Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ANEXA nr. 19 din 10 noiembrie 2004  PREPARATE PE BAZA DE CEREALE, DE FAINA, DE AMIDON, DE FECULE SAU DE LAPTE; PRODUSE DE PATISERIE    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANEXA nr. 19 din 10 noiembrie 2004 PREPARATE PE BAZA DE CEREALE, DE FAINA, DE AMIDON, DE FECULE SAU DE LAPTE; PRODUSE DE PATISERIE

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 1.115 bis din 27 noiembrie 2004
PREPARATE PE BAZA DE CEREALE, DE FĂINA, DE
AMIDON, DE FECULE SAU DE LAPTE; PRODUSE DE PATISERIE

Note de Capitol
1. Capitolul nu cuprinde:
a) cu excepţia produselor alimentare umplute de la poziţia 19.02, preparatele alimentare care conţin peste 20% din greutate carnati, carnaciori, salam, carne, organe, sânge, peste sau crustacee, moluste sau alte nevertebrate acvatice, sau o combinatie din aceste produse (Capitolul 16);
b) produsele pe baza de fãina, de amidon sau de fecule (biscuitii etc.), special preparate pentru hrana animalelor (poziţia 23.09);
c) medicamentele şi alte produse de la Capitolul 30.
2. În sensul poziţiei 19.01:
a) prin crupe se înţelege crupele de cereale de la Capitolul 11;
b) prin fãina şi gris se înţelege:
1) fãina şi grisul de cereale de la Capitolul 11;
2) fãina, grisul şi pudra de origine vegetala din orice Capitol, altele decât fãina, grisul şi pudra de legume uscate (poziţia 07.12), de cartofi (poziţia 11.05) sau de legume cu pastaie uscate (poziţia 11.06).
3. Poziţia 19.04 nu cuprinde preparatele care conţin peste 6% din greutate cacao, calculatã pe o baza complet degresata, sau preparatele trase în ciocolata sau alte preparate alimentare care conţin cacao, de la poziţia 18.06 (poziţia 18.06).
4. În sensul poziţiei 19.04, prin expresia altfel preparate se înţelege ca cerealele au suferit o preparare sau o prelucrare mai avansatã decât cele prevãzute la poziţiile sau în Notele Capitolelor 10 sau 11.

Note complementare
1. Expresia "biscuiti la care s-au adãugat indulcitori", în sensul subpozitiei 1905.31 se aplica numai produselor având un conţinut de apa de maximum 12%, în greutate, şi un conţinut de grasime de maximum 35%, în greutate (pentru determinarea acestor continuturi nu trebuie luate în considerare substantele utilizate pentru umplerea sau glosarea biscuitilor).





┌─────────────┬────────────────────────────────────────────────────────────────┬────┬──────┐
│Codul tarifar│ Denumirea mãrfii │UM │ Taxa │
│ │ │supl│vamalã│
├──┬──────────┼────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼──────┤
│ │19.01 │ Extracte de malt; preparate alimentare din fãina, crupe, gris, │ │ │
│ │ │amidon, fecule sau extracte de malt, care nu conţin cacao sau │ │ │
│ │ │care conţin cacao într-o proporţie de sub 40% din greutate, │ │ │
│ │ │calculatã pe o baza complet degresata, nedenumite şi necuprinse │ │ │
│ │ │în alta parte; preparate alimentare din produsele de la │ │ │
│ │ │poziţiile de la 04.01 pana la 04.04, care nu conţin cacao sau │ │ │
│ │ │care conţin cacao într-o proporţie sub 5% din greutate │ │ │
│ │ │calculatã pe o baza complet degresata, nedenumite şi necuprinse │ │ │
│ │ │în alta parte: │ │ │
│ │1901.10.00│- Preparate pentru alimentaţia copiilor, condiţionate pentru │ - │ 45 │
│ │ │vânzarea cu amãnuntul │ │ │
│ │1901.20.00│- Amestecuri şi aluaturi pentru prepararea produselor de │ - │ 45 │
│ │ │brutarie, de patiserie sau a biscuitilor de la poziţia 19.05 │ │ │
│ │1901.90 │- Altele: │ │ │
│ │ │-- Extracte de malt: │ │ │


