Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   SISTEM din 18 august 2008  de raportare contabila semestriala a institutiilor de credit, institutiilor financiare nebancare si a Fondului de garantare a depozitelor in sistemul bancar    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

SISTEM din 18 august 2008 de raportare contabila semestriala a institutiilor de credit, institutiilor financiare nebancare si a Fondului de garantare a depozitelor in sistemul bancar

EMITENT: BANCA NATIONALA A ROMANIEI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 620 din 25 august 2008

CAP. I
Norme metodologice privind întocmirea, semnarea, verificarea şi depunerea raportãrilor contabile semestriale ale instituţiilor de credit

1. Generalitãţi
1.1. Instituţiile de credit au obligaţia sã întocmeascã şi sã depunã raportãri contabile semestriale la Direcţia supraveghere din cadrul Bãncii Naţionale a României şi la unitãţile teritoriale ale Ministerului Economiei şi Finanţelor.
1.2. La unitãţile teritoriale ale Ministerului Economiei şi Finanţelor, raportãrile contabile semestriale pot fi depuse direct la registratura unitãţilor respective sau la oficiile poştale, prin scrisori cu valoare declaratã, potrivit prevederilor <>Hotãrârii Guvernului nr. 627/1995 privind îmbunãtãţirea disciplinei depunerii bilanţurilor contabile şi a altor documente cu caracter financiar-contabil şi fiscal, de cãtre agenţii economici şi alţi contribuabili. De asemenea, la depunere se vor avea în vedere şi prevederile <>Hotãrârii Guvernului nr. 1.085/2003 pentru aplicarea unor prevederi ale <>Legii nr. 161/2003 privind unele mãsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnitãţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, referitoare la implementarea Sistemului Electronic Naţional, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
2. Prezentarea, semnarea, depunerea raportãrilor contabile semestriale, precum şi reguli generale referitoare la modul de completare a acestora
2.1. Instituţiile de credit vor întocmi şi vor depune raportãri contabile semestriale care cuprind urmãtoarele formulare:
a) Situaţia activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii (cod 10);
b) Contul de profit şi pierdere (cod 20);
c) Date informative (cod 30).
2.2. Instituţiile de credit vor completa datele de identificare (denumirea instituţiei de credit, adresa, telefonul şi numãrul de înmatriculare la registrul comerţului), precum şi pe cele referitoare la forma de proprietate şi codul unic de înregistrare, citeţ, fãrã a se folosi prescurtãri sau iniţiale. În cãsuţe se vor trece codurile care delimiteazã încadrarea instituţiei de credit.
2.3. Necompletarea corectã pe prima paginã a formularului "Situaţia activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii" a datelor prevãzute mai sus conduce la imposibilitatea identificãrii instituţiei de credit şi, în consecinţã, se considerã cã lucrarea nu a fost depusã, instituţia de credit fiind sancţionatã potrivit prevederilor <>art. 42 din Legea contabilitãţii nr. 82/1991 , republicatã.
2.4. Instituţiile de credit înscriu codul privind activitatea, cod format din 4 cifre (clase de activitãţi), din Clasificarea activitãţilor din economia naţionalã - CAEN, aprobatã prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 656/1997 şi actualizatã prin <>Ordinul preşedintelui Institutului Naţional de Statisticã nr. 337/2007 .
Instituţiile de credit vor înscrie codul 6419 "Alte activitãţi de intermedieri monetare", corespunzãtor clasei CAEN.
2.5. În vederea asigurãrii comparabilitãţii cu perioada de raportare, informaţiile cuprinse în balanţa de verificare la data de 30 iunie a anului precedent vor fi reclasificate conform modelelor prezentelor raportãri contabile semestriale.
2.6. Raportãrile contabile semestriale sunt semnate de persoanele în drept, cuprinzând şi numele în clar ale acestora.
2.7. Calitatea persoanei care a întocmit raportãrile contabile se completeazã astfel:
a) directorul economic, contabilul-şef sau altã persoanã împuternicitã sã îndeplineascã aceastã funcţie, potrivit legii;
b) persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România.
2.8. Instituţiile de credit care au în subordine sucursale sau alte subunitãţi fãrã personalitate juridicã vor verifica şi centraliza balanţele de verificare ale acestora, întocmind raportãrile contabile semestriale.
2.9. Instituţiile de credit care au în subordine sucursale sau alte subunitãţi fãrã personalitate juridicã, care desfãşoarã activitate şi au sediul în strãinãtate, vor evalua în lei rulajele şi soldurile exprimate în valutã, din balanţele de verificare a conturilor sintetice transmise de acestea, la cursul valutar din ultima zi a perioadei de raportare, şi le vor centraliza cu balanţa de verificare întocmitã pentru operaţiunile economico-financiare desfãşurate în ţarã.
2.10. În situaţia în care operaţiunile subunitãţilor proprii în strãinãtate au fost evidenţiate în cursul perioadei atât în valutã, cât şi în lei, pentru cuprinderea în raportãrile contabile semestriale ale instituţiei de credit din ţarã, vor fi preluate ca atare soldurile şi rulajele conturilor, exprimate în lei.
2.11. Raportãrile contabile semestriale se depun la Direcţia supraveghere din cadrul Bãncii Naţionale a României şi la unitãţile teritoriale ale Ministerului Economiei şi Finanţelor, la termenul prevãzut în prezentele norme metodologice, împreunã cu o copie de pe codul unic de înregistrare, precum şi o copie a balanţei de verificare a conturilor sintetice.
2.12. Pentru raportãrile contabile semestriale care trebuie depuse la Direcţia supraveghere din cadrul Bãncii Naţionale a României, instituţiile de credit primesc de la aceastã direcţie, prin reţeaua de comunicaţii interbancare sau pe dischete HD/1,44 Mb, fişierele cuprinzând modelele formularelor ce trebuie completate, care constituie baza pentru editarea în formã scrisã, prin listare, a formularelor respective. Modificarea în orice fel a structurii fişierelor este interzisã.
2.13. Pentru raportãrile contabile semestriale care trebuie depuse la unitãţile teritoriale ale Ministerului Economiei şi Finanţelor, formatul electronic, conţinând formularistica necesarã şi programul de verificare cu documentaţia de utilizare aferentã, se obţine prin folosirea programului de asistenţã elaborat de Ministerul Economiei şi Finanţelor pentru entitãţile autorizate, reglementate şi supravegheate de Banca Naţionalã a României. Programul de asistenţã este pus la dispoziţia acestor entitãţi, gratuit, de unitãţile teritoriale ale Ministerului Economiei şi Finanţelor sau poate fi descãrcat de pe serverul de web al Ministerului Economiei şi Finanţelor, la adresa www.mfinante.ro
2.14. O copie a acestor fişiere, conţinând modelele formularelor, completate cu datele raportãrilor contabile semestriale, se pãstreazã de cãtre instituţia de credit, potrivit prevederilor <>art. 23 din Legea nr. 82/1991 , republicatã.
2.15. În adresa de înaintare cãtre Direcţia supraveghere din cadrul Bãncii Naţionale a României şi cãtre unitãţile teritoriale ale Ministerului Economiei şi Finanţelor a raportãrilor contabile semestriale, semnatã de administratorul instituţiei de credit şi de persoana care a întocmit raportãrile contabile semestriale, se va preciza cã toate formularele au fost editate în condiţiile prevãzute de prezentele norme metodologice, precum şi urmãtoarele:
