Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ACT ADITIONAL nr. 4 din 12 iulie 2010 
 la Acordul de delegare de functii privind implementarea Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013 intre AMPOSDRU si OIRPOSDRU - Regiunea Sud - Muntenia*)
    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ACT ADITIONAL nr. 4 din 12 iulie 2010 la Acordul de delegare de functii privind implementarea Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013 intre AMPOSDRU si OIRPOSDRU - Regiunea Sud - Muntenia*)

EMITENT: MINISTERUL MUNCII, FAMILIEI SI PROTECTIEI SOCIALE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 610 bis din 27 august 2010

-------------
    *) Aprobat prin <>Ordinul nr. 619/27.07.2010, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 610 din 27 august 2010.

    Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS), în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (în continuare AM), având sediul în Bucureşti, Calea Plevnei 46-48, sector 1, reprezentat de doamna Anca-Cristina ZEVEDEI, director general, pe de o parte,
    şi
    Organismul Intermediar Regional pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane - Regiunea Sud Muntenia, în calitate de Organism Intermediar (în continuare OI), având sediul în municipiul Cãlãraşi, Strada Portului nr. 2A, cod poştal 910041, reprezentat de doamna Carmen CĂLIN, în calitate de ordonator de credite, pe de altã parte,

    au convenit sã încheie, în baza prevederilor:
    - <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 64/2009 privind gestionarea financiarã a instrumentelor structurale şi utilizarea acestora pentru obiectivul convergenţã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
    - <>Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 2.548/2009 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 64/2009 privind gestionarea financiarã a instrumentelor structurale şi utilizarea acestora pentru obiectivul convergenţã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
    - <>Ordinul Ministerului muncii, familiei si protecţiei sociale nr. 308/2009 privind aprobarea Schemei de ajutor de stat pentru ocuparea forţei de munca "Bani pentru completarea echipei";
    - <>Ordinul Ministerului Muncii, Familiei si Protecţiei Sociale nr. 309/2009 privind aprobarea Schemei de ajutor de stat pentru formare profesionalã generalã şi specificã "Bani pentru formare profesionalã";
    - <>Ordinul Ministerului Muncii, Familiei si Protecţiei Sociale nr. 310/2009 privind aprobarea Schemei de ajutor de minimis "Bani pentru sãnãtatea şi siguranţa";
    - Articolului 18.3 din Acordul de delegare de funcţii privind implementarea Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013 între Ministerul Muncii, Familiei şi Egalitãţii de şanse (MMFES), în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane şi Organismul Intermediar Regional pentru Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane - Regiunea Sud Muntenia, semnat la data de 11.09.2008, aprobat prin <>Ordinul nr. 600/2008 ministrului muncii, familiei şi egalitãţii de şanse, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;

    prezentul act adiţional la Acordul de delegare de funcţii privind implementarea Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013.

