Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ANEXA nr. 21 din 10 noiembrie 2004  PREPARATE ALIMENTARE DIVERSE    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANEXA nr. 21 din 10 noiembrie 2004 PREPARATE ALIMENTARE DIVERSE

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 1.115 bis din 27 noiembrie 2004
PREPARATE ALIMENTARE DIVERSE

Note de Capitol
1. Capitolul nu cuprinde:
a) amestecurile de legume, de la poziţia 07.12;
b) înlocuitorii prajiti de cafea, conţinând cafea în orice proporţie (poziţia 09.01);
c) ceaiul aromatizat (poziţia 09.02);
d) mirodeniile şi alte produse de la poziţiile 09.04 pana la 09.10;
e) preparatele alimentare, altele decât produsele descrise la poziţia 21.03 sau 21.04, conţinând peste 20% din greutate carnati, carnaciori, salamuri, carne, organe, sânge, peste, crustacee, moluste, alte nevertebrate acvatice, sau o combinatie din aceste produse (Capitolul 16);
f) drojdiile condiţionate ca medicamente şi celelalte produse de la poziţiile 30.03 sau 30.04;
g) enzimele preparate de la poziţia 35.07.
2. Extractele de inlocuitori mentionati la Nota 1 b) de mai sus, se încadreazã la poziţia 21.01.
3. În sensul prevederilor poziţiei 21.04, prin expresia preparate alimentare compuse omogenizate se înţelege, preparatele constituite dintr-un amestec fin omogenizat, din mai multe substanţe de baza, cum sunt: carne, peste, legume, fructe, condiţionate pentru vânzarea cu amãnuntul, ca produse alimentare pentru copii sau în scopuri dietetice, în recipiente cu un conţinut de maximum 250 g. Pentru aplicarea acestei definiţii, se va face abstractie de diversele ingrediente adãugate amestecului, în cantitãţi mici pentru condimentare, conservare sau alte scopuri. Asemenea preparate pot conţine o cantitate mica de fragmente vizibile.

Note complementare
1. În sensul codurilor 2106.10.20 şi 2106.90.92, expresia "amidon sau fecule" cuprinde, de asemenea, produsele de degradare a amidonului sau a fecalelor.
2. În sensul codului 2106.90.10. se înţelege prin "preparate numite topite" preparatele cu un conţinut în greutate de grãsimi din lapte de minimum 12% şi sub 18%, obţinute din branza topita (numai Emmentaler şi Gruyere), la care se adauga vin alb, kirsch, amidon şi condimente şi prezentate într-un ambalaj imediat de maximum 1 Kg.
3. În sensul codului 2106.90.20, expresia "preparate alcoolice compuse, altele decât cele pe baza de substanţe odoriferante, de tipul celor utilizate pentru fabricarea bãuturilor" cuprinde preparatele care au un titru alcoolic volumic peste 0,5% vol.
4. În sensul codului 2106.90.30, prin termenul "izoglucoza" se înţelege produsul obţinut pornind de la glucoza sau de la polimerii acesteia, cu un conţinut, în greutate, în stare uscata, de minimum 10% fructoza.





┌─────────────┬────────────────────────────────────────────────────────────────┬────┬──────┐
│Codul tarifar│ Denumirea mãrfii │UM │ Taxa │
│ │ │supl│vamalã│
├──┬──────────┼────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼──────┤
│ │21.01 │Extracte, esente şi concentrate de cafea, de ceai sau de mate şi│ │ │
│ │ │preparate pe baza de aceste produse sau pe baza de cafea, de │ │ │
│ │ │ceai sau de mate; cicoare prajita şi alţi inlocuitori prajiti de│ │ │
│ │ │cafea şi extractele, esentele şi concentratele lor: │ │ │
│ │ │- Extracte, esente şi concentrate de cafea şi preparate pe baza │ │ │
│ │ │acestor extracte, esente sau concentrate sau pe baza de cafea; │ │ │
│ │2101.11 │-- Extracte, esente şi concentrate: │ │ │


