Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   REGULAMENT din 19 octombrie 2005  privind transferul si detasarea judecatorilor si procurorilor, delegarea judecatorilor, precum si numirea judecatorilor in functia de procuror si a procurorilor in functia de judecator    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

REGULAMENT din 19 octombrie 2005 privind transferul si detasarea judecatorilor si procurorilor, delegarea judecatorilor, precum si numirea judecatorilor in functia de procuror si a procurorilor in functia de judecator

EMITENT: CONSILIUL SUPERIOR AL MAGISTRATURII - PLENUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 984 din 7 noiembrie 2005
CAP. I
Transferul judecãtorilor şi al procurorilor

ART. 1
Transferul judecãtorilor de la o instanţã la altã instanţã şi transferul procurorilor de la un parchet la alt parchet se aprobã, la cererea celor în cauzã, de secţia corespunzãtoare a Consiliului Superior al Magistraturii.
ART. 2
(1) Direcţia organizare şi resurse umane din aparatul propriu al Consiliului Superior al Magistraturii, în termen de 15 zile de la primirea cererii, întocmeşte un referat în care prezintã pe scurt datele relevante privind cariera de magistrat a solicitantului, situaţia posturilor ocupate şi a posturilor vacante la instanţa ori la parchetul de la care se solicitã transferul, precum şi situaţia posturilor ocupate şi a posturilor vacante la instanţa ori la parchetul la care se solicitã transferul.
(2) Referatul prevãzut la alin. (1) se trimite, de îndatã dupã întocmire, Serviciului sinteze şi pregãtirea lucrãrilor şedinţelor Consiliului Superior al Magistraturii, urmând ca cererea de transfer sã fie luatã în discuţia secţiei corespunzãtoare a Consiliului Superior al Magistraturii, în cel mult 15 zile de la întocmirea referatului.
ART. 3
(1) Judecãtorul sau procurorul care solicitã transferul poate fi chemat, pentru a-şi susţine cererea, în şedinţa secţiei corespunzãtoare a Consiliului Superior al Magistraturii.
(2) Transferul nu poate fi aprobat decât la o instanţã sau la un parchet la care judecãtorul sau procurorul are dreptul sã funcţioneze.
ART. 4
(1) Pentru transferul unui judecãtor sau al unui procuror la o altã instituţie publicã decât o instanţã sau un parchet, solicitantul va depune cererea la Consiliul Superior al Magistraturii.
(2) În termen de 15 zile de la depunerea cererii, Direcţia organizare şi resurse umane va solicita punctul de vedere al conducãtorului instanţei sau al parchetului la care este încadrat solicitantul şi va întocmi un referat în care va preciza datele relevante privind cariera de judecãtor sau de procuror a solicitantului, precum şi situaţia posturilor vacante şi a posturilor ocupate la instanţa ori la parchetul de la care se solicitã transferul.
(3) Referatul prevãzut la alin. (2) se trimite de îndatã Serviciului sinteze şi pregãtirea lucrãrilor şedinţelor Consiliului Superior al Magistraturii, pentru ca cererea de transfer sã fie supusã aprobãrii secţiei corespunzãtoare a Consiliului Superior al Magistraturii, în cel mult 15 zile de la întocmirea referatului.
(4) Secţia sesizatã cu cererea de transfer formuleazã un punct de vedere pe care îl transmite Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, împreunã cu cererea şi referatul prevãzut la alin. (2).
(5) La şedinţa Plenului Consiliului Superior al Magistraturii în care se discutã cererea de transfer, poate fi chemat solicitantul.
(6) Hotãrârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii se comunicã solicitantului, iar în situaţia în care cererea de transfer este aprobatã, Plenul propune Preşedintelui României eliberarea din funcţia de judecãtor sau de procuror.
ART. 5
La analizarea cererilor de transfer ale judecãtorilor şi procurorilor pot fi avute în vedere urmãtoarele criterii:
- domiciliul solicitantului;
- locul de muncã al soţului sau soţiei;
- starea sãnãtãţii solicitantului;
- starea sãnãtãţii soţului sau soţiei ori a rudelor sau afinilor solicitantului, pânã la gradul II inclusiv, aflaţi în întreţinerea acestuia, precum şi alte situaţii familiale deosebite.