a) fişierele cu modelele completate cu date, pe baza cãrora au fost listate formularele, au fost transmise pe reţeaua de comunicaţii interbancare sau, dupã caz, se aflã pe dischetele ce se depun odatã cu raportãrile contabile semestriale;
b) întocmirea şi listarea formularelor s-au fãcut pe baza fişierelor primite de instituţia de credit de la Banca Naţionalã a României şi Ministerul Economiei şi Finanţelor, iar completarea datelor şi utilizarea suportului magnetic s-au efectuat cu respectarea prezentelor norme metodologice şi a instrucţiunilor tehnice.
2.16. Formularele care compun raportãrile contabile semestriale se vor completa în lei.
2.17. Instituţiile de credit întocmesc şi prezintã Direcţiei supraveghere din cadrul Bãncii Naţionale a României raportãrile contabile semestriale (formularele cod 10, 20 şi 30) atât în forma scrisã (pe suport de hârtie), cât şi pe suport magnetic sau pe reţeaua de comunicaţii interbancare.
2.18. În ceea ce priveşte organizaţiile cooperatiste de credit, casele centrale ale cooperativelor de credit întocmesc şi prezintã Direcţiei supraveghere din cadrul Bãncii Naţionale a României raportãrile contabile semestriale care sã reflecte operaţiunile şi situaţia lor financiarã, precum şi raportãrile contabile semestriale care sã reflecte operaţiunile şi situaţia financiarã ale reţelei cooperatiste de credit. La întocmirea raportãrilor contabile semestriale care reflectã operaţiunile şi situaţia financiarã ale reţelei cooperatiste de credit se vor avea în vedere şi prevederile pct. 1.3 din Modelele situaţiilor financiare FINREP la nivel individual şi normele metodologice privind întocmirea şi utilizarea acestora, aplicabile instituţiilor de credit, aprobate prin <>Ordinul Bãncii Naţionale a României nr. 13/2007 .
2.19. Instituţiile de credit depun la unitãţile teritoriale ale Ministerului Economiei şi Finanţelor raportãrile contabile semestriale (formularele cod 10, 20 şi 30) atât în forma scrisã (pe suport de hârtie), cât şi pe suport magnetic.
2.20. În ceea ce priveşte organizaţiile cooperatiste de credit, acestea depun la unitãţile teritoriale ale Ministerului Economiei şi Finanţelor raportãrile contabile semestriale care sã reflecte operaţiunile şi situaţia lor financiarã. Raportãrile contabile semestriale întocmite de cooperativele de credit trebuie vizate de casa centralã a cooperativelor de credit.
2.21. Instituţiile de credit care nu au desfãşurat activitate de la data înfiinţãrii pânã la data de 30 iunie a anului de raportare nu întocmesc raportãri contabile semestriale, urmând sã depunã o declaraţie pe propria rãspundere la Direcţia supraveghere din cadrul Bãncii Naţionale a României şi la unitãţile teritoriale ale Ministerului Economiei şi Finanţelor, care sã cuprindã toate datele de identificare ale instituţiei de credit:
a) denumirea completã (conform certificatului de înmatriculare);
b) adresa şi numãrul de telefon;
c) numãrul de înregistrare la registrul comerţului;
d) codul unic de înregistrare;
e) capitalul social.
2.22. O declaraţie similarã vor depune şi instituţiile de credit care se aflã în curs de lichidare, potrivit legii.
3. Termenul pentru depunerea raportãrilor contabile semestriale
3.1. Depunerea raportãrilor contabile semestriale sau, dupã caz, a declaraţiilor instituţiilor de credit care nu au desfãşurat activitate de la data înfiinţãrii pânã la data raportãrii, precum şi ale celor care se aflã în curs de lichidare, la Direcţia supraveghere din cadrul Bãncii Naţionale a României şi la unitãţile teritoriale ale Ministerului Economiei şi Finanţelor, se va efectua pânã cel mai târziu la data de 31 august a anului de raportare.
3.2. Netransmiterea fişierelor cu formularele de raportare contabilã semestrialã completate cu date, pe baza cãrora au fost listate raportãrile contabile semestriale, precum şi nedepunerea raportãrilor contabile semestriale listate, semnate şi ştampilate, sau, dupã caz, a declaraţiilor instituţiilor de credit care nu au desfãşurat activitate pânã la data de 30 iunie a anului de raportare ori care se aflã în curs de lichidare, la termenul prevãzut în prezentele norme metodologice, precum şi prezentarea de raportãri contabile semestriale care conţin date eronate sau necorelate se sancţioneazã conform prevederilor <>art. 42 din Legea nr. 82/1991 , republicatã.
4. Informaţii privind completarea raportãrilor contabile semestriale
4.1. Completarea raportãrilor contabile semestriale se efectueazã folosind Planul de conturi aplicabil instituţiilor de credit şi instituţiilor financiare nebancare, prevãzut în cap. 6 din Reglementãrile contabile conforme cu directivele europene, aplicabile instituţiilor de credit, aprobate prin <>Ordinul guvernatorului Bãncii Naţionale a României nr. 5/2005 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
4.2. Modelele formularelor de raportare sunt cele prevãzute în cap. II - pentru instituţiile de credit şi instituţiile financiare nebancare, respectiv cap. III - pentru Fondul de garantare a depozitelor în sistemul bancar, iar corelaţiile din cadrul formularelor, precum şi dintre formulare sunt cele prevãzute în cap. IV - pentru instituţiile de credit şi instituţiile financiare nebancare, respectiv cap. V - pentru Fondul de garantare a depozitelor în sistemul bancar.
4.3. Situaţia activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii (cod 10)
(1) Formularul prezintã, în formã sinteticã, elementele de activ şi de pasiv, grupate dupã naturã şi lichiditate, respectiv dupã naturã şi exigibilitate.
(2) Situaţia activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii se întocmeşte pe baza balanţei de verificare a conturilor sintetice la data de 30 iunie a anului de raportare, puse de acord cu soldurile din balanţa conturilor analitice, încheiatã dupã înregistrarea tuturor documentelor în care au fost consemnate operaţiunile financiar-contabile aferente perioadei de raportare.
4.4. Contul de profit şi pierdere (cod 20)
(1) Formularul cuprinde totalitatea veniturilor realizate, cheltuielilor efectuate şi a rezultatelor financiare obţinute (profit sau pierdere), preluate din conturile de venituri şi cheltuieli cuprinse în balanţa de verificare la data de 30 iunie a anului de raportare.
(2) Datele care se raporteazã în formularul "Contul de profit şi pierdere" sunt cumulate de la începutul anului pânã la sfârşitul perioadei de raportare.
(3) Instituţiile de credit înscriu în formularul "Contul de profit şi pierdere", la poziţia "084 - Salarii", toate cheltuielile reprezentând drepturi salariale, precum şi contravaloarea tichetelor de masã acordate salariaţilor în baza prevederilor <>Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masã, cu completãrile ulterioare.
4.5. Date informative (cod 30)
(1) În formularul "Date informative", la poziţiile 101 şi 102, coloana 1, instituţiile de credit care au în subordine subunitãţi vor înscrie cifra 1, indiferent de numãrul acestora.
(2) La rândurile privind plãţile restante se înscriu sumele care au depãşit termenele de platã prevãzute în contracte sau acte normative la sfârşitul perioadei de raportare.

