Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ACT ADIŢIONAL PE ANUL 2015  la Contractul de servicii publice în transportul feroviar de călători pentru perioada 2012-2015 al Societăţii Comerciale REGIOTRANS - S.R.L., aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 74/2012     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ACT ADIŢIONAL PE ANUL 2015 la Contractul de servicii publice în transportul feroviar de călători pentru perioada 2012-2015 al Societăţii Comerciale REGIOTRANS - S.R.L., aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 74/2012

EMITENT: Guvernul
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 749 din 26 iulie 2022
──────────
    Conţinut de HOTĂRÂREA nr. 902 din 13 iulie 2022, publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 749 din 26 iulie 2022.
──────────
    Încheiat între:
    Ministerul Transporturilor, în numele statului, şi
    Societatea Comercială REGIOTRANS - S.R.L., denumită în continuare REGIOTRANS - S.R.L., în calitate de operator de transport feroviar, în concordanţă cu prevederile art. 38 şi 39 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 12/1998 privind transportul pe căile ferate române şi reorganizarea Societăţii Naţionale a Căilor Ferate Române, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, avându-se în vedere dispoziţiile Regulamentului (CE) nr. 1.370/2007 al Parlamentului European şi al Consiliului din 23 octombrie 2007 privind serviciile publice de transport feroviar şi rutier de călători şi de abrogare a Regulamentelor (CEE) nr. 1.191/69 şi nr. 1.107/70 ale Consiliului,

    părţile convin să încheie prezentul act adiţional, în condiţiile legii, cu respectarea prevederilor art. 14 din Contractul de servicii publice pentru perioada 2012-2015 al Societăţii Comerciale REGIOTRANS - S.R.L., după cum urmează:
    ARTICOL UNIC
    Contractul de servicii publice pentru perioada 2012-2015 al Societăţii Comerciale REGIOTRANS - S.R.L., prevăzut în anexa nr. II la Hotărârea Guvernului nr. 74/2012, cu modificările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
    I. Articolul 3 se modifică şi se completează după cum urmează:
    a) Alineatul (10) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(10) REGIOTRANS - S.R.L. se obligă să promoveze o politică tarifară în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 56/2011 pentru stabilirea principiilor de aplicare a tarifelor de deservire generală în transportul feroviar public de călători, aprobată prin Legea nr. 21/2012, şi celelalte prevederi ale legislaţiei în vigoare."

    b) După alineatul (13) se introduc două noi alineate, alin. (14) şi (15), cu următorul cuprins:
    "(14) REGIOTRANS - S.R.L. va raporta până cel mai târziu în data de 28 a lunii curente gradul de îndeplinire a obligaţiilor asumate prin contract/act adiţional, pentru luna anterioară, la direcţia cu profil economic şi la direcţia de specialitate din cadrul Ministerului Transporturilor. Raportările se vor face strict pentru total rute de transport conform pachetului minim social asumat şi aprobat, cu evidenţierea clară a tipurilor de venituri şi cheltuieli.
(15) La data depunerii situaţiilor financiare conform prevederilor legale în vigoare, REGIOTRANS - S.R.L. este obligată la corelarea datelor financiare cu declaraţia pe propria răspundere privind realizările anului anterior şi încadrarea în cota de profit de maximum 3% pentru activitatea de transport feroviar de călători. Sumele aferente depăşirii pragului de rentabilitate vor fi restituite bugetului de stat."


    II. Articolul 6 se modifică şi se completează după cum urmează:
    a) După alineatul (1) se introduce un nou alineat alineatul (1^1), cu următorul cuprins:
    "(1^1) În anul 2015, Lista completă a trenurilor de călători ce reprezintă pachetul minim social pe anul 2015, care face obiectul contractelor de servicii publice, prevăzută în anexa nr. 2 la actul adiţional, va cuprinde şi numărul de călători-km estimaţi a fi transportaţi pe relaţii de transport."

    b) Alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(2) În scopul adaptării la cerinţele concrete de piaţă ale serviciului public social de transport feroviar de călători, REGIOTRANS - S.R.L. poate face modificări în lista prevăzută la anexa nr. 2, cu respectarea legislaţiei în vigoare, a prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 2.408/2004 privind metodologia de acordare de la bugetul de stat şi/sau de la bugetele locale a diferenţei dintre tarife şi costuri în transportul feroviar public de călători, cu modificările şi completările ulterioare, şi a instrucţiunilor feroviare referitoare la introducerea sau scoaterea unui tren în/din circulaţie şi fără a depăşi volumul total de tren-km din listă."


