Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   AMENDAMENT din 24 octombrie 2016  convenit între România, prin Ministerul Finanţelor Publice, şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, la Bucureşti la 24 octombrie 2016, la Scrisoarea semnată la Washington la 28 februarie 2012 şi la Bucureşti la 25 aprilie 2012 între România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare privind acordarea asistenţei financiare nerambursabile în valoare de 1.715.000 dolari SUA din Fondul japonez nerambursabil pentru asistenţă tehnică PHRD (TF 010417) în vederea sprijinirii persoanelor cu handicap şi a dezvoltării: Proiectul pentru îmbunătăţirea elaborării politicilor şi a cadrului instituţional în domeniul asistenţei persoanelor cu handicap    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 AMENDAMENT din 24 octombrie 2016 convenit între România, prin Ministerul Finanţelor Publice, şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, la Bucureşti la 24 octombrie 2016, la Scrisoarea semnată la Washington la 28 februarie 2012 şi la Bucureşti la 25 aprilie 2012 între România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare privind acordarea asistenţei financiare nerambursabile în valoare de 1.715.000 dolari SUA din Fondul japonez nerambursabil pentru asistenţă tehnică PHRD (TF 010417) în vederea sprijinirii persoanelor cu handicap şi a dezvoltării: Proiectul pentru îmbunătăţirea elaborării politicilor şi a cadrului instituţional în domeniul asistenţei persoanelor cu handicap

EMITENT: Act Internaţional
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 399 din 26 mai 2017

──────────
    Aprobat prin Ordinul nr. 706 din 16 mai 2017, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 399 din 26 mai 2017.
──────────

     Grupul Băncii Mondiale

     Elisabetta Capannelli,
     director de tară, România
     Regiunea Europa şi Asia Centrală

     24 octombrie 2016

     Doamnei Anca Dana Dragu,
     ministrul finanţelor publice
     Ministerul Finanţelor Publice

     Str. Apolodor nr. 17, sectorul 5, Bucureşti, România
     Ref. România - Grant japonez PHRD - de asistenţă tehnică şi dezvoltare
     în vederea sprijinirii persoanelor cu handicap (TF010417):
     Proiectul privind îmbunătăţirea elaborării politicilor şi a cadrului
     instituţional în domeniul asistenţei persoanelor cu handicap
     Amendament la Acordul de grant

     Stimată Doamnă Ministru,
     Ne referim la Acordul de grant ("Acordul") din data de 25 aprilie 2012 dintre România ("Primitor") şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare ("Banca Mondială"), în calitate de administrator al fondurilor granturilor oferite de Guvernul Japoniei în cadrul Programului japonez de asistenţă tehnică pentru politici de dezvoltare resurse umane (PHRD), destinat proiectului la care se face referire mai sus şi la scrisoarea transmisă de Primitor la data de 30 septembrie 2016 prin care se solicită extinderea datei-limită de tragere a sumelor grantului şi restructurarea Proiectului. Echipa Primitorului şi a Băncii Mondiale au discutat şi au convenit de asemenea că drept urmare a restructurării este necesară şi revizuirea indicatorilor de monitorizare ai Proiectului.
     Avem plăcerea de a vă informa că, după atenţia cuvenită, Banca Mondială a stabilit data de 25 octombrie 2017 ca ultimă dată pentru scopurile secţiunii 3.03 a articolului III din anexa la Acordul de grant.
     În ceea ce priveşte solicitarea dumneavoastră de restructurare a Proiectului, avem plăcerea de a vă informa că Banca Mondială a fost de acord cu cererea dumneavoastră şi prin prezentul modifică Acordul de grant după cum urmează:
    1. Secţiunea 2.01 din anexă se va modifica în întregime şi va avea următorul cuprins:
    "2.01. Descrierea şi obiectivele Proiectului. Obiectivul Proiectului este de a sprijini Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS) în vederea dezvoltării unei protecţii mai eficiente a persoanelor cu handicap prin îmbunătăţirea evaluării încadrării în grad de handicap şi o mai bună informare cu privire la persoanele cu handicap în vederea elaborării de politici.
     Proiectul cuprinde următoarele părţi:
     Partea 1 - Întărirea capacităţii pentru elaborarea şi implementarea criteriilor armonizate de evaluare a încadrării în grad şi tip de handicap şi grad de invaliditate şi a structurii instituţionale unificate
     Asigură sprijin MMFPS pentru: (i) evaluarea sistemului actual al pensiilor de invaliditate şi al indemnizaţiilor de handicap; (ii) elaborarea de propuneri pentru criterii armonizate de evaluare a încadrării în grad şi tip de handicap şi în grad de invaliditate (medico-psihosociale) şi o descriere a proceselor necesare pentru implementarea criteriilor de evaluare şi a liniilor directoare aferente; (iii) dezvoltarea unei propuneri pentru o structură instituţională unificată; (iv) realizarea instruirii personalului şi ateliere de lucru; şi (v) evaluarea impactului financiar privind unificarea instituţională.
     Partea 2 - Pilotarea noilor criterii de evaluare armonizate în 3 judeţe
     Asigură sprijin MMFPS pentru: (i) realizarea unor proiecte-pilot în 3 judeţe utilizând criteriile de evaluare a încadrării în grad şi tip de handicap şi în grad de invaliditate, instrumentele de evaluare şi planul de personal astfel cum au fost revizuite; şi (ii) organizarea de ateliere de lucru şi instruire pentru pregătirea şi implementarea proiectelor-pilot.
     Partea 3 - Monitorizare şi evaluare
     Asigură sprijin MMFPS pentru: (i) monitorizarea şi evaluarea proiectelor-pilot; (ii) dezvoltarea termenilor de referinţă pentru un sistem informatic naţional pentru monitorizare dizabilitate şi invaliditate; (iii) achiziţia de echipamente IT şi de birou şi software standard pentru comisiile de evaluare regionale şi personalul de la nivel administrativ central; şi (iv) dezvoltarea unui sistem de monitorizare şi evaluare prin extinderea funcţiilor Registrului naţional electronic privind persoanele cu handicap existent.
     Partea 4 - Campanii de informare publică
     Asigură sprijin MMFPS pentru informarea publicului şi diseminarea noului set de criterii/instituţii cu privire la persoanele cu handicap prin diferite canale de comunicare, prin (i) ateliere de lucru şi conferinţe naţionale în legătură cu proiectul criteriilor de evaluare armonizate şi în legătură cu rezultatele pilotării criteriilor de evaluare armonizate şi (ii) seminare cu specialiştii pentru diseminarea rezultatelor.
     Partea 5 - Administrarea şi managementul proiectului
    Asigură sprijin MMFPS pentru managementul general al Proiectului."