│ │ │minimum 95% din greutate │ │ │
│ │2101.11.19│--- Altele │ - │ 18 │
│ │2101.12 │-- Preparate pe baza de extracte, de esente sau de concentrate │ │ │
│ │ │sau pe baza de cafea: │ │ │
│ │2101.12.92│--- Pe baza de extracte, esente sau concentrate de cafea │ - │ 18 │
│ │2101.12.98│--- Altele │ - │ 18 │
│ │2101.20 │- Extracte, esente şi concentrate de ceai sau de mate şi │ │ │
│ │ │preparate pe baza acestor extracte, esente sau concentrate sau │ │ │
│ │ │pe baza de ceai sau de mate: │ │ │
│ │2101.20.20│-- Extracte, esente şi concentrate │ - │ 25 │
│ │ │-- Preparate: │ │ │
│ │2101.20.92│--- Pe baza de extracte, esente sau concentrate de ceai sau mate│ - │ 25 │
│ │2101.20.98│--- Altele │ - │ 25 │
│ │2101.30 │- Cicoare prajita şi alţi inlocuitori prajiti de cafea şi │ │ │
│ │ │extractele, esentele şi concentratele lor: │ │ │
│ │ │-- Cicoare prajita şi alţi inlocuitori prajiti de cafea: │ │ │
│ │2101.30.11│--- Cicoare prajita │ - │ 40 │
│ │2101.30.19│--- Altele │ - │ 40 │
│ │ │-- Extracte, esente şi concentrate de cicoare prajita şi de alţi│ │ │
│ │ │inlocuitori prajiti de cafea: │ │ │
│ │2101.30.91│--- De cicoare prajita │ - │ 40 │
│ │2101.30.99│--- Altele │ - │ 40 │
│ │21.02 │Drojdii (active sau inactive); alte microorganisme monocelulare │ │ │
│ │ │moarte (cu excepţia vaccinurilor de la poziţia 30.02); praf de │ │ │
│ │ │copt preparat: │ │ │
│ │2102.10 │- Drojdii active: │ │ │
│ │2102.10.10│-- Drojdii de cultura │ - │ 120 │
│ │ │-- Drojdii pentru panificatie: │ │ │
│ │2102.10.31│--- Uscate │ - │ 120 │
│ │2102.10.39│--- Altele │ - │ 120 │
│ │2102.10.90│-- Altele │ - │ 120 │
│ │2102.20 │- Drojdii inactive; alte microorganisme monocelulare moarte: │ │ │
│ │ │-- Drojdii inactive: │ │ │
│ │2102.20.11│--- În tablete, cuburi sau în alte forme similare, sau în │ - │ 120 │
│ │ │ambalaje directe cu un conţinut net de maximum 1 kg │ │ │
│ │2102.20.19│--- Altele │ - │ 120 │
│ │2102.20.90│-- Altele │ - │ 120 │
│ │2102.30.00│- Praf de copt preparat │ - │ 120 │
│ │21.03 │Preparate pentru sosuri şi sosuri preparate; condimente şi │ │ │
│ │ │produse de asezonare, amestecate; fãina de mustar şi mustar │ │ │
│ │ │preparat: │ │ │
│ │2103.10.00│- Sos de soia │ - │ 120 │
│ │2103.20.00│- Ketchup şi alte sosuri, de tomate │ - │ 120 │
│ │2103.30 │- Fãina şi pudra de mustar şi mustar preparat: │ │ │
│ │2103.30.10│-- Fãina şi pudra de mustar │ - │ 120 │
│ │2103.30.90│-- Mustar preparat │ - │ 120 │
│ │2103.90 │- Altele: │ │ │
│ │2103.90.10│-- Chutney (condimente) de mango, lichide │ - │ 120 │
│ │2103.90.30│-- Biter aromat, cu o concentraţie de alcool funcţie de volum de│ 1 │ 120 │
