Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   REGULAMENT din 31 ianuarie 2003  privind atestarea conformitatii produselor pentru constructii*)    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

REGULAMENT din 31 ianuarie 2003 privind atestarea conformitatii produselor pentru constructii*)

EMITENT: MINISTERUL LUCRARILOR PUBLICE, TRANSPORTURILOR SI LOCUINTEI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 185 bis din 25 martie 2003
----------
*)Aprobat de <>Ordinul nr. 165 din 31 ianuarie 2003 şi Ordinul nr. 92 din 19 februarie 2003, publicat în Monitorul Oficial nr. 185 din 25 martie 2003.

ART. 1
Prezentul regulament stabileşte procedurile prin care, pentru produsele prevãzute în anexa nr. 2 a <>Hotãrârii Guvernului nr. 102/2003 privind condiţiile de introducere pe piata a produselor pentru construcţii, se atesta conformitatea acestora cu specificaţiile tehnice relevante în vederea aplicãrii marcajului de conformitate CS.
ART. 2
Procedurile prin care se atesta conformitatea produselor pentru construcţii, menţionate la art. 1, sunt cele prevãzute în <>art. 30 al Hotãrârii Guvernului nr. 102/2003 .
ART. 3
În scopurile prezentului regulament, se considera ca cerinţele stabilite în <>art. 26 alin. (1) lit. a) şi b) din Hotãrârea Guvernului nr. 102/2003 corespund sistemelor de atestare a conformitatii dupã cum urmeazã:
a) pentru cerinta prevãzutã la lit. a), ca producãtorul sa dispunã de un sistem de control intern al producţiei capabil sa asigure ca producţia este în conformitate cu specificaţiile tehnice relevante, corespund sistemele 2, 3 şi 4;
b) pentru cerinta prevãzutã la lit. b), ca pentru anumite produse, pe lângã sistemul de control intern al producţiei, sa intervinã un organism de certificare notificat pentru a evalua şi supraveghea controlul producţiei sau produsul însuşi, corespund sistemele 1+, 1 şi 2+.
ART. 4
Produsele şi familiile de produse indicate în Anexa 1 la prezentul regulament vor avea conformitatea atestata printr-o procedura în care producãtorul are sub unica sa responsabilitate menţinerea unui sistem de control intern al producţiei apt sa asigure ca produsul este în conformitate cu specificaţiile tehnice relevante.
ART. 5
Produsele şi familiile de produse indicate în Anexa II la prezentul regulament vor avea conformitatea atestata printr-o procedura în care, pe lângã sistemul de control intern al producţiei efectuat de producãtor, un organism de certificare notificat este implicat în evaluarea şi supravegherea controlului producţiei sau a produsului însuşi.
ART. 6
Prevederile necesare pentru aplicarea procedurilor de atestare a conformitatii produselor, asa cum sunt precizate în Anexa III la prezentul regulament, se regãsesc în standardele romane care transpun standarde europene armonizate sau se stabilesc în agrementele tehnice pentru produs, realizate conform "Regulamentului privind solicitarea, întocmirea, eliberarea şi publicarea agrementelor tehnice pentru produse pentru construcţii", aprobat cu <>Ordinul interministerial MLPTL nr. 164/31.01.2003 şi MIR nr. 91/19.02.2003.
ART. 7
În Anexa IV sunt prezentate note explicative numerotate de la *1) la *12) care au valabilitate comuna pentru Anexele I, II şi III.
ART. 8
Referirile din prezentul regulament la clasele de reactie la foc A1, A2, B, C, D, E şi F, respectiv A1(FL), A2(FL), B(FL), C(FL), D(FL), E(FL) şi F(FL) se înţeleg conform prevederilor din "Regulamentul privind clasificarea şi încadrarea produselor pentru construcţii pe baza performantelor de comportare la foc" aprobat cu <>Ordinul interministerial MLPTL nr. 163/31.01.2003 , MIR nr. 90/19.02.2003, MI nr. 399/26.02.2003 şi MAP nr. 148/03.03.2003.
ART. 9
Prevederile prezentului regulament se adreseazã urmãtoarelor entitãţi, în exercitarea urmãtoarelor atribuţii şi activitãţi:
a) persoanelor responsabile cu introducerea pe piata, pentru alegerea procedurii adecvate produsului lor, potrivit utilizarilor prevãzute pentru produsul respectiv şi în funcţie de nivelul(urile) sau clasa(ele) în care se încadreazã acesta;
b) organismelor de evaluare a conformitatii - organisme de certificare, organisme de inspecţie şi laboratoare de încercãri, care solicita desemnarea şi care au fost desemnate, pentru alegerea domeniului(ilor) specifice în care pot sa opereze şi pentru stabilirea şi aplicarea procedurilor proprii în concordanta cu sarcinile prevãzute;
c) organismului de acreditare şi autoritãţilor competente pentru desemnarea organismelor de evaluare a conformitatii în domeniul produselor pentru construcţii, pentru definirea domeniilor de desemnare specifice şi a cerinţelor aferente pentru acreditare şi desemnare în domeniile respective;
d) elaboratorilor de specificaţii tehnice armonizate şi Consiliului Tehnic Permanent pentru Construcţii, pentru includerea în specificaţiile armonizate a procedurilor indicate şi, respectiv, pentru acceptarea altor specificaţii tehnice care conţin prevederi corespunzãtoare;
e) autoritãţilor de supraveghere a pieţei, pentru constatarea neconformitatilor şi stabilirea mãsurilor de corectie necesare.
ART. 10
Anexele I, II şi III la prezentul regulament se actualizeazã periodic în corelare cu lista din ANEXA nr. 2 a <>Hotãrârii Guvernului nr. 102/2003 , prin ordin al ministrului lucrãrilor publice, transportului şi locuinţei care se publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.
ART. 11
Anexele I, II, III şi IV fac parte integrantã din prezentul Regulament.

ANEXA I
-------
la regulament
-------------

(1.1) Varuri de zidãrie, incluzând: varuri calcaroase, varuri dolomitice şi varuri hidraulice.
(1.2) Teci şi mansoane pentru protecţia sau ghidarea produselor de oţel pentru precomprimare.
(1.3) Imbinari structurale: toate tipurile de imbinari structurale destinate utilizãrii în clãdiri şi construcţii inginereşti pentru care cerinţele pentru imbinari individuale nu sunt critice *1).
(1.4) Piese de fixare pentru produse din lemn pentru structuri: piese de legatura pentru cherestea, conectori cu inel despicat, ghermele cilindrice de oţel şi lemn, suruburi de lemn, bolturi filetate, cuie de lemn. Aceste produse pot fi tratate sau netratate impotriva focului sau atacului biologic.
(1.5) Dispozitive de reducere a zgomotului şi bariere pentru trafic rutier.
(1.6) Ecrane de protecţie contra luminii orbitoare în zone de trafic.
(1.7) Produse din ipsos: plãci din ipsos, blocuri, elemente de plafon şi tencuieli, inclusiv produse auxiliare relevante, diferite de cele menţionate în Anexa II.
(1.8) Obiecte sanitare: chiuvete de bucatarie, lavoare şi jgheaburi; cazi de baie; cuve de dus; bideuri; pisoare; vase sau rezervoare WC; closete de pãmânt, chimice şi cu compost; toalete cu macerare; toalete turcesti, rezervoare cu jet; bãi cu turbulenta; ecrane sau cabine pentru dus şi cada.
(1.9) Obiecte sanitare: toalete publice modulare şi grupuri de toaleta, altele decât cele specificate în Anexa II.
(1.10) Pereţi cortina: seturi de pereţi cortina destinaţi pentru utilizare fie ca pereţi exteriori nesupusi unor cerinţe de reactie la foc, fie ca pereţi exteriori supuşi cerinţelor de reactie la foc dar care nu se afla în niciuna din situaţiile menţionate pentru aceste produse în Anexa II.
(1.11) Panouri pe baza de lemn: panouri pe baza de lemn brute, captusite şi furniruite sau vopsite, din clasele A1*2), A2*2), B*2), C*2), D, E, (de la A1 la E)*3) sau F, pentru elemente nestructurale în aplicaţii la interior sau la exterior.
(1.12) Produse de zidãrie de categoria II: pentru utilizare în pereţi, stâlpi şi compartimentari.
(1.13) Produse de zidãrie speciale de categoria II cu materiale termoizolante încorporate: pentru utilizare în pereţi şi compartimentari şi neincluse în Anexa II.
(1.14) Mortare de zidãrie prescrise fabricate industrial: pentru utilizare în pereţi, stâlpi şi compartimentari.
(1.15) Mortare de tencuiala/finisaj fabricate industrial: pentru utilizare la finisarea pereţilor, stalpilor, compartimentarilor şi plafoanelor.
(1.16) Produse auxiliare pentru zidãrie: etrieri, benzi de întindere, carlige pentru barne, console, corniere suport, armatura pentru patul de rost şi buiandrugi.
(1.17) Produse pentru pardoseli rigide (unitãţi de pavaj, incluzând pavele, lespezi, borduri, blocuri, lampi de paviment; tablier autofinisat din foi metalice; dale de pardoseala rigide; ardezie; plãci; mozaicuri; dale de piatra; dale terrazzo; îmbrãcãminte de pardoseala din metal expandat sau gen reţea; gratare de pardoseala): pentru utilizãri la exterior şi pentru finisarea drumurilor.
(1.18) Produse pentru pardoseli rigide, sub forma de componente (unitãţi de pavaj, dale, mozaicuri, parchet, tabliere din plasa sau foi, gratare de pardoseala, laminate rigide de pardoseala, produse pe baza de lemn) şi sub forma de sisteme portante introduse pe piata ca seturi (planşee suprainaltate; cavitati), altele decât cele menţionate în Anexa II: pentru utilizãri la interior, incluzând incinte închise pentru transportul public.
(1.19) Pardoseli elastice şi textile sub forma de imbracaminti de pardoseala elastice omogene şi heterogene furnizate ca dale, foi sau în suluri (imbracaminti de pardoseala textile incluzând dale; foi de plastic şi de cauciuc (pardoseli din termorigide aminoplaste); linoleum şi pluta; foi antistatice; dale pozate liber pe pardoseala; laminate elastice de pardoseala), altele decât cele menţionate în Anexa II: pentru utilizãri la interior.
(1.20) Pardoseli elastice şi textile sub forma de imbracaminti de pardoseala elastice omogene şi heterogene furnizate ca dale, foi sau în suluri (imbracaminti de pardoseala textile incluzând dale; foi de plastic şi de cauciuc (pardoseli din termorigide aminoplaste); linoleum şi pluta; foi antistatice; dale pozate liber pe pardoseala; laminate elastice de pardoseala): pentru utilizãri la exterior.
(1.21) Materiale pentru sape de pardoseala: pentru utilizãri la exterior.
(1.22) Materiale pentru sape de pardoseala, altele decât cele menţionate în Anexa II: pentru utilizãri la interior.
(1.23) Terminale de hornuri.
(1.24) Geotextile: geosintetice (membrane şi textile), geocompozite, geogrile, geomembrane şi geoplase pentru utilizãri în toate construcţiile: - ca strat de separare.
(1.25) Produse termoizolante (produse fabricate industrial şi produse cu formare în-situ): pentru orice utilizare, cu excepţia celor supuse reglementãrilor privind reactia la foc pentru produse realizate din materiale încadrate în clasele A1*4), A2*4), B*4), C*4).
(1.26) Membrane: - Straturi impermeabile la umiditate:
- Substraturi la acoperis:
- Straturi pentru controlul vaporilor de apa: pentru utilizare în clãdiri, cu excepţia utilizarilor supuse reglementãrilor privind reactia la foc pentru produse realizate din materiale încadrate în clasele A1*4), A2*4), B*4), C*4).
(1.27) Usi şi porţi (cu sau fãrã feronerie aferentã):
- numai pentru comunicãri interioare;
- pentru utilizãri specifice declarate şi/sau utilizãri supuse unor cerinţe specifice, în special zgomot, energie, etanseitate şi securitate în exploatare, altele decât cele menţionate în Anexa II.
(1.28) Ferestre (cu sau fãrã feronerie aferentã): - pentru alte utilizãri decât cele specificate în Anexa II.
(1.29) Obloane şi jaluzele (cu sau fãrã feronerie aferentã): - pentru utilizare la exterior.
(1.30) Produse prefabricate din beton normal/uşor/celular autoclavizat*5) (în special, garduri de granita, cutii de conexiune pentru telecomunicaţii, casete mici pentru canale de scurgere, elemente de pereţi neportanti şi elemente de captusire): destinate unor utilizãri cu rol structural redus*6) sau fãrã rol structural.
(1.31) Fibre pentru utilizãri în beton, mortar şi pasta de ciment, altele decât cele specificate în Anexa II.
(1.32) Produse pentru protejarea şi repararea betonului: pentru utilizãri cu cerinţe de performanta reduse în clãdiri şi construcţii de inginerie civilã, la care clasa de reactie la foc, dacã este cerutã, nu este A1*4), A2*4), B*4), C*4).
(1.33) Adezivi pentru plãci (în special lianti hidraulici, lianti cimentosi, polimeri în dispersie, rasini reactive): pentru utilizãri la interior şi exterior în clãdiri şi alte construcţii de inginerie civilã, cu excepţia celor supuse reglementãrilor privind reactia la foc pentru produse realizate din materiale încadrate în clasele A1*4), A2*4), B*4), C*4).
(1.34) Aparate de încãlzire a spaţiului fãrã sursa de energie interna (exclusiv aparate de încãlzire electrice), precum radiatoare, convertoare, ventiloconvectoare incluzând bobina ventilatorului, incalzitoare de plinta, panouri şi alte emitatoare statice de caldura montate pe plafon, seturi de încãlzire de perete şi de pardoseala: pentru utilizare în clãdiri, cu excepţia celor supuse reglementãrilor privind reactia la foc pentru produse realizate din materiale încadrate în clasele A1*4), A2*4), B*4), C*4).
(1.35) Aparate de încãlzire a spaţiului cu ardere de combustibili solizi şi lichizi (exclusiv aparatele cu ardere de combustibili gazosi şi aparatele proiectate special pentru utilizare în procese industriale desfãşurate în incinte industriale), precum sobe cu motorina cu cos, cuptoare casnice, incalzitoare de camera, sobe cu semineu, insertii de încãlzire, sobe de sauna: pentru utilizare în clãdiri, cu excepţia celor supuse reglementãrilor privind reactia la foc pentru produse realizate din materiale încadrate în clasele A1*4), A2*4), B*4), C*4).
(1.36) Seturi de conducte, ţevi, rezervoare, sisteme de alarma pentru scurgeri, dispozitive de prevenire a deversarilor, fitinguri, adezivi, imbinari, materiale de etansare a imbinarilor, garnituri, teci şi conducte de protecţie, suporturi pentru ţevi/teci, supape şi robinete, auxiliare de siguranta: pentru utilizare în instalaţii de transport/distribuţie/stocare a gazului/combustibilului destinat pentru alimentarea sistemelor de încãlzire/rãcire a clãdirilor, de la rezervorul de stocare exterior sau de la ultima unitate de reducere a presiunii din reţea pana la stutul de intrare în sistemul de încãlzire/rãcire al clãdirii, şi în instalaţii de transport/evacuare/depozitare a apei nedestinata consumului uman şi a apei pentru sisteme de încãlzire, altele decât cele specificate în Anexa II.
(1.37) Agregate minerale pentru beton, mortar, pasta de ciment, mixturi bituminoase, tratamente de suprafata, mixturi fãrã lianti şi cu lianti hidraulici: cu utilizare la drumuri şi alte construcţii de inginerie civilã.
(1.38) Anrocament cu piatra sortata: pentru utilizãri în structuri hidraulice şi alte construcţii de inginerie civilã.
(1.39) Balast de cale feratã: pentru utilizãri în construcţii feroviare.
(1.40) Filere pentru beton, mortar, pasta de ciment, mixturi bituminoase şi tratamente de suprafata: cu utilizare la drumuri şi alte construcţii de inginerie civilã.
(1.41) Panouri destinate pentru utilizare ca finisaje la interior sau la exterior, ca elemente complete, pentru protecţia la foc a pereţilor şi plafoanelor.
(1.42) Plafoane suspendate (seturi) destinate pentru utilizare ca finisaje la interior sau la exterior pentru protecţia la foc a plafoanelor.
(1.43) Panouri destinate pentru utilizare ca elemente de rigidizare la interior sau la exterior în pereţi şi plafoane.
(1.44) Dale şi panouri, din materiale casante, destinate pentru utilizare ca finisaje la interior sau la exterior în pereţi şi plafoane supuse unor cerinţe de protecţie contra ranirilor accidentale cauzate de obiecte taioase.
(1.45) Plafoane suspendate (seturi) destinate pentru utilizare ca finisaje la interior sau la exterior pentru plafoane supuse cerinţelor de securitate în exploatare.
(1.46) Dale şi panouri destinate pentru utilizare în plafoane suspendate la interior sau la exterior supuse cerinţelor de securitate în exploatare.
(1.47) Profile fasonate şi cadre de suspendare destinate sustinerii finisajelor de interior sau de exterior la pereţi sau plafoane şi a plafoanelor suspendate, supuse cerinţelor de securitate în exploatare.
(1.48) Tapete în suluri şi captuseli de plafoane, din materiale din euroclasele A1*2), A2*2), B*2), C*2), D, E, (de la A1 la E)*3) sau F, destinate pentru utilizare ca finisaje de interior la pereţi şi plafoane supuse reglementãrilor privind reactia la foc.
(1.49) Sindrile şi dale de placaj, din materiale din euroclasele A1*2), A2*2), B*2), C*2), D, E, (de la A1 la E)*3) sau F, destinate pentru utilizare ca finisaje de exterior la pereţi şi plafoane supuse reglementãrilor privind reactia la foc.
(1.50) Plafoane suspendate (seturi), cu componente din materiale din euroclasele A1*2), A2*2), B*2), C*2), D, E, (de la A1 la E)*3) sau F, destinate pentru utilizare ca finisaje de interior sau de exterior la plafoane supuse reglementãrilor privind reactia la foc.
(1.51) Dale, profile şi panouri, din materiale din euroclasele A1*2), A2*2), B*2), C*2), D, E, (de la A1 la E)*3) sau F, destinate pentru utilizare ca finisaje de interior şi de exterior la pereţi şi plafoane supuse reglementãrilor privind reactia la foc.
(1.52) Profile fasonate şi cadre de suspendare din materiale din euroclasele A1*2), A2*2), B*2), C*2), D, E, (de la A1 la E)*3) sau F, destinate pentru utilizare ca sustineri ale finisajelor de interior sau de exterior la pereţi şi plafoane, sau ale plafoanelor suspendate, supuse reglementãrilor privind reactia la foc.
(1.53) Plafoane suspendate (seturi), destinate pentru utilizare ca finisaje de interior sau de exterior la plafoane supuse reglementãrilor privind substantele periculoase*7).
(1.54) Plãci, sindrile, profile, dale de placaj şi panouri destinate pentru utilizare ca finisaje de interior sau de exterior la pereţi sau plafoane, dupã caz, supuse reglementãrilor privind substantele periculoase*7).
(1.55) Plafoane suspendate (seturi) destinate pentru utilizare ca finisaje de interior sau de exterior la pereţi şi plafoane pentru alte utilizãri prevãzute în standarde europene armonizate*8).
(1.56) Tapete în suluri, captuseli de plafoane, plãci, sindrile, profile, dale de placaj şi panouri destinate pentru utilizare ca finisaje de interior sau de exterior la pereţi şi plafoane pentru alte utilizãri prevãzute în standarde europene armonizate*8).
(1.57) Profile fasonate şi cadre de suspendare destinate pentru utilizare ca sustineri ale finisajelor de interior sau de exterior la pereţi şi plafoane, sau ale plafoanelor suspendate, pentru alte utilizãri prevãzute în standarde europene armonizate*8).
(1.58) Foi plane şi profilate pentru acoperisuri; Tigle, ardezie, dale de piatra şi sindrile; Panouri compozite sau panouri sandvis fabricate industrial; Luminatoare: Lucarne: Pazii şi plãci de intrados: pentru toate utilizarile, cu excepţia celor supuse reglementãrilor privind reactia la foc pentru produse realizate din materiale încadrate în euroclasele A1*4), A2*4), B*4), C*4).
(1.59) Mastic asfaltos pentru acoperis; Pavimente de acoperis; Sisteme de acces pe acoperis, pasarele şi platforme; Carlige şi ancoraje de siguranta pentru acoperis; Piese mecanice de fixare a invelitorilor de acoperis; Accesorii pentru învelitori de acoperis: pentru toate utilizarile.
(1.60) Produse auxiliare (de exemplu, dibluri, umpluturi de rost, chituri de rost): pentru utilizãri la drumuri de beton.
(1.61) Panouri din sticla plana şi curbata (între care, sticla simpla, sticla tratata, sticla specialã sau sticla incasabila, sticla acoperitã cu un film, emailata, tratata la suprafata sau sticla cu efect oglinda): pentru toate utilizarile, cu excepţia urmãtoarelor:
- într-un ansamblu vitrat destinat special pentru a servi ca protecţie la foc;
- ca vitraj anti-glont sau antideflagrant.
(1.62) Sticla profilata în U (armata sau nu): pentru toate utilizarile, cu excepţia urmãtoarelor:
- într-un ansamblu vitrat destinat special pentru a servi ca protecţie la foc.
(1.63) Vitraje izolante: pentru toate utilizarile, cu excepţia urmãtoarelor:
- într-un ansamblu vitrat destinat special pentru a servi ca protecţie la foc;
- ca vitraj anti-glont sau antideflagrant.
(1.64) Caramizi de sticla: pentru utilizare în aplicaţii neportante, altele decât:
- ca vitraj anti-glont sau antideflagrant.
(1.65) Panouri de pereţi din caramizi de sticla: pentru utilizãri neportante, altele decât:
- pentru compartimentari anti-foc;
- ca vitraj anti-glont sau antideflagrant.
(1.66) Seturi pentru compartimentari interioare:
- seturi realizate din materiale încadrate în clasele A1*2), A2*2), B*2), C*2), D, E (de la A1 la E)*3) sau F, destinate utilizarilor supuse cerinţelor privind reactia la foc;
- seturi destinate compartimentarilor la foc;
- seturi destinate utilizarilor supuse reglementãrilor privind substantele periculoase;
- seturi destinate utilizarilor supuse reglementãrilor privind securitatea în exploatare;
- seturi destinate altor utilizãri.
(1.67) Seturi de hidroizolatii de acoperis aplicate lichid: pentru toate utilizarile, cu excepţia celor supuse reglementãrilor privind reactia la foc pentru produse realizate din materiale încadrate în clasele A1*4), A2*4), B*4), C*4).
(1.68) Seturi de acoperis translucide autoportante (cu excepţia celor pe baza de sticla): pentru toate utilizarile, cu excepţia celor supuse reglementãrilor privind reactia la foc pentru produse realizate din materiale încadrate în clasele A1*4), A2*4), B*4), C*4).
(1.69) Seturi de izolare contra vibratiilor şi zgomotelor de impact pentru pardoseli flotante (ref. EOTA 05.03/03): pentru toate utilizarile, cu excepţia celor supuse reglementãrilor privind reactia la foc pentru produse realizate din materiale încadrate în clasele A1(FL)*4), A2(FL)*4), B(FL)*4), C(FL)*4).
(1.70) Seturi de izolare contra vibratiilor şi zgomotelor pentru pereţi (ref. EOTA 06.01/09): pentru toate utilizarile, cu excepţia celor supuse reglementãrilor privind reactia la foc pentru produse realizate din materiale încadrate în clasele A1*4), A2*4), B*4), C*4).
(1.71) Placute din oţel inoxidabil pentru imbinarea pereţilor (ref. EOTA 06.04/04).
(1.72) Set de preaplin pentru ape uzate (ref. EOTA 07.04/04).
(1.73) Panouri portante prefabricate cu schelet de lemn: pentru utilizare în clãdiri, cu excepţia aplicatiilor care contribuie la capacitatea portanta a structurii şi/sau a celor supuse reglementãrilor privind reactia la foc pentru produse realizate din materiale încadrate în clasele A1*4), A2*4), B*4), C*4), A1(FL)*4), A2(FL)*4), B(FL)*4), C(FL)*4).
(1.74) Panouri compozite uşoare autoportante: pentru utilizare în clãdiri, cu excepţia aplicatiilor supuse reglementãrilor privind reactia la foc pentru produse realizate din materiale încadrate în clasele A1*4), A2*4), B*4), C*4).
(1.75) Sistem de acoperire la interior din plãci de ipsos armat cu fibre (ref. EOTA 05.04/01): pentru toate utilizarile, cu excepţia celor supuse reglementãrilor privind reactia la foc pentru produse realizate din materiale încadrate în clasele A1*4), A2*4), B*4), C*4).
(1.76) Membrane de etansare preformate pentru perete dublu (ref. EOTA 06.04/05).

