Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   PROTOCOL nr. 49 din 27 februarie 2006  schimb de concesii la produsele agricole intre Romania pe de o parte si Republica Macedonia pe de alta parte    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

PROTOCOL nr. 49 din 27 februarie 2006 schimb de concesii la produsele agricole intre Romania pe de o parte si Republica Macedonia pe de alta parte

EMITENT: ACT INTERNATIONAL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 564 bis din 29 iunie 2006
(la care se refera paragraful 2 al Articolului 5)

1. Produsele cuprinse in Anexa A, originare din Romania, vor fi importate in Republica Macedonia conform cu prevederile existente in acea Anexa de la data aplicarii prezentului Acord.
2. Produsele cuprinse in Anexa B, originare din Republica Macedonia, vor fi importate in Romania conform cu prevederile existente in acea Anexa de la data aplicarii prezentului Acord.
3. Conform acestui Protocol, taxele vamale de baza aplicate sunt taxele vamale la nivelul natiunii celei mai favorizate aplicate la data intrarii in vigoare a prezentului Acord. Pentru produsele neincluse in acest Protocol, se va aplica taxa vamala la nivelul natiunii celei mai favorizate la momentul importului. Taxele vamale la care s-a facut referire in acest Protocol includ taxele ad valorem si taxele specifice, precum si taxele specifice pe produs.


ANEXA A
-------
la protocolul 49
----------------

A1 - CONCESII UNILATERALE




┌──────────┬──────────────────────────────────────────────────────────┬───────────┬───────────┐
│ Pozitii │ Descrierea marfii │Contingente│Taxe vamale│
│ tarifare │ │ (Tone) │ (%) │
├──────────┼──────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼───────────┤
│02.07 │Carne si organe comestibile proaspete, refrigerate sau │ 100 │ 0 │
│ │congelate de pasari de la pozitia 01.05 │ │ │
├──────────┼──────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼───────────┤
│0402 10 │Lapte si smantana din lapte, concentrate sau cu adaos de │ 50 │ 0 │
│ │zahar sau alti indulcitori. Pudra, granule sau alte forme │ │ │
│ │solide, cu un continut de grasimi de maximum 1,5% din │ │ │
│ │greutate; │ │ │
│0402 21 │Lapte si smantana din lapte, concentrate sau cu adaos de │ │ │
│ │zahar sau alti indulcitori. Pudra, granule sau alte forme │ │ │
│ │solide, cu un continut de grasimi peste 1,5% din │ │ │
│ │greutate; Fara adaos de zahar sau alti indulcitori. │ │ │
├──────────┼──────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼───────────┤
│0802 31 │Alte nuci, proaspete sau uscate, chiar decojite sau fara │ 40 │ 0 │
│ │pielita. Nuci comune in coaja. │ │ │
│0802 32 │Alte nuci, proaspete sau uscate, chiar decojite sau fara │ │ │
│ │pielita. Nuci comune decojite. │ │ │
├──────────┼──────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼───────────┤
│0901 21 │Cafea, chiar prajita sau decafeinizata; coji si pelicule │ 10 │ 0 │
│ │de cafea; inlocuitori de cafea continand cafea, indiferent│ │ │
│ │de proportiile amestecului. Cafea prajita nedecafeinizata.│ │ │
├──────────┼──────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼───────────┤
│1001 90 99│Grau si meslin. Altele │ 7.000 │ 0 │
├──────────┼──────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼───────────┤
│1003 │Orz │ 400 │ 0 │
├──────────┼──────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼───────────┤
│1517 │Margarina; amestecuri sau preparate alimentare din grasimi│ 50 │ 0 │
│ │sau din uleiuri animale sau vegetale sau din fractiuni ale│ │ │
│ │diferitelor grasimi sau uleiuri din acest Capitol, altele │ │ │
│ │decat grasimile si uleiurile alimentare si fractiunile │ │ │
│ │acestora de la pozitia 15.16 │ │ │
├──────────┼──────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼───────────┤
│1905 32 │Vafe si alveole │ 130 │ 0 │
│1905 90 │Alte produse de brutarie, de patiserie si biscuiti chiar │ │ │
│ │cu adaos de cacao; hostii, casete goale de tipul celor │ │ │
│ │utilizate pentru medicamente, prescuri, paste uscate din │ │ │
│ │faina, din amidon sau din fecule in foi si produse │ │ │
│ │similare │ │ │
├──────────┼──────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼───────────┤
│2201 │Ape, inclusiv apele minerale naturale sau artificiale si │ 100 │ 0 │
│ │apele gazeificate care nu contin zahar sau alti │ │ │
│ │indulcitori si nici aromatizanti; gheata si zapada │ │ │
│2202 │Ape, inclusiv ape minerale si ape gazeificate, care contin│ │ │
│ │zahar sau alti indulcitori sau aromatizate si alte bauturi│ │ │
│ │nealcoolice, excluzand sucurile de fructe sau de legume de│ │ │
│ │la pozitia 20.09 │ │ │
└──────────┴──────────────────────────────────────────────────────────┴───────────┴───────────┘



