Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   AMENDAMENT nr. 5 din 24 martie 2010  convenit prin schimburi de scrisori*) semnate la Bucuresti la 24 martie 2010 si 19 aprilie 2010 si la Luxemburg la 31 martie 2010, dintre Romania, Banca Europeana de Investitii si Consiliul General al Municipiului Bucuresti, la Contractul de finantare dintre Romania, Banca Europeana de Investitii si Consiliul General al Municipiului Bucuresti pentru finantarea Proiectului privind infrastructura urbana in Bucuresti, semnat la Luxemburg la 18 decembrie 2000 si la Bucuresti la 19 decembrie 2000, ratificat prin Legea nr. 489/2001    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

AMENDAMENT nr. 5 din 24 martie 2010 convenit prin schimburi de scrisori*) semnate la Bucuresti la 24 martie 2010 si 19 aprilie 2010 si la Luxemburg la 31 martie 2010, dintre Romania, Banca Europeana de Investitii si Consiliul General al Municipiului Bucuresti, la Contractul de finantare dintre Romania, Banca Europeana de Investitii si Consiliul General al Municipiului Bucuresti pentru finantarea Proiectului privind infrastructura urbana in Bucuresti, semnat la Luxemburg la 18 decembrie 2000 si la Bucuresti la 19 decembrie 2000, ratificat prin Legea nr. 489/2001

EMITENT: ACT INTERNATIONAL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 481 din 7 iulie 2011



    BANCA EUROPEANA DE INVESTIŢII
    Prin DHL
    Ministerul Finanţelor Publice
    Str. Apolodor nr. 17, sectorul 5
    RO-70060, Bucureşti
    România

    În atenţia dlui Bogdan Drãgoi,
    secretar de stat
    Primãria Municipiului Bucureşti
    Bd. Regina Elisabeta nr. 47, sectorul 5
    RO-Bucureşti
    În atenţia dlui Sorin Oprescu,
    primar
    Luxemburg, 31 martie 2010

                                           JU Ops/SEE/AIA nr. EXP BEI-EIB
                                           003684 31 martie 2010



    Subiect: ROMÂNIA - BUCUREŞTI INFRASTRUCTURĂ URBANĂ
    Contract de finanţare dintre România, Banca Europeanã de Investiţii şi Primãria Municipiului Bucureşti, semnat la 18/19 decembrie 2000, cu amendamentele ulterioare (Contractul de finanţare)


                               Amendamentul nr. 5

    Stimaţi domni,
    Facem referire la dialogul nostru recent, cu ocazia cãruia Bãncii i s-a solicitat extinderea termenuluilimitã pentru finalizarea Proiectului în legãturã cu operaţiunea corespunzãtoare acestuia.
    Avem plãcerea sã vã informãm cã Banca acceptã modificarea Contractului de finanţare, conform solicitãrii dumneavoastrã, în baza înţelegerii cã Proiectul va fi finalizat în conformitate cu graficul de implementare revizuit. În acest sens, vã rugãm sã ţineţi cont de faptul cã Banca nu are în vedere acordarea unor extinderi suplimentare ale termenului-limitã de finalizare.
    Drept urmare, punctul 3 al Descrierii tehnice, înscrisã în graficul A al Contractului de finanţare, va avea urmãtorul conţinut:
    "3. Graficul proiectului
    Proiectul trebuie sã fie finalizat şi complet operaţional pânã la data de 31 decembrie 2010."
    Totodatã, pentru a evita interpretãri eronate,
    (i) confirmãm faptul cã economiile de costuri realizate în contextul componentei Proiectului de reabilitare a drumurilor urbane, subpunctul 1.A) al Descrierii tehnice, pot fi folosite pentru a finanţa componenta Proiectului de contorizare a vânzãrii de cãldurã şi apã potabilã, subpunctul 1.B) al Descrierii tehnice; şi
    (ii) înţelegem cã, pentru perioada 2008-2010, contribuţia pãrţii române la finanţarea Proiectului va fi asiguratã din "alte fonduri" menţionate în art. 7 din preambulul Contractului de finanţare (mai exact, bugetul Primãriei Municipiului Bucureşti).
    Toţi ceilalţi termeni şi celelalte condiţii ale Contractului de finanţare rãmân nemodificate.

                                              (semnãturã indescifrabilã)

    Bd. Konrad Adenauer 100, L-2950 Luxemburg, tel. +352 43 791, fax +352 43 77 04, e-mail: info@eib.org. www.eib.org

    Termenii definiţi în Contractul de finanţare vor avea aceleaşi semnificaţii atunci când vor fi folosiţi în continuare, cu excepţia situaţiilor în care se menţioneazã expres o semnificaţie diferitã.
    Pentru a confirma acordul dumneavoastrã faţã de cele de mai sus, vã rugãm sã aveţi amabilitatea
    (i) de a iniţializa, semna şi data fiecare dintre cele trei (3) originale ale prezentei scrisori;
    (ii) de a transmite toate cele trei (3) originale Primãriei Municipiului Bucureşti în vederea semnãrii; şi
    (iii) de a returna un (1) original semnat corespunzãtor Bãncii prin poştã recomandatã sau prin curier.

    Prezentul Amendament nr. 5 va intra în vigoare la data primirii de cãtre Bancã a unui (1) exemplar original semnat corespunzãtor al prezentei scrisori.



