Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   REGULAMENT din 25 octombrie 2005  privind tiparirea, gestionarea, distribuirea, eliberarea si anularea permisului de vanatoare    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

REGULAMENT din 25 octombrie 2005 privind tiparirea, gestionarea, distribuirea, eliberarea si anularea permisului de vanatoare

EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR SI DEZVOLTARII RURALE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 1.005 din 14 noiembrie 2005

CAP. I
Dispoziţii generale

ART. 1
Permisul de vânãtoare este documentul legal care atestã faptul cã titularul are dreptul de a practica vânãtoarea, în condiţiile legii.

CAP. II
Tipãrirea, gestionarea şi distribuirea permisului de vânãtoare

ART. 2
(1) Permisul de vânãtoare este un document cu regim special, emis şi înseriat de Asociaţia Generalã a Vânãtorilor şi Pescarilor Sportivi din România.
(2) Asociaţia Generalã a Vânãtorilor şi Pescarilor Sportivi din România tipãreşte formularele "Permis de vânãtoare" în termen de 90 de zile de la data publicãrii prezentului ordin în Monitorul Oficial al României, Partea I.
(3) Asociaţia Generalã a Vânãtorilor şi Pescarilor Sportivi din România desemneazã persoana care sã gestioneze şi sã distribuie formularele "Permis de vânãtoare" cãtre organizaţiile vânãtoreşti licenţiate care gestioneazã fonduri de vânãtoare.
ART. 3
Formularul documentului "Permis de vânãtoare" are urmãtoarele caracteristici:
1. dimensiuni:
- coperta: lungime - 108 mm; lãţime - 80 mm;
2. culoarea copertei:
- la exterior, verde; la interior, fond alb.
ART. 4
(1) Înserierea documentelor "Permis de vânãtoare" se face pentru fiecare judeţ, dupã cum urmeazã:


────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Seria Nr. Seria
crt. Judeţul permiselor crt. Judeţul permiselor
de vânãtoare de vânãtoare
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Alba AB 22. Hunedoara HD
2. Arad AR 23. Ialomiţa IL
3. Argeş AG 24. Iaşi IS
4. Bacãu BC 25. Ilfov IF
5. Bihor BH 26. Maramureş MM
6. Bistriţa-Nãsãud BN 27. Mehedinţi MH
7. Braşov BV 28. Mureş MS
8. Brãila BR 29. Neamţ NT
9. Buzãu BZ 30. Olt OT
10. Botoşani BT 31. Prahova PH
11. Caraş-Severin CS 32. Satu Mare SM
12. Cãlãraşi CL 33. Sãlaj SJ
13. Cluj CJ 34. Sibiu SB
14. Constanţa CT 35. Suceava SV
15. Covasna CV 36. Teleorman TR
16. Dâmboviţa DB 37. Timiş TM
17. Dolj DJ 38. Tulcea TL
18. Galaţi GL 39. Vaslui VS
19. Giurgiu GR 40. Vâlcea VL
20. Gorj GJ 41. Vrancea VN
21. Harghita HR 42. Bucureşti B
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



(2) Numerotarea documentelor "Permis de vânãtoare" se face cu 5 (cinci) cifre şi începe cu numãrul 00001 pentru fiecare serie.
ART. 5
(1) Asociaţia Generalã a Vânãtorilor şi Pescarilor Sportivi din România distribuie documente "Permis de vânãtoare" organizaţiilor vânãtoreşti legal constituite, licenţiate, care gestioneazã fonduri de vânãtoare, în baza cererii scrise a acestora. Pe avizul de expediţie se înscriu în mod obligatoriu seriile şi numerele permiselor de vânãtoare distribuite.
(2) Evidenţa distribuirii formularelor "Permis de vânãtoare" se ţine într-un registru întocmit dupã modelul din anexa nr. 1 la prezentul regulament, de cãtre persoana împuternicitã în acest sens.