A2 - CONCESII BAZATE PE RECIPROCITATE




┌──────────┬──────────────────────────────────────────────────────────┬───────────┬───────────┐
│ Pozitii │ Descrierea marfii │Contingente│Taxe vamale│
│ tarifare │ │ (Tone) │ (%) │
├──────────┼──────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼───────────┤
│1512 19 │Alte uleiuri de seminte de floarea-soarelui, de sofranas │ 150 │ 0 │
│ │sau de seminte de bumbac si fractiunile lor, chiar │ │ │
│ │rafinate, dar nemodificate chimic. │ │ │
├──────────┼──────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼───────────┤
│1806 31 │Ciocolata si alte preparate alimentare care contin cacao; │ 50 │ 0 │
│ │altele prezentate sub forma de tablete, bare sau batoane │ │ │
│ │umplute. │ │ │
│1806 32 │Ciocolata si alte preparate alimentare care contin cacao; │ │ │
│ │altele prezentate sub forma de tablete, bare sau batoane │ │ │
│ │neumplute. │ │ │
│1806 90 │Ciocolata si alte preparate alimentare care contin cacao. │ │ │
│ │Altele. │ │ │
│1905 31 │Biscuiti la care s-au adaugat indulcitori. │ │ │
├──────────┼──────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼───────────┤
│2101 11 │Extracte, esente si concentrate de cafea. │ 5 │ 0 │
│2101 12 │Preparate pe baza de extracte, de esente sau de │ │ │
│ │concentrate sau pe baza de cafea. │ │ │
├──────────┼──────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼───────────┤
│2103 90 90│Alte preparate pentru sosuri si sosuri preparate. │ 10 │50% din MFN│
│2104 10 │Preparate pentru supe, ciorbe sau supe crema; supe ciorbe │ │ │
│ │sau supe crema preparate. │ │ │
├──────────┼──────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼───────────┤
│2204 │Vinuri din struguri proaspeti, inclusiv vinurile │ 50 │ 0 │
│ │imbogatite cu alcool; must din struguri, altul decat cel │ │ │
│ │de la pozitia 20.09 │ │ │
├──────────┼──────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼───────────┤
│4101 │Piei brute de bovine (inclusiv de bivoli) sau de cabaline │ nelimitat │ 0 │
│ │(proaspete sau sarate, uscate, cenusarite, piclate sau │ │ │
│ │altfel conservate, dar netabacite, nepergamentate sau │ │ │
│ │altfel preparate), chiar epilate sau spaltuite. │ │ │
│4102 │Piei brute de ovine (proaspete sau sarate, uscate, │ │ │
│ │cenusarite, piclate sau altfel conservate, dar netabacite,│ │ │
│ │nepergamentate nici altfel preparate), chiar epilate sau │ │ │
│ │spaltuite, altele decat cele excluse prin Nota 1 c) a │ │ │
│ │acestui Capitol. │ │ │
└──────────┴──────────────────────────────────────────────────────────┴───────────┴───────────┘