CAP. II
Modelele formularelor de raportare contabilã semestrialã a instituţiilor de credit şi instituţiilor financiare nebancare



Judeţul __________________[][]
Denumirea instituţiei:_______ Forma de proprietate ______________[][]
Activitatea (se va înscrie
Adresã:loc ____, sector _____ activitatea preponderentã______________
Str.: _________, nr.: _______ Cod clasã CAEN __________________[][][]
Telefon: _____ Fax: _________ Codul unic
Numãrul din registrul de înregistrare____[][][][][][][][][][]
comerţului __________________


SITUAŢIA ACTIVELOR, DATORIILOR ŞI CAPITALURILOR PROPRII
la data de 30 iunie .....


┌──┐
│10│ - Lei -
├──┴──────────────────────────────────────────────┬───────┬────────────────────┐
│ │ Cod │ Sold la: │
│ ACTIV │poziţie├──────────┬─────────┤
│ │ │începutul │sfârşitul│
│ │ │ anului │perioadei│
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ A │ B │ 1 │ 2 │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Casa, disponibilitãţi la banci centrale │ 010 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Efecte publice şi alte titluri acceptate pentru │ 020 │ │ │
│refinanţare la bancile centrale │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - Efecte publice şi valori asimilate │ 023 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - Alte titluri acceptate pentru refinanţare │ 026 │ │ │
│ la bancile centrale │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Creanţe asupra instituţiilor de credit │ 030 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - la vedere │ 033 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - alte creante │ 036 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Creanţe asupra clientelei │ 040 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Obligaţiuni şi alte titluri cu venit fix │ 050 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - emisie de organisme publice │ 053 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - emisie de alţi emitenţi, din care: │ 056 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - obligaţiuni proprii │ 058 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Acţiuni şi alte titluri cu venit variabil │ 060 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Participaţii, din care: │ 070 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - participaţii la instituţii de credit │ 075 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Pãrţi în cadrul societatilor comerciale legate, │ 080 │ │ │
│din care: │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - pãrţi în cadrul instituţiilor de credit │ 085 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Imobilizãri necorporale, din care: │ 090 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - cheltuieli de constituire │ 093 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - fondul comercial, în masura în care a fost │ 096 │ │ │
│ achiziţionat cu titlu oneros │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Imobilizãri corporale, din care: │ 100 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - terenuri şi construcţii utilizate în scopul │ 105 │ │ │
│ desfãţurãrii activitaţilor proprii │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Capital subscris nevãrsat │ 110 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Alte active │ 120 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Cheltuieli înregistrate în avans şi venituri │ 130 │ │ │
│angajate │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Total activ │ 140 │ │ │
└─────────────────────────────────────────────────┴───────┴──────────┴─────────┘

┌──┐
│10│ - Lei -
├──┴──────────────────────────────────────────────┬───────┬────────────────────┐
│ │ Cod │ Sold la: │
│ PASIV │poziţie├──────────┬─────────┤
│ │ │începutul │sfârşitul│
│ │ │ anului │perioadei│
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ A │ B │ 1 │ 2 │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Datorii privind instituţiile de credit │ 300 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - la vedere │ 303 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - la termen │ 306 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Datorii privind clientela │ 310 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - depozite, din care: │ 313 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - la vedere │ 314 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - la termen │ 315 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - alte datorii, din care: │ 316 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - la vedere │ 317 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - la termen │ 318 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Dotarii constituite prin titluri │ 320 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - titluri de piaţã interbancarã, obligaţiuni │ 323 │ │ │
│ titluri de creanţã negociabile în circulaţie │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - alte titluri │ 326 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Alte pasive │ 330 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Venituri înregistrate în avans şi datorii │ 340 │ │ │
│angajate │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Provizioane, din care: │ 350 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ -provizioane pentru pensii şi obligaţii similare│ 353 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ -provizioane pentru impozite │ 355 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - alte provizioane │ 356 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Datorii subordonate │ 360 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Capital social subscris │ 370 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Prime de capital │ 380 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Rezerve │ 390 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - rezerve legale │ 392 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - rezerve statutare sau contractuale │ 394 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - rezerve pentru riscuri bancare │ 396 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - rezerva de întrajutorare │ 397 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - rezerva mutualã de garantare │ 398 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - alte rezerve │ 399 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Rezerve din reevaluare │ 400 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Acţiuni proprii (-) │ 410 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Rezultatul raportat │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - Profit │ 423 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - Pierdere │ 426 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Rezultatul exercitiului financiar │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - Profit │ 433 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - Pierdere │ 436 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Repartizarea profitului │ 440 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Total pasiv │ 450 │ │ │
└─────────────────────────────────────────────────┴───────┴──────────┴─────────┘

┌──┐
│10│ - lei -
├──┴──────────────────────────────────────────────┬───────┬────────────────────┐
│ │ Cod │ Sold la: │
│ ELEMENTE ÎN AFARA BILANŢULUI │poziţie├──────────┬─────────┤
│ │ │începutul │sfârşitul│
│ │ │ anului │perioadei│
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ A │ B │ 1 │ 2 │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Datorii contingente, din care: │ 600 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - acceptãri şi andosãri │ 603 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - garanţii şi active gajate │ 606 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Angajamente, din care: │ 610 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - angajamente aferente tranzacţiilor de │ 615 │ │ │
│ vânzare cu posibilitate de rãscumparare │ │ │ │
└─────────────────────────────────────────────────┴───────┴──────────┴─────────┘



Administrator, Întocmit
........................... .........................
(numele şi prenumele, semnãtura) (numele şi prenumele,
calitatea, semnãtura)

Ştampila unitãţii
Nr. de înregistrare
în organismul profesional
...........................



Raportãrile contabile semestriale sunt semnate de persoanele în drept, cuprinzând şi numele în clar ale acestora.
Calitatea persoanei care a întocmit raportãrile contabile se completeazã astfel:
- directorul economic, contabilul-şef sau altã persoanã împuternicitã sã îndeplineascã aceastã funcţie, potrivit legii;
- persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România.




