Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   REGULAMENT din 24 august 2006  privind furnizorul de ultima instanta    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

REGULAMENT din 24 august 2006 privind furnizorul de ultima instanta

EMITENT: AUTORITATEA NATIONALA DE REGLEMENTARE IN DOMENIUL GAZELOR NATURALE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 754 din 5 septembrie 2006
REGULAMENT din 24 august 2006
privind furnizorul de ultima instanta
EMITENT: AUTORITATEA NATIONALA DE REGLEMENTARE ÎN DOMENIUL GAZELOR NATURALE
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 754 din 5 septembrie 2006


CAP. I
Dispoziţii generale

ART. 1
Prezentul regulament a fost elaborat în conformitate cu prevederile <>Legii gazelor nr. 351/2004 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, precum şi ale Directivei 2003/55/CE privind reglementãrile comune pentru piata interna în sectorul gazelor naturale şi de abrogare a Directivei 98/30/CE.
ART. 2
(1) Scopul prezentului regulament este de a stabili condiţiile şi procedura de desemnare de cãtre Autoritatea Nationala de Reglementare în Domeniul Gazelor Naturale, denumita în continuare ANRGN, a furnizorului de ultima instanta, denumit în continuare FUI, în vederea asigurãrii securitãţii şi continuitãţii în furnizarea de gaze naturale.
(2) Prezentul regulament se aplica în situaţia în care ANRGN retrage licenta de furnizare unui operator din sectorul gazelor naturale.
ART. 3
Prezentul regulament se aplica titularilor de licenţe de furnizare a gazelor naturale, titularilor de licenţe de distribuţie a gazelor naturale, precum şi consumatorilor de gaze naturale.

CAP. II
Definirea furnizarii de ultima instanta

ART. 4
(1) Furnizarea de ultima instanta reprezintã activitatea de furnizare a gazelor naturale desfasurata de cãtre un titular al licenţei de furnizare desemnat sau selectat în condiţiile prezentului regulament pentru asigurarea alimentarii cu gaze naturale a unui consumator, parte într-un contract negociat de furnizare a gazelor naturale, al cãrui furnizor curent se afla în situaţia menţionatã la art. 2 alin. (2).
(2) Furnizarea de ultima instanta obligatorie reprezintã activitatea de furnizare a gazelor naturale desfasurata de cãtre un titular al licenţei de furnizare desemnat în condiţiile prezentului regulament pentru asigurarea alimentarii cu gaze naturale a consumatorilor aflaţi în situaţia menţionatã la alin. (1), din urmãtoarele categorii:
- consumatori casnici;
- spitale, şcoli, grãdiniţe;
- instituţii publice;
- consumatori noncasnici, alţii decât cei mentionati anterior, cu un consum de pana la 12.400 mc/an/loc de consum.
(3) Furnizarea de ultima instanta obligatorie nu poate prevala asupra obligaţiilor contractuale curente ale FUI desemnat.
(4) Furnizarea de ultima instanta voluntara reprezintã activitatea de furnizare a gazelor naturale desfasurata de cãtre un titular al licenţei de furnizare selectat în condiţiile prezentului regulament pentru asigurarea alimentarii cu gaze naturale a consumatorilor noncasnici, cu un consum de peste 12.401 mc/an/loc de consum, aflaţi în situaţia menţionatã la alin. (1).
(5) Obligaţiile de serviciu public se aplica în mod corespunzãtor pentru furnizarea de ultima instanta obligatorie.