ANEXA II
--------
la regulament
-------------

(2.1) Cimenturi obişnuite, incluzând:
- Cimenturi Portland,
- Cimenturi Portland compozite: (Cimenturi Portland cu zgura: A-S şi B-S; Cimenturi Portland cu fulgi de silice: A-D; Cimenturi Portland puzzolanice: natural A-P, natural B-P, artificial A-Q şi artificial B-Q; Cimenturi Portland cu cenusa zburãtoare: silicios A-V, silicios B-V, calcaros A-W şi calcaros B-W; Cimenturi Portland cu sist argilos ars: A-T şi B-T; Cimenturi Portland pe baza de var: A-L şi B-L; Cimenturi Portland compozite: A-M şi B-M),
- Cimenturi de furnal: A, B şi C,
- Cimenturi puzzolanice: A şi B, şi
- Cimenturi compozite: A şi B.
(2.2) Cimenturi speciale, incluzând:
- Cimenturi cu caldura de hidratare redusã,
- Cimenturi rezistente la sulfati,
- Cimenturi albe,
- Cimenturi rezistente la apa de mare, şi
- Cimenturi slab alcaline.
(2.3) Cimenturi calciu-aluminate
(2.4) Cimenturi pentru zidãrie
(2.5) Lianti hidraulici rutieri
(2.6) Produse din oţel-beton pentru armarea betonului:
- Bare,
- Tije, frete,
- Plase sudate,
- Spalieri,
- Platbande stantate.
(2.7) Produse din oţel pentru precomprimarea betonului:
- Sarme (sarme trase la rece detensionate, sarme netede, sarme profilate),
- Toroane (toroane mulţi-fir, toroane mulţi-fir compactate, toron amprentat cu mare aderenta),
- Bare (bare laminate şi prelucrate la cald, bare filetate, bare cu nervuri sau plane sau netede),
- Cabluri de precomprimare.
(2.8) Imbinari structurale: toate tipurile de imbinari structurale destinate utilizãrii în clãdiri şi construcţii inginereşti pentru care cerinţele pentru imbinari individuale sunt critice*9).
(2.9) Produse din lemn masiv pentru structuri:
- Elemente: elemente de pod, elemente de soclu, traverse, elemente de planseu, elemente de pereţi, elemente de acoperis, cum ar fi grinzi, arce, barne, capriori, coloane, stâlpi, piloti;
- Seturi: socluri, planşee, pereţi, acoperisuri, cadre.
Aceste produse pot fi tratate sau netratate impotriva focului şi atacului biologic.
(2.10) Stâlpi din lemn.
(2.11) Produse lamelate incleiate pentru structuri şi alte produse din lemn incleiat:
- Elemente: elemente de pod, elemente de soclu, elemente de planseu, elemente de pereţi, elemente de acoperis, cum ar fi grinzi, arce, barne, capriori, coloane, stâlpi, piloti;
- Seturi: socluri, planşee, pereţi, acoperisuri, cadre.
Aceste produse pot fi tratate sau netratate impotriva focului şi atacului biologic.
(2.12) Produse pentru alarmare la incendiu/detectare a incendiului, mijloace fixe de prevenire şi stingere a incendiului, pentru controlul focului şi fumului şi pentru protecţie la explozii:
- Seturi de sisteme de detectare a incendiului şi de alarmare la incendiu: seturi de sisteme combinate de detectare a incendiului şi alarmare la incendiu, seturi de sisteme de detectare a incendiului, seturi de sisteme de alarmare la incendiu, seturi de sisteme de comunicaţii de alertare în caz de incendiu.
- Componente pentru sisteme de detectare a incendiului şi de alarmare la incendiu: detectoare de fum, caldura şi flacara, dispozitive de control şi indicatoare, dispozitive de transmitere a alarmei la distanta, izolatori pentru scurtcircuit, dispozitive de alarma, surse de energie, dispozitive de pornire/oprire, butoane manuale de semnalizare.
- Autodetectoare/semnalizatoare de fum.
- Seturi de sisteme de prevenire şi stingere a incendiului: sisteme de hidranti interiori, sisteme de hidranti exteriori cu coloana uscata şi umeda, seturi de sisteme cu sprinklere şi apa pulverizata, seturi de sisteme de stingere cu spuma, seturi de sisteme de stingere cu pulbere uscata, seturi de sisteme de stingere cu gaze (incluzând sisteme de stingere cu CO2).
- Componente pentru sisteme de prevenire şi stingere a incendiului: hidranti de incendiu, indicatoare/comutatoare pentru debitul de apa, indicatoare/comutatoare pentru presiune, ventile de coborare, tubulatura de admisie, pompe şi seturi de pompare pentru combaterea focului, stuturi/sprinklere/drencere, seturi de supape pentru containere sub presiune ridicatã şi dispozitivele lor de actionare, supape de distribuţie şi dispozitivele lor de actionare, dispozitive neelectrice de dezactivare, racorduri flexibile, manometre şi presostate, dispozitive mecanice de mãsurare şi supape de închidere şi supape de reţinere.
- Seturi de sisteme de protecţie la explozii.
- Componente pentru sisteme de protecţie la explozii: detectoare, depresurizatoare, senzori la explozie, produse pentru diminuarea exploziilor.
- Seturi de instalaţii pentru controlul focului şi fumului: seturi pentru sisteme de evacuare a fumului şi gazelor fierbinti (desfumare), seturi pentru sisteme cu presiune diferentiala.
- Componente pentru instalaţii pentru controlul focului şi fumului: perdele de fum, umidificatori, canale, ventilatoare electrice, ventilatoare naturale, panouri de control, panouri de control de siguranta, surse de energie.
(2.13) Produse pentru marcarea drumurilor:
- Materiale granulate (perle de sticla, agregate antiderapante şi combinatii între cele doua),
- Benzi de marcaj permanente şi marcaje preformate,
- Vopsele pentru trafic, termoplaste aplicate la cald, plastice aplicate la rece (cu sau fãrã agregate antiderapante) incluzând perle de sticla preamestecate,
- Vopsele pentru trafic, termoplaste aplicate la cald, plastice aplicate la rece (destinate pentru marcarea drumurilor) introduse pe piata cu indicaţii asupra tipurilor şi proportiilor necesare de perle de sticla şi/sau de agregate antiderapante,
- Stâlpi rutieri retro-reflectorizanti.
(2.14) Indicatoare de trafic rutier şi dispozitive de control al traficului instalate permanent pentru utilizãri în traficul vehiculelor şi al pietonilor:
- Indicatoare de trafic permanente,
- Borne de trafic,
- Stâlpi marcatori,
- Semafoare şi lampi avertizoare fixe,
- Dispozitive şi repere de avertizare permanente,
- Indicatoare de trafic cu semnalizare variabila.
(2.15) Stâlpi de iluminare a drumurilor.
(2.16) Sisteme de restrictionare pentru vehicule:
- Protecţii contra prabusirilor,
- Bariere de trecere,
- Cabluri,
- Parapeti.
(2.17) Sisteme de restrictionare pentru pietoni incluzând parapeti pentru poduri pietonale.
(2.18) Produse din ipsos: plãci din ipsos şi elemente de plafon cu grosime mica, plãci din ipsos armat cu fibre şi panouri compozite, inclusiv produse auxiliare relevante, care se încadreazã în clasele A1*4), A2*4), B*4) sau C*4) şi destinate pentru utilizare în pereţi, plafoane (sau pentru captusirea acestora) supuse cerinţelor privind reactia la foc.
(2.19) Obiecte sanitare: toalete publice modulare şi grupuri de toaleta cu finisaje realizate din materiale încadrate în clasele A1*4), A2*4), B*4) sau C*4).
(2.20) Pereţi cortina: seturi de pereţi cortina destinaţi pentru utilizare ca pereţi exteriori supuşi cerinţelor privind reactia la foc şi încadraţi în clasele A1*4), A2*4), B*4) sau C*4).
(2.21) Panouri pe baza de lemn: panouri pe baza de lemn brute, captusite şi furniruite sau vopsite pentru elemente structurale în aplicaţii la interior sau la exterior.
(2.22) Panouri pe baza de lemn; panouri pe baza de lemn brute, captusite şi furniruite sau vopsite din clasele A1*4), A2*4), B*4) sau C*4), pentru elemente nestructurale în aplicaţii la interior sau la exterior.
(2.23) Produse de zidãrie de categoria I: pentru utilizare în pereţi, stâlpi şi compartimentari.
(2.24) Produse de zidãrie speciale de categoria I sau II având încorporate materiale termoizolante încadrate în clasele A1*4), A2*4), B*4) sau C*4) pentru utilizare în pereţi şi compartimentari supuse reglementãrilor privind reactia la foc, dar numai dacã aceste materiale sunt susceptibile de a fi expuse la foc în situaţia aplicatiei reale.
(2.25) Mortare de zidãrie proiectate fabricate industrial: pentru utilizare în pereţi, stâlpi şi compartimentari.
(2.26) Produse pentru pardoseli rigide, sub forma de componente (unitãţi de pavaj, dale, mozaicuri, parchet, tabliere din plasa sau foi, gratare de pardoseala, laminate rigide de pardoseala, produse pe baza de lemn) şi sub forma de sisteme portante introduse pe piata ca seturi (podele cu acces ridicat; cavitati), din clasele de reactie la foc A1(FL)*4), A2(FL)*4), B(FL)*4) sau C(FL)*4): pentru utilizãri la interior, incluzând incinte închise pentru transportul public.
(2.27) Pardoseli elastice şi textile sub forma de imbracaminti de pardoseala elastice omogene şi heterogene furnizate ca dale, foi sau în suluri (imbracaminti de pardoseala textile incluzând dale; foi de plastic şi de cauciuc (pardoseli din termorigide aminoplaste); linoleum şi pluta; foi antistatice; dale pozate liber pe pardoseala; laminate elastice de pardoseala), din clasele de reactie la foc A1(FL)*4), A2(FL)*4), B(FL)*4) sau C(FL)*4): pentru utilizãri la interior.
(2.28) Materiale pentru sape de pardoseala din clasele de reactie la foc A1(FL)*4), A2(FL)*4), B(FL)*4) sau C(FL)*4): pentru utilizãri la interior.
(2.29) Secţiuni/profile metalice pentru structuri: secţiuni/profile cu diferite forme (T, L, H, U, Z, I, canale, coltare, cu goluri, tuburi) obţinute prin laminare la cald, formare la rece sau prin orice alt procedeu, produse plate (placa, foaie, banda), bare, piese turnate şi piese forjate, realizate din diferite materiale metalice, neprotejate sau protejate contra coroziunii prin vopsire.
(2.30) Elemente de construcţie metalice pentru structuri: produse metalice finite, cum ar fi cadre metalice pentru plafoane suspendate (cu sarcina grea), socluri, grinzi, coloane, scãri, piloni subterani, piloti portanti şi palplanse, secţiuni tãiate la dimensiuni dupã proiect pentru anumite aplicaţii şi sine şi traverse.
Aceste produse pot fi neprotejate sau protejate contra coroziunii prin vopsire, sudate sau nesudate.
(2.31) Materiale de sudura.
(2.32) Piese de legatura cu rol structural: nituri metalice, bolturi (piulite şi saibe) şi bolturi H.R. (bolturi cu maner de frictiune de mare rezistenta), cuie, suruburi, piese de fixare pentru calea feratã.
(2.33) Piese de fixare pentru lemn masiv pentru structuri: plãci foarfeca, conectori placa-dintata, plãci perforate pentru cuie, plãci cu cuie.
(2.34) Coşuri, burlane şi produse specifice: coşuri prefabricate (elemente cu înãlţimea unui etaj), captuseli pentru burlane (elemente sau blocuri), coşuri mulţi-celule (elemente sau blocuri), blocuri de horn inzidite separat, seturi de coşuri independente şi de coşuri ancorate.
(2.35) Geosintetice (membrane şi textile), geocompozite, geogrile, geomembrane şi geoplase: pentru utilizare la drumuri, cai ferate, fundaţii şi pereţi, sisteme de drenaj, controlul eroziunii, rezervoare şi baraje, canale, tunele şi structuri pentru metrou, evacuarea sau pãstrarea deşeurilor lichide, pentru depozitarea deşeurilor solide sau pentru evacuarea reziduurilor:
- ca bariere pentru gaze sau fluide,
- ca strat de protecţie,
- pentru scurgere şi filtrare,
- pentru armare.
(2.36) Produse pentru instalaţii de ape uzate în interiorul clãdirilor:
- Dispozitive de reflux: conducte de ventilaţie cu supapa de priza de aer,
- Seturi pentru statie de pompare ape uzate şi instalaţii de ridicare a efluentului.
(2.37) Produse pentru instalaţii de ape uzate în exteriorul clãdirilor:
- Seturi şi elemente pentru instalaţii de tratare a apelor uzate şi echipamente de tratare pe şantier,
- Rezervoare septice,
- Canale de scurgere prefabricate,
- Guri şi cãmine de vizitare,
- Capace, trepte, scãri pliante şi mana curenta pentru guri şi cãmine de vizitare, capace de rigola,
- Separatori.
(2.38) Produse termoizolante (produse fabricate industrial şi produse destinate formãrii în-situ) realizate din materiale încadrate în clasele A1*4), A2*4), B*4) sau C*4): pentru utilizãri supuse reglementãrilor privind reactia la foc.
(2.39) Membrane: - Foi impermeabile la umiditate:
- Foi de acoperis: pentru utilizare în clãdiri.
- Straturi impermeabile la umiditate:
- Substraturi la acoperis:
- Straturi pentru controlul vaporilor de apa: realizate din materiale încadrate în clasele A1*4), A2*4), B*4) sau C*4): pentru utilizãri supuse reglementãrilor privind reactia la foc.
(2.40) Usi şi porţi (cu sau fãrã feronerie aferentã): pentru utilizare în compartimentari la foc/fum şi pe traseele de ieşire la incendiu.
(2.41) Ferestre (cu sau fãrã feronerie aferentã): pentru utilizare în compartimentari la foc/fum şi pe traseele de ieşire la incendiu.
(2.42) Feronerie pentru clãdiri aferentã uşilor şi portilor: pentru utilizare în compartimentari la foc/fum şi pe traseele de ieşire la incendiu.
(2.43) Produse prefabricate din beton normal/uşor/celular autoclavizat (în special, elemente de planseu precomprimate cu goluri, stâlpi şi piloni (cu excepţia stalpilor de iluminat pe autostrazi), piloti de fundaţie, plãci de închidere, elemente de grinda, unitãţi şi elemente de grinda/bloc pentru planseu, plãci cu nervuri pentru planşee, elemente structurale lineare (grinzi şi stâlpi), elemente de perete portant, elemente pentru perete de stavilar, elemente de acoperis, silozuri (cu excepţia celor pentru depozitarea lichidelor), scãri, elemente pentru platforme de pod şi casete mari pentru canale de scurgere): pentru utilizãri cu rol structural.
(2.44) Fibre: pentru utilizãri structurale în beton, mortar şi pasta de ciment.
(2.45) Produse pentru protejarea şi repararea betonului: pentru utilizãri în clãdiri şi construcţii de inginerie civilã, altele decât cele specificate în Anexa I.
(2.46) Aditivi, Adaosuri de tip I şi Adaosuri de tip II: pentru utilizare în beton, mortar şi pasta de ciment.
(2.47) Adezivi pentru plãci (în special lianti hidraulici, lianti cimentosi, polimeri în dispersie, rasini reactive) realizaţi din materiale încadrate în clasele A1*4), A2*4), B*4) sau C*4): pentru utilizãri supuse reglementãrilor privind reactia la foc.
(2.48) Adezivi de construcţii (în special, rasini epoxidice, rasini poliuretanice, rasini acrilice, rasini aminoplastice, rasini fenolice): pentru utilizãri cu rol structural în clãdiri şi alte construcţii de inginerie civilã.
(2.49) Aparate de încãlzire a spaţiului cu ardere de combustibili solizi şi lichizi (exclusiv aparatele cu ardere de combustibili gazosi şi aparatele proiectate special pentru utilizare în procese industriale desfãşurate în incinte industriale), precum sobe cu motorina cu cos, cuptoare casnice, incalzitoare de camera, sobe cu semineu, insertii de încãlzire, sobe de sauna, realizate din materiale încadrate în clasele A1*4), A2*4), B*4) sau C*4): pentru utilizãri supuse reglementãrilor privind reactia la foc.
(2.50) Rezervoare, canale şi conducte de protecţie: pentru utilizãri în zone supuse reglementãrilor privind rezistenta la foc, în instalaţii de transport/distribuţie/depozitare a combustibilului lichid/gazos prevãzut pentru alimentarea sistemelor de încãlzire/rãcire a clãdirii, de la rezervorul de depozitare extern sau de la ultima unitate de reducere a presiunii din reţea pana la stutul de intrare al sistemelor de încãlzire/rãcire a clãdirii.
(2.51) Seturi de ţevi, ţevi, rezervoare, sisteme de semnalizare a scurgerilor, dispozitive de prevenire a deversarilor, fitinguri, adezivi, imbinari, materiale de etansare a rosturilor, garnituri, canale şi conducte de protecţie, suporturi pentru ţevi/canale, supape şi robinete, materiale auxiliare de siguranta, realizate din materiale încadrate în clasele A1*4), A2*4), B*4) sau C*4): pentru utilizãri în zone supuse reglementãrilor privind reactia la foc, în instalaţii de transport/distribuţie/depozitare a combustibilului lichid/gazos prevãzut pentru alimentarea sistemelor de încãlzire/rãcire a clãdirii, de la rezervorul de depozitare extern sau de la ultima unitate de reducere a presiunii din reţea pana la stutul de intrare al sistemelor de încãlzire/rãcire a clãdirii şi în instalaţii pentru transportul/distribuţia/depozitarea apei nedestinata consumului uman.
(2.52) Agregate minerale pentru beton, mortar, pasta de ciment, mixturi bituminoase, tratamente de suprafata, mixturi fãrã lianti şi cu lianti hidraulici: cu utilizare la drumuri şi alte construcţii de inginerie civilã cu cerinţe de siguranta ridicate.
(2.53) Anrocament cu piatra sortata: pentru utilizãri în structuri hidraulice şi alte construcţii de inginerie civilã cu cerinţe de siguranta ridicate.
(2.54) Balast de cale feratã: pentru utilizãri în construcţii feroviare cu cerinţe de siguranta ridicate.
(2.55) Filere pentru beton, mortar, pasta de ciment, mixturi bituminoase şi tratamente de suprafata: cu utilizare la drumuri şi alte construcţii de inginerie civilã cu cerinţe de siguranta ridicate.
(2.56) Tapete în suluri, captuseli de plafoane şi dale, din materiale din clasele A1*4), A2*4), B*4) sau C*4): destinate pentru utilizare ca finisaje de interior la pereţi şi plafoane supuse reglementãrilor privind reactia la foc.
(2.57) Sindrile şi dale de placaj, din materiale din clasele A1*4), A2*4), B*4) sau C*4): destinate pentru utilizare ca finisaje de exterior la pereţi şi plafoane supuse reglementãrilor privind reactia la foc.
(2.58) Plafoane suspendate (seturi), cu componente din materiale din clasele A1*4), A2*4), B*4) sau C*4): destinate pentru utilizare ca finisaje de interior sau de exterior la plafoane supuse reglementãrilor privind reactia la foc.
(2.59) Dale, profile şi panouri, din materiale din clasele A1*4), A2*4), B*4) sau C*4): destinate pentru utilizare ca finisaje de interior şi de exterior la pereţi şi plafoane supuse reglementãrilor privind reactia la foc.
(2.60) Profile fasonate şi cadre de suspendare din materiale din clasele A1*4), A2*4), B*4) sau C*4): destinate pentru utilizare ca sustineri ale finisajelor de interior sau de exterior la pereţi şi plafoane, sau ale plafoanelor suspendate, supuse reglementãrilor privind reactia la foc.
(2.61) Foi plane şi profilate pentru acoperisuri: Tigle, ardezie, dale de piatra şi sindrile; Panouri compozite sau panouri sandvis fabricate industrial; Luminatoare; Lucarne; Pazii şi plãci de intrados, realizate din materiale încadrate în clasele A1*4), A2*4), B*4) sau C*4): pentru utilizãri supuse reglementãrilor privind reactia la foc.
(2.62) Bitum (de exemplu, bitum simplu, bitum modificat cu polimeri, bitum oxidat, bitum oxidat modificat cu polimeri, bitum tãiat, emulsie de bitum, emulsie de bitum oxidat, emulsie de bitum modificat cu polimeri, emulsie de bitum oxidat modificat cu polimeri, asfalturi/bitumuri naturale): pentru utilizãri în construcţia drumurilor şi la tratarea suprafeţei drumurilor.
(2.63) Mixturi bituminoase (de exemplu, beton asfaltos incluzând asfalt foarte moale şi cel pentru straturi foarte subtiri, asfalt poros, mastic asfaltos turnat (Gussasphalt), mastic asfaltos cu piatra, asfalt laminat la cald): pentru utilizãri în construcţia drumurilor şi în tratarea suprafeţei drumurilor.
(2.64) Tratamente de suprafata (de exemplu, lapte de ciment, microtratamente, imbracaminti de suprafata): pentru utilizare la tratarea suprafeţei drumurilor.
(2.65) Produse şi seturi pentru hidroizolarea platformelor de pod (de exemplu, mastic asfaltos turnat, membrane prefabricate, foi bituminoase preformate, rasini/poliuretani): pentru utilizare la platforme de pod.
(2.66) Panouri de sticla plana şi curbata (de exemplu, sticla simpla, sticla tratata, sticla specialã sau sticla securizata, sticla acoperitã cu un film, emailata, tratata la suprafata sau sticla cu efect de oglinda), pentru utilizãri:
- ca vitraj anti-glont sau antideflagrant,
- într-un ansamblu vitrat destinat special pentru a servi ca protecţie la foc.
(2.67) Sticla profilata în U (armata sau nearmata): pentru utilizare într-un ansamblu vitrat destinat special pentru a servi ca protecţie la foc.
(2.68) Vitraj izolant pentru utilizare:
- ca vitraj anti-glont sau antideflagrant,
- într-un ansamblu vitrat destinat special pentru a servi ca protecţie la foc.
(2.69) Caramizi de sticla: pentru vitraje anti-glont sau antideflagrante.
(2.70) Panouri de perete din caramizi de sticla pentru utilizare:
- la compartimentari anti-foc,
- în vitraje anti-glont sau antideflagrante.
(2.71) Seturi de etansare cu rol structural (pereţi cortina): seturi de tipul I, II, III şi IV de inchideri structurale cu geam, pentru utilizare ca pereţi exteriori şi acoperisuri.
Tipul I: Cu mijloace mecanice de transfer al greutatii proprii a panourilor la cadrul suport al închiderii şi de aici la structura. Se utilizeazã dispozitive pentru reducerea pericolului în cazul unei ruperi a închiderii.
Tipul II: Cu mijloace mecanice de transfer al greutatii proprii a panourilor la cadrul suport al închiderii şi de aici la structura. Preluarea în totalitate de cãtre închiderea structuralã a transferului tuturor celorlalte acţiuni.
Tipul III: Cu transferul greutatii proprii a panourilor la cadrul suport al închiderii şi de aici la structura prin intermediul unui adeziv structural. Se utilizeazã dispozitive pentru reducerea pericolului în cazul unei ruperi a închiderii.
Tipul IV: Preluarea în totalitate de cãtre închiderea structuralã a transferului tuturor acţiunilor, inclusiv a greutatii proprii a panourilor la cadrul suport al închiderii şi de aici la structura.
(2.72) Ancore metalice pentru utilizare în beton (tip pentru lucrãri grele): pentru a folosi la fixarea şi/sau sprijinirea elementelor structurale de beton sau a unor unitãţi grele de placaje sau plafoane suspendate.
(2.73) Ancore metalice pentru utilizare în beton la fixarea sistemelor uşoare: pentru utilizare în sisteme suplimentare de fixare şi/sau sprijinire de beton a unor elemente, cum ar fi plafoane suspendate uşoare, precum şi instalaţii.
(2.74) Ancore metalice de injecţie pentru utilizare în zidãrii: pentru fixarea şi/sau sprijinirea de zidãrie a elementelor structurale (care contribuie la stabilitatea construcţiei) sau a unitãţilor grele de placaje sau de instalaţii.
(2.75) Ancore de plastic pentru utilizare în beton şi zidãrii: pentru utilizare în sisteme, cum ar fi sisteme de fatada, la fixarea sau sprijinirea elementelor care contribuie la stabilitatea sistemelor.
(2.76) Seturi de sisteme compozite de izolare termica exterioarã cu tencuiala (ETICS):
- realizate din produse încadrate în clasele de reactie la foc A1*2), A2*2), B*2), C*2), D, E, (de la A1 la E)*3) sau F pentru aplicare pe pereţi exteriori nesupusi reglementãrilor privind siguranta la foc;
- realizate din produse încadrate în clasele A1*4), A2*4), B*4) sau C*4) pentru aplicare pe pereţi exteriori supuşi reglementãrilor privind siguranta la foc.
(2.77) Sisteme de membrane hidroizolante pentru acoperis fixate mecanic, incluzând sistemul de fixare în camp, la capete şi pe laturi, şi uneori izolatia termica, limitate la sisteme de etansare la apa bazate pe foi flexibile: pentru hidroizolarea acoperişului.
(2.78) Seturi de compartimentari interioare, realizate din materiale încadrate în euroclasele A1*4), A2*4), B*4) sau C*4): destinate unor utilizãri supuse cerinţelor privind reactia la foc.
(2.79) Seturi/sisteme de cofraje pierdute neportante, pentru turnare beton simplu şi, dacã e cazul, cu armatura, bazate pe blocuri realizate dintr-un material izolant (sau dintr-o combinatie între un material izolant şi alte materiale) sau panouri realizate dintr-un material izolant (sau dintr-o combinatie între un material izolant şi alte materiale), constând din pereţi de cofraj legaţi prin antretoaze, în ambele situaţii materialele fiind încadrate în oricare din euroclasele privind reactia la foc:
- pentru construirea în clãdiri a pereţilor exteriori şi interiori supuşi reglementãrilor la foc;
- pentru construirea în clãdiri a pereţilor exteriori şi interiori nesupusi reglementãrilor la foc.
(2.80) Seturi de post-tensionare pentru structuri precomprimate.
(2.81) Seturi de hidroizolatii de acoperis aplicate lichid: pentru utilizarile supuse reglementãrilor privind reactia la foc pentru produse realizate din materiale încadrate în clasele A1*4), A2*4), B*4) sau C*4).
(2.82) Seturi de acoperis translucide autoportante (cu excepţia celor pe baza de sticla): pentru utilizarile supuse reglementãrilor privind reactia la foc pentru produse realizate din materiale încadrate în clasele A1*4), A2*4), B*4) sau C*4).
(2.83) Seturi de scãri prefabricate - scara completa, introdusã pe piata ca un set cuprinzând treptele şi alte elemente prefabricate (cu excepţia scarilor de beton monolitic, a celor de oţel şi a scarilor prefabricate prin metode traditionale din lemn masiv pentru utilizare în interiorul locuinţelor individuale): pentru utilizare în locuinţe şi alte clãdiri.
(2.84) Grinzi şi stâlpi din compozite uşoare pe baza de lemn (incluzând grinzi T, respectiv combinatii grinda/placa): pentru utilizare în clãdiri.
(2.85) Produse pentru oprirea focului(*), produse pentru etansare contra focului(*) şi produse pentru protecţie la foc(**): pentru compartimentari anti-foc şi/sau pentru protecţie la foc sau pentru performanta la foc.

