Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   REGULAMENT nr. 1 din 25 august 1950  pentru organizarea Loteriei Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

REGULAMENT nr. 1 din 25 august 1950 pentru organizarea Loteriei "Loto Saptamanal"

EMITENT: MINISTERUL FINANTELOR
PUBLICAT: BULETINUL OFICIAL nr. 72 din 28 august 1950
ART. 1
Loteria de Stat, organizeaza o loterie denumita " Loto Saptamanal" cu tragerea saptamanala pe tara si premii pe regiuni.
Participarea la "Loto Saptamanal" este asigurata oricui prin cumpararea unui bilet, emis de Loteria de Stat, care va avea imprimat urmatoarele:
- Stema R.P.R.
- Firma "Loteria de Stat", Intreprindere Economica de Stat
- Titlul " Loto Saptamanal".
- Seria, in litere.
- Numarul, in cifre.
- Semnatura directorului.
- Semnatura contabilului sef.
- Cuvintele: "Suma jucata" si "Data tragerii" si "Numere jucate".
- Litera "U" pe primul exemplar si litera "D" pe al doilea exemplar, scrise mare si vizibil, in dreapta, in coltul de sus.
- In partea de jos, biletele vor purta mentiunea ca sunt la purtator.
Vanzatorii sunt obligati sa scrie, sau sa imprime citet pe ambele exemplare ale biletelor numele lor si sediul unde au vandut biletul.
ART. 2
Vanzarea biletelor de "Loto saptamanal", se face pe regiuni, prin sucursale si agentii ale Loteriei de Stat, debite C.A.M., institutii, intreprinderi de Stat si cooperative, sau oricare alti vanzatori autorizati de Loteria de Stat.
ART. 3
Pretul unui bilet de Loto saptamanal, este de 20 lei, pentru fiecare formatie de 3 numere jucate.
ART. 4
Toti cei autorizati a vinde bilete de Loto saptamanal, vor primi de la sucursala Loteriei de Stat de care depinde sediul lor, prin sucursalele C.E.C., carnete de Loto, fiecare bilet fiind in dublu exemplar.
carnetele vor purta pe coperta seria, in litere si primul si ultimul numar in cifre.
ART. 5
La cererea jucatorului, vanzatorii vor completa personal, pe bilet, numerele indicate de jucatori si data tragerii, punand o coala de indigo, indoita astfel, pentru ca tot ce scrie, sa se imprime concomitent, pe unicat, pe verso unicatului si pe duplicat.
In nici un caz, vanzatorii nu vor ingadui jucatorilor sa-si completeze singuri biletele sub sanctiunea ridicarii autorizatiei de vanzare sau aplicarii unei pedepse administrative, cand este vorba de un salariat al Loteriei.
ART. 6
Nu este ingaduit, in completarea biletului nici o stersatura si nici o modificare.
In caz de greseli facute de vanzatori la completarea biletului, sau d greseli de tipar, vanzatorii sunt obligati sa anuleze biletul, concomitent pe ambele exemplare si pe verso unicatului, prin doua linii trase in diagonala, crucis, peste bilet.
ART. 7
Vanzatorii vor da contra cost jucatorilor, exemplarul de bilet, care poarta litera "D" in dreapta, in carnet ramanand unicatul biletului.
Nerespectarea acestor dispozitiuni, vor fi sanctionate potrivit art. 40 din prezentul regulament.
ART. 8
Jucatorul este obligat, pe propria sa raspundere, sa observe, ca biletul ce i se elibereaza, sa fie conform cu normele de mai sus.
Orice reclamatii posterioare eliberarii biletului nu vor mai fi luate in consideratie, sub nici un motiv.
ART. 9
Vanzarea se inchide la sfarsitul zilei din ajunul tragerii.
In cazuri speciale Loteria de Stat poate aproba ca si in ziua tragerii, vanzarea sa se faca pana la o ora, ce se va stabili si anunta din timp.
Depunerea unicatelor si decontarea sumelor rezultate din vanzare.
ART. 10
In dimineata zilei fixate pentru tragere, cel mai tarziu pana la ora 11, sau alta ora in cazul vanzarilor din alineatul II al art. precedent, toti vanzatorii vor depune la sediul sucursalei C.E.C., in raza caruia se gaseste sediul lor, carnetele din care au vandut sau au anulat bilete.
