Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   AMENDAMENTE din 28 octombrie 2016  la anexa VI la MARPOL - (Sistemul de colectare a datelor pentru consumul de combustibil al navelor)    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 AMENDAMENTE din 28 octombrie 2016 la anexa VI la MARPOL - (Sistemul de colectare a datelor pentru consumul de combustibil al navelor)

EMITENT: Organizaţia Maritimă Internaţională
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 457 din 4 iunie 2018
──────────
    Adoptate prin Rezoluţia MEPC.278(70) din 28 octombrie 2016, publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 457 din 4 iunie 2018.
──────────
    Anexa VI Reguli privind prevenirea poluării atmosferei de către nave
    Regula 1
    Aplicare
    1. Referirea la „regulile 3, 5, 6, 13, 15, 16, 18, 19, 20, 21 şi 22“ este înlocuită cu „regulile 3, 5, 6, 13, 15, 16, 18, 19, 20, 21, 22 şi 22A“.

    Regula 2
    Definiţii
    2. După paragraful existent 47 sunt adăugate paragrafele noi 48, 49 şi 50, după cum urmează:
    "48. An calendaristic înseamnă perioada de la 1 ianuarie până la 31 decembrie inclusiv.
49. Companie înseamnă proprietarul navei sau orice altă organizaţie sau persoană, precum ar fi managerul sau navlositorul de navă nudă care şi-a asumat responsabilitatea pentru operarea navei de la proprietarul navei şi care prin asumarea acestor responsabilităţi a fost de acord să preia toate sarcinile şi responsabilităţile impuse prin Codul internaţional de management pentru exploatarea în siguranţă a navelor şi pentru prevenirea poluării, aşa cum este amendat.
50. Distanţa parcursă înseamnă distanţa parcursă deasupra fundului mării."


    Regula 3
    Excepţii şi derogări
    3. În paragraful 2, între propoziţiile 2 şi 3 existente, este adăugată o propoziţie nouă după cum urmează:
    "O exceptare acordată în conformitate cu prezenta regulă nu trebuie să scutească nava de la cerinţa de raportare prevăzută în regula 22A şi nu trebuie să modifice tipul şi scopul datelor cerute a fi raportate în conformitate cu regula 22A."


    Regula 5
    Inspecţii
    4. La sfârşitul paragrafului 4.3, după cuvintele „la bord“ este adăugat un text nou după cum urmează:
    "şi, în cazul unei nave căreia i se aplică regula 22A, că acesta a fost revizuit în mod corespunzător pentru a ţine cont de o transformare importantă dacă aceasta afectează metodologia de colectare a datelor şi/sau procedurile de raportare;"
    şi, după semnul de punctuaţie punct şi virgulă, cuvântul „şi“ este şters.

    5. La sfârşitul paragrafului 4.4, semnul de punctuaţie punct este înlocuit cu „; şi“.
    6. După paragraful existent 4.4 este adăugat un paragraf nou 4.5, după cum urmează:
    ".5 Administraţia trebuie să se asigure că pentru fiecare navă căreia i se aplică regula 22A, SEEMP este în conformitate cu regula 22.2 din prezenta anexă. Aceasta trebuie să se facă înainte de colectarea datelor în conformitate cu regula 22A din prezenta anexă, cu scopul de a se asigura că metodologia şi procedurile sunt în vigoare înainte de începerea primei perioade de raportare a navei. Confirmarea conformităţii trebuie să fie furnizată navei şi păstrată la bord."


