Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   AMENDAMENT din 6 iulie 2021  convenit între Guvernul României şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, prin scrisoarea semnată la Bucureşti la 17 mai 2021 şi la 6 iulie 2021, la Acordul de împrumut (Proiect de îmbunătăţire a serviciilor judiciare) dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, semnat la Bucureşti la 17 februarie 2017 şi la 27 februarie 2017    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 AMENDAMENT din 6 iulie 2021 convenit între Guvernul României şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, prin scrisoarea semnată la Bucureşti la 17 mai 2021 şi la 6 iulie 2021, la Acordul de împrumut (Proiect de îmbunătăţire a serviciilor judiciare) dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, semnat la Bucureşti la 17 februarie 2017 şi la 27 februarie 2017

EMITENT: Act Internaţional
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 782 din 13 august 2021
──────────
    Aprobat prin HOTĂRÂREA nr. 835 din 11 august 2021, publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 782 din 13 august 2021.
──────────
    Biroul Băncii Mondiale, România
    BANCA INTERNAŢIONALĂ PENTRU RECONSTRUCŢIE ŞI DEZVOLTARE
    ASOCIAŢIA INTERNAŢIONALĂ PENTRU DEZVOLTARE
    Lascăr 31 Business Center
    Strada Vasile Lascăr nr. 31
    Sector 2, 020492
    Bucureşti, România
    Tel.: (+4)021-201-0311
    Fax: (+4)021-201-0338
    Bucureşti, România
    17 mai 2021
    Excelenţei Sale,
    domnul Alexandru Nazare,
    ministrul finanţelor
    Ministerul Finanţelor,
    Strada Apolodor nr. 17
    Bucureşti, România
    Referitor la: România: Împrumutul nr. 8.695-RO (Proiect de îmbunătăţire a serviciilor judiciare)
    Amendament la Acordul de împrumut
    Excelenţă:
    Ne referim la Acordul de împrumut („Acordul de împrumut“) dintre România („Împrumutatul“) şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare („Banca“) pentru Proiectul de îmbunătăţire a serviciilor judiciare („Proiectul“) din data de 27 februarie 2017. Termenii scrişi cu majuscule din această scrisoare („Scrisoarea de amendament“), care nu sunt definiţi în prezenta, vor avea înţelesul ce le-a fost atribuit în Acordul de împrumut.
    De asemenea facem referire la o scrisoare din partea Ministerului Finanţelor din data de 29 iulie 2020 (Referinţă nr.: 790 949), prin care au fost solicitate anumite amendamente la Acordul de împrumut, inclusiv adăugarea unei noi componente orientate către îmbunătăţirea accesului la justiţie prin consolidarea serviciilor de e-justiţie, toate acestea având scopul de a îmbunătăţi eficienţa şi accesibilitatea instituţiilor de justiţie vizate în contextul pandemiei de COVID-19, precum şi de a asigura utilizarea eficientă a fondurilor din împrumut în conformitate cu priorităţile curente ale sectorului, conform solicitărilor Ministerului Justiţiei.
    Ne face plăcere să vă informăm că, în urma solicitării dumneavoastră şi a discuţiilor care au urmat între Bancă şi Împrumutat, Banca propune prin prezenta modificarea Acordului de împrumut după cum urmează:
    1. Anexa I la Acordul de împrumut este înlocuită prin prezenta în întregime, conform prevederilor din ataşamentul la prezenta scrisoare de amendament.
    2. Secţiunea III.A a anexei 2 la Contractul de împrumut este modificată prin prezenta şi va avea următorul conţinut:
    "A. Reglementările referitoare la achiziţii
    Toate bunurile; lucrările, serviciile, altele decât cele de consultanţă şi serviciile de consultanţă necesare pentru Proiect (cu excepţia părţii 1(b)(ii) din Proiect) şi care urmează să fie finanţate din fondurile Împrumutului, vor fi achiziţionate în conformitate cu cerinţele prevăzute în sau la care se face referire în Reglementările referitoare la achiziţii şi cu prevederile Planului de achiziţii."