Carnetele vor fi insirate de vanzatori pe sfori sau sarme (codite) si vor fi insotite de un borderou tip, in trei exemplare.
Borderourile vor cuprinde seriile si numerele biletelor vandute, sau anulate si sumele realizate, randuite in ordine crescanda a numerelor inscrise pe carnet si pe categorii de valori.
ART. 11
In acelasi timp vanzatorii vor depune la sucursalele sau agentiile C.E.C., in contul sucursalei Loteriei de care depind, sumele realizate din vanzarea biletelor de Loto saptamanal, conform borderourilor verificate si vizate de sucursala si in raport cu valoarea biletelor inscrise in borderou si insirate pe codita.
Decontarea sumelor realizate din vanzarea biletelor, se va face de catre unitatile de vanzare, saptamanal si anume, in ziua tragerii, intre orele 7 si 11 si in cazul vanzarilor de la art. 9, alin. 2, cel mai tarziu la ora 14.
In aceasta zi, unitatile de vanzarea le Loteriei de Stat, vor prezenta directorului sucursalei C.E.C. sau contabilului sef, borderourile de vanzare a biletelor, intocmite in triplu exemplar, prevazute cu semnatura responsabilului si stampila unitatii de vanzare respective si unicatele biletelor vandute, insirate pe o sfoara sau sarma (codita), aranjate in ordinea crescanda a numerelor inscrise pe bilete.
In conditia unei unitati de desfacere, biletele vandute de agenti, trebuiesc sa fie separate prin cartonase sau bucati de hartie alba, pe care se inscriu numele agentilor in subordine.
Exactitatea inscrierii in borderou a biletelor vandute, insirarea lor pe sfoara sau sarma si exactitatea sumei totala rezultata din vanzare, ramane in sarcina responsabililor unitatilor de vanzare, care sunt direct raspunzator fata de Loteria de Stat si jucatorii Loteriei "Loto saptamanal".
Vanzatorii au dreptul sa retina remiza cuvenita si stabilita de Loteria de Stat. Pana la stabilirea unor noi cote de remiza, raman in vigoare actualele cote.
ART. 12
Directorul sucursalei C.E.C. sau contabilul sef, primeste borderoul de vanzare a biletelor, completat de unitatile de vanzare ale Loteriei si verifica:
- Daca suma totala a fost bine stabilita;
- Daca suma trecuta in buletinele de combinatii multiple a fost bine calculata cu combinatiile respective si trecuta corect in borderou;
- Daca remiza cuvenita si retinuta de unitatile de vanzare a fost calculata conform normelor stabilite de Loteria de Stat;
- Daca biletele insirate pe codita, corespund cu cele inscrise in borderouri;
- Daca impozitul de 3%, pentru prestatii de serviciu calculat asupra remizei brute, a fost bine calculat;
- Daca impozitul de 22%, asupra remizei cuvenita unitatii de vanzare, a fost calculat corect; acest impozit se calculeaza asupra sumei rezultata dupa scaderea impozitului de 3% din remiza bruta;
- Daca s-a calculat garantia de 1% asupra remizei brute conform <>Deciziei Ministerului Finantelor nr. 399 din 1950 , publicata in Buletinul Oficial nr. 48 din 31 Mai 1950.
Retine coditele unicatele biletelor, pe care apoi le prezinta comisiei care stabileste vanzarea biletelor.
ART. 13
Dupa verificare, responsabilul unitatii de vanzare a Loteriei de Stat, se prezinta cu borderourile vizate la casier si depune suma stabilita de directorul sau contabilul sef al sucursalei C.E.C.
Casierul incaseaza suma inscrisa in borderou, semneaza de primirea sumei si aplica stampila de zi pe cele trei exemplare, eliberand un exemplar prezentatorului.
ART. 14
In cazul in care o unitate de vanzare a Loteriei de Stat, se gaseste in alta localitate decat acea in care se gaseste sucursala C.E.C. si in imposibilitate sa se deplaseze la aceasta sucursala, pentru depunerea sumelor incasate pe biletele de Loto saptamanal, va face aceasta depunere la sucursalele sau agentiile C.E.C. din acea localitate sau din localitatea cea mai apropiata in contul deschis in scriptele sucursalei C.E.C., pentru sucursala Loteriei de Stat de care depinde unitatea de vanzare respectiva.
