Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   SISTEMUL din 24 iunie 2008  de raportare contabila la 30 iunie 2008 a operatorilor economici    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

SISTEMUL din 24 iunie 2008 de raportare contabila la 30 iunie 2008 a operatorilor economici

EMITENT: MINISTERUL ECONOMIEI SI FINANTELOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 499 din 3 iulie 2008
SISTEMUL din 24 iunie 2008
de raportare contabilã la 30 iunie 2008 a operatorilor economici
EMITENT: MINISTERUL ECONOMIEI ŞI FINANŢELOR
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 499 din 3 iulie 2008


CAP. I
A. Norme metodologice privind întocmirea şi verificarea raportãrilor contabile ale operatorilor economici la 30 iunie 2008
1. Generalitãţi
Operatorii economici, indiferent de forma de organizare şi forma de proprietate, au obligaţia sã întocmeascã şi sã depunã raportãri contabile la 30 iunie 2008 la unitãţile teritoriale ale Ministerului Economiei şi Finanţelor.
Operatorii economici pot depune raportãrile contabile la registratura unitãţilor teritoriale ale Ministerului Economiei şi Finanţelor sau la oficiile poştale, prin scrisori cu valoare declaratã, potrivit prevederilor <>Hotãrârii Guvernului nr. 627/1995 privind îmbunãtãţirea disciplinei depunerii bilanţurilor contabile şi a altor documente cu caracter financiar-contabil şi fiscal, de cãtre agenţii economici şi alţi contribuabili, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 226 din 2 octombrie 1995. De asemenea, la depunere se vor avea în vedere şi prevederile <>Hotãrârii Guvernului nr. 1.085/2003 pentru aplicarea unor prevederi ale <>Legii nr. 161/2003 privind unele mãsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnitãţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, referitoare la implementarea Sistemului Electronic Naţional, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
2. Prezentarea şi modul de completare a raportãrilor contabile la 30 iunie 2008
Persoanele juridice vor întocmi şi vor depune la unitãţile teritoriale ale Ministerului Economiei şi Finanţelor raportãri contabile care cuprind urmãtoarele formulare:
a) Situaţia activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii (cod 10);
b) Contul de profit şi pierdere (cod 20);
c) Date informative (cod 30).
Persoanele juridice vor completa datele de identificare (denumirea unitãţii, adresa, telefonul şi numãrul de înmatriculare la registrul comerţului), precum şi pe cele referitoare la încadrarea corectã în forma de proprietate şi codul unic de înregistrare, citeţ, fãrã a se folosi prescurtãri sau iniţiale. În cãsuţe se vor trece codurile care delimiteazã încadrarea operatorului economic.
Necompletarea corectã pe prima paginã a formularului "Situaţia activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii" a datelor prevãzute mai sus conduce la imposibilitatea identificãrii unitãţii şi, în consecinţã, se considerã cã lucrarea nu a fost depusã, unitatea fiind sancţionatã potrivit prevederilor <>art. 42 din Legea contabilitãţii nr. 82/1991 , republicatã.
Persoanele juridice completeazã codul privind activitatea, cod format din 4 cifre (clase de activitãţi), din Clasificarea activitãţilor din economia naţionalã - CAEN, aprobatã prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 656/1997 , publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 301 şi 301 bis din 5 noiembrie 1997, cu modificãrile ulterioare.
În cazul în care unitatea desfãşoarã mai multe activitãţi, se va trece codul activitãţii preponderente, care defineşte profilul unitãţii (respectiv codul clasei CAEN a activitãţii preponderente).
Formularul "Situaţia activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii" prezintã, în formã sinteticã, elementele de activ şi de pasiv, grupate dupã naturã şi lichiditate, respectiv dupã naturã şi exigibilitate.
Situaţia activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii se întocmeşte pe baza balanţei de verificare a conturilor sintetice la data de 30 iunie 2008, puse de acord cu soldurile din balanţa conturilor analitice, încheiatã dupã înregistrarea tuturor documentelor în care au fost consemnate operaţiunile financiarcontabile aferente perioadei de raportare.
Formularul "Contul de profit şi pierdere" cuprinde cifra de afaceri netã, veniturile realizate şi cheltuielile efectuate, precum şi rezultatele financiare obţinute (profit sau pierdere), preluate din conturile de venituri şi cheltuieli cuprinse în balanţa de verificare la 30 iunie 2008.
Datele care se raporteazã în formularul "Contul de profit şi pierdere" sunt cumulate de la începutul anului pânã la sfârşitul perioadei de raportare. Rândul 63 se completeazã numai de cãtre microîntreprinderi, încadrate ca atare potrivit Codului fiscal, cu suma reprezentând impozitul pe venitul acestora.