CONTUL DE PROFIT ŞI PIERDERE
la data de 30 iunie _________

┌──┐
│20│ - Lei-
├──┴──────────────────────────────────────────────┬───────┬────────────────────┐
│ │ │ Realizãri aferente │
│ │ │ perioadei de │
│ │ Cod │ raportare │
│ Denumirea indicatorului │poziţie├──────────┬─────────┤
│ │ │precedentã│ curentã │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ A │ B │ 1 │ 2 │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Dobânzi de primit şi venituri asimilate, │ 010 │ │ │
│din care: │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - aferente obligaţiunilor şi altor titluri │ 015 │ │ │
│ cu venit fix │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Dobânzi de plãtit şi cheltuieli asimilate │ 020 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Venituri privind titlurile │ 030 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - Venituri din acţiuni şi alte titluri cu venit │ 033 │ │ │
│ veriabil │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - Venituri din participaţii │ 035 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - Venituri din pãrţi în cadrul societãţilor │ 037 │ │ │
│ comerciale legate │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Venituri din comisioane │ 040 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Cheltuieli cu comisioane │ 050 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Profit sau pierdere netã din operaţiuni │ 060 │ │ │
│financiare │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Alte venituri din exploatare │ 070 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Cheltuieli administrative generale │ 080 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - Cheltuieli cu personalul, din care: │ 083 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - Salarii │ 084 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - Cheltuieli cu asigurãrile sociale, din care: │ 085 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - cheltuieli aferente pensiilor │ 086 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - Alte cheltuieli administrative │ 087 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Corecţii asupra valorii imobilizãrilor │ 090 │ │ │
│necorporale şi corporale │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Alte cheltuieli de exploatare │ 100 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Corecţii asupra valorii creanţelor şi provizioa- │ 110 │ │ │
│nelor pentru datorii contingente şi angajamente │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Reluari din corecţii asupra valorii creanţelor │ 120 │ │ │
│şi provizioanelor pentru datorii contingente │ │ │ │
│şi angajamente │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Corecţii asupra valorii titlurilor transferabile │ 130 │ │ │
│care au caracter de imobilizãri financiare, │ │ │ │
│a participaţiilor şi a pãrţilor în cadrul │ │ │ │
│societãţilor comerciale legate │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Reluãri din corecţii asupra valorii titlurilor │ 140 │ │ │
│transferabile care au caracter de imobilizãri │ │ │ │
│financiare, a participaţiilor şi a pãrţilor în │ │ │ │
│cadrul societãţilor comerciale legate │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Rezultatul activitãţii curente │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - Profit │ 153 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - Pierdere │ 156 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Venituri extraordinare │ 160 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Cheltuieli extraordinare │ 170 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Rezultatul activitãţii extraordinare │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - Profit │ 183 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - Pierdere │ 186 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Venituri totale │ 190 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Cheltuieli totale │ 200 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Rezultatul brut │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - Profit │ 213 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - Pierdere │ 216 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Impozitul pe profit │ 220 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Alte impozite ce nu apar în elementele de mai sus│ 230 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Rezultatul net al exerciţiului financiar │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - Profit │ 243 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - Pierdere │ 246 │ │ │
└─────────────────────────────────────────────────┴───────┴──────────┴─────────┘



Administrator, Întocmit
........................... .........................
(numele şi prenumele, semnãtura) (numele şi prenumele,
calitatea, semnãtura)

Ştampila unitãţii
Nr. de înregistrare
în organismul profesional
...........................


Raportãrile contabile semestriale sunt semnate de persoanele în drept, cuprinzând şi numele în clar ale acestora.
Calitatea persoanei care a întocmit raportãrile contabile se completeazã astfel:
- directorul economic, contabilul-şef sau altã persoanã împuternicitã sã îndeplineascã aceastã funcţie, potrivit legii;
- persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România.


DATE INFORMATIVE


┌──┐
│30│ - Lei-
├──┴──────────────────────────────────────────────┬───────┬──────────┬─────────┐
│ │ Cod │ Numar │ Sume │
│I. DATE PRIVIND REZULTATUL ÎNREGISTRAT │poziţie│ unitãţi │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ A │ B │ 1 │ 2 │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Unitãţi care au înregistrat profit │ 101 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Unitãţi care au înregistrat pierdere │ 102 │ │ │
└─────────────────────────────────────────────────┴───────┴──────────┴─────────┘

┌─────────────────────────────────────────────────┬───────┬─────┬──────────────┐
│ │ Cod │Total│ din care: │
│ │pozitie│col. ├──────┬───────┤
│ II. DATE PRIVIND PLĂŢILE RESTANTE │ │2+3 │Pentru│Pentru │
│ │ │ │acti- │acti- │
│ │ │ │vita- │vita- │
│ │ │ │tea │tea de │
│ │ │ │curen-│inves- │
│ │ │ │ta │titii │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼─────┼──────┼───────┤
│ A │ B │ 1 │ 2 │ 3 │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼─────┼──────┼───────┤
│ │ │ │ │ │
│PLĂŢI RESTANTE - TOTAL (poz.202+206+212 la │ │ │ │ │
│216+221+222+227), din care: │ 201 │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼─────┼──────┼───────┤
│Furnizori restanţi - TOTAL (poz. 203 la 205), │ │ │ │ │
│din care: │ 202 │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼─────┼──────┼───────┤
│- peste 30 zile │ 203 │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼─────┼──────┼───────┤
│- peste 90 zile │ 204 │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼─────┼──────┼───────┤
│- peste 1 an │ 205 │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼─────┼──────┼───────┤
│Obligaţii restante faţã de bugetul asigurãrilor │ │ │ │ │
│sociale- TOTAL (poz. 207 la 211), din care; │ 206 │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼─────┼──────┼───────┤
│- contribuţii pentru asigurãri sociale de stat │ │ │ │ │
│ datorate de angajatori, salariaţi şi alte │ │ │ │ │
│ persoane asimilate │ 207 │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼─────┼──────┼───────┤
│- contribuţii pentru fondul asigurãrilor sociale │ │ │ │ │
│ de sãnãtate │ 208 │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼─────┼──────┼───────┤
│- contribuţia pentru pensia suplimentarã │ 209 │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼─────┼──────┼───────┤
│- contribuţii pentru bugetul asigurãrilor │ │ │ │ │
│ de somaj │ 210 │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼─────┼──────┼───────┤
│- alte datorii sociale │ 211 │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼─────┼──────┼───────┤
│Obligaţii restante faţã de bugetele fondurilor │ │ │ │ │
│speciale şi alte fonduri │ 212 │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼─────┼──────┼───────┤
│Obligaţii restante faţã de alţi creditori │ 213 │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼─────┼──────┼───────┤
│Impozite şi taxe neplãtite la termenul stabilit │ │ │ │ │
│la bugetul de stat │ 214 │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼─────┼──────┼───────┤
│Impozite şi taxe neplatite la termenul stabilit │ │ │ │ │
│la bugetele locale │ 215 │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼─────┼──────┼───────┤
│Împrumuturi primite nerambursate la scadenţã │ │ │ │ │
│TOTAL (poz. 217 la 220), din care: │ 216 │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼─────┼──────┼───────┤
│- restante pânã la 30 zile │ 217 │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼─────┼──────┼───────┤
│- restanţe dupã 30 zile │ 218 │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼─────┼──────┼───────┤
│- restanãe dupã 90 zile │ 219 │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼─────┼──────┼───────┤
│- restanţe dupã 1 an │ 220 │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼─────┼──────┼───────┤
│Dobânzi neplãtite aferente împrumuturilor │ │ │ │ │
│primite │ 221 │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼─────┼──────┼───────┤
│Depozite bãneşti primite nerambursate la │ │ │ │ │
│scadenţã - TOTAL (poz. 223 la 226), din care: │ 222*) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼─────┼──────┼───────┤
│- restanţe pânã la 30 zile │ 223*) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼─────┼──────┼───────┤
│- restanţe dupã 30 zile │ 224*) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼─────┼──────┼───────┤
│- restanţe dupã 90 zile │ 225*) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼─────┼──────┼───────┤
│- restanţe dupã 1 an │ 226*) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼─────┼──────┼───────┤
│Dobânzi neplãtite aferente depozitelor │ │ │ │ │
│baneşti primite │ 227*) │ │ │ │
└─────────────────────────────────────────────────┴───────┴─────┴──────┴───────┘