CAP. II
Detaşarea judecãtorilor şi procurorilor

ART. 6
Detaşarea judecãtorilor la alte instanţe şi a procurorilor la alte parchete se dispune de secţia corespunzãtoare a Consiliului Superior al Magistraturii, cu acordul scris al acestora, la cererea conducãtorului instanţei sau al parchetului la care se doreşte detaşarea.
ART. 7
(1) Cererea de detaşare se depune la Consiliul Superior al Magistraturii, însoţitã de acordul scris al judecãtorului sau al procurorului a cãrui detaşare se solicitã şi de punctul de vedere al conducãtorului instanţei ori al parchetului la care funcţioneazã judecãtorul sau procurorul.
(2) În termen de 10 zile de la primirea cererii, Direcţia organizare şi resurse umane întocmeşte un referat în care prezintã datele relevante privind cariera judecãtorului sau a procurorului, precum şi situaţia posturilor vacante şi a celor ocupate la cele douã instanţe, respectiv parchete.
(3) Cererea de detaşare, însoţitã de toate celelalte înscrisuri menţionate în alineatele anterioare, se înainteazã secţiei corespunzãtoare a Consiliului Superior al Magistraturii.
(4) Dispoziţiile art. 3 alin. (2) se aplicã în mod corespunzãtor.
ART. 8
(1) Detaşarea judecãtorilor şi a procurorilor la Consiliul Superior al Magistraturii, Institutul Naţional al Magistraturii, Şcoala Naţionalã de Grefieri, Ministerul Justiţiei şi unitãţile subordonate acestuia ori la alte autoritãţi publice se dispune de secţia corespunzãtoare a Consiliului Superior al Magistraturii.
(2) Prevederile art. 6 şi 7 se aplicã în mod corespunzãtor.
ART. 9
Pentru prelungirea detaşãrii se procedeazã potrivit dispoziţiilor art. 6-8, care se aplicã în mod corespunzãtor.
ART. 10
Detaşarea judecãtorului sau a procurorului poate înceta anterior duratei pentru care a fost dispusã, prin hotãrârea secţiei corespunzãtoare a Consiliului Superior al Magistraturii, la cererea celui care a solicitat detaşarea ori la cererea judecãtorului sau a procurorului detaşat, cu acordul scris al celui care a solicitat detaşarea.

