Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   REGULAMENT din 7 septembrie 2004  de autorizare a administratiei pietelor, targurilor, oboarelor, a burselor de marfuri si a altora asemenea, pentru comercializarea materialelor lemnoase    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

REGULAMENT din 7 septembrie 2004 de autorizare a administratiei pietelor, targurilor, oboarelor, a burselor de marfuri si a altora asemenea, pentru comercializarea materialelor lemnoase

EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR SI DEZVOLTARII RURALE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 985 din 26 octombrie 2004

CAP. I
Dispoziţii generale

ART. 1
Prezentul regulament se aplicã în cazurile în care administraţia pieţelor, târgurilor, oboarelor, a burselor de mãrfuri şi a altora asemenea solicitã sã fie autorizatã pentru comercializarea materialelor lemnoase, aşa cum au fost definite în <>Hotãrârea Guvernului nr. 427/2004 pentru aprobarea Normelor privind circulaţia materialelor lemnoase şi controlul circulaţiei acestora şi al instalaţiilor de transformat lemn rotund.
ART. 2
Scopul autorizãrii administraţiei pieţelor, târgurilor, oboarelor, a burselor de mãrfuri şi a altora asemenea este crearea premiselor necesare pentru asigurarea condiţiilor de comercializare, a controlului modului în care se face comercializarea şi obligaţia asigurãrii documentelor necesare pentru dovedirea provenienţei şi pentru însoţirea transportului materialelor lemnoase vândute cu amãnuntul de cãtre producãtor.
ART. 3
Prin autorizare se impune ca administraţia pieţelor, târgurilor, oboarelor, a burselor de mãrfuri şi a altora asemenea sã cunoascã ansamblul reglementãrilor privind comercializarea materialelor lemnoase.
ART. 4
Autorizarea se realizeazã în vederea îndeplinirii condiţiilor şi posibilitãţilor tehnice de îndeplinire a acestor condiţii de cãtre administraţia pieţelor, târgurilor, oboarelor, a burselor de mãrfuri şi a altora asemenea, care solicitã autorizarea, în conformitate cu prevederile prezentului regulament.

CAP. II
Condiţii de autorizare

ART. 5
Administraţia pieţelor, târgurilor, oboarelor, a burselor de mãrfuri şi a altora asemenea, care solicitã autorizarea pentru comercializarea materialelor lemnoase, trebuie sã îndeplineascã urmãtoarele condiţii:
a) sã fie constituitã ca atare, în condiţiile legii;
b) sã deţinã spaţiile necesare desfãşurãrii comerţului cu materiale lemnoase;
c) spaţiile deţinute sã fie autorizate pentru funcţionare, ca spaţiu fizic, de cãtre autoritatea publicã localã, precum şi de cãtre autoritãţile statului competente;
d) sã aibã angajat cu contract de muncã personal tehnic cu pregãtire (medie sau superioarã) în silviculturã sau sã aibã contracte de prestãri de servicii cu persoane fizice autorizate, în condiţiile legii, pentru realizarea de lucrãri specifice silviculturii;
e) sã deţinã instrumente de mãsurare specifice pentru determinarea dimensiunilor şi volumului materialelor lemnoase care fac obiectul actului de comerţ.
Documentele necesare pentru solicitarea autorizãrii
ART. 6
(1) Dosarul pentru solicitarea autorizãrii cuprinde:
a) cererea administraţiei pieţei, târgului, oborului, a bursei de mãrfuri sau a altora asemenea, semnatã de persoana competentã. În cazul cererii depuse de administraţia pieţei, târgului, oborului, aceasta va purta în colţul din dreapta sus un aviz al primarului localitãţii unde funcţioneazã piaţa, târgul respectiv, oborul;
b) copia documentului de înfiinţare şi funcţionare a administraţiei pieţei, târgului, oborului, a bursei de mãrfuri sau a altora asemenea;
c) copia documentului prin care face dovada deţinerii spaţiului menţionat la art. 5 lit. b);
d) copia autorizaţiei de funcţionare eliberate de autoritatea publicã localã şi copiile autorizaţiilor speciale emise de autoritãţile statului;
e) copia contractului de muncã pentru personalul de specialitate angajat, prevãzut la art. 5 lit. d), sau copia contractului de prestãri de servicii;
f) extras din lista de inventar confirmatã de reprezentantul legal al administraţiei pieţei, târgului, oborului, a bursei de mãrfuri sau a altora asemenea.
(2) Toate copiile prevãzute la alin. (1) se prezintã autentificate.

CAP. III
Regulamentul de autorizare a administraţiei pieţelor, târgurilor, oboarelor, a burselor de mãrfuri şi a altora asemenea, pentru comercializarea materialelor lemnoase