CAP. III
Eliberarea permisului de vânãtoare

ART. 6
(1) Eliberarea de cãtre organizaţiile vânãtoreşti a documentelor "Permis de vânãtoare" se realizeazã ca urmare a preschimbãrii, a dobândirii de cãtre membrii asociaţi a calitãţii de vânãtor şi în situaţiile în care documentul "Permis de vânãtoare" este pierdut, furat sau deteriorat.
(2) Documentul "Permis de vânãtoare" se elibereazã numai de cãtre conducãtorul executiv al organizaţiilor vânãtoreşti licenţiate care gestioneazã fonduri de vânãtoare sau de persoana împuternicitã din subordinea acestuia.
(3) Datele din formularul "Permis de vânãtoare" se completeazã citeţ, cu pastã neagrã de pix, cu majuscule, în toate rubricile prevãzute de formular.
(4) În cazul în care un vânãtor este membru asociat în mai multe organizaţii vânãtoreşti, eliberarea documentului "Permis de vânãtoare" se realizeazã de cãtre organizaţia vânãtoreascã pentru care persoana respectivã opteazã sã-i elibereze permis de vânãtoare.

A. Eliberarea documentului "Permis de vânãtoare" ca urmare a preschimbãrii
1. Organizaţiile vânãtoreşti licenţiate, gestionare de fonduri de vânãtoare, preschimbã documentul "Carnet de membru şi permis de vânãtoare" titularilor membri asociaţi care îl deţin cu documentul "Permis de vânãtoare" al cãrui model este aprobat prin prezentul ordin, în termen de cel mult 6 luni de la expirarea termenului prevãzut la art. 2 alin. (2), numai dacã aceştia îndeplinesc condiţiile prevãzute de legislaţia în vigoare referitoare la domeniul cinegetic şi la regimul armelor şi al muniţiilor.
2. Eliberarea documentului "Permis de vânãtoare" se realizeazã numai cu reţinerea documentului "Carnet de membru şi permis de vânãtoare".

B. Eliberarea documentului "Permis de vânãtoare" ca urmare a dobândirii de cãtre membrii asociaţi a calitãţii de vânãtor
Persoanelor membre asociate ale organizaţiilor vânãtoreşti, care dobândesc, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, calitatea de vânãtor dupã data intrãrii în vigoare a prezentului ordin, li se elibereazã documentul "Permis de vânãtoare".

C. Eliberarea documentului "Permis de vânãtoare" ca urmare a pierderii, furtului sau deteriorãrii totale a documentului "Permis de vânãtoare"
1. În cazul în care documentul "Permis de vânãtoare" este pierdut, furat sau total deteriorat, organizaţia vânãtoreascã care l-a eliberat poate elibera unul nou, în baza dovezii pe care o face titularul acestuia cã a publicat în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a, anunţul prin care documentul pierdut, furat sau deteriorat total a fost declarat nul de cãtre posesor şi în baza unei declaraţii întocmite dupã modelul din anexa nr. 2 la prezentul regulament, autentificatã.
2. Documentul "Permis de vânãtoare" se elibereazã în condiţiile prevãzute la alin. (1) ori de câte ori este necesar.

D. Eliberarea documentului "Permis de vânãtoare" ca urmare a deteriorãrii parţiale a documentului "Permis de vânãtoare"
1. Eliberarea de cãtre organizaţia vânãtoreascã emitentã a unui nou document "Permis de vânãtoare" se face la cererea titularului, în situaţia în care documentul "Permis de vânãtoare" emis este deteriorat parţial. În acest caz paginile documentului "Permis de vânãtoare" deteriorat se anuleazã prin înscrierea cuvântului "Anulat" cu pastã de culoare roşie, se semneazã de cãtre conducãtorul executiv al organizaţiei vânãtoreşti sau de persoana împuternicitã sã elibereze documente "Permis de vânãtoare", se aplicã ştampila organizaţiei vânãtoreşti şi se reţine de emitentul noului document "Permis de vânãtoare".
2. Documentul "Permis de vânãtoare" se elibereazã în condiţiile prevãzute la alin. (1) ori de câte ori este necesar.

