Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ANEXĂ din 6 ianuarie 2014  privind Specificaţiile tehnice pentru lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară conţinute în documentaţiile de atribuire a contractelor pentru lucrări de cadastru*)    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ANEXĂ din 6 ianuarie 2014 privind Specificaţiile tehnice pentru lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară conţinute în documentaţiile de atribuire a contractelor pentru lucrări de cadastru*)

EMITENT: AGENŢIA NAŢIONALĂ DE CADASTRU ŞI PUBLICITATE IMOBILIARĂ
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 45 bis din 20 ianuarie 2014 ----------     *) Aprobat de Ordinul nr. 1, din 6 ianuarie 2014, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 45 din 20 ianuarie 2014.

    Abrevieri, definiţii, acronime
    Achizitor - Autoritatea contractantă
    ANCPI - Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară
    BI - Buletin de Identitate
    Birou teritorial - Birou de cadastru şi publicitate imobiliară
    CF - Carte Funciară
    Cgxm - Structura XML definită de ANCPI pentru reprezentarea datelor tehnice şi juridice (textuale şi grafice) aferente imobilelor, utilizată în realizarea cadastrului sistematic
    CI - Carte de Identitate
    CNP - Cod Numeric Personal
    Contract - Atunci când nu este precizat altfel, termenul "contract" folosit în cadrul prezentelor specificaţii tehnice face referire la contractul încheiat între Achizitor şi Prestator în scopul realizării lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară. Pentru lucrările sistematice de cadastru, în sensul prevederilor Ordonanţei de Urgenţă nr. 34/2006, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, între Prestator şi Achizitor se încheie contracte de servicii.
    CUI - Cod Unic de Înregistrare
    DDAPT - Aplicaţia de management pentru titlurile de proprietate care conţine informaţii textuale preluate din titlurile de proprietate emise în baza legilor proprietăţii
    Documente tehnice - Documentele tehnice ale cadastrului
    HG - Hotărârea Guvernului
    ID - Identificatorul atribuit imobilului de către Prestator în cadrul lucrărilor sistematice de cadastru. Acesta este unic la nivelul UAT şi reprezintă identificatorul sub care se regăseşte imobilul pe tot parcursul realizării lucrărilor sistematice de cadastru
    Lege - Legea cadastrului şi a publicităţii imobiliare, nr. 7/1996, republicată, cu modificările şi completările ulterioare
    Nr. cad - Număr cadastral
    Nr. top - Număr topografic
    OCPI - Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară
    PAD - Documentaţia cadastrală întocmită pentru un singur imobil, cu atribuirea unui singur număr cadastral, conform Legii nr. 7/1996, republicată
    Prestator - Operatorul economic
    UAT - Unitatea administrativ-teritorială
    UI - Unitatea individuală din construcţiile de tip condominiu


    1. DATE GENERALE

    1.1. Definirea lucrărilor sistematice de cadastru
    Lucrările sistematice de cadastru reprezintă:
    - Identificarea, măsurarea, descrierea şi înregistrarea imobilelor în documentele tehnice, reprezentarea acestora pe planuri cadastrale şi stocarea datelor pe suporturi informatice;
    - Identificarea proprietarilor, a posesorilor şi a altor deţinători de imobile, în vederea înscrierii în cartea funciară;
    - Afişarea publică a rezultatelor obţinute în urma executării lucrărilor sistematice de cadastru, rectificarea erorilor semnalate de către deţinători şi deschiderea noilor cărţi funciare.
    Cadastrul determină poziţia limitelor imobilelor învecinate, pe bază de măsurători.
    Cartea funciară cuprinde descrierea imobilelor şi înscrierile referitoare la drepturile reale imobiliare, la drepturile personale, actele, faptele sau raporturile juridice în legătură cu imobilele.
    Prin imobil se înţelege terenul cu sau fără construcţii, de pe teritoriul unei unităţi administrativ-teritoriale, care aparţine unuia sau mai multor proprietari şi se identifică printr-un număr cadastral unic.
    Realizarea lucrărilor sistematice de cadastru reprezintă nu doar un proces de cartografiere a imobilelor ci şi stabilirea drepturilor de proprietate, a altor drepturi reale ori a posesiei, în baza actelor juridice colectate în vederea înscrierii în cartea funciară a acestor drepturi.
    Procesul necesită o interacţiune permanentă a Prestatorului cu cetăţenii, atât la domiciliul acestora cât şi în teren. În cadrul lucrărilor sistematice de cadastru, Prestatorul preia informaţiile de ordin juridic în vederea:
    - identificării deţinătorilor tuturor imobilelor;
    - înscrierii în cartea funciară a dreptului de proprietate, a altor drepturi reale şi a posesiei, în baza actelor translative, constitutive sau declarative de drepturi, cât şi în temeiul înscrisurilor care atestă exercitarea posesiei. De asemenea, se înscriu şi alte acte şi fapte juridice prevăzute de lege, care au legătură cu imobilul.
    Prin deţinător de imobil, se înţelege titularul dreptului de proprietate, al altor drepturi reale asupra acestuia sau cel care, potrivit legii civile, are calitatea de posesor.
    Realizarea lucrărilor sistematice de cadastru priveşte toţi deţinătorii de imobile dintr-o unitate administrativ-teritorială/sector cadastral. Acest fapt presupune participarea efectivă a deţinătorilor la acest proces, prin implicarea în activităţile care se desfăşoară în teren precum şi în etapa de publicare a rezultatelor.
    Astfel, cetăţenii trebuie să colaboreze cu echipele care culeg datele din teren, prin furnizarea informaţiilor privitoare la identificarea imobilelor pe care le deţin, indicarea limitelor acestora, prezentarea actelor juridice care le atestă drepturile asupra imobilelor.
    În etapa de publicare a rezultatelor, este important ca deţinătorii imobilelor să consulte şi să analizeze documentele publicate şi să se pronunţe asupra corectitudinii informaţiilor prezentate.

    Instituţii implicate
    În desfăşurarea lucrărilor sistematice de cadastru sunt implicate autorităţi cu rol în implementarea acestui proces şi autorităţi care contribuie la realizarea acestuia, prin prisma atribuţiilor legale pe care le au.
    Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară este autoritatea responsabilă pentru realizarea strategiei de implementare a Programului naţional de cadastru şi carte funciară, denumit în continuare Programul Naţional, program ce are ca scop eliberarea certificatelor pentru înscrierea în cartea funciară a posesorilor ca proprietari şi, după caz, dezbaterea succesiunilor, întocmirea documentaţiilor cadastrale şi înregistrarea gratuită a imobilelor în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară.
    În vederea realizării Programului Naţional, ANCPI încheie în condiţiile legii protocoale de colaborare cu entităţile care au resurse financiare pentru realizarea programului.
    De asemenea, ANCPI avizează pentru conformitate cu reglementările specifice, Specificaţiile tehnice conţinute în documentaţiile de atribuire a contractelor de lucrări de specialitate, în condiţiile legii.
    Oficiile de Cadastru şi Publicitate Imobiliară participă la desfăşurarea lucrărilor sistematice de cadastru. În acest sens, recepţionează documentele tehnice întocmite de către Prestatori, organizează împreună cu primăria publicarea documentelor tehnice, participă prin reprezentanţi desemnaţi la soluţionarea cererilor de rectificare sau a contestaţiilor cu privire la calitatea de posesor, formulate în urma publicării documentelor tehnice.
    De asemenea, OCPI solicită notarului public, în baza documentelor prevăzute de Lege, eliberarea certificatului pentru înscrierea în cartea funciară a posesorului ca proprietar şi sesizează camera notarilor publici cu privire la succesiunile nedezbătute.
    Prin biroul de cadastru şi publicitate imobiliară în evidenţa căruia se află unitatea administrativ-teritorială, OCPI realizează deschiderea cărţilor funciare şi asigură comunicarea documentelor rezultate în urma înregistrării imobilelor în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară.
    Primăria în raza căreia sunt situate imobilele care fac obiectul lucrărilor sistematice de cadastru, contribuie prin intermediul primarului şi a compartimentelor de specialitate din primărie, la buna desfăşurare a acestora.
    Conform Legii nr. 7/1996, a cadastrului şi publicităţii imobiliare, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, primarul unităţii administrativ-teritoriale, are obligaţia să înştiinţeze prin orice mijloc de publicitate pe deţinătorii imobilelor cu privire la obligaţiile pe care aceştia le au în desfăşurarea lucrărilor sistematice de cadastru şi anume: să permită accesul pe proprietate a reprezentanţilor Prestatorului în vederea executării măsurătorilor, să prezinte actele de proprietate echipelor care realizează interviurile, să participe la identificarea limitelor imobilelor, să verifice informaţiile privitoare la imobilele pe care le deţin, în etapa de publicare a rezultatelor.
    Primarul unităţii administrativ-teritoriale, prin compartimentele de resort din cadrul aparatului de specialitate al acestuia, participă la identificarea proprietarilor, posesorilor sau a altor deţinători ai imobilelor şi pune la dispoziţia Prestatorului informaţiile şi evidenţele deţinute de primărie, prin eliberarea de certificate sau orice alte documente necesare lucrării sistematice de cadastru. Conform Legii, primarul contrasemnează documentele tehnice cadastrale, anterior recepţionării lor de către OCPI, în vederea însuşirii tuturor datelor cu privire la terenuri şi construcţii şi pentru eliminarea procedurilor administrative de emitere a unor certificate confirmative.
    Potrivit Legii, secretarul primăriei comunică camerei notarilor publici în a cărei circumscripţie teritorială defunctul a avut ultimul domiciliu, o sesizare pentru deschiderea procedurii succesorale în vederea dezbaterii succesiunilor nedeschise şi eliberarea certificatului de moştenitor ori de legatar, după caz.
    Prefectura în raza căreia sunt situate unităţile administrativ-teritoriale pe al căror teritoriu se desfăşoară lucrările sistematice de cadastru colaborează la realizarea lucrărilor. În calitate de reprezentant al Guvernului în teritoriu, prefectul are atribuţii de a asigura realizarea la nivelul judeţului a obiectivelor de interes naţional şi de îndeplinire a obiectivelor prevăzute în Programul Naţional.

    1.2. Principiile lucrărilor sistematice de cadastru
    - Principiul înregistrării gratuite a imobilelor. Înregistrarea în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară a imobilelor identificate se face în mod gratuit, de către autorităţile desemnate în acest scop.
    - Principiul înregistrării tuturor imobilelor proprietate publică sau privată a unităţilor administrativ-teritoriale.
    - Principiul înregistrării în masă a proprietăţilor, conform realităţii din teren.
    - Principiul oficialităţii lucrărilor sistematice de cadastru. Acest proces se desfăşoară din oficiu, în conformitate cu prevederile Legii.
    Modificările legislaţiei din domeniul cadastrului şi a publicităţii imobiliare care au legătură cu desfăşurarea lucrărilor sistematice de cadastru, se aplică de la data intrării în vigoare a respectivelor reglementări.
    Începerea lucrărilor sistematice de cadastru se stabileşte prin ordinul directorului general al ANCPI, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I şi cuprinde identificarea unităţii administrativ-teritoriale şi a sectorului sau, după caz, a sectoarelor cadastrale în care se desfăşoară lucrările.

    1.3. Aspecte sociale cu incidenţă în desfăşurarea lucrărilor sistematice de cadastru
    În cadrul comunităţilor din teritoriile care fac obiectul lucrărilor sistematice de cadastru, pot exista persoane care datorită stării de sănătate sau situaţiei civile, ar putea fi împiedicate în exprimarea drepturilor privitoare la imobilele pe care le deţin.
    Categoriile de persoane avute în vedere sunt:
    - persoanele cu dizabilităţi;
    - persoanele analfabete;
    - persoanele în vârstă care nu se pot deplasa, sau prezintă dizabilităţi de vorbire, vedere, auz;
    - văduvele şi femeile singure;
    - romii prin prisma:
      - lipsei actelor de identitate,
      - lipsei actelor de proprietate,
      - lipsei certificatelor de căsătorie ca urmare a căsătoriilor cutumiare,
    - minorii;
    - persoanele din categoria minorităţilor etnice care nu cunosc limba română;
    - persoanele puse sub interdicţie;
    - persoanele condamnate la pedepse privative de libertate;
    - persoane cu documente incomplete sau neactualizate referitoare la proprietate;
    - persoane care deţin imobile în zona respectivă dar care locuiesc în altă parte a ţării sau în străinătate.
    Prestatorul trebuie să acorde pe parcursul realizării lucrărilor sistematice de cadastru o atenţie deosebită categoriilor menţionate mai sus. În acest sens, Prestatorul cooperează cu primăria pentru a asigura participarea la lucrări a persoanelor aparţinând grupurilor vulnerabile.

    1.4. Principalele etape ale lucrărilor sistematice de cadastru
    Conform Legii, etapele lucrărilor sistematice de cadastru sunt:
    a) Organizarea şi desfăşurarea campaniei de informare publică, la nivel naţional şi local având ca scop înştiinţarea cetăţenilor cu privire la începerea lucrărilor sistematice de cadastru;
    b) Realizarea lucrărilor premergătoare cadastrului: identificarea limitelor UAT, stabilirea sectoarelor cadastrale, analizarea şi integrarea informaţiilor preluate de la OCPI, primărie sau alte instituţii şi autorităţi publice, ori din alte surse;
    c) Derularea lucrărilor de specialitate: realizarea interviurilor la teren având ca scop identificarea amplasamentelor imobilelor, realizarea măsurătorilor cadastrale, identificarea deţinătorilor legali ai imobilelor şi colectarea actelor juridice;
    d) Sesizarea camerei notarilor publici de către oficiul teritorial, în cazul succesiunilor nedezbătute, în vederea repartizării cauzei succesorale notarului public competent;
    e) Actualizarea informaţiilor culese din teren cu cele din înregistrarea sporadică şi întocmirea documentelor tehnice cadastrale;
    f) Recepţia documentelor tehnice cadastrale de către OCPI;
    g) Publicarea şi afişarea, în condiţiile legii, a documentelor tehnice cadastrale;
    h) Înregistrarea şi soluţionarea contestaţiilor privind calitatea de posesor şi a cererilor de rectificare a documentelor tehnice cadastrale publicate;
    i) Actualizarea documentelor tehnice ale cadastrului, în urma soluţionării cererilor de rectificare, a contestaţiilor cu privire la calitatea de posesor şi ca urmare a integrării lucrărilor sporadice înregistrate în perioada de publicare;
    j) Eliberarea de către notarul public a certificatelor pentru înscrierea în cartea funciară a posesorilor ca proprietari ori a încheierilor de respingere a emiterii acestor certificate;
    k) Închiderea lucrărilor sistematice de cadastru, în vederea înscrierii în cartea funciară;
    l) Deschiderea noilor cărţi funciare;
    m) Închiderea vechilor evidenţe, prin ordin al directorului general al ANCPI, publicat în Monitorul Oficial;
    n) Comunicarea încheierii de înscriere, a extrasului de carte funciară pentru informare şi a extrasului din noul plan cadastral;
    o) Arhivarea documentelor care stau la baza înregistrării imobilelor în cadastru şi în cartea funciară.

    2. OBIECTIVUL LUCRĂRILOR SISTEMATICE DE CADASTRU

    2.1. Obiectivul lucrărilor sistematice de cadastru
    Obiectivul lucrărilor sistematice de cadastru îl constituie înregistrarea în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară a imobilelor de pe teritoriul unităţii administrativ-teritoriale/sectorului cadastral.
    Identificarea imobilelor şi a deţinătorilor se realizează prin integrarea datelor obţinute în urma realizării interviurilor la teren, cu datele preluate de la OCPI, primării sau alte instituţii ori alte surse.
    La finalizarea lucrărilor sistematice de cadastru se întocmesc documentele tehnice ale cadastrului (denumite în Lege şi documente tehnice cadastrale). Documentele tehnice ale cadastrului sunt: registrul cadastral al imobilelor (Anexa nr. 2), opisul alfabetic al titularilor drepturilor reale de proprietate, al posesorilor şi al altor deţinători (Anexa nr. 3), planul cadastral (Anexa nr. 7).

    2.2. Informaţii generale necesare realizării lucrărilor de cadastru sistematic
    Informaţiile şi datele necesare realizării lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor în cadastru şi în cartea funciară, sunt puse la dispoziţia Prestatorului de către Achizitor, conform prevederilor legale. Aceste informaţii sunt prezentate în Anexa nr. 1 - Date generale.
    Primăria unităţii administrativ-teritoriale furnizează Prestatorului informaţiile pe care le deţine cu privire la imobile şi deţinători, în conformitate cu prevederile art. 12 alin. (8) al Legii.
    Conform Legii, autorităţile şi instituţiile publice au obligaţia de a pune la dispoziţia ANCPI, gratuit, datele, informaţiile şi copiile certificate ale documentelor privitoare la imobilele pe care acestea le deţin, în vederea desfăşurării lucrărilor sistematice de cadastru şi înscrierea acestor imobile în cartea funciară.
    În vederea evaluării realiste a complexităţii contractului, operatorii economici pot vizita arhivele din cadrul oficiilor de cadastru şi publicitate imobiliară şi pot stabili întâlniri cu reprezentanţii instituţiilor implicate în proiect, anterior depunerii ofertei.