Persoanele juridice înscriu în formularul "Contul de profit şi pierdere", la rândul 16 "Salarii şi indemnizaţii", toate cheltuielile reprezentând drepturi salariale. La acelaşi rând se va cuprinde şi contravaloarea tichetelor de masã acordate salariaţilor în baza prevederilor <>Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
Aceste informaţii sunt prezentate, de asemenea, la rândul 30 din formularul "Date informative" (cod 30).
În formularul "Date informative", la rândurile 01 şi 02 coloana 1, persoanele juridice care au în subordine subunitãţi vor înscrie cifra 1, indiferent de numãrul acestora.
La rândurile privind plãţile restante se înscriu sumele de la sfârşitul perioadei de raportare care au depãşit termenele de platã prevãzute în contracte sau acte normative.
Raportãrile contabile la 30 iunie 2008 sunt semnate de persoanele în drept, cuprinzând şi numele în clar al acestora.
Rândul corespunzãtor calitãţii persoanei care a întocmit raportãrile contabile se completeazã astfel:
- directorul economic, contabilul-şef sau altã persoanã împuternicitã sã îndeplineascã aceastã funcţie, potrivit legii;
- persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România.
Persoanele juridice prevãzute la <>art. 1 alin. (1) din Legea nr. 82/1991 , republicatã, care au în subordine sucursale sau alte subunitãţi fãrã personalitate juridicã, vor verifica şi centraliza balanţele de verificare ale acestora, întocmind raportãrile contabile la 30 iunie 2008.
Societãţile comerciale care au în subordine sucursale sau alte subunitãţi fãrã personalitate juridicã, care desfãşoarã activitate şi au sediul în strãinãtate, vor evalua în lei rulajele şi soldurile exprimate în valutã, din balanţele de verificare a conturilor sintetice transmise de acestea, la cursul valutar din ultima zi a perioadei de raportare, şi le vor centraliza cu balanţa de verificare întocmitã pentru operaţiunile economico-financiare desfãşurate în ţarã.
În situaţia în care operaţiunile subunitãţilor proprii în strãinãtate au fost evidenţiate în cursul perioadei atât în valutã, cât şi în lei, pentru cuprinderea în raportãrile contabile la 30 iunie 2008 ale persoanei juridice din ţarã vor fi preluate ca atare soldurile şi rulajele conturilor, exprimate în lei.
Formatul electronic al raportãrilor contabile la 30 iunie 2008, conţinând formularistica necesarã şi programul de verificare, cu documentaţia de utilizare aferentã, se obţine prin folosirea programului de asistenţã elaborat de Ministerul Economiei şi Finanţelor.
Programul de asistenţã este pus la dispoziţia operatorilor economici, gratuit, de unitãţile teritoriale ale Ministerului Economiei şi Finanţelor sau poate fi descãrcat de pe serverul de web al Ministerului Economiei şi Finanţelor, la adresa www.mfinante.ro
Operatorii economici vor depune la unitãţile teritoriale ale Ministerului Economiei şi Finanţelor discheta cu raportãrile contabile la 30 iunie 2008, însoţitã de raportãrile contabile listate cu ajutorul programului de asistenţã, semnate şi ştampilate, conform legii. Aceste raportãri se depun împreunã cu o copie de pe codul unic de înregistrare, precum şi o copie a balanţei de verificare a conturilor sintetice.
Formularele care compun raportãrile contabile la 30 iunie 2008 se vor completa în lei (RON).
Persoanele juridice care nu au desfãşurat activitate de la data înfiinţãrii pânã la 30 iunie 2008 nu întocmesc raportãri contabile la 30 iunie 2008, urmând sã depunã o declaraţie pe propria rãspundere la unitãţile teritoriale ale Ministerului Economiei şi Finanţelor, care sã cuprindã toate datele de identificare a entitãţii:
- denumirea completã (conform certificatului de înmatriculare);
- adresa şi numãrul de telefon;
- numãrul de înregistrare la registrul comerţului;
- codul unic de înregistrare;
- capitalul social.
O declaraţie similarã vor depune şi persoanele juridice care se aflã în curs de lichidare, potrivit legii.
3. Termenul pentru depunerea raportãrilor contabile la 30 iunie 2008
Raportãrile contabile la 30 iunie 2008, precum şi declaraţiile operatorilor economici care nu au desfãşurat activitate sau se aflã în curs de lichidare se vor depune pânã cel mai târziu la 15 august 2008.
Nedepunerea dischetelor şi a formularelor listate, semnate şi ştampilate sau a declaraţiilor, dupã caz, pentru data de 30 iunie 2008, se sancţioneazã conform prevederilor <>art. 42 din Legea nr. 82/1991 , republicatã.
4. Completarea raportãrilor contabile la 30 iunie 2008 de cãtre operatorii economici se efectueazã folosind planul de conturi prevãzut la cap. IV din Reglementãrile contabile conforme cu Directiva a IV-a a Comunitãţilor Economice Europene, aprobate prin <>Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 1.752/2005 pentru aprobarea reglementãrilor contabile conforme cu directivele europene, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
B. Nomenclator-forme de proprietate