    2. În secţiunea 3.01, tabelul referitor la categoriile eligibile şi definiţia "instruire şi ateliere de lucru" se modifică după cum urmează:
    ""

    
    ┌────────────────────────────────────────────────┬──────────────────────┬──────────────────┐
    │ "Categorie │Suma din grant alocată│ Procentul de │
    │ │ (exprimată in USD) │cheltuieli care va│
    │ │ │ fi finanţat │
    ├────────────────────────────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────┤
    │(1) Bunuri │ 150.000 │ 100% │
    ├────────────────────────────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────┤
    │(2) Servicii de consultanţă (incluzând, printre │ 1.545.000 │ 100% │
    │altele, consultanţă pentru managementul │ │ │
    │proiectului), instruire şi ateliere de lucru şi │ │ │
    │audit │ │ │
    ├────────────────────────────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────┤
    │(3) Costuri operaţionale │ 20.000 │ 100% │
    ├────────────────────────────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────┤
    │ SUMA TOTALĂ │ 1.715.000 │ │
    └────────────────────────────────────────────────┴──────────────────────┴──────────────────┘


     Pentru scopurile acestei secţiuni:
    (i) termenul «instruire şi ateliere de lucru» înseamnă cheltuielile efectuate în legătură cu instruirea şi atelierele de lucru organizate în cadrul Proiectului, în tară şi în alte ţări, inclusiv cumpărarea şi publicarea de materiale, chirii aferente facilităţilor, onorarii aferente cursurilor, cheltuieli de deplasare, cazare şi diurnă;".

    3. Secţiunea 3.03 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "3.03. Perioada de tragere. Data-limită de tragere la care s-a făcut referire în secţiunea 3.06 (c) din Condiţiile standard este 25 octombrie 2017 sau o altă dată ulterioară stabilită de către Bancă."

    4. Indicatorii de monitorizare din ataşamentul 2 al anexei la Acordul de grant vor fi amendaţi astfel cum este prevăzut în anexa la prezenta.