    III. Articolul 10 se modifică şi se completează după cum urmează:
    a) Alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(2) Veniturile estimate pentru anul 2015 au fost stabilite plecând de la nivelul indicatorului «călători-km» prognozat pentru această perioadă la art. 5 din prezentul contract de servicii publice. Veniturile proprii estimate sunt prevăzute în anexa nr. 5 la contract."

    b) După alineatul (2) se introduce un nou alineat, alin. (3), cu următorul cuprins:
    "(3) Veniturile minime obligatorii de realizat în anul 2015 au fost stabilite plecând de la veniturile estimate a fi realizate plus compensaţia asigurată prin prezentul act adiţional. Venitul minim de realizat este prevăzut în anexa nr. 5 lit. B la prezentul contract şi va fi actualizat conform realizărilor la încheierea situaţiilor financiare."


    IV. La articolul 11, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(1) Compensaţia cuvenită REGIOTRANS - S.R.L. pentru realizarea angajamentelor asumate prin prezentul contract de servicii publice se stabileşte şi se acordă potrivit legii şi în conformitate cu prevederile art. 6 din hotărâre, după cum urmează:
    1. În anul 2015 pachetul minim social în transportul feroviar de călători cuprinde doar trenurile Interregio şi Regio:
    a) pe total sistem, compensaţia programată a fi acordată pentru pachetul minim social aprobat în transportul feroviar de călători se distribuie 35% în funcţie de indicatorul călători-km şi 65% în funcţie de indicatorul tren-km;
    b) pe total sistem, compensaţia programată aferentă indicatorului călători-km se acordă în proporţie de 20% pentru trenurile Interregio şi în proporţie de 80% pentru trenurile Regio;
    c) pentru Regiotrans, procentul maxim al compensaţiei de serviciu public anual de acordat cuprinde cota de profit de maximum 3% şi nu poate depăşi 65% din total venituri pentru trenurile Interregio şi 85% din total venituri pentru trenurile Regio.
    2. Valorile compensaţiei acordate în anul 2015, potrivit alin. (1), pentru pachetul minim social aprobat sunt următoarele:
    a) pentru trenurile Interregio 51,334 lei pe mia de călători-km şi 15.354,820 lei pe mia de tren-km;
    b) pentru trenurile Regio 276,189 lei pe mia de călători-km şi 15.354,820 lei pe mia de tren-km.
    3. În situaţia în care indicatorii realizaţi de operator nu ating nivelul programat, prevăzut în anexa nr. 1 a prezentului contract, acordarea compensaţiei se face potrivit realizării fiecărui indicator în parte, dar nu mai mult decât contravaloarea indicatorului aprobat prin actul adiţional.
    4. În situaţia de mai sus operatorul are dreptul şi poate solicita cota de profit de maximum 3% pentru indicatorii realizaţi cu condiţia respectării tuturor condiţionalităţilor cuprinse în prezentul contract.
    5. Nerealizarea veniturilor proprii minime obligatorii stabilite în anexa nr. 5 lit. B la prezentul contract va conduce la penalizarea operatorului prin diminuarea compensaţiei cu suma nerealizată din total venituri proprii minime obligatorii."

    V. Anexa nr. 1 la contract se modifică şi va avea cuprinsul prevăzut în anexa nr. 1 la prezentul act adiţional.
    VI. Anexa nr. 2 la contract se modifică şi va avea cuprinsul prevăzut în anexa nr. 2 la prezentul act adiţional.
    VII. Anexa nr. 4 la contract se modifică şi va avea cuprinsul prevăzut în anexa nr. 3 la prezentul act adiţional.
    VIII. Anexa nr. 5 la contract se modifică şi va avea cuprinsul prevăzut în anexa nr. 4 la prezentul act adiţional.
    IX. Anexa nr. 6 la contract se modifică şi va avea cuprinsul prevăzut în anexa nr. 5 la prezentul act adiţional.
    X. Anexele nr. 1-5 fac parte integrantă din prezentul act adiţional.



