Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   AMENDAMENT din 22 ianuarie 2004  convenit prin schimbul de scrisori semnate la Bucuresti la 22 ianuarie 2004 si la Zagreb la 19 decembrie 2003 si 5 aprilie 2004 intre Guvernul Romaniei si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare, la Acordul de asistenta financiara nerambursabila dintre Romania si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare din fondurile Facilitatii globale de mediu (FGM) pentru finantarea Proiectului Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

AMENDAMENT din 22 ianuarie 2004 convenit prin schimbul de scrisori semnate la Bucuresti la 22 ianuarie 2004 si la Zagreb la 19 decembrie 2003 si 5 aprilie 2004 intre Guvernul Romaniei si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare, la Acordul de asistenta financiara nerambursabila dintre Romania si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare din fondurile Facilitatii globale de mediu (FGM) pentru finantarea Proiectului "Managementul conservarii biodiversitatii", in valoare de 5,5 milioane dolari S.U.A. echivalent, semnat la Washington la 17 iunie 1999

EMITENT: ACT INTERNATIONAL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 987 din 27 octombrie 2004
BANCA MONDIALĂ
BANCA INTERNAŢIONALĂ PENTRU RECONSTRUCŢIE ŞI DEZVOLTARE
ASOCIAŢIA DE DEZVOLTARE INTERNAŢIONALĂ

19 decembrie 2003

Domnului Mihai Nicolae Tãnãsescu
Ministrul finanţelor
Ministerul Finanţelor Publice
Str. Apolodor nr. 17
Bucureşti
România

Referitor la: Asistenţa financiarã nerambursabilã din fondurile
FGM nr. TF022499 RO (Proiectul "Managementul conservãrii
biodiversitãţii")
Amendarea Acordului de asistenţã financiarã
nerambursabilã din fondurile FGM

