Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   REGLEMENTARI din 26 octombrie 1999  privind criteriile de atribuire a dreptului de gestionare a fondurilor de vanatoare    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

REGLEMENTARI din 26 octombrie 1999 privind criteriile de atribuire a dreptului de gestionare a fondurilor de vanatoare

EMITENT: MINISTERUL APELOR, PADURILOR SI PROTECTIEI MEDIULUI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 573 din 24 noiembrie 1999


ART. 1
Prin atribuirea dreptului de gestionare (gestiunii) a fondurilor de vanatoare, în sensul <>Legii fondului cinegetic şi a protecţiei vânatului nr. 103/1996 , cu modificãrile ulterioare, se înţelege acordarea de cãtre Ministerul Apelor, Pãdurilor şi Protecţiei Mediului, prin reprezentanţii sãi legali, a dreptului de folosinta şi de deţinere, în condiţiile înscrise în contract, a fondurilor de vanatoare unitãţilor prevãzute la <>art. 4 din Legea nr. 103/1996 , astfel cum a fost modificat prin <>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 129/1999 .
ART. 2
(1) Fondurile de vanatoare, rearondate potrivit prevederilor <>art. 12 alin. (3) din Legea nr. 103/1996 şi ale Ordinului ministrului apelor, pãdurilor şi protecţiei mediului nr. 460/1998 , se atribuie, în funcţie de suprafata lor totalã, dupã cum urmeazã:
a) 68% organizaţiilor vanatoresti legal constituite din România;
b) 30% Regiei Naţionale a Pãdurilor;
c) 2% pentru protecţia fondului genetic valoros, precum şi pentru unitãţile de învãţãmânt şi de cercetare cu profil silvic.
(2) Procentele prevãzute la alin. (1) se referã la nivelul întregului fond cinegetic al tarii şi pot avea, la nivel de judeţ, valori mai mari sau mici mici, generate, în principal, de:
- situaţia folosinţei actuale a fondului cinegetic din fiecare judeţ;
- numãrul de vanatori înregistraţi în fiecare judeţ şi în municipiul Bucureşti;
- asigurarea, pe cat posibil, a preluãrii de cãtre asociaţiile constituite din vanatori care au domiciliul în marile localitãţi, a gestionãrii fondurilor de vanatoare limitrofe centrelor populate;
- necesitatea refacerii potenţialului cinegetic productiv al unor fonduri de vanatoare;
- opţiunile prealabile ale Regiei Naţionale a Pãdurilor care, potrivit legii, trebuie sa cedeze o parte din fondurile deţinute în prezent;
- reţinerea, în vederea gestionãrii de cãtre instituţiile de profil, a fondurilor de vanatoare care conţin în interiorul lor zone de habitat al unor specii de fauna salbatica strict protejate sau amenintate cu disparitia, a parcurilor naţionale şi a zonelor declarate arii protejate;
- suprafata fondurilor de vanatoare atribuite organizaţiilor vanatoresti, care nu trebuie sa depãşeascã pentru un vanator 200 ha în Delta Dunãrii, 500 ha pentru zona de campie şi coline sau 1.000 ha pentru zona de munte;
- existenta unor obiective, construcţii sau amenajãri vanatoresti, de importanta cinegetica deosebita, aparţinând vechiului deţinãtor al fondului de vanatoare respectiv, care nu şi-au îndeplinit durata normalã de funcţionare.
(3) Criteriile şi modul de atribuire a fondurilor de vanatoare prevãzute la art. 2 alin. (1) lit. c) se stabilesc prin ordin al ministrului apelor, pãdurilor şi protecţiei mediului, cu respectarea destinaţiei fiecãruia dintre aceste fonduri.