┌──┐
│30│
├──┴──────────────────────────────────────────────┬───────┬──────────┬─────────┐
│ │ Cod │30 iunie │30 iunie │
│III. NUMĂR MEDIU DE SALARIAŢI │poziţie│an prece- │an curent│
│ │ │dent │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ A │ B │ 1 │ 2 │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Numar mediu de salariaţi │ 301 │ │ │
└─────────────────────────────────────────────────┴───────┴──────────┴─────────┘
┌─────────────────────────────────────────────────┬───────┬────────────────────┐
│ IV. PLĂŢI DE DOBÂNZI ŞI REDEVENŢE │ Cod │ Sume │
│ │poziţie│ - lei - │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────┤
│Venituri brute din dobânzi plãtite de persoanele │ │ │
│juridice române cãtre persoanele fizice │ │ │
│nerezidente din statele membre ale Uniunii │ │ │
│Europene, din care: │ 401 │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────┤
│ - impozitul datorat la bugetul de stat │ 402 │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────┤
│Venituri brute din dobânzi plãtite de persoanele │ │ │
│juridice române cãtre persoane juridice │ │ │
│afiliate**) nerezidente din statele membre ale │ │ │
│Uniunii Europene, din care: │ 403 │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────┤
│ - impozitul datorat la bugetul de stat │ 404 │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────┤
│Venituri din redevenţe plãtite de persoanele │ │ │
│juridice române cãtre persoane juridice afiliate │ │ │
│nerezidente din statele membre ale Uniunii │ │ │
│Europene, din care: │ 405 │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────┤
│ - impozitul datorat la bugetul de stat │ 406 │ │
└─────────────────────────────────────────────────┴───────┴────────────────────┘

┌────────────────────────────────────┬───────┬───────────────────────────────┐
│ V. TICHETE DE MASĂ │ Cod │ Sume │
│ │poziţie│ - lei - │
├────────────────────────────────────┼───────┼───────────────────────────────┤
│Contravaloarea tichetelor de masã │ 501 │ │
│acordate salariaţilor │ │ │
└────────────────────────────────────┴───────┴───────────────────────────────┘

┌────────────────────────────────────┬───────┬───────────────────────────────┐
│ │ │ Sume │
│ VII. CHELTUIELI DE INOVARE***) │ Cod │ - lei - │
│ │poziţie├─────────────┬─────────────────┤
│ │ │ 30 iunie │ 30 iunie │
│ │ │ an precedent│ an curent │
├────────────────────────────────────┼───────┼─────────────┼─────────────────┤
│ A │ B │ 1 │ 2 │
├────────────────────────────────────┼───────┼─────────────┼─────────────────┤
│ - cheltuieli de inovare finalizate │ 601 │ │ │
│ în cursul perioadei │ │ │ │
├────────────────────────────────────┼───────┼─────────────┼─────────────────┤
│ - cheltuieli de inovare în curs de │ 602 │ │ │
│ finalizare în cursul perioadei │ │ │ │
├────────────────────────────────────┼───────┼─────────────┼─────────────────┤
│ - cheltuieli de inovare abandonate │ 603 │ │ │
│ în cursul perioadei │ │ │ │
└────────────────────────────────────┴───────┴─────────────┴─────────────────┘


*) Se completeazã doar de cãtre instituţiile de credit.
**) Pentru statutul de "persoane juridice afiliate" se vor avea în vedere prevederile <>art. 7 pct. 21 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
***) Cheltuielile de inovare se determinã potrivit Regulamentului Comisiei nr. 1.450/2004, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 267 din 14 august 2004.



Administrator, Întocmit
........................... .........................
(numele şi prenumele, semnãtura) (numele şi prenumele,
calitatea, semnãtura)

Ştampila unitãţii
Nr. de înregistrare
în organismul profesional
...........................

Raportãrile contabile semestriale sunt semnate de persoanele în drept, cuprinzând şi numele în clar ale acestora.
Calitatea persoanei care a întocmit raportãrile contabile se completeazã astfel:
- directorul economic, contabilul-şef sau altã persoanã împuternicitã sã îndeplineascã aceastã funcţie, potrivit legii;
- persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România.

CAP. III

Modelele formularelor de raportare contabilã semestrialã a Fondului de garantare a depozitelor în sistemul bancar



Judeţul __________________[][]
Denumirea instituţiei:_______ Forma de proprietate ______________[][]
Activitatea (se va înscrie
Adresã:loc ____, sector _____ activitatea preponderentã______________
Str.: _________, nr.: _______ Cod clasã CAEN __________________[][][]
Telefon: _____ Fax: _________ Codul unic
Numãrul din registrul de înregistrare____[][][][][][][][][][]
comerţului __________________


SITUAŢIA ACTIVELOR, DATORIILOR ŞI CAPITALURILOR PROPRII
la data de 30 iunie .....


┌──┐
│10│ - Lei -
├──┴──────────────────────────────────────────────┬───────┬────────────────────┐
│ │ Cod │ Sold la: │
│ ACTIV │poziţie├──────────┬─────────┤
│ │ │începutul │sfârşitul│
│ │ │ anului │perioadei│
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ A │ B │ 1 │ 2 │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Casa │ 010 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Creanţe asupra instituţiilor de credit │ 020 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - la vedere │ 023 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - alte creante │ 026 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Creanţe asupra societãţilor financiare sau │ 030 │ │ │
│altor instituţii │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Efecte publice, obligaţiuni şi alte titluri │ 040 │ │ │
│cu venit fix │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - emisie de organisme publice │ 043 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - emisie de alţi emitenţi, din care: │ 046 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - obligaţiuni proprii │ 048 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Imobilizãri necorporale, din care: │ 050 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - cheltuieli de constituire │ 055 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Imobilizãri corporale, din care: │ 060 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - terenuri şi construcţii utilizate în scopul │ 065 │ │ │
│ desfãşurãrii activitãţilor proprii │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Alte active │ 070 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Cheltuieli înregistrate în avans şi venituri │ 080 │ │ │
│angajate │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Total activ │ 090 │ │ │
└─────────────────────────────────────────────────┴───────┴──────────┴─────────┘


┌──┐
│10│ - Lei -
├──┴──────────────────────────────────────────────┬───────┬────────────────────┐
│ │ Cod │ Sold la: │
│ PASIV │poziţie├──────────┬─────────┤
│ │ │începutul │sfârşitul│
│ │ │ anului │perioadei│
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ A │ B │ 1 │ 2 │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Datorii privind instituţiile de credit │ 300 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│- Împrumuturi primite │ 303 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - la vedere │ 304 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - la termen │ 305 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - Alte datorii │ 306 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - la vedere │ 307 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - la termen │ 308 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Datorii privind societãţile financiare sau │ 310 │ │ │
│ alte instituţii │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - Imprumuturi primite │ 313 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - la vedere │ 314 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - la termen │ 315 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - Alte datorii │ 316 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - la vedere │ 317 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - la termen │ 318 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Dotarii constituite prin titluri │ 320 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - obligaţiuni │ 323 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - alte titluri │ 326 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Alte pasive │ 330 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Venituri înregistrate în avans şi datorii │ 340 │ │ │
│angajate │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Provizioane │ 350 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Fondul de garantare a depozitelor în sistemul │ 360 │ │ │
│bancar │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - Fond constituit din contribuţiile │ 361 │ │ │
│instituţiilor de credit │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - Fond constituit din încasãrile din recuperarea│ 363 │ │ │
│creanţelor │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - Fond constituit din alte resurse - donaţii, │ 365 │ │ │
│sponsorizãri, asistenţã financiarã │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - Fond constituit din veniturile din investirea │ 367 │ │ │
│resurselor financiare disponibile │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - Fond constituit din alte venituri, stabilite │ 369 │ │ │
│conform legii │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Rezerve │ 370 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Rezerve din reevaluare │ 380 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Rezultatul raportat │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - Profit │ 393 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - Pierdere │ 396 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Rezultatul exerciţiului financiar │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - Profit │ 403 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - Pierdere │ 406 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Repartizarea profitului │ 410 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Total pasiv │ 420 │ │ │
└─────────────────────────────────────────────────┴───────┴──────────┴─────────┘