    3. ETAPELE DE REALIZARE A LUCRĂRILOR

    3.1. Campania de informare publică
    În cadrul campaniei de informare publică sunt aduse la cunoştinţa cetăţenilor beneficiile realizării lucrărilor sistematice de cadastru şi modul în care deţinătorii imobilelor din zona respectivă sunt implicaţi în desfăşurarea lucrărilor.
    Campania de informare publică la nivel local este responsabilitatea Prestatorului.
    În cazul lucrărilor sistematice de cadastru unde ANCPI este autoritatea contractantă, în sprijinul campaniei publicitare locale se desfăşoară şi o campanie de informare la nivel naţional care este responsabilitatea Achizitorului.
    În cadrul campaniei de informare publică locală Prestatorul realizează:
    a) analiza situaţiei la nivelul UAT/sectorului cadastral în ceea ce priveşte particularităţile locale din punctul de vedere al nevoilor de informare
    În acest sens, Prestatorul evaluează condiţiile şi cerinţele executării unei campanii de informare publică locală care să sprijine derularea lucrărilor sistematice de cadastru.
    Prestatorul analizează atât potenţialele elemente de suport cum ar fi: disponibilitatea autorităţilor locale pentru sprijinirea campaniei de informare, participarea la evenimente de informare a cetăţenilor, alocarea de spaţii publice pentru afişarea materialelor de promovare, alte evenimente ajutătoare (formatori de opinie care pot fi implicaţi în campanie: preot, învăţător, organizaţii neguvernamentale) cât şi potenţiale riscuri care trebuie avute în vedere pentru buna desfăşurare a campaniei publicitare locale (grupuri sociale vulnerabile, etnici romi, persoane cu handicap, etc.).
    Această parte de analiză se finalizează cu "Raportul de analiză privind condiţiile de derulare a campaniei de informare locală" şi "Planul de acţiune" aferent, care se integrează în Raportul preliminar (Livrarea nr. 1). În "Planul de acţiune" se precizează locaţiile punctelor de informare şi programul de funcţionare a acestora.
    b) implementarea campaniei de informare publică locală
    Campania de informare publică locală se desfăşoară în două etape. Prima etapă se derulează în perioada desfăşurării lucrărilor de teren, iar a doua etapă se realizează în perioada de pregătire a publicării documentelor tehnice şi în cea de publicare a acestora.
    Prestatorul are următoarele responsabilităţi:
    - organizează şi coordonează campania de informare la nivel local;
    - tipăreşte şi distribuie materialele informaţionale (pliante, postere). După semnarea contractului, ANCPI pune la dispoziţia Prestatorului modelul materialelor informaţionale. Cantităţile privind materialele informaţionale şi caracteristicile tehnice ale acestora sunt prevăzute în Anexa nr. 5. Pe perioada implementării contractului, modelul materialelor informaţionale poate suporta modificări, ca mesaj sau conţinut grafic, dar caracteristicile tehnice rămân aceleaşi. Înainte de tipărire, Prestatorul are obligaţia de a prezenta modelul final al materialelor publicitare, în format digital, în vederea aprobării acestora de către Achizitor. Prestatorul are obligaţia de a distribui pliantele şi de a afişa posterele în locuri vizibile (primărie, cămin cultural, biserică, şcoală, dispensar, poştă, etc.) în termen de două săptămâni de la începerea lucrărilor de specialitate.
    - organizează cel puţin două runde de întâlniri de informare în fiecare sat al UAT (dacă lucrarea se desfăşoară la nivelul întregului UAT). În cazul în care, prin contract este stabilit faptul că lucrările se desfăşoară în anumite sectoare cadastrale, numărul întâlnirilor de informare poate fi modificat, cu acordul Achizitorului.
    Prima rundă de întâlniri se organizează înaintea începerii lucrărilor de teren, iar a doua rundă în perioada de pregătire a documentelor tehnice ale cadastrului în vederea publicării. De asemenea, separat, se organizează întâlniri de informare pentru grupurile vulnerabile specifice (etnici romi, alte minorităţi).
    Aceste întâlniri de informare trebuie organizate într-un cadru care să asigure un maxim de impact, în funcţie de particularităţile fiecărei comune, ţinând cont de locaţie (de exemplu: la căminul cultural, la primărie, la şcoală/liceu, etc.) şi de perioada potrivită de desfăşurare (seara, la sfârşitul săptămânii) pentru a asigura o participare maximă. Prestatorul informează comunitatea despre planul de lucru şi despre programarea interviurilor în teren, precum şi despre măsurarea şi identificarea imobilelor.
    - organizează cu ajutorul primăriei cel puţin două puncte de informare unde cetăţenii pot solicita explicaţii suplimentare (dacă lucrarea se desfăşoară la nivelul întregului UAT). În cazul în care, prin contract este stabilit faptul că lucrările se desfăşoară în anumite sectoare cadastrale, numărul şi locaţiile punctelor de informare pot fi modificate, cu acordul Achizitorului.
    Prestatorul organizează puncte de informare suplimentare, acolo unde este cazul, în funcţie de mărimea UAT, de distanţele dintre satele componente şi de caracteristicile sociale specifice UAT. Organizarea punctelor de informare se realizează în aşa fel încât să se maximizeze participarea cetăţenilor la lucrările de cadastru.
    Unul din punctele de informare este localizat într-o zonă stabilită de primărie (de preferat sediul primăriei) şi funcţionează patru ore pe zi. Celălalt punct de informare poate fi mobil sau fix şi funcţionează patru ore pe zi (dimineaţa şi/sau seara), în funcţie de specificul UAT.
    Punctele de informare funcţionează în perioada derulării lucrărilor de teren şi în cele de pregătire a publicării şi respectiv de publicare a documentelor tehnice.
    Locaţiile punctelor de informare şi programul de funcţionare a acestora se completează de Prestator în materialele informaţionale, înainte de tipărirea acestora.
    Pentru a ţine seama de specificul fiecărei localităţi, în organizarea campaniei de informare locală trebuie să fie implicaţi, mai ales în cadrul întâlnirilor, formatori de opinie locali care au credibilitate în faţa oamenilor şi care pot influenţa comportamentul acestora (de exemplu: preotul, învăţătorii, personalul medical, etc.). Liderii de opinie locali (formali sau informali) pot oferi sprijin atât pe zona de informare, cât şi prin oferirea exemplului personal.
    În localităţile unde sunt întâlnite situaţii particulare (populaţii minoritare care nu vorbesc limba română, cu grad scăzut de educaţie, etc.), se au în vedere elemente de particularizare cum sunt: includerea în echipele de promotori a unor persoane care vorbesc limba minorităţilor respective, extinderea numărului de întâlniri, etc.
    A doua etapă a campaniei de informare trebuie derulată în perioadele de pregătire a publicării documentelor tehnice ale cadastrului şi de publicare a acestora, în scopul verificării datelor de către persoanele interesate.
    În perioada de pregătire a publicării documentelor tehnice ale cadastrului, Prestatorul distribuie cetăţenilor înştiinţări pentru convocarea acestora la primărie în scopul verificării rezultatelor privitoare la proprietăţile pe care le deţin şi afişează postere în locuri vizibile.
    Prestatorului i se recomandă să implice direct liderii oficiali (primarii) în procesul de convocare. Aceşti lideri trebuie să folosească fiecare ocazie în care se adresează cetăţenilor pentru a le reaminti importanţa verificării rezultatelor afişate şi posibilitatea contestării acestora, în situaţia în care consideră că rezultatele sunt incorecte.
    Anterior distribuirii/afişării materialelor informaţionale, în fiecare etapă a campaniei de informare, între Achizitor/OCPI (în cazul în care achizitorul este ANCPI) şi Prestator se întocmeşte un Proces verbal de constatare în care se consemnează faptul că Prestatorul a produs materialele publicitare în numărul şi cu respectarea formatelor specificate în Anexa nr. 5. Prestatorul anexează Procesul verbal de constatare rapoartelor de monitorizare a campaniei de informare.
    c) monitorizarea campaniei publice de informare locală
    Prestatorul monitorizează activităţile referitoare la campania de informare locală şi întocmeşte două rapoarte de monitorizare, corespunzătoare livrărilor "Documentele tehnice ale cadastrului - copie spre publicare" şi "Documentele tehnice ale cadastrului - copie finală".
    Primul Raport de monitorizare este parte a livrării - "Documentele tehnice ale cadastrului - copie spre publicare" şi conţine detalii legate de:
    - întâlnirile de informare cu cetăţenii (data, durata, număr de participanţi, număr de materiale informative distribuite, cine a susţinut proiectul din partea autorităţilor, formatori de opinie care au participat şi susţinut campania, lista principalelor probleme ridicate);
    - activităţile de tipărire (pliante şi postere) şi distribuire/afişare (număr de pliante/postere tipărite, de acţiuni de difuzare pe fiecare sat din UAT, data la care s-au realizat, lista cu problemele întâmpinate în timpul difuzării);
    - activităţile desfăşurate în cadrul punctelor de informare (perioada în care a funcţionat punctul de informare, numărul de cetăţeni care au venit la punctul de informare, tipurile de activităţi desfăşurate: informare, consultaţii, lista cu problemele întâmpinate, etc.);
    - lista cu alte probleme întâlnite şi modul în care au fost gestionate (întâlniri separate cu grupuri minoritare, persoane cu dizabilităţi, etc.).
    Al doilea Raport de monitorizare este parte a livrării - "Documentele tehnice ale cadastrului - copie finală" şi conţine detalii legate de:
    - întâlnirile de informare cu cetăţenii (data, durata, număr de participanţi, cine a participat din partea autorităţilor, lista principalelor probleme ridicate);
    - activităţile de tipărire (poster) şi afişare (numărul de postere tipărite, acţiunile de difuzare pe fiecare sat din UAT, data la care s-au realizat);
    - activităţile desfăşurate în punctele de informare din cadrul primăriilor (perioada în care a funcţionat punctul de informare corespunzător etapei de publicare, câte ore pe zi a funcţionat acesta, numărul de cetăţeni care au venit la punctul de informare, tipurile de activităţi desfăşurate: informare, consultaţii, lista cu problemele întâmpinate, etc.);
    - lista cu alte probleme întâlnite şi modul în care au fost gestionate (întâlniri separate cu grupuri minoritare, persoane cu dizabilităţi, etc.).

    3.2. Lucrări preliminare

    3.2.1. Organizarea lucrărilor sistematice de cadastru
    Primarul fiecărui UAT semnează un Angajament prin care acesta îşi exprimă acordul de cooperare în vederea realizării lucrărilor sistematice de cadastru în unitatea administrativ-teritorială respectivă. Formularul Angajamentului se regăseşte în Anexa nr. 9. Prin grija Prestatorul Angajamentul se anexează Raportului Preliminar.
    Lucrările sistematice de cadastru în UAT/sectorul cadastral respectiv, încep cu organizarea campaniei de informare publică locală.
    În termen de 15 zile de la solicitarea Prestatorului, Achizitorul pune la dispoziţia acestuia datele cuprinse în Anexa nr. 1.
    Prestatorul stabileşte componenţa echipelor de teren în oferta tehnică, în vederea finalizării lucrărilor în termenul stabilit în graficul de livrare prevăzut în contract.
    Comisia care efectuează lucrările de cadastru şi identifică proprietarii, respectiv posesorii sau alţi deţinători, este formată din membrii echipelor de teren ai Prestatorului şi cel puţin un reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale.

    3.2.2. Studiul datelor analogice şi digitale preluate de la Achizitor
    În cadrul acestei operaţii Prestatorul analizează datele analogice şi digitale preluate de la Achizitor:
    - limitele UAT şi ale intravilanelor componente deţinute de OCPI, utilizate în activitatea de recepţie a documentaţiilor cadastrale şi de înscriere în cartea funciară;
    - ortofotoplanul corespunzător unităţii administrativ-teritoriale sau sectorului cadastral;
    - planurile cadastrale/topografice;
    - planurile parcelare, avizate de comisia locală, recepţionate de către OCPI;
    - fişierele .pdf extrase din baza de date a titlurilor de proprietate şi datele textuale din DDAPT;
    - baza de date a registrelor de transcripţiuni-inscripţiuni;
    - copii ale cărţilor funciare;
    - PAD active provenite din înregistrarea sporadică;
    - fişiere .cgxml cu date din baza de date a aplicaţiei e-Terra;
    - date referitoare la reţeaua naţională geodezică (planimetrie, altimetrie);
    - alte documentaţii (hărţi de carte funciară, cadastru imobiliar-edilitar, sisteme informaţionale specifice, etc.), în măsura în care sunt necesare realizării lucrărilor;
    - datele preluate de la autorităţile şi instituţiile publice centrale şi locale.

    3.2.3. Recunoaşterea terenului În cadrul acestei operaţiuni Prestatorul parcurge următoarele etape:
    - identificarea formelor de relief;
    - identificarea limitelor UAT;
    - recunoaşterea punctelor din reţeaua geodezică;
    - identificarea zonelor în care sunt necesare ridicări topografice;
    - identificarea zonelor în care se efectuează măsurători ale imobilelor în teren cu participarea deţinătorilor;
    - identificarea zonelor care au făcut obiectul legilor proprietăţii, precum şi a zonelor necooperativizate, dacă este cazul;
    - identificarea zonelor cu potenţiale dificultăţi: imobile deţinute de comunităţi etnice minoritare (romi, saşi, slovaci, etc.), imobile aflate în litigiu pe rolul instanţelor, etc.

    3.2.4. Realizarea raportului preliminar
    Raportul Preliminar este documentaţia în care Prestatorul prezintă soluţiile tehnice, detalierea fiecărei operaţiuni, volumul de lucrări pe etape şi tipuri de operaţiuni, alocarea resurselor umane, stabilirea termenelor de îndeplinire a obiectivelor şi orice alte informaţii relevante privind evaluarea soluţiei tehnice propuse.
    Analizele din Raportul preliminar se fac la nivel de UAT (dacă în contract este prevăzut faptul că lucrarea acoperă întregul UAT) sau la nivelul sectoarelor cadastrale prevăzute în contract.
    Raportul preliminar include:
    1. Evaluarea datelor primite;
    2. Recunoaşterea terenului: identificarea zonelor cooperativizate şi necooperativizate, estimarea volumului de măsurători şi precizarea modului de realizare a acestora;
    3. Descrierea soluţiei tehnice;
    4. Proiectarea sau actualizarea sectoarelor cadastrale;
    5. Sistemul de asigurare a calităţii;
    6. Evaluarea riscurilor;
    7. Programul lucrărilor care prezintă metodele generale, organizarea, ordinea şi termenele de realizare a lucrărilor. Se detaliază programul pentru fiecare UAT/sector cadastral în termeni de resurse umane şi tehnice implicate în diverse etape de producţie, persoane responsabile pentru fiecare flux de producţie, etc. Programul lucrărilor include planul principalelor activităţi;
    8. Raportul de analiză privind derularea campaniei de informare locală şi planul de acţiune aferent;
    9. Un eşantion format din 20 de fişiere .cgxml şi fişierele ID.pdf asociate.
    Programul lucrărilor se actualizează în conformitate cu prevederile contractului şi constatările Raportului preliminar.
    Planul principalelor activităţi se realizează conform modelului de mai jos:
    Judeţ:
    UAT/sector cadastral:

 ┌────┬───────────────────┬────────────┬────────┬──────────────┬──────────────┐
 │Nr. │Denumire activitate│Locul │Nr. │Nr. zile │Perioadă │
 │crt.│ │desfăşurării│persoane│calendaristice│calendaristică│
 │ │ │ │alocate │ │ │
 ├────┼───────────────────┼────────────┼────────┼──────────────┼──────────────┤
 │ 1 │Colectare şi │ │ │ │ │
 │ │integrare date │ │ │ │ │
 ├────┼───────────────────┼────────────┼────────┼──────────────┼──────────────┤
 │ 2 │Realizare │ │ │ │ │
 │ │măsurători │ │ │ │ │
 │ │topografice │ │ │ │ │
 ├────┼───────────────────┼────────────┼────────┼──────────────┼──────────────┤
 │ 3 │Identificare şi │ │ │ │ │
 │ │măsurare limite │ │ │ │ │
 │ │imobile │ │ │ │ │
 ├────┼───────────────────┼────────────┼────────┼──────────────┼──────────────┤
 │ 4 │Colectare acte de │ │ │ │ │
 │ │proprietate │ │ │ │ │
 ├────┼───────────────────┼────────────┼────────┼──────────────┼──────────────┤
 │ 5 │Integrare date şi │ │ │ │ │
 │ │generare fişiere │ │ │ │ │
 │ │cgxml │ │ │ │ │
 ├────┼───────────────────┼────────────┼────────┼──────────────┼──────────────┤
 │ 6 │Realizare documente│ │ │ │ │
 │ │tehnice │ │ │ │ │
 ├────┼───────────────────┼────────────┼────────┼──────────────┼──────────────┤
 │ 7 │Publicare documente│ │ │ │ │
 │ │tehnice, │ │ │ │ │
 │ │soluţionare cereri │ │ │ │ │
 │ │de │ │ │ │ │
 │ │rectificare/ │ │ │ │ │
 │ │contestaţii │ │ │ │ │
 ├────┼───────────────────┼────────────┼────────┼──────────────┼──────────────┤
 │ 8 │Actualizare │ │ │ │ │
 │ │documente tehnice │ │ │ │ │
 └────┴───────────────────┴────────────┴────────┴──────────────┴──────────────┘


    Pe parcursul derulării lucrărilor de înregistrare sistematică fiecărui imobil i se alocă de către Prestator un identificator unic la nivelul UAT (ID - număr natural de la 1 la n).
    Datele grafice şi textuale asociate unui imobil sunt stocate în fişiere tip xml cu denumirea ID.cgxml iar actele asociate acestuia sunt stocate în fişiere tip pdf cu denumirea ID.pdf.
    În cazul unităţilor individuale din construcţiile de tip condominiu (UI), denumirea fişierelor .pdf asociate este de forma:
    ID-Cn-Um.pdf, unde:
    ID - identificator imobil
    Cn - litera "C" urmată de numărul de ordine al construcţiei condominiu
    Um - litera "U" urmată de numărul de ordine al UI din cadrul construcţiei condominiu.
    Releveele executate pentru unităţile individuale din construcţiile condominiu se stochează în fişiere .jpg cu denumirea ID-Cn-Um-Rp.jpg, unde ID, Cn, Um au semnificaţia de mai sus, iar Rp reprezintă litera "R" urmată de numărul de ordine al imaginilor.
    Fişierele .cgxml din eşantion se realizează cu respectarea formatului prezentat în Anexa nr. 8 şi a regulilor de verificare şi validare din Manualul aplicaţiei WebCadgen. Imobilele pentru care se generează fişierele .cgxml trebuie să formeze o zonă compactă. Codul SIRSUP utilizat este cel al UAT pentru care se execută lucrările de înregistrare sistematică. Datele conţinute în fişiere pot fi reale sau fictive. Fişierele ID.pdf asociate pot conţine acte de proprietate sau dacă acestea nu există, se asociază un fişier .pdf care conţine textul "TEST".
    Planul sectoarelor cadastrale propuse se tipăreşte la scara 1:10.000 şi conţine, după caz, în funcţie de termenii contractuali:
    - limita UAT;
    - limitele intravilanelor componente;
    - limitele şi numerotarea sectoarelor cadastrale;
    - ortofotoplanul.
    Raportul preliminar se predă Achizitorului conform graficului de livrare stabilit în contract.
    Prin Raportul preliminar, Prestatorul nu poate aduce modificări care să contravină prevederilor contractuale sau celor din specificaţiile tehnice şi nu poate stabili atribuţii suplimentare în sarcina Achizitorului sau a OCPI.
    În cazul în care Achizitorul este unitatea administrativ-teritorială, Raportul preliminar se recepţionează de o Comisie de recepţie desemnată de primarul UAT, comisie din care face parte şi un reprezentant al OCPI. Comisia de recepţie întocmeşte procesul verbal de recepţie a Raportului preliminar, în baza căruia Achizitorul emite Certificatul de Acceptanţă.
    În cazul în care Achizitorul este ANCPI, Raportul preliminar se transmite la ANCPI în vederea efectuării recepţiei. Comisia de recepţie, numită prin ordin al Directorului General al ANCPI, întocmeşte procesul verbal de recepţie a Raportului preliminar, pe baza căruia Achizitorul emite Certificatul de Acceptanţă.
    În cazul în care Raportul preliminar nu corespunde cerinţelor din specificaţiile tehnice, Prestatorul îl reface în termen de 14 zile de la data comunicării procesului verbal de constatare. O copie a Certificatului de Acceptanţă şi a Raportului preliminar se transmit la OCPI.

    3.3. Derularea lucrărilor de specialitate
    Lucrările de specialitate se realizează în Sistemul naţional de proiecţie Stereografic 1970, denumit şi Stereo 70.
    În cadrul lucrărilor de înregistrare sistematică, în cartea funciară se înregistrează suprafeţele rezultate din măsurători.
    În cazul imobilelor împrejmuite se înscrie suprafaţa determinată prin măsurători indiferent de zona în care imobilele sunt situate (zona cooperativizată sau necooperativizată). Prin excepţie, în cazul imobilelor împrejmuite situate în extravilanul zonelor cooperativizate, se aplică prevederile stabilite pentru imobilele neîmprejmuite, la litera b).
    În cazul imobilelor neîmprejmuite:
    a) situate în intravilan, în cartea funciară se înscrie suprafaţa determinată prin măsurători în favoarea proprietarului iar în lipsa actelor de proprietate, în favoarea posesorului;
    b) situate în extravilan care au făcut obiectul legilor fondului funciar, în cartea funciară se înscrie suprafaţa din Titlul de proprietate iar aceste imobile nu fac obiectul procedurii atestării posesiei, prevăzută de art. 13 din Lege. În acest caz, surplusul de teren rămâne la dispoziţia comisiei locale, care poate opta pentru constituirea rezervei sau poate atribui diferenţa de teren proprietarilor din tarla, în baza hotărârii comisiei, după soluţionarea eventualelor contestaţii;
    c) situate în zonele necooperativizate, în cartea funciară se înregistrează suprafaţa măsurată, iar pentru suprafaţa deţinută în plus faţă de actele de proprietate se înscrie posesorul. În cazul în care nu există acte de proprietate, pentru suprafaţa determinată prin măsurători se înscrie posesorul.

    3.3.1. Determinarea tarlalelor, cvartalelor şi sectoarelor cadastrale
    Determinarea sectoarelor cadastrale se realizează cu scopul de a facilita localizarea imobilelor pe planul cadastral şi de a gestiona cât mai eficient informaţiile grafice.
    Sectorul cadastral este delimitat de elemente liniare stabile în timp (şosele, ape, canale, diguri, căi ferate, etc.) precum şi de limita intravilanelor, respectiv limita UAT - ului.
    Sectorul cadastral 0 cuprinde totalitatea elementelor liniare stabile în timp şi care definesc sectoarele cadastrale.
    La stabilirea sectoarelor cadastrale se utilizează: limitele UAT deţinute de OCPI, ortofotoplanul, limitele intravilanelor, planurile topografice sau cadastrale scara 1:2000, 1:5000 sau 1:10.000, planul cadastral de ansamblu scara 1:10.000, etc.
    Limitele ce definesc sectoarele cadastrale nu intersectează limitele de imobile.
    În cadrul acestei activităţi se stabilesc:
    - limitele sectoarelor cadastrale;
    - numerotarea sectoarelor cadastrale.
    Numerotarea sectoarelor cadastrale se realizează cu cifre arabe începând cu numărul 1, din partea de nord-vest a teritoriului UAT şi se continuă în ordinea crescătoare a numerelor, în mod convenabil, din aproape în aproape, în aşa fel încât să se parcurgă tot teritoriul, până la ultimul sector din partea de sud. După terminarea numerotării sectoarelor din extravilan, în continuarea acestei numerotări, se numerotează sectoarele din intravilan, începând cu localitatea reşedinţă a UAT şi apoi cu celelalte localităţi, în ordinea depărtării lor faţă de reşedinţă.
    Limitele cvartalelor şi tarlalelor coincid cu limitele care definesc imobilele.
    Precizia care trebuie asigurată este corespunzătoare preciziei grafice a scării planului, luând în considerare o eroare grafică de 0,2 mm. Pentru asigurarea unei precizii uniforme la nivelul întregului plan cadastral, elementele digitizate se constrâng/verifică, prin măsurători topografice efectuate în punctele caracteristice ale tarlalei/cvartalului (cel puţin 4 puncte caracteristice pentru fiecare tarla/cvartal).
    În zonele de şes determinarea limitelor tarlalelor/cvartalelor se face atât în intravilan cât şi în extravilan prin digitizare sau măsurători topografice.
    În zonele de deal şi de munte determinarea limitelor tarlalelor/cvartalelor se face atât în intravilan cât şi în extravilan prin măsurători topografice.

    3.3.2. Identificarea limitelor imobilelor
    Lucrările sistematice de cadastru se realizează potrivit Legii, prin utilizarea reprezentării grafice a limitelor unităţii administrativ-teritoriale şi a limitelor intravilanelor deţinute de OCPI.
    Preciziile care trebuie asigurate sunt cele corespunzătoare planului la scara 1:5000 pentru extravilan şi planului la scara 1:2000 pentru intravilan.
    În cazul în care un imobil este traversat de limita de demarcare între intravilan şi extravilan, acel imobil se desparte în două imobile, unul compus din porţiunea din intravilan şi celălalt din porţiunea situată în extravilan.
    Reprezentarea grafică a imobilelor înregistrate anterior în planul cadastral sau topografic şi în cartea funciară poate fi corectată fără acordul proprietarilor, în situaţia în care aceasta nu coincide cu situaţia reală constatată în teren.
    Prin corectarea reprezentării grafice a imobilelor se înţelege orice modificare a formei grafice şi a poziţiei imobilului precum şi a suprafeţei înscrise în cartea funciară.