     Cu excepţia modificărilor din prezentul, toate celelalte prevederi ale Acordului vor rămâne nemodificate şi în vigoare şi aplicabile.
     Vă rugăm să confirmaţi acordul dumneavoastră cu privire la amendamentele de mai sus, în numele României, prin semnarea, datarea şi retransmiterea către noi a exemplarului anexat al acestei scrisori. Aceste amendamente vor intra în vigoare şi vor deveni aplicabile la data contrasemnării de către Primitor şi primirea de către Bancă a unui exemplar contrasemnat al acestui amendament.
     Vă informăm că documentul de restructurare aprobat, datat 24 octombrie 2016, va fi publicat de Bancă pe pagina web externă a acesteia.
     Cu stimă,
     Elisabetta Capannelli,
     manager de ţară
     Regiunea Europa şi Asia Centrală


     De acord: România
     Prin: Reprezentant autorizat
     Attila Gyorgy, secretar de stat

     Data: 24 octombrie 2016

    ANEXA


     Indicatori de monitorizare

    
    ┌─────────────────────────────────┬───┬─────────┬───────────┬────────────────────┬─────────────────┬────────────────┐
    │ Denumire indicator │ │ Unitate │ │ │ │ │
    │ │ │de măsură│ │ Valoare de bază │ Actual │ Ţintă │
    ├─────────────────────────────────┼───┼─────────┼───────────┼────────────────────┼─────────────────┼────────────────┤
    │Criterii de evaluare pentru │ │Da/Nu │Valoare │ Nu │ Nu │ Da │
    │încadrarea în grad şi tip de │ ├─────────┼───────────┼────────────────────┼─────────────────┼────────────────┤
    │handicap funcţionale şi medicale │ │ │Data │28 februarie 12 │25 noiembrie 2015│25 octombrie 16 │
    │armonizate, îmbunătăţite sunt în │ │ ├───────────┼────────────────────┼─────────────────┼────────────────┤
    │vigoare şi se aplică tuturor │ │ │Comentarii │ │ │ │
    │persoanelor cu handicap. │ │ │ │ │ │ │
    ├─────────────────────────────────┼───┼─────────┼───────────┼────────────────────┼─────────────────┼────────────────┤
    │Reducerea costurilor de aplicare │ │Text │Valoare │VMG: 31 lei/familie/│NA încă │reducere cost │
    │pe beneficiar cu 15% faţă de │ │ │ │lună ASF: │ │ cu 15% │
    │sistemul actual │ │ │ │17 lei/familie/lună/│ │ │
    │ │ │ │ │AC-lemn: │ │ │
    │ │ │ │ │9 lei/familie/lună │ │ │
    │ │ │ │ │AC-gaz: │ │ │
    │ │ │ │ │6 lei/familie/lună │ │ │
    │ │ │ │ │AC-centralizat 5 │ │ │
    │ │ │ │ │lei/familie/lună │ │ │
    │ │ │ ├───────────┼────────────────────┼─────────────────┼────────────────┤
    │ │ │ │Data │8 mai 13 │25 noiembrie 2015│25 octombrie 16 │
    │ │ │ ├───────────┼────────────────────┼─────────────────┼────────────────┤
    │ │ │ │Comentarii │ │ │ │
    ├─────────────────────────────────┼───┼─────────┼───────────┼────────────────────┼─────────────────┼────────────────┤
    │Baza de date naţională a │ │Da/Nu │Valoare │ Nu │ Da │ Da │
    │persoanelor cu handicap este │ │ ├───────────┼────────────────────┼─────────────────┼────────────────┤
    │operaţională şi sunt produse │ │ │Data │28 februarie 12 │25 noiembrie 2015│25 octombrie 16 │
    │rapoarte lunare de monitorizare: │ │ ├───────────┼────────────────────┼─────────────────┼────────────────┤
    │ │ │ │Comentarii │ │ │ │
    ├─────────────────────────────────┴───┴─────────┴───────────┴────────────────────┴─────────────────┴────────────────┤
    │Indicatori de rezultat intermediari │
    ├─────────────────────────────────┬───┬─────────┬───────────┬────────────────────┬─────────────────┬────────────────┤
    │ Denumire indicator │ │Unitate │ │ Valoare de bază │ Actual │ Ţintă │
    │ │ │de măsură│ │ │ │ │
    ├─────────────────────────────────┼───┼─────────┼───────────┼────────────────────┼─────────────────┼────────────────┤
    │Evaluarea sistemului actual de │ │Da/Nu │Valoare │ Nu │ Da │ Da │
    │certificare a pensiilor de │ │ ├───────────┼────────────────────┼─────────────────┼────────────────┤
    │invaliditate şi a │ │ │Data │28 februarie 12 │25 noiembrie 2015│25 octombrie 16 │
    │indemnizaţiilor de handicap │ │ ├───────────┼────────────────────┼─────────────────┼────────────────┤
    │ │ │ │Comentarii │ │ │ │
    └─────────────────────────────────┴───┴─────────┴───────────┴────────────────────┴─────────────────┴────────────────┘


     -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016