┌──┐
│10│ - Lei -
├──┴──────────────────────────────────────────────┬───────┬────────────────────┐
│ │ Cod │ Sold la: │
│ ELEMENTE ÎN AFARA BILANŢULUI │poziţie├──────────┬─────────┤
│ │ │începutul │sfârşitul│
│ │ │ anului │perioadei│
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ A │ B │ 1 │ 2 │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Datorii contingente │ 600 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Angajamente │ 610 │ │ │
└─────────────────────────────────────────────────┴───────┴──────────┴─────────┘



Administrator, Întocmit
........................... .........................
(numele şi prenumele, semnãtura) (numele şi prenumele,
calitatea, semnãtura)

Ştampila unitãţii
Nr. de înregistrare
în organismul profesional
...........................



Raportãrile contabile semestriale sunt semnate de persoanele în drept, cuprinzând şi numele în clar ale acestora.
Calitatea persoanei care a întocmit raportãrile contabile se completeazã astfel:
- directorul economic, contabilul-şef sau altã persoanã împuternicitã sã îndeplineascã aceastã funcţie, potrivit legii;
- persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România.




CONTUL DE PROFIT ŞI PIERDERE
la data de 30 iunie _________

┌──┐
│20│ - Lei-
├──┴──────────────────────────────────────────────┬───────┬────────────────────┐
│ │ │ Realizãri aferente │
│ │ │ perioadei de │
│ │ Cod │ raportare │
│ Denumirea indicatorului │poziţie├──────────┬─────────┤
│ │ │precedentã│ curentã │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ A │ B │ 1 │ 2 │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Dobânzi de primit şi venituri asimilate, │ 010 │ │ │
│din care: │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - aferente efectelor publice, obligaţiunilor şi │ 015 │ │ │
│ altor titluri cu venit fix │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Dobânzi de plãtit şi cheltuieli asimilate │ 020 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Venituri din comisioane │ 030 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Cheltuieli cu comisioane │ 040 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Profit sau pierdere netã din operaţiuni │ 050 │ │ │
│financiare │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Alte venituri din exploatare │ 060 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Cheltuieli administrative generale │ 070 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - Cheltuieli cu personalul, din care: │ 073 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - Salarii │ 074 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - Cheltuieli cu asigurarile sociale, din care: │ 075 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - cheltuieli aferente pensiilor │ 076 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - Alte cheltuieli administrative │ 077 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Corecţii asupra valorii imobilizãrilor │ 080 │ │ │
│necorporale şi corporale │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Alte cheltuieli de exploatare │ 090 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Corecţii asupra valorii creanţelor şi provizioa- │ 100 │ │ │
│nelor pentru datorii contingente şi angajamente │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Reluãri din corecţii asupra valorii creanţelor │ 110 │ │ │
│şi provizioanelor pentru datorii contingente │ │ │ │
│şi angajamente │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Corecţii asupra valorii titlurilor de investiţii │ 120 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Reluãri din corecţii asupra valorii titlurilor │ 130 │ │ │
│de investiţii │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Rezultatul activitãţii curente │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - Profit │ 143 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - Pierdere │ 146 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Venituri extraordinare │ 150 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Cheltuieli extraordinare │ 160 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Rezultatul activitãţii extraordinare │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - Profit │ 173 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - Pierdere │ 176 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Venituri totale │ 180 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Cheltuieli totale │ 190 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Rezultatul brut │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - Profit │ 203 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - Pierdere │ 206 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Alte impozite ce nu apar în elementele de mai sus│ 210 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Rezultatul net al exerciţiului financiar │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - Profit │ 223 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ - Pierdere │ 226 │ │ │
└─────────────────────────────────────────────────┴───────┴──────────┴─────────┘



Administrator, Întocmit
........................... .........................
(numele şi prenumele, semnãtura) (numele şi prenumele,
calitatea, semnãtura)

Ştampila unitãţii
Nr. de înregistrare
în organismul profesional
...........................


Raportãrile contabile semestriale sunt semnate de persoanele în drept, cuprinzând şi numele în clar ale acestora.
Calitatea persoanei care a întocmit raportãrile contabile se completeazã astfel:
- directorul economic, contabilul-şef sau altã persoanã împuternicitã sã îndeplineascã aceastã funcţie, potrivit legii;
- persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România.


DATE INFORMATIVE


┌──┐
│30│ - Lei-
├──┴──────────────────────────────────────────────┬───────┬──────────┬─────────┐
│ │ Cod │ Numar │ Sume │
│I. DATE PRIVIND REZULTATUL ÎNREGISTRAT │poziţie│ unitãţi │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ A │ B │ 1 │ 2 │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Unitãţi care au înregistrat profit │ 101 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Unitãţi care au înregistrat pierdere │ 102 │ │ │
└─────────────────────────────────────────────────┴───────┴──────────┴─────────┘