    3. Subsecţiunea III.B.2 (Serviciile de consultanţă) din anexa 2 la Acordul de împrumut este eliminată prin prezenta, iar subsecţiunile următoare sunt renumerotate în mod corespunzător.
    4. Definiţia „Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti“ din anexa la Acordul de împrumut este eliminată prin prezenta, iar definiţiile următoare sunt renumerotate în mod corespunzător.
    5. Următoarea definiţie este adăugată prin prezenta anexei la Acordul de împrumut.
    "14. «Ordinul Ministrului nr. 1582» înseamnă ordinul Ministrului Justiţiei semnat la data de 6 mai 2020 privind iniţializarea procesului instituţional de digitalizare a MJ."


    Toate celelalte prevederi ale Acordului de împrumut, cu excepţia modificărilor aduse prin prezenta scrisoare de amendament, vor rămâne în vigoare şi vor produce efecte depline.
    În contextul modificărilor de mai sus aduse Acordului de împrumut, Împrumutatul şi Banca convin, de asemenea, să fie efectuate ajustările relevante ale indicatorilor de monitorizare ai Proiectului, ale estimărilor de plată, alocărilor de costuri şi graficului de implementare, care se vor reflecta în mod corespunzător în Manualul operaţional al Proiectului, în conformitate cu secţiunea I.B.1 din anexa 2 la Acordul de împrumut.
    Vă rugăm să confirmaţi acordul dumneavoastră cu cele de mai sus, în numele Împrumutatului, prin semnarea şi datarea prezentei scrisori de amendament în spaţiile prevăzute mai jos. Prevederile stabilite prin prezenta scrisoare de amendament vor intra în vigoare în momentul primirii de către Bancă a unui exemplar al Scrisorii de amendament conţinând toate semnăturile.
    De asemenea, vă rugăm să reţineţi faptul că Documentul de restructurare din data de 21 aprilie 2021, care reflectă modificările de mai sus, va fi publicat pe site-ul web extern al Băncii.
    Cu stimă,
    BANCA INTERNAŢIONALĂ PENTRU RECONSTRUCŢIE ŞI DEZVOLTARE
    (semnătură indescifrabilă)
    Gallina Andronova Vincelette,
    director de ţară
    CONVENIT:
    MINISTERUL FINANŢELOR
    Prin: (semnătură indescifrabilă) (ştampilă)
                 Reprezentant autorizat
    Nume: Alexandru Nazare
    Funcţie: ministru al finanţelor
    Data: 6 iulie 2021
    cc: Domnul Alin Chiţu, secretat de stat, Ministerul Finanţelor
    Ataşament
    ANEXA 1

    Descrierea proiectului
    Obiectivul Proiectului este acela de a îmbunătăţi eficienţa şi accesibilitatea instituţiilor de justiţie vizate.
    Proiectul constă din următoarele părţi:
    Partea 1. Îmbunătăţirea operaţiunilor instanţelor şi instituţiilor aflate sub autoritatea MJ
    (a) Efectuarea de investiţii în tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor pe teritoriul Împrumutatului, pentru a consolida funcţiile esenţiale ale instanţelor, prin, inter alia: (i) îmbunătăţirea infrastructurii LAN, inclusiv îmbunătăţirea conectivităţii şi a facilităţilor mobile; şi (ii) furnizarea de elemente hardware şi software, pentru a permite operarea sigură şi fiabilă a ECRIS şi extinderea depunerii on-line.
    (b) Îmbunătăţirea capacităţii sistemului de justiţie al Împrumutatului de a livra servicii, în special în regiunile sale sărace şi insuficient deservite, prin: (i) construirea şi reabilitarea clădirilor instanţelor, conform prevederilor din Manualul operaţional al Proiectului; (ii) finalizarea lucrărilor civile la Tribunalul din Sibiu şi la Tribunalul din Prahova şi Palatul de Justiţie; şi (iii) desfăşurarea de activităţi şi studii pregătitoare pentru implementarea activităţilor din Planul de acţiune, care sunt acceptabile pentru Bancă şi care nu sunt finanţate sau sunt finanţate insuficient din orice altă sursă de finanţare.
    (c) Oferirea de sprijin direcţiei de probaţiune a MJ, prin: dezvoltarea unei strategii pentru reabilitarea infractorilor, evaluarea situaţiei deţinuţilor şi îmbunătăţirea serviciilor oferite victimelor infracţiunilor.

