Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   AMENDAMENTE din 4 noiembrie 1993  la Conventia internationala pentru securitatea containerelor, incheiata la Geneva la 2 decembrie 1972, adoptate de Organizatia Maritima Internationala prin Rezolutia Adunarii - A.737(18) la Londra la 4 noiembrie 1993*)    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

AMENDAMENTE din 4 noiembrie 1993 la Conventia internationala pentru securitatea containerelor, incheiata la Geneva la 2 decembrie 1972, adoptate de Organizatia Maritima Internationala prin Rezolutia Adunarii - A.737(18) la Londra la 4 noiembrie 1993*)

EMITENT: ACT INTERNATIONAL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 526 din 31 august 2001
--------
*) Traducere.

1.1. Paragrafele 14-16 ale articolului II "Definitii" se amendeaza astfel:
"14. Masa bruta maxima de serviciu sau R inseamna masa totala maxima admisibila a containerului si a incarcaturii sale. Litera R se exprima in unitati de masa. Atunci cand in anexe se face referire la forte gravitationale derivate din aceasta valoare, acea forta, care este o forta de inertie, se indica prin Rg.
15. (Modificare fara obiect in limba romana)
16. Sarcina utila maxima admisibila sau P inseamna diferenta dintre masa bruta maxima de serviciu si tara. Litera P se exprima in unitati de masa. Daca in anexe se face referire la forte gravitationale derivate din aceasta valoare, acea forta, care este o forta de inertie, se indica prin Pg."
1.2. La articolul II "Definitii" se adauga paragrafele 17-19, dupa cum urmeaza:
"17. Cuvantul sarcina, atunci cand este utilizat pentru a descrie o cantitate fizica care se poate exprima in unitati, semnifica masa.
18. Cuvantul sarcina, utilizat de exemplu in expresia sarcina interioara, semnifica forta.
19. Litera g inseamna acceleratia gravitationala standard egala cu 9,8 m/sp."
2.1. La anexa I, regula 1, subparagraful 1 b): modificare fara obiect in limba romana.
2.2. Subparagraful 2 a) al regulii 1 din anexa I se amendeaza astfel:
"a) Placuta trebuie sa contina urmatoarele informatii redactate cel putin in limba engleza sau franceza:

APROBARE DE SECURITATE CSC
Tara de acceptare si indicativul acceptarii
Data fabricatiei (luna si anul)
Numarul de identificare a containerului dat de catre fabricant sau, in cazul containerelor existente la care acest numar nu se cunoaste, numarul atribuit de catre administratie
Masa bruta maxima de serviciu (kg si lbs)
Sarcina admisibila la stivuire pentru 1,8 g (kg si lbs)
Forta de incercare la rigiditate transversala (newtoni)"
2.3. Dupa paragraful 4 al regulii 1 din anexa I se adauga paragraful 5 dupa cum urmeaza:
"5. Un container a carui fabricatie a fost terminata inainte de ......**) poate pastra placuta pentru aprobarea de securitate autorizata de prezenta conventie inainte de acea data, atata timp cat nu survin modificari structurale la acel container."
3. La anexa I, regula 9, subparagrafele 1 c) si 1 e): modificare fara obiect in limba romana.
4. La anexa I, regula 10, subparagrafele c) si e): modificare fara obiect in limba romana.
5. La anexa I, alineatele 4, 5 si 6 din modelul placutei pentru aprobarea de securitate, reprodus in apendice, se amendeaza astfel:
"MASA BRUTA MAXIMA DE SERVICIU ....... kg ........ lbs
SARCINA ADMISIBILA LA STIVUIRE PENTRU 1,8 g .......... kg ............ lbs
FORTA DE INCERCARE LA RIGIDITATE TRANSVERSAL" .......... newtoni"
6. La anexa I, pozitiile 4-8 din apendice se amendeaza astfel:
"4. Masa bruta maxima de serviciu (kg si lbs).
5. Sarcina admisibila la stivuire pentru 1,8 g (kg si lbs).
6. Forta de incercare la rigiditate transversala (newtoni).
7. Rezistenta peretilor frontali se va indica pe placuta numai daca peretii sunt conceputi sa suporte o forta mai mica sau mai mare de 0,4 ori forta gravitationala exercitata de sarcina utila maxima admisibila, adica 0,4 Pg.
8. Rezistenta peretilor laterali se va indica pe placuta numai daca peretii sunt conceputi sa suporte o forta mai mica sau mai mare de 0,6 ori forta gravitationala exercitata de sarcina utila maxima admisibila, adica 0,6 Pg."