CAP. III
Delegarea judecãtorilor

ART. 11
(1) Delegarea judecãtorilor de la judecãtorii, tribunale specializate şi tribunale în circumscripţia altei curţi de apel, pe funcţii de execuţie, se dispune, cu acordul scris al acestora, de Secţia pentru judecãtori a Consiliului Superior al Magistraturii, la solicitarea preşedintelui curţii de apel în circumscripţia cãreia se cere delegarea şi cu avizul preşedintelui curţii de apel unde aceştia funcţioneazã.
(2) Solicitarea privind delegarea se depune la sediul Consiliului Superior al Magistraturii, însoţitã de avizul prevãzut la alin. (1) şi de acordul scris al judecãtorului. La acestea se va ataşa, de cãtre compartimentul de specialitate al Consiliului Superior al Magistraturii, un referat cuprinzând datele relevante ale carierei judecãtorului, situaţia privind numãrul posturilor vacante şi al posturilor ocupate la fiecare dintre cele douã instanţe.
(3) Dispoziţiile art. 3 alin. (2) se aplicã în mod corespunzãtor.
ART. 12
(1) Delegarea judecãtorilor curţilor de apel, pe funcţii de execuţie, la instanţe în raza aceleiaşi curţi de apel se dispune de Secţia pentru judecãtori a Consiliului Superior al Magistraturii, la solicitarea preşedintelui curţii de apel.
(2) Cererea de solicitare privind delegarea se depune la sediul Consiliului Superior al Magistraturii, însoţitã de acordul scris al judecãtorului, şi se soluţioneazã în termen de 30 de zile. Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii poate dispune întocmirea unui referat de cãtre compartimentul de specialitate al aparatului propriu.
ART. 13
(1) Delegarea în funcţii de conducere a judecãtorilor de la judecãtorii, tribunale specializate, tribunale şi curţi de apel se dispune, cu acordul scris al acestora, de cãtre Secţia pentru judecãtori a Consiliului Superior al Magistraturii, la solicitarea preşedintelui curţii de apel. Pentru delegarea în funcţia de preşedinte al curţii de apel, solicitarea se adreseazã de cãtre colegiul de conducere al curţii respective.
(2) Dispoziţiile art. 3 alin. (2) se aplicã în mod corespunzãtor.
(3) Delegarea înceteazã:
a) la expirarea termenului pentru care a fost dispusã;
b) la data la care funcţia este ocupatã prin numire, în condiţiile legii, dacã aceastã datã se situeazã în interiorul termenului prevãzut la lit. a).
ART. 14
(1) La propunerea preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Secţia pentru judecãtori a Consiliului Superior al Magistraturii poate dispune delegarea judecãtorilor în funcţiile de conducere de la aceastã instanţã.
(2) Propunerea se trimite Consiliului Superior al Magistraturii, însoţitã de acordul scris al judecãtorului.
(3) Direcţia organizare şi resurse umane întocmeşte de îndatã un referat cuprinzând datele relevante privind cariera judecãtorului şi îl înainteazã, împreunã cu înscrisurile prevãzute la alin. (2), Secţiei pentru judecãtori a Consiliului Superior al Magistraturii. Aceasta va dispune asupra delegãrii în prima şedinţã urmãtoare primirii referatului.
(4) La şedinţa în care se discutã delegarea poate fi invitat judecãtorul propus de preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

CAP. IV
Numirea judecãtorilor ca procurori şi numirea procurorilor ca judecãtori

ART. 15
Cererea de numire a judecãtorilor în funcţia de procuror şi a procurorilor în funcţia de judecãtor se formuleazã în scris şi se depune la Consiliul Superior al Magistraturii.
ART. 16
(1) Direcţia organizare şi resurse umane, în termen de 15 zile de la primirea cererii, întocmeşte un referat în care prezintã pe scurt datele relevante privind cariera de judecãtor sau de procuror a candidatului, situaţia posturilor ocupate şi a posturilor vacante la instanţa ori la parchetul de la care se solicitã numirea, precum şi situaţia posturilor ocupate şi a posturilor vacante la instanţa ori la parchetul la care se solicitã numirea.
(2) Referatul prevãzut la alin. (1) se trimite de îndatã Serviciului sinteze şi pregãtirea lucrãrilor şedinţelor Consiliului Superior al Magistraturii, pentru ca cererea de numire sã fie luatã în discuţia secţiei corespunzãtoare a Consiliului Superior al Magistraturii, în cel mult 15 zile de la întocmirea referatului.
ART. 17
(1) Judecãtorul sau procurorul care solicitã numirea în funcţiile prevãzute la art. 15 va fi invitat pentru a susţine un interviu în faţa secţiei corespunzãtoare a Consiliului Superior al Magistraturii.
(2) În termen de 5 zile de la data interviului, secţia corespunzãtoare formuleazã un punct de vedere motivat pentru Plenul Consiliului Superior al Magistraturii.
(3) În cazul admiterii cererii, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii propune Preşedintelui României eliberarea din funcţia de judecãtor şi numirea ca procuror sau, dupã caz, eliberarea din funcţia de procuror şi numirea ca judecãtor.
(4) Dispoziţiile art. 3 alin. (2) se aplicã în mod corespunzãtor.

-------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016