ART. 7
Dosarele cu documentele prevãzute la art. 6 se depun de cãtre solicitanţi la sediul direcţiei teritoriale de regim silvic şi de vânãtoare din raza teritorialã în care aceştia îşi desfãşoarã activitatea, fiind înregistrate în registrul de corespondenţã.
ART. 8
(1) Analiza documentaţiei de solicitare a autorizãrii se realizeazã de cãtre o comisie formatã din:
a) directorul executiv al direcţiei teritoriale de regim silvic şi de vânãtoare;
b) juristul direcţiei teritoriale de regim silvic şi de vânãtoare sau, în situaţia în care direcţia nu are angajat jurist, consilierul juridic cu care direcţia are contract pentru asistenţã juridicã;
c) un reprezentant al prefecturii judeţului în care îşi desfãşoarã activitatea administraţia care solicitã autorizarea, nominalizat de cãtre prefectul judeţului respectiv.
(2) Comisia menţionatã la alin. (1) se întruneşte la convocarea scrisã a directorului executiv al direcţiei teritoriale de regim silvic şi de vânãtoare.
(3) Convocarea comisiei în condiţiile prevãzute la alin. (2) se realizeazã în interiorul termenului de 30 de zile de la data depunerii solicitãrii de autorizare.
ART. 9
(1) Comisia întrunitã în şedinţã de lucru verificã îndeplinirea de cãtre solicitant a condiţiilor prevãzute la art. 5 prin analiza documentelor prevãzute la art. 6.
(2) Analiza documentaţiei se face în prezenţa reprezentantului legal al solicitantului convocat prin grija direcţiei teritoriale de regim silvic şi de vânãtoare.
(3) Constatãrile comisiei se consemneazã într-un proces-verbal de şedinţã, care se întocmeşte prin grija direcţiei teritoriale de regim silvic şi de vânãtoare.
(4) În situaţia în care comisia constatã cã solicitantul îndeplineşte condiţiile, acestuia i se elibereazã autorizaţia de comercializare a materialelor lemnoase conform modelului prezentat în anexa la prezentul regulament.
ART. 10
(1) Autorizaţiile eliberate în condiţiile prezentului regulament sunt valabile pentru o perioadã de 2 ani.
(2) Organele de control abilitate în condiţiile legii pentru regimul silvic, care constatã cã o anume administraţie a unei pieţe, a unui obor, târg, a unei burse de mãrfuri sau a altora asemenea, care a fost autorizatã, nu mai îndeplineşte condiţiile în baza cãrora a fost autorizatã, încheie un act de control în prezenţa reprezentantului administraţiei respective, act în care sunt consemnate condiţiile care nu mai sunt îndeplinite.
(3) Documentele de constatare astfel întocmite se transmit direcţiei teritoriale de regim silvic şi de vânãtoare care a emis autorizaţia.
(4) În situaţia în care actul de control este semnat fãrã obiecţiuni de cãtre reprezentantul administraţiei pieţei, oborului, târgului, bursei de mãrfuri sau a altora asemenea, directorul executiv al direcţiei teritoriale de regim silvic şi de vânãtoare anuleazã autorizaţia emisã.
(5) Anunţul de anulare a autorizaţiei se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a, prin grija direcţiei teritoriale de regim silvic şi de vânãtoare.
(6) În situaţia în care actul de control încheiat în condiţiile alin. (2) este semnat cu obiecţiuni de cãtre reprezentantul administraţiei pieţei, oborului, târgului, bursei de mãrfuri sau a altora asemenea, directorul direcţiei teritoriale de regim silvic şi de vânãtoare dispune verificarea celor consemnate în termen de cel mult 5 zile de la data primirii actului de control, de cãtre o echipã de control formatã din minimum douã cadre tehnice din cadrul direcţiei.
(7) Echipa de control face verificãrile care se impun, cu participarea reprezentantului administraţiei pieţei, oborului, târgului, bursei de mãrfuri sau a altora asemenea ori, dacã acesta refuzã, în prezenţa unui reprezentant al autoritãţii publice locale.
(8) Constatãrile echipei de control, privitoare la modul în care sunt îndeplinite condiţiile de autorizare, sunt consemnate într-un document de constatare, cu propunerea de retragere a autorizaţiei sau de menţinere a autorizãrii. Documentul de constatare se depune la direcţia teritorialã de regim silvic şi de vânãtoare în cel mult douã zile lucrãtoare dupã data controlului.
(9) Directorul direcţiei teritoriale de regim silvic şi de vânãtoare va da curs propunerilor echipei de control. În cazul propunerii de anulare a autorizaţiei, directorul va proceda în conformitate cu prevederile alin. (4) şi (5).

ANEXĂ


──────
la regulament
──────────────

┌────────┐
│ STEMA │
│ROMANIEI│
└────────┘
MINISTERUL AGRICULTURII, PĂDURILOR ŞI DEZVOLTĂRII RURALE
Direcţia teritorialã de regim silvic şi de vânãtoare

AUTORIZAŢIE
Nr. ........... din .................

În baza prevederilor art. 9 alin. (4) din anexa la Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale şi al ministrului de stat, ministrul administraţiei şi internelor, nr. 545/367/2004, se autorizeazã ......./ (administraţia pieţei, târgului, oborului, bursei de mãrfuri sau a altora asemenea).......... pentru comercializarea de materiale lemnoase, aşa cum au fost denumite conform <>Hotãrârii Guvernului nr. 427/2004 pentru aprobarea Normelor privind circulaţia materialelor lemnoase şi controlul circulaţiei acestora şi al instalaţiilor de transformat lemn rotund, în interiorul ................/ (denumirea pieţei, târgului, oborului, bursei de mãrfuri sau a altora asemenea) ............ .
Domnul/doamna .............../(numele şi prenumele persoanei angajate în condiţiile art. 5 lit. d) din anexa la Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale şi al ministrului de stat, ministrul administraţiei şi internelor, nr. 545/367/2004).......... are dreptul sã ridice formularele de documente cu regim special pentru însoţirea şi pentru provenienţa materialelor lemnoase necesare administraţiei şi sã întocmeascã documentele corespunzãtoare la vânzarea de materiale lemnoase în ......../ (denumirea pieţei, târgului, oborului, bursei de mãrfuri sau a altora asemenea) .......... .

Director executiv,
LS/SS

______________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016