Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ACT ADITIONAL nr. 397 din 12 februarie 2007  la Contractul colectiv de munca la nivelul ramurii energie electrica, termica, petrol si gaze, inregistrat la M.M.S.S.F. sub nr. 288/02/15.02.2006    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ACT ADITIONAL nr. 397 din 12 februarie 2007 la Contractul colectiv de munca la nivelul ramurii energie electrica, termica, petrol si gaze, inregistrat la M.M.S.S.F. sub nr. 288/02/15.02.2006

EMITENT: MINISTERUL MUNCII, SOLIDARITATII SOCIALE SI FAMILIEI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL, PARTEA V, nr. 9 din 26 martie 2007
Inregistrat la Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei sub nr. 397/12.02.2007

In temeiul art. 3, alin. 2b), si <>art. 23, alin. 2, din Legea nr. 130/1996 , modificata si completata prin <>Legea nr. 143/1997 , si in baza art. 4 din Contractul colectiv de munca la nivelul ramurii energie electrica, termica, petrol si gaze, inregistrat la Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei sub nr. 288/02/15.02.2006, in vigoare la aceasta data, asa cum a fost modificat si completat prin actul aditional nr. 1 inregistrat la Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei sub nr. 498/6.03.2006, intre:

patroni, reprezentati de
Federatia Patronala Petrol si Gaze, in baza hotararii Tribunalului Municipiului Bucuresti, Sectia a IV-a Civila (Sentinta civila nr. 23 P.J. din 10 august 2006), anexata,
Federatia Patronala ENERGETICA, in baza hotararii Tribunalului Municipiului Bucuresti, Sectia a V-a Civila (Sentinta civila nr. 1 din 30 ianuarie 2004), anexata,
prin mandatatii lor, conform imputernicirilor anexate,

si

salariati, reprezentati de
Uniunea Federativa Sindicala ATLAS, cu federatiile
Federatia Sindicatelor Libere si Independente din Industria Petroliera PETROM
Federatia Sindicatelor Gaz Romania
Federatia Sindicala Termoelectrica
Federatia Uniunea pentru Educatie si Democratie
Federatia Energia Mileniului III,
desemnata conform <>art. 18, alin. (1), din Legea nr. 130/1996 , republicata, de catre C.N.S.L.R. Fratia, reprezentativa la nivel national, ca reprezentativa la nivel de ramura prin dovada anexata,
si de
Uniunea Federativa a Energeticienilor din Romania, cu federatiile
Federatia Nationala a Sindicatelor din Electricitate UNIVERS
Federatia Sindicatelor Libere si Independente ENERGETICA
Federatia Sindicatelor din Gaz Metan Medias
Federatia HIDROSIND,
reprezentativa in baza hotararii Tribunalului Municipiului Bucuresti, Sectia a III-a Civila (Sentinta civila nr. 2/29.03.2004), anexata,
prin mandatatii lor, conform imputernicirilor anexate,

se incheie prezentul act aditional, prin care hotarasc urmatoarele:

ART. I
Se prelungeste aplicarea Contractului colectiv de munca la nivelul ramurii energie electrica, termica, petrol si gaze, inregistrat la Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei sub nr. 288/02/15.02.2006, modificat si completat prin actul aditional nr. 1 inregistrat la Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei sub nr. 498/6.03.2006, in vigoare la aceasta data, pe o perioada de minimum un an de la data inregistrarii.
ART. II
Se modifica si se completeaza Contractul colectiv de munca la nivelul ramurii energie electrica, termica, petrol si gaze, conform anexei nr. 1, care face parte integranta din prezentul act aditional.
ART. III
Prezentul act aditional face parte integranta din Contractul colectiv de munca la nivelul ramurii energie electrica, termica, petrol si gaze.
ART. IV
Prezentul act aditional si anexa au fost recunoscute dupa citire si au fost certificate prin semnarea fiecarei pagini de catre domnii Andrei Grigorescu, Ioan Dan Gheorghiu si Nicolae Tanasescu.

Incheiat si semnat in 4 (patru) exemplare, astazi, 5 februarie 2007.

Federatia Patronala Petrol si Gaze Federatia Patronala ENERGETICA
Andrei Grigorescu
Ion Conecini
Romulus Techera
Silviu Sarghi
Tudor Opran
Persiu Falcuta
Romeo Popa
Ion Gheorghe
Andreea Dumitru
Letitia Hrebenciuc
Constantin Rosu

Federatii sindicale
Nicolae Tanasescu
Gheorghe Miloiu
Ion Samoila
Marian Anghel
Nicolae Rosu
Vasile Domocos
Zaharia Angheluta
Miron Neagu
Decebal Sulea


ANEXĂ

Se modifica si se completeaza Contractul colectiv de munca la nivelul ramurii energie electrica, termica, petrol si gaze dupa cum urmeaza:

1. Articolul 4 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 4 (1). - Prezentul contract colectiv de munca se incheie pe o perioada de minimum un an. Cu cel mult 60 de zile inainte de incheierea unui an, dupa rediscutarea domeniilor prevazute de Legea nr. 130, republicata, partile vor conveni asupra prelungirii valabilitatii sale cu sau fara modificari rezultate din negociere."

