Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ACT ADIŢIONAL din 23 martie 2017  la Acordul de finanţare încheiat la data de 19 noiembrie 2013    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ACT ADIŢIONAL din 23 martie 2017 la Acordul de finanţare încheiat la data de 19 noiembrie 2013

EMITENT: Act Internaţional
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 223 din 31 martie 2017
    Prezentul act adiţional este încheiat de către şi între:
    Guvernul României, reprezentat prin Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, Bd. Libertăţii nr. 16, Bucureşti, şi Ministerul Finanţelor Publice, Str. Apolodor nr. 17, Bucureşti; şi
    Fondul European de Investiţii, 37B avenue J-F Kennedy, L-2968 Luxemburg, Marele Ducat de Luxemburg (FEI),
    (Guvernul României şi FEI, fiind denumite în continuare, împreună, Părţile şi, fiecare dintre acestea, Partea),

PREAMBUL:
    (A) Părţile au încheiat un acord iniţial de finanţare la 18 februarie 2008, în contextul iniţiativei Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises - Resurse Europene Comune pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii“ (JEREMIE) în România.
    (B) Părţile au agreat să amendeze, să suplimenteze şi să înlocuiască acordul de finanţare iniţial cu un acord de finanţare consolidat (Acordul), semnat pe 15 noiembrie 2013 la Luxemburg şi pe 19 noiembrie 2013 la Bucureşti. Părţile au agreat că data încetării valabilităţii Acordului este 31 decembrie 2022.
    (C) Părţile au încheiat Actul adiţional nr. 1, semnat în Luxemburg pe 2 iunie 2015 şi la Bucureşti pe 5 iunie 2015, având ca scop principal amendarea Principiilor de Trezorerie (Anexa F).
    (D) Părţile doresc să amendeze Acordul pentru a clarifica faptul că perioada de eligibilitate pentru cheltuieli, în special pentru Costurile de Management al Fondurilor, care fusese fixată anterior până la 31 decembrie 2015, trebuie interpretată în conformitate cu Ghidul de Închidere, adică până la 31 martie 2017, în conformitate cu prezentul act adiţional (Actul adiţional).
    (E) GR confirmă că, până la terminarea Acordului, FEI va avea dreptul la Costurile de Management, pe care GR le va asuma şi le va plăti către FEI prin intermediul Fondului de Participare JEREMIE.
    Prin prezentul se convine după cum urmează:
    1. Definiţii
    1.1. Termenii şi expresiile definite în Acordul de finanţare vor avea în prezentul act acelaşi înţeles, cu excepţia cazului în care sunt altfel definite prin actul adiţional de faţă sau cu excepţia cazului în care reiese altfel din context.
    1.2. Principiile de interpretare prevăzute în Acordul de finanţare vor produce efecte ca şi când ar fi prevăzute în actul adiţional de faţă.

    2. Fondul de Participare Jeremie
    2.1. Părţile recunosc şi sunt de acord să insereze în Preambulul Acordului un nou paragraf N cu următorul conţinut:
    "La 30 aprilie 2015, Comisia a publicat Decizia C(2015) 2.771 de amendare a Deciziei C(2013) 1.573 privind aprobarea orientărilor referitoare la încheierea programelor operaţionale adoptate pentru a beneficia de asistenţă din partea Fondului european de dezvoltare regională, a Fondului social european şi a Fondului de coeziune (2007-2013) („Ghidul de Închidere“) prin care se oferă clarificări cu privire la declararea cheltuielilor eligibile în cadrul Instrumentelor Financiare (conform definiţiei de mai jos) la închiderea programelor operaţionale."

    2.2. Părţile sunt de acord ca, în definiţia „Costurilor de Management al Fondurilor“ de la articolul 1.1 (Definiţii şi Interpretări) al Acordului, expresia:
    "pe perioada de până la 31 decembrie 2015 vor fi considerate « cheltuieli eligibile» , în măsura permisă de art. 56 şi 78 din Reg. 1083 şi de legislaţia română aplicabilă de punere în aplicare."
    Să fie înlocuită de expresia:
    "pe perioada de până la 31 martie 2017 vor fi considerate « cheltuieli eligibile» , în măsura permisă de art. 56 şi 78 din Reg. 1083, conform interpretării din Ghidul de Închidere, şi de legislaţia română aplicabilă de punere în aplicare."


    2.3. Părţile sunt de acord să insereze la articolul 1.1 (Definiţii şi Interpretări) al Acordului o nouă definiţie a „Ghidului de Închidere“, după cum urmează:
    "Ghidul de Închidere“ înseamnă după cum este definit la paragraful N din Preambul;"

    2.4. Părţile sunt de acord să amendeze articolul 2.1(h) al Acordului („Scopul Acordului“) după cum urmează:
    "(h) determinarea sumei şi termenelor de plată ale Costurilor de Management de către GR către FEI, în conformitate cu art. 56 şi 78 din Reg. 1083, conform interpretării din Ghidul de Închidere şi conform prevederilor art. 43 alin. 4 din Regulamentul de Implementare."

