum 50% şi sub │ - │ 18│
│ │ │75% din greutate │ │ │
│ │2309.90.39│------ Cu un conţinut de produse lactate de minimum 75% din │ - │ 18│
│ │ │greutate │ │ │
│ │ │----- Cu un conţinut de amidon sau de fecule peste 10% şi de │ │ │
│ │ │maximum 30% din greutate: │ │ │
│ │2309.90.41│------ Care nu conţin produse lactate, sau cu un conţinut de │ - │ 18│
│ │ │produse lactate sub 10% din greutate │ │ │
│ │2309.90.43│------ Cu un conţinut de produse lactate de minimum 10% şi sub │ - │ 18│
│ │ │50% din greutate │ │ │
│ │2309.90.49│------ Cu un conţinut de produse lactate de minimum 50% din │ - │ 18│
│ │ │greutate │ │ │
│ │ │----- Cu un conţinut de amidon sau de fecule peste 30% din │ │ │
│ │ │greutate: │ │ │
│ │2309.90.51│------ Care nu conţin produse lactate, sau cu un conţinut de │ - │ 18│
│ │ │produse lactate sub 10% din greutate │ │ │
│ │2309.90.53│------ Cu un conţinut de produse lactate de minimum 10% şi sub │ - │ 18│
│ │ │50% din greutate │ │ │
│ │2309.90.59│------ Cu un conţinut de produse lactate de minimum 50% din │ - │ 18│
│ │ │greutate │ │ │
│ │2309.90.70│---- Care nu conţin amidon sau fecule, glucoza sau sirop de │ - │ 18│
│ │ │glucoza, maltodextrine sau sirop de maltodextrine şi care conţin│ │ │
│ │ │produse lactate │ │ │
│ │ │--- Altele: │ │ │
│ │2309.90.91│---- Pulpa de sfecla de zahãr cu adaos de melasa │ - │ 18│
│ │ │---- Altele: │ │ │
│ │2309.90.95│----- Cu un conţinut în greutate de minimum 49% de clorura de │ kg │ 18│
│ │ │colina pe o baza organicã sau anorganica │C(5) │ │
│ │ │ │ H(14)│ │
│ │2309.90.99│----- Altele │ - │ 18│


└──┴──────────┴────────────────────────────────────────────────────────────────┴──────┴────┘



---------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016