CAP. III
FUI pentru activitatea de furnizare de ultima instanta obligatorie

ART. 5
(1) Pentru consumatorii racordati la reţeaua de distribuţie a unui agent economic care, potrivit prevederilor legale în vigoare, nu are obligaţia de a realiza separarea legalã a activitãţilor, furnizarea de ultima instanta obligatorie este realizatã de cãtre acesta, scop în care are obligaţia sa detina şi licenta de furnizare a gazelor naturale.
(2) Furnizarea de ultima instanta obligatorie se realizeazã pentru consumatorii prevãzuţi la art. 4 alin. (2), racordati la reţeaua de distribuţie a agentului economic prevãzut la alin. (1), acesta având calitatea de FUI desemnat.
ART. 6
(1) Pentru consumatorii conectati la reţeaua de distribuţie a unui agent economic care, potrivit prevederilor legale în vigoare, are obligaţia de a realiza separarea legalã a activitãţilor, activitatea de furnizare de ultima instanta obligatorie este realizatã de cãtre întreprinderea afiliatã acestuia, care deţine licenta de furnizare a gazelor naturale.
(2) Pentru consumatorii prevãzuţi la art. 4 alin. (2), racordati la reţeaua de distribuţie a agentului economic prevãzut la alin. (1), întreprinderea afiliatã titulara a licenţei de furnizare are calitatea de FUI desemnat.
ART. 7
(1) Titularul licenţei de distribuţie aflat în situaţia prevãzutã la art. 5 alin. (1) sau la art. 6 alin. (1) notifica, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a prezentului regulament, tuturor consumatorilor care au încheiate contracte negociate cu un terţ furnizor desemnarea FUI, condiţiile contractuale în care se asigura furnizarea de ultima instanta obligatorie şi modul de calcul al preţului pentru furnizarea de ultima instanta obligatorie. Modelul notificãrii este prevãzut în anexa nr. 1.
(2) Titularul licenţei de distribuţie şi furnizare aflat în situaţia prevãzutã la art. 5 alin. (1) sau la art. 6 alin. (1) va notifica fiecãrui consumator care solicita rezilierea contractului de furnizare reglementatã, în termen de 30 de zile de la primirea solicitãrii de reziliere, desemnarea FUI, condiţiile contractuale în care se asigura furnizarea de ultima instanta obligatorie şi modul de calcul al preţului pentru furnizarea de ultima instanta obligatorie. Modelul notificãrii este prevãzut în anexa nr. 1.
(3) Consumatorii notificati în conformitate cu prevederile alin. (1) şi (2) au obligaţia ca în termen de 15 zile de la momentul notificãrii sa comunice în scris titularului licenţei de distribuţie acordul sau refuzul privind prestarea serviciului de furnizare de ultima instanta obligatorie. Neprimirea unui rãspuns din partea consumatorilor notificati, în termenul stipulat, este asimilatã refuzului furnizarii de ultima instanta, iar FUI nu este obligat sa furnizeze gaze naturale acestora.
(4) Titularul licenţei de distribuţie are obligaţia de a tine evidenta consumatorilor care au acceptat sa beneficieze de prestarea serviciului de furnizare de ultima instanta şi sa punã aceste date la dispoziţia FUI cu titlu gratuit.
(5) FUI desemnat este obligat sa notifice, cu cel puţin 24 de ore înainte, începerea activitãţii de furnizare de ultima instanta obligatorie consumatorilor care şi-au trimis acordul, conform alin. (3), şi titularului licenţei de distribuţie.
(6) Titularul licenţei de distribuţie are obligaţia sa citeascã echipamentele de mãsurare în termen de cel mult doua zile lucrãtoare de la începerea furnizarii de ultima instanta obligatorii.
(7) Desfãşurarea activitãţii de furnizare de ultima instanta pentru consumatorii care şi-au trimis acordul potrivit alin. (3) se face de drept, în condiţiile contractuale şi la preţul pentru furnizarea de ultima instanta obligatorie, calculat conform reglementãrilor ANRGN, fãrã a fi necesarã încheierea unui contract anterior începerii furnizarii de ultima instanta, acordul menţionat la alin. (3) având valoare de contract.
(8) Consumatorii prevãzuţi la art. 5 alin. (2) şi la art. 6 alin. (2), care nu au notificat titularului licenţei de distribuţie, în termenele precizate la alin. (3), acordul privind prestarea serviciului de furnizare de ultima instanta obligatorie, pot solicita prestarea acestuia şi ulterior termenului precizat, dar nu mai târziu de 15 zile lucrãtoare de la începerea prestãrii serviciului. FUI desemnat are obligaţia de a realiza serviciul de furnizare de ultima instanta obligatorie şi pentru aceşti consumatori, în condiţii identice cu cele prevãzute în notificãrile transmise conform prevederilor alin. (2).