────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Codul Denumirea
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 PROPRIETATE DE STAT
11 Regii autonome
12 Societãţi comerciale cu capital integral de stat
13 Alte unitãţi economice de stat netransformate în societãţi comerciale
sau regii autonome
14 Companii şi societãţi naţionale

20 PROPRIETATE MIXTÃ (cu capital de stat şi privat)
PROPRIETATE MIXTÃ (cu capital de stat - sub 50%)
21 Societãţi comerciale cu capital de stat autohton şi de stat strãin
22 Societãţi comerciale cu capital de stat şi privat autohton şi strãin
23 Societãţi comerciale cu capital de stat şi privat autohton
24 Societãţi comerciale cu capital de stat şi privat strãin

PROPRIETATE MIXTÃ (cu capital de stat - 50% şi peste 50%)
25 Societãţi comerciale cu capital de stat autohton şi de stat strãin
26 Societãţi comerciale cu capital de stat şi privat autohton şi strãin
27 Societãţi comerciale cu capital de stat şi privat autohton
28 Societãţi comerciale cu capital de stat şi privat strãin

30 PROPRIETATE INDIVIDUALÃ - PRIVATÃ
(cu capital: privat autohton, privat autohton şi strãin, privat strãin,
societãţi agricole)
31 Societãţi comerciale în nume colectiv
32 Societãţi comerciale în comanditã simplã
33 Societãţi comerciale în comanditã pe acţiuni
34 Societãţi comerciale pe acţiuni
35 Societãţi comerciale cu rãspundere limitatã
36 Societãţi agricole
37 Societãţi comerciale cu capital de stat, privatizate în cursul
anului 2008

40 PROPRIETATE COOPERATISTÃ
41 Cooperative de consum
42 Cooperative meşteşugãreşti
43 Cooperative şi asociaţii agricole netransformate
44 Cooperative de credit

50 PROPRIETATE OBŞTEASCÃ
(societãţi comerciale aparţinând organizaţiilor şi instituţiilor
politice şi obşteşti)
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



CAP. II
Conţinutul de informaţii al modelelor de raportare contabilã la data de 30 iunie 2008



Judeţul ..............|_|_| Forma de proprietate .............|_|_|
Entitate .................. Activitatea preponderentã
Adresa: localitatea ......, (denumire clasã CAEN) ................
sectorul ....., str. ......
nr. ..., bl. ..., sc. ...., Cod clasã CAEN .................|_|_|_|
ap. .... Cod unic de înregistrare
Telefon .................., |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
fax .......................
Numãr din registrul
comerţului ................