    Regula 6
    Emiterea sau confirmarea certificatelor şi declaraţiilor de conformitate referitoare la raportarea consumului de combustibil
    7. În titlul regulii 6, cuvintele „şi declaraţiilor de conformitate referitoare la raportarea consumului de combustibil“ sunt inserate după cuvântul „certificatelor“.
    8. După paragraful 5 existent sunt adăugate paragrafele noi 6 şi 7, după cum urmează:
    "Declaraţie de conformitate - Raportarea consumului de combustibil
6. După primirea datelor raportate în conformitate cu regula 22A.3 din prezenta anexă, Administraţia sau oricare organizaţie autorizată în mod corespunzător de către aceasta trebuie să stabilească dacă datele au fost raportate în conformitate cu regula 22A din prezenta anexă şi, dacă este aşa, să emită navei o declaraţie de conformitate referitoare la consumul de combustibil nu mai târziu de cinci luni de la începerea anului calendaristic. În fiecare caz, Administraţia îşi asumă întreaga responsabilitate pentru această declaraţie de conformitate.
7. După primirea datelor raportate în conformitate cu regulile 22A.4, 22A.5 sau 22A.6 din prezenta anexă, Administraţia sau oricare organizaţie autorizată în mod corespunzător de către aceasta trebuie să stabilească cu promptitudine dacă datele au fost raportate în conformitate cu regula 22A şi, dacă este aşa, să emită navei în acel moment o declaraţie de conformitate referitoare la consumul de combustibil. În fiecare caz, Administraţia îşi asumă întreaga responsabilitate pentru această declaraţie de conformitate."


    Regula 8
    Forma certificatelor şi declaraţiilor de conformitate referitoare la raportarea consumului de combustibil
    9. În titlul regulii 8, cuvintele „şi declaraţiilor de conformitate referitoare la raportarea consumului de combustibil“ sunt inserate după cuvântul „certificatelor“.
    10. După paragraful 2 existent este adăugat paragraful nou 3, după cum urmează:
    "Declaraţie de conformitate - Raportarea consumului de combustibil
3. Declaraţia de conformitate stabilită în aplicarea regulilor 6.6 şi 6.7 din prezenta anexă trebuie să fie stabilită în conformitate cu modelul cuprins în apendicele X al prezentei anexe şi trebuie să fie redactat cel puţin în engleză, franceză sau spaniolă. Dacă una dintre limbile oficiale ale părţii care îl emite este, de asemenea, utilizată, atunci aceasta va prevala în cazul unei dispute sau divergenţe."


    Regula 9
    Durata şi valabilitatea certificatelor şi declaraţiilor de conformitate referitoare la raportarea consumului de combustibil
    11. În titlul regulii 9, cuvintele „şi declaraţiilor de conformitate referitoare la raportarea consumului de combustibil“ sunt inserate după cuvântul „certificatelor“.
    12. După paragraful 11 existent este adăugat paragraful nou 12, după cum urmează:
    "Declaraţie de conformitate - Raportarea consumului de combustibil
12. Declaraţia de conformitate stabilită în aplicarea regulii 6.6 din prezenta anexă trebuie să fie valabilă pe durata anului
    calendaristic în care este emisă şi în primele cinci luni ale anului calendaristic următor. Declaraţia de conformitate stabilită în aplicarea regulii 6.7 din prezenta anexă trebuie să fie valabilă pe durata anului calendaristic în care este emisă, durata anului calendaristic următor şi în primele cinci luni ale anului calendaristic care urmează acestuia. Toate declaraţiile de conformitate trebuie să fie ţinute la bord cel puţin pe perioada de valabilitate a acestora."


    Regula 10
    Controlul statului portului privind cerinţele de operare
    13. În paragraful 5, cuvintele „o declaraţie de conformitate referitoare la raportarea consumului de combustibil şi“ sunt inserate înainte de cuvintele „un certificat internaţional referitor la randamentul energetic“ şi cuvintele „că se găseşte“ se înlocuiesc cu cuvintele „că se găsesc“.

    Regula 22
    Planul de management al randamentului energetic al navei (SEEMP)
    14. După paragraful 1 existent, un paragraf nou 2 este inserat după cum urmează şi paragraful 2 existent este renumerotat ca paragraful 3:
    "2. La 31 decembrie 2018 sau înaintea acestei date, în cazul unei nave cu tonajul brut de 5000 sau mai mare, SEEMP trebuie să includă o descriere a metodologiei care va fi utilizată pentru colectarea datelor cerute de către regula 22A.1 din prezenta anexă şi procedurile care vor fi utilizate pentru a raporta datele către Administraţia navei."