    3.3.2.1. Stabilirea limitelor imobilelor situate în intravilan
    Imobilul împrejmuit este acel imobil ale cărui limite sunt materializate prin elemente stabile în timp (ex: garduri), clar identificabile.
    Limitele imobilelor împrejmuite pot fi determinate:
   - prin măsurători topografice ale tuturor punctelor de detaliu;
   - prin metodă combinată, măsurători topografice ale detaliilor liniare şi vectorizarea planurilor, în zonele în care există planuri cadastrale, topografice sau ortofotoplan la scara 1:2000 (sau scări mai mari).
    În cazul imobilelor neîmprejmuite, limitele se stabilesc prin măsurători, în prezenţa deţinătorilor şi pe baza planurilor existente.
    În cazul construcţiilor, punctele caracteristice se determină prin măsurători topografice expeditive. Lăţimea străzilor, drumurilor comunale şi uliţelor se stabileşte între limitele imobilelor. Detaliile liniare (drumuri, străzi, uliţe, căi ferate, diguri, ape, etc.) constituie imobile şi se înregistrează în cadastru ca atare.

    3.3.2.2. Stabilirea limitelor imobilelor situate în extravilan
    Pentru zonele unde există planuri parcelare în format vector:
    - întocmit în Sistem Stereografic 1970, limitele imobilelor se preiau şi integrează în planul cadastral, în cazul în care reflectă situaţia din acte şi din teren;
    - întocmit în sistem de coordonate local sau alte sisteme de coordonate se realizează o poziţionare a planului parcelar în Sistemul Stereografic 1970. În cazul în care, în urma poziţionării se constată că planul parcelar reflectă situaţia din acte şi din teren, limitele imobilelor se integrează în planul cadastral.
    Pentru zonele unde există planuri parcelare în format raster, acestea se georeferenţiează, iar limitele imobilelor se determină prin vectorizarea planului şi se introduc în planul cadastral, în cazul în care reflectă situaţia din acte şi teren.
    În situaţia în care nu există planuri parcelare, limitele imobilelor se stabilesc în baza informaţiilor obţinute de la OCPI, primărie şi deţinători.
    În cazul imobilelor din extravilan care au făcut obiectul legilor proprietăţii, dacă în urma măsurării unei tarlale se constată un deficit de suprafaţă, diferenţa de teren dintre suprafaţa înscrisă în actul de proprietate şi cea existentă în teren, poate fi alocată în altă tarla, cu acordul proprietarului în cauză, exprimat în formă autentică notarială, ţinând seama de situaţia de fapt şi pe baza planului parcelar modificat de către Prestator.
    Planul parcelar modificat de către Prestator se aprobă prin hotărâre a comisiei locale pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor, după soluţionarea contestaţiilor.
    Măsurătorile topografice se execută în conformitate cu normele tehnice în vigoare.

    3.3.3. Pregătirea fişei de date a imobilului
    Prestatorul integrează şi corelează în fişa de date a imobilului informaţiile provenite din toate sursele de date disponibile.
    Prestatorul generează fişe de date pentru toate imobilele. În etapa de realizare a interviurilor la teren, fişa de date este completată sau actualizată şi semnată de către o persoană fizică autorizată din echipa Prestatorului. Fişa de date constituie un document de lucru, care poate fi completat, corectat, modificat.
    Modelul fişei de date a imobilului se regăseşte în Anexa nr. 4.

    3.3.4. Identificarea deţinătorilor şi colectarea actelor

    3.3.4.1. Identificarea deţinătorilor
    Imobilul cu deţinător identificat este acel imobil pentru care, după caz:
    a) dreptul de proprietate este dovedit cu acte juridice legale;
    b) posesia este stabilită conform prevederilor art. 13 din Lege.
    În cazul în care proprietarul imobilului este identificat, iar din evidenţele primăriei rezultă faptul că acesta este decedat, în fişa de date a imobilului, la coloana Observaţii, la punctul 3, Proprietatea/Posesia, se face menţiunea "proprietar decedat".
    Imobilul cu deţinător neidentificat este acel imobil pentru care nici o instituţie implicată nu poate să pună la dispoziţie informaţiile sau evidenţele necesare pentru identificarea deţinătorului.
    În fişa de date a imobilului pentru care nu a fost identificat deţinătorul, la punctul 3, Proprietatea/Posesia, în a doua coloană se înscrie "Proprietar neidentificat".
    În acest caz, în fişierul .cgxml corespunzător imobilului se completează câmpurile asociate geometriei imobilului şi câmpurile corespunzătoare părţii I a cărţii funciare, în partea a II-a a cărţii funciare se completează câmpurile corespunzătoare înscrierii provizorii a dreptului de proprietate în favoarea unităţii administrativ-teritoriale, prevăzută de art. 13 alin. (10) din Lege iar în coloana "Observaţii privitoare la proprietar" din Registrul cadastral al imobilelor se menţionează textul "Proprietar neidentificat".
    Pentru imobilele situate în regiunile de carte funciară supuse Decretului-lege nr. 115/1938 pentru unificarea dispoziţiunilor privitoare la cărţile funciare şi care se identifică parţial cu un număr topografic, în cuprinsul fişierului .cgxml, la introducerea datelor despre imobil, în secţiunea asociată părţii I a cărţii funciare, în câmpul "Observaţii/Referinţe" se menţionează textul "parte din nr. topografic. . .".
    Sarcinile imobilelor, care nu sunt stinse prin împlinirea termenului sau din orice altă cauză, precum şi ipotecile înscrise în cărţile funciare se preiau obligatoriu în fişierele cgxml.
    Cu ocazia identificării imobilelor neîmprejmuite din extravilan, Prestatorul analizează actele de proprietate privitoare la aceste imobile, în vederea stabilirii suprafeţelor deţinute în plus faţă de suprafaţa înscrisă în actele de proprietate.
    În aceste cazuri se procedează astfel:
    - în cazul imobilelor din zonele cooperativizate, suprafaţa deţinută în plus rămâne la dispoziţia comisiei locale pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor, care poate opta pentru constituirea rezervei sau poate atribui diferenţa de teren celor din tarla, în baza hotărârii comisiei locale, după soluţionarea eventualelor contestaţii;
    - în cazul imobilelor din zonele necooperativizate, suprafaţa deţinută în plus faţă de cea înscrisă în actele de proprietate se înregistrează în favoarea posesorului. În acest caz, pentru suprafeţele deţinute în plus nu se formează imobile noi. În lipsa actelor de proprietate, se înscrie posesorul pentru întreaga suprafaţa măsurată.
    Stabilirea categoriei de folosinţă
    Categoriile de folosinţă ale parcelelor se stabilesc în conformitate cu prevederile legale şi se înscriu cu denumirile stabilite de lege. Limitele acestora se stabilesc prin măsurători expeditive.
    Identificarea construcţiilor
    Construcţiile identificate pe teren se consemnează în fişa de date a imobilului. Pentru fiecare construcţie se menţionează actele de dobândire ori lipsa acestora.
    În cazul construcţiilor fără acte, realizate înainte de 1 august 2001, care este data intrării în vigoare a Legii nr. 453/2001 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii şi unele măsuri pentru realizarea locuinţelor, acestea se înscriu în baza certificatului de atestare fiscală eliberat de primar, prin care se atestă achitarea tuturor obligaţiilor fiscale de plată datorate autorităţii administraţiei publice locale.
    Se înregistrează construcţiile permanente clasificate după destinaţiile stabilite în conformitate cu prevederile legale.
    Situaţia construcţiilor condominiu
    În cazul unui imobil cu construcţie de tip condominiu se generează un singur fişier .cgxml care include date despre:
    a) terenul pe care se află construcţiile;
    b) construcţiile condominiu şi individuale;
    c) unităţile individuale componente ale condominiului.
    În situaţiile prevăzute la punctele a) şi b) se întocmeşte o singură fişă de date, iar pentru situaţia prevăzută la punctul c), pentru fiecare UI se întocmeşte, separat, câte o fişă de date.
    Prestatorul execută releveele unităţilor individuale componente ale construcţiilor de tip condominiu. Releveul se furnizează sub forma unui fişier de tip imagine JPEG, având extensia .jpg şi denumirea de tipul ID-Cn-Um-Rp.jpg. Imaginea conţine: textul "RELEVEU UNITATE INDIVIDUALĂ", textul "Scara .......... " (se completează scara), releveul executat de Prestator sau existent, urmat de tabelul centralizator cu suprafeţe utile ale încăperilor unităţii individuale.
    Fişierul de tip imagine trebuie să aibă următoarele caracteristici:
    - rezoluţie 300 dpi;
    - număr de culori: Grayscale (8 biţi).
    În funcţie de dimensiunea şi scara la care este produs releveul, imaginea se încadrează în una din următoarele dimensiuni:
    - 170 mm lăţime x 220 mm înălţime având 2007 x 2480 pixeli;
    - 250 mm lăţime x 130 mm înălţime având 2952 x 1535 pixeli;
    - 250 mm lăţime x 330 mm înălţime având 2952 x 3897 pixeli;
    - 375 mm lăţime x 210 mm înălţime având 4429 x 2480 pixeli.
    Situaţia litigiilor
    În cazul în care imobilele fac obiectul unor procese înregistrate pe rolul instanţelor, în fişele de date ale imobilelor implicate, se consemnează la punctul 4. "Notări, procese, interdicţii, etc.", următoarea menţiune: "în litigiu cu imobilul ID ............., nr. dosar .........., instanţa ........... obiect ...............".
    Această notare se efectuează şi în fişierele cgxml ale imobilelor în cauză.

    3.3.4.2. Colectarea actelor
    Prestatorul colectează, în copie legalizată, actele juridice care atestă dreptul de proprietate sau alte drepturi reale, care conţin modificări ale configuraţiei imobilelor sau atestă alte acte, fapte ori raporturi juridice privitoare la imobile.
    Copiile legalizate ale documentelor se preiau numai dacă acestea nu există în arhiva OCPI sau a primăriei. În aceste cazuri se eliberează copii ale documentelor certificate pentru conformitate cu originalul celor din arhivă.
    La cererea Prestatorului primăria eliberează copii legalizate ale actelor necesare întocmirii documentelor tehnice, în condiţiile art. 17 al Legii notarilor publici şi a activităţii notariale nr. 36/1995, republicată, cu modificările ulterioare, potrivit căruia: "Secretarii consiliilor locale ale comunelor şi oraşelor unde nu funcţionează birouri ale notarilor publici îndeplinesc, la cererea părţilor, legalizarea copiilor de pe înscrisuri, cu excepţia înscrisurilor sub semnătură privată."
    În cazul localităţilor unde funcţionează birouri ale notarilor publici, în cadrul campaniei de informare publică pe care o desfăşoară, Prestatorul înştiinţează cetăţenii cu privire la necesitatea legalizării pe cale notarială a copiilor actelor de proprietate.
    Dacă s-au efectuat transmisiuni succesive ale unui imobil neînscris în cartea funciară, în vederea înregistrării în documentele tehnice este suficientă prezentarea ultimului act doveditor al drepturilor reale privitoare la imobil.
    În caz de refuz al prezentării actelor de identitate, completarea datelor personale se face prin preluarea datelor de la Serviciile publice comunitare de evidenţă a persoanelor, organizate la nivelul consiliilor locale.
    În cazul imobilelor proprietatea publică a statului sau a unităţilor administrativ-teritoriale, în lipsa actelor de proprietate, dovada dreptului de proprietate se face cu extrasele din inventarul centralizat al bunurilor respective, atestat de Guvern în condiţiile legii, certificate pentru conformitate. Pentru imobilele proprietatea publică a unităţilor administrativ-teritoriale, în lipsa extraselor de pe inventarul bunurilor respective, se poate înscrie provizoriu dreptul de proprietate în favoarea unităţilor administrativ-teritoriale în cauză, în baza hotărârii emise în condiţiile legii de consiliile judeţene, de Consiliul general al Municipiului Bucureşti ori de consiliile locale.
    În cazul imobilelor proprietate privată a unităţilor administrativ-teritoriale, dovada dreptului de proprietate se face cu actele juridice de dobândire a acestor imobile.
    Autorităţile şi instituţiile publice centrale şi locale au obligaţia, conform legii, de a pune la dispoziţia ANCPI, gratuit, datele, informaţiile şi copiile certificate ale documentelor referitoare la imobilele pe care le deţin, în vederea înscrierii acestora în cartea funciară.
    Conform prevederilor legale, primarul pune la dispoziţia Prestatorului, prin compartimentele de resort, toate informaţiile şi evidenţele deţinute de primărie, privitoare la imobile şi deţinători. De asemenea, primarul eliberează certificatele necesare realizării lucrărilor, în termen de 30 de zile de la solicitare.

    3.3.4.3. Procedura prin care se constată că posesorul este considerat proprietar
    Persoana care posedă un imobil ca proprietar necontestat se înscrie în cartea funciară pe baza procedurii certificării de fapte îndeplinite de notarul public.
    Constatarea că posesorul este cunoscut ca proprietar al imobilului, pe baza posesiei exercitate sub nume de proprietar necontestat, se îndeplineşte de către notarul public, la sesizarea oficiului teritorial, prin eliberarea certificatului pentru înscrierea în cartea funciară a posesorului ca proprietar, în baza căruia se intabulează dreptul de proprietate.
    Prestatorul înştiinţează posesorii identificaţi asupra procedurii de urmat în vederea obţinerii certificatului pentru înscrierea în cartea funciară ca proprietari.
    Eliberarea certificatului pentru înscrierea în cartea funciară a posesorului ca proprietar se aplică pentru:
    - imobilele situate în intravilan, fie că acestea sunt împrejmuite sau neîmprejmuite, indiferent dacă au făcut sau nu obiectul legilor fondului funciar;
    - imobilele împrejmuite situate în extravilan, indiferent dacă au făcut sau nu obiectul legilor fondului funciar;
    - imobilele neîmprejmuite situate în extravilan, cu excepţia celor care au făcut obiectul legilor fondului funciar.
    Dispoziţiile referitoare la eliberarea certificatului nu se aplică imobilelor neîmprejmuite situate în extravilan care au făcut obiectul legilor fondului funciar, imobilelor aflate în domeniul public sau privat al statului sau al unităţii administrativ-teritoriale, imobilelor scoase din circuitul juridic şi imobilelor care fac obiectul unui litigiu aflat pe rolul instanţelor de judecată.
    Documentele care stau la baza eliberării certificatului pentru înscrierea în cartea funciară a posesorului ca proprietar sunt cele prevăzute la art. 13 alin. (3) din Legea cadastrului şi a publicităţii imobiliare, nr. 7/1996, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv:
    a) adeverinţă emisă de primărie din care să rezulte că:
    1. s-a îndeplinit procedura de afişare a documentelor tehnice ale cadastrului în care se înscriu informaţiile cu privire la imobile şi posesorii acestora, precum şi faptul că posesorii nu au fost contestaţi;
    2. nu s-au formulat contestaţii sau cereri de rectificare cu privire la posesie;
    b) planul cadastral al sectorului cadastral în care este situat imobilul, întocmit de către persoana autorizată să execute lucrările de cadastru, verificat şi avizat de către oficiul teritorial;
    c) certificatul eliberat de primăria în a cărei rază teritorială este situat imobilul, din care să rezulte că:
    1. posesorul este cunoscut că deţine imobilul sub nume de proprietar;
    2. imobilul nu face parte din domeniul public sau nu a fost înscris în evidenţe ca fiind în domeniul privat al statului sau al unităţilor administrativ-teritoriale;
    d) declaraţia pe proprie răspundere a posesorului dată în formă autentică, prin care acesta declară că:
    1. posedă imobilul sub nume de proprietar;
    2. este sau nu căsătorit; în cazul în care este căsătorit, se precizează şi regimul matrimonial;
    3. nu a înstrăinat sau grevat imobilul;
    4. imobilul nu a fost scos din circuitul juridic;
    5. imobilul nu face obiectul vreunui litigiu;
    6. imobilul este deţinut sau nu pe cote-părţi; în cazul în care imobilul este deţinut pe cote- părţi, toţi posesorii declară întinderea cotelor;
    e) înscrisul doveditor al posesiei provine de la părţile semnatare ale acestuia; în cazul în care nu există înscris doveditor, posesorul declară că nu deţine şi nu are cunoştinţă de existenţa unui astfel de înscris;
    f) înscrisul doveditor al posesiei, indiferent de forma în care este întocmit, atunci când acesta există;
    g) copie de pe actele de identitate şi stare civilă.
    Prestatorul colectează de la posesori: copia actelor de identitate şi a actelor de stare civilă, copia înscrisurilor doveditoare ale posesiei, atunci când acestea există. Certificatul prevăzut de art. 13 alin. (3) lit. c) din Lege şi declaraţia pe proprie răspundere a posesorului dată în formă autentică conform art. 13 alin. (3) din Lege, pot fi depuse în perioada de publicare a documentelor tehnice ale cadastrului şi în cea de soluţionare a cererilor de rectificare/contestaţiilor, la comisia OCPI care funcţionează la primărie.
    Primăria eliberează la cererea Prestatorului certificatul prevăzut de art. 13 alin. (3) lit. c) din Lege pentru atestarea posesiei. Certificatul se eliberează pentru suprafaţa rezultată din măsurători.
    Procedura prin care se constată că posesorul este considerat proprietar se stabileşte prin protocol încheiat între ANCPI şi Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România.

    3.3.5. Întocmirea documentelor tehnice ale cadastrului
    Documentele tehnice ale cadastrului se întocmesc pe sectoare cadastrale şi evidenţiază situaţia de fapt, constatată de către comisia care a desfăşurat lucrările sistematice de cadastru.
    Documentele tehnice constituie temeiul înregistrării din oficiu a imobilelor în cadastru şi în cartea funciară.
    Conform legii, primarul contrasemnează documentele tehnice, anterior recepţiei de către OCPI, în termen de 30 de zile de la înregistrarea solicitării.

    3.3.5.1. Structura de directoare folosită la predarea datelor la OCPI
    Livrarea nr. 1 se predă pe DVD iar livrările ulterioare, respectiv, "Documentele tehnice ale cadastrului - copie spre publicare" şi "Documentele tehnice ale cadastrului - copie finală" pe HDD.
    Pe eticheta suportului se menţionează:
    - Cadastru sistematic UAT ...;
    - Livrarea nr. ..../Sector cadastral nr. ..... ;
    - Conţinutul livrării.
    Structura de directoare utilizată la predare este prezentată în Anexa nr. 6.

    3.3.5.2. Livrabile
    Documentaţia finală, întocmită pe sectoare cadastrale, se predă în formatele, în numărul de exemplare şi cu respectarea celor menţionate în tabelul de mai jos:

    TABEL LIVRABILE

    Livrarea nr. 1 - Raportul Preliminar

 ┌────┬──────────────────────────────────────────┬────────────────────────────┐
 │Nr. │ Livrabilul │ Format/nr. exemplare*1) │
 │Crt.│ ├─────────────┬──────────────┤
 │ │ │Format hârtie│Format digital│
 ├────┼──────────────────────────────────────────┼─────────────┼──────────────┤
 │ 1 │Raportul preliminar │da, 1 ex. │.doc şi .pdf │
 └────┴──────────────────────────────────────────┴─────────────┴──────────────┘

-----
    *1) Planul cu propunerea sectoarelor cadastrale se predă în format analogic şi digital (.dxf şi .shp), iar fişierele .cgxml în format digital.