ANEXA B
-------
la protocolul 49
----------------

B1 - CONCESII UNILATERALE




┌─────────────┬──────────────────────────────────────────────────┬───────────┬───────────┐
│ Pozitii │ Descrierea marfii │Contingente│Taxe vamale│
│ tarifare │ │ (Tone) │ (%) │
├─────────────┼──────────────────────────────────────────────────┼───────────┼───────────┤
│ex 0703 10 │Ceapa pentru consum │ 100 │ 0 │
├─────────────┼──────────────────────────────────────────────────┼───────────┼───────────┤
│ 0704 90 10│Varza alba si varza rosie │ 1.500 │ 0 │
├─────────────┼──────────────────────────────────────────────────┼───────────┼───────────┤
│ 0806 10 10│Struguri proaspeti de masa │ 300 │ 0 │
├─────────────┼──────────────────────────────────────────────────┼───────────┼───────────┤
│ 0807 11 │Pepeni verzi │ 400 │ 0 │
├─────────────┼──────────────────────────────────────────────────┼───────────┼───────────┤
│ 0808 10 │Mere │ 200 │ 0 │
├─────────────┼──────────────────────────────────────────────────┼───────────┼───────────┤
│ 2001 10 │Castraveti si cornison, preparati sau conservati │ 50 │ 0 │
│ │in otet sau acid acetic │ │ │
├─────────────┼──────────────────────────────────────────────────┼───────────┼───────────┤
│ 2001 90 20│Fructe de genul Capsicum, altele decat ardeii │ 30 │ 0 │
│ │dulci sau ardeii grasi, preparati sau conservati │ │ │
│ │in otet sau acid acetic │ │ │
├─────────────┼──────────────────────────────────────────────────┼───────────┼───────────┤
│ 2001 90 50│Ciuperci preparate sau conservate in otet sau acid│ 30 │ 0 │
│ │acetic │ │ │
├─────────────┼──────────────────────────────────────────────────┼───────────┼───────────┤
│ex 2005 90 80│Alte legume preparate sau conservate altfel decat │ 20 │ 0 │
│ │in otet sau acid acetic, necongelate, altele │ │ │
│ │decat produsele de la pozitia 20.06 (Ajvar) │ │ │
├─────────────┼──────────────────────────────────────────────────┼───────────┼───────────┤
│ 2401 │Tutunuri brute sau neprelucrate; deseuri de tutun │ 200 │ 0 │
└─────────────┴──────────────────────────────────────────────────┴───────────┴───────────┘


B2 - CONCESII BAZATE PE RECIPROCITATE




┌──────────┬──────────────────────────────────────────────────────────┬───────────┬───────────┐
│Pozitiile │ Descrierea marfii │Contingente│Taxe vamale│
│ tarifare │ │ (Tone) │ (%) │
├──────────┼──────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼───────────┤
│1512 19 │Alte uleiuri de seminte de floarea-soarelui, de sofranas │ 150 │ 0 │
│ │sau de seminte de bumbac si fractiunile lor, chiar │ │ │
│ │rafinate, dar nemodificate chimic │ │ │
├──────────┼──────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼───────────┤
│1806 31 │Ciocolata si alte preparate alimentare care contin cacao; │ 50 │ 0 │
│ │altele prezentate sub forma de tablete, bare sau batoane │ │ │
│ │umplute. │ │ │
│1806 32 │Ciocolata si alte preparate alimentare care contin cacao; │ │ │
│ │altele prezentate sub forma de tablete, bare sau batoane │ │ │
│ │neumplute. │ │ │
│1806 90 │Ciocolata si alte preparate alimentare care contin cacao. │ │ │
│ │Altele. │ │ │
│1905 31 │Biscuiti la care s-au adaugat indulcitori. │ │ │
├──────────┼──────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼───────────┤
│2101 11 │Extracte, esente si concentrate de cafea. │ 5 │ 0 │
│2101 12 │Preparate pe baza de extracte, de esente sau de │ │ │
│ │concentrate sau pe baza de cafea. │ │ │
├──────────┼──────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼───────────┤
│2103 90 90│Alte preparate pentru sosuri si sosuri preparate │ 10 │50% din MFN│
│2104 10 │Preparate pentru supe, ciorbe sau supe crema; supe ciorbe │ │ │
│ │sau supe crema preparate. │ │ │
├──────────┼──────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼───────────┤
│2204 │Vinuri din struguri proaspeti, inclusiv vinurile │ 50 │ 0 │
│ │imbogatite cu alcool; must din struguri, altul decat cel │ │ │
│ │de la pozitia 20.09 │ │ │
├──────────┼──────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┼───────────┤
│4101 │Piei brute de bovine (inclusiv de bivoli) sau de cabaline │ nelimitat │ 0 │
│ │(proaspete sau sarate, uscate, cenusarite, piclate sau │ │ │
│ │altfel conservate, dar netabacite, nepergamentate sau │ │ │
│ │altfel preparate), chiar epilate sau spaltuite │ │ │
│4102 │Piei brute de ovine (proaspete sau sarate, uscate, │ │ │
│ │cenusarite, piclate sau altfel conservate, dar netabacite,│ │ │
│ │nepergamentate nici altfel preparate), chiar epilate sau │ │ │
│ │spaltuite, altele decat cele excluse prin Nota 1 c) a │ │ │
│ │acestui Capitol. │ │ │
└──────────┴──────────────────────────────────────────────────────────┴───────────┴───────────┘


---------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016