Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   REGULAMENT nr. 1 din 23 ianuarie 2008  privind transformarea institutiilor financiare in institutii de credit    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

REGULAMENT nr. 1 din 23 ianuarie 2008 privind transformarea institutiilor financiare in institutii de credit

EMITENT: BANCA NATIONALA A ROMANIEI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 70 din 30 ianuarie 2008

Având în vedere prevederile <>art. 97, 99, 100 şi 420 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 99/2006 privind instituţiile de credit şi adecvarea capitalului, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 227/2007 ,
în temeiul dispoziţiilor art. 25 alin. (2) lit. a) şi ale <>art. 48 alin. (1) din Legea nr. 312/2004 privind Statutul Bãncii Naţionale a României,

Banca Naţionalã a României emite prezentul regulament.

CAP. I
Dispoziţii generale

ART. 1
Instituţiile financiare, persoane juridice române, reglementate sau supravegheate de o autoritate competentã, se pot transforma în oricare categorie de instituţie de credit prevãzutã la <>art. 3 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 99/2006 privind instituţiile de credit şi adecvarea capitalului, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 227/2007 , cu respectarea tuturor cerinţelor generale şi specifice de autorizare aplicabile respectivei categorii de instituţie de credit, prevãzute de <>Regulamentul Bãncii Naţionale a României nr. 11/2007 privind autorizarea instituţiilor de credit, persoane juridice române, şi a sucursalelor din România ale instituţiilor de credit din state terţe.
ART. 2
(1) Procesul transformãrii unei instituţii financiare în instituţie de credit cuprinde douã etape:
a) aprobarea transformãrii instituţiei financiare în instituţie de credit;
b) autorizarea funcţionãrii instituţiei de credit rezultate.
(2) Banca Naţionalã a României decide cu privire la o cerere de aprobare a transformãrii unei instituţii financiare în instituţie de credit în termen de cel mult 4 luni de la primirea cererii şi a tuturor documentelor prevãzute la art. 7, în sensul aprobãrii transformãrii sau al respingerii cererii, şi comunicã în scris solicitantului hotãrârea sa.
(3) În vederea obţinerii autorizaţiei de funcţionare de cãtre instituţia de credit rezultatã în urma procesului de transformare a instituţiei financiare, solicitantul este obligat ca, în termen de maximum douã luni de la comunicarea aprobãrii transformãrii în instituţie de credit, sã întreprindã demersurile necesare în vederea îndeplinirii tuturor cerinţelor operaţionale prevãzute de lege şi reglementãri pentru categoria de instituţie de credit rezultatã, sã îndeplineascã formalitãţile pentru înscrierea în registrul comerţului a menţiunilor corespunzãtoare transformãrii şi sã prezinte Bãncii Naţionale a României documentele prevãzute la art. 11.
(4) Banca Naţionalã a României decide cu privire la autorizarea funcţionãrii instituţiei de credit rezultate în termen de cel mult 4 luni de la data primirii tuturor documentelor prevãzute la art. 11.
(5) Banca Naţionalã a României poate sã solicite orice documente şi informaţii suplimentare, inclusiv prin realizarea unor interviuri profesionale cu persoanele nominalizate sã exercite responsabilitãţi de administrare şi/sau de conducere, iar titularii cererii de autorizare pot sã prezinte, din proprie iniţiativã, orice informaţii şi documente considerate de aceştia necesare în susţinerea cererii.
(6) Actele înregistrate la Banca Naţionalã a României începând cu ziua care precedã intervalul de 30 de zile anterior datei încheierii termenelor în care Banca Naţionalã a României trebuie sã se pronunţe, în conformitate cu prevederile alin. (2) şi (4), nu vor fi luate în considerare la analizarea acestor cereri şi vor putea fi restituite titularilor cererilor.
ART. 3
În cazul respingerii unei cereri de aprobare a transformãrii, hotãrârea Bãncii Naţionale a României va cuprinde şi motivele care au stat la baza acesteia.
ART. 4
(1) Aprobarea transformãrii unei instituţii financiare în instituţie de credit nu garanteazã obţinerea autorizaţiei de funcţionare de cãtre instituţia de credit rezultatã, aceasta indicând doar permisiunea datã solicitantului de a demara procesul de transformare în instituţie de credit, cu respectarea dispoziţiilor legale aplicabile respectivei categorii de instituţie de credit şi în conformitate cu modalitãţile prevãzute în documentaţia prezentatã.
(2) Apariţia unor modificãri faţã de condiţiile în care a fost acordatã aprobarea de transformare unei instituţiei financiare va determina o nouã evaluare din partea Bãncii Naţionale a României în etapa de autorizare a funcţionãrii, putând atrage revocarea hotãrârii de aprobare a transformãrii, în cazul în care aceste modificãri sunt contrare prevederilor legale sau prezentului regulament.
(3) Autorizaţia de funcţionare a instituţiei de credit rezultate va fi însoţitã de aprobãrile şi confirmãrile prevãzute la art. 3 alin. (4) şi, dupã caz, de cele prevãzute la art. 42 alin. (1) sau la <>art. 56 din Regulamentul Bãncii Naţionale a României nr. 11/2007 .
(4) Neacordarea autorizaţiei de funcţionare atrage revocarea aprobãrii transformãrii.