7. Prima propozitie din introducerea la anexa II "Reguli pentru securitatea constructiva si incercari" se amendeaza astfel:
"La stabilirea cerintelor prezentei anexe se subintelege ca la nici una dintre fazele de exploatare a containerelor fortele rezultate din miscarea, amplasarea, stivuirea si efectul gravitational al containerului incarcat, precum si fortele exterioare nu vor depasi rezistenta de calcul a containerului."
8. La anexa II, sectiunea 1A) "Ridicare prin piese de colt", textul de la rubrica "Sarcini de proba si forte aplicate" se amendeaza astfel:
"Sarcini de proba si forte aplicate
Sarcina interioara:
O sarcina uniform repartizata, astfel incat masa totala a containerului si a sarcinii de proba sa fie egala cu 2 R. in cazul unui container-cisterna, daca sarcina de proba a sarcinii interioare plus tara este mai mica de 2 R, se va adauga containerului o sarcina suplimentara repartizata pe toata lungimea cisternei.
Forte exterioare aplicate:
Astfel incat sa se ridice masa totala de 2 R in modul prescris (in coloana <<Proceduri de incercare>>)."
9. La anexa II, sectiunea 1B) "Ridicare prin diverse alte metode" se amendeaza astfel:
"Sarcini de proba si forte aplicate
Sarcina interioara:
O sarcina uniform repartizata, astfel incat masa totala a containerului si a sarcinii de proba sa fie egala cu 1,25 R.
Forte exterioare aplicate:
Astfel incat sa se ridice masa totala egala cu 1,25 R in modul prescris (in coloana <<Proceduri de incercare>>).
Sarcina interioara:
O sarcina uniform repartizata, astfel incat masa totala a containerului si a sarcinii de proba sa fie egala cu 1,25 R. In cazul unui container-cisterna, daca sarcina de proba a sarcinii interioare plus tara este mai mica de 1,25 R, se va adauga containerului o sarcina suplimentara repartizata pe toata lungimea cisternei.
Forte exterioare aplicate:
Astfel incat sa se ridice masa totala egala cu 1,25 R in modul prescris (in coloana <<Proceduri de incercare>>).
Proceduri de incercare
(i) Ridicarea prin buzunarele pentru furci: Containerul va fi asezat pe bare care sunt situate in acelasi plan orizontal; in fiecare dintre buzunarele pentru furci se centreaza cate o bara pentru ridicarea containerului incarcat. Barele vor avea o latime egala cu cea a furcilor ce urmeaza sa fie utilizate la manipularea containerului si trebuie sa patrunda in centrul buzunarului pe 75% din lungimea acestuia.
(ii) Ridicarea prin prindere cu brate: Containerul se va pozitiona pe suporturi aflate in acelasi plan orizontal, cate unul sub fiecare dintre locasurile pentru prinderea cu brate. Aceste suporturi trebuie sa aiba aceleasi dimensiuni ca si suprafata de ridicare a bratelor de prindere ce urmeaza sa fie utilizate.
(iii) Alte metode:
Daca containerele sunt proiectate sa fie ridicate in stare incarcata prin orice alta metoda nementionata la A) sau B) (i) si (ii), ele trebuie sa fie, de asemenea, incercate cu sarcina interioara si cu forte exterioare aplicate, corespunzatoare conditiilor de acceleratie proprii acelei metode."
10. La anexa II, sectiunea 2 "Stivuirea", paragrafele 1 si 2 se amendeaza astfel:
"1. In conditiile de transport international in care acceleratia verticala maxima difera apreciabil de 1,8 g si atunci cand containerul este efectiv limitat la aceste conditii de transport, sarcina de proba la stivuire se poate modifica prin raportul corespunzator acceleratiei.
2. La terminarea cu succes a acestei probe containerul poate fi considerat ca suporta sarcina statica admisibila la stivuire, asezata deasupra, care trebuie sa fie indicata pe placuta pentru aprobarea de securitate la rubrica <<Sarcina admisibila la stivuire pentru 1,8 g (kg si lbs)>>."
11. La anexa II, sectiunea 2 "Stivuirea", textul privind sarcinile de proba si fortele aplicate se amendeaza astfel:
"Sarcini de proba si forte aplicate
Sarcina interioara:
O sarcina uniform repartizata, astfel incat masa totala a containerului si a sarcinii de proba sa fie egala cu 1,8 R. Containerele-cisterna pot fi incercate goale.
Forte exterioare aplicate:
Astfel incat fiecare dintre cele patru piese de colt superioare sa fie supusa unei forte verticale, de sus in jos, egala cu 0,25 x 1,8 x forta gravitationala a sarcinii statice admisibile la stivuire, asezate deasupra."
12. La anexa II, sectiunea 3 "Sarcinile concentrate" se amendeaza astfel:
