Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   REGULAMENT din 6 decembrie 1970  pentru asigurarea ordinii navigatiei pe lacul Snagov    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

REGULAMENT din 6 decembrie 1970 pentru asigurarea ordinii navigatiei pe lacul Snagov

EMITENT: CONSILIUL DE MINISTRI
PUBLICAT: BULETINUL OFICIAL nr. 149 din 19 decembrie 1970
ART. 1
Navigaţia cu nave şi ambarcatiuni de orice categorie în scopul de agrement, sportiv, deservirea populaţiei, precum şi orice activitãţi desfãşurate pe lacul Snagov, se vor face cu respectarea dispoziţiilor cuprinse în prezentul regulament.
ART. 2
Pe lacul Snagov sînt admise pentru navigaţie numai navele şi ambarcatiunile pentru care s-au eliberat autorizaţii speciale de navigaţie de cãtre Cãpitãnia lacului Snagov.
Eliberarea autorizaţiilor se va putea face numai pentru navele şi ambarcatiunile care îndeplinesc condiţiile tehnice necesare asigurãrii siguranţei navigaţiei.
ART. 3
Pentru asigurarea securitãţii navigaţiei, evitarea de accidente, pãstrarea liniştii necesare persoanelor aflate la odihna şi agrement, pe lacul Snagov se stabilesc urmãtoarele zone:
a) zona I, cuprinsã între extremitatea lacului dinspre localitatea Tincabesti şi baza veche a Întreprinderii de exploatare a bazelor sportive Bucureşti. În aceasta zona sînt permise: antrenamentele sportive nautice, navigaţia navelor şi ambarcatiunilor de agrement individuale şi de transport în comun şi pescuitul sportiv.
Navele şi ambarcatiunile cu motor nu vor putea depãşi în aceasta zona viteza de 25 km pe ora, avînd obligaţia ca în caz de necesitate sa reducã viteza pînã la limita evitãrii oricãrui accident;
b) zona II-a, cuprinsã între baza veche a Întreprinderii de exploatare a bazelor sportive Bucureşti şi promontoriul de la palatul Snagov. Aceasta zona se împarte în trei culoare longitudinale şi anume:
- culoarul dinspre Snagov-Parc, unde este permisã navigaţia navelor şi ambarcatiunilor de agrement - individuale şi de transport în comun - precum şi pescuitul de pe mal;
- culoarul central, cu o latime de 50 m, care va urma linia mediana a lacului, unde este permisã navigaţia navelor şi ambarcatiunilor cu motor cu viteze mari, precum şi schiul nautic;
- culoarul dinspre malul Snagov-Sat, unde este permisã navigaţia numai a ambarcatiunilor fãrã motor, precum şi pescuitul de pe mal.
În zona a II-a circulaţia ambarcatiunilor cu motor este interzisã între orele 14-17 şi 22-8, cu excepţia navelor şi ambarcatiunilor care efectueazã transportul în comun şi traversarea lacului în punctele special amenajate, precum şi a celor care circula în interes de serviciu:
c) zona a III-a, cuprinsã între promontoriul palatului Snagov şi extremitatea lacului spre localitatea Silistea Snagovului.
În aceasta zona sînt permise aceleaşi activitãţi ca în zona I.
ART. 4
Scaldatul şi inotul sînt permise numai în locuri special amenajate, fiind interzisã cu desãvîrşire traversarea lacului inot.
ART. 5
Delimitarea pe lac a zonelor, culoarelor şi locurilor pentru inot şi pentru alte activitãţi se face prin balize, indicatoare de semnalizare şi inscripţii de avertizare, potrivit indicaţiilor Ministerului Transporturilor.
ART. 6
Orice amenajãri şi construcţii care modifica sau influenţeazã regimul de navigaţie pe lac se vor executa cu avizul prealabil al Ministerului Transporturilor.
ART. 7
Organizarea manifestãrilor şi competiţiilor sportive pe lacul Snagov se va face cu autorizarea Cãpitãniei lacului Snagov.
Cãpitãnia lacului Snagov împreunã cu organizatorii manifestãrilor şi competiţiilor sportive vor delimita zonele unde se vor desfasura asemenea activitãţi, stabilind restricţiile corespunzãtoare asupra regimului de navigaţie pe lac.
Instalarea balizajului pentru marcarea pistelor destinate competiţiilor sportive nautice este în sarcina organizatorilor competiţiilor.
ART. 8
Navele, ambarcatiunile, aparatele plutitoare sau instalaţiile speciale vor avea la bord echipaje cu pregãtirea şi în numãrul prevãzut de reglementãrile în vigoare.
ART. 9
Navele şi ambarcatiunile cu motor de orice fel pot fi conduse numai de persoane posesoare de certificate de conducere corespunzãtoare, eliberate de cãtre Ministerul Transporturilor.
Este interzisã conducerea ambarcatiunilor cu motor de cãtre persoane care nu au împlinit virsta de 18 ani.
ART. 10
Conducerea ambarcatiunilor fãrã motor de cãtre persoane sub virsta de 14 ani este interzisã, cu excepţia sportivilor supravegheati de antrenor.
ART. 11
În mãsura în care prin prezentul regulament nu se dispune astfel, navigaţia pe lacul Snagov este supusã celorlalte dispoziţii în vigoare.
ART. 12
Constituie contravenţie la normele privind asigurarea ordinii navigaţiei pe lacul Snagov urmãtoarele fapte:
a) utilizarea de ambarcatiuni care nu sînt autorizate sa navigheze pe lacul Snagov;
b) nerespectarea zonelor şi culoarelor, cît şi a programului de navigaţie stabilit pentru fiecare categorie de nave şi ambarcatiuni, cu excepţia navelor şi ambarcatiunilor care se deplaseaza pentru controlul navigaţiei sau pentru operaţiuni de salvare.
c) navigarea cu viteze mai mari decît cele stabilite în zonele respective:
d) conducerea navelor şi ambarcatiunilor cu motor de cãtre persoane care nu poseda certificat de conducere corespunzãtor;
e) încredinţarea pentru conducerea a unei ambarcatiuni cu motor unei persoane care nu poseda certificat de conducere corespunzãtor;
f) acostarea cu ambarcatiuni în locuri unde nu sînt instalaţii de debarcare;
g) acostarea lîngã o alta barca în larg;
h) încredinţarea unei ambarcatiuni fãrã motor unei persoane sub virsta de 14 ani, cu excepţia sportivilor supravegheati de antrenor;
i) utilizarea ambarcatiunilor fãrã permisiunea organizaţiilor socialiste deţinãtoare sau a proprietarului;
j) navigarea cu ambarcatiuni fãrã motor la distanţe mai mici de 10 m, precum şi conducerea unei nave sau ambarcatiuni cu motor la o distanta mai mica de 10 m de o alta ambarcatiune;
k) deplasarea sau degradarea sub orice forma a balizelor sau indicatoarelor aşezate pe apa sau pe maluri pentru semnalizare şi avertizare;
l) instalarea de obiecte pe apa sau sub apa, ca ancoraje de lemn sau alte asemenea obiecte, care pot constitui un pericol pentru navigaţie;
m) pãrãsirea unei nave sau ambarcatiuni în larg;
n) urcarea în nave sau ambarcatiuni a animalelor;
o) urcarea persoanelor în stare de ebrietate în nave sau ambarcatiuni;
p) pescuitul din barca în afarã zonelor admise;
r) folosirea abuzivã a mijloacelor de avertizare sonora precum şi ambalarea motoarelor navelor şi ambarcatiunilor în mod nejustificat;
s) scaldatul şi inotul în alte locuri decît cele stabilite în acest scop;
t) traversarea lacului inot sau cu aparate de inot subacvatice.
ART. 13
Contravenţiile prevãzute la articolul 12 se sancţioneazã dupã cum urmeazã:
- cele prevãzute la literele f, g, h, j, m, n, o, p şi s, cu amenda de la 200 la 500 lei;
- cele prevãzute la literele a, k, l, r, şi t cu amenda de la 501 la 1000 lei;
- cele prevãzute la literele b, c, d, e, şi I cu amenda de la 1001 la 2000 lei.
În mãsura în care faptele prevãzute la art. 12 întrunesc elementele constitutive ale unei infracţiuni, acestea urmeazã a fi sancţionate potrivit legii penale.
ART. 14
Constatarea şi sancţionarea contravenţiilor prevãzute la art. 12 se fac de cãtre capitanul şi ofiţerii cãpitãniei lacului, inspectorii din cadrul Inspectoratului de navigaţie civilã din Ministerul Transporturilor, precum şi de cãtre ofiţerii şi subofiterii de militie.
ART. 15
Impotriva procesului verbal de constatare a contravenţiei şi a sancţiunii aplicate se poate face plîngere în termen de 15 zile de la data comunicãrii.
Plîngerea, însoţitã de copia procesului-verbal de constatare a contravenţiei, se depune la organul de care face parte agentul constatator.
În cazul contravenţiilor prevãzute la articolul 12 literele a, f, g, h, j, k, l, m, n, o, p, r, s, şi t plîngerea se soluţioneazã de cãtre conducãtorul organului din care face parte agentul constatator, iar în cazul constatãrii contravenţiei de cãtre conducãtorul organului, plîngerea se soluţioneazã de cãtre conducãtorul organului ierarhic superior.
Pentru contravenţiile prevãzute la articolul 12 literele b, c, d, e şi I plîngerea se soluţioneazã de judecãtoria în a carei raza teritorialã s-a savirsit contravenţia.
ART. 16
În mãsura în care prin prezentul regulament nu se dispune altfel, contravenţiile prevãzute în acesta le sînt aplicabile dispoziţiilor <>Legii nr. 32/1968 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor.
ART. 17
Pentru asigurarea ordinii şi controlul navigaţiei pe lacul Snagov, Ministerul Transporturilor va infiinta Cãpitãnia lacului Snagov, începînd cu data de 1 februarie 1971. Aceasta capitanie va fi de gradul IV şi va avea pe lîngã atribuţiile prevãzute în prezentul regulament şi cele cuprinse în alte acte normative cu privire la supravegherea navigaţiei, care se aplica în mod corespunzãtor şi pe lacul Snagov.
ART. 18
Capitanul şef al Cãpitãniei lacului Snagov are drept de control asupra tuturor navelor şi ambarcatiunilor de pe lacul Snagov.
ART. 19
Comitetul executiv al Consiliului popular al municipiului Bucureşti va transmite Ministerului Transporturilor pontonul Cãpitãniei lacului Snagov.
ART. 20
Prezentul regulament intra în vigoare în termen de 10 zile de la data publicãrii.

---------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016