┌─────────────────────────────────────────────────┬───────┬─────┬──────────────┐
│ │ Cod │Total│ din care: │
│ │poziţie│col. ├──────┬───────┤
│ II. DATE PRIVIND PLĂŢILE RESTANTE │ │2+3 │Pentru│Pentru │
│ │ │ │acti- │acti- │
│ │ │ │vita- │vita- │
│ │ │ │tea │tea de │
│ │ │ │curen-│inves- │
│ │ │ │tã │tiţii │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼─────┼──────┼───────┤
│ A │ B │ 1 │ 2 │ 3 │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼─────┼──────┼───────┤
│ │ │ │ │ │
│PLĂŢI RESTANTE - TOTAL (poz.202+206+212 la │ │ │ │ │
│216+221), din care: │ 201 │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼─────┼──────┼───────┤
│Furnizori restanţi - TOTAL (poz. 203 la 205), │ │ │ │ │
│din care: │ 202 │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼─────┼──────┼───────┤
│- peste 30 de zile │ 203 │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼─────┼──────┼───────┤
│- peste 90 de zile │ 204 │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼─────┼──────┼───────┤
│- peste 1 an │ 205 │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼─────┼──────┼───────┤
│Obligaţii restante faţã de bugetul asigurãrilor │ │ │ │ │
│sociale- TOTAL (poz. 207 la 211), din care; │ 206 │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼─────┼──────┼───────┤
│- contribuţii pentru asigurãri sociale de stat │ │ │ │ │
│ datorate de angajatori, salariaţi şi alte │ │ │ │ │
│ persoane asimilate │ 207 │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼─────┼──────┼───────┤
│- contribuţii pentru fondul asigurãrilor sociale │ │ │ │ │
│ de sãnãtate │ 208 │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼─────┼──────┼───────┤
│- contribuţia pentru pensia suplimentarã │ 209 │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼─────┼──────┼───────┤
│- contribuţii pentru bugetul asigurãrilor │ │ │ │ │
│ de somaj │ 210 │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼─────┼──────┼───────┤
│- alte datorii sociale │ 211 │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼─────┼──────┼───────┤
│Obligaţii restante faţã de bugetele fondurilor │ │ │ │ │
│speciale şi alte fonduri │ 212 │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼─────┼──────┼───────┤
│Obligaţii restante faţã de alţi creditori │ 213 │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼─────┼──────┼───────┤
│Impozite şi taxe neplãtite la termenul stabilit │ │ │ │ │
│la bugetul de stat │ 214 │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼─────┼──────┼───────┤
│Impozite şi taxe neplãtite la termenul stabilit │ │ │ │ │
│la bugetele locale │ 215 │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼─────┼──────┼───────┤
│Împrumuturi primite nerambursate la scadenţã │ │ │ │ │
│TOTAL (poz. 217 la 220), din care: │ 216 │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼─────┼──────┼───────┤
│- restanţe pânã la 30 zile │ 217 │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼─────┼──────┼───────┤
│- restanţe dupã 30 zile │ 218 │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼─────┼──────┼───────┤
│- restanţe dupã 90 zile │ 219 │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼─────┼──────┼───────┤
│- restanţe dupã 1 an │ 220 │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼─────┼──────┼───────┤
│Dobânzi neplãtite aferente împrumuturilor │ │ │ │ │
│primite │ 221 │ │ │ │
└─────────────────────────────────────────────────┴───────┴─────┴──────┴───────┘

┌──┐
│30│ -lei-
├──┴──────────────────────────────────────────────┬───────┬──────────┬─────────┐
│ │ Cod │30 iunie │30 iunie │
│III. NUMAR MEDIU DE SALARIAŢI │poziţie│an prece- │an curent│
│ │ │dent │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│ A │ B │ 1 │ 2 │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
│Numar mediu de salariaţi │ 301 │ │ │
└─────────────────────────────────────────────────┴───────┴──────────┴─────────┘
┌─────────────────────────────────────────────────┬───────┬────────────────────┐
│ IV. PLĂTI DE DOBÂNZI ŞI REDEVENŢE │ Cod │ Sume │
│ │poziţie│ - lei - │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────┤
│Venituri brute din dobânzi plãtite de persoanele │ │ │
│juridice române cãtre persoanele fizice │ │ │
│nerezidente din statele membre ale Uniunii │ │ │
│Europene, din care: │ 401 │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────┤
│ - impozitul datorat la bugetul de stat │ 402 │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────┤
│Venituri brute din dobânzi plãtite de persoanele │ │ │
│juridice române cãtre persoane juridice │ │ │
│afiliate*) nerezidente din statele membre ale │ │ │
│Uniunii Europene, din care: │ 403 │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────┤
│ - impozitul datorat la bugetul de stat │ 404 │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────┤
│Venituri din redevenţe plãtite de persoanele │ │ │
│juridice române cãtre persoane juridice afiliate │ │ │
│nerezidente din statele membre ale Uniunii │ │ │
│Europene, din care: │ 405 │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────┤
│ - impozitul datorat la bugetul de stat │ 406 │ │
└─────────────────────────────────────────────────┴───────┴────────────────────┘

┌────────────────────────────────────────────────┬───────┬────────────────────┐
│ V. TICHETE DE MASĂ │ Cod │ Sume │
│ │poziţie│ - lei - │
├────────────────────────────────────────────────┼───────┼────────────────────┤
│Contravaloarea tichetelor de masã │ 501 │ │
│acordate salariaţilor │ │ │
└────────────────────────────────────────────────┴───────┴────────────────────┘

┌────────────────────────────────────┬───────┬───────────────────────────────┐
│ │ │ Sume │
│ VI. CHELTUIELI DE INOVARE**) │ Cod │ - lei - │
│ │poziţie├─────────────┬─────────────────┤
│ │ │ 30 iunie │ 30 iunie │
│ │ │ an precedent│ an curent │
├────────────────────────────────────┼───────┼─────────────┼─────────────────┤
│ A │ B │ 1 │ 2 │
├────────────────────────────────────┼───────┼─────────────┼─────────────────┤
│ - cheltuieli de inovare finalizate │ 601 │ │ │
│ în cursul perioadei │ │ │ │
├────────────────────────────────────┼───────┼─────────────┼─────────────────┤
│ - cheltuieli de inovare în curs de │ 602 │ │ │
│ finalizare în cursul perioadei │ │ │ │
├────────────────────────────────────┼───────┼─────────────┼─────────────────┤
│ - cheltuieli de inovare abandonate │ 603 │ │ │
│ în cursul perioadei │ │ │ │
└────────────────────────────────────┴───────┴─────────────┴─────────────────┘


*) Pentru statutul de "persoane juridice afiliate" se vor avea în vedere prevederile <>art. 7 pct. 21 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
**) Cheltuielile de inovare se determinã potrivit Regulamentului Comisiei nr. 1.450/2004, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 267 din 14 august 2004.



Administrator, Întocmit
........................... .........................
(numele şi prenumele, semnãtura) (numele şi prenumele,
calitatea, semnãtura)

Ştampila unitãţii
Nr. de înregistrare
în organismul profesional
...........................

Raportãrile contabile semestriale sunt semnate de persoanele în drept, cuprinzând şi numele în clar ale acestora.
Calitatea persoanei care a întocmit raportãrile contabile se completeazã astfel:
- directorul economic, contabilul-şef sau altã persoanã împuternicitã sã îndeplineascã aceastã funcţie, potrivit legii;
- persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România.


CAP. IV
Controlul raportãrilor contabile semestriale ale instituţiilor de credit şi instituţiilor financiare nebancare

A. Corelaţii din cadrul formularelor de raportare contabilã semestrialã

A.1. Situaţia activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii (cod 10)
020 = 023 + 026
030 = 033 + 036
050 = 053 + 056
300 = 303 + 306
310 = 313 + 316
313 = 314 + 315
316 = 317 + 318
320 = 323 + 326
350 = 353 + 355 + 356
390 = 392 + 394 + 396 + 397 + 398 + 399
140 = 450
140 = 010 + 020 + 030 + 040 + 050 + 060 + 070 + 080 + 090 + 100 + 110 + 120 + 130
450 = 300 + 310 + 320 + 330 + 340 + 350 + 360 + 370 + 380 + 390 + 400 + 410 + 423 - 426 + 433 - 436 - 440

A.2. Contul de profit şi pierdere (cod 20)