SITUAŢIA ACTIVELOR, DATORIILOR ŞI CAPITALURILOR PROPRII
la data de 30 iunie 2008



┌──┐
󧓒│ - lei -
├──┼─────────────────────────────────────────────┬────┬───────────────────────┐
│ │ │Nr. │ Sold la: │
│ │ │Rd. ├───────────┬───────────┤
│ │ │ 󧓉.01.2008 │ 30.06.2008│
├──┼─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ │ A │ │ 1 │ 2 │
├──┼─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│A.│ACTIVE IMOBILIZATE │ │ │ │
├──┼─────────────────────────────────────────────┤ │ │ │
│ │ I. IMOBILIZARI NECORPORALE │ 01 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ │ II. IMOBILIZÃRI CORPORALE │ 02 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ │ III. IMOBILIZÃRI FINANCIARE │ 03 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ │ ACTIVE IMOBILIZATE - TOTAL │ │ │ │
│ │ (rd. 01 la 03) │ 04 │ │ │
├──┼─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│B.│ACTIVE CIRCULANTE │ │ │ │
├──┼─────────────────────────────────────────────┤ │ │ │
│ │ I. STOCURI │ 05 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ │ II. CREANŢE │ 06 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ │ III. INVESTIŢII PE TERMEN SCURT │ 07 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ │ IV. CASA ŞI CONTURI LA BÃNCI │ 08 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ │ACTIVE CIRCULANTE - TOTAL │ │ │ │
│ │(rd. 05 la 08) │ 09 │ │ │
├──┼─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│C.│CHELTUIELI ÎN AVANS │ 10 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│D.│DATORII: SUMELE CE TREBUIE PLÃTITE ÎNTR-O │ │ │ │
│ │PERIOADÃ DE PÂNÃ LA UN AN │ 11 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│E.│ACTIVE CIRCULANTE NETE/DATORII CURENTE NETE │ │ │ │
│ │(rd. 09+10-11-18) │ 12 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│F.󧓛. TOTAL ACTIVE MINUS DATORII CURENTE │ │ │ │
│ │(rd.04 + 12) │ 13 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│G.│DATORII: SUMELE CE TREBUIE PLÃTITE ÎNTR-O │ │ │ │
│ │PERIOADÃ MAI MARE DE UN AN │ 14 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│H.│PROVIZIOANE │ 15 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│I.│VENITURI ÎN AVANS (rd. 17+18), │ │ │ │
│ │din care: │ 16 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ │- subvenţii pentru investiţii │ 17 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ │- venituri înregistrate în avans │ 18 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│J.│CAPITAL ŞI REZERVE │ │ │ │
├──┼─────────────────────────────────────────────┤ │ │ │
│ │I. CAPITAL (rd. 20 la 22), │ │ │ │
│ │din care: │ 19 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ │- capital subscris vãrsat │ 20 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ │- capital subscris nevãrsat │ 21 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ │- patrimoniul regiei │ 22 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ │ II. PRIME DE CAPITAL │ 23 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ │ III. REZERVE DIN REEVALUARE │ 24 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ │ IV. REZERVE │ 25 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ │ ACŢIUNI PROPRII │ 26 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ │ Câştiguri legate de instrumentele de │ │ │ │
│ │ capital proprii │ 27 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ │ Pierderi legate de instrumentele de │ │ │ │
│ │ capitaluri proprii │ 28 │ │ │
│ ├────────────────────────────────┬────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ │V. PROFITUL SAU PIERDEREA │SOLD C │ 29 │ │ │
│ │REPORTAT(Ã) ├────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ │ │SOLD D │ 30 │ │ │
│ ├────────────────────────────────┼────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ │VI. PROFITUL SAU PIERDEREA │SOLD C │ 31 │ │ │
│ │EXERCIŢIULUI FINANCIAR ├────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ │ │SOLD D │ 32 │ │ │
│ ├────────────────────────────────┴────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ │Repartizarea profitului │ 33 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ │CAPITALURI PROPRII - TOTAL │ │ │ │
│ │(rd. 19+23+24+25-26+27-28+29-30+31-32-33) │ 34 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ │Patrimoniul public │ 35 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ │CAPITALURI - TOTAL (rd. 34+35) │ 36 │ │ │
└──┴─────────────────────────────────────────────┴────┴───────────┴───────────┘

Administrator, Întocmit
Numele şi prenumele .......... Numele şi prenumele ...........
Semnãtura .................... Calitatea ..................
Ştampila unitãţii Semnãtura ..................
Nr. de înregistrare în organismul
profesional ..........



