Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ANEXA nr. 16 din 10 noiembrie 2004  PREPARATE DIN CARNE, DIN PESTE SAU DIN CRUSTACEE, DIN MOLUSTE SAU DIN ALTE NEVERTEBRATE ACVATICE    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANEXA nr. 16 din 10 noiembrie 2004 PREPARATE DIN CARNE, DIN PESTE SAU DIN CRUSTACEE, DIN MOLUSTE SAU DIN ALTE NEVERTEBRATE ACVATICE

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 1.115 bis din 27 noiembrie 2004
PREPARATE DIN CARNE, DIN PESTE SAU DIN
CRUSTACEE, DIN MOLUSTE SAU DIN ALTE NEVERTEBRATE ACVATICE

Note de Capitol
1. Capitolul nu cuprinde carnea, organele, pestii, crustaceele, molustele şi alte nevertebrate acvatice, preparate sau conservate prin procedeele enumerate în Capitolele 2, 3 sau la poziţia 05.04.
2. Preparatele alimentare se clasifica la acest Capitol cu condiţia ca sa conţinã peste 20% din greutate, carnati, carnaciori, carne, organe, sânge, peste sau crustacee, moluste sau alte nevertebrate acvatice sau o combinatie a acestor produse. În cazurile în care preparatele conţin doua sau mai multe din produsele menţionate mai sus, acestea se clasifica la poziţia din Capitolul 16 care corespunde componentei care predomina în greutate. Aceste prevederi nu se aplica nici la produsele umplute de la poziţia 19.02, nici preparatelor de la poziţiile 21.03 sau 21.04. Pentru preparatele care conţin ficat, prevederile celei de-a doua fraze nu se aplica pentru determinarea subpozitiilor în interiorul poziţiilor 16.01 şi 16.02

Note de subpozitii
1. În sensul prevederilor subpozitiei 1602.10, prin expresia preparare omogenizate se înţelege preparatele din carne, din organe sau din sânge, fin omogenizate, condiţionate pentru vânzarea cu amãnuntul ca alimente pentru copii sau în scopuri dietetice, ambalate în recipiente cu conţinut de maximum 250 g. Pentru aplicarea acestei definiţii, nu se tine seama de diferitele ingrediente adãugate, dupã caz, la preparare, în cantitãţi mici, pentru asezonare sau pentru a asigura conservarea sau în alte scopuri. Aceste preparate pot conţine, în cantitãţi mici, fragmente vizibile de carne sau de organe. Subpozitia 1602.10 se aplica cu prioritate fata de toate celelalte subpozitii din cadrul poziţiei 16.02.
2. Pestii şi crustaceele menţionate la subpozitiile de la poziţiile 16.04 sau 16.05, numai prin numele lor comun, aparţin aceloraşi specii ca acelea care sunt menţionate la Capitolul 3 sub aceleaşi denumiri.

Note complementare
1. În sensul codurilor 1602.31.11, 1602.32.11, 1602.39.21, 1602.50.10, 1602.90.61, 1602.90.72 şi 1602.90.74, sunt considerate ca "nefierte" produsele care nu au fost supuse unui tratament termic sau care au fost supuse unui tratament termic insuficient pentru a asigura coagularea proteinelor din carne în totalitatea produsului şi care, din acest motiv, în cazul codurilor 1602.50.10, 1602.90.61, 1602.90.72 şi 1602.90.74, prezintã urme de lichid roz pe suprafata taiata când produsul este tãiat de-a lungul unui plan care trece prin partea sa cea mai groasa.
2. În sensul codurilor 1602.41.10, 1602.42.10 şi de la 1602.49.11 pana la 1602.49.15, expresia "pãrţi din acestea" se aplica numai preparatelor şi conservelor din carne care, datoritã mãrimii şi caracteristicilor coerente ale tesutului muscular sunt identificabile ca fiind obţinute din jambon, spinare, coloana vertebrala, sau spata de porc domestic, dupã caz.