CAP. II
Aprobarea transformãrii instituţiei financiare în instituţie de credit

ART. 5
Capitalul social al instituţiei financiare care solicitã aprobarea transformãrii în instituţie de credit trebuie sã fie constituit numai din vãrsãminte în numerar, în conformitate cu prevederile <>art. 12 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 99/2006 , aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 227/2007 .
ART. 6
(1) Rata riscului de credit aferent portofoliului instituţiei financiare care solicitã aprobarea transformãrii în instituţie de credit, calculatã ca raport între expunerea neajustatã, aferentã creditelor şi dobânzilor clasificate în categoriile îndoielnic şi pierdere şi total credite şi dobânzi clasificate, calculate potrivit art. 8 alin. (3), exclusiv elemente în afara bilanţului, nu trebuie sã se situeze, în fiecare dintre ultimele 4 trimestre anterioare datei depunerii cererii, peste media anualã a sistemului bancar românesc calculatã şi publicatã de Banca Naţionalã a României.
(2) Instituţiile financiare nebancare care, la data depunerii cererii de aprobare a transformãrii în instituţie de credit, sunt înscrise de mai puţin de un an în registrele ţinute de Banca Naţionalã a României în conformitate cu <>Ordonanţa Guvernului nr. 28/2006 privind reglementarea unor mãsuri financiar-fiscale, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 266/2006 , vor îndeplini cerinţa menţionatã la alin. (1) începând cu data înscrierii în registrele respective.
ART. 7
(1) În vederea obţinerii aprobãrii transformãrii în instituţie de credit, instituţia financiarã trebuie sã prezinte Bãncii Naţionale a României o cerere de aprobare a transformãrii, potrivit modelului prevãzut în anexã, însoţitã de documentaţia prevãzutã de <>Regulamentul Bãncii Naţionale a României nr. 11/2007 pentru aprobarea constituirii categoriei de instituţie de credit în care urmeazã sã se transforme instituţia financiarã solicitantã, precum şi de situaţiile financiare întocmite, la nivel individual şi, dupã caz, la nivel consolidat, pentru sfârşitul trimestrului precedent datei depunerii cererii, semnate de reprezentanţii legali şi auditate fãrã rezerve de cãtre un auditor financiar.
(2) Situaţiile financiare prevãzute la alin. (1) vor fi întocmite în scopul susţinerii cererii de autorizare şi cu respectarea dispoziţiilor legale aplicabile instituţiilor de credit în vigoare la data depunerii cererii de aprobare a transformãrii.
(3) Auditorul financiar prevãzut la alin. (1) trebuie sã aibã experienţã relevantã în domeniul auditãrii situaţiilor financiare ale instituţiilor de credit.
ART. 8
(1) Planul de activitate va fi întocmit potrivit prevederilor <>Regulamentului Bãncii Naţionale a României nr. 11/2007 şi cu respectarea dispoziţiilor de mai jos.
(2) Planul de activitate va cuprinde şi urmãtoarele informaţii:
a) situaţia curentã a instituţiei financiare solicitante, referitor la dimensiunea şi structura clientelei, tipul activitãţilor desfãşurate şi produsele oferite, structura organizatoricã şi de personal, inclusiv prezentarea sediilor secundare, descrierea sistemului informatic utilizat pentru evidenţa şi prelucrarea datelor şi pentru generarea rapoartelor prevãzute de lege, costurile salariale şi de funcţionare, sursele de finanţare utilizate, rentabilitatea economicã şi rentabilitatea financiarã, prezentarea detaliatã şi în evoluţie a surselor de constituire a capitalului social, precum şi numãrul acţiunilor deţinute de cãtre fiecare acţionar;
b) nivelul provizioanelor specifice de risc de credit înregistrate în evidenţa contabilã la sfârşitul ultimelor 4 trimestre anterioare datei depunerii cererii, calculate potrivit reglementãrilor aplicabile instituţiilor financiare nebancare;