Raportãrile contabile la 30 iunie 2008 sunt semnate de persoanele în drept, cuprinzând şi numele acestora în clar.
Rândul corespunzãtor calitãţii persoanei care a întocmit raportãrile contabile la 30 iunie 2008 se completeazã astfel:
- directorul economic, contabilul-şef sau altã persoanã împuternicitã sã îndeplineascã aceastã funcţie, potrivit legii;
- persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România.

CONTUL DE PROFIT ŞI PIERDERE
la data de 30 iunie 2008



┌──┐
󧓜│ - lei -
├──┴──────────────────────────────────────────────┬────┬───────────────────────┐
│ │ │ Realizãri aferente │
│ │Nr. │perioadei de raportare │
│ Denumirea indicatorilor │rd. ├───────────┬───────────┤
│ │ │Precedentã │ Curentã │
├─────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ A │ B │ 1 │ 2 │
├───┬─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ 1.│Cifra de afaceri netã (rd. 02 la 05) │ 01 │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ │Producţia vândutã │ 02 │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ │Venituri din vânzarea mãrfurilor │ 03 │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ │Venituri din dobânzi înregistrate de │ 04 │ │ │
│ │entitãţile al cãror obiect de │ │ │ │
│ │activitate il constituie leasingul │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ │Venituri din subvenţii de exploatare │ │ │ │
│ │aferente cifrei de afaceri nete │ 05 │ │ │
├───┼──────────────────────────┬──────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ 2.│Variaţia stocurilor de │ Sold C │ 06 │ │ │
│ │produse finite şi a ├──────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ │producţiei în curs de │ Sold D │ 07 │ │ │
│ │execuţie │ │ │ │ │
├───┼──────────────────────────┴──────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ 3.│Producţia realizatã de entitate pentru │ 08 │ │ │
│ │scopurile sale proprii şi capitalizatã │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ 4.│Alte venituri din exploatare │ 09 │ │ │
├───┴─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ VENITURI DIN EXPLOATARE - TOTAL │ │ │ │
│ (rd. 01+06-07+08+09) │ 10 │ │ │
├───┬─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ 5.│a) Cheltuieli cu materiile prime şi │ │ │ │
│ │materialele consumabile │ 11 │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ │Alte cheltuieli materiale │ 12 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ │b) Alte cheltuieli externe │ │ │ │
│ │(cu energie şi apã) │ 13 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ │c) Cheltuieli privind mãrfurile │ 14 │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ 6.│Cheltuieli cu personalul (rd. 16 + 17), │ │ │ │
│ │din care: │ 15 │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ │a) Salarii şi indemnizaţii │ 16 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ │b) Cheltuieli cu asigurãrile şi │ │ │ │
│ │protecţia socialã │ 17 │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ 7.│a) Ajustari de valoare privind │ │ │ │
│ │ imobilizãrile corporale şi │ │ │ │
│ │necorporale (rd. 19-20) │ 18 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ │a.1) Cheltuieli │ 19 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ │a.2) Venituri │ 20 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ │b) Ajustãri de valoare privind │ │ │ │
│ │activele circulante (rd. 22-23) │ 21 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ │b.1) Cheltuieli │ 22 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ │b.2) Venituri │ 23 │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ 8.│Alte cheltuieli de exploatare (rd. 25 la 28) │ 24 │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ 𗈜.1. Cheltuieli privind prestaţiile externe │ 25 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ 𗈜.2. Cheltuieli cu alte impozite, taxe şi │ │ │ │
│ │vãrsãminte asimilate │ 26 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ 𗈜.3. Cheltuieli cu despããubiri, donaţii │ │ │ │
│ │şi activele cedate │ 27 │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ │Cheltuieli privind dobânzile de refinanţare │ │ │ │
│ │înregistrate de entitãţile al cãror obiect │ 28 │ │ │
│ │de activitate il constituie leasingul │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ │Ajustãri privind provizioanele │ │ │ │
│ │ (rd. 30-31) │ 29 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ │- Cheltuieli │ 30 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ │- Venituri │ 31 │ │ │
├───┴─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│CHELTUIELI DE EXPLOATARE - TOTAL │ │ │ │