    Livrarea nr. 2 - Documentele tehnice ale cadastrului - copie spre publicare

 ┌────┬──────────────────────────────────────────┬────────────────────────────┐
 │Nr. │ Livrabilul │ Format/nr. exemplare │
 │Crt.│ ├─────────────┬──────────────┤
 │ │ │Format hârtie│Format digital│
 ├────┼──────────────────────────────────────────┼─────────────┼──────────────┤
 │ 1 │Memoriu tehnic cu descrierea lucrărilor │da, 1 ex. │.doc şi .pdf │
 │ │efectuate │ │ │
 ├────┼──────────────────────────────────────────┼─────────────┼──────────────┤
 │ 2 │Fişele de date ale imobilelor, actele │da, 1 ex. │.pdf │
 │ │colectate în cadrul lucrărilor sistematice│ │ │
 │ │de cadastru │ │ │
 ├────┼──────────────────────────────────────────┼─────────────┼──────────────┤
 │ 3 │Releveele unităţilor individuale din │da, inclus la│.jpg │
 │ │construcţiile condominiu │nr. ctr. 5 │ │
 ├────┼──────────────────────────────────────────┼─────────────┼──────────────┤
 │ 4 │Fişierele .cgxml │nu │.xml │
 ├────┼──────────────────────────────────────────┼─────────────┼──────────────┤
 │ 5 │Registrul cadastral al imobilelor │da, 1 ex. │.doc/.txt şi │
 │ │(inclusiv releveele UI formatate pentru │ │.pdf │
 │ │publicare) │ │(fişierele │
 │ │ │ │.doc/.txt nu │
 │ │ │ │includ │
 │ │ │ │releveele UI) │
 ├────┼──────────────────────────────────────────┼─────────────┼──────────────┤
 │ 6 │Opisul alfabetic al titularilor │da, 1 ex. │.doc/.txt şi │
 │ │drepturilor reale de proprietate, al │ │.pdf │
 │ │posesorilor şi al altor deţinători │ │ │
 ├────┼──────────────────────────────────────────┼─────────────┼──────────────┤
 │ 7 │Planul cadastral de ansamblu │da, 1 ex. │.tiff │
 │ │sc. 1:10.000*3) │ │georeferenţiat│
 │ │ │ │/.shp/.dxf şi │
 │ │ │ │.pdf*2) │
 ├────┼──────────────────────────────────────────┼─────────────┼──────────────┤
 │ 8 │Planurile cadastrale │da, 1 ex. │.tiff │
 │ │ │ │georeferenţiat│
 │ │ │ │/.shp/.dxf şi │
 │ │ │ │.pdf*2) │
 ├────┼──────────────────────────────────────────┼─────────────┼──────────────┤
 │ 9 │Raport de control intern al calităţii │da, 1 ex. │.doc şi .pdf │
 ├────┼──────────────────────────────────────────┼─────────────┼──────────────┤
 │10 │Raport de monitorizare a participării │da, 1 ex. │.doc şi .pdf │
 │ │grupurilor vulnerabile la lucrările de │ │ │
 │ │cadastru sistematic │ │ │
 ├────┼──────────────────────────────────────────┼─────────────┼──────────────┤
 │11 │Raportul de monitorizare a campaniei de │da, 1 ex. │.doc şi .pdf │
 │ │informare locale │ │ │
 └────┴──────────────────────────────────────────┴─────────────┴──────────────┘


    Livrarea nr. 3 - Documentele tehnice ale cadastrului - copie finală

 ┌────┬──────────────────────────────────────────┬────────────────────────────┐
 │Nr. │ Livrabilul │ Format/nr. exemplare │
 │Crt.│ ├─────────────┬──────────────┤
 │ │ │Format hârtie│Format digital│
 ├────┼──────────────────────────────────────────┼─────────────┼──────────────┤
 │ 1 │Cereri de rectificare, contestaţii, acte, │nu │.pdf │
 │ │procese verbale, etc. │ │ │
 ├────┼──────────────────────────────────────────┼─────────────┼──────────────┤
 │ 2 │Releveele unităţilor individuale din │da, inclus │.jpg │
 │ │construcţiile condominiu │la nr. ctr. 4│ │
 ├────┼──────────────────────────────────────────┼─────────────┼──────────────┤
 │ 3 │Fişierele .cgxml │nu │.xml │
 ├────┼──────────────────────────────────────────┼─────────────┼──────────────┤
 │ 4 │Registrul cadastral al imobilelor │da, 2 ex. │.doc/.txt şi │
 │ │(inclusiv releveele UI formatate pentru │ │.pdf │
 │ │publicare) │ │(fişierele │
 │ │ │ │.doc/.txt nu │
 │ │ │ │includ │
 │ │ │ │releveele UI) │
 ├────┼──────────────────────────────────────────┼─────────────┼──────────────┤
 │ 5 │Opisul alfabetic al titularilor │da, 2 ex. │.doc/.txt şi │
 │ │drepturilor reale de proprietate, al │ │.pdf │
 │ │posesorilor şi al altor deţinători │ │ │
 ├────┼──────────────────────────────────────────┼─────────────┼──────────────┤
 │ 6 │Planul cadastral de ansamblu │da, 2 ex. │.tiff │
 │ │sc.1:10.000*3) │ │georeferenţiat│
 │ │ │ │/.shp/.dxf şi │
 │ │ │ │.pdf*2) │
 │ 7 │Planurile cadastrale │da, 2 ex. │.tiff │
 ├────┼──────────────────────────────────────────┼─────────────┼──────────────┤
 │ │ │ │georeferenţiat│
 │ │ │ │/.shp/.dxf şi │
 │ │ │ │.pdf*2) │
 ├────┼──────────────────────────────────────────┼─────────────┼──────────────┤
 │ 8 │Planurile parcelare*4) │da, 2 ex. │.tiff │
 │ │ │ │georeferenţiat│
 │ │ │ │/.shp/.dxf şi │
 │ │ │ │.pdf*2) │
 ├────┼──────────────────────────────────────────┼─────────────┼──────────────┤
 │ 9 │Raport de control intern al calităţii │da, 1 ex. │.doc şi .pdf │
 ├────┼──────────────────────────────────────────┼─────────────┼──────────────┤
 │ 10 │Raportul de monitorizare a campaniei de │da, 1 ex. │.doc şi .pdf │
 │ │informare locale │ │ │
 └────┴──────────────────────────────────────────┴─────────────┴──────────────┘

-----
    *2) Dacă fişierele .tiff georeferenţiate conţin semnăturile şi ştampila sau semnătura electronică, nu se predau şi fişierele .pdf .
    *3) În cazul în care lucrarea nu se predă la nivelul UAT ci pe sectoare cadastrale, la fiecare livrare planul cadastral de ansamblu se completează cu elemente din livrarea anterioară
    *4) Se predau planurile parcelare care au fost modificate conform art. 11 alin. (10) din Lege.

    Toate documentele livrate în format .pdf conţin obligatoriu semnăturile şi ştampila Prestatorului. Este posibilă utilizarea semnăturii electronice, cu precizarea că documentele tipărite trebuie să conţină menţionarea explicită a acestei semnături şi datele Prestatorului care a semnat electronic.
    Actele colectate de la deţinători şi alte documente anexate se predau în format analogic şi digital. Prestatorul scanează actele referitoare la imobile şi deţinători şi creează un fişier .pdf multipage. Fiecărui imobil i se asociază un fişier care se denumeşte ID.pdf, unde ID reprezintă identificatorul imobilului atribuit de Prestator în cadrul lucrării de cadastru sistematic.
    Documentele analogice se predau pe sectoare cadastrale, în dosare care conţin aproximativ 100 de file, ordonate crescător după ID imobil. Pe fiecare dosar se menţionează numele UAT - ului, numărul sectorului cadastral şi intervalul ID conţinut. Ordinea documentelor analogice este identică cu cea din fişierul .pdf.
    Prestatorul realizează controlul intern al calităţii pentru cel puţin 10% din imobilele fiecărui sector cadastral. Modul de verificare şi lista imobilelor verificate se evidenţiază în Raportul de control. Informaţiile privitoare la imobile se verifică în toate componentele livrabilelor: fişiere .cgxml şi .pdf asociate, fişele de date ale imobilelor, registrul cadastral al imobilelor, opisul alfabetic al titularilor drepturilor reale de proprietate, al posesorilor şi al altor deţinători, planuri parcelare, planuri cadastrale, plan cadastral de ansamblu, etc.
    Raportul de control intern al calităţii conţine şi un raport tabelar în care se evidenţiază, pentru fiecare imobil extras din sistemul integrat de cadastru şi carte funciară: identificatorul electronic al imobilului, ID-ul (alocat de Prestator) şi dacă există diferenţe în partea a III-a a cărţii funciare între datele preluate din sistemul menţionat anterior şi cele din fişierul realizat de Prestator. În cazul în care există diferenţe, se precizează care este motivul apariţiei acestora.
    Raportul de control se semnează de managerul de proiect al Prestatorului, de un angajat cu pregătire juridică (care certifică îndeplinirea cerinţelor legale ale datelor) şi de cel puţin un angajat având certificat de autorizare categoria "D" pentru realizarea lucrărilor în domeniul cadastrului, geodeziei şi cartografiei (care certifică prin ştampilă şi semnătură îndeplinirea cerinţelor tehnice prevăzute în specificaţiile tehnice).
    Formatul fişierelor .cgxml este prezentat în Anexa nr. 8. Regulile de verificare şi validare ale fişierelor sunt descrise în Manualul de utilizare a aplicaţiei Web destinată furnizorilor de date rezultate în urma lucrărilor de cadastru (aplicaţie denumită WebCadgen). Prin intermediul acestei aplicaţii Prestatorul descarcă datele disponibile în format xml din baza de date a ANCPI.
    Pentru generarea fişierelor cgxml Prestatorul îşi poate dezvolta propria aplicaţie sau poate utiliza aplicaţia pusă la dispoziţie de ANCPI. Aplicaţia are la bază aceleaşi principii de funcţionare ca şi aplicaţia de generare a fişierelor cpxml utilizată în cadastrul sporadic.
    După semnarea contractului, ANCPI pune la dispoziţia Prestatorului un fişier .xsd conţinând schema fişierului cgxml, Manualul aplicaţiei WebCadgen şi al aplicaţiei de generare a fişierelor cgxml.
    Reprezentanţii Prestatorului care intră în contact cu datele şi informaţiile puse la dispoziţie de ANCPI/OCPI completează formularul de confidenţialitate (Anexa nr. 16). De asemenea,
    Prestatorul transmite ANCPI mandatul prin care acesta autorizează reprezentanţi care pot accesa în numele său baza de date digitală pusă la dispoziţie de către aceasta. În mandat se precizează numele, prenumele, codul numeric personal al reprezentanţilor; se anexează copii ale cărţilor de identitate ale acestora.
    În paralel cu cadastrul sistematic se desfăşoară cadastrul sporadic prin care se modifică în permanenţă evidenţa de cadastru şi publicitate imobiliară a imobilelor.
    În consecinţă, Prestatorul are responsabilitatea de a verifica periodic evidenţele OCPI prin intermediul aplicaţiei WebCadgen şi de a integra noile date cu privire la imobile, în documentele tehnice ale cadastrului. Accesul la aplicaţia WebCadgen se asigură de către ANCPI. Ultima verificare în scopul actualizării se face cu nu mai mult de 10 zile lucrătoare înainte de data predării pentru livrările "Documentele tehnice ale cadastrului - copie spre publicare" şi "Documentele tehnice ale cadastrului - copie finală".
    Documentele tehnice ale cadastrului (Registrul cadastral al imobilelor, Opisul alfabetic al titularilor drepturilor reale de proprietate, al posesorilor şi al altor deţinători, Planul cadastral de ansamblu sc. 1:10.000, Planurile cadastrale) predate la livrarea "Documentele tehnice ale cadastrului - copie spre publicare" poartă menţiunea "Spre publicare", iar cele predate la livrarea "Documentele tehnice ale cadastrului - copie finală" poartă menţiunea "Documente finale". Această menţiune se face pe fiecare pagină/planşă.
    Planurile predate în format analogic se semnează şi ştampilează de reprezentantul Prestatorului.

    3.3.5.3. Tipărirea documentelor tehnice
    Planuri
    Documentaţia finală, întocmită pe sectoare cadastrale, se predă în formatele, în numărul de exemplare şi cu respectarea celor menţionate în Tabelul Livrabile.
    La redactarea planurilor cadastrale se utilizează atlasul de semne convenţionale pentru planurile topografice la scările 1:5.000, 1:2000, 1:1000 şi 1:500, ediţia 1978.
    Registre
    Modelul Registrului cadastral al imobilelor este prezentat în Anexa nr. 2, iar modelul Opisului alfabetic al titularilor drepturilor reale de proprietate, al posesorilor şi al altor deţinători, în Anexa nr. 3.
    Registrul cadastral al imobilelor se întocmeşte pe sectoare cadastrale.
    Filele tipărite, corespunzătoare fiecărui sector cadastral se îndosariază în volume cuprinzând câte 200 de file, ordonate după ID.
    Datele privind construcţiile condominiu dintr-un sector cadastral se îndosariază separat, în volume cuprinzând câte 200 de file, ordonate după ID imobil. Pentru fiecare construcţie condominiu se îndosariază: fila registrului cadastral care se întocmeşte pentru teren şi construcţii, foaia colectivă, filele din registrul cadastral şi releveele fiecărei unităţi individuale componente. Fila din registrul cadastral a unei unităţi individuale este urmată de releveul acesteia. Formatul pentru publicare al releveelor unităţilor individuale este prezentat în Anexa nr. 10.
    Numărul filelor poate fi mai mare sau mai mic, astfel încât informaţiile referitoare la ultimul imobil să fie menţionate integral. Fiecare filă se semnează şi ştampilează de Prestator. Pe coperta fiecărui volum se specifică: denumirea registrului, UAT, sectorul cadastral. Prima pagină a Registrului conţine identificatorii imobilelor componente (eventual intervalul acestora, dacă este cazul). Pe prima pagină a volumelor în care se îndosariază date referitoare la construcţiile tip condominiu, se specifică şi adresa. Paginile fiecărui volum al registrului se numerotează de la 1 la n.
    Opisul alfabetic al titularilor drepturilor reale de proprietate, al posesorilor şi al altor deţinători se întocmeşte pe UAT (în cazul în care lucrarea se predă la nivel de UAT) sau pe sectoare cadastrale şi se îndosariază în volume de câte 200 de file ordonate alfabetic. Numărul filelor poate fi mai mare sau mai mic, astfel încât deţinătorii având aceeaşi iniţială a numelui să fie înscrişi integral. Pe coperta fiecărui volum se specifică: denumirea, UAT şi literele reprezentând iniţialele numelor componente. Prima pagină a opisului se semnează şi ştampilează de către Prestator. Paginile fiecărui volum al opisului alfabetic se numerotează de la 1 la n.

    3.4. Recepţia documentelor tehnice ale cadastrului
    Activităţile, livrările şi recepţiile se realizează conform graficului de activităţi din Anexa nr. 11 şi conform graficului de livrare din contract.
    Recepţia se efectuează de către comisia de recepţie din cadrul OCPI numită prin Ordin al directorului general al Agenţiei Naţionale şi are ca scop verificarea respectării cerinţelor specificaţiilor tehnice din contract şi a reglementărilor legale din domeniul cadastrului şi publicităţii imobiliare.
    În toate cazurile în care se constată nerespectarea de către Prestator a termenelor de predare stabilite, acesta suportă penalităţile de întârziere stabilite în contract.

    3.4.1. Recepţia documentelor tehnice ale cadastrului - copie spre publicare
    Predarea, respectiv recepţia documentelor tehnice se face la nivel de UAT sau pe sectoare cadastrale. După emiterea certificatului de acceptanţă se trece la etapa de publicare a documentelor tehnice.
    Prestatorul predă la termenul stabilit în contract fişierele .cgxml şi .pdf asociate, în format digital.
    La data predării, comisia de recepţie întocmeşte procesul verbal de predare-primire a fişierelor livrate.
    Activitatea de recepţie se desfăşoară în 3 etape, finalizate fiecare în parte cu emiterea unui proces verbal intermediar aferent etapei respective, care se comunică Prestatorului.
    Certificatul de acceptanţă se emite în baza procesului verbal de recepţie cantitativă şi calitativă a livrării "Documentele tehnice ale cadastrului - copie spre publicare", la care se ataşează procesele verbale intermediare corespunzătoare fiecărei etape.
    Etapa 1
    În această etapă se verifică toate fişierele predate (ID.cgxml şi ID.pdf/ID-Cn-Um.pdf/ID-Cn-Um-Rp.jpg asociate) din punct de vedere al structurii/consistenţei şi a respectării regulilor topologice.
    În cazul în care un procent mai mare sau egal cu 10% din totalul fişierelor predate prezintă erori, întreaga livrare se consideră nepredată. În acest caz se întocmeşte un proces verbal de constatare, care conţine lista imobilelor verificate şi motivarea respingerii cu indicarea erorilor identificate.
    În cazul în care mai puţin de 10% din totalul fişierelor predate prezintă erori, comisia de recepţie solicită Prestatorului refacerea fişierelor eronate, care constituie anexă la procesul verbal de constatare. După rezolvarea problemelor semnalate, se redepun, de la caz la caz, fie doar fişierele corectate, fie sectoarele cadastrale ale căror fişiere au fost afectate de erori. Prestatorul corectează fişierele eronate în termen de 10 zile de la primirea procesului verbal de constatare. În caz contrar, întreaga livrare se consideră ca nepredată.
    La finalul etapei 1, în procesul verbal intermediar se menţionează faptul că fişierele sunt corecte din punct de vedere al structurii/consistenţei şi a respectării regulilor topologice, cu observaţia că analiza topologică a imobilelor care se află la limita sectoarelor cadastrale, UAT sau judeţului se realizează ulterior de către comisia de recepţie.
    Etapa 2
    Prestatorul predă la OCPI restul livrabilelor numai în format digital.
    Totodată, Prestatorul predă în format digital primarului unităţii administrativ-teritoriale, documentele tehnice ale cadastrului: registrul cadastral al imobilelor, opisul alfabetic al titularilor drepturilor reale de proprietate, al posesorilor şi al altor deţinători, planul cadastral.
    În această etapă se verifică corectitudinea integrării informaţiilor şi datelor preluate de la OCPI, primării, alte instituţii şi deţinători cu datele obţinute în urma lucrărilor de teren.
    Se verifică corectitudinea datelor din fişierele .cgxml şi dacă datele din fişierele .cgxml sunt corect incluse în celelalte livrabile. Se verifică şi celelalte componente ale livrării: Memoriul tehnic cu descrierea lucrărilor efectuate, Raportul de control intern al calităţii, etc.
    Numărul total de imobile din cadrul unei livrări este format din numărul imobilelor de tip teren cu sau fără construcţie (care este egal cu numărul de fişiere .cgxml al livrării) la care se adaugă numărul de UI din construcţiile condominiu ale livrării respective.
    Numărul total de imobile care se verifică (N) este format din N1+N2, unde:
    - N1 = numărul imobilelor care conţin informaţii în partea a III-a a cărţii funciare (în acest caz, lista imobilelor de verificat va fi formată din toate imobilele care conţin informaţii în partea a III-a a cărţii funciare);
    - N2 = 10% din N-N1 (în acest caz, din lista imobilelor de verificat nu vor face parte imobilele care conţin informaţii în partea a III-a a cărţii funciare).
    În cazul în care se constată erori la un procent egal sau mai mare de 20% din totalul imobilelor verificate (N), întreaga livrare se consideră ca nepredată.
    În acest caz se întocmeşte un proces verbal de constatare, care conţine lista imobilelor verificate şi motivarea respingerii cu indicarea erorilor identificate.
    În cazul în care se constată erori la un procent mai mic de 20% din totalul imobilelor verificate (N), comisia de recepţie întocmeşte un proces verbal de constatare, însoţit de lista imobilelor verificate şi raportul erorilor constatate, care se transmite Prestatorului.
    Prestatorul corectează erorile în termen de maxim 15 zile de la comunicarea procesului verbal de constatare.
    În situaţia în care la verificarea datelor din fişierele redepuse de către Prestator se constată că acestea conţin în continuare greşeli, comisia de recepţie întocmeşte un proces verbal de constatare, însoţit de lista imobilelor verificate şi raportul erorilor constatate, care se transmite Prestatorului. Prestatorul corectează erorile în termen de maxim 5 zile de la comunicarea procesului verbal de constatare.
    În situaţia în care la verificarea datelor din fişierele redepuse de către Prestator se constată că acestea conţin în continuare greşeli, lucrarea se respinge şi întreaga livrare se consideră ca nepredată.
    La finalul acestei etape, în momentul în care datele verificate nu mai conţin erori, comisia de recepţie întocmeşte procesul verbal intermediar aferent etapei 2 şi notifică Prestatorul în scris, pentru predarea livrabilelor în format analogic conform menţiunilor din tabelul livrabilelor, de la pct. 3.3.5.2.
    Etapa 3
    În termen de 10 zile de la data primirii notificării şi a procesului verbal intermediar aferent etapei 2, Prestatorul are obligaţia să predea livrabilele prevăzute la punctul 3.3.5.2 - Livrabile, în format analogic şi având îndeplinită cerinţa prevăzută de art. 12 alin. (13) din Lege.
    Dacă un livrabil lipseşte, este incomplet sau nu corespunde cerinţelor din specificaţiile tehnice, livrabilele predate în această etapă se resping pentru a fi completate şi corectate.
    Termenul de redepunere este de maximum 7 zile.
    Când livrarea este completă şi nu mai sunt defecte de corectat comisia de recepţie întocmeşte procesul verbal intermediar aferent etapei 3.
    Procesul verbal de recepţie cantitativă şi calitativă a livrării - "Documentele tehnice ale cadastrului - copie spre publicare" se emite la finalizarea recepţiei şi este însoţit de toate cele trei procese verbale intermediare, aferente fiecărei etape de verificare.
    În baza procesului verbal de recepţie cantitativă şi calitativă Achizitorul emite certificatul de acceptanţă a livrării "Documentele tehnice ale cadastrului - copie spre publicare".