│ │1901.90.19│--- Altele │ - │ 45 │
│ │ │-- Altele: │ │ │
│ │1901.90.91│--- Care nu conţin grãsimi provenite din lapte, zaharoza, │ - │ 45 │
│ │ │izoglucoza, glucoza, amidon sau fecule sau care conţin în │ │ │
│ │ │greutate sub 1,5% grãsimi provenite din lapte, sub 5% zaharoza │ │ │
│ │ │(inclusiv zahãr invertit) sau izoglucoza, sub 5% glucoza, │ │ │
│ │ │amidon sau fecule, excluzând preparatele alimentare sub forma de│ │ │
│ │ │pudra de la poziţiile de la 04.01 pana la 04.04 │ │ │
│ │1901.90.99│--- Altele │ - │ 45 │
│ │19.02 │Paste alimentare chiar fierte sau umplute (cu carne sau cu alte │ │ │
│ │ │substanţe) sau chiar altfel preparate, cum ar fi spaghete, │ │ │
│ │ │macaroane, fidea, lazane, gnochi, ravioli, caneloni; cuscus, │ │ │
│ │ │chiar preparat: │ │ │
│ │ │- Paste alimentare nefierte, neumplute şi nici altfel preparate:│ │ │
│ │1902.11.00│-- Care conţin oua │ - │ 248 │
│ │1902.19 │-- Altele: │ │ │
│ │1902.19.10│--- Care nu conţin fãina sau gris din grâu comun │ - │ 248 │
│ │1902.19.90│--- Altele │ - │ 248 │
│ │1902.20 │- Paste alimentare umplute (chiar fierte sau altfel preparate): │ │ │
│ │1902.20.10│-- Care conţin peşti, crustacee, moluste sau alte nevertebrate │ - │ 248 │
│ │ │acvatice, în proporţie de peste 20% din greutate │ │ │
│ │1902.20.30│-- Care conţin carnati, carnaciori şi produse similare, carne şi│ - │ 248 │
│ │ │organe de orice fel, inclusiv grãsimi de orice natura şi origine│ │ │
│ │ │într-o proporţie de peste 20% din greutate │ │ │
│ │ │-- Altele: │ │ │
│ │1902.20.91│--- Fierte │ - │ 248 │
│ │1902.20.99│--- Altele │ - │ 248 │
│ │1902.30 │- Alte paste alimentare: │ │ │
│ │1902.30.10│-- Uscate │ - │ 248 │
│ │1902.30.90│-- Altele │ - │ 248 │
│ │1902.40 │- Cuscus: │ │ │
│ │1902.40.10│-- Nepreparat │ - │ 248 │
│ │1902.40.90│-- Altele │ - │ 248 │
│ │1903.00.00│Tapioca şi înlocuitorii sãi preparati din fecule, sub forma de │ - │ 25 │
│ │ │fulgi, granule, bobite, criblura (resturi rezultate din cernere)│ │ │
│ │ │sau alte forme similare │ │ │
│ │19.04 │Produse pe baza de cereale obţinute prin expandare sau prajire │ │ │
│ │ │(de exemplu corn flakes); cereale (altele decât porumbul), sub │ │ │
│ │ │forma de boabe sau sub forma de fulgi ori de alte graunte │ │ │
│ │ │preparate (cu excepţia fainei, crupelor şi a grisului), │ │ │
│ │ │prefierte sau altfel preparate, nedenumite şi necuprinse în alta│ │ │
│ │ │parte: │ │ │
│ │1904.10 │- Produse pe baza de cereale obţinute prin expandare sau │ │ │
│ │ │prajire: │ │ │
│ │1904.10.10│-- Pe baza de porumb │ - │ 160 │
│ │1904.10.30│-- Pe baza de orez │ - │ 160 │
│ │1904.10.90│-- Altele │ - │ 160 │
│ │1904.20 │- Preparate alimentare obţinute din fulgi de cereale neprajiti │ │ │
│ │ │sau din amestecuri de fulgi de cereale neprajiti şi din fulgi de│ │ │
│ │ │cereale prajiti sau de cereale expandate: │ │ │
│ │1904.20.10│-- Preparate de tip Musli pe baza de fulgi de cereale neprajiti │ - │ 160 │
│ │ │-- Altele: │ │ │
│ │1904.20.91│--- Pe baza de porumb │ - │ 160 │
│ │1904.20.95│--- Pe baza de orez │ - │ 160 │
│ │1904.20.99│--- Altele │ - │ 160 │
│ │1904.30.00│- Grâu numit bulgar │ - │ 160 │