2. Articolul 26 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"(1) Pe durata perioadei de proba, salariatul se bucura de toate drepturile si are toate obligatiile prevazute in legislatia muncii, in contractul colectiv de munca aplicabil, in regulamentul intern si in contractul individual de munca.
(2) Pe durata perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta cu acordul partilor.
(3) La sfarsitul perioadei de proba, tinandu-se seama de calificativele lunare obtinute si de rezultatul testarii finale, se va renegocia contractul individual de munca pentru postul pentru care a fost incheiat sau pentru cel corespunzator rezultatelor obtinute; daca acest lucru nu este posibil, contractul individual de munca poate inceta la initiativa oricareia dintre parti."

3. La articolul 34, alin. (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 34 alin. (1) - Salariatii pot fi trecuti de la o sucursala (filiala) la alta numai cu consimtamantul lor. Pentru acoperirea postului vacant se va apela numai la agenti economici, parte in acest contract."

4. La articolul 39, alin. (1), (2) si (3) se elimina.
Alin. (4), devine alin. (1), cu urmatorul cuprins:
"(1) Salariatii chemati la centrele militare, pentru clarificarea situatiei militare, vor beneficia, la cerere, de maximum 3 zile libere platite."

5. Articolul 41 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 41 alin. (1) - Incetarea contractului individual de munca poate avea loc:
- de drept,
- cu acordul partilor - la data convenita,
- din initiativa uneia dintre parti,
- la expirarea termenului (in cazul in care a fost incheiat pe perioada determinata),
in conditiile legii si ale prezentului contract colectiv de munca".

6. La articolul 42, alin. (1) A se completeaza cu un punct nou, g), cu urmatorul continut:
"g) in cazul in care salariatul indeplineste conditiile de varsta standard si stagiu de cotizare si nu a solicitat pensionarea in conditiile legii.".

7. Articolul 47 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Alin. (1) Salariatii concediati pentru motive care nu tin de persoana lor beneficiaza de masuri active de combatere a somajului, in conditiile prevazute de lege si de contractul colectiv de munca aplicabil, in care se va prevedea un pachet compensatoriu, continand si o indemnizatie de concediere.
Alin. (2) In cazul desfacerii contractului individual de munca din cauze neimputabile salariatului si care nu se realizeaza in cadrul unei concedieri colective, prin contractul colectiv de munca la nivelul unitatii se vor stabili valorile concrete ale indemnizatiei de concediere, care se acorda in functie de vechime, pornind de la minimum 1,5 salarii de baza brute ale salariatului, astfel incat urmatoarea transa sa nu fie mai mica de 3 salarii de baza ale acestuia.
Alin. (3) In cazul concedierilor colective, in contractul colectiv de munca incheiat la nivelul agentului economic se negociaza un pachet compensatoriu pornind de la prevederile minimale ale <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 98/1999 .
Alin. (4) In cazul in care concedierea colectiva se realizeaza printr-o dispozitie legala ulterioara, primeaza prevederile acesteia."

8. La articolul 50, alin. (1), literele j) si k) se elimina.

9. La articolul 56, alin. 2) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Dispozitiile prezentului capitol se completeaza cu dispozitiile legii speciale, ale CCM aplicabil, precum si cu normele si normativele de sanatate si securitate in munca."

10. La art. 58, alin. (1) se completeaza cu "Acestea vor face obiectul unor anexe la contractul colectiv de munca incheiat la nivel de unitate."

11. La art. 62, alin. (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Angajatorul va actiona permanent pentru prevenirea accidentelor de munca si a imbolnavirilor profesionale, stabilind si aplicand masuri in acest sens."

12. La art. 67, alin. (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Angajatorul se obliga sa acorde gratuit echipament de protectie si de lucru corespunzator locurilor si conditiilor specifice in care se desfasoara munca, in baza normativelor privind echipamentul de lucru si protectie elaborate de angajator cu acordul sindicatelor."

13. La art. 71, alin. (2) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"In perioadele cu temperaturi extreme, pentru ameliorarea conditiilor de munca si mentinerea starii de sanatate, patronul va lua cel putin masurile prevazute de legislatia specifica si de <>Ordonanta Guvernului nr. 99/2000 ."

14. Art. 86, alin. (1) se completeaza cu:
"Prin termenul de formare profesionala continua, partile inteleg procedura prin care o persoana, avand deja o calificare ori o profesie, dobandeste noi competente cognitive si functionale (deprinderi)".
Se introduce un alineat nou, (4), cu urmatorul cuprins:
"alin. (4): Partile convin sa participe activ in comitetele sectoriale de formare profesionala in conformitate cu prevederile Contractului colectiv de munca unic la nivel national si cu reglementarile in domeniu."

