Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   REGULAMENT din 28 iunie 2005  privind atribuirea dreptului de gestionare a fondurilor de vanatoare si organizarea licitatiilor pentru atribuirea in gestiune    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

REGULAMENT din 28 iunie 2005 privind atribuirea dreptului de gestionare a fondurilor de vanatoare si organizarea licitatiilor pentru atribuirea in gestiune

EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR SI DEZVOLTARII RURALE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 590 din 7 iulie 2005
ART. 1
Atribuirea dreptului de gestionare a fondurilor de vânãtoare se realizeazã de cãtre autoritatea publicã centralã care rãspunde de silviculturã, cu respectarea dreptului de preemţiune a fostului gestionar sau prin licitaţie publicã, acelor solicitanţi care fac dovada îndeplinirii cumulative a tuturor condiţiilor prevãzute de reglementãrile legale în vigoare.
ART. 2
(1) Acţiunea de atribuire a dreptului de gestionare pentru fondurile de vânãtoare se anunţã public de cãtre structura cu specialitatea management cinegetic din cadrul autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã, cu minimum 15 zile calendaristice anterior termenului limitã de depunere a solicitãrilor de atribuire. Anunţul se publicã în cel puţin un cotidian naţional de mare tiraj. Anunţul va cuprinde:
a) fondurile de vânãtoare care fac obiectul atribuirii dreptului de gestionare;
b) valoarea tarifelor de atribuire în gestiune, respectiv de pornire a licitaţiei acestora;
c) locul de depunere a solicitãrilor;
d) termenul de depunere a solicitãrilor;
e) orice alte informaţii necesare pentru desfãşurarea în bune condiţii a acţiunii de atribuire.
(2) Analiza solicitãrilor de atribuire se face în termen de 10 zile lucrãtoare de la expirarea termenului limitã prevãzut la alin. (1), de cãtre comisia de analizã a solicitãrilor, care este aceeaşi cu comisia de licitaţie, denumitã în continuare comisie, alcãtuitã din:
a) conducãtorul structurii cu specialitatea management cinegetic din cadrul autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã, care îndeplineşte funcţia de preşedinte al comisiei;
b) un reprezentant al direcţiei juridice din cadrul autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã, care îndeplineşte funcţia de membru;
c) 2 reprezentanţi ai structurii cu specializare în domeniul controlului cinegetic din cadrul autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã, care îndeplinesc funcţia de membru;
d) un reprezentant al direcţiei buget-finanţe din cadrul autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã, care îndeplineşte funcţia de membru.
(3) Secretariatul tehnic al comisiei prevãzute la alin. (2) este asigurat de 2 reprezentanţi ai structurii cu specialitatea management cinegetic din cadrul autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã.
(4) Hotãrârile comisiei prevãzute la alin. (2) se pot lua numai în prezenţa tuturor membrilor sãi, prin acordul majoritãţii simple, şi se consemneazã într-un proces-verbal.
(5) La expirarea termenului prevãzut la alin. (2), structura cu specialitatea management cinegetic va afişa la sediul autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã o listã care va cuprinde urmãtoarele date:
a) fondurile de vânãtoare pentru care se atribuie dreptul de gestionare ca urmare a exercitãrii dreptului legal de preemţiune;
b) fondurile de vânãtoare pentru care urmeazã sã se atribuie dreptul de gestionare prin licitaţie publicã;
c) data şi locul organizãrii licitaţiei;
d) solicitanţii ale cãror cereri de participare la licitaţie au fost admise, pe fondurile de vânãtoare pentru care acestea s-au înscris.
(6) Eventualele contestaţii la hotãrârile comisiei se depun la sediul autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã, în termen de 5 zile lucrãtoare de la afişarea listei prevãzute la alin. (5).
(7) Contestaţiile se soluţioneazã în termen de 3 zile lucrãtoare de la expirarea termenului prevãzut la alin. (6), de cãtre comisia de analizã a contestaţiilor, alcãtuitã din 5 membri, dupã cum urmeazã:
a) un reprezentant al Direcţiei politici, strategii şi reglementãri forestiere, cu studii juridice, care îndeplineşte funcţia de preşedinte;
b) un reprezentant al Direcţiei juridice din cadrul autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã, care îndeplineşte funcţia de membru;
c) un reprezentant al structurii cu specializare în domeniul controlului cinegetic din cadrul autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã, care îndeplineşte funcţia de membru;
d) un reprezentant al structurii cu specialitatea management cinegetic din cadrul autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã, care îndeplineşte funcţia de membru;
e) un reprezentant al Direcţiei buget-finanţe din cadrul autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã, care îndeplineşte funcţia de membru.