---------
(*) Cu excepţia produselor din ipsos (de exemplu, plãci, blocuri, mortare), a produselor din vata minerala, a blocurilor şi componentelor prefabricate din AAC şi LAC, a mortarului de zidãrie, a mortarului de finisaj/tencuiala, a produselor din silicat de calciu şi a produselor din sticla celulara.
(**) Se exclud, de asemenea, panourile pentru protecţia la foc a pereţilor şi plafoanelor şi seturile de plafoane suspendate, menţionate la poz. 2.58. şi 2.59.

(2.86) Seturi de clãdiri prefabricate cu cadre şi barne de lemn masiv: pentru construcţia de clãdiri.
Regulamentul acoperã seturi confectionate industrial, comercializate drept clãdire, compuse din componente proiectate în prealabil şi prefabricate ca producţie de serie, care îndeplinesc anumite cerinţe minimale definite. Cerinţele minimale se referã la urmãtoarele: elementele structurale ale clãdirii, componentele principale ale anvelopei externe, incluzând toatã izolatia termica necesarã, şi captuseala interioarã, în mãsura în care sunt necesare pentru satisfacerea cerinţelor esenţiale aplicabile clãdirii. Seturile parţiale, care nu corespund cerinţelor minimale menţionate, se exclud. Diferitele componente ale setului pot fi realizate în fabrici diferite, dar prevederile prezentului regulament se aplica numai la setul final pregãtit pentru livrare, şi nu pe fiecare din componente.
(2.87) Seturi de izolare contra vibratiilor şi zgomotelor de impact pentru pardoseli flotante (ref. EOTA 05.03/03): pentru utilizarile supuse reglementãrilor privind reactia la foc pentru produse realizate din materiale încadrate în clasele A1(FL)*4), A2(FL)*4), B(FL)*4) sau C(FL)*4).
(2.88) Seturi de izolare contra vibratiilor şi zgomotelor pentru pereţi (ref. EOTA 06.01/09): pentru utilizarile supuse reglementãrilor privind reactia la foc pentru produse realizate din materiale încadrate în clasele A1*4), A2*4), B*4) sau C*4).
(2.89) Sine în U pentru insertii de fixare în beton (ref. EOTA 06.01/01).
(2.90) Set de ancorare chimica (ref. EOTA 06.01/11).
(2.91) Set de ancorare din beton epoxi/poliester armat cu fibre de sticla/mortar epoxi (ref. EOTA 06.03/03).
(2.92) Panouri portante prefabricate cu schelet de lemn: pentru utilizare în aplicaţii care contribuie la capacitatea portanta a structurii şi/sau a celor supuse reglementãrilor privind reactia la foc pentru produse realizate din materiale încadrate în clasele A1*4), A2*4), B*4), C*4), A1(FL)*4), A2(FL)*4), B(FL)*4) sau C(FL)*4).
(2.93) Panouri compozite uşoare autoportante: pentru utilizare în clãdiri, în aplicaţii supuse reglementãrilor privind reactia la foc pentru produse realizate din materiale încadrate în clasele A1*4), A2*4), B*4), C*4).
(2.94) Sistem de acoperire la interior din plãci de ipsos armat cu fibre (ref. EOTA 05.04/01): pentru utilizãri nestructurale supuse reglementãrilor privind reactia la foc pentru produse realizate din materiale încadrate în clasele A1*4), A2*4), B*4), C*4).
(2.95) Racorduri şi mufe pentru bare de armare standard (ref. EOTA 03.01/02).
(2.96) Plãci de rigidizare ondulate din oţel (ref. EOTA 05.02/02): destinate pentru sisteme de planseu structural mixt.
(2.97) Lamba specialã (ref. EOTA 01.03/09): dispozitiv special de asamblare pentru stâlpi portanti prefabricati din beton.
(2.98) Sabot (ref. EOTA 01.03/09): dispozitiv de ancorare pentru stâlpi portanti prefabricati din beton.
(2.99) Rosturi de dilatare pentru poduri rutiere: pentru utilizare la poduri rutiere pentru a asigura continuitatea suprafeţei de trafic şi continuitatea capacitãţii portante de trafic şi pentru a prelua miscarea podurilor.
(2.100) Seturi de ţevi şi sisteme de depozitare, ţevi, rezervoare, supape, robinete, pompe, apometre, dispozitive de protecţie şi siguranta, fitinguri, adezivi, imbinari, inchideri de rost, garnituri, membrane, rasini, acoperiri, inclusiv captuseli, lubrifianţi şi uleiuri, în contact cu apa destinatã consumului uman.



ANEXA III


la regulament
-------------

Tabelul 3.1.1
Familia de produse: CIMENTURI, VARURI DE ZIDĂRIE ŞI ALŢI
LIANTI HIDRAULICI (1/1)


┌──────────────────────────────────────┬──────────────┬──────────┬─────────────┐
│ │ │Nivel(uri)│Sistem(e) de │
│ Produs(e) │Utilizare(ari)│ sau │ atestare a │
│ │ prevãzutã(e) │ clasa(e) │conformitatii│
├──────────────────────────────────────┼──────────────┼──────────┼─────────────┤
│Cimenturi obişnuite, incluzând: │Prepararea │ - │ 1+ │
│- Ciment Portland │betonului, │ │ │
│- Cimenturi Portland compozite: │mortarului, │ │ │
│ - ciment Portland de zgura │pastei de │ │ │
│ - ciment Portland cu praf de silice │ciment şi a │ │ │
│ - ciment Portland cu puzzolana │altor ameste- │ │ │
│ naturala │curi pentru │ │ │
│ - ciment Portland cu cenusa │construcţii şi│ │ │
│ zburãtoare │pentru fabri- │ │ │
│ - ciment Portland cu sist argilos │carea produ- │ │ │
│ calcinat │selor pentru │ │ │
│ - ciment Portland cu adaos de calcar│construcţii │ │ │
│ - ciment Portland compozit │ │ │ │
│- Cimenturi de furnal │ │ │ │
│- Cimenturi puzzolanice │ │ │ │
│- Cimenturi compozite │ │ │ │
├──────────────────────────────────────┤ ├──────────┼─────────────┤
│Cimenturi speciale incluzând: │ │ - │ 1+ │
│- cimenturi cu caldura de hidratare │ │ │ │
│ limitatã │ │ │ │
│- ciment rezistent la agresivitatea │ │ │ │
│ apelor cu conţinut de sulfati │ │ │ │
│- ciment alb │ │ │ │
│- ciment rezistent la apa de mare │ │ │ │
│- ciment slab alcalin │ │ │ │
├──────────────────────────────────────┤ ├──────────┼─────────────┤
│Cimenturi calciu-aluminoase │ │ - │ 1+ │
├──────────────────────────────────────┤ ├──────────┼─────────────┤
│Cimenturi de zidãrie │ │ - │ 1+ │
├──────────────────────────────────────┤ ├──────────┼─────────────┤
│Varuri pentru construcţii, incluzând: │ │ │ │
│- varuri calcice │ │ │ │
│- varuri dolomitice │ │ - │ 2 │
│- varuri hidraulice │ │ │ │
├──────────────────────────────────────┼──────────────┼──────────┼─────────────┤
│Lianti rutieri hidraulici │Prepararea │ - │ 2+ │
│ │betonului, │ │ │
│ │mortarului, │ │ │
│ │pastei de │ │ │
│ │ciment şi a │ │ │
│ │altor ames- │ │ │
│ │tecuri pentru │ │ │
│ │stabilizarea │ │ │
│ │ bazei │ │ │
│ │drumurilor │ │ │
└──────────────────────────────────────┴──────────────┴──────────┴─────────────┘

Tabel 3.2.1
Familia de produse: OŢEL-BETON ŞI OŢEL PENTRU PRECOMPRIMARE
PENTRU BETOANE (1/3)
┌───────────────────────────────┬─────────────────────┬──────────┬─────────────┐
│ │ │Nivel(uri)│Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) │ sau │ atestare a │
│ │ prevãzutã(e) │ clasa(e) │conformitatii│
├───────────────────────────────┼─────────────────────┼──────────┼─────────────┤
│Produse de oţel-beton: │Utilizate la armarea │ │ 1+ │
│- bare │betonului │ │ │
│- tije, frete │ │ │ │
│- plase sudate │ │ │ │
│- spalier │ │ │ │
│- platbande stantate │ │ │ │
└───────────────────────────────┴─────────────────────┴──────────┴─────────────┘

Tabel 3.2.2
Familia de produse: OŢEL-BETON ŞI OŢEL PENTRU PRECOMPRIMARE
PENTRU BETOANE (2/3)
┌─────────────────────────────────────┬───────────────┬──────────┬─────────────┐
│ │ │Nivel(uri)│Sistem(e) de │
│ Produs(e) │Utilizare(ari) │ sau │ atestare a │
│ │ prevãzutã(e) │ clasa(e) │conformitatii│
├─────────────────────────────────────┼───────────────┼──────────┼─────────────┤
│Produse de oţel pentru precomprimare:│Utilizate │ │ 1+ │
│- sarme (sarme trase la rece │pentru │ │ │
│ detensionate, sarme netede, sarme │precomprimarea │ │ │
│ profilate) │betonului │ │ │
│- toroane (toroane mulţi-fir, │ │ │ │
│ toroane mulţi-fir compactate, │ │ │ │
│ toron amprentat şi cu aderenta │ │ │ │
│ mare) │ │ │ │
│- bare (bare laminate şi prelucrate │ │ │ │
│ la cald, bare filetate, bare cu │ │ │ │
│ nervuri sau plane sau netede) │ │ │ │
│- cabluri de precomprimare │ │ │ │
└─────────────────────────────────────┴───────────────┴──────────┴─────────────┘

Tabel 3.2.3
Familia de produse: OŢEL-BETON ŞI OŢEL PENTRU PRECOMPRIMARE
PENTRU BETOANE (3/3)
┌───────────────────────────────┬─────────────────────┬──────────┬─────────────┐
│ │ │Nivel(uri)│Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) │ sau │ atestare a │
│ │ prevãzutã(e) │ clasa(e) │conformitatii│
├───────────────────────────────┼─────────────────────┼──────────┼─────────────┤
│Teci şi mansoane │Pentru protecţia sau │ │ 4 │
│ │ghidarea produselor │ │ │
│ │din oţel pentru │ │ │
│ │precomprimare │ │ │
└───────────────────────────────┴─────────────────────┴──────────┴─────────────┘

Tabel 3.3.1
Familia de produse: IMBINARI STRUCTURALE (1/1)
┌───────────────────────────────┬─────────────────────┬──────────┬─────────────┐
│ │ │Nivel(uri)│Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) │ sau │ atestare a │
│ │ prevãzutã(e) │ clasa(e) │conformitatii│
├───────────────────────────────┼─────────────────────┼──────────┼─────────────┤
│ │În clãdiri şi lucrãri│ │ │
│ │de inginerie civilã │ │ 1 │
│ │unde cerinţele asupra│ │ │
│ │imbinarilor │ │ │
│ │individuale sunt │ │ │
│ │critice*9) │ │ │
│Imbinari structurale ├─────────────────────┼──────────┼─────────────┤
│ │În clãdiri şi lucrãri│ │ │
│ │de inginerie civilã │ │ 3 │
│ │unde cerinţele asupra│ │ │
│ │imbinarilor │ │ │
│ │individuale nu sunt │ │ │
│ │critice*1) │ │ │
└───────────────────────────────┴─────────────────────┴──────────┴─────────────┘

Tabel 3.4.1
Familia de produse: PRODUSE DIN LEMN PENTRU STRUCTURI ŞI ACCESORII (1/3)
┌────────────────────────────────────┬──────────────┬────────────┬─────────────┐
│ │ │ Nivel(uri) │Sistem(e) de │
│ Produs(e) │Utilizare(ari)│sau clasa(e)│ atestare a │
│ │ prevãzutã(e) │pentru reac-│conformitatii│
│ │ │tia la foc │ │
├────────────────────────────────────┼──────────────┼────────────┼─────────────┤
│Produsele menţionate mai jos pot fi │ │ │ │
│tratate impotriva focului şi/sau a │ │ │ │
│atacului biologic sau pot fi │ │ │ │
│netratate. │ │ │ │
│Produse din lemn masiv pentru │Poduri, linii │A1*4), A2*4)│ 1 │
│structuri: │de cale feratã│B*4), C*4) │ │
│- Elemente: elemente de pod, elemen-│şi clãdiri │A1*2), A2*2)│ │
│ te de soclu, traverse, elemente de│ │B*2), C*2), │ │
│ planseu, elemente de perete, │ │D, E (de la │ 2+ │
│ elemente de acoperis, cum ar fi │ │A1 la E)*3),│ │
│ grinzi, arce, barne, capriori, │ │ F │ │
│ coloane, stâlpi, piloti │ │ │ │
│- Seturi: socluri, planşee, pereţi, │ │ │ │
│ acoperisuri, cadre │ │ │ │
│Stâlpi din lemn │Linii │ │ 2+ │
│ │suspendate │ │ │
└────────────────────────────────────┴──────────────┴────────────┴─────────────┘

Tabel 3.4.2
Familia de produse: PRODUSE DIN LEMN PENTRU STRUCTURI ŞI ACCESORII (2/3)
┌─────────────────────────────────────┬──────────────┬──────────┬─────────────┐
│ │ │Nivel(uri)│Sistem(e) de │
│ Produs(e) │Utilizare(ari)│sa lasa(e)│ atestare a │
│ │ prevãzutã(e) │pentru │conformitatii│
│ │ │reactia la│ │
│ │ │ foc │ │
├─────────────────────────────────────┼──────────────┼──────────┼─────────────┤
│Produsele menţionate mai jos pot fi │ │ │ │
│tratate impotriva focului şi/sau a │ │ │ │
│atacului biologic sau pot fi │ │ │ │
│netratate. │ │ │ │
│Produse lamelate incleiate pentru │ │ │ │
│structuri şi alte produse din lemn │Poduri şi │ │ 1 │
│incleiat: │clãdiri │ │ │
│- Elemente: elemente de pod, elemente│ │ │ │
│ de soclu, elemente de planseu, │ │ │ │
│ elemente de perete, elemente de │ │ │ │
│ acoperis, cum ar fi grinzi, arce, │ │ │ │
│ barne, capriori, coloane, stâlpi, │ │ │ │
│ piloti │ │ │ │
│- Seturi: socluri, planşee, pereţi, │ │ │ │
│ acoperisuri, cadre │ │ │ │
└─────────────────────────────────────┴──────────────┴──────────┴─────────────┘

Tabel 3.4.3
Familia de produse: PRODUSE DIN LEMN PENTRU STRUCTURI ŞI ACCESORII (3/3)
┌───────────────────────────────────────┬──────────────┬────────────┬──────────┐
│ │ │Nivel(uri) │Sistem(e) │
│ Produs(e) │Utilizare(ari)│sau clasa(e)│ de │
│ │ prevãzutã(e) │ pentru │atestare a│
│ │ │ reactia │conformi- │
│ │ │ la foc │tatii │
├───────────────────────────────────────┼──────────────┼────────────┼──────────┤
│Produsele menţionate mai jos pot fi │ │ │ │
│tratate impotriva focului şi/sau a │ │ │ │
│atacului biologic sau pot fi netratate.│ │ │ │
│Piese de fixare pentru produse din │Produse din │ │ 3 │
│lemn pentru structuri: │lemn pentru │ │ │
│Piese de legatura pentru cherestea, │ structuri │ │ │
│conectori cu inel despicat, ghermele │ │ │ │
│cilindrice din oţel şi lemn, suruburi │ │ │ │
│din lemn, bolturi filetate, cuie din │ │ │ │
│lemn │ │ │ │
└───────────────────────────────────────┴──────────────┴────────────┴──────────┘

Tabel 3.5.1
Familia de produse: PRODUSE PENTRU ALARMARE/DETECTARE INCENDIU, PENTRU
STINGEREA FOCULUI, PENTRU CONTROLUL FOCULUI ŞI FUMULUI
ŞI PENTRU COMBATEREA EXPLOZIILOR (1/1)
┌───────────────────────────────────────────┬─────────┬────────────┬───────────┐
│ │ │Nivel(uri) │Sistem(e) │
│ Produs(e) │ Utili- │sau clasa(e)│de atestare│
│ │zare(ari)│(Rezistenta │a conformi-│
│ │preva- │la foc)*12) │ tatii │
│ │zuta(e) │ │ │
├───────────────────────────────────────────┼─────────┼────────────┼───────────┤
│Seturi pentru instalare │Siguranta│ │ 1 │
│Detectarea incendiului/alarmare la incendiu│la foc │ │ │
│Seturi de sisteme combinate de detectare a │ │ │ │
│incendiului şi alarmare la incendiu │ │ │ │
│Seturi de sisteme de detectare a │ │ │ │
│incendiului │ │ │ │
│Seturi de sisteme de alarmare la incendiu │ │ │ │
│Seturi de sisteme de comunicaţii de │ │ │ │
│alertare în caz de incendiu │ │ │ │
│Prevenirea şi stingerea focului │ │ │ │
│Seturi de sisteme de hidranti interiori │ │ │ │
│Seturi de sisteme de hidranti exteriori cu │ │ │ │
│coloana uscata şi umeda │ │ │ │
│Seturi de sisteme cu sprinklere şi apa │ │ │ │
│pulverizata │ │ │ │
│Seturi de sisteme cu spuma │ │ │ │
│Seturi de sisteme cu pulbere uscata │ │ │ │
│Seturi de sisteme cu gaz (inclusiv cu CO2) │ │ │ │
│Protecţie la explozii │ │ │ │
│Seturi de sisteme de protecţie la explozii │ │ │ │
│Instalaţii pentru controlul focului │ │ │ │
│Seturi de sisteme de evacuare a fumului şi │ │ │ │
│gazelor fierbinti (desfumare) │ │ │ │
│Seturi de sisteme cu presiune diferentiala │ │ │ │
│Autodetectoare/semnalizatoare de fum │ │ │ │
│Componente │ │ │ │
│Detectarea incendiului/alarmarea la │Siguranta│ │ 1 │
│incendiu │la foc │ │ │
│Detectori de fum, de caldura şi de flacara │ │ │ │
│Dispozitive de control şi indicatoare │ │ │ │
│Dispozitive de transmitere a alarmei │ │ │ │
│Izolatori pentru scurtcircuit │ │ │ │
│Dispozitive de alarma │ │ │ │
│Surse de energie │ │ │ │
│Dispozitive de pornire/oprire │ │ │ │
│Butoane manuale de semnalizare │ │ │ │
│Prevenirea şi stingerea incendiului │ │ │ │
│Hidranti de incendiu │ │ │ │
│Indicatoare/comutatoare pentru debitul │ │ │ │
│de apa │ │ │ │
│Indicatoare/comutatoare pentru presiune │ │ │ │
│Ventile de coborare │ │ │ │
│Tubulatura de admisie │ │ │ │
│Pompe şi seturi de pompe pentru combaterea │ │ │ │
│focului │ │ │ │
│Stuturi/sprinklere/drencere │ │ │ │
│Seturi de supape de alarma în circuit umed │ │ │ │
│Seturi de supape de alarma uscate │ │ │ │
│Seturi de supape de alarma inundate │ │ │ │
│Dispozitive de control multiple │ │ │ │
│Seturi de supape pentru containere sub │ │ │ │
│presiune ridicatã şi dispozitivele lor de │ │ │ │
│actionare │ │ │ │
│Supape de distribuţie şi dispozitivele │ │ │ │
│lor de actionare │ │ │ │
│Dispozitive neelectrice de dezactivare │ │ │ │
│Racorduri flexibile │ │ │ │
│Manometre şi presostate │ │ │ │
│Dispozitive mecanice de mãsurare │ │ │ │
│Supape de închidere şi supape de control │ │ │ │
│Combaterea exploziilor │ │ │ │
│Detectoare │ │ │ │
│Depresurizatoare, │ │ │ │
│Senzori la explozie │ │ │ │
│Produse pentru diminuarea exploziilor │ │ │ │
│Controlul focului │ │ │ │
│Perdele de fum │ │ │ │
│Umidificatori │ │ │ │
│Canale │ │ │ │
│Ventilatoare electrice │ │ │ │
│Ventilatoare naturale │ │ │ │
│Panouri de control │ │ │ │
│Panouri de control pentru urgente │ │ │ │
│Surse de energie │ │ │ │
└───────────────────────────────────────────┴─────────┴────────────┴───────────┘



Tabel 3.6.1
Familia de produse: DISPOZITIVE FIXE ŞI ALTE PRODUSE PENTRU
CIRCULAŢIE (1/2)
┌──────────────────────────────────────────────┬──────────────┬──────────┬───────────┐
│ │ │Nivel(uri)│Sistem(e) │
│ Produs(e) │Utilizare(ari)│ sau │de atestare│
│ │ prevãzutã(e) │ clasa(e) │a conformi-│
│ │ │ │tatii │
├──────────────────────────────────────────────┼──────────────┼──────────┼───────────┤
│Produse pentru marcajul drumurilor: │În zone de │ │ 1 │
│- materiale granulate (perle de sticla, │circulaţie │ │ │
│ agregate antiderapante şi combinatii între │ │ │ │
│ acestea), │ │ │ │
│- benzi de marcaj permanente şi marcaje │ │ │ │
│ preformate, │ │ │ │
│- vopsele de trafic, termoplaste aplicate la │ │ │ │
│ cald, plastice aplicate la rece (cu sau fãrã│ │ │ │
│ agregate antiderapante) incluzând perle de │ │ │ │
│ sticla preamestecate, │ │ │ │
│- vopsele de trafic, termoplaste aplicate la │ │ │ │
│ cald, plastice aplicate la rece (prevãzute │ │ │ │
│ pentru a fi folosite la marcajul drumurilor)│ │ │ │
│ introduse pe piata cu indicaţii asupra │ │ │ │
│ tipurilor şi proportiilor de perle de sticla│ │ │ │
│ şi/sau de agregate antiderapante, │ │ │ │
│- stâlpi rutieri retro-reflectorizanti │ │ │ │
│Indicatoare rutiere şi dispozitive de control │ │ │ │
│al traficului instalate permanent pentru │ │ │ │
│utilizãri în traficul vehiculelor şi al │ │ │ │
│pietonilor: │ │ │ │
│- indicatoare de trafic permanente, │ │ │ │
│- borne de trafic, │ │ │ │
│- stâlpi marcatori, │ │ │ │
│- semafoare şi lampi avertizoare fixe, │ │ │ │
│- dispozitive şi repere de avertizare │ │ │ │
│ permanente, │ │ │ │
│- indicatoare de trafic cu semnalizare │ │ │ │
│ variabila │ │ │ │
│Stâlpi de iluminare a drumurilor. │ │ │ │
│Sisteme de restrictionare pentru vehicule: │ │ │ │
│- protecţii contra prabusirilor, │ │ │ │
│- bariere de trecere, │ │ │ │
│- cabluri, │ │ │ │
│- parapeti │ │ │ │
│Sisteme de restrictionare pentru pietoni │ │ │ │
│incluzând parapeti pentru poduri pietonale │ │ │ │
└──────────────────────────────────────────────┴──────────────┴──────────┴───────────┘

Tabel 3.6.2
Familia de produse: DISPOZITIVE FIXE ŞI ALTE PRODUSE PENTRU CIRCULAŢIE (2/2)
┌────────────────────────────────────────┬──────────────┬──────────┬───────────┐
│ │ │Nivel(uri)│Sistem(e) │
│ Produs(e) │Utilizare(ari)│ sau │de atestare│
│ │ prevãzutã(e) │ clasa(e) │a conformi-│
│ │ │ │tatii │
├────────────────────────────────────────┼──────────────┼──────────┼───────────┤
│Dispozitive de reducere a zgomotului │În zone de │ - │ 3 │
│circulaţiei rutiere şi bariere de trafic│circulaţie │ │ │
│rutier │ │ │ │
│Ecrane de protecţie impotriva luminii │ │ │ │
│orbitoare │ │ │ │
└────────────────────────────────────────┴──────────────┴──────────┴───────────┘



