Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   AMENDAMENT din 3 noiembrie 2020  convenit între Guvernul României şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, prin schimbul de scrisori semnate la Bucureşti la 3 noiembrie 2020 şi la 26 noiembrie 2020 şi la Bruxelles la 20 noiembrie 2020, la Acordul de împrumut (Proiectul privind reforma sectorului sanitar - îmbunătăţirea calităţii şi eficienţei sistemului sanitar) dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, semnat la Bucureşti la 17 iunie 2014    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 AMENDAMENT din 3 noiembrie 2020 convenit între Guvernul României şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, prin schimbul de scrisori semnate la Bucureşti la 3 noiembrie 2020 şi la 26 noiembrie 2020 şi la Bruxelles la 20 noiembrie 2020, la Acordul de împrumut (Proiectul privind reforma sectorului sanitar - îmbunătăţirea calităţii şi eficienţei sistemului sanitar) dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, semnat la Bucureşti la 17 iunie 2014

EMITENT: Act Internaţional
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 134 din 9 februarie 2021
──────────
    Aprobat prin HOTĂRÂREA nr. 29 din 3 februarie 2021, publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 134 din 9 februarie 2021.
──────────
    MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE
    Cabinet ministru
    Bd. Libertăţii nr. 16, sectorul 5,
    cod poştal 050706, Bucureşti,
    tel: +4021 311 23 76,
    fax: +4021 312 67 92
    3 noiembrie 2020
    Către: Doamna Gallina Andronova Vincelette
    Director pentru ţările din Uniunea Europeană
    Banca Mondială
    Ref.: Proiectul privind reforma sectorului sanitar - îmbunătăţirea calităţii şi eficienţei sistemului sanitar - Împrumut nr. 8.362
    Propunere de restructurare şi finanţare adiţională
    Stimată doamnă Vincelette,
    În primul rând, aş dori să îmi exprim aprecierea pentru rezultatele pozitive ale recentei noastre întâlniri şi, în special, pentru disponibilitatea dumneavoastră de a sprijini nevoile specifice ale României.
    Suntem încântaţi să reiterăm că România a beneficiat, de-a lungul anilor, de întregul sprijin al Băncii pentru implementarea unor reforme şi a unor investiţii semnificative în sectorul sanitar, care au condus la îmbunătăţirea calităţii asistenţei medicale şi a eficienţei administrării sistemului.
    Infrastructura de sănătate din ţara noastră şi sistemul de acordare a serviciilor medicale necesită în continuare consolidare pentru a răspunde în mod corespunzător profilului demografic şi epidemiologic actual al populaţiei României, precum şi pentru a îmbunătăţi performanţa sistemului de sănătate în ansamblu. Mai mult, pandemia de COVID-19 va avea impact pe termen lung asupra sistemelor de sănătate. Astfel, având în vedere aceste provocări, sunt necesare eforturi continue şi politici relevante pentru a asigura un sistem de sănătate mai eficient şi mai rezistent. Mobilizarea tuturor potenţialelor resurse financiare şi a expertizei tehnice calificate are un rol cheie în acest exerciţiu.
    Obiectivele proiectului privind reforma sectorului sanitar existent sunt bine aliniate la nevoile sectoriale actuale şi de asemenea sunt în concordanţă cu programul Guvernului.
    Am dori să subliniem faptul că, printre alte realizări importante, proiectul a permis autorităţilor române să depăşească nevoile urgente generate de această pandemie, asigurând unităţi de terapie intensivă bine echipate şi permiţând achiziţionarea cu rapiditate a echipamentelor de urgenţă şi a materialelor şi dispozitivelor necesare pentru atenuarea efectelor crizei COVID-19.
    Prin acţiunile întreprinse şi progresele realizate în cadrul proiectului, Ministerul Sănătăţii a dovedit o determinare fermă în ceea ce priveşte accelerarea implementării şi gestionarea activităţilor proiectului astfel încât să îmbunătăţească performanţa proiectului şi să asigure finalizarea acestuia cu succes.
    Cu toate acestea, luând în considerare stadiul actual şi evoluţiile recente în cadrul proiectului, unele dintre activităţile critice preconizate iniţial, cum ar fi centrele de mari arşi, unităţile de radioterapie, sistemul de telemedicină, sălile de operaţie şi screeningul cancerului de col uterin, nu se mai pot încadra în costul iniţial al proiectului şi în graficul de realizare al acestuia. Având în vedere noua componentă COVID-19, precum şi costul actualizat al centrelor de mari arşi, costul proiectului este în prezent mai mare decât se aştepta iniţial. Pe de altă parte, pe baza studiilor de fezabilitate, suntem conştienţi de faptul că lucrările pentru centrele de mari arşi vor dura cel puţin 3 ani, depăşind astfel data-limită de tragere a sumelor împrumutului, respectiv 15 decembrie 2020.
    Toate activităţile menţionate mai sus incluse iniţial în proiect reprezintă în continuare o prioritate majoră a Ministerului Sănătăţii, deoarece nevoile sistemului de sănătate sunt multiple, complexe şi de natură diferită faţă de nevoile generate de pandemia de COVID-19. De exemplu, deşi s-au făcut progrese semnificative în ultimii 5 ani în domeniul radioterapiei, în ceea ce priveşte numărul de acceleratoare liniare la 1 milion de locuitori, România este la jumătate faţă de media europeană. În cazul centrelor pentru mari arşi, numărul total al paturilor existente în România este de 27, ceea ce reprezintă un număr insuficient comparativ cu nevoile, iar în plus aceste centre nu au structuri corespunzătoare normelor în vigoare. În acelaşi timp, deşi a fost printre primele sisteme de telemedicină din Europa şi cel mai complex din lume la momentul instalării, sistemul de telemedicină din cadrul unităţilor de primiri urgenţe din România necesită modernizări conform noilor tehnologii apărute. Totodată, rata de mortalitate în cazul cancerului de col uterin este în continuare mare şi în creştere comparativ cu alte ţări din Uniunea Europeană.
    Având în vedere cele de mai sus, în baza aprobării Guvernului şi a constatărilor misiunilor tehnice de supervizare, pentru a permite atingerea obiectivelor proiectului, la cererea Ministerului Sănătăţii, vă adresăm în mod respectuos rugămintea de a aproba restructurarea proiectului, după cum urmează:
    - majorarea sumei împrumutului cu 150 milioane euro; şi
    – extinderea datei-limită de tragere a sumelor împrumutului, inclusiv pentru împrumutul actual, cu până la 5 ani.