    15. După regula 22 existentă este inserată o regulă nouă 22A, după cum urmează:
    "Regula 22A
    Colectarea şi raportarea datelor referitoare la consumul de combustibil al navei
1. Din anul calendaristic 2019, fiecare navă cu tonajul brut de 5000 sau mai mare trebuie să colecteze datele specificate în apendicele IX al prezentei anexe, pentru acel an calendaristic şi pentru fiecare dintre cei care urmează sau porţiuni din aceştia, după cum este potrivit, în conformitate cu metodologia inclusă în SEEMP.
2. Cu excepţia cazurilor prevăzute în paragrafele 4, 5 şi 6 ale prezentei reguli, la sfârşitul fiecărui an calendaristic, nava trebuie să totalizeze datele colectate în acel an calendaristic sau porţiune din acesta, după cum este potrivit.
3. Cu excepţia cazurilor prevăzute în paragrafele 4, 5 şi 6 ale prezentei reguli, în cele trei luni care urmează după sfârşitul fiecărui an calendaristic, nava trebuie să raporteze Administraţiei sale sau oricărei organizaţii autorizate în mod corespunzător de către aceasta valoarea cumulată pentru fiecare dată specificată în apendicele IX al prezentei anexe, pe cale electronică şi folosind un format standardizat, ce urmează a fi elaborat de către Organizaţie.
4. În cazul unui transfer al unei nave de la o Administraţie la alta, nava trebuie, la data finalizării transferului sau cât de aproape de această dată este practicabil, să raporteze Administraţiei iniţiale sau oricărei organizaţii autorizate în mod corespunzător de către aceasta datele cumulate pentru perioada din anul calendaristic corespunzătoare acelei Administraţii, astfel cum se specifică în apendicele IX al prezentei anexe, şi, la solicitarea în prealabil a acelei Administraţii, datele desfăşurate.
5. În cazul trecerii de la o companie la alta, nava trebuie, la data finalizării trecerii sau cât de aproape de această dată este practicabil, să raporteze Administraţiei sale sau oricărei organizaţii autorizate în mod corespunzător de către aceasta datele cumulate pentru porţiunea din anul calendaristic corespunzătoare companiei, astfel cum se specifică în apendicele IX al prezentei anexe şi, la solicitarea Administraţiei sale, datele desfăşurate.
6. În cazul trecerii simultane de la o Administraţie la alta şi de la o companie la alta, trebuie să se aplice paragraful 4 al prezentei reguli.
7. Datele trebuie să fie verificate în conformitate cu procedurile stabilite de către Administraţie, cu luarea în considerare a liniilor directoare ce urmează a fi elaborate de către Organizaţie.
8. Cu excepţia cazurilor prevăzute în paragrafele 4, 5 şi 6 ale prezentei reguli, datele desfăşurate, care stau la baza datelor raportate prevăzute în apendicele IX al prezentei anexe pentru anul calendaristic precedent, trebuie să fie uşor accesibile pentru o perioadă nu mai mică de 12 luni de la sfârşitul acelui an calendaristic şi să fie comunicate Administraţiei la cerere.
9. Administraţia trebuie să se asigure că datele raportate, prevăzute în apendicele IX al prezentei anexe, de către navele sale înmatriculate cu un tonaj brut de 5000 sau mai mare, sunt transferate Bazei de date a OMI privind consumul de combustibil al navelor, pe cale de comunicare electronică şi folosind un format standardizat ce urmează a fi elaborat de către Organizaţie, nu mai târziu de o lună după emiterea declaraţiilor de conformitate a acestor nave.
10. Pe baza datelor raportate transmise Bazei de date a OMI privind consumul de combustibil al navelor, secretarul general al Organizaţiei trebuie să prezinte un raport anual Comitetului pentru protecţia mediului marin, sintetizând datele colectate, situaţia datelor care lipsesc şi astfel de alte informaţii relevante care pot fi cerute de către Comitet.
11. Secretarul general al Organizaţiei trebuie să menţină o bază de date anonimizată, astfel încât să fie imposibilă identificarea unei anumite nave. Părţile trebuie să aibă acces la datele anonimizate, strict pentru a le analiza şi consulta.
12. Baza de date a OMI privind consumul de combustibil al navelor trebuie să fie preluată şi gestionată de către secretarul general al Organizaţiei în conformitate cu liniile ce urmează a fi elaborate de către Organizaţie."