(8) Hotãrârile comisiei de analizã a contestaţiilor se pot lua numai în prezenţa tuturor membrilor sãi, prin acordul majoritãţii simple, şi se consemneazã într-un proces-verbal.
(9) Secretariatul comisiei de analizã a contestaţiilor este asigurat de 2 reprezentanţi ai structurii cu specialitatea management cinegetic din cadrul autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã.
(10) Hotãrârile comisiei de analizã a contestaţiilor se transmit contestatarilor, în termen de 3 zile lucrãtoare de la data analizãrii şi soluţionãrii contestaţiei, şi pot fi atacate potrivit legii contenciosului administrativ.
ART. 3
(1) În cazul în care, pentru un anumit fond de vânãtoare care a fost anunţat public în condiţiile art. 2 alin. (1), nu se exercitã dreptul de preemţiune, pentru atribuirea în gestiune a acestuia se organizeazã licitaţie publicã numai în cazul în care existã minimum 2 licitatori. În caz contrar, fondul de vânãtoare în discuţie se scoate în termen de maximum 30 de zile calendaristice la o nouã licitaţie.
(2) În cazul în care nici pentru cea de-a doua licitaţie nu s-au înscris, respectiv nu au fost admişi, sã participe minimum 2 licitatori, fondul de vânãtoare în discuţie se atribuie unicului solicitant la tariful calculat în conformitate cu reglementãrile în vigoare.
ART. 4
Fondurile de vânãtoare pentru care înceteazã contractele de gestionare, indiferent din ce motive, care nu au fost atribuite în gestiune în condiţiile prevãzute de art. 2 şi 3, se atribuie în gestiune Regiei Naţionale a Pãdurilor - Romsilva, la tariful determinat în conformitate cu reglementãrile în vigoare.
ART. 5
(1) Procedura de desfãşurare a licitaţiilor este urmãtoarea:
a) preşedintele comisiei anunţã fondul de vânãtoare scos la licitaţie, tariful de pornire la licitaţie, timpul maxim de exprimare a fiecãrei oferte şi ordinea în care se fac oferte;
b) participanţii la licitaţie pot face oferta, care nu poate fi mai micã decât un pas de licitaţie peste valoarea de pornire la licitaţie, respectiv un pas peste oferta anterioarã, prin strigare;
c) procedura stabilitã la lit. b) se repetã pânã în momentul în care nu se mai fac oferte într-un interval de timp egal cu cel prestabilit, ultimul ofertant fiind declarat câştigãtor al licitaţiei.
(2) Pasul de licitaţie se stabileşte prin aplicarea cotei de 10% din tariful de pornire la licitaţie, iar exprimarea în continuare a ofertelor se va face prin paşi întregi sau multipli întregi ai acestuia.
(3) Tariful de atribuire a dreptului de gestionare a unui fond de vânãtoare atribuit prin licitaţie publicã se stabileşte prin rotunjirea în plus, la nivelul zecilor de mii, a valorii ultimei oferte, respectiv la nivelul leului greu, şi nu conţine T.V.A.
(4) Hotãrârile comisiei se consemneazã în procesul-verbal de desfãşurare a licitaţiilor, care se întocmeşte de cãtre Secretariatul tehnic al comisiei şi va fi semnat de cãtre membrii comisiei, Secretariatul comisiei, de licitatori şi observatori, dacã existã.
(5) Contestaţiile privind hotãrârile comisiei se depun la sediul autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã în termen de 5 zile lucrãtoare de la desfãşurarea licitaţiei, urmând a fi soluţionate de cãtre comisia constituitã conform prevederilor art. 2 alin. (7).
(6) Hotãrârile comisiei de analizã a contestaţiilor se comunicã contestatarilor, în termen de 3 zile lucrãtoare de la expirarea termenului prevãzut la alin. (5), şi pot fi atacate potrivit legii contenciosului administrativ.
ART. 6
(1) În baza documentelor întocmite, structura cu specialitatea management cinegetic din cadrul autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã înainteazã, dupã expirarea termenului prevãzut la art. 5 alin. (5) sau în cazul depunerii contestaţiilor, dupã comunicarea hotãrârii comisiei de analizã a contestaţiilor, o notã conducãtorului autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã, pentru validarea rezultatelor atribuirii dreptului de gestionare a fondurilor de vânãtoare care au fãcut obiectul anunţului.