E. Eliberarea documentului "Permis de vânãtoare" persoanelor titulare ale documentului "Carnet de membru şi permis de vânãtoare" cãrora le-a fost anulat acest document
1. Prin excepţie de la prevederile art. 6 alin. (1), organizaţiile vânãtoreşti care au publicat în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a, nulitatea documentului "Carnet de membru şi permis de vânãtoare" pentru alte cauze decât cele prevãzute la <>art. 27 alin. (5) din Legea nr. 103/1996 , republicatã, elibereazã documentul "Permis de vânãtoare" persoanelor ale cãror documente "Carnet de membru şi permis de vânãtoare" au fost anulate.
2. Organizaţiile vânãtoreşti elibereazã documentul "Permis de vânãtoare", la cererea scrisã a persoanei aflate în situaţia menţionatã la alin. (1), însoţitã de declaraţia al cãrei model este prezentat în anexa nr. 3 la prezentul regulament, autentificatã.
3. Documentul "Permis de vânãtoare" se elibereazã în termen de cel mult 6 luni de la data expirãrii termenului prevãzut la art. 2 alin. (2).
ART. 7
(1) Organizaţiile vânãtoreşti care elibereazã documentul "Permis de vânãtoare" membrilor asociaţi elibereazã odatã cu emiterea acestuia şi document/documente care sã ateste calitatea de membru asociat al organizaţiei vânãtoreşti.
(2) Dovedirea calitãţii de membru asociat al altor organizaţii vânãtoreşti decât cea emitentã a documentului "Permis de vânãtoare" se face cu documentul/documentele care atestã calitatea de membru, emis de fiecare dintre acestea, vizat la zi.
(3) Formularul documentului de membru asociat se stabileşte de fiecare organizaţie vânãtoreascã. Conţinutul documentului/documentelor trebuie sã furnizeze minimum urmãtoarele informaţii:
a) numele, prenumele şi iniţiala tatãlui titularului;
b) numãrul şi seria proprie fiecãrei organizaţii vânãtoreşti;
c) seria permisului de vânãtoare şi organizaţia emitentã (numai în cazul posesorilor de permise de vânãtoare);
d) adresa completã a titularului;
e) codul numeric personal al titularului;
f) ştampila organizaţiei vânãtoreşti emitente.
(4) Persoanele care solicitã eliberarea documentului "Permis de vânãtoare" în condiţiile prevãzute la art. 6 lit. E trebuie sã facã dovada, la momentul acestei solicitãri, cã sunt membri asociaţi într-o asociaţie a vânãtorilor care funcţioneazã în condiţiile legii, printr-un document conform cu cel prevãzut la alin. (1).
ART. 8
(1) La expirarea termenului prevãzut la art. 6 lit. A pct. 1, organizaţiile vânãtoreşti transmit autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã, în format electronic şi pe suport hârtie, informaţii privitoare la: numele, prenumele şi codul numeric personal al persoanelor cãrora le-a fost eliberat documentul "Permis de vânãtoare", precum şi seria şi numãrul fiecãrui permis eliberat.
(2) Pentru cazurile prevãzute la art. 6 lit. B-E informaţiile prevãzute la alin. (1) se transmit lunar pânã la data de 5 a lunii care urmeazã lunii expirate.

CAP. IV
Reţinerea, retragerea şi anularea permisului de vânãtoare

ART. 9
(1) Permisul de vânãtoare se retrage şi se anuleazã persoanelor care nu mai îndeplinesc condiţiile prevãzute de legislaţia în vigoare referitoare la domeniul cinegetic sau la regimul armelor şi al muniţiilor.
(2) Permisul de vânãtoare se reţine pânã la finalizarea cercetãrilor ce se întreprind de cãtre organele competente ale statului, în legãturã cu fapta sãvârşitã de posesorul permisului de vânãtoare.
(3) Dupã finalizarea cercetãrilor, documentul "Permis de vânãtoare" se înapoiazã posesorului sau se anuleazã, dupã caz, în funcţie de soluţionarea cercetãrii efectuate de cãtre organele competente ale statului.
ART. 10
(1) "Permisul de vânãtoare" se retrage de cãtre organizaţia vânãtoreascã la care persoana aflatã în situaţia prevãzutã la art. 14 alin. (1) este membrã asociatã, pentru persoanele care sunt membre asociate doar la o singurã organizaţie vânãtoreascã.
(2) În situaţia în care o persoanã este membrã asociatã a mai multor organizaţii vânãtoreşti, "Permisul de vânãtoare" se retrage şi se anuleazã de cãtre organizaţia vânãtoreascã care constatã cã aceasta se aflã în situaţia prevãzutã la art. 14 alin. (1).
(3) Retragerea şi anularea "Permisului de vânãtoare" se aduce la cunoştinţã, în mod oficial, autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã, Asociaţiei Generale a Vânãtorilor şi Pescarilor Sportivi din România şi organizaţiilor vânãtoreşti unde persoana respectivã mai este membrã asociatã.
(4) Retragerea şi anularea "Permisului de vânãtoare" pentru persoanele care nu mai îndeplinesc condiţiile prevãzute de legislaţia în vigoare referitoare la domeniul cinegetic sau la regimul armelor şi al muniţiilor se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a. În situaţia în care posesorul permisului de vânãtoare refuzã predarea acestuia, nulitatea acestuia se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a.
(5) Publicarea retragerii şi anulãrii "Permisului de vânãtoare" în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a, se face de organizaţia vânãtoreascã care constatã neîndeplinirea de cãtre o persoanã a condiţiilor prevãzute de legislaţia în vigoare referitoare la domeniul cinegetic sau la regimul armelor şi al muniţiilor.