Excelenţa voastrã,
Facem referire la Acordul de asistenţã financiarã nerambursabilã din fondurile Facilitãţii globale de mediu (FGM) (Proiectul "Managementul conservãrii biodiversitãţii") din data de 17 iunie 1999 dintre România (Primitorul) şi Banca Internaţionalã pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (Banca), acţionând în calitate de Agenţie de implementare a FGM (Acordul de asistenţã financiarã nerambursabilã).
Ne referim, de asemenea, la recenta aprobare de cãtre directorii executivi ai Bãncii a propunerii de redenominare a fiecãrei asistenţe financiare nerambursabile FGM active, denominatã în Drepturi Speciale de Tragere (DST), inclusiv cea de faţã (Asistenţã financiarã nerambursabilã), într-o asistenţã financiarã nerambursabilã denominatã în dolari S.U.A. (dolari S.U.A.), şi la denominarea tuturor viitoarelor asistenţe financiare nerambursabile FGM în dolari S.U.A. Având în vedere aceastã recentã aprobare, avem plãcerea sã vã informãm cã Banca propune sã se amendeze Acordul de asistenţã financiarã nerambursabilã dupã cum se prevede în cele ce urmeazã:
Conform amendamentului propus, suma în DST a Asistenţei financiare nerambursabile va fi înlocuitã cu suma în dolari S.U.A. aprobatã iniţial de FGM. În urma primirii acestei scrisori de amendare, contrasemnatã de reprezentantul autorizat al Primitorului, Banca va determina: a) suma totalã în dolari S.U.A. a porţiunii trase din Asistenţa financiarã nerambursabilã, aplicând fiecãrei sume trase rata de schimb dintre DST şi dolar S.U.A. în vigoare (determinatã rezonabil de Bancã) la momentul tragerii respective; şi b) suma totalã în dolari S.U.A. din porţiunea rãmasã netrasã, ca diferenţã între suma totalã în dolari S.U.A. din Asistenţa financiarã nerambursabilã aprobatã iniţial de cãtre FGM şi totalul sumei în dolari S.U.A. a porţiunii trase a Asistenţei financiare nerambursabile, calculatã aşa cum s-a arãtat.
Analiza promptã şi acordul dumneavoastrã la aceste amendamente propuse mai sus ar reduce riscul ca Banca sã fie nevoitã sã ia în considerare suspendarea tragerilor, dupã cum se menţioneazã în secţiunea 1.01b) (vii) a Acordului de asistenţã financiarã nerambursabilã, dacã oricare dintre tragerile viitoare din Asistenţa financiarã nerambursabilã ar depãşi resursele disponibile pentru tragere din partea FGM.
Amendamentele propuse sunt urmãtoarele:
1. Secţiunea 2.01 din Acordul de asistenţã financiarã nerambursabilã va fi amendatã prin înlocuirea sumei în DST din Asistenţa financiarã nerambursabilã prevãzutã în secţiunea amintitã, cu urmãtoarea sumã în dolari S.U.A.: cinci milioane cinci sute mii dolari S.U.A. (5.500.000 dolari S.U.A.).
2. Tabelul prevãzut în paragraful 1 al anexei nr. 1 (Tragerile sumelor din Asistenţa financiarã nerambursabilã FGM) la Acordul de asistenţã financiarã nerambursabilã, stabilind alocarea sumelor din Asistenţa financiarã nerambursabilã pentru fiecare categorie de cheltuieli prevãzutã în tabelul menţionat, va fi amendat prin înlocuirea sumelor în DST cu sumele în dolari S.U.A., astfel de sume în dolari S.U.A. fiind determinate pe baza proporţiei dintre sumele totale în DST ale Asistenţei financiare nerambursabile şi sumele în DST alocate pentru fiecare categorie. Cu toate acestea, dacã suma trasã pentru oricare dintre categorii depãşeşte suma alocatã pentru acea categorie, suma în dolari S.U.A. alocatã fiecãrei categorii va fi determinatã conform prevederilor referitoare la realocare conţinute în secţiunea 5.04 din Condiţiile generale [dupã cum sunt definite în Secţiunea 1.01 a) a Acordului de asistenţã financiarã nerambursabilã], care fac parte integrantã din Acordul de asistenţã financiarã nerambursabilã.
3. Vã vom informa în legãturã cu textul amendat al tabelului amintit printr-o scrisoare de notificare separatã (Scrisoare de notificare). Scrisoarea de notificare va indica, de asemenea, pentru fiecare categorie prevãzutã în tabelul amintit, suma totalã trasã în dolari S.U.A. şi suma rãmasã netrasã în dolari S.U.A. Suma totalã trasã în dolari S.U.A. în raport cu fiecare astfel de categorie va fi totalul tuturor sumelor trase periodic în raport cu acea categorie, fiecare dintre aceste sume în dolari S.U.A. fiind determinatã prin aplicarea ratei de schimb dintre DST şi dolar S.U.A. în vigoare (determinatã rezonabil de Bancã) la momentul respectivei trageri. Suma totalã netrasã în dolari S.U.A. în raport cu fiecare categorie va fi diferenţa dintre suma totalã în dolari S.U.A. a Asistenţei financiare nerambursabile alocatã unei astfel de categorii, determinatã conform paragrafului 2 de mai sus, şi suma totalã trasã în dolari S.U.A. în raport cu aceastã categorie, determinatã cum este prevãzut în acest paragraf.
4. Prin aceeaşi Scrisoare de notificare vã vom informa despre orice alte modificãri care ar fi necesare pentru a reflecta redenominarea Asistenţei financiare nerambursabile.
Vã rugãm sã ne confirmaţi acordul în legãturã cu cele de mai sus, prin contrasemnarea în mod corespunzãtor de cãtre reprezentantul autorizat al Primitorului, datarea şi returnarea exemplarului alãturat al acestei scrisori cãtre urmãtorul oficial al Bãncii şi la urmãtoarea adresã:

Coordonator FGM
Mail Stop Numãr: MC4-419
Banca Internaţionalã pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare
1818 H Street, N.W.
Washington, D.C. 20433
Statele Unite ale Americii

La primirea exemplarului alãturat al acestei scrisori, contrasemnat corespunzãtor de cãtre reprezentantul autorizat al Primitorului, vã vom trimite Scrisoarea de notificare.
Aceastã scrisoare de amendare, semnatã corespunzãtor în numele Bãncii şi contrasemnatã de cãtre reprezentantul autorizat al Primitorului, va constitui un acord valabil şi obligatoriu, amendând termenii Acordului de asistenţã financiarã nerambursabilã, dupã cum s-a specificat aici, şi va intra în vigoare la primirea de cãtre Bancã a exemplarului contrasemnat al aceastei scrisori de amendare. În acel moment vom lua toate mãsurile necesare, ceea ce ar putea include reţinerea unor anumite cereri de tragere din fondurile Asistenţei financiare nerambursabile, pânã la elaborarea şi remiterea cãtre dumneavoastrã a Scrisorii de notificare şi reluarea tragerilor din Acordul de asistenţã financiarã nerambursabilã. Prin contrasemnarea exemplarului anexat al acestei scrisori de amendare, semnatarul declarã cã este reprezentantul autorizat al Primitorului, în scopul încheierii unui astfel de acord valabil şi obligatoriu.