030 = 033 + 035 + 037
080 = 083 + 087
153 = 010 - 020 + 030 + 040 - 050 ± 060 + 070 - 080 - 090 - 100 - 110 + 120 - 130 + 140, dacã (010 - 020 + 030 + 040 - 050 ± 060 + 070 - 080 - 090 - 100 - 110 + 120 - 130 + 140) ≥ 0
156 = - (010 - 020 + 030 + 040 - 050 ± 060 + 070 - 080 - 090 - 100 - 110 + 120 - 130 + 140), dacã (010 - 020 + 030 + 040 - 050 ± 060 + 070 - 080 - 090 - 100 - 110 + 120 - 130 + 140) < 0
183 = 160 - 170, dacã (160 - 170) ≥ 0
186 = - (160 - 170), dacã (160 - 170) < 0
213 = 190 - 200, dacã (190 - 200) ≥ 0
216 = - (190 - 200), dacã (190 - 200) < 0
243 = 213 - 216 - 220 - 230, dacã (213 - 216 - 220 - 230) ≥ 0
246 = - (213 - 216 - 220 - 230), dacã (213 - 216 - 220 - 230) < 0
243 - 246 = 213 - 216 - 220 - 230

A.3. Date informative (cod 30)

I. Date privind rezultatul înregistrat
Coloana 1
101 + 102 = 1
II. Date privind plãţile restante
Controlul orizontal
col. 1 = col. 2 + col. 3
Controlul vertical
Pentru fiecare dintre coloanele 1, 2 şi 3 se vor respecta urmãtoarele corelaţii:
201 = 202 + 206 + 212 + 213 + 214 + 215 + 216 + 221 + 222 + 227
202 = 203 + 204 + 205
206 = 207 + 208 + 209 + 210 + 211
216 = 217 + 218 + 219 + 220
222 = 223 + 224 + 225 + 226
B. Corelaţii dintre formularele de raportare contabilã semestrialã a instituţiilor de credit şi instituţiilor financiare nebancare


┌────────────────────┬──────────────────────┬──────────────────────┐
│Formular cod 10 │ Relaţia │ Formular cod 20 │
│coloana 2 │ │ coloana 2 │
│433 │ = │ 243 │
├────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│436 │ = │ 246 │
├────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│Formular cod 20 │ │ Formular cod 30 │
│coloana 2 │ │ coloana 2 │
│243 │ = │ 101 │
├────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│246 │ = │ 102 │
└────────────────────┴──────────────────────┴──────────────────────┘




CAP. V
Controlul raportãrilor contabile semestriale ale Fondului de garantare a depozitelor în sistemul bancar

A. Corelaţii din cadrul formularelor de raportare contabilã semestrialã

A.1. Situaţia activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii (cod 10)

020 = 023 + 026
040 = 043 + 046
300 = 303 + 306
303 = 304 + 305
306 = 307 + 308
310 = 313 + 316
313 = 314 + 315
316 = 317 + 318
320 = 323 + 326
360 = 361 + 363 + 365 + 367 + 369
090 = 420
090 = 010 + 020 + 030 + 040 + 050 + 060 + 070 + 080
420 = 300 + 310 + 320 + 330 + 340 + 350 + 360 + 370 + 380 +393 - 396 + 403 - 406 - 410

A.2. Contul de profit şi pierdere (cod 20)

070 = 073 + 077
143 = 010 - 020 + 030 - 040 ± 050 + 060 - 070 - 080 - 090 - 100 + 110 - 120 + 130, dacã (010 - 020 + 030 - 040 ± 050 + 060 - 070 - 080 - 090 - 100 + 110 - 120 + 130) ≥ 0
146 = - (010 - 020 + 030 - 040 ± 050 + 060 - 070 - 080 - 090 - 100 + 110 - 120 + 130), dacã (010 - 020 + 030 - 040 ± 050 + 060 - 070 - 080 - 090 - 100 + 110 - 120 + 130) < 0
173 = 150 - 160, dacã (150 - 160) ≥ 0
176 = - (150 - 160), dacã (150 - 160) < 0
203 = 180 - 190, dacã (180 - 190) ≥ 0
206 = - (180 - 190), dacã (180 - 190) < 0
223 = 203 - 206 - 210, dacã (203 - 206 - 210) ≥ 0
226 = - (203 - 206 - 210), dacã (203 - 206 - 210) < 0
223 - 226 = 203 - 206 - 210

A.3. Date informative (cod 30)

I. Date privind rezultatul înregistrat
Coloana 1
101 + 102 = 1
II. Date privind plãţile restante
Controlul orizontal
col. 1 = col. 2 + col. 3
Controlul vertical
Pentru fiecare dintre coloanele 1, 2 şi 3 se vor respecta urmãtoarele corelaţii:
201 = 202 + 206 + 212 + 213 + 214 + 215 + 216 + 221
202 = 203 + 204 + 205
206 = 207 + 208 + 209 + 210 + 211
216 = 217 + 218 + 219 + 220
B. Corelaţii dintre formularele de raportare contabilã semestrialã a Fondului de garantare a depozitelor în sistemul bancar



┌────────────────────┬──────────────────────┬──────────────────────┐
│Formular cod 10 │ Relaţia │ Formular cod 20 │
│coloana 2 │ │ coloana 2 │
│403 │ = │ 223 │
├────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│406 │ = │ 226 │
├────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│Formular cod 20 │ │ Formular cod 30 │
│coloana 2 │ │ coloana 2 │
│223 │ = │ 101 │
├────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────┤
│226 │ = │ 102 │
└────────────────────┴──────────────────────┴──────────────────────┘




CAP. VI

Nomenclator - Forme de proprietate


──────────────────────────────────────────────────────────────────────
Codul Denumirea
──────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 PROPRIETATE DE STAT

11 Regii autonome

12 Societãţi comerciale cu capital integral de stat

13 Alte unitãţi economice de stat netransformate în societãţi
comerciale sau regii autonome

14 Companii şi societãţi naţionale

20 PROPRIETATE MIXTĂ (cu capital de stat şi privat)
PROPRIETATE MIXTĂ (cu capital de stat - sub 50%)

21 Societãţi comerciale cu capital de stat autohton şi de stat
strãin
22 Societãţi comerciale cu capital de stat şi privat autohton
şi strãin
23 Societãţi comerciale cu capital de stat şi privat autohton

24 Societãţi comerciale cu capital de stat şi privat strãin
PROPRIETATE MIXTĂ (cu capital de stat - 50% şi peste
50%)

25 Societãţi comerciale cu capital de stat autohton şi de stat
strãin

26 Societãţi comerciale cu capital de stat şi privat autohton şi
strãin

27 Societãţi comerciale cu capital de stat şi privat autohton

28 Societãţi comerciale cu capital de stat şi privat strãin

30 PROPRIETATE INDIVIDUALĂ - PRIVATĂ
(cu capital: privat autohton, privat autohton şi strãin,
privat strãin, societãţi agricole)

31 Societãţi comerciale în nume colectiv

32 Societãţi comerciale în comanditã simplã

33 Societãţi comerciale în comanditã pe acţiuni

34 Societãţi comerciale pe acţiuni

35 Societãţi comerciale cu rãspundere limitatã

36 Societãţi agricole

37 Societãţi comerciale cu capital de stat, privatizate
în cursul anului de raportare

40 PROPRIETATE COOPERATISTĂ

41 Cooperative de consum

42 Cooperative meşteşugãreşti

43 Cooperative şi asociaţii agricole netransformate

44 Cooperative de credit

50 PROPRIETATE OBŞTEASCĂ

(societãţi comerciale aparţinând organizaţiilor şi
instituţiilor politice şi obşteşti)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────


-----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016