┌─────────────┬────────────────────────────────────────────────────────────────┬────┬──────┐
│Codul tarifar│ Denumirea mãrfii │UM │ Taxa │
│ │ │supl│vamalã│
├──┬──────────┼────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼──────┤
│ │1601.00 │Carnati, carnaciori, salamuri şi produse similare, din carne, │ │ │
│ │ │din organe sau din sânge; preparate alimentare pe baza acestor │ │ │
│ │ │produse: │ │ │
│ │1601.00.10│- Din ficat │ - │ 180 │
│ │ │- Altele: │ │ │
│ │1601.00.91│-- Carnati şi carnaciori, uscati sau pentru tartine, nefierti │ - │ 180 │
│ │1601.00.99│-- Altele │ - │ 180 │
│ │16.02 │Alte preparate şi conserve din carne, din organe sau din sânge: │ │ │
│ │1602.10.00│- Preparate omogenizate │ - │ 180 │
│ │1602.20 │- Din ficat de orice animal: │ │ │
│ │ │-- De ficat de gasca sau rata: │ │ │


│ │1602.20.19│--- Altele │ - │ 180 │
│ │1602.20.90│-- Altele │ - │ 180 │
│ │ │- Din pãsãri de curte de la poziţia 01.05: │ │ │
│ │1602.31 │-- Din curcani: │ │ │
│ │ │--- Care conţin carne sau organe de pãsãri de curte în proporţie│ │ │
│ │ │de minimum 57% din greutate (1): │ │ │
│ │1602.31.11│---- Care conţin numai carne de curcan nefiarta │ - │ 180 │
│ │1602.31.19│---- Altele │ - │ 180 │
│ │1602.31.30│--- Care conţin carne sau organe de pãsãri de curte în proporţie│ - │ 180 │
│ │ │de minimum 25%, dar sub 57% din greutate*1) │ │ │
│ │1602.31.90│--- Altele │ - │ 180 │
│ │1602.32 │-- Din cocosi sau gaini (specia Gallus domesticus): │ │ │
│ │ │--- Care conţin carne sau organe de pãsãri de curte în proporţie│ │ │
│ │ │de minimum 57% din greutate*1): │ │ │
│ │1602.32.11│---- Nefierte │ - │ 180 │
│ │1602.32.19│---- Altele │ - │ 180 │
│ │1602.32.30│--- Conţinând carne sau organe de pãsãri de curte în proporţie │ - │ 180 │
│ │ │de minimum 25% dar sub 57% din greutate*1) │ │ │
│ │1602.32.90│--- Altele │ - │ 180 │
│ │1602.39 │-- Altele: │ │ │
│ │ │--- Care conţin carne sau organe de pãsãri de curte în proporţie│ │ │
│ │ │de minimum 57% din greutate*1): │ │ │
│ │1602.39.21│---- Nefierte │ - │ 180 │
│ │1602.39.29│---- Altele │ - │ 180 │
│ │1602.39.40│--- Care conţin carne sau organe de pãsãri de curte în proporţie│ - │ 180 │
│ │ │de minimum 25% dar sub 57% din greutate*1) │ │ │
│ │1602.39.80│--- Altele │ - │ 180 │
│ │ │- Din specia porcine: │ │ │
│ │1602.41 │-- Jamboane şi pãrţi din acestea: │ │ │
│ │1602.41.10│--- Din specia porcine domestice │ - │ 225 │
│ │1602.41.90│--- Altele │ - │ 225 │
│ │1602.42 │-- Spete şi pãrţi din acestea: │ │ │
│ │1602.42.10│--- Din specia porcine domestice │ - │ 225 │
│ │1602.42.90│--- Altele │ - │ 225 │
│ │1602.49 │-- Altele, inclusiv amestecurile: │ │ │
│ │ │--- Din specia porcine domestice: │ │ │
│ │ │---- Care conţin carne sau organe de orice fel, inclusiv grãsimi│ │ │
│ │ │de orice natura sau origine, în proporţie de minimum 80% din │ │ │
│ │ │greutate: │ │ │
│ │1602.49.11│----- Spinari (fãrã coloana vertebrala) şi pãrţi din acestea, │ - │ 225 │
│ │ │inclusiv amestecuri de spinari şi jamboane │ │ │
│ │1602.49.13│----- Coloana vertebrala şi pãrţi din aceasta, inclusiv │ - │ 225 │
│ │ │amestecuri de coloana vertebrala şi spete │ │ │
│ │1602.49.15│----- Alte amestecuri care conţin jamboane, spete sau spinari şi│ - │ 225 │