Cu stimã,
Banca Internaţionalã pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare
Acţionând în calitate de Agenţie de implementare a
Facilitãţii globale de mediu (FGM)

De cãtre
Anand K. Seth,
director
Unitatea de ţarã pentru Europa Centralã şi de Sud
Regiunea Europa şi Asia Centralã

Confirmat şi aprobat
ROMÂNIA
De cãtre:
Titlu: ministrul finanţelor publice
Nume: Mihai Nicolae Tãnãsescu
Data: 22 ianuarie 2004


BANCA MONDIALĂ
BANCA INTERNAŢIONALĂ PENTRU RECONSTRUCŢIE ŞI DEZVOLTARE
ASOCIAŢIA DE DEZVOLTARE INTERNAŢIONALĂ

5 aprilie 2004

Excelenţei sale
Mihai Nicolae Tãnãsescu
Ministrul finanţelor publice
Bucureşti, România

România: Asistenţa financiarã nerambursabilã din fondurile
FGM nr. TF022499 RO (Proiectul "Managementul conservãrii
biodiversitãţii")
Scrisoare de notificare privind redenominarea din DST
în dolari S.U.A.

Stimate domnule ministru,
Facem referire la Acordul de asistenţã financiarã nerambursabilã (Proiectul "Managementul conservãrii biodiversitãţii") din fondurile Facilitãţii globale de mediu (FGM) din data de 17 iunie 1999 dintre România (Primitorul) şi Banca Internaţionalã pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (Banca), acţionând în calitate de Agenţie de implementare a FGM (Acordul de asistenţã financiarã nerambursabilã), şi ne referim, de asemenea, la amendamentul la Acordul de asistenţã financiarã nerambursabilã dintre Primitor şi Bancã, intrat în vigoare la 2 februarie 2004 (Amendamentul).
Prin prezenta scrisoare de notificare dorim sã vã informãm cu privire la noul paragraf 1 din anexa nr. 1 (Tragerile sumelor din Asistenţa financiarã nerambursabilã FGM) la Acordul de asistenţã financiarã nerambursabilã (anexa nr. 1), având sumele denominate anterior în Drepturi Speciale de Tragere (DST) şi în prezent denominate în dolari S.U.A. (dolari S.U.A. sau $) (anexa nr. 1 la prezenta scrisoare de notificare).
Paragraful 1 al anexei nr. 1 a fost amendat prin înlocuirea sumelor în DST cu sumele în dolari S.U.A., aceste sume în dolari S.U.A. fiind determinate pe baza raportului dintre suma totalã în DST a Asistenţei financiare nerambursabile şi sumele în DST alocate pentru fiecare categorie.
Prin aceastã scrisoare de notificare, dorim, de asemenea, sã vã informãm cã sumele de "1.000 DST", "16.000 DST" şi "11.000 DST", prevãzute la paragraful 3 a) din anexa nr. 1, au fost înlocuite cu sumele de "1.341,46 dolari S.U.A.", "21.463,42 dolari S.U.A." şi, respectiv, "14.756,10 dolari S.U.A.", iar cã la paragraful 1 din anexa A la anexa nr. 1 la Acordul de asistenţã financiarã nerambursabilã (Operaţiuni privind contul special când tragerile nu sunt fãcute pe baza Raportului de management al Proiectului), suma de "750.000 DST" a fost înlocuitã cu suma de şapte sute cincizeci mii dolari S.U.A. (750.000 dolari S.U.A.).
În încheiere, ataşãm pentru informarea dumneavoastrã un raport ce reflectã sumele trase în dolari S.U.A. şi sumele rãmase netrase în dolari S.U.A., privind Asistenţa financiarã nerambursabilã în cauzã (anexa nr. 2 la prezenta scrisoare de notificare).

Cu stimã,
Banca Internaţionalã pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare
Acţionând în calitate de Agenţie de implementare a
Facilitãţii globale de mediu

De cãtre
Anand K. Seth,
director
Unitatea de ţarã pentru Europa Centralã şi de Sud
Regiunea Europa şi Asia Centralã


ANEXA 1
-------
la scrisoarea de notificare
---------------------------

ANEXA 1
-------
la acord
--------

TRAGERILE SUMELOR
din Asistenţa financiarã nerambursabilã FGM

A. General
1. Tabelul de mai jos prezintã categoriile de articole care urmeazã a fi finanţate din sumele Asistenţei financiare nerambursabile FGM, alocarea sumelor din Asistenţa financiarã nerambursabilã FGM pe fiecare categorie, precum şi procentul din cheltuieli pentru articolele ce urmeazã a fi finanţate în cadrul fiecãrei categorii:


────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Suma alocatã
din Asistenţa
financiarã
Categoria nerambursabilã FGM % din cheltuieli care urmeazã
(exprimatã în a fi finanţate
dolari S.U.A
echivalent)
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
(1) Lucrãri 1.518.536,59 70%
(2) Bunuri 1.408.536,59 100% din cheltuielile externe,
100% din cheltuielile interne (cost
ex-factory) şi 80% din cheltuielile
interne pentru alte articole
achiziţionate pe plan local
(3) Servicii de 1.325.365,85 60%
consultanţã, seminarii
şi instruire
(4) Subgranturi 429.268,29 100% din sumele trase
(5) Costuri de operare 818.292,68 70%
(6) Nealocate 0,00
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL: 5.500.000,00
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



ANEXA 2
-------
la scrisoarea de notificare
---------------------------
Raport: Idin 9080

Data emiterii: 12 martie 2004
Ora: 17:01:10

BANCA MONDIALA - SISTEM DE ADMINISTRARE A ÎMPRUMUTULUI
Conversia FGM - WBTF 22499


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Cod Suma Suma Suma Cod Numãr Numãr
valuta in valuta angajata in in dolari intern linie tran-
valuta SUA de sfer
transfer
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
dolari SUA 250,000 250,000.00 250,000.00 1274923 1 1
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
dolari SUA 81.528.98 81.528.98 81.528.98 1285743 1 2
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
dolari SUA 63,877.7 63,877.70 63,877.70 1294165 1 3
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
dolari SUA 6,016.92 6,016.92 6,016.92 1297746 1 4
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
dolari SUA 20,843.97 20,843.97 20,843.97 1300711 1 5
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
dolari SUA 72,088.92 72,088.92 72,088.92 1304455 1 6
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
dolari SUA 94,692.8 94,692.80 94,692.80 1306026 1 7
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
dolari SUA 45,140.54 45,140.54 45,140.54 1311713 1 8
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
dolari SUA 13,377.34 13,377.34 13,377.34 1313621 1 9
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
dolari SUA 218,868.75 218,868.75 218,868.75 1316302 1 10
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
dolari SUA 41,455.07 41,455.07 41,455.07 1320517 1 11
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
dolari SUA 25,951.02 25,951.02 25,951.02 1322298 1 12
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
dolari SUA 224,817.47 224,817.47 224,817.47 1346729 1 13
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
dolari SUA 13,286.97 13,286.97 13,286.97 1353497 1 14
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
dolari SUA 250,000 250,000.00 250,000.00 1356527 1 15
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
dolari SUA 82,588.86 82,588.86 82,588.86 1356526 1 16
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
dolari SUA 88,993.13 88,993.13 88,993.13 1363581 1 17
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
dolari SUA 384,548.08 384,548.08 384,548.08 1373968 1 18
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
dolari SUA 118,070.57 118,070.57 118,070.57 1381007 1 19
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
dolari SUA 116,528.16 116,528.16 116,528.16 1394742 1 20
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
dolari SUA 125,955.56 125,955.56 125,955.56 1399577 1 21
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
dolari SUA 68,643.98 68,643.98 68,643.98 1406123 1 22
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
dolari SUA 99,539.06 99,539.06 99,539.06 1412549 1 23
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
dolari SUA 151,809.87 151,809.87 151,809.87 1422464 1 24
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
dolari SUA 89,997.31 89,997.31 89,997.31 1423369 1 25
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
dolari SUA 49,584.96 49,584.96 49,584.96 1425306 1 26
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
dolari SUA 126,631.78 126,631.78 126,631.78 1428449 1 27
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
dolari SUA 206,539.33 206,539.33 206,539,33 1435279 1 28
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL 3,131,377.1 3,131,377.1 3,131,377.1
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



Data emiterii: 12 martie 2004
Ora: 17:01:10

Raport: Idm 9080
BANCA MONDIALA - SISTEM DE ADMINISTRARE A ÎMPRUMUTULUI
Conversia FGM - WBTF 22499

DETALII CU PRIVIRE LA ASISTENTA FINANCIARA NERAMBURSABILA


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Numãrul Asistentei financiare nerambursabile (AFN) 22499
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Cod valuta AFN dolari SUA
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Suma AFN 5.500.000,00
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Suma plãtitã 5.500.000,00
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Suma originala in dolari SUA 5.500.000,00
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Venit net din investiţie 0.00
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Taxe plãtite din AFN 0.00
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Rambursat donatorului 0.00
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Suma de tras 5.500.000,00
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Suma trasa 3.131.377,10
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Anulat din sume neplatite 0.00
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Statut 0
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


-----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016