CAP. IV
FUI pentru activitatea de furnizare de ultima instanta voluntara

ART. 8
(1) Începând cu data publicãrii prezentului regulament, consumatorii aflaţi în situaţia prevãzutã la art. 4 alin. (2) pot solicita ANRGN, printr-o notificare prealabilã, selectarea unui FUI pe baza de prezentare de oferte. Modelul cererii este prevãzut în anexa nr. 2.
(2) Nu are dreptul sa solicite desemnarea unui FUI consumatorul aflat în situaţia prevãzutã la art. 17 lit. b).
(3) În cazul prevãzut la alin. (1), ANRGN face publica, în regim de urgenta, situaţia constatatã, prin afişarea cererii pe pagina de internet a acesteia, respectiv www.anrgn.ro.
(4) Consumatorii care apreciazã ca sunt într-o situaţie similarã cu cea anunţatã de ANRGN pot transmite cererea de a le fi selectat un FUI, în termen de 3 zile lucrãtoare de la afişarea pe pagina de internet.
(5) La finalizarea termenului prevãzut la alin. (4), în vederea selectãrii FUI, ANRGN analizeazã toate cererile primite şi notifica acei furnizori care în ultimele 12 luni au înregistrat un volum al tranzacţiilor de cel puţin 75% din cel realizat în aceeaşi perioada de titularul licenţei de furnizare înlocuit.
(6) Notificarea cuprinde informaţii privind volumele tranzacţionate în ultimele 12 luni, defalcate pe consumatori şi pe locuri de consum.
(7) În termen de doua zile lucrãtoare de la data notificãrii, furnizorii care sunt interesaţi sa fie desemnaţi drept FUI pentru toţi consumatorii cuprinşi în notificarea ANRGN îi transmit acesteia:
a) acordul explicit privind desemnarea drept FUI pentru toţi consumatorii cuprinşi în notificarea ANRGN;
b) documente care sa ateste capacitatea de a îndeplini obligaţiile specifice FUI, respectiv:
1. sursele de gaze naturale;
2. posibilitatea de a gestiona procesul de schimbare a furnizorului şi a altor segmente ale activitãţii FUI, respectiv capabilitatea tehnica şi personalul necesar;
3. solvabilitatea financiarã;
c) oferta de preţ/preţuri pentru asigurarea furnizarii de ultima instanta.
(8) În termen de cel mult 5 zile lucrãtoare, în urma analizarii documentelor prevãzute la alin. (7), ANRGN desemneazã FUI, prin emiterea unei decizii motivate. Pentru FUI astfel desemnat, preţul pentru furnizarea de ultima instanta pentru fiecare categorie de consumatori este cel din oferta selectata.
(9) Consumatorul care a solicitat ANRGN desemnarea unui FUI are obligaţia de a accepta furnizarea gazelor naturale în condiţiile şi la preţul pentru furnizare de ultima instanta stipulat în decizia de desemnare emisã de ANRGN.
ART. 9