Tabel 3.7.1
Familia de produse: PRODUSE DIN IPSOS (1/4)
┌──────────────────────────────────────┬──────────────┬────────────────┬─────────┐
│ │ │ Nivel(uri) sau │ │
│ │Utilizare(ari)│ clasa(e) │Sistem(e)│
│ Produs(e) │ prevãzutã(e) │(Reactia la foc │de ates- │
│ │ │ a materialelor │tare a │
│ │ │încorporate)*11)│conformi-│
│ │ │ │tatii │
├──────────────────────────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────┤
│Plãci din ipsos şi elemente de plafon │În pereţi, │ A1*4), A2*4), │ │
│cu grosime mica, plãci din ipsos armat│comparti- │ B*4), C*4) │ 1 │
│cu fibre, mulaje din ipsos armat cu │mentari sau │ │ │
│fibre şi panouri compozite │plafoane (sau │ A1*2), A2*2), │ │
│(stratificate) în care materialul │acoperirea │B*2), C*2), D, E│ 3 │
│incorporat este plasat pe o suprafata │acestora), │ │ │
│susceptibilã de a fi expusã la foc, │supuse cerin- │ (de la A1 la │ 4 │
│incluzând şi produsele auxiliare │telor privind │ E)*3), F │ │
│relevante │reactia la foc│ │ │
└──────────────────────────────────────┴──────────────┴────────────────┴─────────┘



Tabel 3.7.2
Familia de produse: PRODUSE DIN IPSOS (2/4)
┌──────────────────────────────────────┬───────────────────────┬──────────────┬─────────────┐
│ │ │Nivel(uri) sau│Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) │ clasa(e) │ atestare a │
│ │ prevãzutã(e) │(Rezistenta la│conformitatii│
│ │ │ foc)*12) │ │
├──────────────────────────────────────┼───────────────────────┼──────────────┼─────────────┤
│Plãci din ipsos, blocuri, elemente de │În pereţi, │ oricare │ 3 │
│plafon, mortare de ipsos şi mulaje din│compartimentari sau │ │ │
│ipsos armat cu fibre, incluzând şi │plafoane, dupã caz, │ │ │
│produsele auxiliare relevante │prevãzute pentru │ │ │
│ │utilizare ca protecţie │ │ │
│ │la foc a elementelor │ │ │
│ │structurale şi/sau │ │ │
│ │compartimentarea la foc│ │ │
│ │în clãdiri │ │ │
└──────────────────────────────────────┴───────────────────────┴──────────────┴─────────────┘



Tabel 3.7.3
Familia de produse: PRODUSE DIN IPSOS (3/4)
┌─────────────────────────────────┬───────────────────────────────┬──────────┬─────────────┐
│ │ │Nivel(uri)│Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) │ sau │ atestare a │
│ │ prevãzutã(e) │ clasa(e) │conformitatii│
├─────────────────────────────────┼───────────────────────────────┼──────────┼─────────────┤
│Plãci din ipsos, inclusiv produse│Pentru rigidizarea pereţilor cu│ - │ 3 │
│auxiliare relevante │cadre de lemn, portanti la │ │ │
│ │acţiunea vantului sau a │ │ │
│ │structurilor din lemn la │ │ │
│ │acoperisuri │ │ │
└─────────────────────────────────┴───────────────────────────────┴──────────┴─────────────┘



Tabel 3.7.4
Familia de produse: PRODUSE DIN IPSOS (4/4)
┌──────────────────────────────────┬────────────────────────────────┬──────────┬─────────────┐
│ │ │Nivel(uri)│Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) │ sau │ atestare a │
│ │ prevãzutã(e) │ clasa(e) │conformitatii│
├──────────────────────────────────┼────────────────────────────────┼──────────┼─────────────┤
│Plãci din ipsos, blocuri, elemente│În pereţi, compartimentari sau │ - │ 4 │
│de plafon şi mortare de ipsos, │plafoane, dupã caz, pentru │ │ │
│mulaje din ipsos armat cu fibre, │situaţii şi utilizãri care nu au│ │ │
│inclusiv produse auxiliare │fost menţionate în tabelele │ │ │
│relevante │3.7.1-3.7.3. │ │ │
└──────────────────────────────────┴────────────────────────────────┴──────────┴─────────────┘



Tabel 3.8.1
Familia de produse: OBIECTE SANITARE (1/1)
┌──────────────────────────────────────┬───────────────────────┬──────────────┬─────────────┐
│ │ │Nivel(uri) sau│Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) │ clasa(e) │ atestare a │
│ │ prevãzutã(e) │ (Reactia la │conformitatii│
│ │ │ foc)*11) │ │
├──────────────────────────────────────┼───────────────────────┼──────────────┼─────────────┤
│Chiuvete de bucatarie │La pregãtirea mancarii,│ - │ 4 │
│ │spalarea veselei şi │ │ │
│ │evacuarea apei │ │ │
│ │reziduale menajere │ │ │
├──────────────────────────────────────┼───────────────────────┼──────────────┼─────────────┤
│Lavoare şi lavoare colective; cazi de │Igiena personalã │ - │ 4 │
│baie şi cuve de dus; bideuri; pisoare;│ │ │ │
│vase sau rezervoare WC; closete de │ │ │ │
│pãmânt, chimice şi cu compost; toalete│ │ │ │
│cu macerare; toalete turcesti; │ │ │ │
│rezervoare cu jet; bãi cu turbulenta; │ │ │ │
│ecrane şi cabine pentru dus şi cada şi│ │ │ │
│module preformate de toaleta │ │ │ │
├──────────────────────────────────────┼───────────────────────┼──────────────┼─────────────┤
│Toalete publice modulare şi grupuri │Igiena personalã │A1*4), A2*4), │ 1 │
│prefabricate de toaleta │ │ B*4), C*4) │ │
│ │ │A1*2), A2*2), │ 3 │
│ │ │B*2), C*2), D,│ │
│ │ │ E │ │
│ │ │ (de la A1 la │ 4 │
│ │ │ E)*3), F │ │
│ │ │ │ │
└──────────────────────────────────────┴───────────────────────┴──────────────┴─────────────┘

Tabel 3.9.1
Familia de produse: PEREŢI CORTINA (1/1)
┌────────────────────────┬───────────────────────┬───────────────┬─────────────┐
│ │ │Nivel(uri) sau │Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) │ clasa(e) │ atestare a │
│ │ prevãzutã(e) │ (Reactia la │conformitatii│
│ │ │ foc)*11) │ │
├────────────────────────┼───────────────────────┼───────────────┼─────────────┤
│Seturi de pereţi cortina│Ca pereţi exteriori │ A1*4), A2*4), │ 1 │
│ │supuşi cerinţelor │ B*4), C*4) │ │
│ │privind reactia la foc ├───────────────┼─────────────┤
│ │ │ A1*2), A2*2), │ 3 │
│ │ │B*2), C*2), D, │ │
│ │ │ E, (de la A1 │ │
│ │ │ la E)*3), F │ │
│ ├───────────────────────┼───────────────┼─────────────┤
│ │Ca pereţi exteriori │ - │ 3 │
│ │nesupusi cerinţelor │ │ │
│ │privind reactia la foc │ │ │
└────────────────────────┴───────────────────────┴───────────────┴─────────────┘

Tabel 3.10.1
Familia de produse: PANOURI PE BAZA DE LEMN (1/2)
┌────────────────────────┬───────────────────────┬───────────────┬─────────────┐
│ │ │Nivel(uri) sau │Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) │clasa(e) pentru│ atestare a │
│ │ prevãzutã(e) │reactia la foc │conformitatii│
├────────────────────────┼───────────────────────┼───────────────┼─────────────┤
│Panouri pe baza de lemn │Pentru elemente │ A1*4), A2*4), │ 1 │
│nefinisate sau finisate │structurale în │ B*4), C*4) │ │
│cu placaj, furnir, │aplicaţii interne sau ├───────────────┼─────────────┤
│vopsea │externe │ A1*2), A2*2), │ 2+ │
│ │ │B*2), C*2), D, │ │
│ │ │ E, (de la A1 │ │
│ │ │ la E)*3), F │ │
└────────────────────────┴───────────────────────┴───────────────┴─────────────┘

Tabel 3.10.2
Familia de produse: PANOURI PE BAZA DE LEMN (2/2)
┌────────────────────────┬───────────────────────┬───────────────┬─────────────┐
│ │ │Nivel(uri) sau │Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) │clasa(e) pentru│ atestare a │
│ │ prevãzutã(e) │reactia la foc │conformitatii│
├────────────────────────┼───────────────────────┼───────────────┼─────────────┤
│Panouri pe baza de lemn │Pentru elemente │ A1*4), A2*4), │ 1 │
│nefinisate sau finisate │nestructurale în │ B*4), C*4) │ │
│cu placaj, furnir, │aplicaţii interne sau ├───────────────┼─────────────┤
│vopsea │externe │ A1*2), A2*2), │ 3 │
│ │ │B*2), C*2), D, │ │
│ │ │ E │ │
│ │ ├───────────────┼─────────────┤
│ │ │ (de la A1 │ 4 │
│ │ │ la E)*3), F │ │
└────────────────────────┴───────────────────────┴───────────────┴─────────────┘



Tabel 3.11.1
Familia de produse: PRODUSE DE BAZA ŞI AUXILIARE PENTRU ZIDĂRIE (1/3)
┌────────────────────────────────────────┬───────────────────────┬──────────┬─────────────┐
│ │ │Nivel(uri)│Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) │ sau │ atestare a │
│ │ prevãzutã(e) │ clasa(e) │conformitatii│
├────────────────────────────────────────┼───────────────────────┼──────────┼─────────────┤
│Produse de zidãrie categoria I (*) │În pereţi, stâlpi şi │ - │ 2+ │
│ (*) Unitãţi cu o rezistenta medie la │compartimentari │ │ │
│ compresiune specificatã, pentru care │ │ │ │
│ probabilitatea de a nu o realiza nu e │ │ │ │
│ mai mare de 5% │ │ │ │
├────────────────────────────────────────┤ │ │ │
│Mortare de zidãrie proiectate, fabricate│ │ │ │
│industrial (**) │ │ │ │
│ (**) Mortare proiectate şi fabricate │ │ │ │
│ pentru a atinge cerinţe de performanta│ │ │ │
│ specifice. │ │ │ │
├────────────────────────────────────────┼───────────────────────┼──────────┼─────────────┤
│Produse de zidãrie categoria II │În pereţi, stâlpi şi │ - │ 4 │
├────────────────────────────────────────┤compartimentari │ │ │
│Mortare de zidãrie prescrise, fabricate │ │ │ │
│industrial (***) │ │ │ │
│ (***) Mortare fabricate conform unor │ │ │ │
│ proporţii specifice ale componentilor,│ │ │ │
│ care sunt presupuse ca ating cerinţele│ │ │ │
│ de performanta asociate. │ │ │ │
├────────────────────────────────────────┼───────────────────────┤ │ │
│Mortare de tencuiala/finisaj, fabricate │La finisaje de pereţi, │ │ │
│industrial │stâlpi, compartimentari│ │ │
│ │şi plafoane │ │ │
└────────────────────────────────────────┴───────────────────────┴──────────┴─────────────┘

Tabel 3.11.2
Familia de produse: PRODUSE DE BAZA ŞI AUXILIARE PENTRU ZIDĂRIE (2/3)
┌─────────────────────────────────────┬───────────────┬──────────┬─────────────┐
│ │ │Nivel(uri)│Sistem(e) de │
│ Produs(e) │Utilizare(ari) │ sau │ atestare a │
│ │ prevãzutã(e) │ clasa(e) │conformitatii│
├─────────────────────────────────────┼───────────────┼──────────┼─────────────┤
│Etrieri, benzi de întindere, carlige │La pereţi şi │ - │ 3 │
│pentru barne, console, corniere │compartimentari│ │ │
│suport, armatura pentru patul de rost│ │ │ │
│şi buiandrugi │ │ │ │
└─────────────────────────────────────┴───────────────┴──────────┴─────────────┘

Tabel 3.11.3
Familia de produse: PRODUSE DE BAZA ŞI AUXILIARE PENTRU ZIDĂRIE (3/3)
┌────────────────────────┬───────────────────────┬───────────────┬─────────────┐
│ │ │Nivel(uri) sau │Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) │ clasa(e) │ atestare a │
│ │ prevãzutã(e) │ (Reactia la │conformitatii│
│ │ │ foc)*11) │ │
├────────────────────────┼───────────────────────┼───────────────┼─────────────┤
│Produse de zidãrie care │La pereţi şi │ A1*4), A2*4), │ 1 │
│incorporeaza materiale │compartimentari supuse │ B*4), C*4) │ │
│termoizolante plasate pe│reglementãrilor privind├───────────────┼─────────────┤
│o fata susceptibilã de a│reactia la foc │ A1*2), A2*2), │ 3 │
│fi expusã la foc │ │B*2), C*2), D, │ │
│ │ │ E │ │
│ │ ├───────────────┼─────────────┤
│ │ │ (de la A1 │ 4 │
│ │ │ la E)*3), F │ │
└────────────────────────┴───────────────────────┴───────────────┴─────────────┘

Tabel 3.12.1
Familia de produse: PARDOSELI (1/2)
┌────────────────────────────────────┬────────────────┬──────────┬─────────────┐
│ │ │Nivel(uri)│Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) │ sau │ atestare a │
│ │ prevãzutã(e) │ clasa(e) │conformitatii│
├────────────────────────────────────┼────────────────┼──────────┼─────────────┤
│Produse pentru pardoseli rigide │Pentru utilizãri│ │ 4 │
│pentru utilizãri la exterior │la exterior şi │ │ │
│Unitãţi de pavaj (cu suprafata │finisarea │ │ │
│neteda sau texturata) incluzând │drumurilor, │ │ │
│pavele; lespezi; borduri; blocuri; │pentru a acoperi│ │ │
│lampi de paviment; tablier │zone de │ │ │
│autofinisat din tabla, dale rigide; │circulaţie │ │ │
│ardezie; dale; mozaicuri; dale de │exterioare │ │ │
│piatra; dale terrazo; tablier din │pietonale şi │ │ │
│metal expandat sau din plasa; │rutiere │ │ │
│gratare de pardoseala. │ │ │ │
└────────────────────────────────────┴────────────────┴──────────┴─────────────┘



Tabel 3.12.2
Familia de produse: PARDOSELI (2/2)
┌───────────────────────────────────────┬───────────────────┬───────────────────┬─────────────┐
│ │ │ Nivel(uri) sau │Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) │ clasa(e) pentru │ atestare a │
│ │ prevãzutã(e) │ reactia la foc │conformitatii│
├───────────────────────────────────────┼───────────────────┼───────────────────┼─────────────┤
│Produse pentru pardoseli rigide │Pentru utilizãri la│ A1(FL)*4), │ 1 │
│(A) Componente: │interior, inclusiv │ A2(FL)*4), │ │
│ Unitãţi de pavaj, dale, mozaicuri, │în incinte închise │B(FL)*4), C(FL)*4) │ │
│ parchet, învelitori din plase sau │pentru transportul ├───────────────────┼─────────────┤
│ foi, gratare de pardoseala, laminate│public │ A1(FL)*2), │ 3 │
│ rigide pentru pardoseala, produse pe│ │ A2(FL)*2), │ │
│ baza de lemn │ │B(FL)*2), C(FL)*2),│ │
│(B) Sisteme portante introduse pe piata│ │ D(FL), E(FL) │ │
│ ca seturi: │ ├───────────────────┼─────────────┤
│ Planşee suprainaltate, cavitati │ │ (de la A1(FL) la │ 4 │
│ │ │ E(FL)*3), F(FL) │ │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────┼───────────────────┼─────────────┤
│Pardoseli elastice şi textile │Pentru utilizãri la│ A1(FL)*4), │ 1 │
│Imbracaminti pentru pardoseala │interior │ A2(FL)*4), │ │
│elastice, omogene şi eterogene, livrate│ │B(FL)*4), C(FL)*4) │ │
│ca dale, foi sau suluri (imbracaminti │ ├───────────────────┼─────────────┤
│de pardoseala din materiale textile, │ │ A1(FL)*2), │ 3 │
│incluzând dale; foi de plastic şi │ │ A2(FL)*2), │ │
│cauciuc (pardoseli din termorigide │ │B(FL)*2), C(FL)*2),│ │
│aminoplaste); linoleum şi pluta; foaie │ │D(FL), E(FL) (de la│ │
│antistatica; dale de pardoseala pozate │ │A1(FL) la E(FL)*3),│ │
│liber; laminate de pardoseala elastice)│ │ F(FL) │ │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────┼───────────────────┼─────────────┤
│Pardoseli elastice şi textile │Pentru utilizãri la│ - │ 4 │
│Imbracaminti pentru pardoseala │exterior │ │ │
│elastice, omogene şi eterogene, livrate│ │ │ │
│ca dale, foi sau suluri (imbracaminti │ │ │ │
│de pardoseala din materiale textile, │ │ │ │
│incluzând dale; foi de plastic şi │ │ │ │
│cauciuc (pardoseli din termorigide │ │ │ │
│aminoplaste); linoleum şi pluta; foaie │ │ │ │
│antistatica; dale de pardoseala pozate │ │ │ │
│liber; laminate de pardoseala elastice)│ │ │ │
├───────────────────────────────────────┼───────────────────┼───────────────────┼─────────────┤
│Materiale de sapa de pardoseala │Pentru utilizãri la│ A1(FL)*4), │ 1 │
│ │interior │ A2(FL)*4), │ │
│ │ │B(FL)*4), C(FL)*4) │ │
│ │ ├───────────────────┼─────────────┤
│ │ │ A1(FL)*2), │ 3 │
│ │ │ A2(FL)*2), │ │
│ │ │B(FL)*2), C(FL)*2),│ │
│ │ │ D(FL), E(FL) │ │
│ │ ├───────────────────┼─────────────┤
│ │ │ (de la A1(FL) la │ 3 │
│ │ │ E(FL)*3), F(FL) │ │
│ ├───────────────────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │Pentru utilizãri la│ │ 4 │
│ │exterior │ │ │
└───────────────────────────────────────┴───────────────────┴───────────────────┴─────────────┘

Tabel 3.13.1
Familia de produse: PRODUSE METALICE PENTRU STRUCTURI,
INCLUSIV PRODUSE AUXILIARE (1/4)
┌────────────────────────────────────────────┬────────────────┬──────┬─────────┐
│ │ │Nivel │Sistem(e)│
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) │(uri) │de ates- │
│ │ prevãzutã(e) │sau │tare a │
│ │ │cla- │conformi-│
│ │ │sa(e) │tatii │
├────────────────────────────────────────────┼────────────────┼──────┼─────────┤
│Secţiuni/profile metalice pentru structuri │ │ │ │
│Secţiuni/profile cu diferite forme (T, L, H,│Pentru utilizare│ │ 2+ │
│U, Z, I, canale, coltare, cu goluri, tuburi)│în structuri │ │ │
│obţinute prin laminare la cald, formare la │metalice sau în │ │ │
│rece sau prin orice alt procedeu, produse │structuri com- │ │ │
│plate (placa, foaie, banda), bare, piese │pozite din metal│ │ │
│turnate şi piese forjate, realizate din │şi beton │ │ │
│diferite materiale metalice, neprotejate sau│ │ │ │
│protejate contra coroziunii prin vopsire │ │ │ │
└────────────────────────────────────────────┴────────────────┴──────┴─────────┘

Tabel 3.13.2
Familia de produse: PRODUSE METALICE PENTRU STRUCTURI, INCLUSIV
PRODUSE AUXILIARE (2/4)
┌───────────────────────────────────────┬─────────────────┬──────────┬─────────┐
│ │ │Nivel(uri)│Sistem(e)│
│ Produs(e) │ Utilizare(ari)│sau │de ates- │
│ │ prevãzutã(e) │clasa(e) │tare a │
│ │ │(Reactia │conformi-│
│ │ │la foc) │tatii │
├───────────────────────────────────────┼─────────────────┼──────────┼─────────┤
│Elemente de construcţie metalice pentru│ │ │ │
│structuri │ │ │ │
│Produse metalice finite, cum ar fi │Pentru utilizãri │ │ 2+ │
│socluri, grinzi, coloane, scãri, piloni│în cadrele şi │ │ │
│subterani, piloti portanti şi │fundaţiile │ │ │
│palplanse, secţiuni tãiate la │construcţiei │ │ │
│dimensiuni dupã proiect pentru anumite │ │ │ │
│aplicaţii şi sine şi traverse. │ │ │ │
│ Aceste produse pot fi neprotejate sau│ │ │ │
│ protejate contra coroziunii prin │ │ │ │
│ vopsire, sudate sau nesudate. │ │ │ │
├───────────────────────────────────────┼─────────────────┼──────────┼─────────┤
│Elemente de construcţie metalice pentru│ │A1*4), │ │
│structuri │ │A2*4), │ │
│Cadre metalice finite pentru plafoane │Pentru utilizãri │B*4), C*4)│ 1 │
│suspendate (cu sarcina grea). │în cadrele │ │ │
│ │construcţiei │A1*2), │ 2+ │
│ Aceste produse pot fi neprotejate sau│ │A2*2), │ │
│ protejate contra coroziunii prin │ │B*2), C*2)│ │
│ vopsire, sudate sau nesudate. │ │D, E (de │ │
│ │ │la A1 la │ │
│ │ │E)*3), F │ │
└───────────────────────────────────────┴─────────────────┴──────────┴─────────┘

Tabel 3.13.3
Familia de produse: PRODUSE METALICE PENTRU STRUCTURI, INCLUSIV PRODUSE
AUXILIARE (3/4)
┌──────────────────────────┬──────────────────────────┬──────────┬─────────────┐
│ │ │Nivel(uri)│Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) │ sau │ atestare a │
│ │ prevãzutã(e) │ clasa(e) │conformitatii│
├──────────────────────────┼──────────────────────────┼──────────┼─────────────┤
│Materiale de sudura │Pentru utilizãri în │ │ 2+ │
│ │structuri metalice │ │ │
└──────────────────────────┴──────────────────────────┴──────────┴─────────────┘

Tabel 3.13.4
Familia de produse: PRODUSE METALICE PENTRU STRUCTURI, INCLUSIV PRODUSE
AUXILIARE (4/4)
┌───────────────────────────────────┬─────────────────┬──────────┬─────────────┐
│ │ │Nivel(uri)│Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) │ sau │ atestare a │
│ │ prevãzutã(e) │ clasa(e) │conformitatii│
├───────────────────────────────────┼─────────────────┼──────────┼─────────────┤
│Piese de legatura │ │ │ │
│Nituri metalice, bolturi (piulite │Pentru utilizãri │ │ 2+ │
│şi saibe) şi bolturi H.R. (bolturi │în structuri │ │ │
│cu maner de frictiune de mare │metalice │ │ │
│rezistenta), cuie, suruburi, piese │ │ │ │
│de fixare pentru calea feratã │ │ │ │
└───────────────────────────────────┴─────────────────┴──────────┴─────────────┘

Tabel 3.14.1
Familia de produse: PIESE DE FIXARE PENTRU PRODUSE DIN LEMN
PENTRU STRUCTURI (1/1)
┌───────────────────────────────────┬─────────────────┬──────────┬─────────────┐
│ │ │Nivel(uri)│Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) │ sau │ atestare a │
│ │ prevãzutã(e) │ clasa(e) │conformitatii│
├───────────────────────────────────┼─────────────────┼──────────┼─────────────┤
│Plãci foarfeca, conectori │Pentru produse │ │ 2+ │
│placa-dintata, plãci perforate │din lemn masiv │ │ │
│pentru cuie, plãci cu cuie │pentru structuri │ │ │
└───────────────────────────────────┴─────────────────┴──────────┴─────────────┘








Tabel 3.15.1

Familia de produse:
COŞURI, BURLANE ŞI ALTE PRODUSE SPECIFICE (1/1)

┌───────────────────────────────────────────┬──────────────┬────────────────┬─────────────┐
│ │ │ Nivel(uri) sau │Sistem(e) de │
│ Produs(e) │Utilizare(ari)│ clasa(e) │ atestare a │
│ │ prevãzutã(e) │(Reactia la foc)│conformitatii│
│ │ │ (11) │ │
├───────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────────┤
│Coşuri prefabricate (elemente cu înãlţimea │Coşuri │ oricare │ 2+ │
│unui etaj), captuseli pentru burlane │ │ │ │
│(elemente sau blocuri), coşuri mulţi-celule│ │ │ │
│(elemente sau blocuri), blocuri de horn │ │ │ │
│inzidite separat, seturi de coşuri │ │ │ │
│independente şi de coşuri ancorate │ │ │ │
├───────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────────────┼─────────────┤
│Terminale de hornuri │Coşuri │ oricare │ 4 │
└───────────────────────────────────────────┴──────────────┴────────────────┴─────────────┘

Tabel 3.16.1

Familia de produse:
GEOTEXTILE (1/2)

┌────────────────────────────────────┬───────────────────────┬────────────────┬─────────────┐
│ │ │ Nivel(uri) sau │Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) │ clasa(e) │ atestare a │
│ │ prevãzutã(e) │(Reactie la foc)│conformitatii│
├────────────────────────────────────┼───────────────────────┼────────────────┼─────────────┤
│Geosintetice (membrane şi textile), │La drumuri, cai ferate,│ - │ 2+ │
│geotextile, geocompozite, georetele,│fundaţii şi pereţi, │ │ │
│geomembrane şi geoplase folosite: │sisteme de drenaj, │ │ │
│- ca bariere pentru fluide sau gaze,│controlul eroziunii, │ │ │
│- ca strat de protecţie, │rezervoare şi baraje, │ │ │
│- pentru drenaj şi/sau filtrare, │canale, tuneluri şi │ │ │
│- pentru armare. │structuri de metrou, │ │ │
│ │evacuarea sau pãstrarea│ │ │
│ │deşeurilor lichide, │ │ │
│ │pentru depozitarea │ │ │
│ │deşeurilor solide sau │ │ │
│ │evacuarea deşeurilor │ │ │
└────────────────────────────────────┴───────────────────────┴────────────────┴─────────────┘

Tabel 3.16.2

Familia de produse: GEOTEXTILE (2/2)