│ (rd. 11 la 15+18+21+24+29) │ 32 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│PROFITUL SAU PIERDEREA DIN EXPLOATARE: │ 33 │ │ │
├───┬─────────────────────────────────────────────┤ │ │ │
│ │- Profit (rd. 10-32) │ │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ │- Pierdere (rd. 32-10) │ 34 │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ 9.│Venituri din interese de participare │ 35 │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ │- din care, veniturile obţinute de la │ 36 │ │ │
│ │ entitãţile afiliate │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
󧓒.│Venituri din alte investiţii şi │ │ │ │
│ │împrumuturi care fac parte din activele │ │ │ │
│ │imobilizate │ 37 │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ │- din care, veniturile obţinute de la │ 38 │ │ │
│ │ entitãţile afiliate │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
󧓓.│Venituri din dobânzi │ 39 │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ │- din care, veniturile obţinute de la │ 40 │ │ │
│ │ entitãţile afiliate │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ │Alte venituri financiare │ 41 │ │ │
├───┴─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ VENITURI FINANCIARE - TOTAL (rd. 35+37+39+41) │ 42 │ │ │
├───┬─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
󧓔.│Ajustãri de valoare privind imobilizãrile │ │ │ │
│ │ financiare şi investiţiile financiare │ │ │ │
│ │deţinute ca active circulante (rd. 44-45) │ 43 │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ │- Cheltuieli │ 44 │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ │- Venituri │ 45 │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
󧓕.│Cheltuieli privind dobânzile │ 46 │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ │- din care, cheltuielile în relaţia cu │ 47 │ │ │
│ │ entitãţile afiliate │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ │Alte cheltuieli financiare │ 48 │ │ │
├───┴─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ CHELTUIELI FINANCIARE - TOTAL │ │ │ │
│ (rd. 43+46+48) │ 49 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ PROFITUL SAU PIERDEREA FINANCIAR(Ã): │ │ │ │
├───┬─────────────────────────────────────────────┤ │ │ │
│ │- Profit (rd. 42-49) │ 50 │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ │- Pierdere (rd. 49-42) │ 51 │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
󧓖.│ PROFITUL SAU PIERDEREA CURENT(Ã): │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────┤ │ │ │
│ │- Profit (rd. 10+42-32-49) │ 52 │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ │- Pierdere (rd. 32+49-10-42) │ 53 │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
󧓗.│Venituri extraordinare │ 54 │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
󧓘.│Cheltuieli extraordinare │ 55 │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
󧓙.│ PROFITUL SAU PIERDEREA DIN │ │ │ │
│ │ ACTIVITATEA EXTRAORDINARÃ: │ 56 │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────┤ │ │ │
│ │- Profit (rd. 54-55) │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ │- Pierdere (rd. 55-54) │ 57 │ │ │
├───┴─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ VENITURI TOTALE (rd. 10+42+54) │ 58 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ CHELTUIELI TOTALE (rd. 32+49+55) │ 59 │ │ │
├───┬─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ │ PROFITUL SAU PIERDEREA │ │ │ │
│ │ BRUT(Ã) │ 60 │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────┤ │ │ │
│ │- Profit (rd. 58-59) │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ │- Pierdere (rd. 59-58) │ 61 │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
󧓚.│Impozitul pe profit │ 62 │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
󧓛.│Alte impozite neprezentate la │ │ │ │
│ │elementele de mai sus │ 63 │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
󧓜.│ PROFITUL SAU PIERDEREA NET(Ã) A │ │ │ │
│ │ EXERCIŢIULUI FINANCIAR: │ 64 │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────┤ │ │ │
│ │- Profit (rd. 60-62-63) │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────┼────┼───────────┼───────────┤
│ │- Pierdere (rd. 61+62+63); (rd. 62+63-60) │ 65 │ │ │
└───┴─────────────────────────────────────────────┴────┴───────────┴───────────┘

Administrator, Întocmit
Numele şi prenumele .......... Numele şi prenumele ..............
Calitatea ...............
Semnãtura ............. Semnãtura ..............
Ştampila unitãţii Nr. de înregistrare în organismul
profesional ..........