Unicatele biletelor vandute si chitanta de depunere a sumei, vor fi expediate la sucursala C.E.C. in timp util, pentru a fi luate in considerare de comisia de stabilire a vanzarii, pe raspunderea personala a organului de vanzare al Loteriei de Stat.
Sucursala C.E.C. se va ingriji insa, ca toate unitatile de vanzare, pedinte de sucursala Loteriei de Stat a carei gestiune o tine, sa cunoasca numarul de cont, al sucursalei Loteriei de Stat deschis in scriptele sale.
ART. 15
La primirea borderourilor de decontare si a coditelor cu carnetele unicate ale biletelor vandute de la unitatile de vanzare ale Loteriei, care au facut de contarea conform celor specificate la art.14, sucursala C.E.C., se va convinge mai intai daca sunt insotite de chitanta de depunere a sumei si daca valoarea acesteia, reprezinta in intregime contravaloarea neta a biletelor unicate, trimise si inscrise in borderou.
In cazul cand biletele unicate, nu sunt insotite de chitanta de depunere a sumei, sau suma depusa nu reprezinta in intregime contravaloarea neta a biletelor vandute si inscrise in borderou, acestea vor fi trecute in procesul-verbal de stabilire a vanzarii, separat si daca pana la stabilirea biletelor castigatoare, nu va fi, primit, confirmarea de depunere a intregii sume va inconstiinta Directia Sucursalei Loteriei de Stat pentru luarea de masuri.
ART. 16
Directorul Sucursalei Loteriei de Stat se va ingriji sa intruneasca in ziua tragerii, in timp util, la sucursala C.E.C., o comisie compusa din urmatoarele persoane:
- un procuror, ca presedinte;
- un delegat al Sectiei Financiare din Sfatul Popular Local;
- directorul Sucursalei C.E.C., care a difuzat biletele;
- directorul Sucursalei Loteriei de Stat, care este de drept membru al acestei comisii;
- un functionar al sucursalei C.E.C. ca secretar.
ART. 17
Atributiunile acestei comisiuni inainte de tragere sunt:
- Verifica biletele vandute si insirate pe codita;
- Fixeaza la capetele sforilor sau sarmelor cate un cartonas de 6 pe 10 din comuna; pe care semneaza toti membrii comisiei.
- Sigileaza capetele sforilor sau sarmelor pe aceste cartonase.
- Transporta coditele cu unicatele biletelor vandute si un exemplar din borderouri, la Parchet, unde se vor depozita sub sigiliu. In cazul cand comisia va gasi de cuviinta ca acestea se pot pastra sub sigiliu si la sucursala C.E.C., atunci sucursala Loteriei de Stat va pune la dispozitia sucursalei C.E.C. o ladita in care vor fi introduse coditele.
- Aceasta ladita va fi incuiata ci 2 lacate si sigilata. Cheia de la un lacat va fi pastrata la Parchet si cheia de la celalalt lacat va fi pastrata de directorul sucursalei Loteriei de Stat.
- Stabileste suma totala realizata din vanzari si repartizeaza cota respectiva din aceasta vanzare, pentru premii.
- Stabileste cota cuvenita fiecarei categorii de premii.
- Toate aceste operatiuni vor fi consemnate intr-un proces-verbal intocmit in trei exemplare care vor fi semnate de toti membrii comisiei, aplicandu-se pe fiecare exemplar in parte si sigiliul Parchetului.
ART. 18
In timp util, comisia va incepe lucrarile pentru verificarea si stabilirea sumelor realizate din vanzarea biletelor, operatiune care trebuie sa fie terminata cu cel putin o ora inainte de inceperea tragerei.
Dupa incheierea procesului-verbal de stabilire a vanzarii nu se mai primesc spre decontare borderouri de vanzare a biletelor Loto saptamanal, insa sumele se primesc si se consemneaza, sub recipisa, pe seama Loteriei de Stat.