│ │ │pãrţi din acestea │ │ │
│ │1602.49.19│----- Altele │ - │ 225 │
│ │1602.49.30│---- Care conţin carne sau organe de orice fel, inclusiv grãsimi│ - │ 225 │
│ │ │de orice natura sau origine, în proporţie de minimum 40%, dar │ │ │
│ │ │sub 80%, din greutate │ │ │
│ │1602.49.50│---- Care conţin carne sau organe de orice fel, inclusiv grãsimi│ - │ 225 │
│ │ │de orice natura sau origine, sub 40% din greutate │ │ │
│ │1602.49.90│--- Altele │ - │ 225 │
│ │1602.50 │- Din specia bovine: │ │ │
│ │1602.50.10│-- Nefierte; amestecuri de carne sau organe fierte şi de carne │ - │ 180 │
│ │ │sau organe nefierte │ │ │
│ │ │-- Altele: │ │ │
│ │ │--- În recipiente închise ermetic: │ │ │
│ │1602.50.31│---- "Corned beef" │ - │ 180 │
│ │1602.50.39│---- Altele │ - │ 180 │
│ │1602.50.80│--- Altele │ - │ 180 │
│ │1602.90 │- Altele, inclusiv preparate din sânge de orice animal: │ │ │
│ │1602.90.10│-- Preparate din sânge de orice animal │ - │ 180 │
│ │ │-- Altele: │ │ │
│ │1602.90.31│--- De vanat sau de iepure │ - │ 180 │
│ │1602.90.41│--- De ren │ - │ 180 │
│ │ │--- Altele: │ │ │
│ │1602.90.51│---- Care conţin carne şi organe din specia porcine domestice │ - │ 180 │
│ │ │---- Altele: │ │ │
│ │ │----- Care conţin carne sau organe din specia bovine: │ │ │
│ │1602.90.61│------ Nefierte; amestecuri de carne sau organe fierte şi de │ - │ 180 │
│ │ │carne sau organe nefierte │ │ │
│ │1602.90.69│------ Altele │ - │ 180 │
│ │ │----- Altele: │ │ │
│ │ │------ De ovine sau de caprine: │ │ │
│ │ │------- Nefierte; amestecuri de carne sau organe fierte şi de │ │ │
│ │ │carne sau organe nefierte: │ │ │
│ │1602.90.72│-------- De ovine │ - │ 180 │
│ │1602.90.74│-------- De caprine │ - │ 180 │
│ │ │------- Altele: │ │ │
│ │1602.90.76│-------- De ovine │ - │ 180 │
│ │1602.90.78│-------- De caprine │ - │ 180 │
│ │1602.90.98│------ Altele │ - │ 180 │
│ │1603.00 │Extracte şi sucuri de carne, de peşti sau de crustacee, de │ │ │
│ │ │moluste sau de alte nevertebrate acvatice: │ │ │
│ │1603.00.10│- În ambalaje directe, cu un conţinut net de maximum 1 kg │ - │ 25 │
│ │1603.00.80│- Altele │ - │ 25 │
│ │16.04 │Preparate şi conserve din peste; caviar şi înlocuitorii sãi │ │ │
│ │ │preparati din icre de peste: │ │ │
│ │ │- Peşti, întregi sau bucãţi, cu excepţia pestilor tocati: │ │ │
│ │1604.11.00│-- Somoni │ - │ 25 │
│ │1604.12 │-- Heringi: │ │ │
│ │1604.12.10│--- File crud, acoperit doar cu aluat sau pesmet (pane), chiar │ - │ 25 │
│ │ │preprajit în ulei, congelat │ │ │
│ │ │--- Altele: │ │ │
│ │1604.12.91│---- În recipiente închise ermetic │ - │ 25 │
│ │1604.12.99│---- Altele │ - │ 25 │
│ │1604.13 │-- Sardine, sardinele şi sproturi: │ │ │
│ │ │--- Sardine: │ │ │
│ │1604.13.11│---- În ulei de masline │ - │ 25 │
│ │1604.13.19│---- Altele │ - │ 25 │
│ │1604.13.90│--- Altele │ - │ 25 │
│ │1604.14 │-- Toni, peşti saritori şi bonite (Sarda spp.): │ │ │
│ │ │--- Toni şi peşti saritori: │ │ │
│ │1604.14.11│---- În ulei vegetal │ - │ 25 │
│ │ │---- Altele: │ │ │
│ │1604.14.16│----- File denumit "spate" │ - │ 25 │
│ │1604.14.18│----- Altele │ - │ 25 │
│ │1604.14.90│--- Bonite (Sarda spp.) │ - │ 25 │
│ │1604.15 │-- Scrumbii: │ │ │