    3.4.2. Recepţia documentelor tehnice ale cadastrului - copie finală
    Recepţia documentelor aferente acestei livrări se realizează după parcurgerea etapei de publicare a documentelor tehnice ale cadastrului şi după cea de soluţionare a cererilor de rectificare şi a contestaţiilor privind calitatea de posesor.
    În această etapă Prestatorul actualizează/corectează datele asociate imobilelor care au fost contestate. În cazul în care soluţionarea unei cereri de rectificare implică modificări şi ale altor imobile atunci şi datele asociate acestor imobile se actualizează/corectează.
    Activitatea de recepţie se desfăşoară în 2 etape, finalizate fiecare în parte cu emiterea unui proces verbal intermediar aferent etapei respective, care se comunică Prestatorului.
    Certificatul de acceptanţă se emite în baza procesului verbal de recepţie cantitativă şi calitativă a livrării "Documentele tehnice ale cadastrului - copie finală", la care se ataşează procesele verbale intermediare corespunzătoare fiecărei etape.
    Etapa 1
    Prestatorul predă întreaga livrare în format digital.
    OCPI verifică dacă actualizarea datelor este corect integrată în livrabile.
    Se verifică cel puţin 10% din imobilele ale căror date au fost modificate în urma soluţionării cererilor de rectificare/contestaţiilor. .
    În cazul în care se constată erori la un procent egal sau mai mare de 20% din totalul imobilelor verificate, întreaga livrare se consideră ca nepredată.
    În acest caz se întocmeşte un proces verbal de constatare, care conţine lista imobilelor verificate şi motivarea respingerii cu indicarea erorilor identificate.
    În cazul în care un procent mai mic de 20% din imobilele verificate conţin date eronate, comisia de recepţie întocmeşte un proces verbal de constatare, însoţit de lista imobilelor verificate şi raportul erorilor constatate, care se transmite Prestatorului.
    Prestatorul corectează erorile în termen de maxim 10 zile de la comunicarea procesului verbal de constatare.
    În situaţia în care la verificarea datelor din fişierele redepuse de către Prestator se constată că acestea conţin în continuare greşeli, comisia de recepţie întocmeşte un proces verbal de constatare, însoţit de lista imobilelor verificate şi raportul erorilor constatate, care se transmite Prestatorului. Prestatorul corectează erorile în termen de maxim 5 zile de la comunicarea procesului verbal de constatare.
    În situaţia în care la verificarea datelor din fişierele redepuse de către Prestator se constată că acestea conţin în continuare greşeli, lucrarea se respinge şi întreaga livrare se consideră ca nepredată.
    Când livrarea este completă şi nu mai sunt defecte de corectat comisia de recepţie întocmeşte procesul verbal intermediar aferent etapei 1 şi notifică Prestatorul în scris, pentru predarea livrabilelor în format analogic stabilite în tabelul livrabilelor, menţionat la pct. 3.3.5.2.
    Etapa 2
    În termen de 5 zile de la data primirii notificării şi a procesului verbal intermediar aferent etapei 1, Prestatorul are obligaţia să predea livrabilele prevăzute la punctul 3.3.5.2. - Livrabile, în format analogic.
    Dacă un livrabil lipseşte, este incomplet sau nu corespunde cerinţelor din specificaţiile tehnice, livrabilele predate în această etapă se resping pentru a fi completate şi corectate.
    Termenul de redepunere este de maximum 7 zile.
    Când livrarea este completă şi nu mai sunt defecte de corectat comisia de recepţie întocmeşte procesul verbal intermediar aferent etapei 2.
    Procesul verbal de recepţie cantitativă şi calitativă a livrării - "Documentele tehnice ale cadastrului - copie finală", se emite la finalizarea recepţiei şi este însoţit de cele două procese verbale intermediare, aferente fiecărei etape de verificare.
    În baza procesului verbal de recepţie cantitativă şi calitativă Achizitorul emite certificatul de acceptanţă a livrării "Documentele tehnice ale cadastrului - copie finală".

    3.5. Publicarea documentelor tehnice ale cadastrului
    Pregătirea publicării documentelor tehnice cadastrale
    OCPI împreună cu primăria organizează activitatea de publicare a documentelor tehnice, realizând:
    - transportul documentelor tehnice la sediul primăriei (sau la sediul stabilit pentru afişare);
    - asigurarea dotărilor necesare publicării;
    - afişarea planurilor, etc.
    În această etapă Prestatorul organizează activitatea de informare a deţinătorilor privind demararea procedurii de publicare a rezultatelor cadastrului.
    Publicarea documentelor tehnice cadastrale
    Publicarea documentelor tehnice se face în locaţiile puse la dispoziţie de către primărie. Conform prevederilor Legii, perioada afişării este de 30 de zile.
    OCPI împreună cu primăria stabilesc data publicării documentelor tehnice, pe care o comunică în scris ANCPI şi Prestatorului.
    În termen de 30 de zile de la afişare, titularii sarcinilor înscrise în registrele de transcripţiuni şi inscripţiuni solicită reînnoirea înscrierii acestora, prin depunerea cererilor de rectificare a documentelor tehnice. Prin sarcini se înţelege: ipotecile, privilegiile, somaţiile, sechestrele, litigiile, alte sarcini, înscrise în vechile registre de publicitate imobiliară.

    3.6. Primirea şi soluţionarea cererilor de rectificare şi a contestaţiilor cu privire la calitatea de posesor
    Cererea de rectificare a informaţiilor din documentele tehnice publicate şi contestaţia cu privire la calitatea de posesor se pot face în termen de 30 de zile de la afişare, în scris şi cu depunerea documentelor doveditoare.
    În cazul formulării unei contestaţii cu privire la calitatea de posesor, aceasta trebuie însoţită de dovada sesizării instanţei competente cu privire la obiectul contestaţiei (copia acţiunii civile înregistrată la instanţă ori certificat de grefă).
    Modelul cererii de rectificare este prezentat în Anexa nr. 12, iar cel al contestaţiei în Anexa nr. 13.
    Primirea, înregistrarea şi soluţionarea contestaţiilor sau a cererilor de rectificare se realizează de către comisia de soluţionare a cererilor de rectificare.
    Pe durata perioadei de publicare şi de soluţionare a cererilor de rectificare sau a contestaţiilor, Prestatorul şi primăria asigură suport tehnic comisiei, prin reprezentanţi desemnaţi în acest scop.
    Atribuţiile comisiei de soluţionare a cererilor de rectificare/contestaţiilor sunt următoarele, dar fără a se limita la acestea:
    - acordarea lămuririlor necesare contestatarilor;
    - înregistrarea cererilor de rectificare şi a contestaţiilor;
    - marcarea în documentele cadastrale a imobilelor contestate;
    - analiza documentelor depuse de contestatari;
    - verificarea în teren a imobilelor contestate dacă se consideră că este necesar;
    - întocmirea procesului verbal de soluţionare a cererilor de rectificare şi a contestaţiilor;
    - întocmirea unui tabel centralizator care conţine denumirea fişierelor .cgxml şi .pdf asociate imobilelor care trebuie rectificate sau actualizate de către Prestator.
    Modelul procesului verbal de soluţionare a cererilor de rectificare şi cel de soluţionare a contestaţiilor cu privire la calitatea de posesor sunt prezentate în Anexele nr. 14 şi 15.
    Comisia soluţionează cererile de rectificare şi contestaţiile privitoare la calitatea de posesor prin proces-verbal care face parte integrantă din încheierea de înscriere din oficiu în cartea funciară, în termen de 30 de zile de la terminarea perioadei de afişare. Împotriva încheierii de carte funciară se poate formula plângere la judecătorie, în termen de 15 zile de la comunicare.
    În cazul în care soluţionarea unei cereri de rectificare implică modificări şi ale altor imobile, datele asociate acestor imobile se actualizează sau corectează, după caz. În aceste situaţii prin procesul verbal de soluţionare a cererii de rectificare se dispune actualizarea/corectarea datelor referitoare la imobilele afectate.
    Mai multe cereri de rectificare având ca obiect acelaşi imobil pot fi soluţionate printr-un singur proces verbal.
    Cererile de rectificare/contestaţiile, actele doveditoare şi procesele-verbale de soluţionare a cererilor de rectificare/contestaţiilor, se scanează şi se predau Prestatorului în format .pdf, în vederea actualizării documentelor tehnice şi a fişierelor .cgxml.
    Actualizarea fişierelor ID.pdf/ID-Cn-Um.pdf se realizează prin adăugarea la conţinutul iniţial al acestora, a documentelor transmise de către OCPI în urma soluţionării cererilor de rectificare/contestaţiilor. Unde este cazul se actualizează şi fişierele ID-Cn-Um-Rp.jpg.
    Cererile de rectificare (Anexa nr. 12), contestaţiile privitoare la calitatea de posesor (Anexa nr. 13), procesele verbale de soluţionare, respectiv registrul cererilor de rectificare şi al contestaţiilor se arhivează împreună cu documentele tehnice ale cadastrului.

    3.7. Actualizarea documentelor tehnice ale cadastrului
    Prestatorul actualizează documentele tehnice ale cadastrului, în baza documentelor transmise de către comisia de soluţionare a cererilor de rectificare în urma soluţionării cererilor, respectiv: procesul verbal de soluţionare a cererii de rectificare, cererea de rectificare ori contestaţia privind calitatea de posesor, documentele doveditoare.
    De asemenea, Prestatorul integrează în documentele tehnice ale cadastrului finale, înregistrările din cărţile funciare efectuate în cadrul înregistrării sporadice, în perioada publicării şi în cea de soluţionare a cererilor de rectificare/contestaţiilor,
    Pe baza datelor actualizate, Prestatorul generează şi predă la OCPI documentele tehnice finale în format digital şi analogic.

    3.8. Deschiderea cărţilor funciare
    OCPI deschide cărţile funciare, în baza documentelor tehnice finale ale cadastrului şi a documentelor aferente precum şi în baza certificatului emis de notarul public în baza art. 13 alin. (3) sau a certificatului de moştenitor emis conform art. 12 alin. (4) din Lege, după caz.
    În urma deschiderii noilor cărţi funciare, persoanelor interesate, potrivit evidenţei de carte funciară li se comunică, de către biroul teritorial:
    - încheierea de carte funciară;
    - extrasul de carte funciară pentru informare;
    - extrasul de plan cadastral.

    3.9. Încheierea lucrărilor tehnice de cadastru
    De la data deschiderii cărţilor funciare din oficiu, registrele de transcripţiuni şi inscripţiuni, cărţile funciare şi orice alte evidenţe de cadastru şi publicitate imobiliară se înlocuiesc, pentru sectoarele cadastrale respective, cu planul cadastral şi noile cărţi funciare.
    Vechile evidenţe se păstrează în arhiva biroului teritorial şi pot fi consultate pentru istoric. Identificarea şi numerotarea imobilelor cuprinse în titlurile de proprietate emise în baza legilor fondului funciar sau alte acte de proprietate, planuri şi alte evidenţe cadastrale şi de publicitate imobiliară anterioare realizării cadastrului şi deschiderii noilor cărţi funciare îşi pierd valabilitatea.
    Sarcinile care sunt stinse prin împlinirea termenului sau din orice alt motiv nu se mai înscriu în cărţile funciare, iar dacă au fost înscrise, acestea se radiază la cererea proprietarului imobilului, a oricărei persoane interesate sau din oficiu.
    Conform Legii, închiderea vechilor evidenţe se realizează prin ordin al directorului general al ANCPI, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

    4. ANEXE LA SPECIFICAŢIILE TEHNICE

    ANEXA 1
                                DATE GENERALE

    (se completează de către Achizitor)

 ┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
 │Judeţ: │
 ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │UAT/Sector cadastral: │
 ├────┬──────────────────────────────────────────────┬────────────────────────┤
 │Nr. │ Informaţii care sunt puse la dispoziţia │ Cantităţi estimative, │
 │crt.│ Prestatorului │ descriere format date │
 ├────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │ 1.│Suprafaţa totală (ha) │ │
 ├────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │ 2.│Suprafaţa intravilan (ha) │ │
 ├────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │ 3.│Număr sate componente │ │
 ├────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │ 4.│Număr imobile - total │ │
 ├────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │ 5.│Număr imobile - intravilan │ │
 ├────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │ 6.│Număr apartamente │ │
 ├────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │ 7.│Număr locuitori │ │
 ├────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │ 8.│Limita UAT şi intravilane componente │ │
 ├────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │ 9.│Planul cadastral de ansamblu scara 1:10.000 cu│ │
 ├────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │ 10.│Ortofotoplan │ │
 ├────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │ 11.│Planuri cadastrale/topografice (număr/format) │ │
 ├────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │ 12.│Planuri parcelare (număr/format) │ │
 ├────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │ 13.│Titluri de proprietate (număr) │ │
 ├────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │ 14.│Date referitoare la reţeaua naţională │ │
 │ │geodezică │ │
 ├────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │ 15.│Registrul de transcripţiuni-inscripţiuni │ │
 │ │(număr înregistrări) │ │
 ├────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │ 16.│PAD active (număr) │ │
 ├────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │ 17.│Cărţi funciare (număr) │ │
 ├────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │ 18.│Fişiere .cgxml (număr fişiere) │ │
 ├────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │ 19.│Alte documentaţii (număr): │ │
 ├────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │ │- documentaţii conform H.G. nr. 834/1991 │ │
 │ ├──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │ │- cadastru imobiliar-edilitar │ │
 │ ├──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │ │- cadastre de specialitate, etc. │ │
 ├────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
 │ 20.│Alte date │ │
 └────┴──────────────────────────────────────────────┴────────────────────────┘


    ANEXA 2
                       REGISTRUL CADASTRAL AL IMOBILELOR

    UAT ..... Sector cadastral nr. ....
    Zonă cooperativizată/necooperativizată (Co/NCo)

    1. DESCRIEREA IMOBILULUI


 ┌─────────────────────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────┐
 │ DATE TEREN │ DATE CONSTRUCŢII │
 ├─────┬──────┬──────┬────┬────┬──────┬────┬─────┬────┬────┼─────┬────┬─────┬─────┬───┬───────┤
 │Iden-│Adresă│Număr │Nr. │Su- │Intra-│Nr. │Nr. │Nr. │Ca- │Iden-│Cod │Su- │Nr. │Nr.│Constr.│
 │tifi-│imobil│cadas-│CF │pra-│vilan/│top.│tarla│par-│te- │tifi-│gru-│pra- │nive-│CF │cu acte│
 │cator│ │tral │*1) │faţa│extra-│ │ │celă│go- │cator│pă │faţa │luri │ │(DA/ │
 │teren│ │*1) │ │mă- │vilan │ │ │ │rie │cons-│des-│cons-│ │ │NU) │
 │ │ │ │ │su- │(I/E) │ │ │ │fo- │truc-│ti- │tru- │ │ │ │
 │ │ │ │ │rată│ │ │ │ │lo- │ţie │na- │ită │ │ │ │
 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │sin-│ │ţie │ │ │ │ │
 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ţă │ │ │ │ │ │ │
 ├─────┼──────┼──────┼────┼────┼──────┼────┼─────┼────┼────┼─────┼────┼─────┼─────┼───┼───────┤
 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │ │ │ │ │ ├────┼─────┼────┼────┼─────┼────┼─────┼─────┼───┼───────┤
 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 └─────┴──────┴──────┴────┴────┴──────┴────┴─────┴────┴────┴─────┴────┴─────┴─────┴───┴───────┘


    2. PROPRIETATEA/POSESIA


 ┌─────────────────────────┬────────┬──────┬──────┬─────┬────────┬─────┬──────┬──────────────┬──────┐
 │ Titularul │Proprie-│Data │Domi- │Cota │Identi- │Cotă │Mod de│ Act juridic │Obs │
 │ dreptului/posesiei │tar = 1/│naşte-│ciliu/│parte│ficator │parte│dobân-├────┬────┬────┤privi-│
 ├────────┬────────┬───────┤Posesor │rii/ │Sediu │ │entitate│teren│dire │Tip │Nr. │Emi-│toare │
 │Nume/ │Iniţiala│Prenume│= 0 │CUI │ │ │asociată│UI │ │act │act/│tent│la │
 │Denumire│tatălui │ │ │ │ │ │*2) │*3) │ │ │data│ │pro- │
 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │prie- │
 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │tar*4)│
 ├────────┼────────┼───────┼────────┼──────┼──────┼─────┼────────┼─────┼──────┼────┼────┼────┼──────┤
 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 └────────┴────────┴───────┴────────┴──────┴──────┴─────┴────────┴─────┴──────┴────┴────┴────┴──────┘


    3. SARCINI/DEZMEMBRĂMINTE


 ┌─────────────────┬──────┬──────┬────────────────────┬─────┬─────────────┬─────────────┬───────┬──────┐
 │ Titular │Data │Domi- │Tipul sarcinii sau │Cota │Identificator│ Act juridic │Valoare│Tip │
 ├─────┬──────┬────┤naş- │ciliu/│al dezmembrămintelor│parte│entitate ├───┬────┬────┤ipotecă│monedă│
 │Nume/│Iniţi-│Pre-│terii/│Sediu │dreptului de │ │asociată*2) │Tip│Nr. │Emi-│ │ │
 │Denu-│ala │nume│CUI │ │proprietate │ │ │act│act/│tent│ │ │
 │mire │tată- │ │ │ │ │ │ │ │data│ │ │ │
 │ │lui │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├─────┼──────┼────┼──────┼──────┼────────────────────┼─────┼─────────────┼───┼────┼────┼───────┼──────┤
 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 └─────┴──────┴────┴──────┴──────┴────────────────────┴─────┴─────────────┴───┴────┴────┴───────┴──────┘

    4. NOTĂRI, PROCESE, INTERDICŢII 5. OBSERVAŢII
 ┌────────────────────────┬───┬────┬────┬─────────────╦────────────┬──────────────┬──────────┐
 │ Tipul notării │Tip│Nr. │Emi-│Identificator║Imobil │Imobil │Alte │
 │ │act│act/│tent│entitate ║împrejmuit/ │contestat/ │observaţii│
 │ │ │data│ │asociată*2) ║neîmprejmuit│necontestat*5)│ │
 ├────────────────────────┼───┼────┼────┼─────────────╬────────────┼──────────────┼──────────┤
 │ │ │ │ │ ║ │ │ │
 └────────────────────────┴───┴────┴────┴─────────────╩────────────┴──────────────┴──────────┘

-----
    *1) Numere alocate anterior demarării lucrărilor de cadastru sistematic
    *2) Prin entitate asociată se înţelege: teren, construcţie, UI
    *3) Coloana se completează numai pentru UI din construcţiile condominiu
    *4) Se menţionează dacă proprietarul este decedat sau proprietarul este neidentificat
    *5) Se completează numai pentru livrările de tip "copie finală"; numai pentru imobilele contestate, cu precizarea Cerere de rectificare/Contestaţie nr. ... din ....
    Notă: În dreapta jos, pe fiecare pagină se tipăreşte: numărul paginii, Cadastru sistematic UAT (se completează denumirea UAT), anul realizării.

    Model pentru UI din construcţiile condominiu
    UAT ..... Sector cadastral nr. ....

    1. DESCRIEREA UNITĂŢII INDIVIDUALE


 ┌─────┬──────┬──────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬───────────┬─────────┬──────┬─────┐
 │Iden-│Adresa│Număr │Nr. │Nr. │Scara│Nivel│Număr│Cod unitate│Suprafaţă│Cote │Cotă │
 │tifi-│cons- │cadas-│CF │tron-│ │ │apar-│individuală│utilă ap.│părţi │parte│
 │cator│truc- │tral/ │indi-│son │ │ │ta- │ (UI) │ (mp) │comune│teren│
 │UI │ţiei │Nr. │vidu-│ │ │ │ment │ │ │ │ │
 │ │ │top. │ală │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │ │*1) │*1) │ │ │ │ │ │ │ │ │
 └─────┴──────┴──────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴───────────┴─────────┴──────┴─────┘


    2. PROPRIETATEA/POSESIA


 ┌─────────────────────────┬────────┬──────┬──────┬─────┬──────┬──────────────┬──────┐
 │ Titularul │Proprie-│Data │Domi- │Cota │Mod de│ Act juridic │Obs │
 │ dreptului/posesiei │tar = 1/│naşte-│ciliu/│parte│dobân-├────┬────┬────┤privi-│
 ├────────┬────────┬───────┤Posesor │rii/ │Sediu │*2) │dire │Tip │Nr. │Emi-│toare │
 │Nume/ │Iniţiala│Prenume│= 0 │CUI │ │ │ │act │act/│tent│la │
 │Denumire│tatălui │ │ │ │ │ │ │ │data│ │pro- │
 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │prie- │
 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │tar*3)│
 ├────────┼────────┼───────┼────────┼──────┼──────┼─────┼──────┼────┼────┼────┼──────┤
 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 └────────┴────────┴───────┴────────┴──────┴──────┴─────┴──────┴────┴────┴────┴──────┘


    3. SARCINI/DEZMEMBRĂMINTE


 ┌─────────────────┬──────┬──────┬────────────────────┬─────┬─────────────┬───────┬──────┐
 │ Titular │Data │Domi- │Tipul sarcinii sau │Cota │ Act juridic │Valoare│Tip │
 ├─────┬──────┬────┤naş- │ciliu/│al dezmembrămintelor│parte├───┬────┬────┤ipotecă│monedă│
 │Nume/│Iniţi-│Pre-│terii/│Sediu │dreptului de │*2) │Tip│Nr. │Emi-│ │ │
 │Denu-│ala │nume│CUI │ │proprietate │ │act│act/│tent│ │ │
 │mire │tată- │ │ │ │ │ │ │data│ │ │ │
 │ │lui │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├─────┼──────┼────┼──────┼──────┼────────────────────┼─────┼───┼────┼────┼───────┼──────┤
 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 └─────┴──────┴────┴──────┴──────┴────────────────────┴─────┴───┴────┴────┴───────┴──────┘

    4. NOTĂRI, PROCESE, INTERDICŢII 5. OBSERVAŢII
 ┌────────────────────────┬───┬────┬────╦──────────────┬──────────────┬──────────┐
 │ Tipul notării │Tip│Nr. │Emi-║Date UI │Imobil │Alte │
 │ │act│act/│tent║contestat/ │contestat/ │observaţii│
 │ │ │data│ ║necontestat*4)│necontestat*5)│ │
 ├────────────────────────┼───┼────┼────╬──────────────┼──────────────┼──────────┤
 │ │ │ │ ║ │ │ │
 └────────────────────────┴───┴────┴────╩──────────────┴──────────────┴──────────┘


    *1) Numere alocate anterior demarării lucrărilor de cadastru sistematic
    *2) Se referă la suprafaţa UI şi la cotele părţi comune
    *3) Se menţionează dacă proprietarul este decedat sau proprietarul este neidentificat
    *4) Se completează numai pentru livrările de tip "copie finală"; numai pentru imobilele contestate, cu precizarea Cerere de rectificare/Contestaţie nr. .. din ....
    Notă: În dreapta jos, pe fiecare pagină se tipăreşte: numărul paginii, Cadastru sistematic UAT (se completează denumirea UAT), anul realizării

    Formularul de mai jos (Foaia colectivă) constituie parte integrantă din Registrul cadastral al imobilelor şi se completează numai pentru construcţiile tip condominiu şi unităţile individuale componente.
    Foaie Colectivă

    UAT .....
    Sector cadastral nr. ....