Totusi, in cazuri cu totul exceptionale si numai inainte de inceperea tragerei, comisia va putea aprecia de la caz la caz, asupra primirii borderourilor de decontare si a unicatelor, in care situatie organul de vanzare este obligat sa suporte eventualele cheltuieli necesitate de o noua intrunire a comisiei.

Dispozitiuni privitoare la tragere
ART. 19
Tragerea are loc la Bucuresti in fiecare Luni. Directia Loteriei poate fixa pentru tragere si alta localitate. In acest caz locul si data tragerii vor fi din timp anuntate, pe cale de publicitate.
Tragerile sunt publice si vor avea loc saptamanal sub conducerea unei comisiuni.
ART. 20
Comisia pentru supravegherea si conducerea tragerei se compune in mod obligatoriu din:
- Un delegat din partea ministerului Finantelor, ca presedinte;
- Un procuror din Parchetul Tribunalului local;
- Un reprezentant al Sfatului Popular din orasul unde se efectueaza tragerea;
- Un functionar al Loteriei de Stat, ca secretar delegat in ziua tragerii.
In afara de acestia, Loteria de Stat va putea aprecia si completa comisia si cu alti membri.
ART. 21
Mecanismul tragerii, consta in extragerea consecutiva, a 12 bile, dintr-o urna, in care se vor fi introdus in prealabil, 90 de bile, purtant gravat in interior cate un numar de la 1-90.
Dupa extragerea primelor 5 bile din urna, se vor anunta si afisa. Formatiunile de 3 numere cuprinse in aceste numere sunt castigatoare la categoria I-a.
Dupa extragerea ultimelor 7 bile din urna, se vor anunta si afisa. Formatiile de 3 numere, cu cifra cuprinse de aceste numere, sunt castigatoare ala categoria a II-a.
Se va anunta apoi ca formatiunile de 3 numere cuprinse in cele 12 numere, din cele 12 bile extrase din urna, indiferent de ordinea extragerii sunt castigatoare la categoria a III-a.
ART. 22
Atributiunile comisiei, sunt:
- Verificarea urnei si bilelor numerotate;
- Introducerea bilelor in urna;
- Efectuarea tragerii;
- Anuntarea si afisarea primelor 5 numere, extrase din urna, pentru premiile de categoria I-a;
- Anuntarea si afisarea ultimelor 7 numere, extrase din urna, pentru premiile de categoria a-II-a;
- Anuntarea tuturor celor 12 numere extrase din urna, pentru premiile din categoria a-III-a;
- Intocmeste procesul-verbal cuprinzand toate operatiunile efectuate, care va fi semnat de toti membrii comisiei.
Pe acest proces-verbal care se va intocmi in trei exemplare, se va aplica pe fiecare exemplar in parte si sigiliul Parchetului.
ART. 23
Numerele iesite din urna, vor fi afisate la toate sucursalele, agentiile si la toate sediile de vanzare de bilete "Loto saptamanal", si vor fi publicate.
ART. 24
Jucatorii care au scrisa, pe biletul lor o combinatie de 3 numere, cuprinse in primele 5 numere extrase din urna, au dreptul la un castig din categoria a-I-a.
Jucatorii care au scrisa, pe biletul lor o combinatie de 3 numere cuprinse in ultimele 7 numere, extrase din urna, au dreptul la un premiu de categoria a-II-a.
Jucatorii care au scrisa pe biletul lor, o combinatie, de 3 cifre cuprinse in toate cele 12 numere extrase din urna, au drept la un castig de categoria a-III-a.
Combinatiile indreptatite la una din primele 2 categorii de premii, nu pot fi considerate indreptatite si la categoria a-III-a de premii.
Prin combinatie de trei numere in toate dispozitiunile legale privitoare la Loto saptamanal, se intelege asezarea pe un singur rand orizontal pe un bilet de Loto, a trei numere diferite.
ART. 25
Jucatorii care constata ca sunt castigatori sunt obligati sa depuna pentru viza la sucursalele si agentiile C.E.C. de care depinde organele de vanzare, in provincie, iar in Bucuresti la sucursala Loteriei de Stat, biletele cu castiguri de categoria I-a si a II-a, iar cele de categoria a-III-a, se pot depune la oricare din sediile proprii, de care depinde vanzatorul de unde a cumparat biletul, cel mai tarziu pana Sambata urmatoare tragerii, mai inainte de orele 13.
