Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
AMENDAMENT din 4 iunie 1997 la Convenţia internaţională privind standardele de pregătire a navigatorilor, certificarea şi efectuarea serviciului de cart (STCW 78), adoptate prin Rezoluţia MSC.66(68) a Comitetului Securităţii Maritime al Organizaţiei Maritime Internaţionale, la Londra, la 4 iunie 1997*
EMITENT: Act Internaţional PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 430 bis din 2 septembrie 2000
──────────
Conţinut de ORDONANŢA nr. 122 din 31 august 2000, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 430 din 2 septembrie 2000.
──────────
* Traducere
CAP. V
CERINŢE SPECIFICE DE PREGĂTIRE PENTRU PERSONALUL DE LA BORDUL ANUMITOR TIPURI DE NAVE
Regula V/2
Cerinţe obligatorii minime pentru instruirea şi calificarea comandanţilor, ofiţerilor, personalului nebrevetat şi a altor categorii de personal de la bordul navelor de pasageri Ro- Ro
1. Următorul text este adăugat la sfârşitul paragrafului 3:
"sau să prezinte dovada îndeplinirii standardului de competenţă cerut în perioada ultimilor cinci ani."
2. Următoarea nouă regulă V/3 este adăugată după actuala regulă V/2:
"Regula V/3
Cerinţe obligatorii minime pentru instruirea şi calificarea comandanţilor, ofiţerilor, personalului necertificat şi altor categorii de personal de la bordul navelor de pasageri, cu excepţia navelor de pasageri Ro-Ro
1. Prezenta reglementare se aplică comandanţilor, ofiţerilor, personalului necertificat şi altor categorii de personal din serviciul de la bordul navelor de pasageri, cu excepţia navelor de pasageri Ro-Ro, angajate în voiaje internaţionale. Administraţiile vor trebui să stabilească aplicabilitatea acestor cerinţe personalului care execută serviciul la bordul navelor de pasageri, cu excepţia navelor de pasageri Ro-Ro, angajate în voiaje interne.
2. Anterior numirii în serviciul de la bordul navelor de pasageri, personalul navigant va trebui să fi parcurs instruirea prevăzută în paragrafele 4 - 8 de mai jos, în conformitate cu respectivele funcţii, atribuţii şi responsabilităţi.
3. Personalul navigant pentru care, în conformitate cu paragrafele 4, 7 şi 8 de mai jos, există cerinţa de instruire la intervale care să nu depăşească cinci ani, trebuie să parcurgă instruirea corespunzătoare de reactualizare sau să prezinte dovada îndeplinirii standardului de competenţă cerut în perioada ultimilor cinci ani.
4. Personalul desemnat prin rolurile de echipaj să acorde asistenţă pasagerilor de la bordul navelor de pasageri în situaţii de urgenţă trebuie să fi parcurs instruirea privind managementul colectivităţilor umane conform celor specificate în secţiunea A-V/3, paragraful 1, din Codul STCW.
5. Comandanţii, ofiţerii şi alte categorii de personal cu atribuţii şi responsabilităţi specifice la bordul navelor de pasageri vor trebui să fi parcurs instruirea de familiarizare specificată în secţiunea A-V/3, paragraful 2, din Codul STCW.
6. Personalul care asigură deservirea directă a pasagerilor în spaţiile alocate acestora la bordul navelor de pasageri trebuie să fi parcurs instruirea de siguranţă specificată în secţiunea A-V/3, paragraful 3, din Codul STCW.
7. Comandanţii, căpitanii secunzi, precum şi orice persoană cu responsabilitate imediată privind îmbarcarea şi debarcarea pasagerilor, trebuie să fi parcurs forma legal aprobată de instruire privind siguranţa pasagerilor, specificată în secţiunea A-V/3, paragraful 4, din Codul STCW.
8. Comandanţii, căpitanii secunzi, şefii mecanici, ofiţerii mecanici secunzi, precum şi orice persoană de la bordul navelor de pasageri cu responsabilitatea siguranţei pasagerilor în situaţii de urgenţă, trebuie să fi parcurs forma legal aprobată de instruire privind managementul situaţiilor de criză şi comportamentul uman conform celor specificate în secţiunea A-V/3, paragraful 5, din Codul STCW.
9. Administraţiile trebuie să asigure eliberarea dovezii documentare pentru instruirea parcursă tuturor persoanelor considerate ca fiind calificate în baza prevederilor prezentei reglementări."
-----
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect: