Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   REGULAMENT din 15 aprilie 2002  privind atribuirea dreptului de gestionare a fondurilor de vanatoare si organizarea licitatiilor pentru atribuirea in gestiune    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

REGULAMENT din 15 aprilie 2002 privind atribuirea dreptului de gestionare a fondurilor de vanatoare si organizarea licitatiilor pentru atribuirea in gestiune

EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTATIEI SI PADURILOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 302 din 8 mai 2002
ART. 1
Atribuirea dreptului de gestionare a fondurilor de vanatoare se realizeazã de cãtre Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor, cu respectarea dreptului de preemţiune a fostului gestionar sau prin licitaţie publica, acelor solicitanti care fac dovada îndeplinirii cumulative a tuturor condiţiilor prevãzute de reglementãrile legale în vigoare.
ART. 2
(1) Acţiunea de atribuire a dreptului de gestionare a fondurilor de vanatoare se face publica de cãtre direcţia de specialitate din minister, cu minimum 15 zile calendaristice anterioare termenului limita de depunere a solicitãrilor de atribuire, prin publicarea anunţului într-un cotidian naţional de mare tiraj. Anunţul va cuprinde fondurile de vanatoare care fac obiectul atribuirii dreptului de gestionare, valoarea tarifelor de atribuire în gestiune, respectiv de pornire la licitaţie a acestora, locul de depunere a solicitãrilor şi orice alte informaţii necesare pentru desfãşurarea în bune condiţii a acţiunii de atribuire.
(2) Analiza solicitãrilor de atribuire se face în termen de 10 zile de la expirarea termenului limita prevãzut la alin. (1), de cãtre o comisie alcãtuitã din:
a) directorul direcţiei de specialitate din Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor, care îndeplineşte funcţia de preşedinte al comisiei;
b) un reprezentant al Direcţiei juridice din Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor - membru;
c) un reprezentant al Direcţiei generale buget finanţe din Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor - membru.
(3) Secretariatul tehnic al comisiei prevãzute la alin. (2) este asigurat de 2 reprezentanţi ai direcţiei de specialitate din Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor.
(4) Hotãrârile comisiei prevãzute la alin. (2) se pot lua numai în prezenta tuturor membrilor sãi, prin consensul majoritãţii acestora.
(5) La expirarea termenului prevãzut la alin. (2) direcţia de specialitate din minister va afişa la sediul acestuia o lista care va cuprinde urmãtoarele date:
a) fondurile de vanatoare pentru care se atribuie dreptul de gestionare ca urmare a exercitãrii dreptului legal de preemţiune;
b) fondurile de vanatoare pentru care urmeazã sa se atribuie dreptul de gestionare prin licitaţie publica;
c) data şi locul organizãrii licitaţiei;
d) solicitantii ale cãror cereri de participare la licitaţie au fost admise, pe fondurile de vanatoare pentru care aceştia s-au înscris.
(6) Hotãrârile comisiei prevãzute la alin. (2) sunt definitive şi pot fi contestate potrivit legii.
ART. 3
(1) În cazul în care pentru un anumit fond de vanatoare nu se exercita dreptul de preemţiune, se va organiza licitaţie publica numai dacã exista minimum 2 licitatori. În caz contrar fondul de vanatoare în discuţie se va scoate în termen de maximum 30 de zile la o noua licitaţie, urmandu-se aceeaşi procedura cu cea prevãzutã la art. 1.
(2) În cazul în care nici pentru cea de-a doua licitaţie nu s-au înscris, respectiv nu au fost admişi sa participe, minimum 2 licitatori, fondul de vanatoare în discuţie se atribuie unicului solicitant la valoarea calculatã în conformitate cu reglementãrile în vigoare.
(3) În cazul în care pentru un fond de vanatoare pentru care înceteazã valabilitatea contractului de gestionare nu exista, respectiv nu a fost admisã, nici o solicitare de atribuire a dreptului de gestionare, acesta va fi atribuit în gestiune Regiei Naţionale a Pãdurilor la tariful determinat în conformitate cu reglementãrile în vigoare.
ART. 4
(1) Solicitantii pentru atribuirea dreptului de gestionare a fondurilor de vanatoare, admişi sa participe la licitaţie, vor achitã în contul aferent fondului de protecţie a vânatului, constituit la nivel de minister, prin ordin de plata, anterior desfãşurãrii licitaţiei, un tarif de 1.000.000 lei pentru fiecare fond de vanatoare pentru care au fost admişi sa participe la licitaţie cu strigare de oferte.
(2) Dovada achitãrii tarifului prevãzut la alin. (1) se face la data prezentãrii la licitaţie, cu copie de pe ordinul de plata vizat de banca care a efectuat operaţiunea.
(3) Tarifele încasate potrivit alin. (1) se fac venit la fondul de protecţie a vânatului.
ART. 5
(1) Pentru buna organizare şi desfãşurare a licitaţiilor în vederea atribuirii dreptului de gestionare a fondurilor de vanatoare se constituie Comisia de licitaţie, având aceeaşi componenta cu cea a comisiei prevãzute la art. 2.
(2) Hotãrârile comisiei prevãzute la alin. (1) se pot lua numai în prezenta tuturor membrilor sãi, prin consensul majoritãţii acestora.
ART. 6
(1) Procedura de desfãşurare a licitaţiilor este urmãtoarea:
a) preşedintele Comisiei de licitaţie anunta fondul de vanatoare scos la licitaţie, valoarea de pornire la licitaţie şi timpul maxim de exprimare a fiecãrei oferte;
b) oricare participant la licitaţie va putea face oferta prin strigare, care nu poate fi mai mica decât cu un pas de licitaţie peste valoarea de pornire la licitaţie, respectiv cu un pas peste oferta anterioarã;
c) procedura stabilitã la lit. b) se repeta pana în momentul în care nu se mai fac oferte într-un interval de timp egal cu cel prestabilit, ultimul ofertant fiind declarat câştigãtor al licitaţiei.
(2) Pasul de licitaţie se stabileşte prin aplicarea cotei de 10% din valoarea de pornire la licitaţie, iar exprimarea în continuare a ofertelor se va face prin pasi întregi sau multipli întregi ai acestuia.
(3) Tariful de atribuire a dreptului de gestionare a unui fond de vanatoare atribuit prin licitaţie publica se stabileşte prin rotunjirea la nivelul zecilor de mii a valorii ultimei oferte.
(4) Procesul-verbal de desfãşurare a licitaţiilor se întocmeşte de cãtre Secretariatul tehnic al Comisiei de licitaţie şi va fi insusit de cãtre membrii Comisiei de licitaţie, Secretariatul Comisiei, de licitatori şi observatori.
(5) Hotãrârile Comisiei de licitaţie sunt definitive şi pot fi contestate potrivit legii.
ART. 7
(1) În baza documentelor întocmite direcţia de specialitate din minister va inainta în termen de maximum 3 zile de la data desfãşurãrii licitaţiei o nota cãtre conducerea acestuia, în vederea validãrii rezultatelor atribuirii dreptului de gestionare a fondurilor de vanatoare care au fãcut obiectul anunţului în presa.
(2) Rezultatele atribuirii dreptului de gestionare a fondurilor de vanatoare se comunica, dupã validarea acestora de cãtre ministrul agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor, celor care au dobândit dreptul de gestionare a fondurilor de vanatoare şi inspectoratelor teritoriale de regim silvic şi cinegetic, în vederea încheierii contractelor de gestionare.
(3) În termen de maximum 30 de zile de la data validãrii rezultatelor atribuirii dreptului de gestionare a fondurilor de vanatoare inspectoratele teritoriale de regim silvic şi cinegetic vor încheia contractele de gestionare.
ART. 8
(1) În cazul revocãrii solicitãrii iniţiale de atribuire a dreptului de gestionare a unuia sau mai multor fonduri de vanatoare, precum şi în cazul recunoaşterii, din partea ministerului, a acestui drept, dar al refuzului încheierii contractelor de gestionare de cãtre cel cãruia i-a fost atribuit dreptul de gestionare, sumele prevãzute în scrisoarea de garanţie bancarã se fac venit la fondul de protecţie a vânatului.
(2) În termen de 30 de zile de la încheierea contractelor de gestionare gestionãrii fondurilor de vanatoare sunt obligaţi sa achite în contul aferent fondului de protecţie a vânatului, înscris în contractele de gestionare, cel puţin jumãtate din tarifele de atribuire în gestiune a fondurilor de vanatoare, înscrise în contracte şi aferente anului în curs.
(3) În cazul în care prima transa, prevãzutã la alin. (2), nu este achitatã în termenul stabilit, se considera ca gestionãrii respectivi au renunţat la dreptul de gestionare a fondurilor de vanatoare, aplicându-se în mod corespunzãtor prevederile alin. (1).
ART. 9
(1) Predarea-primirea gestiunii fondurilor de vanatoare care au fãcut obiectul atribuirii dreptului de gestionare prin licitaţie se face, dupã caz, în termen de 15 zile de la data încheierii contractelor de gestionare, prin proces-verbal de predare-primire încheiat între foştii şi actualii gestionari ai acestora; la predarea-primirea gestiunii fondurilor de vanatoare participa în calitate de reprezentant al administratorului câte un delegat al oficiilor cinegetice din cadrul inspectoratelor teritoriale de regim silvic şi cinegetic la care sunt arondate judeţele în care se gãsesc fondurile de vanatoare în discuţie.
(2) Gestionãrii fondurilor de vanatoare pe care sunt amplasate mijloace fixe, altele decât instalaţiile vanatoresti, pot prelua de la foştii gestionari ai acestora aceste mijloace fixe prin cumpãrare la justa lor valoare stabilitã prin expertiza tehnica.

--------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016