c) situaţiile clasificãrii creditelor şi plasamentelor aflate în portofoliu şi a necesarului de provizioane specifice de risc de credit la sfârşitul ultimelor 4 trimestre anterioare datei depunerii cererii, însoţite de normele interne menţionate la alin. (3);
d) situaţia activelor şi pasivelor bilanţiere clasificate pe categorii economice şi termene de scadenţã şi exigibilitate, dupã caz, la sfârşitul ultimelor 4 trimestre anterioare datei depunerii cererii;
e) graficul de realizare a mãsurilor necesare pentru îndeplinirea cerinţelor de organizare şi conducere a activitãţii, precum şi a cerinţelor prudenţiale aplicabile instituţiilor de credit, inclusiv cele privind majorarea capitalului social, pentru conectarea la sistemele de plãţi şi la sistemul de comunicaţii interbancare.
(3) Clasificarea creditelor şi plasamentelor şi calculul necesarului de provizioane, solicitate la alin. (2) lit. c), vor fi efectuate în conformitate cu dispoziţiile aplicabile instituţiilor de credit prevãzute de <>Regulamentul Bãncii Naţionale a României nr. 5/2002 privind clasificarea creditelor şi plasamentelor, precum şi constituirea, regularizarea şi utilizarea provizioanelor specifice de risc de credit, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi de <>Normele metodologice ale Bãncii Naţionale a României nr. 12/2002 pentru aplicarea <>Regulamentului Bãncii Naţionale a României nr. 5/2002 privind clasificarea creditelor şi plasamentelor, precum şi constituirea, regularizarea şi utilizarea provizioanelor specifice de risc de credit, cu modificãrile şi completãrile ulterioare. În acest scop, instituţia financiarã va elabora şi va aplica normele interne, cu respectarea dispoziţiilor <>art. 5 din Regulamentul Bãncii Naţionale a României nr. 5/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(4) Estimãrile prevãzute la art. 23 alin. (1) lit. e) şi alin. (4) lit. d) şi f) din <>Regulamentul Bãncii Naţionale a României nr. 11/2007 vor fi întocmite la nivel individual şi, dupã caz, la nivel consolidat.
(5) Estimãrile prevãzute la <>art. 23 alin. (1) lit. e) şi alin. (4) lit. d) şi f) din Regulamentul nr. 11/2007 vor fi realizate cu luarea în considerare a situaţiei curente a instituţiei financiare care solicitã transformarea în instituţie de credit, a necesarului de provizioane calculat în conformitate cu dispoziţiile alin. (3) şi, în acest sens, vor cuprinde şi seriile de date aferente valorilor realizate la data pentru care au fost întocmite situaţiile financiare prevãzute la art. 7 alin. (1).
(6) Situaţia activelor şi pasivelor prevãzutã la alin. (2) lit. d) se va întocmi în conformitate cu dispoziţiile <>Normei Bãncii Naţionale a României nr. 12/2007 privind raportarea statisticã a activelor şi pasivelor bilanţiere a instituţiilor financiare nebancare.
(7) Instituţiile financiare nebancare înscrise de mai puţin de un an în registrele ţinute de Banca Naţionalã a României în conformitate cu <>Ordonanţa Guvernului nr. 28/2006 , aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 266/2006 , vor furniza informaţiile prevãzute la alin. (2) lit. b), c) şi d) pentru trimestrele încheiate între data înscrierii în registrele respective şi data depunerii cererii de aprobare a transformãrii.
ART. 9
Raportul auditorului financiar, prevãzut la <>art. 23 alin. (6) din Regulamentul Bãncii Naţionale a României nr. 11/2007 , se va referi şi la seriile de date menţionate la art. 8 alin. (5) şi va cuprinde şi urmãtoarele:
a) prezentarea detaliatã a surselor de constituire a capitalului social evidenţiat în situaţia financiarã menţionatã la art. 7 alin. (1), precum şi a numãrului acţiunilor deţinute de fiecare participant la capitalul social;
b) certificarea conformitãţii informaţiilor cuprinse în documentele prevãzute la art. 8 alin. (2) lit. b) şi d) cu datele înscrise în evidenţa contabilã a societãţii.