ART. 3
(1) Atribuirea în gestiune a fondurilor de vanatoare prevãzute la art. 2 alin. (1) lit. a) şi b) se va face dupã atribuirea celor prevãzute la art. 2 alin. (1) lit. c) şi dupã cum urmeazã:
- atribuirea directa, la valoarea tarifelor de atribuire determinate conform <>art. 8 lit. d) din Legea nr. 103/1996 , modificat prin <>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 129/1999 , pe baza dreptului de preemţiune prevãzut la art. 12 alin. (1) din aceeaşi lege, în calitate de gestionari actuali, cãtre Regia Nationala a Pãdurilor şi organizaţiile vanatoresti legal constituite, pentru fondurile de vanatoare avute în folosinta în prezent de cãtre acestea;
- atribuirea prin licitaţie publica cãtre organizaţiile vanatoresti legal constituite din România care în prezent nu deţin fonduri de vanatoare sau care, deşi deţin asemenea fonduri, doresc fonduri de vanatoare în plus, din fondurile de vanatoare disponibilizate de Regia Nationala a Pãdurilor sau organizaţiile vanatoresti, numai dupã exercitarea dreptului de preemţiune.
(2) Calitatea de fost gestionar al fondurilor de vanatoare se ia în considerare pentru Regia Nationala a Pãdurilor şi pentru organizaţiile vanatoresti legal constituite din România pe baza oricãror documente valabile în anul 1998, care atesta acest fapt (contracte de dare în folosinta, addenda la aceste contracte, dovada plãţii tarifelor de gestionare sau orice document legal care poate dovedi aceasta calitate).
(3) În cazul în care fondurile de vanatoare înscrise în documentele prevãzute la alin. (2) au fost rearondate în baza Ordinului ministrului apelor, pãdurilor şi protecţiei mediului nr. 460/1998 , dreptul de preemţiune aparţine celui care a deţinut cea mai mare suprafata din fond.
ART. 4
(1) Atribuirea în gestiune a fondurilor de vanatoare este condiţionatã de bonitatea economicã a potenţialului gestionar şi de asigurarea desfãşurãrii activitãţii de gestionare a fondurilor de vanatoare prin specialişti.
(2) Bonitatea economicã este data de însumarea valorii activelor fixe şi circulante deţinute, aceasta trebuind sa fie egala sau mai mare decât cuantumul tarifelor anuale reieşite din licitaţie pentru atribuirea în gestiune a fondurilor de vanatoare pentru care potenţialul gestionar a optat.
(3) Condiţiile privind specialitatea şi vechimea candidaţilor pentru ocuparea posturilor necesare în vederea desfãşurãrii activitãţii de gestionare a fondurilor de vanatoare se stabilesc de autoritatea publica centrala care rãspunde de silvicultura.
ART. 5
(1) Îşi pot exercita dreptul de preemţiune prevãzut la <>art. 12 alin. (1) din Legea nr. 103/1996 , în condiţiile prevãzute la art. 8 lit. d) din aceeaşi lege, foştii gestionari ai fondurilor de vanatoare, asupra oricãruia dintre fondurile de vanatoare pe care le deţin în prezent.
(2) Prin excepţie, nu se exercita dreptul de preemţiune prevãzut la alin. (1) asupra fondurilor de vanatoare reţinute de cãtre Ministerul Apelor, Pãdurilor şi Protecţiei Mediului pentru protecţia fondului genetic al unor specii de vanat sau pentru a fi folosite în scop didactic sau ştiinţific, ce urmeazã sa fie atribuite unitãţilor de învãţãmânt şi de cercetare ştiinţificã.
(3) Organizaţiile vanatoresti care deţin în prezent fonduri de vanatoare şi care se regãsesc în una dintre situaţiile prevãzute la alin. (2) pot opta, în exercitarea dreptului de preemţiune, în locul fondurilor de vanatoare pe care le-au deţinut anterior şi care au fost reţinute pentru rezervaţii de genofond, asupra oricãrui fond de vanatoare dat disponibil de Regia Nationala a Pãdurilor.
