Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
REGULAMENT din 28 septembrie 1951 privind descrierea si modul de purtare a medaliei de aur "Secera si Ciocanul" ce se confera persoanelor distinse cu titlul de "Erou al Muncii Socialiste"
ART. 1 Medalia de aur Secera şi Ciocanul are forma unei stele cu cinci colturi. Pe partea din fata are raze netede cu doua muchii. În centrul medaliei sunt scoase în relief secera şi ciocanul. Deasupra sînt scoase în relief initialele Republicii Socialiste România. Reversul medaliei are suprafata neteda, iar pe margine, în relief, un cerc subtire. În centru este scoasa în relief inscripţia Erou al Muncii Socialiste. Diametrul circumferintei stelei este de 35,5 mm. Dimensiunile secerii şi ciocanului de la miner pînã la punctul cel mai de sus sînt, corespunzãtor, 14 şi 13 mm. Dimensiunile literelor în cuvintele Erou al Muncii sînt de 2 x 1 cm, iar în cuvintul Socialiste sînt de 1,50 x 0,75 cm. ART. 2 Medalia se prinde de haina cu o placa confectionata din metal, aurita. Placa are forma dreptunghiulara, cu urmãtoarele dimensiuni: 15 mm înãlţime şi 19,5 mm latime. Placa are cîte o bordura pe latura de sus şi cea de jos. Pe bordura de jos, în mijloc, are un inel de care se atirna medalia. Pe reversul placii este un dispozitiv pentru a fi prinsã de haina. ART. 3 Panglica medaliei Secera şi Ciocanul este din moar roşu, lat de 20 mm. ART. 4 Medalia de aur Secera şi Ciocanul se poarta pe partea stinga a pieptului, sub însemnul titlului de Erou al Republicii Socialiste România, dar înaintea însemnelor celorlalte titluri de onoare, ordine şi medalii.
──────────────────
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email