"Sarcini de proba si forte aplicate
Sarcina interioara:
Nici una.
Forte exterioare aplicate:
O forta gravitationala concentrata a unei mase de 300 kg (660 lbs) uniform repartizata pe o suprafata de 600 mm x 300 mm (24 in x 12 in).
Sarcina interioara:
Doua sarcini concentrate, de cate 2.730 kg (6.000 lbs), aplicate separat pe planseul containerului pe o suprafata de contact de 142 cmp (22 sq.in) fiecare.
Forte exterioare aplicate:
Nici una."
Proceduri de incercare
a) Pe acoperis
Fortele exterioare aplicate trebuie sa fie aplicate vertical, de sus in jos, pe suprafata exterioara a portiunii celei mai putin rezistente a acoperisului containerului.
b) Pe planseu
Proba se va face cu containerul asezat pe patru suporturi aflate la acelasi nivel, cate unul sub fiecare dintre cele patru piese de colt inferioare, astfel incat baza containerului sa se poata incovoia liber.
Pe intreaga suprafata a planseului containerului se va manevra un dispozitiv de proba incarcat astfel incat masa totala a acestuia sa fie egala cu 5.460 kg (12.000 lbs) si aceasta masa sa fie repartizata pe doua suprafete de contact, fiecare suprafata suportand cate 2.730 kg (6.000 lbs). Aceste doua suprafete trebuie sa aiba o arie totala de contact de 284 cmp (44 sq.in), adica 142 cmp (22 sq.in) de fiecare, latimea suprafetelor de 180 mm (7 in), iar distanta dintre centrele lor de 760 mm (30 in).
13. La anexa II, titlul si subtitlul sectiunii 4 "Rigiditatea transversala" se amendeaza astfel:
"Sarcina de proba si forte aplicate" si "Sarcina interioara:"
14. La anexa II, sectiunea 5 "Solicitarea longitudinala (proba statica)", textul referitor la sarcinile de proba si forte aplicate se amendeaza astfel:
"Sarcini de proba si forte aplicate
Sarcina interioara:
O sarcina uniform repartizata, astfel incat masa totala a containerului si a sarcinii de proba sa fie egala cu masa bruta maxima de serviciu sau R. in cazul unui container-cisterna, daca masa sarcinii interioare plus tara este mai mica decat masa bruta maxima sau R, se va adauga containerului o sarcina suplimentara.
Forte exterioare aplicate:
Astfel incat sa se supuna fiecare latura a containerului la forte longitudinale de compresiune si tractiune egale cu Rg, respectiv baza containerului, considerata ca un intreg, la o forta totala egala cu 2 Rg."
15. La anexa II, primul paragraf al sectiunii 6 "Peretii frontali" se amendeaza astfel:
"Peretii frontali trebuie sa poata suporta o forta cel putin egala cu 0,4 ori forta gravitationala exercitata de sarcina utila maxima admisibila. Totusi, daca peretii frontali sunt conceputi sa suporte o forta mai mica sau mai mare decat 0,4 ori forta gravitationala exercitata de sarcina utila maxima admisibila, factorul care exprima rezistenta va fi indicat pe placuta pentru aprobarea de securitate, conform regulii 1 din anexa I."
16. La anexa II, sectiunea 6 "Peretii frontali", textul privind sarcinile de proba si fortele aplicate se amendeaza astfel:
"Sarcini de proba si forte aplicate
Sarcina interioara:
Astfel incat suprafata interioara a unui perete frontal sa fie supusa unei forte uniform repartizate de 0,4 Pg sau unei alte forte asemanatoare pentru care ar putea fi conceput containerul.
Forte exterioare aplicate:
Nici una."
17. La anexa II, primul paragraf al sectiunii 7 "Peretii laterali" se amendeaza astfel:
"Peretii laterali trebuie sa poata suporta o forta cel putin egala cu 0,6 ori forta gravitationala exercitata de sarcina utila maxima admisibila. Totusi, daca peretii laterali sunt conceputi sa suporte o forta mai mica sau mai mare decat 0,6 ori forta gravitationala exercitata de sarcina utila maxima admisibila, factorul care exprima rezistenta va fi indicat pe placuta pentru aprobarea de securitate, conform regulii 1 din anexa I."
18. La anexa II, sectiunea 7 "Peretii laterali", textul privind sarcinile de proba si fortele aplicate se amendeaza astfel:
"Sarcini de proba si forte aplicate
Sarcina interioara:
Astfel incat suprafata interioara a unui perete lateral sa fie supusa unei forte uniform repartizate de 0,6 Pg sau unei alte forte asemanatoare pentru care ar putea fi conceput containerul.
Forte exterioare aplicate:
Nici una."
---------------
**) Data intrarii in vigoare a amendamentelor.
---------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016