┌────────────────────────────────────┬──────────────────────┬────────────────┬─────────────┐
│ │ │ Nivel(uri) sau │Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) │ clasa(e) │ atestare a │
│ │ prevãzutã(e) │(Reactie la foc)│conformitatii│
├────────────────────────────────────┼──────────────────────┼────────────────┼─────────────┤
│Geosintetice (membrane şi textile), │În toate construcţiile│ - │ 4 │
│geotextile, geocompozite, georetele,│ │ │ │
│geomembrane şi geoplase folosite: │ │ │ │
│ - ca strat de protecţie │ │ │ │
└────────────────────────────────────┴──────────────────────┴────────────────┴─────────────┘

Tabel 3.17.1

Familia de produse:
PRODUSE PENTRU INSTALAŢII DE APE UZATE ÎN INTERIORUL CLĂDIRILOR (1/2)

┌───────────────────────────────────┬─────────────────┬──────────┬─────────────┐
│ │ │Nivel(uri)│Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) │ sau │ atestare a │
│ │ prevãzutã(e) │ clasa(e) │conformitatii│
├───────────────────────────────────┼─────────────────┼──────────┼─────────────┤
│Dispozitive de reflux: conducte de │Pentru utilizare │ │ 4 │
│ventilaţie cu supapa de priza de │în interiorul │ │ │
│aer │clãdirilor │ │ │
└───────────────────────────────────┴─────────────────┴──────────┴─────────────┘

Tabel 3.17.2

Familia de produse:
PRODUSE PENTRU INSTALAŢII DE APE UZATE ÎN INTERIORUL CLĂDIRILOR (2/2)

┌───────────────────────────────────┬─────────────────┬──────────┬─────────────┐
│ │ │Nivel(uri)│Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) │ sau │ atestare a │
│ │ prevãzutã(e) │ clasa(e) │conformitatii│
├───────────────────────────────────┼─────────────────┼──────────┼─────────────┤
│Seturi pentru statie de pompare ape│Pentru utilizare │ │ 3 │
│reziduale şi instalaţii de ridicare│în interiorul │ │ │
│a efluentului │clãdirilor │ │ │
└───────────────────────────────────┴─────────────────┴──────────┴─────────────┘

Tabel 3.18.1

Familia de produse:
PRODUSE PENTRU INSTALAŢII DE APE UZATE ÎN EXTERIORUL CLĂDIRILOR (1/3)

┌──────────────────────────────────┬──────────────────┬──────────┬─────────────┐
│ │ │Nivel(uri)│Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) │ sau │ atestare a │
│ │ prevãzutã(e) │ clasa(e) │conformitatii│
├──────────────────────────────────┼──────────────────┼──────────┼─────────────┤
│Seturi şi elemente pentru │Pentru utilizare │ │ 3 │
│instalaţii de tratare a apei │în afarã │ │ │
│reziduale şi echipament de tratare│clãdirilor, pentru│ │ │
│pe şantier │apa pluviala, ape │ │ │
│- Rezervoare septice │uzate menajere şi │ │ │
│ │efluenti organici │ │ │
└──────────────────────────────────┴──────────────────┴──────────┴─────────────┘

Tabel 3.18.2
Familia de produse:
PRODUSE PENTRU INSTALAŢII DE APE UZATE ÎN EXTERIORUL CLĂDIRILOR (2/3)

┌─────────────────────────────┬───────────────────────┬──────────┬─────────────┐
│ │ │Nivel(uri)│Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) │ sau │ atestare a │
│ │ prevãzutã(e) │ clasa(e) │conformitatii│
├─────────────────────────────┼───────────────────────┼──────────┼─────────────┤
│Canal de scurgere prefabricat│În afarã clãdirilor, │ │ 3 │
│ │pentru apa uzata din │ │ │
│ │clãdiri şi lucrãri de │ │ │
│ │inginerie civilã, │ │ │
│ │inclusiv drumuri │ │ │
└─────────────────────────────┴───────────────────────┴──────────┴─────────────┘

Tabel 3.18.3

Familia de produse:
PRODUSE PENTRU INSTALAŢII DE APE UZATE ÎN EXTERIORUL CLĂDIRILOR (3/3)

┌───────────────────────────────────┬─────────────────┬──────────┬─────────────┐
│ │ │Nivel(uri)│Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) │ sau │ atestare a │
│ │ prevãzutã(e) │ clasa(e) │conformitatii│
├───────────────────────────────────┼─────────────────┼──────────┼─────────────┤
│Guri şi cãmine de vizitare │Pe şosele, în │ │ 4 │
│Capace, trepte, scãri mobile şi │zone de parcare, │ │ │
│mana curenta pentru guri şi cãmine │acostamente şi în│ │ │
│de vizitare, capace de rigola │afarã clãdirilor │ │ │
├───────────────────────────────────┼─────────────────┼──────────┼─────────────┤
│Separatori │Pentru apa │ │ 4 │
│ │uzata/canalizare │ │ │
│ │din clãdiri şi │ │ │
│ │lucrãri de │ │ │
│ │inginerie civilã,│ │ │
│ │inclusiv drumuri │ │ │
└───────────────────────────────────┴─────────────────┴──────────┴─────────────┘


Tabel 3.19.1

Familia de produse:
PRODUSE TERMOIZOLANTE (1/2)

┌───────────────────────────────────┬─────────────────┬──────────┬─────────────┐
│ │ │Nivel(uri)│Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) │ sau │ atestare a │
│ │ prevãzutã(e) │ clasa(e) │conformitatii│
├───────────────────────────────────┼─────────────────┼──────────┼─────────────┤
│Produse termoizolante │Orice utilizare │ │ 3 │
│(produse fabricate industrial şi │ │ │ │
│produse cu formare în-situ) │ │ │ │
└───────────────────────────────────┴─────────────────┴──────────┴─────────────┘

Tabel 3.19.2

Familia de produse:
PRODUSE TERMOIZOLANTE (2/2)

┌──────────────────────────────┬───────────────────────┬───────────────────┬─────────────┐
│ │ │ Nivel(uri) sau │Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) │ clasa(e) │ atestare a │
│ │ prevãzutã(e) │ (Reactie la foc) │conformitatii│
├──────────────────────────────┼───────────────────────┼───────────────────┼─────────────┤
│Produse termoizolante │Pentru utilizãri supuse│A1*4), A2*4), B*4),│ 1 │
│(produse fabricate industrial │reglementãrilor privind│ C*4) │ │
│şi produse cu formare în-situ)│reactia la foc │───────────────────┼─────────────│
│ │ │A1*2), A2*2), B*2),│ 3 │
│ │ │ C*2), D, E │ │
│ │ │───────────────────┼─────────────│
│ │ │ (de la A1 la │ 4 │
│ │ │ E)*3), F │ │
└──────────────────────────────┴───────────────────────┴───────────────────┴─────────────┘

Tabel 3.20.1

Familia de produse:
MEMBRANE (1/3)

┌──────────────────────────────────────────┬──────────────┬──────────┬───────────────┐
│ │ │Nivel(uri)│ Sistem(e) de │
│ Produs(e) │Utilizare(ari)│ sau │ atestare a │
│ │ prevãzutã(e) │ clasa(e) │ conformitatii │
├──────────────────────────────────────────┼──────────────┼──────────┼───────────────┤
│Straturi impermeabile la umiditate │În clãdiri │ - │ 3 │
│Substraturi la acoperis │ │ │ │
│Straturi pentru controlul vaporilor de apa│ │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼──────────────┼──────────┼───────────────┤
│Foi impermeabile la umiditate │În clãdiri │ - │ 2+ │
│Foi de acoperis │ │ │ │
└──────────────────────────────────────────┴──────────────┴──────────┴───────────────┘

Tabel 3.20.2

Familia de produse:
MEMBRANE (2/3)

┌────────────────────────────────┬───────────────────────┬───────────────────┬─────────────┐
│ │ │ Nivel(uri) sau │Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) │ clasa(e) │ atestare a │
│ │ prevãzutã(e) │ (Reactie la foc) │conformitatii│
├────────────────────────────────┼───────────────────────┼───────────────────┼─────────────┤
│Foi impermeabile la umiditate │Pentru utilizãri supuse│A1*4), A2*4), B*4),│ 1 │
│Straturi impermeabile la │reglementãrilor privind│ C*4) │ │
│umiditate │reactia la foc ├───────────────────┼─────────────┤
│Substraturi la acoperis │ │A1*2), A2*2), B*2),│ 3 │
│Foi de acoperis │ │ C*2), D, E │ │
│Straturi de control al vaporilor│ ├───────────────────┼─────────────┤
│de apa │ │ (de la A1 la │ 4 │
│ │ │ E)*3), F │ │
└────────────────────────────────┴───────────────────────┴───────────────────┴─────────────┘


Tabel 3.20.3

Familia de produse:
MEMBRANE (3/3)

┌───────────────────────┬─────────────────┬───────────────────┬────────────────┐
│ │ │ Nivel(uri) │ Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) │ sau │ atestare a │
│ │ prevãzutã(e) │ clasa(e) │ conformitatii │
├───────────────────────┼─────────────────┼───────────────────┼────────────────┤
│Substraturi la acoperis│Pentru utilizãri │ produse care │ 3 │
│Foi de acoperis │supuse │ trebuie încercate │ │
│ │reglementãrilor ├───────────────────┼────────────────┤
│ │privind │ produse │ 4 │
│ │performanta la │ "considerate │ │
│ │foc din exterior │ satisfãcãtoare" │ │
│ │ │ fãrã încercare │ │
└───────────────────────┴─────────────────┴───────────────────┴────────────────┘

Tabel 3.21.1

Familia de produse:
USI, FERESTRE, OBLOANE, JALUZELE, PORŢI ŞI FERONERIE AFERENTĂ (1/1)

┌───────────────────────────┬─────────────────────────┬──────────┬─────────────┐
│ │ │Nivel(uri)│Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) │ sau │ atestare a │
│ │ prevãzutã(e) │ clasa(e) │conformitatii│
├───────────────────────────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┤
│Usi şi porţi (cu sau fãrã │Compartimentari │ - │ 1 │
│feronerie aferentã) │anti-foc/fum şi pe trasee│ │ │
│ │de evacuare la incendiu │ │ │
│ ├─────────────────────────┼──────────┼─────────────┤
│ │Alte utilizãri specifice │ - │ 3 │
│ │declarate şi/sau │ │ │
│ │utilizãri supuse altor │ │ │
│ │cerinţe specifice, în │ │ │
│ │special zgomot, energie, │ │ │
│ │etansare şi securitate în│ │ │
│ │exploatare │ │ │
│ ├─────────────────────────┼──────────┼─────────────┤
│ │Numai pentru comunicãri │ - │ 4 │
│ │interioare │ │ │
├───────────────────────────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┤
│Feronerie pentru clãdiri │Compartimentari │ - │ 1 │
│aferentã uşilor şi portilor│anti-foc/fum şi pe trasee│ │ │
│ │de evacuare la incendiu │ │ │
├───────────────────────────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┤
│Ferestre (cu sau fãrã │Compartimentari │ - │ 1 │
│feronerie aferentã) │anti-foc/fum şi pe trasee│ │ │
│ │de evacuare la incendiu │ │ │
│ ├─────────────────────────┼──────────┼─────────────┤
│ │Orice alte utilizãri │ - │ 3 │
├───────────────────────────┼─────────────────────────┼──────────┼─────────────┤
│Obloane şi jaluzele (cu sau│Utilizare la exterior │ - │ 4 │
│fãrã feronerie aferentã) │ │ │ │
└───────────────────────────┴─────────────────────────┴──────────┴─────────────┘

Tabel 3.22.1

Familia de produse:
PRODUSE PREFABRICATE DIN BETON NORMAL/UŞOR/CELULAR AUTOCLAVIZAT (1/1)

┌──────────────────────────┬──────────────────────────┬──────────┬─────────────┐
│ │ │Nivel(uri)│Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) │ sau │ atestare a │
│ │ prevãzutã(e) │ clasa(e) │conformitatii│
├──────────────────────────┼──────────────────────────┼──────────┼─────────────┤
│Produse prefabricate din │ Pentru utilizãri │ - │ 2+ │
│beton normal/uşor/celular │ structurale │ │ │
│autoclavizat │ ┼──────────┼─────────────│
│ │ Pentru utilizãri │ - │ 4 │
│ │ nestructurale sau cu rol │ │ │
│ │ structural redus*6) │ │ │
└──────────────────────────┴──────────────────────────┴──────────┴─────────────┘

Tabel 3.23.1

Familia de produse:
PRODUSE AFERENTE BETONULUI, MORTARULUI ŞI PASTEI DE CIMENT (1/2)

┌──────────────────────────┬──────────────────────────┬──────────┬─────────────┐
│ │ │Nivel(uri)│Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) │ sau │ atestare a │
│ │ prevãzutã(e) │ clasa(e) │conformitatii│
├──────────────────────────┼──────────────────────────┼──────────┼─────────────┤
│Aditivi │Pentru beton, mortar şi │ - │ 2+ │
│ │pasta de ciment │ │ │
├──────────────────────────┼──────────────────────────┼──────────┼─────────────┤
│Adaosuri de tip I │Pentru beton, mortar şi │ - │ 2+ │
│ │pasta de ciment │ │ │
├──────────────────────────┼──────────────────────────┼──────────┼─────────────┤
│Adaosuri de tip II │Pentru beton, mortar şi │ - │ 1+ │
│ │pasta de ciment │ │ │
├──────────────────────────┼──────────────────────────┼──────────┼─────────────┤
│Fibre │Pentru utilizãri │ - │ 1 │
│ │structurale în beton, │ │ │
│ │mortar şi pasta de ciment │ │ │
│ │ │ │ │
│ │Pentru alte utilizãri în │ - │ 3 │
│ │beton, mortar şi pasta de │ │ │
│ │ciment │ │ │
├──────────────────────────┼──────────────────────────┼──────────┼─────────────┤
│Produse de protejare a │Pentru utilizãri cu │ - │ 4 │
│betonului şi de reparaţii │cerinţe de performanta │ │ │
│ │reduse în clãdiri şi │ │ │
│ │lucrãri de inginerie │ │ │
│ │civilã │ │ │
│ │ │ │ │
│ │Pentru alte utilizãri în │ - │ 2+ │
│ │clãdiri şi lucrãri de │ │ │
│ │inginerie civilã │ │ │
└──────────────────────────┴──────────────────────────┴──────────┴─────────────┘

Tabel 3.23.2

Familia de produse:
PRODUSE AFERENTE BETONULUI, MORTARULUI ŞI PASTEI DE CIMENT (2/2)

┌──────────────────────┬───────────────────────┬───────────────────┬─────────────┐
│ │ │ Nivel(uri) sau │Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) │ clasa(e) │ atestare a │
│ │ prevãzutã(e) │ (Reactie la foc) │conformitatii│
├──────────────────────┼───────────────────────┼───────────────────┼─────────────┤
│Produse de protejare a│Pentru utilizãri supuse│A1*4), A2*4), B*4),│ 1 │
│betonului şi de │reglementãrilor privind│ C*4) │ │
│reparaţii │reactia la foc │───────────────────┼─────────────│
│ │ │A1*2), A2*2), B*2),│ 3 │
│ │ │ C*2), D, E │ │
│ │ │───────────────────┼─────────────│
│ │ │ (de la A1 la │ 4 │
│ │ │ E)*3), F │ │
└──────────────────────┴───────────────────────┴───────────────────┴─────────────┘

Tabel 3.24.1

Familia de produse:
ADEZIVI PENTRU CONSTRUCŢII (1/2)

┌─────────────────────────┬───────────────────────────┬──────────┬─────────────┐
│ │ │Nivel(uri)│Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) │ sau │ atestare a │
│ │ prevãzutã(e) │ clasa(e) │conformitatii│
├─────────────────────────┼───────────────────────────┼──────────┼─────────────┤
│Adezivi cu rol structural│Pentru utilizãri │ - │ 2+ │
│ │structurale la clãdiri şi │ │ │
│ │alte lucrãri de inginerie │ │ │
│ │civilã │ │ │
├─────────────────────────┼───────────────────────────┼──────────┼─────────────┤
│Adezivi pentru plãci │Pentru utilizãri la │ - │ 3 │
│ │interior şi la exterior la │ │ │
│ │clãdiri şi alte lucrãri de │ │ │
│ │inginerie civilã │ │ │
│ ├───────────────────────────┼──────────┼─────────────┤
│ │Pentru utilizãri sub │ │ │
│ │incidenta reglementãrilor │ │ │
│ │contra incendiilor │ │ │
└─────────────────────────┴───────────────────────────┴──────────┴─────────────┘

Tabel 3.24.2

Familia de produse:
ADEZIVI PENTRU CONSTRUCŢII (2/2)

┌─────────────────────────┬───────────────────────┬───────────────────┬─────────────┐
│ │ │ Nivel(uri) sau │Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) │ clasa(e) │ atestare a │
│ │ prevãzutã(e) │ (Reactie la foc) │conformitatii│
├─────────────────────────┼───────────────────────┼───────────────────┼─────────────┤
│Adezivi cu rol structural│Pentru utilizãri supuse│A1*4), A2*4), B*4),│ 1 │
│ │reglementãrilor privind│ C*4) │ │
│Adezivi pentru plãci │reactia la foc │───────────────────┼─────────────│
│ │ │A1*2), A2*2), B*2),│ 3 │
│ │ │ C*2), D, E │ │
│ │ │───────────────────┼─────────────│
│ │ │ (de la A1 la │ 4 │
│ │ │ E)*3), F │ │
└─────────────────────────┴───────────────────────┴───────────────────┴─────────────┘

Tabel 3.25.1

Familia de produse:
APARATE DE ÎNCĂLZIRE A SPAŢIULUI (1/2)

┌───────────────────────────────────┬─────────────────┬──────────┬─────────────┐
│ │ │Nivel(uri)│Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) │ sau │ atestare a │
│ │ prevãzutã(e) │ clasa(e) │conformitatii│
├───────────────────────────────────┼─────────────────┼──────────┼─────────────┤
│Aparate de încãlzire a spaţiului │La clãdiri │ - │ 3 │
│fãrã sursa interna de energie │ │ │ │
│ │ │ │ │
│Aparate de încãlzire a spaţiului │ │ │ │
│cu ardere de combustibili solizi │ │ │ │
│sau lichizi │ │ │ │
└───────────────────────────────────┴─────────────────┴──────────┴─────────────┘

Tabel 3.25.2

Familia de produse:
APARATE DE ÎNCĂLZIRE A SPAŢIULUI (2/2)

┌────────────────────────────────┬───────────────────────┬───────────────────┬─────────────┐
│ │ │ Nivel(uri) sau │Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) │ clasa(e) │ atestare a │
│ │ prevãzutã(e) │ (Reactie la foc) │conformitatii│
├────────────────────────────────┼───────────────────────┼───────────────────┼─────────────┤
│Aparate de încãlzire a spaţiului│Pentru utilizãri supuse│A1*4), A2*4), B*4),│ 1 │
│fãrã sursa interna de energie │reglementãrilor privind│ C*4) │ │
│ │reactia la foc │───────────────────┼─────────────│
│Aparate de încãlzire a spaţiului│ │A1*2), A2*2), B*2),│ 3 │
│cu ardere de combustibili solizi│ │ C*2), D, E │ │
│sau lichizi │ │───────────────────┼─────────────│
│ │ │ (de la A1 la │ 4 │
│ │ │ E)*3), F │ │
└────────────────────────────────┴───────────────────────┴───────────────────┴─────────────┘

Tabel 3.26.1

Familia de produse:
ŢEVI, REZERVOARE ŞI PRODUSE AUXILIARE FĂRĂ CONTACT CU APA DESTINATĂ CONSUMULUI UMAN (1/5)

┌────────────────────────────────┬───────────────────────────┬────────────────┬─────────────┐
│ │ │ Nivel(uri) sau │Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) │ clasa(e) │ atestare a │
│ │ prevãzutã(e) │(Reactie la foc)│conformitatii│
├────────────────────────────────┼───────────────────────────┼────────────────┼─────────────┤
│- Seturi de ţevi │În instalaţii de transport │ - │ 3 │
│- Ţevi │/distribuţie/depozitare a │ │ │
│- Rezervoare │gazului/combustibilului │ │ │
│- Sisteme de semnalizare a │destinat alimentarii │ │ │
│ scurgerilor şi dispozitive │sistemelor de încãlzire/ │ │ │
│ de prevenire a deversarilor │rãcire a clãdirii, de la │ │ │
│- Armãturi, adezivi, imbinari, │rezervorul de depozitare │ │ │
│ inchideri de rost şi garnituri│exterior sau de la ultima │ │ │
│- Canale şi conducte de │unitate de reducere a │ │ │
│ protecţie │presiunii din reţea pana la│ │ │
│- Suporturi pentru ţevi/canale │stutul de intrare al │ │ │
│- Supape şi robinete │sistemelor de încãlzire/ │ │ │
│- Auxiliare de siguranta │rãcire a clãdirii │ │ │
└────────────────────────────────┴───────────────────────────┴────────────────┴─────────────┘

Tabel 3.26.2

Familia de produse:
ŢEVI, REZERVOARE ŞI PRODUSE AUXILIARE FĂRĂ CONTACT CU APA DESTINATĂ CONSUMULUI UMAN (2/5)

┌────────────────────────────────┬──────────────────────┬────────────────┬─────────────┐
│ │ │ Nivel(uri) sau │Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) │ clasa(e) │ atestare a │
│ │ prevãzutã(e) │(Reactie la foc)│conformitatii│
├────────────────────────────────┼──────────────────────┼────────────────┼─────────────┤
│- Seturi de ţevi │În instalaţii de │ - │ 4 │
│- Ţevi │transport/evacuare/ │ │ │
│- Rezervoare │depozitare a apei │ │ │
│- Sisteme de semnalizare a │nedestinata consumului│ │ │
│ scurgerilor şi dispozitive │uman │ │ │
│ de prevenire a deversarilor │ │ │ │
│- Armãturi, adezivi, imbinari, │ │ │ │
│ inchideri de rost şi garnituri│ │ │ │
│- Canale şi conducte de │ │ │ │
│ protecţie │ │ │ │
│- Suporturi pentru ţevi/canale │ │ │ │
│- Supape şi robinete │ │ │ │
│- Auxiliare de siguranta │ │ │ │
└────────────────────────────────┴──────────────────────┴────────────────┴─────────────┘

Tabel 3.26.3

Familia de produse:
ŢEVI, REZERVOARE ŞI PRODUSE AUXILIARE FĂRĂ CONTACT CU APA DESTINATĂ CONSUMULUI UMAN (3/5)

┌───────────────────────┬──────────────────────────────────┬───────────────────┬─────────────┐
│ │ │ Nivel(uri) sau │Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) │ clasa(e) │ atestare a │
│ │ prevãzutã(e) │(Rezistenta la foc)│conformitatii│
├───────────────────────┼──────────────────────────────────┼───────────────────┼─────────────┤
│- Rezervoare │În instalaţii din zone supuse │ oricare │ 1 │
│- Canale şi conducte de│reglementãrilor privind rezistenta│ │ │
│protecţie │la foc, utilizate pentru │ │ │
│ │transportul/distribuţia/ │ │ │
│ │depozitarea gazului/ │ │ │
│ │combustibilului destinat │ │ │
│ │alimentarii sistemelor de │ │ │
│ │încãlzire/rãcire a clãdirii, de la│ │ │
│ │rezervorul de depozitare exterior │ │ │
│ │sau de la ultima unitate de │ │ │
│ │reducere a presiunii din reţea │ │ │
│ │pana la stutul de intrare al │ │ │
│ │sistemelor de încãlzire/rãcire a │ │ │
│ │clãdirii │ │ │
└───────────────────────┴──────────────────────────────────┴───────────────────┴─────────────┘

Tabel 3.26.4

Familia de produse:
ŢEVI, REZERVOARE ŞI PRODUSE AUXILIARE FĂRĂ CONTACT CU APA DESTINATĂ CONSUMULUI UMAN (4/5)

┌────────────────────────────────┬─────────────────────────┬───────────────────┬─────────────┐
│ │ │ Nivel(uri) sau │Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) │ clasa(e) │ atestare a │
│ │ prevãzutã(e) │ (Reactie la foc) │conformitatii│
├────────────────────────────────┼─────────────────────────┼───────────────────┼─────────────┤
│- Seturi de ţevi │În instalaţii din zone │ oricare │ 1 │
│- Ţevi │supuse reglementãrilor │ │ │
│- Rezervoare │privind reactia la foc, │ │ │
│- Sisteme de semnalizare a │utilizate pentru │ │ │
│ scurgerilor şi dispozitive de │transportul/distribuţia/ │ │ │
│ prevenire a deversarilor │depozitarea gazului/ │ │ │
│- Armãturi, adezivi, imbinari, │combustibilului destinat │ │ │
│ inchideri de rost şi garnituri│alimentarii sistemelor │ │ │
│- Canale şi conducte de │de încãlzire/rãcire a │ │ │
│ protecţie │clãdirii, de la │ │ │
│- Suporturi pentru ţevi/canale │rezervorul de depozitare │ │ │
│- Supape şi robinete │exterior sau de la ultima│ │ │
│- Auxiliare de siguranta │unitate de reducere a │ │ │
│ │presiunii din reţea pana │ │ │
│ │la stutul de intrare al │ │ │
│ │sistemelor de încãlzire/ │ │ │
│ │rãcire a clãdirii │ │ │
│ ├─────────────────────────┼───────────────────┼─────────────┤
│ │În instalaţii din zone │A1*4), A2*4), B*4),│ 1 │
│ │supuse reglementãrilor │ C*4) │ │
│ │privind reactia la foc, │ │ │
│ │utilizate pentru │A1*2), A2*2), B*2),│ 3 │
│ │transportul/evacuarea/ │ C*2), D, E │ │
│ │depozitarea apei │ │ │
│ │nedestinata consumului │ (de la A1 la │ 4 │
│ │uman │ E)*3), F │ │
└────────────────────────────────┴─────────────────────────┴───────────────────┴─────────────┘