    Toate detaliile tehnice legate de restructurarea proiectului, inclusiv privind finanţarea adiţională propusă, vor fi clarificate între echipele noastre pe parcursul procesului de pregătire a acesteia.
    Sperând că cererea noastră va beneficia de înţelegerea şi sprijinul dumneavoastră, aşteptăm cu nerăbdare coordonarea eforturilor noastre pentru a permite finalizarea procesului de restructurare şi intrarea în vigoare a finanţării adiţionale în timp util.
    Profităm de această ocazie pentru a reitera angajamentul nostru de a continua implementarea măsurilor de reformă convenite în Programul pe bază de rezultate în sectorul sanitar. În acest sens, confirmăm că procesul legislativ de ratificare a Acordului de împrumut a înregistrat progrese şi se aşteaptă ca acesta să fie finalizat în următoarele săptămâni.


                    Cu deosebită consideraţie,
                    Semnătură indescifrabilă
                    pentru Ministrul finanţelor publice,
                    Sebastian Ioan Burduja,
                    secretar de stat

    BANCA MONDIALĂ
    Gallina Andronova Vincelette
    Director pentru ţările din Uniunea Europeană
    Europa şi Asia Centrală
    Bruxelles, 20 noiembrie 2020
    H.E. Florin Cîţu, ministru
    Ministerul Finanţelor Publice
    Bucureşti, România
    Excelenţa dumneavoastră,
    Ref.: România - Proiectul privind reforma sectorului sanitar - Îmbunătăţirea calităţii şi eficienţei sistemului sanitar - (Împrumut nr. 8.362)
    Extinderea datei limită de tragere a sumelor împrumutului
    Prin prezenta ne referim la Acordul de împrumut („Acord de împrumut“) dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare („Banca“), din data de 17 iunie 2014, destinat susţinerii Proiectului privind reforma sectorului sanitar - îmbunătăţirea calităţii şi eficienţei sistemului sanitar („Proiectul“). Totodată, menţionăm şi scrisoarea dumneavoastră din data de 3 noiembrie 2020, prin care solicitaţi, printre altele, în numele Împrumutatului, extinderea datei-limită de tragere a sumelor împrumutului aferent proiectului mai sus menţionat în vederea finalizării obiectivelor acestuia.
    Suntem încântaţi să vă informăm că Banca a stabilit data de 31 martie 2021 ca dată, conform secţiunii IV. B.2 din anexa 2, a Acordului de împrumut.
    Aşteptăm cu nerăbdare continuarea colaborării noastre şi sprijinirea obiectivelor de dezvoltare ale României.


                    Cu deosebită consideraţie,
                    Semnătură indescifrabilă
                    Gallina A. Vincelette,
                    director pentru ţările din Uniunea Europeană

    MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE
    Cabinet ministru
    Bd. Libertăţii nr. 16, sectorul 5,
    cod poştal 050706, Bucureşti,
    tel: +4021 311 23 76,
    fax: +4021 312 67 92
    26 noiembrie 2020
    Către: Doamna Gallina Andronova Vincelette
    Director pentru ţările din Uniunea Europeană
    Banca Mondială
    Ref.: Proiectul privind reforma sectorului sanitar - îmbunătăţirea calităţii şi eficienţei sistemului sanitar - Împrumut nr. 8.362
    Extinderea datei-limită de tragere a sumelor împrumutului
    Stimată doamnă Vincelette,
    Confirmăm cu mulţumiri primirea scrisorii dumneavoastră din data de 20 noiembrie 2020 privind extinderea temporară până la 31 martie 2021 a datei-limită de tragere a sumelor împrumutului în cadrul Acordului de împrumut menţionat mai sus.
    Reînnoind aprecierile noastre pentru disponibilitatea Băncii în a răspunde prompt nevoilor specifice acestui proiect, aşteptăm cu nerăbdare finalizarea procesului de restructurare a împrumutului astfel cum a fost convenit, în mod eficient şi în timp util pe baza progresului procesului de intrare în vigoare a Programului pe bază de rezultate în sectorul sanitar.


                    Cu deosebită consideraţie,
                    Ministrul finanţelor publice,
                    Vasile-Florin Cîţu

    ----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016