Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
PRODUSE ALE INDUSTRIEI MORARITULUI; MALT; AMIDON ŞI FECULE; INULINA; GLUTEN DE GRÂU Note de Capitol 1. Capitolul nu cuprinde: a) maltul prajit, folosit drept înlocuitor de cafea (poziţia 09.01 sau 21.01, dupã caz); b) fãina, crupele, grisul, amidonul şi feculele preparate de la poziţia 19.01; c) cornflakes (fulgi de porumb) şi alte produse de la poziţia 19.04; d) legumele preparate sau conservate de la poziţiile 20.01, 20.04 sau 20.05; e) produsele farmaceutice (Capitolul 30); f) amidonul şi feculele având caracter de produse de parfumerie sau de toaleta preparate sau preparate cosmetice (Capitolul 33); 2. A) Produsele care provin din macinatul cerealelor menţionate în tabelul de mai jos se clasifica la acest Capitol, dacã au, simultan, în greutate şi pe produs uscat: a) un conţinut de amidon (determinat prin metoda polarimetrica Ewers modificatã) superior celui indicat în coloana (2); b) un conţinut de cenusa (scãzându-se substantele minerale care ar fi putut fi adãugate) care sa nu depãşeascã pe cel menţionat în coloana (3). Cele care nu îndeplinesc condiţiile de mai sus se clasifica la poziţia 23.02. Totuşi, germenii de cereale, întregi, aplatizati, sub forma de fulgi sau macinati se clasifica în toate cazurile la poziţia 11.04. B) Produsele de felul celor prevãzute în acest Capitol, în virtutea dispoziţiilor de mai sus, se clasifica la poziţiile 11.01 sau 11.02, atunci când coeficientul de trecere printr-o sita de plasa metalicã cu ochiuri ale cãror dimensiuni corespund celor indicate în coloanele (4) sau (5), dupã caz, este egal sau mai mare (în greutate), decât cel menţionat pentru cereala respectiva. În caz contrar, se clasifica la poziţiile 11.03 sau 11.04.
┌───────────────────────┬─────────┬─────────┬──────────────────────────────────┐
│ │ │ │Coeficient de trecere prin sita cu│
│ │ │ │ ochiuri de: │
│ Felul cerealei │Conţinut │Conţinut ├─────────────────┬────────────────┤
│ │ în │ în │ 315 │ 500 │
│ │ amidon │ cenusa │ micrometri │ micrometri │
│ │ │ │ (microni) │ (microni) │
├───────────────────────┼─────────┼─────────┼─────────────────┼────────────────┤
│ (1) │ (2) │ (3) │ (4) │ (5) │
├───────────────────────┼─────────┼─────────┼─────────────────┼────────────────┤
│Grâu şi secara │ 45% │ 2,5% │ 80% │ - │
├───────────────────────┼─────────┼─────────┼─────────────────┼────────────────┤
│Orz │ 45% │ 3% │ 80% │ - │
├───────────────────────┼─────────┼─────────┼─────────────────┼────────────────┤
│Ovaz │ 45% │ 5% │ 80% │ - │
├───────────────────────┼─────────┼─────────┼─────────────────┼────────────────┤
│Porumb şi boabe de sorg│ 45% │ 2% │ - │ 90% │
├───────────────────────┼─────────┼─────────┼─────────────────┼────────────────┤
│Orez │ 45% │ 1,6% │ 80% │ - │
├───────────────────────┼─────────┼─────────┼─────────────────┼────────────────┤
│Hrisca │ 45% │ 4% │ 80% │ - │
├───────────────────────┼─────────┼─────────┼─────────────────┼────────────────┤
│Alte cereale │ 45% │ 2% │ 50% │ - │
└───────────────────────┴─────────┴─────────┴─────────────────┴────────────────┘
3. În sensul poziţiei 11.03, prin termenii crupe şi gris se înţelege produsele obţinute prin fragmentarea (sfaramarea) boabelor de cereale în urmãtoarele condiţii: a) produsele din porumb trebuie sa treacã printr-o sita din plasa metalicã cu ochiuri de 2 mm, în proporţie de minimum 95% din greutate; b) produsele din alte cereale trebuie sa treacã printr-o sita din plasa metalicã cu ochiuri de 1,25 mm în proporţie de minimum 95% din greutate. Nota complementara I. În sensul poziţiei 11.06, sunt considerate ca "fãina, gris şi pudra", produsele, altele decât nucile de cocos faramate şi deshidratate, obţinute, prin macinare sau prin alte procese de fragmentare, din legume cu pastaie uscate de la poziţia 07.13, din sago, din rãdãcini, din tuberculi de la poziţia 07.14 sau din produsele de la Capitolul 8, şi care corespund urmãtoarelor condiţii: a) în cazul legumelor cu pastaie uscate, sago, radacinilor, tuberculilor şi produselor de la Capitolul 8 (cu excepţia fructelor în coaja de la poziţiile 08.01 şi 08.02), minimum 95%, din greutate, trece printr-o sita din plasa metalicã cu ochiuri de 2 mm; b) în cazul fructelor în coaja de la poziţiile 08.01 şi 08.02, minimum 50%, din greutate, trece printr-o sita din plasa metalicã cu ochiuri de 2,5 mm.
