Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ANEXĂ din 15 februarie 2019  privind Cererea de înscriere - Declaraţia pe propria răspundere pentru participarea la acţiunile din Programul de promovare a exportului    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ANEXĂ din 15 februarie 2019 privind Cererea de înscriere - Declaraţia pe propria răspundere pentru participarea la acţiunile din Programul de promovare a exportului

EMITENT: Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 136 bis din 20 februarie 2019
──────────
    Aprobată prin Ordinul nr. 500 din 15 februarie 2019, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 136 din 20 februarie 2019.
──────────
                CERERE DE ÎNSCRIERE - DECLARAŢIE PE PROPRIA RĂSPUNDERE*1)
                    privind participarea la acţiunile din Programul
            de promovare a exportului, cu finanţare de la bugetul statului,
                        administrat de Ministerul pentru Mediul
                      de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA)
        *1) Cererea de înscriere - declaraţia pe propria răspundere se completează prin tehnoredactare. Modificarea textului sau a condiţiilor înscrise în cererea de înscriere, precum şi completarea eronată sau parţială a rubricilor atrage respingerea solicitantului de către Comisia de selecţie din cadrul MMACA.
        Acţiunea promoţională (târg internaţional/misiune economică/titlul studiului de piaţă sau pe produse): ......................
        Perioada de desfăşurare a acţiunii promoţionale: .....................
    I. Datele de identificare ale solicitantului
    1. Denumirea societăţii*2): ......................
        *2) Se înscrie denumirea completă a societăţii conform înregistrării acesteia în Registrul Comerţului.

    2. Adresa (sediul social): ................................,
        tel.: ......... fax: ......... E-mail: ................

    3. Numărul de ordine din Registrul Comerţului: ...................
    4. Codul de identificare fiscală (CUI): ..................
    5. Persoana de contact (nume, prenume, tel., adresa de e-mail): ...................
    6. Codurile CAEN (codurile CAEN principal şi/sau secundar autorizat conform Legii nr. 359/2004, cu modificările şi completările ulterioare, - ONRC şi corespunde profilului acţiunii promoţionale)
        Ajutorul de minimis va fi alocat pentru primul cod CAEN menţionat de dvs.
        Detaliaţi codurile CAEN (în cifre şi cuvinte) ............................


    II. Condiţii de eligibilitate ale solicitantului
        Societatea/întreprinderea unică trebuie să îndeplinească condiţiile de eligibilitate prevăzute în Hotărârea Guvernului nr. 296/2007 cu modificările şi completările ulterioare şi în Regulamentul (UE) nr. 1.407/2013 al Comisiei din 18 decembrie 2013 privind aplicarea articolelor 107 şi 108 din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene ajutoarelor de minimis, după cum urmează:
    1. Forma de constituire a societăţii (completaţi "DA" în dreptul variantei alese):
    a) Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare ...................
    b) Legea nr. 1/2005, republicată, ...................

    2. Societatea/întreprinderea unică NU se află în procedura de executare silită, reorganizare judiciară, faliment, închidere operaţională, dizolvare, lichidare sau în insolvenţă colectivă şi NU îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege pentru a fi supusă unei proceduri de insolvenţă colectivă la cererea creditorilor.
    3. La data prezentei cereri de înscriere, societatea/întreprinderea unică NU înregistrează debite la bugetul de stat sau la bugetul local*3).
        *3) Conform Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, art. 157, alin. (3), nu se consideră că un contribuabil înregistrează obligaţii fiscale restante în situaţia în care suma obligaţiilor fiscale restante înscrise în certificatul de atestare fiscală emis de organul fiscal este mai mică sau egală cu suma de rambursat/restituit. În certificatul de atestare fiscală se face menţiune în acest sens.