                                Cu sinceritate,
                         BANCA EUROPEANĂ DE INVESTIŢII

         J.-C. Laloux M. Novo
  (semnãturã indescifrabilã) (semnãturã indescifrabilã)





    Agreat şi acceptat pentru şi în numele României
    Bogdan Drãgoi, secretar de stat
    (semnãturã indescifrabilã)
    Data: 19 aprilie 2010.

    Agreat şi acceptat pentru şi în numele
    Primãriei Municipiului Bucureşti
    Sorin Oprescu, primar
    (semnãturã indescifrabilã)
    Data: 12 aprilie 2010.

    ROMÂNIA
    MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE
    Secretar de stat

    Banca Europeanã de Investiţii
    Bd. Konrad Adenauer 100, Luxemburg-Kirchberg
    Marele Ducat al Luxemburgului

    Fax: +352 4379 67290; +352 4379 67291

    În atenţia: Dlui Cormac Murphy, şef de divizie
    Dlui John McIIwaine, ofiţer principal de credit
                                                             24 martie 2010

    Subiect: Infrastructura urbanã în Bucureşti
             Contract de finanţare nr. 20.882, datat 18/19 decembrie 2000



                               Amendamentul nr. 5

    Stimaţi domni,
    La solicitarea Primãriei Municipiului Bucureşti, vã rugãm sã aveţi amabilitatea de a agrea unele modificãri ale Contractului de finanţare menţionat mai sus, dupã cum urmeazã:
    - în articolul 6 din preambul, valoarea de "82.900.000 euro (optzeci şi douã milioane nouã sute de mii euro)" va fi înlocuitã cu "88.706.149 euro (optzeci şi opt milioane şapte sute şase mii una sutã patruzeci şi nouã euro)".
    - articolul 7 din preambul va fi înlocuit cu urmãtorul text: "Costul proiectului va fi finanţat dupã cum urmeazã:


 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  Contribuţie de la bugetul de stat 22.658.719 euro
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  Contribuţie de la bugetul local 24.597.430 euro
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  Împrumut al Bãncii 41.450.000 euro
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  TOTAL: 88.706.149 euro"



    În Contractul de finanţare, anexa A, Descriere tehnicã, punctul 2 (Costul proiectului) va avea urmãtorul conţinut: "Costul total al investiţiei aferente proiectului este estimat la 88.706.149 euro, din care aproximativ 42.5% corespund componentei de contorizare a vânzãrii de cãldurã şi apã potabilã, iar restul componentei de reabilitare a drumurilor urbane în Bucureşti."
    În ContractuI de finanţare, anexa A, Descriere tehnicã, punctul 3 (Finalizarea proiectului) va avea urmãtorul conţinut: "Se estimeazã cã proiectul va fi finalizat şi complet operaţional pânã la data de 31 decembrie 2010."
    În plus faţã de amendamentele prezentate mai sus, pentru a evita orice interpretare eronatã, ar fi bine sã avem confirmarea BEI asupra faptului cã economiile din sumele provenite din împrumut şi aferente componentei Proiectului de reabilitare a drumurilor urbane, subpunctul 1.A al Descrierii tehnice, vor putea fi folosite pentru finanţarea componentei Proiectului de contorizare a vânzãrii de cãldurã şi apã potabilã, subpunctul 1.B al Descrierii tehnice.

    Motivarea schimbãrilor solicitate
    Procesul de licitaţie pentru adjudecarea contractelor de contorizare a durat mult mai mult decât era estimat (licitaţie publicã deschisã, organizatã de mai multe ori). Din acest motiv, respectivele contracte vor fi finalizate, iar restul sumelor din împrumut vor fi folosite pânã la data de 31 decembrie 2010.
    La finalizarea proiectului, valoarea totalã cheltuitã pentru componenta "Contorizarea vânzãrii de cãldurã şi apã potabilã" va fi de 26.654.817 euro (64,3% din sumele împrumutului), iar pentru componenta "Reabilitarea drumurilor urbane în Bucureşti" va fi de 14.795.183 euro (35,7% din sumele împrumutului).
    Valoarea totalã a costului proiectului se va majora de la 82.900.000 euro la 88.706.149 euro, din care aproximativ 42,5% corespunzãtor componentei "Contorizarea vânzãrii de cãldurã şi apã potabilã", iar 57,5% corespunzãtor componentei "Reabilitarea drumurilor urbane în Bucureşti", ceea ce va genera o modificare a distribuţiei costurilor nete ale proiectului pe surse de finanţare: împrumutul BEI 41.450.000 euro, bugetul de stat 22.658.719 euro şi bugetul local 24.597.430 euro. Menţionãm cã în perioada 2008-2010 contribuţia pãrţii române va fi acoperitã doar de la bugetul local al Primãriei Municipiului Bucureşti. Pentru informarea dumneavoastrã completã, regãsiţi ataşat un tabel detaliat prin care este prezentatã structura de finanţare propusã a proiectului (anexa nr. 2 - Statutul finanţãrii proiectului "Infrastructura urbanã în Bucureşti").
    Exprimându-ne speranţa cã solicitarea noastrã va beneficia de înţelegerea şi susţinerea dumneavoastrã, aşteptãm cu interes primirea unui rãspuns în cel mai scurt timp.

    Cu sinceritate,

    Bogdan Drãgoi,
    secretar de stat

    (semnãturã indescifrabilã)

                                     -----
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016