│ │ │minimum 44,2% vol. şi de maximum 49,2% vol., cu un conţinut de │alc.│ │
│ │ │gentiana, mirodenii şi ingrediente diverse cuprins între 1,5% şi│100%│ │
│ │ │6% din greutate, cu un conţinut de zahãr între 4% şi 10% şi │ │ │
│ │ │prezentat în recipiente cu un conţinut de maximum 0,50 l │ │ │
│ │2103.90.90│-- Altele │ - │ 120 │
│ │21.04 │Preparate pentru supe, ciorbe sau supe crema; supe, ciorbe sau │ │ │
│ │ │supe crema preparate; preparate alimentare compuse omogenizate: │ │ │
│ │2104.10 │- Preparate pentru supe, ciorbe sau supe crema; supe, ciorbe sau│ │ │
│ │ │supe crema preparate: │ │ │
│ │2104.10.10│-- Uscate │ - │ 120 │
│ │2104.10.90│-- Altele │ - │ 120 │
│ │2104.20.00│- Preparate alimentare compuse omogenizate │ - │ 120 │
│ │2105.00 │Inghetate şi alte produse similare sub forma inghetata, │ │ │
│ │ │comestibile, cu sau fãrã cacao: │ │ │
│ │2105.00.10│- Care nu conţin grãsimi din lapte, sau conţin sub 3% din │ - │ 220 │
│ │ │greutate grãsimi din lapte │ │ │
│ │ │- Cu un conţinut de grãsimi din lapte: │ │ │
│ │2105.00.91│-- De minimum 3% dar sub 7% │ - │ 220 │
│ │2105.00.99│-- De minimum 7% │ - │ 220 │
│ │21.06 │Preparate alimentare nedenumite şi necuprinse în alta parte: │ │ │
│ │2106.10 │- Concentrate de proteine şi substanţe proteice texturate: │ │ │
│ │2106.10.20│-- Care nu conţin grãsimi din lapte, zaharoza, izoglucoza, │ - │ 18 │
│ │ │glucoza, amidon sau fãina de cartofi (fecule), sau conţin sub │ │ │
│ │ │1,5% grãsimi din lapte, sub 5% zaharoza sau izoglucoza, sub 5% │ │ │
│ │ │glucoza, amidon sau fecule │ │ │
│ │2106.10.80│-- Altele │ - │ 18 │
│ │2106.90 │- Altele: │ │ │
│ │2106.90.10│- Preparate numite "topite" │ - │ 18 │
│ │2106.90.20│- Preparate alcoolice compuse, altele decât cele pe baza de │ 1 │ 220 │
│ │ │substanţe odorifiante, de tipul celor utilizate pentru │alc.│ │
│ │ │fabricarea bãuturilor │100%│ │
│ │ │-- Siropuri de zahãr, aromatizate sau cu adaos de coloranti: │ │ │
│ │2106.90.30│--- De izoglucoza │ - │ 18 │
│ │ │--- Altele: │ │ │
│ │2106.90.51│---- De lactoza │ - │ 18 │
│ │2106.90.55│---- De glucoza sau de maltodextrine │ - │ 18 │
│ │2106.90.59│---- Altele │ - │ 18 │
│ │ │-- Altele: │ │ │
│ │2106.90.92│--- Care nu conţin grãsimi din lapte, zaharoza, izoglucoza, │ - │ 18 │
│ │ │glucoza, amidon, sau fecule, sau conţin sub 1,5% grãsimi din │ │ │
│ │ │lapte, sub 5% zaharoza sau izoglucoza, sub 5% glucoza, amidon │ │ │
│ │ │sau fecule │ │ │
│ │2106.90.98│--- Altele │ - │ 18 │


└──┴──────────┴────────────────────────────────────────────────────────────────┴────┴──────┘



--------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016