(1) Titularul licenţei de furnizare şi distribuţie, desemnat de ANRGN în condiţiile <>art. 35 lit. g) din Legea nr. 351/2004 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, pentru a prelua pe o perioada determinata operarea unui/unor sistem/sisteme de distribuţie, are obligaţia de FUI pentru consumatorul final care are încheiat contract de furnizare reglementatã sau de vânzare-cumpãrare negociat cu titularul licenţei de furnizare înlocuit.
(2) Titularul licenţei de distribuţie care a fost înlocuit are obligaţia de a pune la dispoziţia noului operator, cu titlu gratuit, toate informaţiile necesare acestuia în vederea desfãşurãrii activitãţii de distribuţie şi de furnizare a gazelor naturale în condiţii de siguranta şi continuitate.
(3) Titularul licenţei de furnizare şi distribuţie aflat în situaţia prevãzutã la alin. (1) este obligat ca:
- în termen de cel mult 24 de ore de la începerea activitãţii de furnizare de ultima instanta, sa anunţe public acest fapt tuturor consumatorilor;
- în termen de maximum 30 de zile, sa efectueze citirea indicaţiilor echipamentelor de mãsurare;
- în termen de cel mult 24 de ore de la începerea activitãţii de distribuţie, sa anunţe acest fapt consumatorilor eligibili, beneficiari ai acestui serviciu.
(4) FUI are obligaţia sa continue furnizarea gazelor naturale pentru consumatorii care au avut încheiate contracte reglementate cu titularul licenţei de furnizare înlocuit, în condiţiile şi la preţul reglementat pentru furnizarea de ultima instanta, fãrã a fi necesarã transmiterea de cãtre aceştia a unui acord şi încheierea unui contract anterior începerii furnizarii de ultima instanta.
(5) Consumatorii care au avut încheiate contracte negociate cu titularul licenţei de furnizare înlocuit, notificati în conformitate cu prevederile alin. (3), au obligaţia ca în termen de doua zile de la data notificãrii sa comunice acordul sau refuzul privind prestarea serviciului de furnizare de ultima instanta. Neprimirea unui rãspuns din partea consumatorilor notificati, în termenul stipulat, este asimilatã refuzului furnizarii de ultima instanta, iar FUI nu este obligat sa furnizeze gaze naturale acestora.
(6) Desfãşurarea activitãţii de furnizare de ultima instanta pentru consumatorii care au comunicat acordul potrivit alin. (5) se face de drept, în condiţiile şi la preţul reglementat pentru furnizarea de ultima instanta, fãrã a fi necesarã încheierea unui contract anterior începerii furnizarii de ultima instanta.
(7) Decizia preşedintelui ANRGN privind desemnarea titularului de licenta de distribuţie şi furnizare prevãzut la alin. (1) se publica în Monitorul Oficial al României, Partea I, împreunã cu dispoziţiile specifice cuprinzând condiţiile şi termenele în care are loc preluarea operarii unui/unor sistem/sisteme de distribuţie a gazelor naturale pe perioada determinata.