│ │1904.90 │- Altele: │ │ │
│ │1904.90.10│-- Orez │ - │ 160 │
│ │1904.90.80│-- Altele │ - │ 160 │
│ │19.05 │Produse de brutarie, de patiserie şi biscuiti chiar cu adaos de │ │ │
│ │ │cacao; hostii, casete goale de tipul celor utilizate pentru │ │ │
│ │ │medicamente, prescuri, paste uscate din fãina, din amidon sau │ │ │
│ │ │din fecule în foi şi produse similare: │ │ │
│ │1905.10.00│- Pâine crocanta denumita "knackebrot" │ - │ 200 │
│ │1905.20 │- Turta dulce: │ │ │
│ │1905.20.10│-- Cu un conţinut de zaharoza (inclusiv zahãr invertit calculat │ - │ 200 │
│ │ │în zaharoza), sub 30% din greutate │ │ │
│ │1905.20.30│-- Cu un conţinut de zaharoza (inclusiv zahãr invertit calculat │ - │ 200 │
│ │ │în zaharoza), de minimum 30% dar sub 50% din greutate │ │ │
│ │1905.20.90│-- Cu un conţinut de zaharoza (inclusiv zahãr invertit calculat │ - │ 200 │
│ │ │în zaharoza), de minimum 50% din greutate │ │ │
│ │ │- Biscuiti la care s-au adãugat indulcitori; vafe şi alveole: │ │ │
│ │1905.31 │-- Biscuiti la care s-au adãugat indulcitori: │ │ │
│ │ │--- Acoperiţi sau glasati complet sau parţial cu ciocolata sau │ │ │
│ │ │cu alte preparate care conţin cacao: │ │ │
│ │1905.31.11│---- În ambalaje directe, cu un conţinut net de maximum 85 g │ - │ 200 │
│ │1905.31.19│---- Altele │ - │ 200 │
│ │ │--- Altele: │ │ │
│ │1905.31.30│---- Cu un conţinut de grãsimi din lapte de minimum 8% din │ - │ 200 │
│ │ │greutate │ │ │
│ │ │---- Altele: │ │ │
│ │1905.31.91│----- Sandwich de biscuiti │ - │ 200 │
│ │1905.31.99│----- Altele │ - │ 200 │
│ │1905.32 │-- Vafe şi alveole: │ │ │
│ │1905.32.05│--- Cu un conţinut de apa peste 10% din greutate │ - │ 200 │
│ │ │--- Altele: │ │ │
│ │ │---- Acoperite sau glasate complet sau parţial cu ciocolata sau │ │ │
│ │ │cu alte preparate care conţin cacao: │ │ │
│ │1905.32.11│----- În ambalaje directe, cu un conţinut net de maximum 85 g │ - │ 200 │
│ │1905.32.19│----- Altele │ - │ 200 │
│ │ │---- Altele: │ │ │
│ │1905.32.91│----- Sarate, umplute sau neumplute │ - │ 200 │
│ │1905.32.99│----- Altele │ - │ 200 │
│ │1905.40 │- Pesmet, pâine prajita şi produse similare prajite: │ │ │
│ │1905.40.10│-- Pesmet │ - │ 200 │
│ │1905.40.90│-- Altele │ - │ 200 │
│ │1905.90 │- Altele: │ │ │
│ │1905.90.10│-- Azima (mazoth) │ - │ 200 │
│ │1905.90.20│-- Hostii, casete goale pentru uz farmaceutic, vafe cu capac, │ - │ 200 │
│ │ │pasta uscata de fãina sau amidon, în foi şi produse similare │ │ │
│ │ │-- Altele: │ │ │
│ │1905.90.30│--- Pâine, la care nu s-a adãugat miere, oua, branza sau fructe │ - │ 200 │
│ │ │şi care are un conţinut de zahãr în materia uscata de maximum 5%│ │ │
│ │ │din greutate şi grãsimi în materia uscata de maximum 5% din │ │ │
│ │ │greutate │ │ │
│ │1905.90.45│--- Biscuiti │ - │ 200 │
│ │1905.90.55│--- Produse extrudate sau expandate, sarate sau aromatizate │ - │ 200 │
│ │ │--- Altele: │ │ │
│ │1905.90.60│---- La care s-au adãugat indulcitori │ - │ 200 │
│ │1905.90.90│---- Altele │ - │ 200 │


└──┴──────────┴────────────────────────────────────────────────────────────────┴────┴──────┘


---------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016