Tabel 3.26.5

Familia de produse:
ŢEVI, REZERVOARE ŞI PRODUSE AUXILIARE FĂRĂ CONTACT CU APA DESTINATĂ CONSUMULUI UMAN (5/5)

┌────────────────────────────────┬──────────────────────┬────────────────┬─────────────┐
│ │ │ Nivel(uri) sau │Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) │ clasa(e) │ atestare a │
│ │ prevãzutã(e) │(Reactie la foc)│conformitatii│
├────────────────────────────────┼──────────────────────┼────────────────┼─────────────┤
│- Seturi de ţevi │În instalaţii din zone│ - │ 3 │
│- Ţevi │supuse reglementãrilor│ │ │
│- Rezervoare │privind conservarea │ │ │
│- Sisteme de semnalizare a │energiei, folosite │ │ │
│ scurgerilor şi dispozitive de │pentru transportul/ │ │ │
│ prevenire a deversarilor │evacuarea/depozitarea │ │ │
│- Armãturi, adezivi, imbinari, │apei nedestinata │ │ │
│ inchideri de rost şi garnituri│consumului uman şi │ │ │
│- Canale şi conducte de │pentru sisteme de │ │ │
│ protecţie │încãlzire │ │ │
│- Suporturi pentru ţevi/canale │ │ │ │
│- Supape şi robinete │ │ │ │
│- Auxiliare de siguranta │ │ │ │
└────────────────────────────────┴──────────────────────┴────────────────┴─────────────┘


Tabel 3.27.1

Familia de produse:
AGREGATE MINERALE PENTRU UTILIZĂRI NESUPUSE UNOR CERINŢE STRICTE DE SECURITATE (1/2)

┌────────────────────────────┬────────────────────────┬──────────┬─────────────┐
│ │ │Nivel(uri)│Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) │ sau │ atestare a │
│ │ prevãzutã(e) │ clasa(e) │conformitatii│
├────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────┼─────────────┤
│Agregate pentru: │Drumuri şi alte lucrãri │ - │ 4 │
│- mixturi bituminoase şi │de inginerie civilã │ │ │
│ tratamente de suprafata │ │ │ │
│- mixturi cu sau fãrã lianti│ │ │ │
│ hidraulici │ │ │ │
├────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────┼─────────────┤
│Anrocament cu piatra sortata│Construcţii hidraulice │ - │ 4 │
│ │şi alte lucrãri de │ │ │
│ │inginerie civilã │ │ │
├────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────┼─────────────┤
│Balast de cale feratã │Lucrãri de cai ferate │ - │ 4 │
├────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────┼─────────────┤
│Filere pentru: │Drumuri şi alte lucrãri │ - │ 4 │
│- mixturi bituminoase şi │de inginerie civilã │ │ │
│ tratamente de suprafata │ │ │ │
├────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────┼─────────────┤
│Agregate şi filere pentru │La clãdiri, drumuri şi │ - │ 4 │
│beton, mortar şi pasta de │alte lucrãri de │ │ │
│ciment │inginerie civilã │ │ │
└────────────────────────────┴────────────────────────┴──────────┴─────────────┘

Tabel 3.27.2

Familia de produse:
AGREGATE MINERALE PENTRU UTILIZĂRI SUPUSE UNOR CERINŢE STRICTE DE SECURITATE (2/2)

┌────────────────────────────┬────────────────────────┬──────────┬─────────────┐
│ │ │Nivel(uri)│Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) │ sau │ atestare a │
│ │ prevãzutã(e) │ clasa(e) │conformitatii│
├────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────┼─────────────┤
│Agregate pentru: │Drumuri şi alte lucrãri │ - │ 2+ │
│- mixturi bituminoase şi │de inginerie civilã │ │ │
│ tratamente de suprafata │ │ │ │
│- mixturi cu sau fãrã lianti│ │ │ │
│ hidraulici │ │ │ │
├────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────┼─────────────┤
│Anrocament cu piatra sortata│Construcţii hidraulice │ - │ 2+ │
│ │şi alte lucrãri de │ │ │
│ │inginerie civilã │ │ │
├────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────┼─────────────┤
│Balast de cale feratã │Lucrãri de cai ferate │ - │ 2+ │
├────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────┼─────────────┤
│Filere pentru: │Drumuri şi alte lucrãri │ - │ 2+ │
│- mixturi bituminoase şi │de inginerie civilã │ │ │
│ tratamente de suprafata │ │ │ │
├────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────┼─────────────┤
│Agregate şi filere pentru │La clãdiri, drumuri şi │ - │ 2+ │
│beton, mortar şi pasta de │alte lucrãri de │ │ │
│ciment │inginerie civilã │ │ │
└────────────────────────────┴────────────────────────┴──────────┴─────────────┘

Tabel 3.28.1

Familia de produse:
FINISAJE INTERIOARE ŞI EXTERIOARE PENTRU PEREŢI ŞI PLAFOANE (1/5)

┌────────────────────────────┬──────────────────────────────┬───────────────────┬─────────────┐
│ │ │ Nivel(uri) sau │Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) │ clasa(e) │ atestare a │
│ │ prevãzutã(e) │(Rezistenta la foc)│conformitatii│
├────────────────────────────┼──────────────────────────────┼───────────────────┼─────────────┤
│Panouri │Pentru finisaje interioare şi │ oricare │ 3 │
│ │exterioare, ca elemente │ │ │
│ │complete, pentru ignifugarea │ │ │
│ │pereţilor sau plafoanelor │ │ │
├────────────────────────────┼──────────────────────────────┼───────────────────┼─────────────┤
│Plafoane suspendate (seturi)│Ca finisaje interioare şi │ oricare │ 3 │
│ │exterioare, pentru ignifugarea│ │ │
│ │pereţilor sau plafoanelor │ │ │
└────────────────────────────┴──────────────────────────────┴───────────────────┴─────────────┘

Tabel 3.28.2

Familia de produse:
FINISAJE INTERIOARE ŞI EXTERIOARE PENTRU PEREŢI ŞI PLAFOANE (2/5)

┌────────────────────────────┬────────────────────────┬──────────┬─────────────┐
│ │ │Nivel(uri)│Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) │ sau │ atestare a │
│ │ prevãzutã(e) │ clasa(e) │conformitatii│
├────────────────────────────┼────────────────────────┼──────────┼─────────────┤
│Panouri │Ca elemente exterioare │ │ │
│ │sau interioare de │ │ │
│ │rigidizare a pereţilor │ │ │
│ │sau plafoanelor │ │ │
├────────────────────────────┼────────────────────────┤ │ │
│Plãci │Ca finisaje interioare │ │ │
│Panouri │sau exterioare la pereţi│ │ │
│(din materiale casante) │sau plafoane supuse │ │ │
│ │cerinţelor de protecţie │ │ │
│ │contra ranirilor │ │ │
│ │accidentale provocate de│ │ │
│ │obiecte taioase │ │ │
├────────────────────────────┼────────────────────────┤ │ │
│Plafoane suspendate (seturi)│Ca finisaje interioare │ - │ 3 │
│ │sau exterioare la │ │ │
│ │plafoane supuse │ │ │
│ │cerinţelor privind │ │ │
│ │securitatea în │ │ │
│ │exploatare │ │ │
├────────────────────────────┼────────────────────────┤ │ │
│Plãci │În plafoane suspendate │ │ │
│Panouri │interioare sau │ │ │
│ │exterioare supuse │ │ │
│ │cerinţelor privind │ │ │
│ │securitatea în │ │ │
│ │exploatare │ │ │
├────────────────────────────┼────────────────────────┤ │ │
│Profile fasonate │Pentru sprijinirea │ │ │
│Cadre de suspendare │finisajelor interioare │ │ │
│ │sau exterioare ale │ │ │
│ │pereţilor sau │ │ │
│ │plafoanelor, precum şi a│ │ │
│ │plafoanelor suspendate │ │ │
│ │supuse cerinţelor │ │ │
│ │privind securitatea în │ │ │
│ │exploatare │ │ │
└────────────────────────────┴────────────────────────┴──────────┴─────────────┘

Tabel 3.28.3

Familia de produse:
FINISAJE INTERIOARE ŞI EXTERIOARE PENTRU PEREŢI ŞI PLAFOANE (3/5)

┌────────────────────────────┬────────────────────────────┬────────────────┬─────────────┐
│ │ │ Nivel(uri) sau │Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) │ clasa(e) │ atestare a │
│ │ prevãzutã(e) │(Reactie la foc)│conformitatii│
├────────────────────────────┼────────────────────────────┼────────────────┼─────────────┤
│Tapete în suluri │Ca finisaje interioare la │ A1*4), A2*4), │ 1 │
│Captuseli pentru plafoane │pereţi sau plafoane supuse │ B*4), C*4) │ │
│ │reglementãrilor privind │ │ │
│ │reactia la foc │ │ │
├────────────────────────────┼────────────────────────────┤ │ │
│Sindrile │Ca finisaje exterioare la │ │ │
│Dale de placaj │pereţi sau plafoane supuse │ │ │
│ │reglementãrilor privind │ │ │
│ │reactia la foc │ │ │
├────────────────────────────┼────────────────────────────┼────────────────┼─────────────┤
│Plafoane suspendate (seturi)│Ca finisaje interioare sau │ A1*2), A2*2), │ 3 │
│ │exterioare la plafoane │ B*2), C*2), D, │ │
│ │supuse reglementãrilor │ E │ │
│ │privind reactia la foc │ │ │
├────────────────────────────┼────────────────────────────┤ │ │
│Plãci │Ca finisaje interioare sau │ │ │
│Sindrile │exterioare la pereţi sau │ │ │
│Panouri │plafoane supuse │ │ │
│ │reglementãrilor privind │ │ │
│ │reactia la foc │ │ │
├────────────────────────────┼────────────────────────────┼────────────────┼─────────────┤
│Profile fasonate │Pentru sprijinirea │ (de la A1 la │ 4 │
│Cadre de suspendare │finisajelor interioare sau │ E)*3), F │ │
│ │exterioare ale pereţilor sau│ │ │
│ │plafoanelor, sau a │ │ │
│ │plafoanelor false, supuse │ │ │
│ │reglementãrilor privind │ │ │
│ │reactia la foc │ │ │
└────────────────────────────┴────────────────────────────┴────────────────┴─────────────┘

Tabel 3.28.4

Familia de produse:
FINISAJE INTERIOARE ŞI EXTERIOARE PENTRU PEREŢI ŞI PLAFOANE (4/5)

┌──────────────────────┬──────────────────────────────┬──────────┬─────────────┐
│ │ │Nivel(uri)│Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) │ sau │ atestare a │
│ │ prevãzutã(e) │ clasa(e) │conformitatii│
├──────────────────────┼──────────────────────────────┼──────────┼─────────────┤
│Plafoane suspendate │Ca finisaje interioare sau │ │ │
│(seturi) │exterioare la pereţi sau │ │ │
│ │plafoane supuse │ │ │
│ │reglementãrilor privind │ │ │
│ │substantele periculoase*7) │ │ │
├──────────────────────┼──────────────────────────────┤ - │ 3 │
│Plãci │Ca finisaje interioare sau │ │ │
│Sindrile │exterioare la pereţi sau │ │ │
│Placute │plafoane supuse, dupã caz, │ │ │
│Dale placaj │reglementãrilor privind │ │ │
│Panouri │substantele periculoase*7) │ │ │
└──────────────────────┴──────────────────────────────┴──────────┴─────────────┘

Tabel 3.28.5

Familia de produse:
FINISAJE INTERIOARE ŞI EXTERIOARE PENTRU PEREŢI ŞI PLAFOANE (5/5)

┌─────────────────────┬───────────────────────────────┬──────────┬─────────────┐
│ │ │Nivel(uri)│Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) │ sau │ atestare a │
│ │ prevãzutã(e) │ clasa(e) │conformitatii│
├─────────────────────┼───────────────────────────────┼──────────┼─────────────┤
│Plafoane suspendate │Ca finisaje interioare sau │ │ │
│(seturi) │exterioare la plafoane pentru │ │ │
│ │alte utilizãri prevãzute*8) │ │ │
├─────────────────────┼───────────────────────────────┤ │ │
│Tapete în suluri │Ca finisaje interioare sau │ │ │
│Captuseli de plafoane│exterioare la pereţi sau │ - │ 4 │
│Sindrile │plafoane pentru alte utilizãri │ │ │
│Placute │prevãzute*8) │ │ │
│Dale de placaj │ │ │ │
│Panouri │ │ │ │
├─────────────────────┼───────────────────────────────┤ │ │
│Profile fasonate │Pentru sprijinirea finisajelor │ │ │
│Cadre de suspendare │interioare sau exterioare ale │ │ │
│ │pereţilor sau plafoanelor, sau │ │ │
│ │a plafoanelor false, pentru │ │ │
│ │alte utilizãri prevãzute*8) │ │ │
└─────────────────────┴───────────────────────────────┴──────────┴─────────────┘

Tabel 3.29.1

Familia de produse:
ÎNVELITORI, LUMINATOARE, LUCARNE ŞI PRODUSE AUXILIARE PENTRU ACOPERIS (1/5)

┌──────────────────────────────┬────────────────────────┬───────────────────┬─────────────┐
│ │ │ Nivel(uri) sau │Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) │ clasa(e) │ atestare a │
│ │ prevãzutã(e) │(Rezistenta la foc)│conformitatii│
├──────────────────────────────┼────────────────────────┼───────────────────┼─────────────┤
│Foi plane şi profilate │Pentru utilizãri supuse │ oricare │ 3 │
│Tigle, ardezie, dale de piatra│reglementãrilor privind │ │ │
│şi sindrile │rezistenta la foc (de │ │ │
│Panouri compozite sau panouri │exemplu, compartimentare│ │ │
│sandvis fabricate industrial │anti-foc) │ │ │
│Luminatoare │ │ │ │
│Lucarne │ │ │ │
└──────────────────────────────┴────────────────────────┴───────────────────┴─────────────┘

Tabel 3.29.2

Familia de produse:
ÎNVELITORI, LUMINATOARE, LUCARNE ŞI PRODUSE AUXILIARE PENTRU ACOPERIS (2/5)

┌────────────────────────────────┬───────────────────────┬───────────────────┬─────────────┐
│ │ │ Nivel(uri) sau │Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) │ clasa(e) │ atestare a │
│ │ prevãzutã(e) │ (Reactie la foc) │conformitatii│
├────────────────────────────────┼───────────────────────┼───────────────────┼─────────────┤
│Foi plane şi profilate │Pentru utilizãri supuse│ A1*4), A2*4), │ 1 │
│Tigle, ardezie, dale de piatra │reglementãrilor privind│ B*4), C*4) │ │
│şi sindrile │reactia la foc │ │ │
│Panouri compozite sau panouri │ │A1*2), A2*2), B*2),│ 3 │
│sandvis fabricate industrial │ │ C*2), D, E │ │
│Luminatoare │ │ │ │
│Lucarne │ │ (de la A1 la E) │ 4 │
│Pazii şi plãci de intrados │ │ *3), F │ │
└────────────────────────────────┴───────────────────────┴───────────────────┴─────────────┘

Tabel 3.29.3

Familia de produse:
ÎNVELITORI, LUMINATOARE, LUCARNE ŞI PRODUSE AUXILIARE PENTRU ACOPERIS (3/5)

┌────────────────────────────────┬───────────────────────┬─────────────────┬─────────────┐
│ │ │ Nivel(uri) sau │Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) │ clasa(e) │ atestare a │
│ │ prevãzutã(e) │(Reactie la foc) │conformitatii│
├────────────────────────────────┼───────────────────────┼─────────────────┼─────────────┤
│Foi plane şi profilate │Pentru utilizãri supuse│ produse care │ 3 │
│Tigle, ardezie, dale de piatra │reglementãrilor privind│trebuie încercate│ │
│şi sindrile │comportarea la foc din │ │ │
│Panouri compozite sau panouri │exterior │ │ │
│sandvis fabricate industrial │ │ │ │
│Mastic asfaltos pentru acoperis │ │ produse │ │
│Pavimente de acoperis │ │ "considerate │ 4 │
│Luminatoare │ │ satisfãcãtoare" │ │
│Lucarne │ │ fãrã încercãri │ │
│Sisteme de acces pe acoperis, │ │ │ │
│pasarele şi platforme │ │ │ │
│Accesorii pentru învelitori de │ │ │ │
│acoperis │ │ │ │
└────────────────────────────────┴───────────────────────┴─────────────────┴─────────────┘

Tabel 3.29.4

Familia de produse:
ÎNVELITORI, LUMINATOARE, LUCARNE ŞI PRODUSE AUXILIARE PENTRU ACOPERIS (4/5)

┌─────────────────────────────┬───────────────────────┬──────────┬─────────────┐
│ │ │Nivel(uri)│Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) │ sau │ atestare a │
│ │ prevãzutã(e) │ clasa(e) │conformitatii│
├─────────────────────────────┼───────────────────────┼──────────┼─────────────┤
│Foi plane şi profilate │Pentru utilizãri care │ │ 3 │
│Panouri compozite sau panouri│contribuie la │ │ │
│sandvis fabricate industrial │consolidarea structurii│ │ │
│Luminatoare │acoperişului │ │ │
│Lucarne │ │ │ │
└─────────────────────────────┴───────────────────────┴──────────┴─────────────┘

Tabel 3.29.5

Familia de produse:
ÎNVELITORI, LUMINATOARE, LUCARNE ŞI PRODUSE AUXILIARE PENTRU ACOPERIS (5/5)

┌─────────────────────────────┬───────────────────────┬──────────┬─────────────┐
│ │ │Nivel(uri)│Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) │ sau │ atestare a │
│ │ prevãzutã(e) │ clasa(e) │conformitatii│
├─────────────────────────────┼───────────────────────┼──────────┼─────────────┤
│Toate tipurile de învelitori,│Pentru utilizãri supuse│ - │ 3 │
│luminatoare, lucarne şi │reglementãrilor privind│ │ │
│produse auxiliare │substantele periculoase│ │ │
│ │ *7) │ │ │
└─────────────────────────────┴───────────────────────┴──────────┴─────────────┘

Tabel 3.30.1

Familia de produse:
PRODUSE PENTRU CONSTRUCŢIA DRUMURILOR (1/2)

┌────────────────────────┬────────────────────────────────────┬────────────────┬─────────────┐
│ │ │ Nivel(uri) sau │Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) │ clasa(e) │ atestare a │
│ │ prevãzutã(e) │(Reactie la foc)│conformitatii│
├────────────────────────┼────────────────────────────────────┼────────────────┼─────────────┤
│Bitumuri │Utilizate la construcţia şi tratarea│ - │ 2+ │
│ │suprafeţei drumurilor │ │ │
├────────────────────────┼────────────────────────────────────┼────────────────┼─────────────┤
│Mixturi bituminoase │Utilizate la construcţia şi tratarea│ - │ 2+ │
│ │suprafeţei drumurilor │ │ │
├────────────────────────┼────────────────────────────────────┼────────────────┼─────────────┤
│Tratamente de suprafata │Utilizate la tratarea suprafeţei │ - │ 2+ │
│ │drumurilor │ │ │
├────────────────────────┼────────────────────────────────────┼────────────────┼─────────────┤
│Produse şi seturi pentru│Utilizate pentru platforme de pod │ - │ 2+ │
│hidroizolarea │ │ │ │
│platformelor de pod │ │ │ │
├────────────────────────┼────────────────────────────────────┼────────────────┼─────────────┤
│Produse auxiliare │Utilizate la drumuri din beton │ - │ 4 │
└────────────────────────┴────────────────────────────────────┴────────────────┴─────────────┘

Tabel 3.30.2

Familia de produse:
PRODUSE PENTRU CONSTRUCŢIA DRUMURILOR (2/2)

┌───────────────────┬─────────────────────┬──────────────────────┬─────────────┐
│ │ │ Nivel(uri) │Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) │ sau │ atestare a │
│ │ prevãzutã(e) │ clasa(e) │conformitatii│
├───────────────────┼─────────────────────┼──────────────────────┼─────────────┤
│Mixturi bituminoase│Utilizãri supuse unei│A1(FL)*4), A2(FL)*4), │ 1 │
│Tratamente de │reglementãri privind │ B(FL)*4), C(FL)*4) │ │
│suprafata │reactia la foc │──────────────────────┼─────────────│
│ │ │A1(FL)*2), A2(FL)*2), │ 3 │
│ │ │ B(FL)*2), C(FL)*2), │ │
│ │ │ D(FL), E(FL) │ │
│ │ │──────────────────────┼─────────────│
│ │ │ (de la A1(FL) la │ 4 │
│ │ │ E(FL))*3), F(FL) │ │
└───────────────────┴─────────────────────┴──────────────────────┴─────────────┘

Tabel 3.31.1

Familia de produse:
STICLA PLANA, STICLA PROFILATA ŞI PRODUSE DIN STICLA TURNATA (1/6)

┌─────────────────────┬─────────────────────────────────┬───────────────────────┬─────────────┐
│ │ │Nivel(uri) sau clasa(e)│Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) prevãzutã(e) │ (Rezistenta la foc) │ atestare a │
│ │ │ │conformitatii│
├─────────────────────┼─────────────────────────────────┼───────────────────────┼─────────────┤
│Panouri de sticla │Pentru utilizare într-un ansamblu│ oricare │ 1 │
│plana şi curbata │vitrat destinat special pentru a │ │ │
│Sticla profilata în U│servi ca protecţie la foc │ │ │
│Vitraj izolant │ │ │ │
├─────────────────────┼─────────────────────────────────┼───────────────────────┼─────────────┤
│Panouri de perete din│Pentru compartimentari anti-foc │ oricare │ 1 │
│caramizi de sticla │ │ │ │
└─────────────────────┴─────────────────────────────────┴───────────────────────┴─────────────┘

Tabel 3.31.2

Familia de produse:
STICLA PLANA, STICLA PROFILATA ŞI PRODUSE DIN STICLA TURNATA (2/6)

┌─────────────────────┬───────────────────────────────┬───────────────────────┬─────────────┐
│ │ │Nivel(uri) sau clasa(e)│Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) prevãzutã(e) │ (Reactie la foc) │ atestare a │
│ │ │ │conformitatii│
├─────────────────────┼───────────────────────────────┼───────────────────────┼─────────────┤
│Panouri de sticla │Pentru utilizãri supuse │ A1, A2, B, C, D, E │ 3 │
│plana şi curbata │reglementãrilor privind reactia│ │ │
│Sticla profilata în U│la foc │ │ │
│Vitraj izolant │ │───────────────────────┼─────────────│
│Caramizi de sticla │ │ │ │
│Panouri din caramizi │ │ (de la A1 la E)*3), F │ 4 │
│de sticla │ │ │ │
└─────────────────────┴───────────────────────────────┴───────────────────────┴─────────────┘

Tabel 3.31.3

Familia de produse:
STICLA PLANA, STICLA PROFILATA ŞI PRODUSE DIN STICLA TURNATA (3/6)

┌─────────────────────┬───────────────────────────────┬───────────────────────┬─────────────┐
│ │ │ │Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) prevãzutã(e) │Nivel(uri) sau clasa(e)│ atestare a │
│ │ │ │conformitatii│
├─────────────────────┼───────────────────────────────┼───────────────────────┼─────────────┤
│Panouri de sticla │Pentru utilizãri supuse │ Produse care trebuie │ 3 │
│plana şi curbata │reglementãrilor privind │ încercate │ │
│Sticla profilata în U│comportarea la foc din exterior│───────────────────────┼─────────────│
│Vitraj izolant │ │ Produse "considerate │ 4 │
│ │ │ satisfãcãtoare" fãrã │ │
│ │ │ încercãri │ │
└─────────────────────┴───────────────────────────────┴───────────────────────┴─────────────┘

Tabel 3.31.4

Familia de produse:
STICLA PLANA, STICLA PROFILATA ŞI PRODUSE DIN STICLA TURNATA (4/6)

┌─────────────────────┬───────────────────────────────┬───────────────────────┬─────────────┐
│ │ │ │Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) prevãzutã(e) │Nivel(uri) sau clasa(e)│ atestare a │
│ │ │ │conformitatii│
├─────────────────────┼───────────────────────────────┼───────────────────────┼─────────────┤
│Panouri de sticla │Pentru utilizãri ca vitraj │ - │ 1 │
│plana şi curbata │anti-glont sau antideflagrant │ │ │
│Vitraj izolant │Pentru alte utilizãri │ - │ 3 │
│Caramizi de sticla │susceptibile de a prezenta │ │ │
│Pereţi din caramizi │riscuri fata de "securitatea în│ │ │
│de sticla │exploatare" şi supuse │ │ │
│ │reglementãrilor aplicabile în │ │ │
│ │acest domeniu │ │ │
├─────────────────────┼───────────────────────────────┼───────────────────────┼─────────────┤
│Sticla profilata în U│Pentru alte utilizãri │ - │ 3 │
│ │susceptibile de a prezenta │ │ │
│ │riscuri fata de "securitatea în│ │ │
│ │exploatare" şi supuse │ │ │
│ │reglementãrilor aplicabile în │ │ │
│ │acest domeniu │ │ │
└─────────────────────┴───────────────────────────────┴───────────────────────┴─────────────┘

Tabel 3.31.5

Familia de produse:
STICLA PLANA, STICLA PROFILATA ŞI PRODUSE DIN STICLA TURNATA (5/6)