                    Viceprim-ministru, ministrul transporturilor şi infrastructurii,
                    Sorin Mihai Grindeanu
                    S.C. REGIOTRANS - S.R.L.
                    Gabriela Mihaela Blebea,
                    director general

    ANEXA 1

    la Actul adiţional nr. 1 pe anul 2015 al REGIOTRANS - S.R.L.
    (Anexa nr. 1 la Contractul de servicii publice pentru perioada 2012-2015 al Societăţii Comerciale REGIOTRANS - S.R.L.)
    Principalii indicatori cantitativi şi calitativi ai activităţii de transport feroviar de călători

┌───────────┬──────────┬───────────┬───────────┐
│Indicatorul│Trenuri │Trenuri │Total │
│2015 │Interregio│Regio │ │
├───────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│Tren-km │735,2972 │5.711,2200 │6.446,5172 │
│(mii) │ │ │ │
├───────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│Călători-km│76.272,835│163.700,741│239.973,576│
│(mii) │ │ │ │
└───────────┴──────────┴───────────┴───────────┘


    ANEXA 2

    la Actul adiţional nr. 1 pe anul 2015 al REGIOTRANS - S.R.L.
    (Anexa nr. 2 la Contractul de servicii publice pentru perioada 2012-2015 al Societăţii Comerciale REGIOTRANS - S.R.L.)
    *) Anexa nr. 2 este reprodusă în facsimil.
    Lista completă a trenurilor de călători ce reprezintă pachetul minim social
    pe anul 2015, care face obiectul contractelor de servicii publice
 (a se vedea imaginea asociată)
 (a se vedea imaginea asociată)
 (a se vedea imaginea asociată)
 (a se vedea imaginea asociată)
 (a se vedea imaginea asociată)
 (a se vedea imaginea asociată)
 (a se vedea imaginea asociată)
 (a se vedea imaginea asociată)

    ANEXA 3

    la Actul adiţional nr. 1 pe anul 2015 al REGIOTRANS - S.R.L.
    (Anexa nr. 4 la Contractul de servicii publice pentru perioada 2012-2015 al Societăţii Comerciale REGIOTRANS - S.R.L.)
    Costul prestaţiilor

┌──────────┬──────────┬───────────┬───────────┐
│Costurile │ │ │ │
│de │Trenuri │Trenuri │Total │
│transport │Interregio│Regio │ │
│prognozate│ │ │ │
├──────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│Suma (mii │24.767,490│150.682,170│175.449,660│
│lei) │ │ │ │
└──────────┴──────────┴───────────┴───────────┘


    ANEXA 4

    la Actul adiţional nr. 1 pe anul 2015 al REGIOTRANS - S.R.L.
    (Anexa nr. 5 la Contractul de servicii publice pentru perioada 2012-2015 al Societăţii Comerciale REGIOTRANS - S.R.L.)
    A. Stabilirea nivelului de venituri prognozat pentru pachetul minim social şi politica tarifară

┌───────────┬──────────┬──────────┬──────────┐
│Indicatorul│Trenuri │Trenuri │Total │
│ │Interregio│Regio │ │
├───────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
│Venituri │ │ │ │
│proprii │8.453,210 │24.127,000│32.580,210│
│prognozate │ │ │ │
│(mii lei) │ │ │ │
└───────────┴──────────┴──────────┴──────────┘


    B. Stabilirea nivelului de venituri minime obligatorii de realizat pentru pachetul minim social şi politica tarifară

┌───────────┬──────────┬──────────┬──────────┐
│Indicatorul│Trenuri │Trenuri │Total │
│ │Interregio│Regio │ │
├───────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
│Venituri │ │ │ │
│proprii │ │ │ │
│minime │ │ │ │
│obligatorii│8.280,635 │23.579,978│31.860,612│
│de realizat│ │ │ │
│(mii lei) │ │ │ │
│(*) │ │ │ │
└───────────┴──────────┴──────────┴──────────┘

    (*) Venituri proprii minime obligatorii de realizat, reprezentând cota de 15% din veniturile totale aferente activităţii de transport de călători la trenurile Regio şi 35% din veniturile totale aferente activităţii de transport de călători la trenurile Interregio.


    ANEXA 5

    la Actul adiţional nr. 1 pe anul 2015 al REGIOTRANS - S.R.L.
    (Anexa nr. 6 la Contractul de servicii publice pentru perioada 2012-2015 al Societăţii Comerciale REGIOTRANS - S.R.L.)
    Nivelul compensaţiei de la bugetul de stat ca plată a serviciilor publice
    pentru acoperirea diferenţei dintre nivelul costurilor şi cel al veniturilor realizate din tarifele aprobate

┌────────────┬──────────┬───────────┬───────────┐
│ │Trenuri │Trenuri │Total │
│ │Interregio│Regio │ │
├────────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│Asigurată │ │ │ │
│prin Legea │ │ │ │
│bugetului de│ │ │ │
│stat pe anul│ │ │ │
│2015 nr. 186│ │ │ │
│/2014, cu │15.205,746│132.907,099│148.112,845│
│modificările│ │ │ │
│şi │ │ │ │
│completările│ │ │ │
│ulterioare │ │ │ │
│(mii lei) │ │ │ │
└────────────┴──────────┴───────────┴───────────┘


    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016