ANEXA 1


────────
la regulament
──────────────

Registrul de evidenţã a distribuirii formularelor "Permis de vânãtoare"





┌─┬────────────────────────┬──────────┬───────────┬──────────┬─────────────────┐
│N│Organizatia vanatoreasca│Numarul de│Nr. si data│Numarul de│Seria si numarul │
│r│ solicitanta │exemplare │avizului de│exemplare │permiselor de │
│ ├─────┬──────┬───────────┤solicitate│expeditie │expediate │vanatoare expedi-│
│c│Denu-│Sediu │Nr. si data│ │ │ │ate │
│r│mire │ │Solicitarii│ │ │ ├──────────┬──────┤
│t│ │ │ │ │ │ │De la ....│La ...│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─┼─────┼──────┼───────────┼──────────┼───────────┼──────────┼──────────┼──────┤
├─┼─────┼──────┼───────────┼──────────┼───────────┼──────────┼──────────┼──────┤
├─┼─────┼──────┼───────────┼──────────┼───────────┼──────────┼──────────┼──────┤
├─┼─────┼──────┼───────────┼──────────┼───────────┼──────────┼──────────┼──────┤
├─┼─────┼──────┼───────────┼──────────┼───────────┼──────────┼──────────┼──────┤
├─┼─────┼──────┼───────────┼──────────┼───────────┼──────────┼──────────┼──────┤
├─┼─────┼──────┼───────────┼──────────┼───────────┼──────────┼──────────┼──────┤
├─┼─────┼──────┼───────────┼──────────┼───────────┼──────────┼──────────┼──────┤
├─┼─────┼──────┼───────────┼──────────┼───────────┼──────────┼──────────┼──────┤
├─┼─────┼──────┼───────────┼──────────┼───────────┼──────────┼──────────┼──────┤
└─┴─────┴──────┴───────────┴──────────┴───────────┴──────────┴──────────┴──────┘



ANEXA 2


────────
la regulament
──────────────

DECLARAŢIE





Subsemnatul/subsemnata ........., cu domiciliul ........., posesor
al B.I./C.I. .........., seria ........... nr. ......, eliberat
de ......., la data de ......, cod numeric personal .............,
având cunoştinţã de prevederile art. 292 din Codul penal, declar pe
propria rãspundere cã de la data*) ............... a documentului
"Permis de vânãtoare", având seria ............ nr. ..............,
nu am solicitat şi nu mi-a fost eliberat un alt document "Permis de
vânãtoare" de cãtre o altã organizaţie vânãtoreascã, legal constituitã,
licenţiatã, gestionarã de fonduri de vânãtoare.

Data Semnãtura
............ ..............
___________
*) Se completeazã cu unul dintre termenii: pierderii, furtului,
deteriorãrii totale.



ANEXA Nr. 3


────────────
la regulament
──────────────

DECLARAŢIE





Subsemnatul/subsemnata ..............., cu domiciliul ..........,
posesor al B.I./C.I. ........., seria ......... nr. ............,
eliberat de ............, la data de ..............., cod numeric
personal .........., având cunoştinţã de prevederile art. 292 din
Codul penal, declar pe propria rãspundere cã de la data anulãrii
documentului "Carnet de membru şi permis de vânãtoare" seria ......
nr. .........., prin publicarea în Monitorul Oficial al României,
Partea a III-a, nr. ......../..........., nu mi-a fost eliberat un
alt document "Carnet de membru şi permis de vânãtoare" sau "Permis
de vânãtoare" de cãtre o altã organizaţie vânãtoreascã, legal
constituitã, licenţiatã, gestionarã de fonduri de vânãtoare.
Declar cã nu a fost pronunţatã nici o hotãrâre judecãtoreascã prin
care mi s-a anulat calitatea de vânãtor.

Data Semnãtura
............. ......................


___________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016