    ART. I
    Articolul 12.4 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    12.4 Proiectele contractate de cãtre AM în cadrul axelor prioritare/domeniilor majore de intevenţie definite la Articolele 3.2 şi 3.3 vor fi predate OI în conformitate cu prevederile deciziei/instrucţiunii AM emise în acest sens.
    ART. II
    Articolul 17.14 se abrogã.
    ART. III
    Articolul 17.15 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    17.15 Asigurã mãsuri de suport pentru beneficiari privind implementarea proiectelor. Mãsurile de suport pentru beneficiari privind implementarea proiectelor se vor concretiza în toate etapele ciclului de proiect (comunicarea cãtre beneficiari a Instrucţiunilor AM pentru implementarea proiectelor şi a punctelor de vedere oficiale cu privire la implementarea proiectului, asigurarea organizãrii şi funcţionãrii biroului de sprijin (helpdesk), publicarea listei celor mai frecvente întrebãri). De asemenea, asigurã sprijin beneficiarilor în ceea ce priveşte modul de aplicare a regulilor de identitate vizualã, în acord cu prevederile Manualului de Identitate Vizualã pentru POSDRU 2007-2013, pentru domeniile majore de intervenţie care fac obiectul pretentului Acord.
    ART. IV
    Articolul 17.26 se abrogã.
    ART. V
    Dupã Articolul 17.41 se introduc cinci noi articole, articolele 17.41^1, 17.41^2, 17.41^3, 17.41^4 şi 17.41^5, cu urmãtorul cuprins:
    17.41^1 Urmare a confirmãrii unei nereguli, întocmeşte raportul de verificare, procesul verbal de constatare şi le transmite spre aprobare directorului OI.
    17.41^2 Transmite AM raportul de verificare, procesul verbal de constatare aprobat de directorul OI, documentele suport şi dosarul de neregulã.
    17.41^3 Urmãreşte modul de realizare a acţiunilor corective rezultate din nereguli (folow up).
    17.41^4 Asigurã secretariatul activitãţii de soluţionare a contestaţiilor primite în legãturã cu procesele-verbale de constatare aprobate de directorul OI.
    17.41^5 Elaboreazã procese verbale de constatare pentru aplicarea corecţiilor financiare prevãzute în nota COCOF 07/0037/02 - "Linii directoare pentru determinarea corecţiilor financiare ce vor fi fãcute la cheltuielile de co-finanţare din Fondurile Structurale sau din Fondul de Coeziune pentru nerespectarea normelor privind achiziţiile publice", urmare a notelor de control întocmite de ANRMAP.
    ART. VI
    Articolele 17.50 şi 17.54 se abrogã.
    ART. VII
    Articolele 17^1.7, 17^1.13, 17^1.14 şi 17^1.16 se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
    17^1.7 Primeşte, în vederea evaluãrii, cererile de finanţare înregistrate de AM în format electronic. Primeşte şi înregistreazã documentele suport aferente cererilor de finanţare.
    17^1.13 Propune, la solicitarea AM, membri evaluatori din cadrul Comitetelor de soluţionare a contestaţiilor organizate la nivelul AM.
    17^1.14 Înregistreazã contestaţiile primite cu privire la rezultatul procesului de evaluare şi selecţie a cererilor de finanţare. În vederea soluţionãrii contestaţiilor primite, transmite electronic AM contestaţiile primite precum şi documentele aferente procesului de evaluare a cererilor de finanţare respective, în conformitate cu prevederile procedurii aplicabile.
    17^1.16 Elaboreazã, pe baza documentelor primite de la AM cu privire la soluţionarea contestaţiilor, scrisori de informare privind modul de soluţionare a contestaţiilor (aprobarea, includerea pe lista de rezerve sau respingerea cererii de finanţare). Transmite scrisorile de informare fiecãrui contestator.
    ART. VIII
    Articolul 17^1.15 se abrogã.
    ART. IX
    Articolul 17^1.21 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    17^1.21 Analizeazã şi decide aprobarea sau respingerea propunerilor beneficiarilor de modificare a contractelor de finanţare de grant şi strategice (notificãri sau acte adiţionale).
    ART. X
    Dupã Articolul 17^1.25 se introduce un nou articol 17^1.25^1 cu urmãtorul cuprins:
    17^1.25^1 Asigurã ajustarea categoriei de risc a proiectelor în funcţie de rezultatul verificãrilor de management şi verificãrilor la faţa locului efectuate în conformitate cu procedurile aplicabile.
    ART. XI
    Articolele 17^1.36 şi 17^1.37 se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
    17^11.36 Efectueazã verificarea ex-ante a propunerilor OI privind membrii evaluatori în cadrul Comitetului de solutionare a contestaţiilor organizat la nivelul AM.
    17^11.37 Efectueazã verificarea ex-ante a rapoartelor de evaluare întocmite de cãtre Comitetele de Evaluare organizate la nivelul OI.
    ART. XII
    Articolele 17^2.4 şi 17^2.5 se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
    17^2.4 Primeşte, analizeazã şi transmite AM, în termen de 5 zile lucrãtoare de la data primirii documentelor de la beneficiari, punctul de vedere al OI privind aprobarea sau respingerea modificãrilor prin act adiţional propuse de beneficiari la contractele de finanţare (ajutor de stat şi de minimis).
    17^2.5 Primeşte, analizeazã şi aprobã sau respinge modificãrile prin notificare propuse de beneficiari la contractele de finanţare (ajutor de stat şi de minimis). Informeazã AM în termen de 5 zile lucrãtoare asupra tuturor notificãrilor aprobate sau respinse.
    ART. XIII
    Articolele 17^2.15 şi 17^2.16 se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
    17^2.15 Elaboreazã şi transmite AM, spre informare, lista celor mai frecvente întrebãri pentru cererile de propuneri de proiecte de ajutor de stat şi de minimis lansate în cadrul domeniilor majore de intervenţie delegate. Publicã lista celor mai frecvente întrebãri pe pagina de internet a OI.
    17^2.16 Transmite beneficiarilor recomandãrile sau mãsurile de corecţie care privesc ajutoarele de stat şi de mimis acordate precum şi deciziile AM prin care se dispune stoparea sau recuperarea acestora. Transmite AM copii ale documentelor care confirmã primirea acestor documente de cãtre beneficiari.
    ART. XIV
    Articolul 17^2 se completezã cu funcţia Verificare ex-ante şi cu douã articole, articolele 17^2.17 şi 17^2.18, care au urmãtorul cuprins:
    17^2.17 Efectueazã verificarea ex-ante a modificãrilor prin notificare propuse de beneficiari de la contractele de finanţare (ajutor de stat şi de minimis).
    17^2.18 Efectueazã verificarea ex-ante a punctului de vedere al OI privind aprobarea sau respingerea modificãrilor prin act adiţional propuse de beneficiari la contractele de finanţare (ajutor de stat şi de minimis).
    Prezentul Act adiţional a fost încheiat astãzi 12.07.2010, la AMPOSDRU, într-un numãr de 2 exemplare, fiecare cu valoare de original, câte 1 exemplar pentru fiecare dintre pãrţi.

    Nume, Funcţie Nume, Funcţie

    Anca Cristina ZEVEDEI Carmen CĂLIN

    Director general Ordonator de credite

    Semnãtura______________ Semnãtura________________

    Data 12.07.2010 Data 12.07.2010

                                     --------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016