Raportãrile contabile la 30 iunie 2008 sunt semnate de persoanele în drept, cuprinzând şi numele acestora în clar.
Rândul corespunzãtor calitãţii persoanei care a întocmit raportãrile contabile la 30 iunie 2008 se completeazã astfel:
- directorul economic, contabilul-şef sau altã persoanã împuternicitã sã îndeplineascã aceastã funcţie, potrivit legii;
- persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România.


DATE INFORMATIVE



┌───┐
󧓦 │ - lei -
├───┴──────────────────────────────────────┬────┬───────────────┬──────────────┐
│I. Date privind rezultatul │ Nr.│ Nr. unitãţi │ Sume │
│înregistrat │ rd.├───────────────┼──────────────┤
│ │ │ 1 │ 2 │
├──────────────────────────────────────────┼────┼───────────────┼──────────────┤
│Unitãţi care au înregistrat profit │ 01 │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼───────────────┼──────────────┤
│Unitãţi care au înregistrat pierdere │ 02 │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────┬────────┴──────────────┤
│ │ │ │ Din care: │
│ │ │ ├───────────┬───────────┤
│II. Date privind platile │ Nr.│ Total│ Pentru │ Pentru │
│restante │ rd.│ Col. │ activitate│ activitate│
│ │ │ 2+3 │ curentã │ de │
│ │ │ │ │ investiţii│
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────┼───────────┼───────────┤
│ A │ B │ 1 │ 2 │ 3 │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────┼───────────┼───────────┤
│Plãţi restante - total │ 03 │ │ │ │
│(rd. 04+08+14 la 18+22), din care: │ │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────┼───────────┼───────────┤
│Furnizori restanţi - total │ 04 │ │ │ │
│(rd. 05 la 07), din care: │ │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────┼───────────┼───────────┤
│ - peste 30 de zile │ 05 │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────┼───────────┼───────────┤
│ - peste 90 de zile │ 06 │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────┼───────────┼───────────┤
│ - peste 1 an │ 07 │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────┼───────────┼───────────┤
│Obligaţii restante faţã de bugetul │ 08 │ │ │ │
│asigurãrilor sociale - total (rd. 09 │ │ │ │ │
│la 13), din care: │ │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────┼───────────┼───────────┤
│- contribuţii pentru asigurãri sociale │ 09 │ │ │ │
│de stat datorate de angajatori, salariaţi │ │ │ │ │
│şi alte persoane asimilate │ │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────┼───────────┼───────────┤
│- contribuţii pentru fondul asigurãrilor │ 10 │ │ │ │
│sociale de sãnatate │ │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────┼───────────┼───────────┤
│- contribuţia pentru pensia suplimentarã │ 11 │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────┼───────────┼───────────┤
│- contribuţii pentru bugetul │ 12 │ │ │ │
│asigurãrilor pentru somaj │ │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────┼───────────┼───────────┤
│- alte datorii sociale │ 13 │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────┼───────────┼───────────┤
│Obligaţii restante faţã de bugetele │ 14 │ │ │ │
│fondurilor speciale şi alte fonduri │ │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────┼───────────┼───────────┤
│Obligaţii restante faţã de alţi creditori │ 15 │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────┼───────────┼───────────┤
│Impozite şi taxe neplãtite la termenul │ 16 │ │ │ │
│stabilit la bugetul de stat │ │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────┼───────────┼───────────┤
│Impozite şi taxe neplãtite la termenul │ 17 │ │ │ │
│stabilit la bugetele locale │ │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────┼───────────┼───────────┤
│Credite bancare nerambursate la scadenţã │ 18 │ │ │ │
│ - total (rd. 19 la 21), din care: │ │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────┼───────────┼───────────┤
│ - restanţe dupã 30 de zile │ 19 │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────┼───────────┼───────────┤
│ - restanţe dupã 90 de zile │ 20 │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────┼───────────┼───────────┤