CAP. V
Durata prestãrii serviciului de furnizare în calitate de FUI

ART. 10
(1) Serviciul de furnizare de ultima instanta are caracter temporar.
(2) Durata pentru care este asigurat serviciul de furnizare de ultima instanta este de 3 luni.
(3) Pe perioada desfãşurãrii activitãţii de furnizare de ultima instanta, consumatorul, beneficiar al serviciului de furnizare de ultima instanta, nu are dreptul sa deruleze alt contract de vânzare-cumpãrare a gazelor naturale.
(4) La împlinirea termenului prevãzut la alin. (2) titularul licenţei de furnizare care a desfãşurat activitatea de furnizare de ultima instanta are obligaţia de a oferi tuturor consumatorilor pentru care a fost desemnat FUI posibilitatea de a încheia contract de furnizare a gazelor naturale cu clauze şi preţ avizate de ANRGN.
(5) Pentru consumatorii care nu sunt de acord cu încheierea unui contract de furnizare potrivit alin. (4) sau nu au încheiat un contract de vânzare-cumpãrare cu clauze şi preţ negociate, obligaţia FUI de a asigura furnizarea gazelor naturale înceteazã.

CAP. VI
Încetarea prestãrii activitãţii de furnizare de ultima instanta

ART. 11
(1) Activitatea de furnizare de ultima instanta înceteazã:
a) de drept, la împlinirea termenului prevãzut la art. 10 alin. (2);
b) în situaţia în care consumatorul nu isi achitã obligaţiile cãtre FUI, aferente serviciului de furnizare de ultima instanta.
(2) La sfârşitul perioadei de furnizare de ultima instanta FUI va notifica titularului licenţei de distribuţie încetarea activitãţii de furnizare de ultima instanta. Titularul licenţei de distribuţie are obligaţia ca în termen de cel mult doua zile lucrãtoare sa asigure citirea echipamentelor de mãsurare.

CAP. VII
Drepturile şi obligaţiile FUI şi ale consumatorilor

ART. 12
Prevederile contractelor-cadru pentru furnizarea reglementatã a gazelor naturale sunt integral aplicabile pentru activitatea de furnizare de ultima instanta obligatorie, cu excepţia prevederilor privind preţul reglementat la care se realizeazã furnizarea gazelor naturale, precum şi ale celor privitoare la încetarea contractului.
ART. 13
(1) Preţul pentru furnizarea de ultima instanta obligatorie este stabilit prin aplicarea unui procent de majorare de 10% la preţul reglementat practicat în mod curent de furnizorul desemnat drept FUI pentru categoria din care consumatorul face parte.
(2) În cazul în care furnizorul desemnat drept FUI nu are aprobat un preţ reglementat pentru categoria din care consumatorul face parte, preţul pentru consumatorul respectiv se stabileşte prin aplicarea unui procent de majorare de 5% asupra preţului reglementat pentru categoria de consum imediat inferioarã.
ART. 14
(1) Titularul licenţei de furnizare care realizeazã furnizarea de ultima instanta obligatorie are dreptul sa isi recupereze toate costurile suplimentare generate de prestarea acestui serviciu şi care nu sunt acoperite prin preţul stabilit la art. 13.
(2) În situaţia prevãzutã la alin. (1), titularul licenţei de furnizare care realizeazã furnizarea de ultima instanta obligatorie va prezenta ANRGN, în termen de cel mult o luna de la începerea activitãţii de furnizare de ultima instanta obligatorie, documentele justificative necesare pentru stabilirea costurilor neacoperite. Orice astfel de diferenţe de costuri justificate şi neacoperite prin preţurile stabilite la art. 13 vor fi recuperate de la consumatorii care beneficiazã de furnizare de ultima instanta obligatorie.

CAP. VIII
Raportare

ART. 15
(1) La încetarea prestãrii serviciului de furnizare de ultima instanta, titularul licenţei de furnizare înainteazã ANRGN un raport întocmit conform modelului prevãzut în anexa nr. 3.
(2) Raportul menţionat la alin. (1) se publica pe pagina de internet a ANRGN.
ART. 16
Operatorii de distribuţie au obligaţia sa ţinã evidenta tuturor schimbãrilor de furnizori din zona lor de distribuţie şi sa transmitã semestrial ANRGN un raport în acest sens, întocmit conform modelului prevãzut în anexa nr. 4. Datele din raport au caracter de informaţii publice.

CAP. IX
Dispoziţii finale

ART. 17
Prezentul regulament nu se aplica urmãtoarelor situaţii:
a) în cazul constatãrii unor întreruperi sau limitãri majore în alimentarea cu gaze naturale a pieţei interne sau a unei pãrţi a acesteia, datorate:
- accidentelor tehnice în infrastructura aferentã campurilor de producţie, sistemelor de inmagazinare subterana, conductelor de alimentare din import, sistemului naţional de transport;
- neîndeplinirii obligaţiilor contractuale de cãtre furnizorii de gaze naturale;
- temperaturilor scãzute;
b) în cazul neachitarii de cãtre consumator a contravalorii consumului de gaze naturale.
ART. 18
Anexele nr. 1-4 fac parte integrantã din prezentul regulament.


ANEXA 1
-------
la regulament
-------------

NOTIFICARE
privind desemnarea furnizorului de ultima instanta

Cãtre domnul/doamna/Societatea Comercialã (dupã caz) ..............