(2) Rezultatele atribuirii dreptului de gestionare a fondurilor de vânãtoare validate se comunicã celor care au dobândit dreptul de gestionare a fondurilor de vânãtoare şi structurilor teritoriale în domeniul cinegetic ale autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã, în vederea încheierii contractelor de gestionare.
(3) În termen de 30 de zile de la data validãrii rezultatelor atribuirii dreptului de gestionare a fondurilor de vânãtoare, autoritatea publicã centralã care rãspunde de silviculturã, prin structurile teritoriale în domeniul cinegetic, încheie contractele de gestionare.
ART. 7
(1) Sumele constituite ca garanţie bancarã, aferente unuia sau mai multor fonduri de vânãtoare, se fac venit la bugetul de stat în urmãtoarele cazuri:
a) solicitantul a obţinut dreptul de participare la licitaţie, dar nu a participat la licitarea dreptului de gestionare a unuia sau a mai multor fonduri de vânãtoare la care i-a fost admis dreptul de participare, cu excepţia cazurilor de forţã majorã;
b) când solicitantul care a dobândit dreptul de gestionare a unui fond de vânãtoare refuzã încheierea contractului de gestionare în termenul prevãzut la art. 6 alin. (3).
(2) Prevederile alin. (1) lit. a) nu se aplicã organizaţiilor vânãtoreşti care s-au înscris la licitarea mai multor fonduri de vânãtoare, dar al cãror numãr de membri vânãtori permite adjudecarea a mai puţine fonduri de vânãtoare decât cele la care s-au înscris.
(3) În termen de 30 de zile calendaristice de la încheierea contractelor de gestionare, gestionarii fondurilor de vânãtoare sunt obligaţi sã achite cel puţin jumãtate din tarifele de atribuire în gestiune a fondurilor de vânãtoare, înscrise în contracte şi aferente anului în curs, în baza facturilor emise de cãtre structurile teritoriale în domeniul cinegetic ale autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã.
(4) În cazul nerespectãrii de cãtre gestionar a obligaţiei prevãzute la alin. (3), structurile teritoriale în domeniul cinegetic ale autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã notificã gestionarul cu privire la achitarea tarifului de gestionare. Neîndeplinirea de cãtre gestionar a obligaţiei prevãzute la alin. (3) în termenul prevãzut în notificare atrage desfiinţarea de drept a contractului de gestionare, aplicându-se în mod corespunzãtor şi prevederile alin. (1).
(5) Solicitanţii care s-au aflat în situaţia prevãzutã la alin. (1) lit. b), precum şi gestionarii care nu respectã obligaţiile prevãzute la alin. (3) nu vor putea participa la urmãtoarea atribuire în gestiune a fondurilor de vânãtoare respective.
ART. 8
(1) Predarea-primirea gestiunii fondurilor de vânãtoare care au fãcut obiectul atribuirii dreptului de gestionare prin licitaţie se face în termen de 15 zile calendaristice de la data încheierii contractelor de gestionare.
(2) Predarea-primirea gestiunii fondurilor de vânãtoare se realizeazã între fostul gestionar şi viitorul gestionar, în prezenţa unei comisii de inventariere constituite din personalul angajat al structurii teritoriale a autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã la care este arondat judeţul în care se gãseşte fondul de vânãtoare respectiv, care este compusã din 2 specialişti în domeniul cinegetic cu studii superioare şi un specialist în domeniul financiar-contabil.
(3) Comisia prevãzutã la alin. (2) este numitã prin decizie a conducãtorului structurii teritoriale în domeniul cinegetic a autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã.
(4) Comisia prevãzutã la alin. (2) are obligaţia de a inventaria speciile şi nivelul populaţional al acestora, precum şi tipul şi numãrul construcţiilor şi instalaţiilor de pe suprafaţa fondului de vânãtoare, ocazie cu care se încheie un document de inventariere în baza cãruia se realizeazã predarea-primirea fondului de vânãtoare.
(5) În situaţia în care fostul gestionar refuzã sau nu se prezintã pentru predarea gestiunii, predarea-primirea gestiunii fondului de vânãtoare se realizeazã de cãtre comisia prevãzutã la alin. (2), în prezenţa a minimum 2 reprezentanţi din cadrul oricãror autoritãţi publice locale de pe raza fondului.
------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016