│ - restanţe dupã 1 an │ 21 │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────┼───────────┼───────────┤
│Dobanzi restante │ 22 │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────┴────────┬──┴───────────┤
│III. Numãr mediu de salariaţi │ Nr.│ 30 iunie 2007 │ 30 iunie 2008│
│ │ rd.│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼───────────────┼──────────────┤
│ A │ B │ 1 │ 2 │
├──────────────────────────────────────────┼────┼───────────────┼──────────────┤
│Numãr mediu de salariaţi │ 23 │ │ │
│ │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼───────────────┴──────────────┤
│IV. Plãţi de dobânzi şi redevenţe │ Nr.│ Sume │
│ │ rd.│ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────────────────────┤
│ A │ B │ 1 │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────────────────────┤
│Venituri brute din dobãnzi platite de │ 24 │ │
│persoanele juridice române cãtre │ │ │
│persoanele fizice nerezidente din statele │ │ │
│membre ale Uniunii Europene, din care: │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────────────────────┤
│- impozitul datorat la bugetul de stat │ 25 │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────────────────────┤
│Venituri brute din dobanzi platite de │ 26 │ │
│persoanele juridice romane catre persoane │ │ │
│juridice afiliate*), nerezidente din │ │ │
│statele membre ale Uniunii Europene, │ │ │
│ din care: │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────────────────────┤
│- impozit datorat la bugetul de stat │ 27 │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────────────────────┤
│Venituri din redevenţe plãtite de │ 28 │ │
│persoanele juridice române cãtre persoane │ │ │
│juridice afiliate nerezidente din statele │ │ │
│membre ale Uniunii Europene, din care: │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────────────────────┤
│- impozitul datorat la bugetul de stat │ 29 │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────────────────────┤
│ A │ B │ 1 │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────────────────────┤
│V. Tichete de masã │ Nr.│ │
│ │ rd.│ │
│ │ │ Sume │
├──────────────────────────────────────────┼────┼──────────────────────────────┤
│Contravaloarea tichetelor de masã acordate│ 30 │ │
│salariaţilor │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼───────────────┬──────────────┤
│ A │ B │ 1 │ 2 │
├──────────────────────────────────────────┼────┼───────────────┼──────────────┤
│VI. Cheltuieli de inovare**) │ Nr.│ 30 iunie 2007 │ 30 iunie 2008│
│ │ rd.│ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼───────────────┼──────────────┤
│- cheltuieli de inovare finalizate în │ 31 │ │ │
│ cursul perioadei │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼───────────────┼──────────────┤
│- cheltuieli de inovare în curs de │ 32 │ │ │
│ finalizare în cursul perioadei │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼────┼───────────────┼──────────────┤
│- cheltuieli de inovare abandonate în │ 33 │ │ │
│ cursul perioadei │ │ │ │
└──────────────────────────────────────────┴────┴───────────────┴──────────────┘


________
*) Pentru statutul de "persoane juridice afiliate" se vor avea în vedere prevederile <>art. 7 pct. 21 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
**) Cheltuielile de inovare se determinã potrivit Regulamentului Comisiei (CE) nr. 1.450/2004 , publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L 267 din 14 august 2004.



Administrator, Întocmit
Numele şi prenumele .......... Numele şi prenumele ..............
Calitatea ...............
Semnãtura ............. Semnãtura ..............
Ştampila unitãţii Nr. de înregistrare în organismul
profesional ..........



Raportãrile contabile la 30 iunie 2008 sunt semnate de persoanele în drept, cuprinzând şi numele acestora în clar.
Rândul corespunzãtor calitãţii persoanei care a întocmit raportãrile contabile la 30 iunie 2008 se completeazã astfel:
- directorul economic, contabilul-şef sau altã persoanã împuternicitã sã îndeplineascã aceastã funcţie, potrivit legii;
- persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România.

__________

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016