    A. Partea I - Foaia de avere

 ┌─────┬────────────────┬───────────┬────────────────────┬─────────────────┐
 │ID-Cn│Număr cadastral/│Număr CF*1)│Adresa construcţiei │Suprafaţa ocupată│
 │ │ Nr. top.*1) │ │ │ la sol (mp) │
 ├─────┼────────────────┼───────────┼────────────────────┼─────────────────┤
 │ │ │ │ │ │
 └─────┴────────────────┴───────────┴────────────────────┴─────────────────┘
 ┌─────┬─────┬─────┬──────┬───────────┬────────┬─────────┬──────┬─────┬────┐
 │Nr. │Scara│Nivel│Număr │Cod unitate│Nr. CF │Suprafaţă│Cote │Cotă │Obs.│
 │tron-│ │ │apar- │individuală│indivi- │utilă ap.│părţi │parte│ │
 │son │ │ │tament│ (UI) │duală*1)│ (mp) │comune│teren│ │
 ├─────┼─────┼─────┼──────┼───────────┼────────┼─────────┼──────┼─────┼────┤
 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │
 ├─────┼─────┼─────┼──────┼───────────┼────────┼─────────┼──────┼─────┼────┤
 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ │ ├─────┼──────┼───────────┼────────┼─────────┼──────┼─────┼────┤
 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├─────┴─────┼─────┼──────┼───────────┼────────┼─────────┼──────┼─────┼────┤
 │ TOTAL │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├───────────┴─────┼──────┴───────────┴────────┴─────────┴──────┴─────┴────┤
 │Descrierea │ │
 │părţilor comune │ │
 │indivize: │ │
 └─────────────────┴───────────────────────────────────────────────────────┘

-----
    *1) Numere alocate anterior demarării lucrărilor de cadastru sistematic
    Note: În dreapta jos, pe fiecare pagină se tipăreşte: numărul paginii, Cadastru sistematic UAT (se completează denumirea UAT), anul realizării.
    Prestatorul poate modifica formatul Registrului cadastral al imobilelor/Foii colective cu acordul ANCPI.


    ANEXA 3

               OPISUL ALFABETIC AL TITULARILOR DREPTURILOR REALE
             DE PROPRIETATE, AL POSESORILOR ŞI AL ALTOR DEŢINĂTORI

    Judeţul ...........
    UAT ...............


 ┌────┬─────────┬────────┬─────────────┬──────┬─────────┬──────────┬───────────┬─────────┬──────────┐
 │Nr. │Nume/ │Data │Identificator│Planşa│Sector │Adresa │Suprafaţa │Suprafaţa│Observaţii│
 │crt.│denumire │naşterii│*1) │ │cadastral│imobilului│în │în │deţinător │
 │ │deţinător│/ CUI │ │ │ │*2) │proprietate│posesie │*3) │
 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├────┼─────────┼────────┼─────────────┼──────┼─────────┼──────────┼───────────┼─────────┼──────────┤
 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 └────┴─────────┴────────┴─────────────┴──────┴─────────┴──────────┴───────────┴─────────┴──────────┘

-----
    *1) Identificatorul atribuit de Prestator imobilului în procesul de realizare a lucrării de cadastru sistematic
    *2) Pentru deţinătorii de UI se completează şi număr tronson, scara, nivel, număr apartament
    *3) Se menţionează dacă proprietarul este decedat sau proprietarul este neidentificat
    Note: Data naşterii titularului dreptului se extrage din codul numeric personal al acestuia.
    În dreapta jos, pe fiecare pagină se tipăreşte: numărul paginii, Cadastru sistematic UAT (se completează denumirea UAT), anul realizării.
    Prestatorul poate modifica formatul Opisului alfabetic cu acordul ANCPI.


    ANEXA 4
                           FIŞA DE DATE A IMOBILULUI

    UAT ......................
    Sector cadastral ............
    ID imobil ...................

    1. DATE TEREN

 ┌──────┬────────┬─────────┬───┬────┬────────────┬─────────────────┐
 │Nr. │Nr. │Suprafaţă│Nr.│Nr. │Împrejmuit/ │Zona │
 │Tarla/│parcelă/│măsurată │CF │cad/│Neîmprejmuit│cooperativizată/ │
 │stradă│nr. │ │ │nr. │ (Î/N) │necooperativizată│
 │ │poştal │ │ │top │ │(Co/Nco) │
 ├──────┼────────┼─────────┼───┼────┼────────────┼─────────────────┤
 │ │ │ │ │ │ │ │
 ├──────┼────────┼─────────┼───┼────┼────────────┼─────────────────┤
 │ │ │ │ │ │ │ │
 └──────┴────────┴─────────┴───┴────┴────────────┴─────────────────┘

    Observaţii:

    2. DATE CONSTRUCŢII PERMANENTE

 ┌─────────────┬──────────┬────────┬───────┬───────────┬────┬─────┬──────────┐
 │Identificator│Cod grupă │Număr │Constr.│Construcţie│Nr. │Nr. │Suprafaţă │
 │construcţie │destinaţie│niveluri│cu acte│condominiu │bloc│total│construită│
 │ │ │ │(DA/NU)│ (DA/NU) │ │UI │măsurată │
 ├─────────────┼──────────┼────────┼───────┼───────────┼────┼─────┼──────────┤
 │ C1 │ │ │ │ │ │ │ │
 ├─────────────┼──────────┼────────┼───────┼───────────┼────┼─────┼──────────┤
 │ C2 │ │ │ │ │ │ │ │
 ├─────────────┼──────────┼────────┼───────┼───────────┼────┼─────┼──────────┤
 │ ... │ │ │ │ │ │ │ │
 ├─────────────┼──────────┼────────┼───────┼───────────┼────┼─────┼──────────┤
 │ Cn │ │ │ │ │ │ │ │
 └─────────────┴──────────┴────────┴───────┴───────────┴────┴─────┴──────────┘


    Părţile comune:
    Observaţii:

    3. PROPRIETATEA/POSESIA

 ┌────┬──────────────────────────┬──────────┬───────────────────┬──────────┐
 │Nr. │Nume şi prenume deţinător/│ CNP/ CUI │Nr. act de │Observaţii│
 │Crt.│Denumire persoană juridică│ │proprietate/posesie│ │
 ├────┼──────────────────────────┼──────────┼───────────────────┼──────────┤
 │ 1 │ │ │ │ │
 ├────┼──────────────────────────┼──────────┼───────────────────┼──────────┤
 │ 2 │ │ │ │ │
 └────┴──────────────────────────┴──────────┴───────────────────┴──────────┘

                                           Reprezentantul Prestatorului
                                           (nume şi prenume, semnătura)


    Notă: Pentru a prelua toate datele constatate la teren, în cazul situaţiilor complexe, Prestatorul poate modifica formatul fişei de date a imobilului, cu acordul ANCPI.


    ANEXA 5
                   DATE CAMPANIE DE INFORMARE PUBLICĂ LOCALĂ
                      (se completează de către Achizitor)

 ┌───────┬────────────────┬───────┬────────────────┬────────────────┐
 │ Judeţ │ UAT/ │Pliante│Poster - Etapa 1│Poster - Etapa 2│
 │ │Sector cadastral│(buc.) │ (buc.)*1) │ (buc.)*2) │
 │ │ │ │ │ │
 ├───────┼────────────────┼───────┼────────────────┼────────────────┤
 │ │ │ │ │ │
 └───────┴────────────────┴───────┴────────────────┴────────────────┘

-----
    *1) se afişează în prima etapă a campaniei de informare locală, odată cu distribuirea pliantelor
    *2) se afişează în a doua etapă a campaniei de informare locală

    Conţinutul posterelor diferă în cele două etape ale campaniei.

    Caracteristici tehnice - POSTER
    - Format: 48 x 68 cm;
    - Tipar: policromie 1 faţă;
    - Hârtie: dublu cretat lucioasă de cel puţin 150 g/mp.
    Caracteristici tehnice - PLIANT
    - Format: format închis - 10 x 21 cm, format deschis - A4;
    - Tipar: policromie faţă - verso;
    - Hârtie: dublu cretat lucioasă de cel puţin 90 g/mp;
    - Finisare: fălţuire (2 biguri).


    ANEXA 6
                      STRUCTURA FIŞIERELOR PENTRU PREDARE

    Pentru situaţiile neprezentate în anexă, Prestatorul creează subdirectoare separate şi denumeşte fişierele cu nume relevante, corespunzătoare sectoarelor cadastrale predate.
    Livrarea 1
    Director: UAT_Raport_preliminar
    Conţine subdirectoarele:
    - "UAT_Raport", care conţine fişierul/fişierele raportului preliminar
    - "UAT_propunere_sectoare", având subdirectoarele: "dxf" şi "shp" care conţin fişierul/fişierele referitoare la "Planul cu propunerea sectoarelor cadastrale" în cele două formate (dxf, shp)
    - "CGXML", care conţine 20 fişiere ID.cgxml şi ID.pdf asociate.
    În cazul în care livrările se fac pe sectoare, pentru livrările "copie spre publicare" şi "copie finală", în denumirea directoarelor, după numele UAT se specifică sectorul cadastral şi nu se mai creează subdirectoarele S1, S2,... Sn.
    Livrarea 2 - "Documentele tehnice ale cadastrului - copie spre publicare"
    Director: UAT_Date_teren
    Conţine subdirectorul:
    - "Descriere_lucrări", cu fişiere care conţin descrierea lucrărilor tehnice.
    Director: UAT_cgxml_pdf_jpg
    Conţine subdirectoare denumite S1, S2, ..., Sn (unde n reprezintă numărul sectorului cadastral)
    Fiecare subdirector "Sn" conţine:
    fişierele de tip ID.cgxml din sectorul respectiv;
    fişierele de tip ID.pdf/ID-Cn-Um.pdf care conţin fişele de date şi actele scanate pentru fiecare imobil, din sectorul respectiv.
    Documentele (fişele de date şi actele) se scanează cu rezoluţia 200 dpi, alb-negru.
    Ordinea documentelor în fişier este:
    - fişa de date;
    - actele de identitate/certificatele de înregistrare/certificate deces/acte de stare civilă, etc;
    - actele juridice privitoare la imobile;
    fişierele de tip ID-Cn-Um-Rp.jpg care conţin releveele unităţilor individuale.
    Director: UAT_Registru
    Conţine subdirectoare denumite S1, S2, ..., Sn (unde n reprezintă numărul sectorului cadastral)
    Fiecare subdirector "Sn" conţine fişiere cu denumirea Sn_Registrul cadastral al imobilelor_UAT, unde n reprezintă numărul sectorului cadastral, iar UAT denumirea teritoriului administrativ.
    În funcţie de situaţie, se creează unul sau mai multe fişiere .pdf asociate unui registru cadastral al sectorului.
    Director: UAT_Opis
    Conţine un fişier doc/txt cu Opisul alfabetic al titularilor drepturilor reale de proprietate, al posesorilor şi al altor deţinători, având denumirea Opis_alfabetic_deţinători_UAT şi fişierele .pdf asociate.
    În funcţie de situaţie, se creează unul sau mai multe fişiere .pdf asociate opisului alfabetic.
    Conţine subdirectoare denumite S1, S2, ..., Sn (unde n reprezintă numărul sectorului cadastral).
    Fiecare subdirector "Sn" conţine fişiere cu denumirea Sn_Opis_alfabetic_deţinători _UAT, unde n reprezintă numărul sectorului cadastral, iar UAT denumirea teritoriului administrativ.
    Director: UAT_plan_ansamblu
    Conţine:
    - un subdirector "shp" care include fişiere conţinând toate elementele grafice şi textuale descrise la "Conţinutul planului cadastral de ansamblu", cu fişiere shp separate pentru limita UAT, limita intravilan, limita sectoare cadastrale, limita tarlalelor/cvartalelor, toponimie, etc:
    [Cod SIRSUP]_[denumire UAT]_limita_ - shp reprezentând limita UAT- ului, având ca atribute: codul SIRSUP, judeţul, denumirea UAT;
    [Cod SIRSUP]_INTRAV_[nr. trup] - shp reprezentând limita intravilanelor având ca atribute: codul SIRSUP, codul SIRUTA, judeţul, denumirea UAT, numărul trupului de intravilan (unic la nivelul UAT);
    [Cod SIRSUP]_SECTOR_[nr. sector] - shp reprezentând limita sectoarelor având ca atribute: codul SIRSUP, judeţul, denumirea UAT, numărul sectorului cadastral (unic la nivelul UAT);
    [Cod SIRSUP]_TARLA_[nr. tarla] - shp reprezentând limita tarla/cvartal având ca atribute: codul SIRSUP, judeţul, denumirea UAT, numărul tarlalei/cvartalului. etc.
    - un subdirector "dxf" care include fişierul "plan_ansamblu.dxf" ce conţine, pe layere separate, toate elementele grafice şi textuale descrise la "Conţinutul planului cadastral de ansamblu". Acest fişier include toate elementele din formatul tipărit al planului cadastral de ansamblu;
    - un subdirector "tiff/pdf" care include fişierele de tip tiff/pdf.
    Director: UAT_planuri_cadastrale
    Conţine:
    - un subdirector "shp" care include fişiere conţinând toate elementele grafice şi textuale descrise la "Conţinutul planului cadastral", cu fişiere shp separate pentru limita UAT, limita intravilan, limita sectoare cadastrale, limita tarla/cvartal, limita imobile, construcţii, toponimie, etc:
    [Cod SIRSUP]_[denumire UAT]_limita_ - shp reprezentând limita UAT, având ca atribute: codul SIRSUP, judeţul, denumirea UAT;
    [Cod SIRSUP]_INTRAV_[nr. trup] - shp reprezentând limita intravilanelor având ca atribute: codul SIRSUP, codul SIRUTA, judeţul, denumirea UAT, numărul trupului de intravilan (unic la nivelul UAT);
    [Cod SIRSUP]_SECTOR_[nr. sector] - shp reprezentând limita sectoarelor având ca atribute: codul SIRSUP, judeţul, denumirea UAT, numărul sectorului cadastral (unic la nivelul UAT);
    [Cod SIRSUP]_TARLA_[nr. tarla] - shp reprezentând limita tarla/cvartal având ca atribute: codul SIRSUP, judeţul, denumirea UAT, numărul tarlalei/cvartalului.
    [Cod SIRSUP]_IMOBILE - shp reprezentând limita imobilului (fiecare imobil având ca atribute codul SIRSUP şi ID atribuit de Prestator);
    [Cod SIRSUP]_CONSTRUCTII - shp reprezentând conturul construcţiilor (fiecare construcţie având ca atribute codul SIRSUP, ID atribuit de Prestator, codul construcţiei atribuit de Prestator) etc.
    - un subdirector "dxf" care include fişierul "plan_cadastral.dxf" ce conţine, pe layere separate, toate elementele grafice şi textuale descrise la "Conţinutul planului cadastral de ansamblu". Acest fişier include toate elementele din formatul tipărit al planurilor cadastrale;
    - un subdirector "tiff/pdf" care include fişierele de tip tiff/pdf.
    Director: UAT_raport_calitate
    Conţine fişiere cu Raportul de control intern al calităţii.
    Director: UAT_raport_de_monitorizare_grupuri_vulnerabile
    Conţine fişiere cu Raportul de monitorizare a participării grupurilor vulnerabile la proces.
    Director: UAT_raport_campanie
    Conţine fişiere cu Raportul de monitorizare a campaniei de informare locală.
    Livrarea 3 - "Documentele tehnice ale cadastrului - copie finală"
    Director: UAT_cgxml_pdf _jpg_final
    Conţine subdirectoare denumite S1, S2, ..., Sn (unde n reprezintă numărul sectorului cadastral).
    Fiecare subdirector "Sn" conţine:
    fişierele de tip ID.cgxml rezultate;
    fişierele ID.pdf/ID-Cn-Um.pdf care conţin fişele de date şi actele scanate pentru fiecare imobil.
    Documentele (fişele de date şi actele) se scanează cu rezoluţia 200 dpi, alb-negru.
    Ordinea documentelor în fişier este:
    - fişa de date;
    - actele de identitate/certificatele de înregistrare/certificate deces/acte de stare civilă, etc;
    - actele juridice privitoare la imobile;
    - cererea de rectificare/contestaţia privitoare la calitatea de posesor;
    - actele doveditoare;
    - procesul verbal de soluţionare a cererii de rectificare;
    fişierele de tip ID-Cn-Um-Rp.jpg care conţin releveele unităţilor individuale.
    Director: UAT_Registru_final
    Conţine fişiere actualizate cu modificările rezultate în urma soluţionării cererilor de rectificare/contestaţiilor privitoare la calitatea de posesor, cu denumirea Sn_Registrul cadastral al imobilelor_UAT_final, unde n reprezintă numărul sectorului cadastral, iar UAT denumirea teritoriului administrativ.
    În funcţie de situaţie, se creează unul sau mai multe fişiere .pdf asociate unui registru cadastral al sectorului.
    Director: UAT_Opis_final
    Conţine un fişier doc/txt cu Opisul alfabetic al titularilor drepturilor reale de proprietate, al posesorilor şi al altor deţinători, actualizat cu modificările rezultate în urma soluţionării cererilor de rectificare şi fişierele .pdf asociate.
    Fişierul are denumirea Opis_alfabetic_deţinători_UAT_final.
    În funcţie de situaţie, se creează unul sau mai multe fişiere .pdf asociate indexului alfabetic.
    Conţine subdirectoare denumite S1, S2, ..., Sn (unde n reprezintă numărul sectorului cadastral).
    Fiecare subdirector "Sn" conţine fişiere cu denumirea Sn_Opis_alfabetic_deţinători _UAT, unde n reprezintă numărul sectorului cadastral, iar UAT denumirea teritoriului administrativ.
    Director: UAT_plan_ansamblu_final
    Conţine date actualizate cu modificările rezultate în urma soluţionării cererilor de rectificare:
    - un subdirector "shp" care include fişiere conţinând toate elementele grafice şi textuale descrise la "Conţinutul planului cadastral de ansamblu", cu fişiere shp separate pentru limita UAT, limita intravilan, limita sectoare cadastrale, limita tarlalelor/cvartalelor, toponimie, etc:
    [Cod SIRSUP]_[denumire UAT]_limita_ - shp reprezentând limita UAT, având ca atribute: codul SIRSUP, judeţul, denumirea UAT;
    [Cod SIRSUP]_INTRAV_[nr. trup] - shp reprezentând limita intravilanelor având ca atribute: codul SIRSUP, codul SIRUTA, judeţul, denumirea UAT, numărul trupului de intravilan (unic la nivelul UAT);
    [Cod SIRSUP]_SECTOR_[nr. sector] - shp reprezentând limita sectoarelor având ca atribute: codul SIRSUP, judeţul, denumirea UAT, numărul sectorului cadastral (unic la nivelul UAT);
    [Cod SIRSUP]_TARLA_[nr. tarla] - shp reprezentând limita tarla/cvartal având ca atribute: codul SIRSUP, judeţul, denumirea UAT, numărul tarlalei/cvartalului. etc.
    - un subdirector "dxf" care include fişierul "plan_ansamblu_final.dxf" ce conţine, pe layere separate, toate elementele grafice şi textuale descrise la "Conţinutul planului cadastral de ansamblu", cu layerele separate pentru: limita UAT, limita intravilan, limita sectoare cadastrale, limita tarla/cvartale, toponimie, etc.
    Aceste fişiere includ toate elementele tipărite în planul cadastral de ansamblu.
    - un subdirector "tiff/pdf" care include fişierele de tip tiff/pdf.
    Director: UAT_planuri_cadastrale_final
    Conţine date actualizate cu modificările rezultate în urma soluţionării cererilor de rectificare:
    - un subdirector "shp" care include fişiere conţinând toate elementele grafice şi textuale descrise la "Conţinutul planului cadastral", cu fişiere shp separate pentru limita UAT, limita intravilan, limita sectoare cadastrale, limita tarla/cvartal, limita imobile, construcţii, toponimie, etc:
    [Cod SIRSUP]_[denumire UAT]_limita_ - shp reprezentând limita UAT, având ca atribute: codul SIRSUP, judeţul, denumirea UAT;
    [Cod SIRSUP]_INTRAV_[nr. trup] - shp reprezentând limita intravilanelor având ca atribute: codul SIRSUP, codul SIRUTA, judeţul, denumirea UAT, numărul trupului de intravilan (unic la nivelul UAT);
    [Cod SIRSUP]_SECTOR_[nr. sector] - shp reprezentând limita sectoarelor având ca atribute: codul SIRSUP, judeţul, denumirea UAT, numărul sectorului cadastral (unic la nivelul UAT);
    [Cod SIRSUP]_TARLA_[nr. tarla] - shp reprezentând limita tarla/cvartal având ca atribute: codul SIRSUP, judeţul, denumirea UAT, numărul tarlalei/cvartalului.
    [Cod SIRSUP]_IMOBILE - shp reprezentând limita imobilului (fiecare imobil având ca atribute codul SIRSUP şi ID atribuit de Prestator);
    [Cod SIRSUP]_CONSTRUCTII - shp reprezentând conturul construcţiilor (fiecare construcţie având ca atribute codul SIRSUP, ID atribuit de Prestator, codul construcţiei atribuit de Prestator) etc.
    - un subdirector "dxf" care include fişierul "plan_cadastral_final.dxf" ce conţine, pe layere separate, toate elementele grafice şi textuale descrise la "Conţinutul planului cadastral de ansamblu", cu layerele separate pentru: limita UAT, limita intravilan, limita sectoare cadastrale, limita tarla/cvartal, limita imobile, construcţii, toponimie, etc.
    Aceste fişiere includ toate elementele tipărite în planurile cadastrale.
    - un subdirector "tiff/pdf" care include fişierele de tip tiff/pdf.
    Director: UAT_planuri_parcelare_final
    Conţine:
    - subdirectorul "shp" care include fişierele cu planurile parcelare în format shp
    - subdirectorul "dxf" care include fişierele cu planurile parcelare în format dxf. Aceste fişiere includ toate elementele din formatul tipărit al planurilor parcelare.
    - subdirectorul "tiff/pdf" care include fişierele de tip tiff/pdf.
    Director: UAT_raport_calitate_final
    Conţine fişiere cu Raportul de control intern al calităţii.
    Director: UAT_raport_campanie_final
    Conţine fişiere cu Raportul de monitorizare a campaniei de informare locală.