┌─────────────────────┬────────────────────────────────┬────────────┬─────────────┐
│ │ │ │Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) prevãzutã(e) │ Nivel(uri) │ atestare a │
│ │ │sau clasa(e)│conformitatii│
├─────────────────────┼────────────────────────────────┼────────────┼─────────────┤
│Panouri de sticla │Sticla destinatã aplicatiilor │ - │ 3 │
│plana şi profilata │privind conservarea energiei │ │ │
│(tratate special) │şi/sau reducerea poluarii sonore│ │ │
│Sticla profilata în U│ │ │ │
│Vitraj izolant │ │ │ │
│Caramizi de sticla │ │ │ │
│Panouri din caramizi │ │ │ │
│de sticla │ │ │ │
└─────────────────────┴────────────────────────────────┴────────────┴─────────────┘

Tabel 3.31.6

Familia de produse:
STICLA PLANA, STICLA PROFILATA ŞI PRODUSE DIN STICLA TURNATA (6/6)

┌─────────────────────┬────────────────────────────────┬───────────────────────┬─────────────┐
│ │ │ │Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) prevãzutã(e) │Nivel(uri) sau clasa(e)│ atestare a │
│ │ │ │conformitatii│
├─────────────────────┼────────────────────────────────┼───────────────────────┼─────────────┤
│Panouri de sticla │Pentru alte utilizãri decât cele│ - │ 4 │
│plana şi profilata │indicate în tabelele │ │ │
│Sticla profilata în U│3.31.1-3.31.5 │ │ │
│Vitraj izolant │ │ │ │
│Caramizi de sticla │ │ │ │
│Panouri de perete din│ │ │ │
│caramizi de sticla │ │ │ │
└─────────────────────┴────────────────────────────────┴───────────────────────┴─────────────┘

Tabel 3.32.1

Familia de produse:
PEREŢI CORTINA:

Produs generic: Seturi de etansare cu rol structural (1/1)
┌─────────────────────┬───────────────────────────────┬───────────────────────┬─────────────┐
│ │ │ │Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) prevãzutã(e) │Nivel(uri) sau clasa(e)│ atestare a │
│ │ │ │conformitatii│
├─────────────────────┼───────────────────────────────┼───────────────────────┼─────────────┤
│Seturi de inchideri │ │ │ 1 │
│structurale cu geam, │ │ │ │
│Tipul II şi IV │Pereţi exteriori şi acoperisuri│ - │ │
├─────────────────────┤ │ ├─────────────┤
│Seturi de inchideri │ │ │ 2+ │
│structurale cu geam, │ │ │ │
│Tipul II şi IV │ │ │ │
└─────────────────────┴───────────────────────────────┴───────────────────────┴─────────────┘

Tabel 3.33.1

Familia de produse:
PIESE DE FIXARE MECANICĂ:

Produs generic: Ancore metalice pentru utilizare în beton (1/1)
┌───────────────────┬─────────────────────────────────┬───────────────────────┬─────────────┐
│ │ │ │Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) prevãzutã(e) │Nivel(uri) sau clasa(e)│ atestare a │
│ │ │ │conformitatii│
├───────────────────┼─────────────────────────────────┼───────────────────────┼─────────────┤
│Ancore metalice │Pentru fixarea şi/sau sprijinirea│ │ 1 │
│pentru utilizare în│elementelor structurale din beton│ │ │
│beton (tip sarcina │sau a unor unitãţi grele, cum ar │ │ │
│grea) │fi captuseli şi plafoane │ │ │
│ │suspendate │ │ │
└───────────────────┴─────────────────────────────────┴───────────────────────┴─────────────┘

Tabel 3.34.1

Familia de produse:
PIESE DE FIXARE MECANICĂ:

Produs generic: Ancore metalice pentru utilizare în beton pentru fixarea
sistemelor uşoare (1/1)
┌───────────────────┬───────────────────────────────┬───────────────────────┬─────────────┐
│ │ │ │Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) prevãzutã(e) │Nivel(uri) sau clasa(e)│ atestare a │
│ │ │ │conformitatii│
├───────────────────┼───────────────────────────────┼───────────────────────┼─────────────┤
│Ancore metalice │Pentru utilizare în sisteme │ │ 2+ │
│pentru utilizare în│suplimentare pentru fixarea │ │ │
│beton (tip sarcina │şi/sau sprijinirea de beton a │ │ │
│uşoarã) │unor elemente precum plafoane │ │ │
│ │suspendate uşoare şi instalaţii│ │ │
└───────────────────┴───────────────────────────────┴───────────────────────┴─────────────┘

Tabel 3.35.1

Familia de produse:
PIESE DE FIXARE MECANICĂ:

Produs generic: Ancore metalice de injecţie pentru utilizare
în zidãrii (1/1)
┌────────────────────┬─────────────────────────────────┬───────────────────────┬─────────────┐
│ │ │ │Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) prevãzutã(e) │Nivel(uri) sau clasa(e)│ atestare a │
│ │ │ │conformitatii│
├────────────────────┼─────────────────────────────────┼───────────────────────┼─────────────┤
│Ancore metalice de │Pentru fixarea şi/sau sprijinirea│ │ 1 │
│injecţie pentru │de zidãrie a unor elemente │ │ │
│utilizare în zidãrii│structurale (care contribuie la │ │ │
│ │stabilitatea construcţiei) sau a │ │ │
│ │unor unitãţi grele de captuseala │ │ │
│ │sau de instalaţii │ │ │
└────────────────────┴─────────────────────────────────┴───────────────────────┴─────────────┘

Tabel 3.36.1

Familia de produse:
PIESE DE FIXARE MECANICĂ:

Produs generic: Ancore din plastic pentru utilizare în beton
şi zidãrii (1/1)
┌───────────────────┬────────────────────────────────┬───────────────────────┬─────────────┐
│ │ │ │Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) prevãzutã(e) │Nivel(uri) sau clasa(e)│ atestare a │
│ │ │ │conformitatii│
├───────────────────┼────────────────────────────────┼───────────────────────┼─────────────┤
│Ancore din plastic │Pentru utilizare în sisteme, cum│ │ 2+ │
│pentru utilizare în│ar fi sisteme de fatada, pentru │ │ │
│beton şi zidãrii │fixarea sau sprijinirea │ │ │
│ │elementelor care contribuie la │ │ │
│ │stabilitatea sistemelor │ │ │
└───────────────────┴────────────────────────────────┴───────────────────────┴─────────────┘

Tabel 3.37.1

Familia de produse:
SISTEME COMPOZITE DE IZOLARE TERMICA EXTERIOARĂ/SETURI CU TENCUIALA (1/1)

┌────────────────────┬────────────────────────────┬───────────────────────┬─────────────┐
│ │ │Nivel(uri) sau clasa(e)│Sistem(e) de │
│ Produs(e) │Utilizare(ari) prevãzutã(e) │ pentru reactia la foc │ atestare a │
│ │ │ │conformitatii│
├────────────────────┼────────────────────────────┼───────────────────────┼─────────────┤
│Sisteme compozite de│În pereţi exteriori supuşi │ A1*4), A2*4), B*4), │ 1 │
│izolare termica │reglementãrilor la foc │ C*4) │ │
│exterioarã/seturi cu│ ├───────────────────────┼─────────────┤
│tencuiala (ETICS) │ │ A1*2), A2*2), B*2), │ 2+ │
│ │ │ C*2), D, E, (de la A1 │ │
│ │ │ la E)*3), F │ │
│ ├────────────────────────────┼───────────────────────┼─────────────┤
│ │În pereţi exteriori nesupusi│ oricare │ 2+ │
│ │reglementãrilor la foc │ │ │
└────────────────────┴────────────────────────────┴───────────────────────┴─────────────┘

Tabel 3.38.1

Familia de produse:
SISTEME DE MEMBRANE HIDROIZOLATOARE FLEXIBILE PENTRU ACOPERIS
CU FIXARE MECANICĂ (1/1)

┌─────────────────────┬─────────────────────────────────┬───────────────────────┬─────────────┐
│ │ │ │Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) prevãzutã(e) │Nivel(uri) sau clasa(e)│ atestare a │
│ │ │ │conformitatii│
├─────────────────────┼─────────────────────────────────┼───────────────────────┼─────────────┤
│Sisteme de membrane │Pentru hidroizolarea acoperişului│ │ 2+ │
│hidroizolatoare │ │ │ │
│flexibile pentru │ │ │ │
│acoperis cu fixare │ │ │ │
│mecanicã, incluzând │ │ │ │
│sistemul de fixare în│ │ │ │
│camp, la capete şi pe│ │ │ │
│margini, şi uneori │ │ │ │
│izolatia termica, │ │ │ │
│limitate la sisteme │ │ │ │
│continui etanse la │ │ │ │
│apa bazate pe foi │ │ │ │
│flexibile │ │ │ │
└─────────────────────┴─────────────────────────────────┴───────────────────────┴─────────────┘

Tabel 3.39.1

Familia de produse:
SETURI DE COMPARTIMENTARI INTERIOARE (1/5)

┌───────────────┬─────────────────────────────────┬───────────────────────┬─────────────┐
│ │ │Nivel(uri) sau clasa(e)│Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) prevãzutã(e) │ (Reactie la foc) │ atestare a │
│ │ │ │conformitatii│
├───────────────┼─────────────────────────────────┼───────────────────────┼─────────────┤
│Seturi de │Pentru utilizãri supuse │ A1*4), A2*4), B*4), │ 1 │
│compartimentari│cerinţelor privind reactia la foc│ C*4) │ │
│interioare │ ├───────────────────────┼─────────────┤
│ │ │ A1*2), A2*2), B*2), │ 3 │
│ │ │ C*2), D, E │ │
│ │ ├───────────────────────┼─────────────┤
│ │ │ (de la A1 la E)*3), F │ 4 │
└───────────────┴─────────────────────────────────┴───────────────────────┴─────────────┘

Tabel 3.39.2

Familia de produse:
SETURI DE COMPARTIMENTARI INTERIOARE (2/5)

┌───────────────┬───────────────────────────────┬───────────────────────┬─────────────┐
│ │ │Nivel(uri) sau clasa(e)│Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) prevãzutã(e) │ (Rezistenta la foc) │ atestare a │
│ │ │ │conformitatii│
├───────────────┼───────────────────────────────┼───────────────────────┼─────────────┤
│Seturi de │Pentru compartimentari anti-foc│ oricare │ 3 │
│compartimentari│ │ │ │
│interioare │ │ │ │
└───────────────┴───────────────────────────────┴───────────────────────┴─────────────┘

Tabel 3.39.3

Familia de produse:
SETURI DE COMPARTIMENTARI INTERIOARE (3/5)

┌───────────────┬───────────────────────────┬───────────────────────┬─────────────┐
│ │ │ │Sistem(e) de │
│ Produs(e) │Utilizare(ari) prevãzutã(e)│Nivel(uri) sau clasa(e)│ atestare a │
│ │ │ │conformitatii│
├───────────────┼───────────────────────────┼───────────────────────┼─────────────┤
│Seturi de │Pentru utilizãri supuse │ - │ 3 │
│compartimentari│reglementãrilor privind │ │ │
│interioare │substantele periculoase*7) │ │ │
└───────────────┴───────────────────────────┴───────────────────────┴─────────────┘

Tabel 3.39.4

Familia de produse:
SETURI DE COMPARTIMENTARI INTERIOARE (4/5)

┌───────────────┬─────────────────────────────────┬───────────────────────┬─────────────┐
│ │ │ │Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) prevãzutã(e) │Nivel(uri) sau clasa(e)│ atestare a │
│ │ │ │conformitatii│
├───────────────┼─────────────────────────────────┼───────────────────────┼─────────────┤
│Seturi de │Pentru utilizãri susceptibile de │ - │ 3 │
│compartimentari│a prezenta riscuri fata de │ │ │
│interioare │"securitatea în exploatare" şi │ │ │
│ │supuse reglementãrilor aplicabile│ │ │
│ │în acest domeniu │ │ │
└───────────────┴─────────────────────────────────┴───────────────────────┴─────────────┘

Tabel 3.39.5

Familia de produse:
SETURI DE COMPARTIMENTARI INTERIOARE (5/5)

┌───────────────┬────────────────────────────────┬───────────────────────┬─────────────┐
│ │ │ │Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) prevãzutã(e) │Nivel(uri) sau clasa(e)│ atestare a │
│ │ │ │conformitatii│
├───────────────┼────────────────────────────────┼───────────────────────┼─────────────┤
│Seturi de │Pentru alte utilizãri decât cele│ - │ 4 │
│compartimentari│indicate în tabelele 3.39.1 - │ │ │
│interioare │3.39.4 │ │ │
└───────────────┴────────────────────────────────┴───────────────────────┴─────────────┘

Tabel 3.40.1

Familia de produse:
SETURI/SISTEME DE COFRAJE PIERDUTE NEPORTANTE BAZATE PE BLOCURI SAU
PANOURI DIN MATERIALE IZOLANTE, EVENTUAL ŞI BETON (1/1)

┌───────────────────────┬─────────────────────────────┬───────────────────────┬─────────────┐
│ │ │Nivel(uri) sau clasa(e)│Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) prevãzutã(e) │ (Reactie la foc) │ atestare a │
│ │ │ │conformitatii│
├───────────────────────┼─────────────────────────────┼───────────────────────┼─────────────┤
│Seturi/sisteme de │ │ │ │
│cofraje pierdute │ │ │ │
│neportante, pentru │ │ │ │
│umplere cu beton │ │ │ │
│normal, dupã caz, cu │ │ │ │
│armatura, compuse fie │ │ │ │
│din │ │ │ │
│- blocuri constituite │Pentru construirea în clãdiri│ A1*4), A2*4), B*4), │ 1 │
│ dintr-un material │a pereţilor exteriori şi │ C*4) │ │
│ izolant (sau dintr-o │interiori supuşi │ │ │
│ combinatie între un │reglementãrilor la foc ├───────────────────────┼─────────────┤
│ material izolant şi │ │ A1*2), A2*2), B*2), │ 2+ │
│ alte materiale) │ │ C*2), D, E, (de la A1 │ │
│ sau din │ │ la E)*3), F │ │
│ ├─────────────────────────────┼───────────────────────┼─────────────┤
│- panouri constituite │Pentru construirea în clãdiri│ oricare │ 2+ │
│ dintr-un material │a pereţilor exteriori şi │ │ │
│ izolant (sau dintr-o │interiori nesupusi │ │ │
│ combinatie între un │reglementãrilor la foc │ │ │
│ material izolant şi │ │ │ │
│ alte materiale) │ │ │ │
│ alcãtuite din pereţi │ │ │ │
│ de cofraj legaţi prin│ │ │ │
│ antretoaze │ │ │ │
└───────────────────────┴─────────────────────────────┴───────────────────────┴─────────────┘

Tabel 3.41.1

Familia de produse:
SETURI DE POST-TENSIONARE PENTRU STRUCTURI PRECOMPRIMATE (1/1)

┌───────────────┬───────────────────────────┬───────────────────────┬─────────────┐
│ │ │ │Sistem(e) de │
│ Produs(e) │Utilizare(ari) prevãzutã(e)│Nivel(uri) sau clasa(e)│ atestare a │
│ │ │ │conformitatii│
├───────────────┼───────────────────────────┼───────────────────────┼─────────────┤
│Seturi de │Structuri precomprimate │ - │ 1 │
│post-tensionare│ │ │ │
└───────────────┴───────────────────────────┴───────────────────────┴─────────────┘

Tabel 3.42.1

Familia de produse:
SETURI DE HIDROIZOLATII DE ACOPERIS APLICATE LICHID (1/3)

┌─────────────────┬───────────────────────────┬───────────────────────┬─────────────┐
│ │ │ │Sistem(e) de │
│ Produs(e) │Utilizare(ari) prevãzutã(e)│Nivel(uri) sau clasa(e)│ atestare a │
│ │ │ │conformitatii│
├─────────────────┼───────────────────────────┼───────────────────────┼─────────────┤
│Seturi de │Toate utilizarile privind │ - │ 3 │
│hidroizolatii de │asigurarea etanseitatii │ │ │
│acoperis aplicate│acoperişurilor │ │ │
│lichid │ │ │ │
└─────────────────┴───────────────────────────┴───────────────────────┴─────────────┘

Tabel 3.42.2

Familia de produse:
SETURI DE HIDROIZOLATII DE ACOPERIS APLICATE LICHID (2/3)

┌─────────────────┬───────────────────────────────┬───────────────────────┬─────────────┐
│ │ │ │Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) prevãzutã(e) │Nivel(uri) sau clasa(e)│ atestare a │
│ │ │ │conformitatii│
├─────────────────┼───────────────────────────────┼───────────────────────┼─────────────┤
│Seturi de │Toate utilizarile supuse │ Produse care trebuie │ 3 │
│hidroizolatii de │reglementãrilor privind │ încercate │ │
│acoperis aplicate│comportarea la foc din exterior│ Produse "considerate │ 4 │
│lichid │ │ satisfãcãtoare" fãrã │ │
│ │ │ încercãri │ │
└─────────────────┴───────────────────────────────┴───────────────────────┴─────────────┘

Tabel 3.42.3

Familia de produse:
SETURI DE HIDROIZOLATII DE ACOPERIS APLICATE LICHID (3/3)

┌─────────────────┬───────────────────────────────┬───────────────────────┬─────────────┐
│ │ │ │Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) prevãzutã(e) │Nivel(uri) sau clasa(e)│ atestare a │
│ │ │ │conformitatii│
├─────────────────┼───────────────────────────────┼───────────────────────┼─────────────┤
│Seturi de │Toate utilizarile supuse │ A1*4), A2*4), B*4), │ 1 │
│hidroizolatii de │reglementãrilor privind reactia│ C*4) │ │
│acoperis aplicate│la foc │───────────────────────┼─────────────│
│lichid │ │ A1*2), A2*2), B*2), │ 3 │
│ │ │ C*2), D, E │ │
│ │ │───────────────────────┼─────────────│
│ │ │ (de la A1 la E)*3), F │ 4 │
└─────────────────┴───────────────────────────────┴───────────────────────┴─────────────┘

Tabel 3.43.1

Familia de produse:
SETURI DE ACOPERISURI TRANSLUCIDE AUTOPORTANTE (CU EXCEPŢIA CELOR BAZATE
PE STICLA) (1/3)

┌─────────────────────┬────────────────────────────┬───────────────────────┬─────────────┐
│ │ │ │Sistem(e) de │
│ Produs(e) │Utilizare(ari) prevãzutã(e) │Nivel(uri) sau clasa(e)│ atestare a │
│ │ │ │conformitatii│
├─────────────────────┼────────────────────────────┼───────────────────────┼─────────────┤
│Seturi de acoperisuri│Acoperisuri şi învelitori de│ - │ 3 │
│translucide │acoperis │ │ │
│autoportante (cu │ │ │ │
│excepţia celor bazate│ │ │ │
│pe sticla) │ │ │ │
└─────────────────────┴────────────────────────────┴───────────────────────┴─────────────┘

Tabel 3.43.2

Familia de produse:
SETURI DE ACOPERISURI TRANSLUCIDE AUTOPORTANTE (CU EXCEPŢIA CELOR BAZATE
PE STICLA) (2/3)

┌─────────────────────┬────────────────────────────────┬───────────────────────┬─────────────┐
│ │ │ │Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) prevãzutã(e) │Nivel(uri) sau clasa(e)│ atestare a │
│ │ │ │conformitatii│
├─────────────────────┼────────────────────────────────┼───────────────────────┼─────────────┤
│Seturi de acoperisuri│Utilizãri supuse reglementãrilor│ Produse care │ 3 │
│translucide │privind comportarea la foc din │ trebuie încercate │ │
│autoportante (cu │exterior │───────────────────────┼─────────────│
│excepţia celor bazate│ │ Produse │ 4 │
│pe sticla) │ │ "considerate │ │
│ │ │ satisfãcãtoare" │ │
│ │ │ fãrã încercãri │ │
└─────────────────────┴────────────────────────────────┴───────────────────────┴─────────────┘

Tabel 3.43.3

Familia de produse:
SETURI DE ACOPERISURI TRANSLUCIDE AUTOPORTANTE (CU EXCEPŢIA CELOR BAZATE
PE STICLA) (3/3)

┌─────────────────────┬────────────────────────────────┬───────────────────────┬─────────────┐
│ │ │ │Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) prevãzutã(e) │Nivel(uri) sau clasa(e)│ atestare a │
│ │ │ │conformitatii│
├─────────────────────┼────────────────────────────────┼───────────────────────┼─────────────┤
│Seturi de acoperisuri│Utilizãri supuse reglementãrilor│ A1*4), A2*4), B*4), │ 1 │
│translucide │privind reactia la foc │ C*4) │ │
│autoportante (cu │ │───────────────────────┼─────────────│
│excepţia celor bazate│ │ A1*2), A2*2), B*2), │ 3 │
│pe sticla) │ │ C*2), D, E │ │
│ │ │───────────────────────┼─────────────│
│ │ │ (de la A1 la E)*3), F │ 4 │
│ │ │ │ │
└─────────────────────┴────────────────────────────────┴───────────────────────┴─────────────┘

Tabel 3.44.1

Familia de produse:
SETURI DE SCĂRI PREFABRICATE (1/2)

┌───────────────┬───────────────────────────────┬───────────────────────┬─────────────┐
│ │ │ │Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) prevãzutã(e) │Nivel(uri) sau clasa(e)│ atestare a │
│ │ │ │conformitatii│
├───────────────┼───────────────────────────────┼───────────────────────┼─────────────┤
│Seturi de scãri│Pentru locuinţe şi alte clãdiri│ - │ 2+ │
│prefabricate │ │ │ │
└───────────────┴───────────────────────────────┴───────────────────────┴─────────────┘

Tabel 3.44.2

Familia de produse:
SETURI DE SCĂRI PREFABRICATE (2/2)

┌───────────────┬────────────────────────────────┬───────────────────────┬─────────────┐
│ │ │ │Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) prevãzutã(e) │Nivel(uri) sau clasa(e)│ atestare a │
│ │ │ │conformitatii│
├───────────────┼────────────────────────────────┼───────────────────────┼─────────────┤
│Seturi de scãri│Utilizãri supuse reglementãrilor│ A1*4), A2*4), B*4), │ 1 │
│prefabricate │privind reactia la foc │ C*4) │ │
│ │ │───────────────────────┼─────────────│
│ │ │ A1*2), A2*2), B*2), │ 3 │
│ │ │ C*2), D, E │ │
│ │ │───────────────────────┼─────────────│
│ │ │ (de la A1 la E)*3), F │ 4 │
└───────────────┴────────────────────────────────┴───────────────────────┴─────────────┘

Tabel 3.45.1

Familia de produse:
GRINZI ŞI STÂLPI DIN COMPOZITE UŞOARE PE BAZA DE LEMN (1/1)

┌────────────────────┬───────────────────────────┬───────────────────────┬─────────────┐
│ │ │Nivel(uri) sau clasa(e)│Sistem(e) de │
│ Produs(e) │Utilizare(ari) prevãzutã(e)│ (Reactie la foc) │ atestare a │
│ │ │ (Rezistenta la foc) │conformitatii│
├────────────────────┼───────────────────────────┼───────────────────────┼─────────────┤
│Grinzi şi stâlpi din│În clãdiri │ oricare │ 1 │
│compozite uşoare pe │ │ │ │
│baza de lemn │ │ │ │
│(incluzând grinzi-T,│ │ │ │
│respectiv combinatii│ │ │ │
│grinda/placa) │ │ │ │
└────────────────────┴───────────────────────────┴───────────────────────┴─────────────┘

Tabel 3.46.1

Familia de produse:
PRODUSE CU ROL DE PROTECŢIE LA FOC (1/2)

┌───────────────────┬─────────────────────────────┬───────────────────────┬─────────────┐
│ │ │Nivel(uri) sau clasa(e)│Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) prevãzutã(e) │ (Rezistenta la foc) │ atestare a │
│ │ │ │conformitatii│
├───────────────────┼─────────────────────────────┼───────────────────────┼─────────────┤
│Produse pentru │Pentru compartimentari la foc│ oricare │ 1 │
│oprirea focului şi │şi/sau protecţie la foc sau │ │ │
│pentru etansare la │performanta la foc │ │ │
│foc │ │ │ │
│Produse pentru │ │ │ │
│protecţie la foc │ │ │ │
│(incluzând vopsele)│ │ │ │
└───────────────────┴─────────────────────────────┴───────────────────────┴─────────────┘

Tabel 3.46.2

Familia de produse:
PRODUSE CU ROL DE PROTECŢIE LA FOC (2/2)

┌───────────────────┬───────────────────────────────┬───────────────────────┬─────────────┐
│ │ │Nivel(uri) sau clasa(e)│Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) prevãzutã(e) │ (Reactie la foc) │ atestare a │
│ │ │ │conformitatii│
├───────────────────┼───────────────────────────────┼───────────────────────┼─────────────┤
│Produse pentru │Pentru utilizãri supuse │ A1*4), A2*4), B*4), │ 1 │
│oprirea focului şi │reglementãrilor privind reactia│ C*4) │ │
│pentru etansare la │la foc │───────────────────────┼─────────────│
│foc │ │ │ │
│Produse pentru │ │ A1*2), A2*2), B*2), │ 3 │
│protecţie la foc │ │ C*2), D, E │ │
│(incluzând vopsele)│ │───────────────────────┼─────────────│
│ │ │ (de la A1 la E)*3), F │ 4 │
└───────────────────┴───────────────────────────────┴───────────────────────┴─────────────┘

Tabel 3.47.1

Familia de produse:
SETURI DE CLĂDIRI PREFABRICATE CU CADRE ŞI BARNE DE LEMN (1/1)