CAP. III
Autorizarea funcţionãrii instituţiei de credit

ART. 10
(1) La data la care se depun documentele prevãzute la art. 11, instituţia de credit rezultatã în urma procesului de transformare a instituţiei financiare trebuie sã îndeplineascã cerinţele de organizare şi conducere a activitãţii, precum şi cerinţele prudenţiale prevãzute de lege şi reglementãri pentru categoria de instituţie de credit rezultatã.
(2) În vederea autorizãrii funcţionãrii, trebuie doveditã îndeplinirea, pentru sfârşitul lunii precedente datei la care se depun documentele prevãzute la art. 11, a cerinţelor prudenţiale referitoare la:
a) nivelul minim al capitalului iniţial prevãzut de Regulamentul Bãncii Naţionale a României şi al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare nr. 18/23/2006 privind fondurile proprii ale instituţiilor de credit şi ale firmelor de investiţii, aprobat prin Ordinul Bãncii Naţionale a României şi al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare nr. 15/112/2006, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, pentru fiecare categorie de instituţie de credit rezultatã;
b) nivelul fondurilor proprii cel puţin la nivelul cerinţelor de capital prevãzute la <>art. 126 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 99/2006 , aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 227/2007 , şi în Regulamentul Bãncii Naţionale a României şi al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare nr. 13/18/2006 privind determinarea cerinţelor minime de capital pentru instituţiile de credit şi firmele de investiţii, aprobat prin Ordinul Bãncii Naţionale a României şi al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare nr. 10/107/2006;
c) participaţiile calificate în entitãţi nefinanciare, prevãzute la art. 143-147 şi, dupã caz, cerinţele <>art. 307 şi 325 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 99/2006 , aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 227/2007 ;
d) expunerile mari prevãzute în Regulamentul Bãncii Naţionale a României şi al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare nr. 16/21/2006 privind expunerile mari ale instituţiilor de credit şi ale firmelor de investiţii, aprobat prin Ordinul Bãncii Naţionale a României şi al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare nr. 13/110/2006;
e) lichiditate, potrivit <>Normelor Bãncii Naţionale a României nr. 1/2001 privind lichiditatea bãncilor, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(3) Începând cu data înscrierii în registrul comerţului a menţiunilor corespunzãtoare transformãrii şi pânã la autorizarea funcţionãrii ca instituţie de credit, instituţia financiarã va putea desfãşura în continuare doar acele tipuri de activitãţi care îi erau permise potrivit legislaţiei aplicabile şi care se regãsesc în actul constitutiv prevãzut la art. 11 alin. (1) lit. a).
ART. 11
(1) În vederea obţinerii autorizaţiei de funcţionare ca instituţie de credit, în termenul prevãzut la art. 2 alin. (3) vor fi prezentate Bãncii Naţionale a României urmãtoarele documente:
a) copia legalizatã a actului constitutiv actualizat, cuprinzând toate modificãrile efectuate corespunzãtor proiectului actului constitutiv prevãzut la <>art. 25 alin. (2) lit. a) din Regulamentul Bãncii Naţionale a României nr. 11/2007 şi copia hotãrârii judecãtorului delegat care a dispus înregistrarea acestuia la registrul comerţului;
b) documentele prevãzute la art. 25 alin. (2) lit. c), d) şi g), alin. (5) şi (7) din <>Regulamentul Bãncii Naţionale a României nr. 11/2007 ;