    ANEXA 7

                                PLANUL CADASTRAL

    A. Conţinutul planului cadastral de ansamblu
    ● Titlul: Plan cadastral de ansamblu;
    ● Subtitluri: UAT, judeţul;
    ● Scara 1:10.000, sistem de proiecţie STEREO 70;
    ● Legenda (dreapta);
    ● Direcţia Nord;
    ● Denumirea executantului (4cmx2cm), ştampila, semnătura, data întocmirii;
    ● Limita UAT şi teritoriile vecine (judeţul din care fac parte în cazul în care unul din vecini este din alt judeţ; dacă toţi vecinii sunt din acelaşi judeţ se scrie numai numele unităţilor administrativ-teritoriale);
    ● Limitele intravilanului/intravilanelor şi numărul/denumirea;
    ● Limitele şi numerele sectoarelor cadastrale;
    ● Toponimie;
    ● Caroiaj.
    Planul cadastral de ansamblu este însoţit de o anexă în care se precizează numărul total de tarlale şi cvartale al UAT, precum şi suprafaţa fiecărei tarlale/cvartal.

    Tipărire
    Planul cadastral de ansamblu se tipăreşte la scara 1:10.000, în formate A1-A0, cu fundal ortofotoplan (de preferat fundalul tipărit alb-negru).
    ● Planul se tipăreşte color;
    ● Numărul sectorului cadastral are înălţimea de 5 mm, negru, în cerc având raza de 5 mm cu negru, pe fond galben fără contur;
    ● Numărul tarlalei/cvartalului are înălţimea de 4 mm negru italic într-un pătrat cu fond verde fără contur; se tipăreşte litera "T" urmată de numărul tarlalei/cvartalului;
    ● Grosimi linii:
    - Cadru planşa 1mm;
    - Limitele de judeţ 1mm cu roşu;
    - Limita UAT 1 mm cu roşu;
    - Limita sector cadastral 1 mm cu verde sau galben;
    - Limita intravilan 1 mm cu albastru;
    ● Texte:

 ┌──────────────────────┬────────┬───────────────────────┬─────────┬──────────┐
 │ Denumire │Înălţime│ Stil (M,Mm,m) │Înclinare│Culoare │
 │ │(mm) │ │ (V, I) │ │
 ├──────────────────────┼────────┼───────────────────────┼─────────┼──────────┤
 │Judeţ │8 │Majusculă │Vertical │Negru │
 ├──────────────────────┼────────┼───────────────────────┼─────────┼──────────┤
 │UAT │8 │Majusculă │Vertical │Negru │
 ├──────────────────────┼────────┼───────────────────────┼─────────┼──────────┤
 │Localităţi │8 │Maj. şi minusculă │Vertical │Negru │
 ├──────────────────────┼────────┼───────────────────────┼─────────┼──────────┤
 │Hidrografie │2 │Maj. şi minusculă │Italic │Albastru │
 ├──────────────────────┼────────┼───────────────────────┼─────────┼──────────┤
 │Titlu │10 │Majuscule │Vertical │Negru │
 ├──────────────────────┼────────┼───────────────────────┼─────────┼──────────┤
 │Subtitluri, Sect. cad.│8 │Maj. şi minusculă │Vertical │Negru │
 ├──────────────────────┼────────┼───────────────────────┼─────────┼──────────┤
 │Scara │6 │Maj. şi minusculă │Vertical │Negru │
 └──────────────────────┴────────┴───────────────────────┴─────────┴──────────┘

    ● Drumurile se redactează cu negru;
    ● Hidrografia se redactează cu albastru;
    ● Căile ferate se redactează cu semnul convenţional corespunzător.
    B. Conţinutul planului cadastral
    ● Titlul: Plan cadastral;
    ● Subtitluri: UAT, judeţul, sectorul cadastral;
    ● Scara planului (pentru planurile ce conţin intravilane, numitorul scării nu trebuie să depăşească 1000, iar pentru planurile ce conţin numai extravilane, numitorul scării nu trebuie să depăşească 2000) şi sistemul de proiecţie STEREO 70;
    ● Legenda;
    ● Direcţia Nord;
    ● Limita UAT şi teritoriile vecine (judeţul din care fac parte în cazul în care unul din vecini este din alt judeţ; dacă toţi vecinii sunt din acelaşi judeţ se scrie numai numele unităţii administrativ-teritoriale);
    ● Denumirea executantului (4cmx2cm), ştampila, semnătura, data întocmirii;
    ● Limitele intravilanului/intravilanelor şi numărul/denumirea;
    ● Limitele şi numerele sectoarelor cadastrale;
    ● Limitele şi ID imobile;
    ● Numerele poştale ale imobilelor din intravilan;
    ● Limitele construcţiilor cu caracter permanent;
    ● Toponimie (denumiri: hidrografie, principale forme de relief, păduri, drumuri şi străzi, denumiri ale obiectivelor industriale, socioculturale, etc.);
    ● Schiţa cu dispunerea sectoarelor cadastrale;
    ● Numărul planşei (dacă sunt mai multe);
    ● Trăsături de caroiaj 10 cm x 10 cm, grosime linie 0,18 mm, cu dimensiunea coordonatelor de 2 mm.

    Tipărire
    Planul cadastral se tipăreşte pe un format A3-A0, la o scară corespunzătoare, astfel încât să se distingă clar ID şi limitele imobilelor.
    Pentru imobilele care reprezintă instituţii publice (şcoli, primărie, cămin cultural, biserică, etc.) sau imobile bine cunoscute de proprietari, interiorul poligonului (imobilului) se colorează şi se specifică denumirea instituţiei.
    ● Tipărirea se face color;
    ● Numărul sectorului cadastral are înălţimea de 5 mm, negru, în cerc având raza de 5 mm cu negru, pe fond galben fără contur;
    ● Grosimi linii:
    - Cadru planşă - 0,5 mm;
    - Limita de judeţ - 1mm cu culoarea roşu;
    - Limita UAT - 1 mm cu culoarea roşu;
    - Limitele sectoarelor cadastrale - 1 mm, cu culoarea verde;
    - Limita intravilan - 1 mm, cu culoarea albastru;
    - Limita imobil - 0,4 mm, cu negru;
    - Limita construcţiilor cu caracter permanent - 0,2 mm, cu negru;
    - Crucile caroiajului se desenează cu grosimea de 0,2 mm.
    ● Texte

 ┌──────────────────────┬────────┬───────────────────────┬─────────┬──────────┐
 │ Denumire │Înălţime│ Stil (M,Mm,m) │Înclinare│Culoare │
 │ │(mm) │ │ (V, I) │ │
 ├──────────────────────┼────────┼───────────────────────┼─────────┼──────────┤
 │Judeţ │8 │Majusculă │Vertical │Negru │
 ├──────────────────────┼────────┼───────────────────────┼─────────┼──────────┤
 │UAT │8 │Majusculă │Vertical │Negru │
 ├──────────────────────┼────────┼───────────────────────┼─────────┼──────────┤
 │Localităţi │8 │Maj. şi minusculă │Vertical │Negru │
 ├──────────────────────┼────────┼───────────────────────┼─────────┼──────────┤
 │Hidrografie │2 │Maj. şi minusculă │Italic │Albastru │
 ├──────────────────────┼────────┼───────────────────────┼─────────┼──────────┤
 │Titlu │10 │Majuscule │Vertical │Negru │
 ├──────────────────────┼────────┼───────────────────────┼─────────┼──────────┤
 │Subtitluri, Sect. cad.│8 │Maj. şi minusculă │Vertical │Negru │
 ├──────────────────────┼────────┼───────────────────────┼─────────┼──────────┤
 │Scara │6 │Maj. şi minusculă │Vertical │Negru │
 ├──────────────────────┼────────┼───────────────────────┼─────────┼──────────┤
 │ID │4 │ │Vertical │Negru │
 └──────────────────────┴────────┴───────────────────────┴─────────┴──────────┘


    ● Drumurile se redactează cu negru;
    ● Hidrografia se redactează cu albastru;
    ● Căile ferate se redactează cu semnul convenţional corespunzător.


    ANEXA 8

              STRUCTURA ŞI DESCRIEREA CÂMPURILOR FIŞIERULUI CGXML

 ┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
 │STRUCTURA ŞI DESCRIEREA CÂMPURILOR FIŞIERULUI CGXML │
 ├─────────┬───────────────────┬─────────┬───────┬────┬────────────────────────┤
 │Tabela │Coloana │Tip Date │Lungime│ PK │ Note/Observaţii │
 │ │ │ │coloană│ │ │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │Address │ │ │ │ │ │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │ADDRESSID │Int32 │ │TRUE│Identificatorul unic al │
 │ │ │ │ │ │adresei │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │SIRSUP │String │ 50│ │SIRUTA superioară │
 │ │ │ │ │ │reprezentând UAT │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │SIRUTA │String │ 50│ │SIRUTA reprezentând │
 │ │ │ │ │ │localitatea │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │INTRAVILAN │Boolean │ │ │Valoare booleană │
 │ │ │ │ │ │intravilan │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │DISTRICTTYPE │String │ 50│ │Tip subunitate │
 │ │ │ │ │ │administrativă │
 │ │ │ │ │ │(Dicţionar) │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │DISTRICTNAME │String │ 50│ │Denumire subunitate │
 │ │ │ │ │ │administrativă │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │STREETTYPE │String │ 50│ │Tip stradă (Dicţionar) │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │STREETNAME │String │ 50│ │Denumire stradă │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │POSTALNUMBER │String │ 50│ │Număr poştal │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │BLOCK │String │ 50│ │Bloc │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │ENTRY │String │ 50│ │Scara │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │FLOOR │String │ 50│ │Etaj │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │APNO │String │ 50│ │Număr apartament │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │ZIPCODE │String │ 50│ │Cod poştal │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │DESCRIPTION │String │ 4000│ │Descriere suplimentară │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │SECTION │String │ 100│ │Tronson │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │Building │ │ │ │ │ │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │BUILDINGID │Int32 │ │TRUE│Identificatorul unic al │
 │ │ │ │ │ │construcţiei │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │LANDID │Int32 │ │ │Identificatorul │
 │ │ │ │ │ │terenului pe care se │
 │ │ │ │ │ │află construcţia │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │ADDRESSID │Int32 │ │ │Identificatorul adresei │
 │ │ │ │ │ │construcţiei │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │BUILDNO │Int32 │ │ │Numărul construcţiei în │
 │ │ │ │ │ │cadrul terenului │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │MEASUREDAREA │Double │ │ │Suprafaţa măsurată a │
 │ │ │ │ │ │construcţiei │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │TOTALAREA │Double │ │ │Suprafaţa desfăşurată a │
 │ │ │ │ │ │construcţiei │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │BUILDINGDESTINATION│String │ 50│ │Cod grupă destinaţie │
 │ │ │ │ │ │(Dicţionar) │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │LEVELSNO │Int32 │ │ │Număr nivele construcţie│
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │IUNO │Int32 │ │ │Număr unităţi │
 │ │ │ │ │ │individuale │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │TAXVALUE │Double │ │ │Valoare de impozitare │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │NOTES │String │ 2000│ │Comentarii/Menţiuni │
 │ │ │ │ │ │construcţie │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │ISLEGAL │Boolean │ │ │Valoare booleană │
 │ │ │ │ │ │'Are acte' │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │LEGALAREA │Double │ │ │Suprafaţa din acte a │
 │ │ │ │ │ │construcţiei │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │E2IDENTIFIER │String │ 200│ │Identificatorul │
 │ │ │ │ │ │electronic aparţinând │
 │ │ │ │ │ │sistemului ETERRA │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │PAPERCADNO │String │ 200│ │Număr cadastral hârtie │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │PAPERLBNO │String │ 200│ │Număr carte funciară │
 │ │ │ │ │ │hârtie │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │TOPONO │String │ 200│ │Număr topografic │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │CADGENNO │String │ 200│ │Identificator cadastru │
 │ │ │ │ │ │sistematic │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │Building │ │ │ │ │ │
 │Common │ │ │ │ │ │
 │Parts │ │ │ │ │ │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │BUILDING │Int32 │ │TRUE│Identificatorul unic al │
 │ │COMMONPARTID │ │ │ │părţii comune │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │BUILDINGID │Int32 │ │ │Identificatorul │
 │ │ │ │ │ │construcţiei de care │
 │ │ │ │ │ │aparţine partea comună │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │COMMONPARTTYPE │String │ 255│ │Tip parte comună │
 │ │ │ │ │ │(Dicţionar) │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │Contested│ │ │ │ │ │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │CONTESTEDID │Int32 │ │TRUE│Identificator unic al │
 │ │ │ │ │ │contestaţiei │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │FILEID │Int32 │ │ │Identificatorul │
 │ │ │ │ │ │descrierii fişierului │
 │ │ │ │ │ │CG de care se leagă │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │CONTESTEDNUMBER │Int32 │ │ │Număr cerere de │
 │ │ │ │ │ │rectificare/contestaţie │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │CONTESTEDDATE │DateTime │ │ │Data cererii de │
 │ │ │ │ │ │rectificare/contestaţiei│
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │SOLUTIONNUMBER │Int32 │ │ │Număr proces verbal de │
 │ │ │ │ │ │soluţionare cerere de │
 │ │ │ │ │ │rectificare/contestaţie │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │SOLUTIONDATE │DateTime │ │ │Data proces verbal de │
 │ │ │ │ │ │soluţionare cerere de │
 │ │ │ │ │ │rectificare/contestaţie │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │Deed │NOTES │String │ 4000│ │Observaţii │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │DEEDID │Int32 │ │TRUE│Identificator unic al │
 │ │ │ │ │ │actului/documentului │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │DEEDNUMBER │String │ 50│ │Numărul │
 │ │ │ │ │ │actului/documentului │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │DEEDDATE │DateTime │ │ │Data │
 │ │ │ │ │ │actului/documentului │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │DEEDTYPE │String │ 50│ │Tipul │
 │ │ │ │ │ │actului/documentului │
 │ │ │ │ │ │(Dicţionar) │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │AUTHORITY │String │ 50│ │Autoritatea emitentă │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │NOTES │String │ 4000│ │Descriere suplimentară │
 │ │ │ │ │ │act/document │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │FILEID │Int32 │ │ │Identificatorul │
 │ │ │ │ │ │descrierii fişierului de│
 │ │ │ │ │ │care se leagă │
 │ │ │ │ │ │actul/documentul │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │VALUECURRENCY │String │ 50│ │Tip monedă valoare │
 │ │ │ │ │ │act/document │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │VALUEAMOUNT │String │ 200│ │Valoare act/document │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │File │ │ │ │ │ │
 │Descrip- │ │ │ │ │ │
 │tion │ │ │ │ │ │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │FILENAME │String │ 50│ │Denumirea fişierul CGXML│
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │EXPORTDATE │DateTime │ │ │Data exportului │
 │ │ │ │ │ │fişierului din sistemul │
 │ │ │ │ │ │ETERRA │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │FILEVERSION │String │ 50│ │Versiunea fişierului │
 │ │ │ │ │ │CG/aplicaţiei Generare │
 │ │ │ │ │ │CG cu care a fost │
 │ │ │ │ │ │generat │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │OPERATIONTYPE │String │ 50│ │Tip operaţiune │
 │ │ │ │ │ │cadastrală (Dicţionar) │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │LICENSEDNAME │String │ 255│ │Denumire/Nume autorizat │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │LICENSENUMBER │String │ 50│ │Serie licenţă autorizat │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │FILEID │Int32 │ │TRUE│Identificatorul unic al │
 │ │ │ │ │ │descrierii fişierului │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │Land │LANDID │Int32 │ │TRUE│Identificatorul unic al │
 │ │ │ │ │ │terenului │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │CADSECTOR │String │ 200│ │Sectorul cadastral în │
 │ │ │ │ │ │care se află terenul │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │ADDRESSID │Int32 │ │ │Identificatorul adresei │
 │ │ │ │ │ │terenului │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │MEASUREDAREA │Double │ │ │Suprafaţa măsurată teren│
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │PARCELLEGALAREA │Double │ │ │Suprafaţa totală din │
 │ │ │ │ │ │acte teren │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │ISNEW │Boolean │ │ │Valoare booleană tip │
 │ │ │ │ │ │teren nou │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │FILEID │Int32 │ │ │Identificatorul │
 │ │ │ │ │ │descrierii fişierului CG│
 │ │ │ │ │ │de care se leagă terenul│
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │BUILDINGLEGALAREA │Double │ │ │Suprafaţa totală din │
 │ │ │ │ │ │acte construcţii │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │TAXVALUE │Double │ │ │Valoare de impozitare │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │NOTES │String │ 2000│ │Comentarii/Menţiuni │
 │ │ │ │ │ │teren │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │ENCLOSED │Boolean │ │ │Valoare booleană │
 │ │ │ │ │ │împrejmuit (TRUE), │
 │ │ │ │ │ │neîmprejmuit(FALSE) │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │COAREA │Boolean │ │ │Valoare booleană zona │
 │ │ │ │ │ │cooperativizată (TRUE), │
 │ │ │ │ │ │necooperativizată │
 │ │ │ │ │ │(FALSE) │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │E2IDENTIFIER │String │ 200│ │Identificatorul │
 │ │ │ │ │ │electronic aparţinând │
 │ │ │ │ │ │sistemului ETERRA │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │PAPERCADNO │String │ 200│ │Număr cadastral hârtie │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │PAPERLBNO │String │ 200│ │Număr carte funciară │
 │ │ │ │ │ │hârtie │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │TOPONO │String │ 200│ │Număr topografic │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │CADGENNO │String │ 200│ │Identificator cadastru │
 │ │ │ │ │ │sistematic │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │IU │ │ │ │ │ │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │IUID │Int32 │ │TRUE│Identificatorul unic al │
 │ │ │ │ │ │unităţii individuale │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │BUILDINGID │Int32 │ │ │Identificatorul │
 │ │ │ │ │ │construcţiei de care │
 │ │ │ │ │ │aparţine unitatea │
 │ │ │ │ │ │individuală │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │IDENTIFIER │String │ 50│ │Identificator apartament│
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │SECTION │String │ 50│ │Tronsonul blocului de │
 │ │ │ │ │ │care aparţine unitatea │
 │ │ │ │ │ │individuală │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │APNO │String │ 50│ │Număr │
 │ │ │ │ │ │apartament/denumire a │
 │ │ │ │ │ │unităţii individuale │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │ENTRY │String │ 50│ │Scara blocului │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │MEASUREDAREA │Double │ │ │Suprafaţa măsurată │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │TOTALAREA │Double │ │ │Suprafaţa utilă │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │LANDINDIVISIONAREA │String │ │ │Valoare cotă teren │
 │ │ │ │ │ │indiviză (fracţie) │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │COMMONPARTSAREA │String │ │ │Valoare cotă părţi │
 │ │ │ │ │ │comune (fracţie) │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │NOTES │String │ 2000│ │Comentarii/Menţiuni │
 │ │ │ │ │ │unitate individuală │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │FLOOR │String │ 50│ │Etaj │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │LANDDIVISIONTYPE │String │ │ │Tip cotă teren indiviză │
 │ │ │ │ │ │(Dicţionar) │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │COMMONPARTSTYPE │String │ │ │Tip cotă părţi comune │
 │ │ │ │ │ │(Dicţionar) │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │ROOMNO │Int16 │ │ │Număr camere │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │E2IDENTIFIER │String │ 200│ │Identificatorul │
 │ │ │ │ │ │electronic aparţinând │
 │ │ │ │ │ │sistemului ETERRA │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │PAPERCADNO │String │ 200│ │Număr cadastral hârtie │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │PAPERLBNO │String │ 200│ │Număr carte funciară │
 │ │ │ │ │ │hârtie │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │TOPONO │String │ 200│ │Număr topografic │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │CADGENNO │String │ 200│ │Identificator cadastru │
 │ │ │ │ │ │sistematic │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │Parcel │ │ │ │ │ │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │PARCELID │Int32 │ │TRUE│Identificatorul unic al │
 │ │ │ │ │ │parcelei │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │LANDID │Int32 │ │ │Identificatorul │
 │ │ │ │ │ │terenului de care │
 │ │ │ │ │ │aparţine parcela │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │NUMBER │Int32 │ │ │Număr parcelă │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │MEASUREDAREA │Double │ │ │Suprafaţa măsurată │
 │ │ │ │ │ │parcelă │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │USECATEGORY │String │ 50│ │Tip categorie folosinţă │
 │ │ │ │ │ │(Dicţionar) │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │INTRAVILAN │Boolean │ │ │Valoare booleană │
 │ │ │ │ │ │intravilan │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │TAXVALUE │Double │ │ │Valoare taxă de │
 │ │ │ │ │ │impozitare │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │TITLENO │String │ 50│ │Număr titlu de │
 │ │ │ │ │ │proprietate │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │LANDPLOTNO │String │ 50│ │Număr tarla │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │PARCELNO │String │ 50│ │Numărul parcelei din │
 │ │ │ │ │ │tarla │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │NOTES │String │ 2000│ │Comentarii/Menţiuni │
 │ │ │ │ │ │parcelă │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │E2IDENTIFIER │String │ 200│ │Identificatorul │
 │ │ │ │ │ │electronic aparţinând │
 │ │ │ │ │ │sistemului ETERRA │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │PAPERCADNO │String │ 200│ │Număr cadastral hârtie │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │PAPERLBNO │String │ 200│ │Număr carte funciară │
 │ │ │ │ │ │hârtie │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │TOPONO │String │ 200│ │Număr topografic parcelă│
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │CADGENNO │String │ 200│ │Identificator cadastru │
 │ │ │ │ │ │sistematic │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │Person │ │ │ │ │ │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │PERSONID │Int32 │ │TRUE│Identificatorul unic al │
 │ │ │ │ │ │persoanei │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │ADDRESSID │Int32 │ │ │Identificatorul adresei │
 │ │ │ │ │ │persoanei │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │FIRSTNAME │String │ 255│ │Nume/Denumire persoană │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │ISPHYSICAL │Boolean │ │ │Valoare booleană │
 │ │ │ │ │ │persoană fizică (TRUE), │
 │ │ │ │ │ │juridică(FALSE) │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │LASTNAME │String │ 255│ │Prenume persoană fizica │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │DEFUNCT │Boolean │ │ │Valoare booleană decedat│
 │ │ │ │ │ │(TRUE), viu/stare │
 │ │ │ │ │ │nedeterminată (FALSE) │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │IDENTIFIED │Boolean │ │ │Valoare booleană │
 │ │ │ │ │ │proprietar identificat │
 │ │ │ │ │ │(TRUE),neidentificat │
 │ │ │ │ │ │(FALSE) │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │IDCODE │String │ 50│ │Cod CNP/CUI │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │PREVIOUSLASTNAME │String │ 50│ │Nume anterior persoană │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │FATHERINITIAL │String │ 50│ │Iniţiala tatălui │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │CITIZENSHIPCOUNTRY │String │ 50│ │Cetăţenie (Dicţionar) │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │IDCARDTYPE │String │ 50│ │Tip act de identitate │
 │ │ │ │ │ │(Dicţionar) │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │IDCARDSERIALNO │String │ 50│ │Serie act de identitate │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │IDCARDNUMBER │String │ │ │Număr act de identitate │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │NOTES │String │ 2000│ │Comentarii/Menţiuni │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │PHONE │String │ │ │Telefon │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │EMAIL │String │ │ │Email │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │FILEID │Int32 │ │ │Identificatorul │
 │ │ │ │ │ │descrierii fişierului │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │REGISTRATIONID │Int32 │ │ │Identificatorul │
 │ │ │ │ │ │înregistrării │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │Points │ │ │ │ │ │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │POINTID │Int32 │ │TRUE│Identificatorul unic al │
 │ │ │ │ │ │punctului │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │IMMOVABLEID │Int32 │ │ │Identificatorul │
 │ │ │ │ │ │terenului de care │
 │ │ │ │ │ │aparţine punctul │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │BUILDINGID │Int32 │ │ │Identificatorul │
 │ │ │ │ │ │construcţiei de care │
 │ │ │ │ │ │aparţine punctul │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │NO │String │ 50│ │Număr punct │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │X │Double │ │ │Coordonata X a punctului│
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │Y │Double │ │ │Coordonata Y a punctului│
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │Registra-│ │ │ │ │ │
 │tion │ │ │ │ │ │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │REGISTRATIONID │Int32 │ │TRUE│Identificatorul unic al │
 │ │ │ │ │ │înscrierii │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │REGISTRATIONTYPE │String │ │ │Tip înscriere │
 │ │ │ │ │ │(Dicţionar) │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │RIGHTTYPE │String │ 50│ │Tip drept (Dicţionar) │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │RIGHTCOMMENT │String │ 2000│ │Detalii suplimentare │
 │ │ │ │ │ │legate de înscrierea │
 │ │ │ │ │ │unui drept │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │NOTES │String │ 4000│ │Textul notei în cazul în│
 │ │ │ │ │ │care tipul înscrierii │
 │ │ │ │ │ │este notă │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │DEEDID │Int32 │ │ │Identificatorul actului │
 │ │ │ │ │ │în baza căruia se face │
 │ │ │ │ │ │înscrierea │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │TITLE │String │ 50│ │Mod dobândire al │
 │ │ │ │ │ │dreptului (Dicţionar) │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │QUOTATYPE │String │ 50│ │Tip cotă │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │INITIALQUOTA │String │ 10│ │Cota iniţială (fracţie) │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │ACTUALQUOTA │String │ 50│ │Cota actuală (fracţie) │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │VALUECURRENCY │String │ 50│ │Tip monedă │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │VALUEAMOUNT │String │ 50│ │Valoare în monedă │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │COMMENTS │String │ 2000│ │Observaţii │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │LBPARTNO │Int32 │ │ │Partea cărţii funciare │
 │ │ │ │ │ │în care se va face │
 │ │ │ │ │ │înscrierea (2 sau3) │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │POSITION │Int32 │ │ │Număr poziţie din partea│
 │ │ │ │ │ │cărţii funciare în care │
 │ │ │ │ │ │se va face înscrierea │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │APPNO │Int32 │ │ │Numărul cererii în baza │
 │ │ │ │ │ │căreia s-a făcut │
 │ │ │ │ │ │înscrierea │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │APPDATE │DateTime │ │ │Data cererii în baza │
 │ │ │ │ │ │căreia s-a făcut │
 │ │ │ │ │ │înscrierea │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │Registra-│ │ │ │ │ │
 │tion │ │ │ │ │ │
 │XEntity │ │ │ │ │ │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │REGISTRATION │String │ │TRUE│Identificatorul unic al │
 │ │XENTITYID │ │ │ │legăturii dintre │
 │ │ │ │ │ │înregistrare şi entitate│
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │REGISTRATIONID │Int32 │ │ │Identificatorul │
 │ │ │ │ │ │înregistrării │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │LANDID │Int32 │ │ │Identificatorul │
 │ │ │ │ │ │terenului la care se │
 │ │ │ │ │ │referă înregistrarea │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │BUILDINGID │Int32 │ │ │Identificatorul │
 │ │ │ │ │ │construcţiei la care se │
 │ │ │ │ │ │referă înregistrarea │
 ├─────────┼───────────────────┼─────────┼───────┼────┼────────────────────────┤
 │ │IUID │Int32 │ │ │Identificatorul unităţii│
 │ │ │ │ │ │individuale la care se │
 │ │ │ │ │ │referă înregistrarea │
 └─────────┴───────────────────┴─────────┴───────┴────┴────────────────────────┘