Va facem cunoscut ca, în conformitate cu art. ..... din Regulamentul privind furnizorul de ultima instanta, aprobat prin Decizia preşedintelui ANRGN nr. 1.000/2006, va oferim serviciul de furnizare de ultima instanta prin intermediul Societãţii Comerciale ........... pentru alimentarea cu gaze naturale a aparatelor consumatoare de combustibili gazosi pe care le detineti.
Acest serviciu se activeazã din oficiu în cazul în care furnizorul curent de gaze naturale cu care aveti încheiat contract de furnizare a gazelor naturale nu isi poate îndeplini obligaţiile de furnizare care îi revin.
Preţul pentru furnizarea de ultima instanta a gazelor naturale este cel aprobat de autoritatea competenta pentru contractele de furnizare reglementatã a gazelor naturale şi practicat de Societatea Comercialã ........ majorat cu 10%.
Desfãşurarea activitãţii de furnizare de ultima instanta se face de drept, în condiţiile contractuale şi la preţul menţionat mai sus, fãrã a fi necesarã încheierea unui contract anterior începerii furnizarii de ultima instanta, acceptul dumneavoastrã având valoare de contract.
Societatea noastrã va va comunica, cu cel puţin 24 de ore înainte, începerea activitãţii de furnizare de ultima instanta.
Pentru a beneficia de acest serviciu, va solicitam ca în termen de 15 zile de la data primirii prezentei notificãri sa ne transmiteti, la adresa: ............ acordul de mai jos completat cu datele solicitate.

Acordul de activare a serviciului de furnizor de ultima instanta

Subsemnatul, ............ reprezentant legal al Societãţii Comerciale ........ (dupã caz), declar prin prezenta ca sunt de acord ca, în cazul în care furnizorul actual de gaze naturale nu isi poate îndeplini obligaţiile de furnizare care îi revin conform contractului încheiat, furnizarea de gaze naturale sa fie preluatã de Societatea Comercialã ........... în calitate de furnizor de ultima instanta, conform celor precizate în Notificarea nr. ...... din data de ......... .

Numele şi prenumele .............................................
CNP/CUI (dupã caz) ..............................................
Domiciliul .....................................................


Data ........ Semnatura...........


ANEXA 2
-------
la regulament
-------------

CERERE
de desemnare a unui furnizor de ultima instanta

Subsemnatul, ................... reprezentant legal al Societãţii Comerciale ........... (dupã caz), solicit ANRGN prin prezenta cerere desemnarea unui furnizor de ultima instanta, potrivit art. ....... din Regulamentul privind furnizorul de ultima instanta, aprobat prin Decizia preşedintelui ANRGN nr. 1.000/2006 pentru locul de consum ......... şi o cantitate de ........ mc.
Mentionez ca pana la data prezentei cereri am avut încheiat contract de furnizare cu ............. şi ca nu am debite restante pentru consumul de gaze naturale.
Prin prezenta cerere declar ca, în situaţia în care ANRGN va desemna un furnizor de ultima instanta, sunt de acord cu toate condiţiile impuse.


Data ......... Semnatura ............


ANEXA 3
-------
la regulament
-------------


Denumirea furnizorului de ultima instanta ...................
Nr. licenţei de furnizare ...........................

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Categoria Numãrul Volumele de gaze
crt. Localitatea Siruta de consumatori de consumatori naturale furnizate
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


Reprezentant legal,
.....................

Semnatura
.....................
LS.



ANEXA 4
--------
la reguiament
-------------



Denumirea titularului licenţei de distribuţie ...............
Nr. licenţei de distribuţie .................................

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Numãrul de consumatori şi volumele furnizate
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Numãrul de schimbãri Fãrã schimbare O singura Doua sau mai
ale furnizorului de furnizor schimbare multe schimbãri
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Categoria de Numãrul Volumul Numãrul Volumul Numãrul Volumul
consumatori
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Reprezentant legal,
.....................

Semnatura
.....................
LS.


-------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016