(4) În cazul în care rezervaţiile de genofond situate într-un anumit judeţ sunt constituite pe unul dintre fondurile de vanatoare deţinute de organizaţiile vanatoresti şi ele sunt repartizate pentru gestionare Regiei Naţionale a Pãdurilor, aceasta este obligatã sa renunţe la exercitarea dreptului de preemţiune asupra unei suprafeţe echivalente de fonduri de vanatoare din acel judeţ, iar în locul acestuia organizaţia vanatoreasca va primi dreptul de preemţiune asupra unui fond de vanatoare echivalent ca suprafata, din cele disponibilizate iniţial de cãtre Regia Nationala a Pãdurilor.
(5) Intenţia de exercitare a dreptului de preemţiune asupra unor fonduri de vanatoare care nu se regãsesc în una dintre situaţiile prevãzute la alin. (2)-(4) se comunica în scris Direcţiei de vanatoare şi salmonicultura din cadrul Ministerului Apelor, Pãdurilor şi Protecţiei Mediului cu cel puţin 10 zile înainte de organizarea licitaţiilor pentru stabilirea tarifelor de atribuire în gestiune a fondurilor de vanatoare, iar pentru fondurile de vanatoare ce fac obiectul alin. (2)-(4), în timpul procesului de licitaţie.
ART. 6
(1) Atribuirea în gestiune a fiecãrei categorii de fonduri de vanatoare se face, direct sau prin licitaţie publica, dupã caz, pe baza procedurilor stabilite prin ordin al ministrului apelor, pãdurilor şi protecţiei mediului.
(2) La licitaţia pentru stabilirea valorii reale a fondurilor de vanatoare destinate, potrivit legii, atribuirii cãtre Regia Nationala a Pãdurilor şi organizaţiilor vanatoresti, pot participa toate organizaţiile vanatoresti care fac dovada ca sunt legal constituite şi ca îndeplinesc cerinţele prevãzute în regulamentul privind organizarea şi desfãşurarea licitaţiilor pentru stabilirea valorii reale de atribuire în gestiune a fondurilor de vanatoare, precum şi Regia Nationala a Pãdurilor.
(3) Organizaţiile vanatoresti legal constituite sau Regia Nationala a Pãdurilor, indiferent de locul unde îşi au sediul, pot sa se înscrie la licitaţie, la sediul Ministerului Apelor, Pãdurilor şi Protecţiei Mediului, pentru obţinerea de fonduri de vanatoare în orice judeţ.
(4) Licitaţiile vor fi organizate, pentru fiecare judeţ, la o data ce se va stabili şi care va fi publicatã într-un ziar de mare tiraj cu 15 zile înaintea datei organizãrii.
ART. 7
(1) Fondurile de vanatoare scoase la licitaţie şi neadjudecate de nici unul dintre participanţi vor fi gestionate, pana la o noua licitaţie, de actualul gestionar.
(2) Pentru fondurile de vanatoare neadjudecate se va organiza, în termen de 60 de zile, o noua licitaţie, în condiţii de oferta scãzutã.
(3) Fondurile de vanatoare care nu vor fi adjudecate nici de aceasta data vor fi atribuite prin negociere directa celui mai bun ofertant.
(4) Dacã într-o perioada de 6 luni nu se gãseşte un ofertant, fondurile de vanatoare vor trece în gestiunea Regiei Naţionale a Pãdurilor, în aceleaşi condiţii de oferta, potrivit <>art. 12 alin. (5) din Legea nr. 103/1996 , încheindu-se contracte potrivit legii.
(5) Pe perioada în care vechiul gestionar are în gestiune temporarã unele fonduri de vanatoare neadjudecate, extragerea exemplarelor de vanat se va face în conformitate cu reglementãrile care vor fi emise de Ministerul Apelor, Pãdurilor şi Protecţiei Mediului.
ART. 8
(1) Pentru toate fondurile de vanatoare atribuite direct sau prin licitaţie se încheie contracte de gestiune.
(2) Tarifele de atribuire în gestiune a fondurilor de vanatoare se stabilesc, în condiţiile legii, prin licitaţie publica deschisã.
ART. 9
În cazul în care unele contracte încheiate îşi vor inceta aplicabilitatea, în termen de 60 de zile se va repeta procedura de atribuire.


-------------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016