│ │ │--- Din specia Scomber scombrus şi Scomber japonicus: │ │ │
│ │1604.15.11│---- File │ - │ 25 │
│ │1604.15.19│---- Altele │ - │ 25 │
│ │1604.15.90│--- Din specia Scomber australasicus │ - │ 25 │
│ │1604.16.00│-- Hamsii (ansoa) (Engraulis eurasicholus) │ - │ 25 │
│ │1604.19 │-- Altele: │ │ │
│ │1604.19.10│--- Salmonide, altele decât somoni │ - │ 25 │
│ │ │--- Peşti de genul Euthynnus, alţii decât pestii saritori │ │ │
│ │ │[Euthynnus (katsuwonus) pelamis]: │ │ │
│ │1604.19.31│---- File denumit "spate" │ - │ 25 │
│ │1604.19.39│---- Altele │ - │ 25 │
│ │1604.19.50│--- Peşti din specia Orcynopsis unicolor │ - │ 25 │
│ │ │--- Altele: │ │ │
│ │1604.19.91│---- File crud, doar acoperit cu aluat sau pesmet (pane), chiar │ - │ 25 │
│ │ │preprajit în ulei, congelat │ │ │
│ │ │---- Altele: │ │ │
│ │1604.19.92│----- Cod (Gadus morhua, Gadus ogac, Gadus macrocephalus) │ - │ 25 │
│ │1604.19.93│----- Peşti marini din specia Pollachius virens │ - │ 25 │
│ │1604.19.94│----- Merlucius (Merluccius spp., Urophycis spp.) │ - │ 25 │
│ │1604.19.95│----- Peşti marini de Alaska (Theragra chalcogramma) şi peşti │ - │ 25 │
│ │ │marini din specia Pollachius pollachius │ │ │
│ │1604.19.98│----- Altele │ - │ 25 │
│ │1604.20 │- Alte preparate şi conserve din peste: │ │ │
│ │1604.20.05│-- Preparate din surimi │ - │ 25 │
│ │ │-- Altele: │ │ │
│ │1604.20.10│--- De somoni │ - │ 25 │
│ │1604.20.30│--- De salmonide, altele decât somonii │ - │ 25 │
│ │1604.20.40│--- De hamsii (ansoa) (Engraulis eurasicholus) │ - │ 25 │
│ │1604.20.50│--- De sardine, de bonite, de scrumbii din specia Scombeor │ - │ 25 │
│ │ │scombrus şi Scomber japonicus şi de peşti din specia Orcynopsis │ │ │
│ │ │unicolor │ │ │
│ │1604.20.70│--- De toni, de peşti saritori şi de alţi peşti de genul │ - │ 25 │
│ │ │Euthynnus │ │ │
│ │1604.20.90│--- De alţi peşti │ - │ 25 │
│ │1604.30 │- Caviar şi înlocuitorii sãi: │ │ │
│ │1604.30.10│-- Caviar (icre de sturion) │ - │ 25 │
│ │1604.30.90│-- Inlocuitori de caviar │ - │ 25 │
│ │16.05 │Crustacee, moluste şi alte nevertebrate acvatice, preparate sau │ │ │
│ │ │conservate: │ │ │
│ │1605.10.00│- Crabi │ - │ 20 │
│ │1605.20 │- Creveti: │ │ │
│ │1605.20.10│-- În recipiente închise ermetic │ - │ 20 │
│ │ │-- Altele: │ │ │
│ │1605.20.91│--- În ambalaje directe cu un conţinut net de maximum 2 kg │ - │ 20 │
│ │1605.20.99│--- Altele │ - │ 20 │
│ │1605.30 │- Homari: │ │ │
│ │1605.30.10│-- Carne de homari preparata pentru fabricarea untului de homar │ - │ 20 │
│ │ │sau a pastelor, pateurilor, supelor sau sosurilor de homar │ │ │
│ │1605.30.90│-- Altele │ - │ 20 │
│ │1605.40.00│- Alte crustacee │ - │ 20 │
│ │1605.90 │- Altele: │ │ │
│ │ │-- Moluste: │ │ │
│ │ │--- Midii (Mytilus spp., Perna spp.): │ │ │
│ │1605.90.11│---- În recipiente închise ermetic │ - │ 20 │
│ │1605.90.19│---- Altele │ - │ 20 │
│ │1605.90.30│--- Altele │ - │ 20 │
│ │1605.90.90│-- Alte nevertebrate acvatice │ - │ 20 │


└──┴──────────┴────────────────────────────────────────────────────────────────┴────┴──────┘


*1) Pentru determinarea procentului de carne de pasare, greutatea oaselor nu se ia în
considerare.


-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016