┌─────────────┬────────────────────────────────────────────────────────────────┬────┬──────┐
│Codul tarifar│ Denumirea mãrfii │UM │ Taxa │
│ │ │supl│vamalã│
├──┬──────────┼────────────────────────────────────────────────────────────────┼────┼──────┤
│ │1101.00 │Fãina de grâu sau de meslin: │ │ │
│ │ │- Fãina de grâu: │ │ │
│ │1101.00.11│-- De grâu dur │ - │ 240 │
│ │1101.00.15│-- De grâu comun şi alac │ - │ 240 │
│ │1101.00.90│- Fãina de meslin │ - │ 240 │
│ │11.02 │Fãina de cereale, alta decât de grâu sau de meslin: │ │ │
│ │1102.10.00│- Fãina de secara │ - │ 240 │
│ │1102.20 │- Fãina de porumb: │ │ │
│ │1102.20.10│-- Cu un conţinut de grãsimi de maximum 1,5% din greutate │ - │ 240 │
│ │1102.20.90│-- Altele │ - │ 240 │
│ │1102.30.00│- Fãina de orez │ - │ 240 │
│ │1102.90 │- Altele: │ │ │
│ │1102.90.10│-- De orz │ - │ 240 │
│ │1102.90.30│-- De ovaz │ - │ 240 │
│ │1102.90.90│-- Altele │ - │ 240 │
│ │11.03 │Crupe, gris şi aglomerate sub forma de pelete, din cereale: │ │ │
│ │ │- Crupe şi gris: │ │ │
│ │1103.11 │-- Din grâu: │ │ │
│ │1103.11.90│--- Din grâu comun şi din alac (Triticum spelta) │ - │ 135 ││ │1103.13 │-- Din porumb: │ │ ││ │1103.13.10│--- Cu un conţinut de grãsimi de maximum 1,5% din greutate │ - │ 135 ││ │1103.13.90│--- Altele │ - │ 135 ││ │1103.19 │-- Din alte cereale: │ │ ││ │1103.19.10│--- Din secara │ - │ 135 ││ │1103.19.30│--- Din orz │ - │ 135 ││ │1103.19.40│--- Din ovaz │ - │ 135 ││ │1103.19.50│--- Din orez │ - │ 135 ││ │1103.19.90│--- Altele │ - │ 135 ││ │1103.20 │- Aglomerate sub forma de pelete: │ │ ││ │1103.20.10│-- Din secara │ - │ 135 ││ │1103.20.20│-- Din orz │ - │ 135 ││ │1103.20.30│-- Din ovaz │ - │ 135 ││ │1103.20.40│-- Din porumb │ - │ 135 ││ │1103.20.50│-- Din orez │ - │ 135 ││ │1103.20.60│-- Din grâu │ - │ 135 ││ │1103.20.90│-- Altele │ - │ 135 ││ │11.04 │Boabe de cereale altfel prelucrate (de exemplu decojite, │ │ ││ │ │presate, sub forma de fulgi, lustruite, tãiate sau zdrobite), cu│ │ ││ │ │excepţia orezului de la poziţia 10.06; germeni de cereale, │ │ ││ │ │întregi, presati, sub forma de fulgi sau zdrobiţi: │ │ ││ │ │- Boabe presate sau sub forma de fulgi: │ │ ││ │1104.12 │-- De ovaz: │ │ ││ │1104.12.10│--- Boabe presate │ - │ 135 ││ │1104.12.90│--- Sub forma de fulgi │ - │ 135 ││ │1104.19 │-- De alte cereale: │ │ ││ │1104.19.10│--- De grâu │ - │ 135 ││ │1104.19.30│--- De secara │ - │ 135 ││ │1104.19.50│--- De porumb │ - │ 135 ││ │ │--- De orz: │ │ ││ │1104.19.61│---- Boabe presate │ - │ 135 ││ │1104.19.69│---- Sub forma de fulgi │ - │ 135 ││ │ │--- Altele: │ │ ││ │1104.19.91│---- Fulgi de orez │ - │ 135 ││ │1104.19.99│---- Altele │ - │ 135 ││ │ │- Alte boabe prelucrate (de exemplu decojite, lustruite, tãiate │ │ ││ │ │sau zdrobite): │ │ ││ │1104.22 │-- De ovaz: │ │ ││ │1104.22.20│--- Decojite (decorticate) │ - │ 135 ││ │1104.22.30│--- Decojite, tãiate sau zdrobite (numite Grutze sau Grutten) │ - │ 135 ││ │1104.22.50│--- Lustruite │ - │ 135 ││ │1104.22.90│--- Numai zdrobite │ - │ 135 ││ │1104.22.98│--- Altele │ - │ 135 ││ │1104.23 │-- De porumb: │ │ ││ │1104.23.10│--- Decojite (decorticate), chiar tãiate sau zdrobite │ - │ 135 ││ │1104.23.30│--- Lustruite │ - │ 135 ││ │1104.23.90│--- Numai zdrobite │ - │ 135 ││ │1104.23.99│--- Altele │ - │ 135 ││ │1104.29 │-- De alte cereale: │ │ ││ │ │--- De orz: │ │ ││ │1104.29.01│---- Decojite (decorticate) │ - │ 135 ││ │1104.29.03│---- Decojite, tãiate sau zdrobite (numite Grutze sau Grutten) │ - │ 135 ││ │1104.29.05│---- Lustruite │ - │ 135 ││ │1104.29.07│---- Numai zdrobite │ - │ 135 ││ │1104.29.09│---- Altele │ - │ 135 ││ │ │--- Altele: │ │ ││ │ │---- Decojite (decorticate), chiar tãiate sau zdrobite: │ │ ││ │1104.29.11│----- De grâu │ - │ 135 ││ │1104.29.15│----- De secara │ - │ 135 ││ │1104.29.19│----- Altele │ - │ 135 ││ │ │---- Lustruite: │ │ ││ │1104.29.31│----- De grâu │ - │ 135 ││ │1104.29.35│----- De secara │ - │ 135 ││ │1104.29.39│----- Altele │ - │ 135 ││ │ │---- Numai zdrobite: │ │ ││ │1104.29.51│----- De grâu │ - │ 135 ││ │1104.29.55│----- De secara │ - │ 135 ││ │1104.29.59│----- Altele │ - │ 135 ││ │ │---- Altele: │ │ ││ │1104.29.81│----- De grâu │ - │ 135 ││ │1104.29.85│----- De secara │ - │ 135 ││ │1104.29.89│----- Altele │ - │ 135 ││ │1104.30 │- Germeni de cereale, întregi, presati, sub forma de fulgi sau │ │ ││ │ │zdrobiţi: │ │ ││ │1104.30.10│-- De grâu │ - │ 135 ││ │1104.30.90│-- De alte cereale │ - │ 135 ││ │11.05 │Fãina, gris, pudra, fulgi, granule şi aglomerate sub forma de │ │ ││ │ │pelete, din cartofi: │ │ ││ │1105.10.00│- Fãina, gris şi pudra │ - │ 135 ││ │1105.20.00│- Fulgi, granule şi aglomerate sub forma de pelete │ - │ 135 ││ │11.06 │Fãina, gris şi pudra din legume cu pastaie uscate, de la poziţia│ │ ││ │ │07.13, din Sago sau din rãdãcini sau tuberculi de la poziţia │ │ ││ │ │07.14 şi din produsele de la Capitolul 8: │ │ ││ │1106.10.00│- Din legume cu pastaie uscate de la poziţia 07.13 │ - │ 75 ││ │1106.20 │- Din Sago, sau din rãdãcini sau tuberculi de la poziţia 07.14: │ │ ││ │1106.20.10│-- Denaturate │ - │ 75 ││ │1106.20.90│-- Altele │ - │ 75 ││ │1106.30 │- Din produse de la Capitolul 8: │ │ ││ │1106.30.10│-- Din banane │ - │ 75 ││ │1106.30.90│-- Altele │ - │ 75 ││ │11.07 │Malt, chiar prajit: │ │ ││ │1107.10 │- Neprajit: │ │ ││ │ │-- De grâu: │ │ ││ │1107.10.11│--- Prezentat sub forma de fãina │ - │ 200 ││ │1107.10.19│--- Altele │ - │ 200 ││ │ │-- Altele: │ │ ││ │1107.10.91│--- Prezentate sub forma de fãina │ - │ 200 ││ │1107.10.99│--- Altele │ - │ 200 ││ │1107.20.00│- Prajit │ - │ 200 ││ │11.08 │Amidon şi fecule; inulina: │ │ ││ │ │- Amidon şi fecule: │ │ ││ │1108.11.00│-- Amidon de grâu │ - │ 135 ││ │1108.12.00│-- Amidon de porumb │ - │ 135 ││ │1108.13.00│-- Fecule de cartofi │ - │ 135 ││ │1108.14.00│-- Fecule de manioc │ - │ 135 ││ │1108.19 │-- Alte tipuri de amidon şi fecule: │ │ ││ │1108.19.10│--- Amidon de orez │ - │ 135 ││ │1108.19.90│--- Altele │ - │ 135 ││ │1108.20.00│- Inulina │ - │ 25 ││ │1109.00.00│Gluten de grâu, chiar uscat │ - │ 160 │
└──┴──────────┴────────────────────────────────────────────────────────────────┴────┴──────┘
-------
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.