Biletele castigatoare vor putea fi depuse si la sucursalele si agentiile C.E.C., din alta localitate decat unde se afla sediul sucursalei Loteriei de Stat. In acest caz, seria, numarul, data si formatiunea celor teri numere scrise vor fi comunicate telefonic la sucursala C.E.C. din localitatea unde se afla sucursala Loteriei de Stat, de care depinde unitatea de vanzare, care a vandut biletul castigator, cel mai tarziu pana Sambata la orele 13.
Comunicarea telefonica se face pe cheltuiala castigatorului.
Jucatorii vor primi in schimbul biletului duplicat depus, o adeverinta-chitanta, cuprinzand seria si numarul biletului duplicat predat, combinatia jucata, semnatura functionarului sucursalei sau agentiei C.E.C., iar in Bucuresti, semnatura functionarului sucursalei Loteriei sau a responsabilului sediului respectiv, si stampila, toate aceste date trebuind a fi completate numai in momentul predarii adeverintei-chitanta.
Neprezentarea biletelor castigatoare in termenul prevazut mai sus, atrage dupa sine sanctiunile prevazute la art. 24.
ART. 26
Biletele primite se vor pastra la sucursala C.E.C. sau la Sucursala Loteriei de Stat pana Sambata la orele 13, cand se va intruni din nou comisia prevazuta la art. 16.
Verificarea si stabilirea biletelor castigatoare.
ART. 27
In sambata urmatoare tragerii dupa orele 15, comisiunea prevazuta la art. 16, cu prezenta obligatorie a tuturor membrilor, va proceda la desigilarea si deschiderea laditelor cu biletele unicat.
Procurorul, presedinte al comisiei, personal va extrage de pe sfoara sau sarma unicatele biletelor corespunzatoare prin serie si numar cu duplicatele depuse de jucatori, in termenul prevazut de art. 25.
Comisia va controla prin comparatie, duplicatele depuse de participanti, in termenul stabilit prin art. 25, cu unicatele extrase din carnetele insiruite pe codite; va consemna intr-un proces-verbal, in afara de toate operatiunile efectuate, seriile, numerele de ordine si combinatiile cuprinse pe biletele verificate si va viza aceste bilete prin semnaturile tuturor membrilor comisiunii.
Biletele duplicate, prezentate la viza si care se va constata ca sunt false, vor fi anulate si mentionate in procesul-verbal.
Comisiunea va stabili apoi castigurile ce se cuvin fiecarei combinatii, conform dispozitiunilor de mai jos.
Pentru toate aceste operatiuni, comisia va incheia un proces-verbal in triplu exemplar, aplicandu-se pe fiecare exemplar in parte si stampila Parchetului.
ART. 28
Premiile se stabilesc inainte de tragere de comisiunile prevazute la art.16, astfel:
- 50% din suma realizata din vanzare la sucursala respectiva, se imparte in 3 categorii de premii in urmatoarea proportie:
- 25% la categoria I-a;
- 30% " " a II-a;
- 45% " " a-II-a;
restul de 50% din suma realizata de sucursala respectiva prin vanzarea biletelor de Loto saptamanal, revine Loteriei de Stat.
- Cota premiilor din categoria a-I-a, se imparte in mod egal, intre toate combinatiile de cate 3 numere, cuprinse in primele 5 numere extrase din urna si scrise pe bilete de Loto saptamanal, ale caror duplicate au fost depuse in termen pentru verificare si declarate indreptatite la castig conform art. 27.
- Cota premiilor din categoria a II-a, se imparte in mod egal la toate combinatiile cuprinse in ultimele sapte numere extrase din urna si scrise pe bilete de Loto saptamanal, care indeplinesc conditiunile de mai sus.
- Cota premiilor din categoria a II-a, se imparte in mod egal, la toate combinatiile de cate trei numere cuprinse in cele 12 numere extrase din urna si scrise pe biletele de Loto saptamanal, care indeplinesc conditiunile de mai sus.
ART. 29
Daca la una sau mai multe trageri nu se va prezenta inlauntrul termenului prevazut de art.25, nici o de cate trei numere castigatoare, pentru oricare din categoriile de premii, cota cuvenita categoriei de premii, lipsite de combinatii castigatoare, se va adauga, la cota cuvenita categoriei corespunzatoare din saptamana urmatoare, in proportie de 95%.