c) copia certificatã a certificatului de înregistrare a menţiunilor în registrului comerţului efectuate potrivit art. 2 alin. (3);
d) documentele prevãzute la <>art. 26 din Regulamentul Bãncii Naţionale a României nr. 11/2007 pentru sediile secundare deschise;
e) comunicare privind existenţa reglementãrilor proprii întocmite cu respectarea prevederilor <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 99/2006 , aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 227/2007 , şi ale reglementãrilor emise de Banca Naţionalã a României în aplicarea acesteia şi aprobate de organele statutare competente potrivit actului constitutiv prevãzut la lit. a);
f) situaţia majorãrilor de capital social efectuate ulterior datei situaţiilor financiare prevãzute la art. 7 alin. (1), însoţitã de documentul emis de instituţia de credit la care este deschis contul în care a fost vãrsat capitalul social, care sã confirme sumele vãrsate de fiecare acţionar;
g) informare privind nivelul provizioanelor specifice de risc de credit înregistrate în evidenţele contabile, calculate potrivit reglementãrilor aplicabile instituţiilor financiare nebancare;
h) situaţiile privind clasificarea creditelor şi plasamentelor aflate în portofoliu şi a necesarului de provizioane specifice de risc de credit, cu aplicarea în mod corespunzãtor a prevederilor art. 8 alin. (3);
i) calculul, la nivel individual şi, dupã caz, consolidat, al indicatorilor ce atestã îndeplinirea cerinţelor prudenţiale prevãzute la art. 10 alin. (2);
j) informare privind capacitatea de conectare la sistemele de plãţi şi la sistemul de comunicaţii interbancare începând cu data autorizãrii funcţionãrii, precum şi referitoare la existenţa disponibilitãţilor bãneşti necesare achitãrii contribuţiei iniţiale la Fondul de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar;
k) documentele prevãzute la art. 55 lit. c) şi la art. 61 alin. (1) lit. d) şi e), alin. (3) şi (4) din <>Regulamentul Bãncii Naţionale a României nr. 11/2007 , dacã este cazul.
(2) Informaţiile prevãzute la alin. (1) lit. g) şi h) vor fi prezentate pentru sfârşitul lunii precedente termenului prevãzut la art. 2 alin. (3).
(3) La calculul indicatorilor prevãzuţi la alin. (1) lit. i) va fi luat în considerare, dupã caz, necesarul de provizioane calculat în conformitate cu dispoziţiile alin. (1) lit. h).
(4) Prevederile art. 25 alin. (3), (4) şi (8) şi ale <>art. 61 alin. (2) din Regulamentul Bãncii Naţionale a României nr. 11/2007 se aplicã în mod corespunzãtor.

CAP. IV
Respingerea cererii de autorizare

ART. 12
(1) În scopul bunei funcţionãri a sistemului bancar şi al asigurãrii viabilitãţii şi stabilitãţii acestuia, prin crearea premiselor necesare desfãşurãrii activitãţii fiecãrei instituţii de credit, persoanã juridicã românã, în conformitate cu regulile unei practici bancare prudente, Banca Naţionalã a României va putea respinge o cerere de transformare potrivit <>art. 38 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 99/2006 , aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 227/2007 , în oricare etapã a procesului transformãrii unei instituţii financiare în instituţie de credit.
(2) În afara situaţiei prevãzute la alin. (1), cererea de transformare a unei instituţii financiare în bancã de economisire şi creditare în domeniul locativ, persoanã juridicã românã, va putea fi respinsã de Banca Naţionalã a României, potrivit <>art. 295 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 99/2006 , aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 227/2007 , în oricare etapã a procesului de autorizare.