    Partea a 2-a. Îmbunătăţirea performanţei Oficiului Naţional al Registrului Comerţului
    Efectuarea de investiţii în tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor pe teritoriul Împrumutatului, pentru a îmbunătăţi performanţa activităţii desfăşurate la sediile centrale şi a celor din teritoriu ale ONRC, prin, inter alia: (i) înlocuirea elementelor hardware şi software standard; şi (ii) sprijinirea îmbunătăţirii infrastructurii LAN, inclusiv consolidarea conectivităţii şi a facilităţilor mobile ale ONRC.

    Partea a 3-a. Îmbunătăţirea performanţei serviciilor de urmărire penală
    Efectuarea de investiţii în tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor pe teritoriul Împrumutatului, pentru a consolida funcţiile esenţiale ale serviciilor sale de urmărire penală, prin, inter alia: (i) furnizarea de elemente hardware şi software care să permită operarea sigură şi fiabilă a ECRIS; şi (ii) achiziţia de elemente hardware pentru centrul primar de date şi centrul secundar de date ale Parchetului General şi desfăşurarea de studii pregătitoare, de proiectare şi documentare tehnică pentru dezvoltarea centrelor sale de date.

    Partea a 4-a. Management de Proiect
    (a) Sprijinirea DIEFP în managementul şi implementarea Proiectului, inclusiv în ceea ce priveşte sarcinile fiduciare, monitorizarea şi evaluarea şi raportarea, toate acestea prin: (i) furnizarea de bunuri; servicii, altele decât servicii de consultanţă; servicii de consultanţă şi instruire, (ii) desfăşurarea de audituri şi (iii) finanţarea Costurilor Operaţionale Incrementale.
    (b) Desfăşurarea şi diseminarea rezultatelor sondajelor şi studiilor referitoare la experienţele şi percepţiile utilizatorilor instituţionali, ale utilizatorilor finali şi ale utilizatorilor potenţiali ai serviciilor de justiţie.

    Partea a 5-a. Îmbunătăţirea accesului la justiţie
    (a) Consolidarea serviciilor electronice de justiţie (e-justiţie) prin, inter alia: (i) o evaluare a aranjamentelor legale, procedurale şi instituţionale existente pentru serviciile de ejustiţie; (ii) o analiză privind utilizarea proceselor existente de depunere on-line; şi (iii) studii preparatorii şi măsuri de sprijin care decurg din Ordinul Ministrului nr. 1582, după caz.
    (b) Construirea competenţelor digitale în rândul furnizorilor de servicii judiciare şi al utilizatorilor prin desfăşurarea, printre altele: (i) a unei evaluări a nevoilor de instruire şi a unui program de instruire pentru dezvoltarea capacităţii judecătorilor, grefierilor, procurorilor, personalului instanţelor şi a avocaţilor cu privire la competenţele digitale necesare pentru a utiliza şi promova serviciile de e-justiţie; (ii) a unor campanii de conştientizare şi unor activităţi de sensibilizare privind serviciile de e-justiţie, inclusiv criteriile de eligibilitate şi procedurile de acces; şi (iii) a unor tutoriale on-line şi în persoană privind serviciile de e-justiţie pentru publicul larg, pentru a permite construirea competenţelor digitale pentru a se folosi de serviciile de e-justiţie (în mod special, pentru grupurile vulnerabile, inclusiv comunitatea romă).

    ----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016