ART. 30
Diferenta de 5% din premiile inchise si care au fost reportate, se va face venit in bugetul Loteriei de Stat, pentru a acoperi:
- Plata castigurilor omise de comisie de a fi incadrate in procesul-verbal de repartitie.
- Plata castigurilor incadrate eronat la o alta categorie mai mica.
- Plata castigurilor neprezentate in termen din cauza de forta majora, bine dovedita.
Plata castigurilor
ART. 31
Plata castigurilor se va face dupa urmatoarele criterii:
A. Plata in localitatea de resedinta se va efectua de catre organele C.E.C.- ului si la sediile Loteriei de Stat.
B. Plata castigurilor in localitatile neresedinte, se va face in felul urmator:
Biletul castigator va fi prezentat la agentiile si sucursalele C.E.C. care vor emite adeverinta-chitanta si vor primi in pastrare biletul duplicat.
Toate datele necesare: seria, numarul, data si formatiile castigatoare, vor fi comunicate telefonic la sucursala C.E.C., unde se afla sucursala Loteriei de Stat, de care depinde unitatea de vanzare, care a vandut biletul castigator.
- Comunicarea telefonica se va face pe cheltuiala castigatorului biletului.
Nota telefonica va tine loc de bilet duplicat si va servi la identificarea, controlarea si scoaterea unicatelor de pe codita.
Dupa confruntarea unicatelor comunicate telefonic, si stabilirea castigurilor de catre comisiune, sucursala C.E.C. va comunica in scris valabilitatea duplicatului aflat in pastrare la agentia sau sucursala C.E.C., care a eliberat adeverinta-chitanta, in adresa mentionandu-se seria, numarul, data si combinatia castigatoare, precum si valoarea castigului cuvenit biletului duplicat.
La primirea acestei confirmari, sucursala sau agentia C.E.C. va proceda la o reconfruntare a datelor cuprinse in duplicat cu cele din scrisoarea de confirmare.
ART. 32
Plata se va face numai contra predarii adeverinte-chitanta, care va servi si de chitanta de primire a castigului, prin semnatura, pusa pe verso adeverintei-chitanta, de catre primitorul castigului.
Casierul platitor este obligat sa legitimeze persoana careia ii face plata si sa noteze numele, pronumele, domiciliul si actul de legitimatie al acestei persoane.
ART. 33
Jucatorii care au depus in termenul prevazut de art. 25, de mai sus, biletele duplicate pentru vaza, sunt obligati sa se prezinte la plata in termen de cel mult 15 zile libere de la data tragerii, prezentand adeverinta-chitanta primita la depunerea biletului castigator pentru viza.
In cazul cand castigatorul nu se va putea prezenta pentru incasarea castigului, in termenul fixat in alineatul precedent si invoca un caz de forta majora, Loteria de Stat va putea aprecia si dispune efectuarea platii castigului, daca se face dovezi temeinice, a cazului de forta majora invocata si cererea este facuta in termen de 30 zile de la incetarea cazului de forta majora.
Dispozitiuni generale
ART. 34
Atat biletele de Loto saptamanal, cat si adeverintele-chitante ce se elibereaza contra biletelor duplicate depuse spre verificare, sunt la purtator, in sensul, ca Loteria de Stat nu are nici o obligatie sa cerceteze provenienta acestor acte in mainile prezentatorului.
Cazurile de retinere frauduloasa a acestor acte, vor fi stabilite, de cei interesati, in justitie, Loteria de Stat neputand fi citata in aceste procese.
Reclamatiile de furt, pierdere sau distrugere a biletelor duplicate, nu vor fi luate in consideratie.
Plata castigului nu va putea fi oprita decat in baza unui ordin judecatoresc, in care caz suma se va consemna.
Plata sumei consemnate se va face numai in baza unei hotarari judecatoresti definitive.
ART. 35
Secretul jocului este garantat, in sensul, ca numai cu consimtamantul jucatorului respectiv se va putea da publicitatii numele si pronumele sau si eventual fotografia.