    2.5. Părţile sunt de acord ca paragraful al doilea al articolului 10.1 (Costuri de Management) al Acordului să fie amendat după cum urmează:
    "Costurile de Management al Fondurilor sunt supuse, pentru perioada până la 31 martie 2017, pragurilor stipulate prin art. 43 alin. 4 din Regulamentul de Implementare şi nu vor depăşi, ca medie anuală pe parcursul prezentului Acord, pragul prevăzut prin respectivul regulament."

    2.6. Părţile sunt de acord ca primul paragraf al articolului 10.2 (Costuri de Management) al Acordului să fie amendat după cum urmează:
    "La încetarea prezentului Acord, inclusiv în cazul unei încetări anticipate, FEI va calcula valoarea cumulată a Costurilor de Management al Fondurilor şi a Costurilor de Management al Fondurilor Suplimentare datorate şi plătite în baza prezentului Acord. În cazul în care Costurile de Management al Fondurilor depăşesc i. pe perioada de până la 31 martie 2017, pragurile stipulate prin art. 43 alin. 4 din Regulamentul de Implementare si/sau ii. pe perioada de după 31 martie 2017, pragul de 2% pe an din Fonduri, şi/sau Costurile de Administrare a Fondurilor Suplimentare depăşesc pragul de 2% pe an din Fondurile Suplimentare, Părţile convin că FEI va rambursa GR o sumă egală cu respectiva diferenţă faţă de Costurile de Management al Fondurilor şi/sau Costurile de Management al Fondurilor Suplimentare plătite către FEI la remiterea către GR sau o entitate nou-desemnată de GR a Fondurilor JEREMIE depuse în orice Cont Bancar JEREMIE şi soldul oricăror fonduri depuse în Contul Bancar pentru Cheltuieli Neeligibile JEREMIE, precum şi orice active rezultate din implementarea Operaţiunilor IF în conformitate cu art. 15.7."

    2.7. Părţile sunt de acord ca primul paragraf al punctului 3 al Anexei G (Anexa privind Costurile) să fie înlocuit după cum urmează:
    "Costurile de Management al Fondurilor sunt supuse pe perioada de până la 31 martie 2017 pragurilor prevăzute în art. 43 alin. 4 din Regulamentul de Implementare şi nu vor depăşi, ca medie anuală pe termenul Acordului de Finanţare, pragul prevăzut prin acesta."


    3. Declaraţii şi angajamente ale GR
    GR confirmă că prezentul act adiţional este încheiat în conformitate cu toate legile şi normele aplicabile, inclusiv legislaţia naţională şi cerinţele administrative legate de regulile fondurilor structurale UE.

    4. Dispoziţii diverse
    4.1. Prezentul act adiţional este şi va fi interpretat ca făcând parte integrantă din Acordul de finanţare. Toate prevederile Acordului care nu contravin prezentului act adiţional vor rămâne în deplină vigoare şi vor produce efecte.
    4.2. Prezentul act adiţional a fost semnat în 3 (trei) exemplare în limba engleză şi 3 (trei) exemplare în limba română, fiecare dintre acestea reprezentând un exemplar original autentic al prezentului act adiţional, 2 (două) exemplare în limba engleză şi 2 (două) exemplare în limba română pentru Guvernul României, 1 (un) exemplar în limba engleză şi 1 (un) exemplar în limba română pentru FEI. În caz de neconcordanţe între versiunea în limba engleză şi cea în limba română, versiunea în limba engleză va prevala.

    5. Lege aplicabilă; soluţionarea disputelor
    5.1. Prezentul actul adiţional va fi guvernat de şi interpretat în conformitate cu legislaţia din România.
    5.2. Părţile vor depune toate eforturile pentru a soluţiona orice dispută apărută în legătură cu acest act adiţional nr. 1 în mod amiabil. Orice dispută apărută în legătură cu acest act adiţional nr. 1, inclusiv în ceea ce priveşte existenţa sa, va fi soluţionată definitiv şi irevocabil prin arbitraj, în conformitate cu regulile de arbitraj şi conciliere ale Camerei Internaţionale de Comerţ (ICC) (Regulile), de către trei arbitri, unul numit de Guvernul României, unul de FEI şi al treilea numit în conformitate cu Regulile. Limba procedurilor de arbitraj va fi limba engleză, iar locul arbitrajului va fi în Bucureşti.



                    Guvernul României,
                    Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene
                    Reprezentat de:
                    Doamna Sevil Shhaideh,
                    viceprim-ministru,
                    ministrul dezvoltării regionale, administraţiei publice şi fondurilor europene

    Semnătura:
    Data:


                    Ministerul Finanţelor Publice
                    Reprezentat de:
                    Domnul Viorel Ştefan,
                    ministrul finanţelor publice

    Semnătura:
    Data:


                    Fondul European de Investiţii,
                    Reprezentat de:
                    Domnul Nicolas Panayotopoulos,
                    şef de divizie, Serviciul juridic - probleme organizaţionale şi instituţionale

    Semnătura:
    Data:


                    Domnul Piotr Stołowski,
                    şef de divizie, CEE

    Semnătura:
    Data:
    ----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016