    4. Împotriva societăţii/întreprinderii unice NU a fost emisă o decizie de recuperare a unui ajutor de stat, dacă această decizie de recuperare nu a fost deja executată.
    5. Societatea/întreprinderea unică are în obiectul de activitate operaţiuni comerciale de export.
    6. Societatea/întreprinderea unică nu este în dificultate*4), în sensul liniilor directoare ale Comisiei Europene.
        *4) Întreprindere în dificultate - o întreprindere care se află în cel puţin una din situaţiile următoare:
    - în cazul unei societăţi comerciale cu răspundere limitată (alta decât un IMM care există de mai puţin de 3 ani), atunci când mai mult de jumătate din capitalul său social subscris a dispărut din cauza pierderilor acumulate. Această situaţie survine atunci când deducerea pierderilor acumulate din rezerve (şi din toate celelalte elemente considerate în general ca făcând parte din fondurile proprii ale societăţii) conduce la un rezultat negativ care depăşeşte jumătate din capitalul social subscris. În sensul acestei dispoziţii, "societate cu răspundere limitată" se referă în special la tipurile de societăţi menţionate în anexa I la Directiva 2013/34/UE a Parlamentului European şi a Consiliului din 26 iunie 2013 privind situaţiile financiare anuale, situaţiile financiare consolidate şi rapoartele conexe ale anumitor tipuri de întreprinderi, de modificare a Directivei 2006/43/CE a Parlamentului European şi a Consiliului şi de abrogare a directivelor 78/660/CEE şi 83/349/CEE ale Consiliului, iar "capital social" include, dacă este cazul, orice capital suplimentar;
    – în cazul unei societăţi comerciale în care cel puţin unii dintre asociaţi au răspundere nelimitată pentru creanţele societăţii (alta decât un IMM care există de mai puţin de 3 ani), atunci când mai mult de jumătate din capitalul propriu aşa cum reiese din contabilitatea societăţii a dispărut din cauza pierderilor acumulate, în sensul prezentei dispoziţii, "o societate comercială în care cel puţin unii dintre asociaţi au răspundere nelimitată pentru creanţele societăţii" se referă în special la acele tipuri de societăţi menţionate în anexa II la Directiva 2013/34/UE;
    – atunci când întreprinderea face obiectul unei proceduri colective de insolvenţă sau îndeplineşte criteriile prevăzute în dreptul intern pentru ca o procedură colectivă de insolvenţă să fie deschisă la cererea creditorilor săi;
    – în cazul unei întreprinderi care nu este un IMM, atunci când, în ultimii 2 ani: (i) raportul datorii/capitaluri proprii al întreprinderii a fost mai mare de 7,5; şi (ii) capacitatea de acoperire a dobânzilor calculată pe baza EBITDA a fost sub 1,0.


    7. Nomenclatorul de export corespunde cu profilul acţiunii la care se solicită participarea.
    8. Produsele/serviciile sunt de concepţie şi/sau marcă proprie, de calitate şi cu valoare adăugată ridicată.
        Enumeraţi produsele/serviciile promovate de societatea dvs. în cadrul acţiunii (acestea trebuie să fie conform codurilor CAEN de la cap. I pct. 6 la prezenta anexă):
        ...............................


    9. Numărul de participări ale unui operator economic la târgurile şi expoziţiile internaţionale organizate în străinătate cu sprijin de la bugetul de stat este de maximum 4 pe an.
    10. Societatea/întreprinderea unică cunoaşte şi respectă normele privind principalele activităţi/acţiuni care se realizează de societăţile comerciale participante la acţiuni din programul de promovare a exportului, cu finanţare parţială de la bugetul de stat, elaborate de MMACA.


    II. Societatea/întreprinderea unică a obţinut rezultate privind eficienţa în urma participării la acţiunile din programul de promovare a exportului, cu sprijin de la bugetul de stat.
        Cererea de înscriere se transmite la MMACA în original şi semnată pe fiecare pagină. Organizaţiile cooperatiste cu activitate de export, înfiinţate în baza Legii nr. 1/2005 privind organizarea şi funcţionarea cooperaţiei, republicată, beneficiază de toate măsurile promovate de statul român pentru societăţile comerciale înfiinţate conform Legii nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi vor înscrie în cerere numărul de înregistrare legal.
        Se vor menţiona următoarele:
    - valoarea estimată a contractelor de export: ............... euro.
    – alte avantaje: .........................


    III. Condiţii de participare ale solicitantului la acţiunea promoţională
    1. Societatea/întreprinderea unică are nevoie de următoarele dotări specifice (de exemplu, podiumuri, vitrine, standere, stativ rotativ pentru mostre etc.) .........................
    2. Societatea/întreprinderea unică va expune/va distribui în standul repartizat în cadrul acţiunii următoarele materiale promoţionale (de exemplu: mostre, cataloage, pliante, postere etc.)
    3. Societatea/întreprinderea unică se obligă ca, în ultima zi de desfăşurare a acţiunii, să completeze formularul de eficienţă şi să îl predea patronatului/delegaţilor MMACA coordonatori ai respectivei acţiuni.
    4. Societatea/întreprinderea unică se obligă ca, la 6 luni de la încheierea acţiunii, să transmită la MMACA o situaţie actualizată privind eficienţa participării la acţiune.
    5. Societatea/întreprinderea unică se obligă să suporte costul transportului, cazării şi asigurării medicale pentru delegatul desemnat şi să transmită societăţii organizatoare documentele justificative pentru aceste cheltuieli, în termen de 7 zile lucrătoare de la terminarea manifestării expoziţionale. Decontarea acestor cheltuieli către societatea/întreprinderea unică se va face de societatea organizatoare în termen de 5 zile lucrătoare de la virarea de către MMACA a sumelor aferente decontului final al acţiunii.
    6. Societatea/întreprinderea unică se obligă să păstreze evident informaţiilor privind ajutoarele de minimis primite de la MMACA pentru a participa la acţiunile din Programul de promovare a exportului pentru o perioadă de minimum 10 ani de la data la care a primit ultima alocare specifică.