 ┌───────────────────────────────────┬───────────────┬───────────────┬───────────────────┬──────────────┐
 │Denumire Relaţie │ Tabel Părinte │Coloana Părinte│ Tabel Copil │ Coloana Copil│
 ├───────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────────┼──────────────┤
 │FK_Building_IndividualUnit │Building │BUILDINGID │IU │BUILDINGID │
 ├───────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────────┼──────────────┤
 │FK_Building_BuildingCommonParts │Building │BUILDINGID │BuildingCommonParts│BUILDINGID │
 ├───────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────────┼──────────────┤
 │FK_Immovable_Building │Land │LANDID │Building │LANDID │
 ├───────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────────┼──────────────┤
 │FK_FileDescription_Land │FileDescription│FILEID │Land │FILEID │
 ├───────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────────┼──────────────┤
 │FK_FileDescription_Contested │FileDescription│FILEID │Contested │FILEID │
 ├───────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────────┼──────────────┤
 │FK_Address_Building │Address │ADDRESSID │Building │ADDRESSID │
 ├───────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────────┼──────────────┤
 │FK_Building_Points │Building │BUILDINGID │Points │BUILDINGID │
 ├───────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────────┼──────────────┤
 │FK_Immovable_Points │Land │LANDID │Points │IMMOVABLEID │
 ├───────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────────┼──────────────┤
 │FK_Address_Immovable │Address │ADDRESSID │Land │ADDRESSID │
 ├───────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────────┼──────────────┤
 │FK_Immovable_Parcel │Land │LANDID │Parcel │LANDID │
 ├───────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────────┼──────────────┤
 │FK_Person_FileDescription │FileDescription│FILEID │Person │FILEID │
 ├───────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────────┼──────────────┤
 │FK_Address_Person │Address │ADDRESSID │Person │ADDRESSID │
 ├───────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────────┼──────────────┤
 │FK_Deed_FileDescription │FileDescription│FILEID │Deed │FILEID │
 ├───────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────────┼──────────────┤
 │FK_Land_RegistrationXEntity │Land │LANDID │RegistrationXEntity│LANDID │
 ├───────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────────┼──────────────┤
 │FK_Building_InscrierexEntitate │Building │BUILDINGID │RegistrationXEntity│BUILDINGID │
 ├───────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────────┼──────────────┤
 │FK_IU_RegistrationXEntity │IU │IUID │RegistrationXEntity│IUID │
 ├───────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────────┼──────────────┤
 │FK_Registration_RegistrationXEntity│Registration │REGISTRATIONID │RegistrationXEntity│REGISTRATIONID│
 ├───────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────────┼──────────────┤
 │FK_Deed_Registration │Deed │DEEDID │Registration │DEEDID │
 ├───────────────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼───────────────────┼──────────────┤
 │FK_Registration_Person │Registration │REGISTRATIONID │Person │REGISTRATIONID│
 └───────────────────────────────────┴───────────────┴───────────────┴───────────────────┴──────────────┘


    ANEXA 9
                            ANGAJAMENTUL PRIMARULUI

    Subsemnatul/a .............................. Primar al UAT ...................... mă oblig ca pe perioada derulării contractului nr. ................., să pun la dispoziţie toate datele şi informaţiile gestionate de către Primăria ............. cu privire la sectorul cadastral/UAT .................., să asigur participarea personalului din cadrul primăriei, la realizarea lucrărilor sistematice de cadastru şi să respect toate obligaţiile stabilite prin lege în sarcina primarului şi a primăriei, în vederea realizării lucrărilor sistematice de cadastru în sectorul cadastral/UAT ........ .

    Data Semnătura


    ANEXA 10

               MODEL PENTRU PUBLICARE RELEVEU UNITATE INDIVIDUALĂ


                          RELEVEU UNITATE INDIVIDUALĂ
                              Scara 1: ........

    UAT ....., Sector cadastral .....
    Identificator cadastru sistematic:
    Adresa unităţii individuale:

                       ┌─────────────────────────────────────┐
                       │ │
                       │ │
                       │ │
                       │ Se completează cu releveul │
                       │ unităţii individuale │
                       │ │
                       │ │
                       │ │
                       │ │
                       │ │
                       │ │
                       └─────────────────────────────────────┘
                       ┌─────────────────────────────────────┐
                       │ │
                       │ │
                       │ │
                       │ Se completează cu tabelul │
                       │ centralizator al suprafeţelor utile │
                       │ ale încăperilor unităţii individuale│
                       │ │
                       │ │
                       │ │
                       │ │
                       │ │
                       └─────────────────────────────────────┘

                            Executant (nume/denumire, semnătură şi ştampilă)


    Notă: În dreapta jos, pe fiecare pagină se tipăreşte: Cadastru sistematic UAT (se completează denumirea UAT), anul realizării


    ANEXA 11

                             GRAFICUL DE ACTIVITĂŢI

 ┌──────────┬───────────────────────────────────────┬─────────────┬───────────┐
 │Nr. │ Descriere activitate │Responsabil │Durata │
 │activitate│ │de activitate│estimată a │
 │ │ │ │activităţii│
 │ │ │ │(săptămâni)│
 ├──────────┼───────────────────────────────────────┼─────────────┼───────────┤
 │ 1 │Raportul preliminar │Prestator │ 6 │
 ├──────────┼───────────────────────────────────────┼─────────────┼───────────┤
 │ 2 │Verificarea şi recepţia livrării nr. 1 │ │ │
 │ │- Raportul Preliminar │ANCPI/OCPI │ 2 - 4 │
 ├──────────┼───────────────────────────────────────┼─────────────┼───────────┤
 │ 3 │Derularea lucrărilor de specialitate │Prestator │20 - 60*1) │
 ├──────────┼───────────────────────────────────────┼─────────────┼───────────┤
 │ 4 │Verificarea şi recepţia livrării │OCPI, ANCPI │ 10 │
 │ │"Documentele tehnice ale cadastrului - │ │ │
 │ │copie spre publicare" │ │ │
 ├──────────┼───────────────────────────────────────┼─────────────┼───────────┤
 │ 5 │Pregătirea publicării documentelor │OCPI, │ 2 │
 ├──────────┼───────────────────────────────────────┼─────────────┼───────────┤
 │ │tehnice ale cadastrului │Primărie │ │
 │ 6 │Publicarea documentelor tehnice ale │Primărie, │ 4 │
 │ │cadastrului şi primirea cererilor de │OCPI, │ │
 │ │rectificare/ contestaţiilor cu privire │ │ │
 │ │la posesori │ │ │
 ├──────────┼───────────────────────────────────────┼─────────────┼───────────┤
 │ 7 │Soluţionarea cererilor de rectificare/ │OCPI, │ 4 │
 │ │contestaţiilor cu privire la posesori │Prestator │ │
 ├──────────┼───────────────────────────────────────┼─────────────┼───────────┤
 │ 8 │Actualizarea documentelor tehnice în │Prestator │ 4 │
 │ │urma soluţionării cererilor de │ │ │
 │ │rectificare/contestaţiilor │ │ │
 ├──────────┼───────────────────────────────────────┼─────────────┼───────────┤
 │ 9 │Verificarea şi recepţia livrării │OCPI, ANCPI │ 4 │
 │ │"Documentele tehnice ale cadastrului - │ │ │
 │ │copie finală" │ │ │
 └──────────┴───────────────────────────────────────┴─────────────┴───────────┘

-----
    *1) Perioada specifică pentru fiecare sector/UAT este prevăzută în programul de livrări al Contractului

    Notă: Durata activităţilor este estimativă


    ANEXA 12

    FORMULAR CERERE DE RECTIFICARE
                                                       Nr. ......./.........


                             CERERE DE RECTIFICARE

    Subsemnatul/Subscrisa ................................., domiciliat în/cu sediul în localitatea .........................., str. .................... , nr. ............., bl. ....., sc. ....., et. ....., ap. ...., sector nr. ...../judeţul ......., identificat cu BI/CI, seria ............., nr. ............, eliberat de ........../CUI .................., reprezentat/ă prin ...................... domiciliat în ........................., str. .................................. , nr. ....................., bl. ....., sc. ...., et. ...., ap. ..., sector nr. ....../judeţul ..............., identificat cu BI/CI, seria ............., nr. ..................., eliberat de ...................................., conform procurii/împuternicirii nr. ..............,
    În baza prevederilor art. 14 alin. 2 din Legea nr. 7/1996, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, m-am prezentat pentru a lua la cunoştinţă date despre imobilele pe care le deţin pe teritoriul administrativ ....................................., sectorul cadastral nr. ............. . Imobilele contestate au fost identificate prin numerele (ID) în Registrul cadastral al imobilelor:
    1. ................................................................................................................... .
    2. ................................................................................................................... .
    3. ................................................................................................................... .
    În urma verificării datelor afişate, formulez prezenta cerere de rectificare pentru următoarele motive:
    1. ................................................................................................................... .
    2. ................................................................................................................... .
    3. ................................................................................................................... .
    Pentru a susţine cele invocate mai sus, depun copii legalizate ale următoarelor acte juridice:
    1. ................................................................................................................... .
    2. ................................................................................................................... .
    3. ................................................................................................................... .

    Data Semnătura


    ANEXA 13

                              FORMULAR CONTESTAŢIE

                 CONTESTAŢIE CU PRIVIRE LA CALITATEA DE POSESOR
    Subsemnatul/Subscrisa ....................................., domiciliat în/cu sediul în localitatea .........................., str. .........................., nr. ....., bl. ..., sc. ..., et. ...., ap. ..., sector nr. ....../judeţul ......., identificat cu BI/CI, seria ..........., nr. ..............., eliberat de ................/CUI ..................., reprezentat/ă prin ..................... domiciliat în .................., str. ............................, nr. ........., bl. ...., sc. ...., et. ...., ap. ...., sector nr. ......./judeţul ..............., identificat cu BI/CI, seria ........, nr. ................., eliberat de ...................................., conform procurii/împuternicirii nr. ..............,
    În baza prevederilor art. 13 alin. (3) din Legea nr. 7/1996, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, formulez CONTESTAŢIE CU PRIVIREA LA CALITATEA DE POSESOR A LUI ..................................., înscris în Registrul Cadastral al Imobilelor la poziţia nr. ... sectorul cadastral nr.. ........... .
    În susţinerea Contestaţiei, depun copie a acţiunii nr. ...... înregistrată la Judecătoria ................../certificat de grefă nr. emis de Judecătoria ............... având ca obiect .................................................. .

    Data Semnătura


    ANEXA 14

            FORMULAR PROCES VERBAL SOLUŢIONARE CERERE DE RECTIFICARE

    Antet OCPI
                                           Nr. ...... data ............

                                 PROCES VERBAL

    Comisia de soluţionare a cererilor de rectificare, numită prin Ordinul nr. ......... al directorului general al ANCPI ............, constituită din următorii membri: ...........................................................................................................
    Analizând cererea de rectificare nr. .............. din data ............ , cu privire la imobilul identificat prin identificatorul (ID) ........................ din UAT/sectorul cadastral ............................... decide:
    În baza (acte, măsurători topografice, etc.) .................................................................................................... .
    ADMITE cererea de rectificare cu privire la modificarea documentelor tehnice astfel: ............................................................ .
    SAU
    RESPINGE cererea de rectificare pentru motivele: ................................................................................................ .
    În baza prezentului proces verbal şi a documentelor tehnice ale cadastrului se emite încheierea de carte funciară care se comunică persoanei care a formulat cererea de rectificare şi persoanelor interesate potrivit menţiunilor din cartea funciară.

    Semnăturile membrilor comisiei,
    (nume şi prenume) ............................. .
    (nume şi prenume) ............................. .
    (nume şi prenume) ............................. .


    ANEXA 15

                 FORMULAR PROCES VERBAL SOLUŢIONARE CONTESTAŢIE

    Antet OCPI Nr. ....... data ..........

                                 PROCES VERBAL

    Comisia de soluţionare a cererilor de rectificare, numită prin Ordinul nr. ........... al directorului general al ANCPI ................., constituită din următorii membri: .................................................................................................................... .
    Analizând contestaţia nr. ........... din data ..............., cu privire calitatea de posesor a lui ............................................. înscris în Registrul Cadastral al Imobilelor la poziţia nr. ....... pentru imobilul cu identificatorul (ID) ...................... , decide:
    În baza acţiunii nr. ...... depusă la Judecătoria ............/certificatul de grefă nr. ...... eliberat de Judecătoria ........ având ca obiect contestarea calităţii de posesor a lui ............................................................................................................... .
    Admite contestaţia nr. .......... privind calitatea de posesor a lui ........................ şi dispune modificarea documentelor tehnice astfel:
    Asupra imobilului identificat cu identificatorul (ID) din UAT/sector cadastral .........
    1. Se notează POSESIA FAPTICĂ ÎN FAVOAREA lui ................................. .
    2. Se notează Contestaţia nr. ................................. şi a acţiunii civile nr. înregistrată la Judecătoria .......................................... .
    SAU
    Respinge contestaţia nr. ........... pentru motivele:
    Lipsa dovezii sesizării instanţei de judecată
    În baza prezentului proces verbal şi a documentelor tehnice ale cadastrului se emite încheierea de carte funciară care se comunică persoanei care a formulat contestaţie şi persoanelor interesate potrivit menţiunilor din cartea funciară.

    Semnăturile membrilor comisiei,
    (nume şi prenume) ...................
    (nume şi prenume) ...................


    ANEXA 16

                        ANGAJAMENT DE CONFIDENŢIALITATE

    Subsemnatul/a ........................... angajat la ............................ în calitate de ........................................... mă oblig ca pe perioada derulării contractului nr. ............. având ca obiect realizarea lucrărilor sistematice de cadastru în UAT/sectorul cadastral: ...........................................*1), să asigur confidenţialitatea datelor şi informaţiilor gestionate de către ANCPI, cu care intru în contact pe toată perioada de derulare a contractului, precum şi pentru o perioadă de 5(cinci) ani de la data finalizării acestuia.
-----
    *1) se enumeră sectoarele cadastrale/unităţile administrativ-teritoriale din lotul respectiv

    Data Semnătura

                                     -----
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016