┌─────────────────────┬───────────────────────────┬───────────────────────┬─────────────┐
│ │ │Nivel(uri) sau clasa(e)│Sistem(e) de │
│ Produs(e) │Utilizare(ari) prevãzutã(e)│ (Reactie la foc) │ atestare a │
│ │ │ │conformitatii│
├─────────────────────┼───────────────────────────┼───────────────────────┼─────────────┤
│Seturi de clãdiri │În construirea clãdirilor │ oricare │ 1 │
│prefabricate cu cadre│ │ │ │
│şi barne de lemn (asa│ │ │ │
│cum sunt definite în │ │ │ │
│Anexa II) │ │ │ │
└─────────────────────┴───────────────────────────┴───────────────────────┴─────────────┘

Tabel 3.48.1

Produs generic: Seturi de izolare a pardoselilor flotante contra
vibratiilor şi zgomotelor de impact (1/2)
┌─────────────────────┬──────────────────────────────┬───────────────────────┬─────────────┐
│ │ │ │Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) prevãzutã(e) │Nivel(uri) sau clasa(e)│ atestare a │
│ │ │ │conformitatii│
├─────────────────────┼──────────────────────────────┼───────────────────────┼─────────────┤
│Seturi de izolare a │Pentru aplicaţii în interiorul│ - │ 3 │
│pardoselilor flotante│clãdirilor │ │ │
│contra vibratiilor şi│ │ │ │
│zgomotelor de impact │ │ │ │
└─────────────────────┴──────────────────────────────┴───────────────────────┴─────────────┘

Tabel 3.48.2

Produs generic: Seturi de izolare a pardoselilor flotante contra
vibratiilor şi zgomotelor de impact (2/2)
┌─────────────────────┬────────────────────────────────┬───────────────────────┬─────────────┐
│ │ │ │Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) prevãzutã(e) │Nivel(uri) sau clasa(e)│ atestare a │
│ │ │ │conformitatii│
├─────────────────────┼────────────────────────────────┼───────────────────────┼─────────────┤
│Seturi de izolare a │Utilizãri supuse reglementãrilor│ A1*4), A2*4), B*4), │ 1 │
│pardoselilor flotante│privind reactia la foc │ C*4) │ │
│contra vibratiilor şi│ │───────────────────────┼─────────────│
│zgomotelor de impact │ │ A1(FL)*4), A2(FL)*4), │ │
│ │ │ B(FL)*4), C(FL)*4) │ │
│ │ │───────────────────────┼─────────────│
│ │ │ A1*2), A2*2), │ 3 │
│ │ │ B*2), C*2), D, E │ │
│ │ │───────────────────────┼─────────────│
│ │ │ A1(FL)*2), A2(FL)*2), │ │
│ │ │ B(FL)*2), C(FL)*2), │ │
│ │ │ D(FL), E(FL) │ │
│ │ │ (de la A1 la E)*3), F │ 4 │
│ │ │ (de la A1(FL) la │ │
│ │ │ E(FL))*3), F(FL) │ │
└─────────────────────┴────────────────────────────────┴───────────────────────┴─────────────┘

Tabel 3.49.1

Produs generic: Seturi de izolare contra vibratiilor şi zgomotelor
pentru pereţi (1/2)
┌─────────────────────┬──────────────────────────────┬───────────────────────┬─────────────┐
│ │ │ │Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) prevãzutã(e) │Nivel(uri) sau clasa(e)│ atestare a │
│ │ │ │conformitatii│
├─────────────────────┼──────────────────────────────┼───────────────────────┼─────────────┤
│Seturi de izolare │Pentru aplicaţii în interiorul│ - │ 3 │
│contra vibratiilor şi│clãdirilor │ │ │
│zgomotelor pentru │ │ │ │
│pereţi │ │ │ │
└─────────────────────┴──────────────────────────────┴───────────────────────┴─────────────┘

Tabel 3.49.2

Produs generic: Seturi de izolare contra vibratiilor şi zgomotelor
pentru pereţi (2/2)
┌─────────────────────┬────────────────────────────────┬───────────────────────┬─────────────┐
│ │ │ │Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) prevãzutã(e) │Nivel(uri) sau clasa(e)│ atestare a │
│ │ │ │conformitatii│
├─────────────────────┼────────────────────────────────┼───────────────────────┼─────────────┤
│Seturi de izolare │Utilizãri supuse reglementãrilor│ A1*4), A2*4), B*4), │ 1 │
│contra vibratiilor şi│privind reactia la foc │ C*4) │ │
│zgomotelor pentru │ │ A(FL)*4), A2(FL)*4), │ │
│pereţi │ │ B(FL)*4), C(FL)*4) │ │
│ │ │───────────────────────┼─────────────│
│ │ │ A1*2), A2*2), B*2), │ 3 │
│ │ │ C*2), D, E │ │
│ │ │ A1(FL)*2), A2(FL)*2), │ │
│ │ │ B(FL)*2), C(FL)*2), │ │
│ │ │ D(FL), E(FL) │ │
│ │ │───────────────────────┼─────────────│
│ │ │ (de la A1 la E)*3), F │ 4 │
│ │ │ (de la A1(FL) la │ │
│ │ │ E(FL))*3), F(FL) │ │
└─────────────────────┴────────────────────────────────┴───────────────────────┴─────────────┘

Tabel 3.50.1

Produs generic: Placute din oţel inoxidabil de imbinare între pereţi (1/1)
┌─────────────────────┬───────────────────────────┬───────────────────────┬─────────────┐
│ │ │ │Sistem(e) de │
│ Produs(e) │Utilizare(ari) prevãzutã(e)│Nivel(uri) sau clasa(e)│ atestare a │
│ │ │ │conformitatii│
├─────────────────────┼───────────────────────────┼───────────────────────┼─────────────┤
│Placute din oţel │Pentru pereţi din zidãrie │ - │ 3 │
│inoxidabil de │ │ │ │
│imbinare între pereţi│ │ │ │
└─────────────────────┴───────────────────────────┴───────────────────────┴─────────────┘

Tabel 3.51.1

Produs generic: Seturi de prea-plin de ape uzate (1/1)
┌───────────────────┬──────────────────────────────┬───────────────────────┬─────────────┐
│ │ │ │Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) prevãzutã(e) │Nivel(uri) sau clasa(e)│ atestare a │
│ │ │ │conformitatii│
├───────────────────┼──────────────────────────────┼───────────────────────┼─────────────┤
│Seturi de prea-plin│Pentru aplicaţii în interiorul│ - │ 4 │
│de ape uzate │clãdirilor │ │ │
└───────────────────┴──────────────────────────────┴───────────────────────┴─────────────┘

Tabel 3.52.1

Produs generic: Sine în U pentru insertii de fixare în beton (1/1)
┌─────────────────────┬───────────────────────────┬───────────────────────┬─────────────┐
│ │ │ │Sistem(e) de │
│ Produs(e) │Utilizare(ari) prevãzutã(e)│Nivel(uri) sau clasa(e)│ atestare a │
│ │ │ │conformitatii│
├─────────────────────┼───────────────────────────┼───────────────────────┼─────────────┤
│Sine în U pentru │Pentru ancorari │ - │ 1 │
│insertii de fixare în│ │ │ │
│beton │ │ │ │
└─────────────────────┴───────────────────────────┴───────────────────────┴─────────────┘

Tabel 3.53.1

Produs generic: Seturi de ancorare chimica (1/1)
┌──────────────────┬───────────────────────────┬───────────────────────┬─────────────┐
│ │ │ │Sistem(e) de │
│ Produs(e) │Utilizare(ari) prevãzutã(e)│Nivel(uri) sau clasa(e)│ atestare a │
│ │ │ │conformitatii│
├──────────────────┼───────────────────────────┼───────────────────────┼─────────────┤
│Seturi de ancorare│Pentru ancorari │ - │ 1 │
│chimica │ │ │ │
└──────────────────┴───────────────────────────┴───────────────────────┴─────────────┘

Tabel 3.54.1

Produs generic: Set de ancorare din beton epoxi/poliester armat cu fibre
de sticla/mortar epoxi (1/1)
┌─────────────────────┬────────────────────────────┬───────────────────────┬─────────────┐
│ │ │ │Sistem(e) de │
│ Produs(e) │Utilizare(ari) prevãzutã(e) │Nivel(uri) sau clasa(e)│ atestare a │
│ │ │ │conformitatii│
├─────────────────────┼────────────────────────────┼───────────────────────┼─────────────┤
│Set de ancorare din │Pentru reparaţii structurale│ - │ 1 │
│beton epoxi/poliester│ │ │ │
│armat cu fibre de │ │ │ │
│sticla/mortar epoxi │ │ │ │
└─────────────────────┴────────────────────────────┴───────────────────────┴─────────────┘

Tabel 3.55.1

Familia de produse:
PANOURI PORTANTE CU SCHELET PREFABRICAT DE LEMN ŞI PANOURI COMPOZITE
UŞOARE AUTOPORTANTE (1/6)

┌───────────────────┬────────────────────────────────┬───────────────────────┬─────────────┐
│ │ │ │Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) prevãzutã(e) │Nivel(uri) sau clasa(e)│ atestare a │
│ │ │ │conformitatii│
├───────────────────┼────────────────────────────────┼───────────────────────┼─────────────┤
│Panouri portante cu│Pentru aplicaţii care contribuie│ - │ 1 │
│schelet prefabricat│la capacitatea portanta a │ │ │
│de lemn │structurii │ │ │
├───────────────────┼────────────────────────────────┼───────────────────────┼─────────────┤
│Panouri compozite │Pentru aplicaţii care contribuie│ - │ 3 │
│uşoare autoportante│la rigidizarea structurii │ │ │
└───────────────────┴────────────────────────────────┴───────────────────────┴─────────────┘

Tabel 3.55.2

Familia de produse:
PANOURI PORTANTE CU SCHELET PREFABRICAT DE LEMN ŞI PANOURI COMPOZITE
UŞOARE AUTOPORTANTE (2/6)

┌───────────────────┬────────────────────────────────┬───────────────────────┬─────────────┐
│ │ │Nivel(uri) sau clasa(e)│Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) prevãzutã(e) │ (Rezistenta la foc) │ atestare a │
│ │ │ │conformitatii│
├───────────────────┼────────────────────────────────┼───────────────────────┼─────────────┤
│Panouri portante cu│Utilizãri supuse reglementãrilor│ oricare │ 3 │
│schelet prefabricat│privind rezistenta la foc (de │ │ │
│de lemn │exemplu, pentru compartimentare │ │ │
│Panouri compozite │anti-foc) │ │ │
│uşoare autoportante│ │ │ │
└───────────────────┴────────────────────────────────┴───────────────────────┴─────────────┘

Tabel 3.55.3

Familia de produse:
PANOURI PORTANTE CU SCHELET PREFABRICAT DE LEMN ŞI PANOURI COMPOZITE
UŞOARE AUTOPORTANTE (3/6)

┌───────────────────┬────────────────────────────────┬───────────────────────┬─────────────┐
│ │ │Nivel(uri) sau clasa(e)│Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) prevãzutã(e) │ (Reactie la foc) │ atestare a │
│ │ │ │conformitatii│
├───────────────────┼────────────────────────────────┼───────────────────────┼─────────────┤
│Panouri portante cu│Utilizãri supuse reglementãrilor│ A1*4), A2*4), B*4), │ 1 │
│schelet prefabricat│privind reactia la foc │ C*4) │ │
│de lemn │ │ A1(FL)*4), A2(FL)*4), │ │
│ │ │ B(FL)*4), C(FL)*4) │ │
│ │ │───────────────────────┼─────────────│
│ │ │ A1*2), A2*2), B*2), │ 3 │
│ │ │ C*2), D, E │ │
│ │ │ A1(FL)*2), A2(FL)*2), │ │
│ │ │ B(FL)*2), C(FL)*2), │ │
│ │ │ D(FL), E(FL) │ │
│ │ │───────────────────────┼─────────────│
│ │ │ (de la A1 la E)*3), F │ 4 │
│ │ │ (de la A1(FL) la │ │
│ │ │ E(FL))*3), F(FL) │ │
├───────────────────┼────────────────────────────────┼───────────────────────┼─────────────┤
│Panouri compozite │Utilizãri supuse reglementãrilor│ A1*4), A2*4), B*4), │ 1 │
│uşoare autoportante│privind reactia la foc │ C*4) │ │
│ │ │───────────────────────┼─────────────│
│ │ │ A1*2), A2*2), B*2), │ 3 │
│ │ │ C*2), D, E │ │
│ │ │───────────────────────┼─────────────│
│ │ │ (de la A1 la E)*3), F │ 4 │
└───────────────────┴────────────────────────────────┴───────────────────────┴─────────────┘

Tabel 3.55.4

Familia de produse:
PANOURI PORTANTE CU SCHELET PREFABRICAT DE LEMN ŞI PANOURI COMPOZITE
UŞOARE AUTOPORTANTE (4/6)

┌───────────────────┬───────────────────────────────┬───────────────────────┬─────────────┐
│ │ │ │Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) prevãzutã(e) │Nivel(uri) sau clasa(e)│ atestare a │
│ │ │ │conformitatii│
├───────────────────┼───────────────────────────────┼───────────────────────┼─────────────┤
│Panouri portante cu│Pentru aplicaţii supuse │ Produse care trebuie │ 3 │
│schelet prefabricat│reglementãrilor privind │ încercate │ │
│de lemn │comportarea la foc din exterior├───────────────────────┼─────────────┤
│Panouri compozite │ │ Produse "considerate │ 4 │
│uşoare autoportante│ │ satisfãcãtoare" fãrã │ │
│ │ │ încercãri │ │
└───────────────────┴───────────────────────────────┴───────────────────────┴─────────────┘

Tabel 3.55.5

Familia de produse:
PANOURI PORTANTE CU SCHELET PREFABRICAT DE LEMN ŞI PANOURI COMPOZITE
UŞOARE AUTOPORTANTE (5/6)

┌───────────────────┬────────────────────────────────┬───────────────────────┬─────────────┐
│ │ │ │Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) prevãzutã(e) │Nivel(uri) sau clasa(e)│ atestare a │
│ │ │ │conformitatii│
├───────────────────┼────────────────────────────────┼───────────────────────┼─────────────┤
│Panouri portante cu│Utilizãri supuse reglementãrilor│ - │ 3 │
│schelet prefabricat│privind substantele │ │ │
│de lemn │periculoase*7) │ │ │
│Panouri compozite │ │ │ │
│uşoare autoportante│ │ │ │
└───────────────────┴────────────────────────────────┴───────────────────────┴─────────────┘

Tabel 3.55.6

Familia de produse:
PANOURI PORTANTE CU SCHELET PREFABRICAT DE LEMN ŞI PANOURI COMPOZITE
UŞOARE AUTOPORTANTE (6/6)

┌───────────────────┬────────────────────────────────┬───────────────────────┬─────────────┐
│ │ │ │Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) prevãzutã(e) │Nivel(uri) sau clasa(e)│ atestare a │
│ │ │ │conformitatii│
├───────────────────┼────────────────────────────────┼───────────────────────┼─────────────┤
│Panouri portante cu│Pentru alte utilizãri decât cele│ - │ 4 │
│schelet prefabricat│indicate în tabelele 3.55.1 - │ │ │
│de lemn │3.55.5 │ │ │
│Panouri compozite │ │ │ │
│uşoare autoportante│ │ │ │
└───────────────────┴────────────────────────────────┴───────────────────────┴─────────────┘

Tabel 3.56.1

Produs generic: Sistem de acoperire de interior din plãci de
ipsos armat cu fibre (1/3)
┌─────────────────────┬─────────────────────────────────┬───────────────────────┬─────────────┐
│ │ │ │Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) prevãzutã(e) │Nivel(uri) sau clasa(e)│ atestare a │
│ │ │ │conformitatii│
├─────────────────────┼─────────────────────────────────┼───────────────────────┼─────────────┤
│Sistem de acoperire │Pentru aplicaţii nestructurale în│ - │ 3 │
│de interior din plãci│interiorul clãdirilor │ │ │
│de ipsos armat cu │ │ │ │
│fibre │ │ │ │
└─────────────────────┴─────────────────────────────────┴───────────────────────┴─────────────┘

Tabel 3.56.2

Produs generic: Sistem de acoperire de interior din plãci de
ipsos armat cu fibre (2/3)
┌─────────────────────┬────────────────────────────────┬───────────────────────┬─────────────┐
│ │ │ │Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) prevãzutã(e) │Nivel(uri) sau clasa(e)│ atestare a │
│ │ │ │conformitatii│
├─────────────────────┼────────────────────────────────┼───────────────────────┼─────────────┤
│Sistem de acoperire │Utilizãri supuse reglementãrilor│ A1*4), A2*4), B*4), │ 1 │
│de interior din plãci│privind reactia la foc │ C*4) │ │
│de ipsos armat cu │ │ A1*2), A2*2), B*2), │ 3 │
│fibre │ │ C*2), D, E │ │
│ │ │ (de la A1 la E)*3), F │ 4 │
└─────────────────────┴────────────────────────────────┴───────────────────────┴─────────────┘

Tabel 3.56.3

Produs generic: Sistem de acoperire de interior din plãci de
ipsos armat cu fibre (3/3)
┌─────────────────────┬────────────────────────────────┬───────────────────────┬─────────────┐
│ │ │ │Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) prevãzutã(e) │Nivel(uri) sau clasa(e)│ atestare a │
│ │ │ │conformitatii│
├─────────────────────┼────────────────────────────────┼───────────────────────┼─────────────┤
│Sistem de acoperire │Utilizãri supuse reglementãrilor│ oricare │ 3 │
│de interior din plãci│privind reactia la foc │ │ │
│de ipsos armat cu │ │ │ │
│fibre │ │ │ │
└─────────────────────┴────────────────────────────────┴───────────────────────┴─────────────┘

Tabel 3.57.1

Produs generic: Membrane de etansare preformate pentru perete dublu (1/1)
┌────────────────────┬─────────────────────────────┬───────────────────────┬─────────────┐
│ │ │ │Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) prevãzutã(e) │Nivel(uri) sau clasa(e)│ atestare a │
│ │ │ │conformitatii│
├────────────────────┼─────────────────────────────┼───────────────────────┼─────────────┤
│Membrane de etansare│Pentru aplicaţii în pereţi de│ - │ 3 │
│preformate pentru │zidãrie │ │ │
│perete dublu │ │ │ │
└────────────────────┴─────────────────────────────┴───────────────────────┴─────────────┘

Tabel 3.58.1

Produs generic: Racorduri şi mufe pentru bare de armare standard (1/1)
┌─────────────────────┬───────────────────────────┬───────────────────────┬─────────────┐
│ │ │ │Sistem(e) de │
│ Produs(e) │Utilizare(ari) prevãzutã(e)│Nivel(uri) sau clasa(e)│ atestare a │
│ │ │ │conformitatii│
├─────────────────────┼───────────────────────────┼───────────────────────┼─────────────┤
│Racorduri şi mufe │Pentru armãturi │ - │ 1+ │
│pentru bare de armare│ │ │ │
│standard │ │ │ │
└─────────────────────┴───────────────────────────┴───────────────────────┴─────────────┘

Tabel 3.59.1

Produs generic. Plãci de rigidizare ondulate din oţel (1/1)
┌─────────────────────┬─────────────────────────────────┬───────────────────────┬─────────────┐
│ │ │ │Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) prevãzutã(e) │Nivel(uri) sau clasa(e)│ atestare a │
│ │ │ │conformitatii│
├─────────────────────┼─────────────────────────────────┼───────────────────────┼─────────────┤
│Plãci de rigidizare │Pentru aplicaţii în interiorul │ - │ 2+ │
│ondulate din oţel │clãdirilor │ │ │
│(destinate sistemelor│ │ │ │
│de planseu structural│ │ │ │
│mixt) │ │ │ │
└─────────────────────┴─────────────────────────────────┴───────────────────────┴─────────────┘

Tabel 3.60.1

Produs generic: Lamba specialã pentru asamblare stâlpi (1/1)
┌────────────────┬────────────────────────────┬───────────────────────┬─────────────┐
│ │ │ │Sistem(e) de │
│ Produs(e) │Utilizare(ari) prevãzutã(e) │Nivel(uri) sau clasa(e)│ atestare a │
│ │ │ │conformitatii│
├────────────────┼────────────────────────────┼───────────────────────┼─────────────┤
│Lamba specialã │Pentru aplicaţii structurale│ - │ 2+ │
│(dispozitiv de │ │ │ │
│asamblare pentru│ │ │ │
│stâlpi portanti │ │ │ │
│prefabricati din│ │ │ │
│beton) │ │ │ │
└────────────────┴────────────────────────────┴───────────────────────┴─────────────┘

Tabel 3.61.1

Produs generic: Sabot pentru ancorare stâlpi (1/1)
┌────────────────────┬────────────────────────────┬───────────────────────┬─────────────┐
│ │ │ │Sistem(e) de │
│ Produs(e) │Utilizare(ari) prevãzutã(e) │Nivel(uri) sau clasa(e)│ atestare a │
│ │ │ │conformitatii│
├────────────────────┼────────────────────────────┼───────────────────────┼─────────────┤
│Sabot (dispozitiv de│Pentru aplicaţii structurale│ - │ 2+ │
│ancorare pentru │ │ │ │
│stâlpi portanti │ │ │ │
│prefabricati din │ │ │ │
│beton) │ │ │ │
└────────────────────┴────────────────────────────┴───────────────────────┴─────────────┘

Tabel 3.62.1

Produs generic: Rosturi de dilatare pentru poduri rutiere (1/1)
┌─────────────────────┬─────────────────────────────────┬───────────────────────┬─────────────┐
│ │ │ │Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) prevãzutã(e) │Nivel(uri) sau clasa(e)│ atestare a │
│ │ │ │conformitatii│
├─────────────────────┼─────────────────────────────────┼───────────────────────┼─────────────┤
│Rosturi de dilatare │Pentru asigurarea continuitãţii │ - │ 1 │
│pentru poduri rutiere│suprafeţei de trafic şi a │ │ │
│ │capacitãţii portante de trafic şi│ │ │
│ │atenuarea miscarii podului │ │ │
└─────────────────────┴─────────────────────────────────┴───────────────────────┴─────────────┘

Tabel 3.63.1

Familia de produse: PRODUSE PENTRU CONSTRUCŢII ÎN CONTACT CU APA DESTINATĂ
CONSUMULUI UMAN

┌─────────────────────┬─────────────────────────────────┬───────────────────────┬─────────────┐
│ │ │ │Sistem(e) de │
│ Produs(e) │ Utilizare(ari) prevãzutã(e) │Nivel(uri) sau clasa(e)│ atestare a │
│ │ │ │conformitatii│
├─────────────────────┼─────────────────────────────────┼───────────────────────┼─────────────┤
│- Seturi (ţevi şi │La instalaţii de │ - │ 1+*10) │
│ sisteme de │transport/distribuţie/depozitare │ │ │
│ depozitare) │a apei destinate consumului uman,│ │ │
│- Ţevi │pana la şi inclusiv robinetele │ │ │
│- Rezervoare │consumatorului │ │ │
│- Supape, robinete, │ │ │ │
│ pompe, apometre, │ │ │ │
│ dispozitive de │ │ │ │
│ protecţie şi │ │ │ │
│ siguranta │ │ │ │
│- Fitinguri, adezivi,│ │ │ │
│ imbinari, inchideri│ │ │ │
│ de rost şi │ │ │ │
│ garnituri │ │ │ │
│- Membrane, rasini │ │ │ │
│- Acoperiri │ │ │ │
│- Lubrifianţi, │ │ │ │
│ uleiuri │ │ │ │
└─────────────────────┴─────────────────────────────────┴───────────────────────┴─────────────┘




ANEXA IV
--------
la regulament
-------------

*1) Nu sunt critice, în sensul ca aceste cerinţe, în cazul ruperii imbinarii şi în circumstanţe normale, nu pot pune construcţiile sau pãrţi ale acestora în stãri sub cele admise pentru funcţionalitate şi ca stare limita.
*2) Produse/Materiale care nu sunt acoperite de nota *4).
*3) Produse/Materiale care nu trebuie încercate pentru reactia la foc (de exemplu materiale din clasa A1, conform "Regulamentului privind clasificarea şi încadrarea produselor pentru construcţii pe baza performantelor de comportare la foc"
*4) Produse/Materiale pentru care o etapa clar identificabila din procesul de fabricaţie conduce la o imbunatatire a clasificarii privind reactia la foc (de exemplu o adaugare de produse ignifuge sau o limitare a materialelor organice).
*5) Cu excepţia tuburilor şi a rezervoarelor.
*6) Utilizarile cu rol structural redus se referã la aplicaţii care, în caz de deteriorare, se presupune ca nu provoacã prãbuşirea construcţiilor sau a unor pãrţi din construcţii, deformatii inacceptabile sau ranirea oamenilor.
*7) În special, acele substanţe periculoase definite într-o hotãrâre a Guvernului referitoare la restricţiile introducerii pe piata a anumitor substanţe şi preparate chimice periculoase.
*8) Alte utilizãri prevãzute, acoperite de standarde europene armonizate, sunt: pentru controlul vaporilor de apa, pentru controlul penetratiei apei, pentru controlul acustic şi pentru controlul termic.
*9) Critice, în sensul ca aceste cerinţe, în cazul ruperii imbinarii, pot pune construcţiile sau pãrţi ale acestora în stãri sub cele admise pentru funcţionalitate şi ca stare limita.
*10) Alte performanţe ale produselor, în afarã celor legate de proprietãţile sanitare ale acestora (care reflecta adecvarea pentru contactul cu apa destinatã consumului uman), trebuie evaluate conform prevederilor din tabelele 3.26.1 - 3.26.5.
*11) Pentru reactia la foc, a se vedea prevederile Cap. IV al "Regulamentului privind clasificarea şi încadrarea produselor pentru construcţii pe baza performantelor de comportare la foc"
*12) Pentru rezistenta la foc, a se vedea prevederile Cap. V al "Regulamentului privind clasificarea şi încadrarea produselor pentru construcţii pe baza performantelor de comportare la foc".

-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016