    IV. Documente anexate şi depuse în acelaşi timp cu cererea de înscriere - declaraţia pe propria răspundere
    1. Declaraţia pe propria răspundere privind ajutorul cumulat de minimis, conform anexei nr. 5 la prezentul ordin. Această declaraţie pe propria răspundere privind ajutorul cumulat de minimis face obiectul verificării, prin sondaj, de către MMACA, şi este asumată de beneficiar. La data intrării în funcţiune a RegAS (Registrul Ajutoarelor de Stat), MMACA va verifica declaraţia tuturor aplicanţilor;
    2. Certificat de atestare fiscală eliberat de ANAF (fără obligaţii de plată restante*5) şi valabil la data înscrierii)*6);
        *5) Conform Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, art. 157 alin. (3), nu se consideră că un contribuabil înregistrează obligaţii fiscale restante în situaţia în care suma obligaţiilor fiscale restante înscrise în certificatul de atestare fiscală emis de organul fiscal este mai mică sau egală cu suma de rambursat/restituit. În certificatul de atestare fiscală se face menţiune în acest sens.
        *6) Certificatul de atestare fiscală eliberat de ANAF se va transmite la MMACA, în original, în cazul în care operatorul economic participă la mai multe acţiuni promoţionale în termenul de valabilitate al certificatelor de atestare fiscală (adică certificatele eliberate de ANAF şi de autoritatea locală), operatorul economic anexează copii "Conform cu originalul" ale acestor documente şi indică manifestarea la care a depus originalul certificatelor.

    3. Certificat de atestare fiscală pentru persoane juridice privind impozitele şi taxele locale şi alte venituri ale bugetului local, eliberat de autoritatea locală competentă*7) (fără obligaţii de plată restante şi valabil la data înscrierii);
        *7) Certificatul de atestare fiscală eliberat de autoritatea locală se va transmite la MMACA, în original.

    4. Certificat constatator de la Registrul Comerţului (format extins);
    5. Dovada plăţii garanţiei bancare, în valoare de 2.000 lei (în cazul solicitării de participare la târguri internaţionale)*8).
        *8) Garanţia se depune în contul MMACA deschis la Trezoreria Municipiului Bucureşti, nr. RO55TREZ7005005XXX012269, CUI 36904021. Garanţia se va returna sau, după caz, se va executa în conformitate cu prevederile HG nr. 296/2007 cu modificările şi completările ulterioare.

    6. Înscrisuri doveditoare ale îndeplinirii condiţiilor prevăzute la pct. 8, cap. II din prezenta anexă.
    7. Înscrisuri sub semnătură privată, însuşite de operatorul economic, privind calitatea şi valoarea adăugată ridicată a produselor.
    8. Nomenclatorul de produse/servicii la export.

    Completarea prezentei cereri de înscriere-declaraţie pe proprie răspundere se face cu asumarea conţinutului de către solicitant, care ia la cunoştinţă faptul că verificarea ulterioară a acestei cereri de înscriere-declaraţie pe propria răspundere poate fi efectuată şi de alte autorităţi competente.
        Data:.................
        Reprezentantul societăţii (numele şi prenumele, semnătura) ..............
        Sau, acolo unde este cazul,
        Reprezentantul întreprinderii unice*9) (numele şi prenumele, semnătura) .....................
        *9) În sensul Regulamentului (UF) nr. 1.407/2013, o "întreprindere unică" include toate întreprinderile între care există cel puţin una dintre relaţiile următoare:
    a) o întreprindere deţine majoritatea drepturilor de vot ale acţionarilor sau ale asociaţilor unei alte întreprinderi;
    b) o întreprindere are dreptul de a numi sau revoca majoritatea membrilor organelor de administrare, de conducere sau de supraveghere ale unei alte întreprinderi;
    c) o întreprindere are dreptul de a exercita o influenţă dominantă asupra altei întreprinderi, în temeiul unui contract încheiat cu întreprinderea în cauză sau în temeiul unei prevederi din contractul de societate sau din statutul acesteia;
    d) o întreprindere care este acţionar sau asociat al unei alte întreprinderi şi care controlează singură, în baza unui acord cu alţi acţionari sau asociaţi ai acelei întreprinderi, majoritatea drepturilor de vot ale acţionarilor sau ale asociaţilor întreprinderii respective. Întreprinderile care întreţin, cu una sau mai multe întreprinderi, relaţiile la care se face referire la lit. a)-d) sunt considerate întreprinderi unice.



                                         -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016