    16. După apendicele VIII existent sunt inserate apendicele noi IX şi X, după cum urmează:
    "Apendicele IX Informaţiile care trebuie transmise la Baza de date a OMI privind consumul de combustibil al navelor Identitatea navei
    Numărul OMI
    Perioada din anul calendaristic pentru care sunt transmise datele
    Data de începere a perioadei (zz/ll/aaaa)
    Data de sfârşit a perioadei (zz/ll/aaaa)
    Caracteristicile tehnice ale navei
    Tipul navei, astfel cum este definit în regula 2 din prezenta anexă sau alta (să fie specificată)
    Tonajul brut (GT)
    Tonajul net (NT)
    Deadweight-ul (DWT)
    Puterea de ieşire (puterea nominală) a motorului principal şi a motoarelor auxiliare alternative cu combustie internă, cu o putere mai mare 130 kW (să fie indicată în kW)
    EEDI (dacă este aplicabil)
    Clasa de gheaţă
    Consumul de combustibil, pe tip de combustibil, în tone, şi metodele utilizate pentru colectarea datelor referitoare la consumul de combustibil.
    Distanţa parcursă
    Orele în care nava a făcut parcursul.
    Apendicele X
    Modelul Declaraţiei de conformitate - Raportarea consumului de combustibil
    DECLARAŢIE DE CONFORMITATE - RAPORTAREA CONSUMULUI DE COMBUSTIBIL Emisă în conformitate cu prevederile Protocolului din 1997, aşa cum a fost amendat, privind amendarea Convenţiei internaţionale din 1973 pentru prevenirea poluării de către nave, aşa cum a fost modificată prin Protocolul din 1978 referitor la aceasta (de aici înainte fiind denumită „Convenţia“) sub autoritatea Guvernului:
    …………………………………………………..............................................…………………………………………………………
    (denumirea completă a părţii)
    de către………………………………………………………………..........................................……………………………………
                                     (titlul oficial complet al persoanei sau al organizaţiei competente autorizate în conformitate cu prevederile Convenţiei)
    Caracteristicile navei
    Numele navei ............................................................................
    Numărul sau literele distinctive .....................................................
    Numărul OMI ............................................................................
    Portul de înmatriculare ................................................................
    Tonajul brut .............................................................................
    PRIN PREZENTA SE DECLARĂ:
    1. că nava a transmis acestei Administraţii datele cerute prin regula 22A din anexa VI la Convenţie, referitoare la operarea navei de la (zz/ll/aaaa) până la (zz/ll/aaaa); şi
    2. că datele au fost colectate şi raportate în conformitate cu metodologia şi procedurile indicate în SEEMP-ul navei care era în vigoare în perioada de la (zz/ll/aaaa) până la (zz/ll/aaaa).
    Prezenta declaraţie de conformitate este valabilă până la (zz/ll/aaaa) ..................................................
    Emisă la ......................................................................................
                                                                                                                     (locul emiterii declaraţiei)
    Data (zz/ll/aaaa) .....................................................
                                               (data emiterii) (semnătura persoanei autorizate corespunzător care a emis declaraţia)
                                                                                                                                                (ştampila sau sigiliul autorităţii, după caz)"


    ----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016