ART. 36
Toate procesele-verbale dresate de comisiile prevazute in acest regulament, sunt definitive, ele neputand fi atacat pe nici o cale administrativa sau judecatoreasca.
ART. 37
Membrii comisiilor prevazute in acest regulament, vor primi indemnizatiile stabilite prin normele legale in vigoare.
Gestionarea biletelor si operatiunilor de incasari si plati, se efectueaza de organele C.E.C. in baza convetiei incheiata cu aceasta.
Decaderi si sanctiuni
ART. 38
Biletele de Loto saptamanal, care vor cuprinde stersaturi, corecturi, numere nedeslusite, care nu vor putea fi identificate din oricare alta cauza, sau nu vor cuprinde vreuna din mentiunile prevazute de art. 1, vor fi considerate nule si vor fi vizate ca atare de procurorul presedinte al comisiei locale de verificare.
ART. 39
Toti cei, ce vor vinde bilete de Loto saptamanal, fara o prealabila autorizatie din partea Loteriei de Stat, sau a sucursalelor sale, vor fi urmariti si sanctionati conform <>art. 2, lit. a, din Decretul nr. 183 din 1949 , pentru sanctionarea infractiunilor economice.
ART. 40
Vanzatorii autorizati, care nu vor respecta dispozitiunile acestui regulament, vor fi sanctionati de Loteria de Stat, cu avertisment scris, amenda sau retragerea autorizatiei de vanzare.
In afara de aceste sanctiuni administrative, vanzatorii vor raspunde integral, din punct de vedere civil, pentru eventualele daune cauzate, prin nerespectarea acestor dispozitiuni, fie fata de Loteria de Stat, fie fata de Jucatorii la "Loteria Loto saptamanal".
Ei vor putea deasemenea, in caz de rea credinta, sa fie urmariti si sanctionati conform <>art. 2, lit. a, din Decretul nr. 183 din 1949 , pentru sanctionarea infractiunilor economice.
ART. 41
Vanzatorii care vor pierde sau carora li se va fura, unul sau mai multe carnete cu bilete de Loto Saptamanal, sunt obligati sa incunostiinteze imediat sucursala de care depind, directorul sucursalei avand obligatia in aceste situatii sa ia masurile necesare pentru ca numerele cuprinse in acele carnete sa fie anulate de comisia prevazuta la art. 16.
Contravaloarea acestor carnete sau bilete va fi imputata gestionarului respectiv, acesta fiind obligat sa plateasca, deindata si castigurile iesite din aceste bilete.
In caz de regidiva, gestionarul va fi inlaturat.
ART. 42
Salariatii intreprinderii, vanzatorii sau orice alte organe gestionare, care nu vor deconta valoarea biletelor de Loto saptamanal, conform dispozitiunilor regulamentare, vor fi urmariti si sanctionati conform art. 236 Cod penal.
ART. 43
Nerespectarea acestor dispozitiuni de catre functionarii Loteriei de Stat si de membrii comisiilor prevazute in regulamant, se va urmari si sanctiona conform art. 242 Cod penal.
ART. 44
Toti cei care vor savarsi manopere frauduloase de orice natura, in scopul de a determina plata unor castiguri necuvenite, vor fi sanctionati conform <>art. 2 din Decretul nr. 183 din 1949 .
ART. 45
Neprezentarea si nedepunerea pentru viza a biletelor duplicate castigatoare, in termenul si conditiunile prevazute la art. 25 de mai sus, atrage anularea acestor bilete, premiile respective impartindu-se numai intre biletele duplicate prezentate in termenul legal.
ART. 46
Neprezentarea jucatorilor castigatori in termenul prevazut de art. 33 de mai sus, pentru plata castigului, atrage anularea castigului in favoarea Loteriei de Stat.
Dispozitiuni finale
ART. 47
Prezentul regulament s-a intocmit in baza dispozitiunilor art. 9 din Decizia Ministerului Finantelor nr. 470, publicata in Buletinul Oficial nr. 55 din 28 iunie 1950.
ART. 48
Orice dispozitiuni contrare prezentului regulament, se abroga.
ART. 49
Prezentul regulament intra in vigoare cu incepere de 29 August 1950.

Directorul Loteriei de Stat,
Ion Radulescu

------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016