CAP. V
Dispoziţii tranzitorii şi finale

ART. 13
Direcţia reglementare şi autorizare din cadrul Bãncii Naţionale a României va confirma în scris, în termen de 5 zile, primirea cererii de autorizare şi a tuturor documentelor prevãzute la art. 7.
ART. 14
Pe parcursul procesului de autorizare, personalul Bãncii Naţionale a României cu atribuţii pe linia supravegherii instituţiilor de credit poate efectua inspecţii la sediul instituţiei financiare supuse procesului de autorizare, în scopul verificãrii conformitãţii informaţiilor cuprinse în documentaţia prezentatã în susţinerea cererii de autorizare cu situaţia existentã şi al respectãrii dispoziţiilor cu caracter general şi special aplicabile categoriei instituţiei de credit în care se transformã.
ART. 15
Prevederile <>art. 72-77 şi 79 din Regulamentul Bãncii Naţionale a României nr. 11/2007 se aplicã în mod corespunzãtor.
ART. 16
(1) Instituţiile de credit autorizate sã funcţioneze în condiţiile prezentului regulament au obligaţia de a deschide cont curent la Banca Naţionalã a României în termen de 15 zile de la primirea autorizaţiei de funcţionare.
(2) În termen de 5 zile de la data autorizãrii funcţionãrii, instituţia de credit va transmite Bãncii Naţionale a României reglementãrile proprii, aprobate de organele statutare, referitoare la activitãţile desfãşurate, conform obiectului de activitate autorizat.
ART. 17
Anexa face parte integrantã din prezentul regulament.

Preşedintele Consiliului de administraţie
al Bãncii Naţionale a României,
Mugur Constantin Isãrescu

Bucureşti, 23 ianuarie 2008.
Nr. 1.

ANEXĂ
-----
la regulament
-------------

CERERE DE AUTORIZARE

Domnule Guvernator,
Subsemnatul/Subsemnaţii, ......(numele şi prenumele).............., în calitate de împuternicit/împuterniciţi conform ....(numãrul şi data procurii autentice/delegaţiei avocaţiale)............, solicit/solicitãm aprobarea transformãrii instituţiei financiare ....(denumirea instituţiei financiare)......... şi autorizarea instituţiei de credit*) rezultate ....(denumirea instituţiei de credit)........ .
-----------
*) Sintagma instituţie de credit va fi înlocuitã în mod corespunzãtor cu categoria instituţiei de credit pentru care se solicitã autorizarea.

Menţionez/Menţionãm urmãtoarele:
- persoanele desemnate sã exercite responsabilitãţi de administrare şi/sau conducere în calitate de administratori, directori, respectiv membri ai consiliului de supraveghere sau ai directoratului sunt: ...............................................;
- denumirea şi adresa sediului social ale instituţiei de credit la care se va deschide/este deschis contul în care va fi vãrsat capitalul social sunt: ...........................................;
- adresa sediului social şi, dupã caz, a sediului real al instituţiei de credit este/sunt: ................................. .
În susţinerea cererii mele/noastre anexez/anexãm urmãtoarea documentaţie, în conformitate cu prevederile art. 7 din Regulamentul Bãncii Naţionale a României nr. 1/2008 privind transformarea instituţiilor financiare în instituţii de credit:
....................................................................
....................................................................
....................................................................
Autoritatea de reglementare a instituţiei financiare este ........., iar autoritatea de supraveghere este ...................................
Adresa noastrã de contact este: ....................................

Telefon ......... Fax .............
Data ............ Semnãtura .......

Domnului Guvernator al Bãncii Naţionale a României

--------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016