15. Pe parcursul prezentului Contract se inlocuieste "timp de lucru" cu "timp de munca" si "persoane cu handicap" cu "persoane cu dizabilitati".

16. Art. 126 alin. (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"(1) In afara concediului anual de odihna platit, salariatii vor beneficia si de zile libere platite in cazul unor evenimente familiale sau pentru alte situatii, dupa cum urmeaza:
- casatoria salariatului - 5 zile;
- nasterea unui copil - 5 zile (+ 10 zile daca a urmat un curs de puericultura);
- casatoria unui copil - 2 zile;
- casatoria fratelui, sorei - 1 zi;
- decesul sotului, sotiei, copilului, parintilor, socrilor - 3 zile;
- decesul fratilor, surorilor - 2 zile;
- decesul bunicilor, nepotilor (copiii copiilor) - 1 zi;
- donatorii de sange, conform legii - 1 zi;
- schimbarea locului de munca in cadrul aceleiasi unitati, cu schimbarea domiciliului in alta localitate - 5 zile."

17. Art. 130 alin. (4) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"(4) La agentii economici nominalizati in anexa 1, prin contractul colectiv de munca incheiat la acest nivel sau anexa la acesta, se stabileste valoarea minima a salariului de baza brut astfel incat aceasta sa nu fie mai mica decat valoarea acestuia negociata la nivel de ramura, conform prezentului contract.
Pana la urmatoarea negociere, valoarea minima a salariului de baza brut pentru un program complet de lucru de 170 de ore, este de 620 RON, adica 3,6470 RON/ora."

18. Art. 170 alin. 3 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"(3) Prevederile alin. 1 nu se aplica pensionarilor reincadrati, precum si salariatilor care la data pensionarii depasesc cu cel mult 6 luni varsta limita legala pentru pensionare."

19. Art. 208 alin. 2 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"La nivelul ramurii energie electrica, termica, petrol si gaze, in baza prevederilor <>art. 11, alin. (3), din Legea nr. 130/1996 , republicata, fiecare unitate nominalizata in anexa nr. 1 la prezentul contract colectiv de munca va prevedea in bugetul de venituri si cheltuieli si va vira in contul organizatiilor patronale semnatare corespondente o contributie de 2,5 RON/salariat/an."

20. Anexa nr. 1 la Contractul colectiv de munca la nivelul ramurii energie electrica, termica, petrol si gaze se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
20.1. Punctul A, prima pozitie, se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"A - Societatea Comerciala de Distributie si Furnizare a Energiei Electrice ELECTRICA - S.A. si filiale sale
- S.C. F.D.F.E.E. - Electrica Muntenia Sud;
- S.C. F.D.F.E.E. - Electrica Muntenia Nord;
- S.C. F.D.F.E.E. - Electrica Transilvania Sud;
- S.C. F.D.F.E.E. - Electrica Transilvania Nord;
- S.C. FISE Electrica Serv.
Pozitia S.C. Acvacalor - S.A. se inlocuieste cu S.C. Acvacalor Brad - S.A.
Pozitia S.C. Electrica Dobrogea - S.A. se inlocuieste cu S.C. ENEL Dobrogea - S.A.
Pozitia S.C. Electrica Banat - S.A. se inlocuieste cu S.C. ENEL Banat - S.A.
Se completeaza cu 2 pozitii noi:
S.C. CALOR - S.A., Deva;
S.C. TERMON C.T. - S.A., Onesti."
20.2. Punctul B, pozitia 1, se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"PETROM - S.A., cu subunitatile sale, societatile comerciale "Full Agency" si societatile la care detine capital social.
Dupa pozitia 1 se introduc 2 pozitii noi:
S.C. Rafiserv Petrobrazi - S.A., Brazi;
S.C. Rafiserv Arpechim - S.A., Pitesti."
20.3. Punctul C, pozitia nr. 7 "S.C. Grup Petrol Marin - S.A. Constanta" se elimina.
Pozitia nr. 19 "S.C. Petrostar - S.A. Ploiesti" se elimina.
20.4. La punctul D, pozitiile 86 pana la 99 inclusiv, 123 pana la 126 inclusiv, 129 pana la 131 inclusiv, 133 pana la 136 inclusiv, 138, 144 pana la 146 inclusiv, 148 pana la 162 inclusiv, se elimina.

21. Anexa nr. 3 la Contractul colectiv de munca la nivelul ramurii energie electrica, termica, petrol si gaze se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
Se inlocuieste "Costel Gheorghiu" cu "Romulus Techera" si "Gheorghe Mocanu" cu "Vasile Domocos". Se completeaza cu "Constantin Rosu" din partea Patronatului.


Federatia Patronala Petrol si Gaze, Federatia Patronala ENERGETICA,
Andrei Grigorescu Ioan Dan Gheorghiu


Federatii sindicale,
Nicolae Tanasescu

_________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016