Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   PROTOCOL din 24 noiembrie 2006  avand drept obiect Metodologia privind reproducerea repertoriului de opere cinematografice si alte opere audiovizuale si tabelul de remuneratii cuprinzand drepturile patrimoniale cuvenite autorilor acestora    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

PROTOCOL din 24 noiembrie 2006 avand drept obiect Metodologia privind reproducerea repertoriului de opere cinematografice si alte opere audiovizuale si tabelul de remuneratii cuprinzand drepturile patrimoniale cuvenite autorilor acestora

EMITENT: OFICIUL ROMAN PENTRU DREPTURILE DE AUTOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 36 din 18 ianuarie 2007

Prezentul protocol s-a incheiat intre (partile) DACIN-SARA - Societatea pentru Drepturi de Autor in Cinematografie si Audiovizual - Societatea Autorilor Romani din Audiovizual, cu sediul in municipiul Bucuresti, str. Dem. I. Dobrescu nr. 4-6, intr. B, et. 3, camerele 50-52, sectorul 1, cod fiscal 9068034, Sentinta civila nr. 263/PJ/27.05.2005, eliberata de Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti, reprezentata legal prin Mircea Muresian, in calitate de director general, pe de o parte, si Societatea Comerciala "Real Video International" - S.R.L., cu sediul in municipiul Bucuresti, str. Fainari nr. 3, sectorul 2, cod fiscal 15034613, numar de inmatriculare J40/11990/2002, reprezentata legal prin Vlad Busca, in calitate de administrator, si Societatea Comerciala "TVR Media" - S.R.L., cu sediul in municipiul Bucuresti, str. Fainari nr. 3, sectorul 2, cod fiscal R 15312829, numar de inmatriculare J40/4126/2003, reprezentata legal prin Andrei Enescu, in calitate de administrator, pe de alta parte.
In baza Deciziei directorului general al Oficiului Roman pentru Drepturile de Autor nr. 279/2006, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 825 din 6 octombrie 2006, s-a constituit Comisia pentru negocierea Metodologiei privind reproducerea repertoriului de opere cinematografice si alte opere audiovizuale, formata dintr-un reprezentant al Societatii pentru Drepturi de Autor in Cinematografie si Audiovizual - Societatea Autorilor Romani din Audiovizual (DACIN-SARA), pe de o parte, si cate un reprezentant al Societatii Comerciale "Real Video International" - S.R.L. si al Societatii Comerciale "TVR Media" - S.R.L., pe de alta parte, denumita in continuare Comisia.
Comisia a desfasurat negocieri in conformitate cu dispozitiile art. 13 lit. a), art. 131^1 si ale <>art. 131^2 alin. (1) si (2) din Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale art. 1 din Decizia directorului general al Oficiului Roman pentru Drepturile de Autor nr. 279/2006.
Comisia a luat in discutie propunerile ambelor parti asupra remuneratiilor cuvenite autorilor mentionati, si anume: regizorul sau realizatorul, in calitate de autor principal, autorul adaptarii, autorul scenariului, autorul dialogului, autorul grafic pentru operele de animatie, exceptand autorul muzicii special create pentru opera audiovizuala.
Partile au cazut de acord asupra urmatoarei metodologii care face parte integranta din prezentul protocol.

METODOLOGIE
privind reproducerea repertoriului de opere cinematografice si alte
opere audiovizuale si tabelul de remuneratii cuprinzand drepturile
patrimoniale cuvenite autorilor acestora

Baza legala: art. 7 lit. e), art. 10, 11, 12, art. 13 lit. a), art. 25, 64, 65, 66, 69, art. 71 alin. (1), art. 92 alin. (1), art. 123^3, art. 130 alin. (1) lit. a)-c) si h), art. 131 alin. (1)-(3), art. 131^1 si <>art. 131^2 alin. (2) din Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare.

PREAMBUL

Prezenta metodologie se refera la autorii operelor cinematografice sau ai altor opere audiovizuale: regizorul sau realizatorul, in calitate de autor principal, autorul adaptarii, autorul scenariului, autorul dialogului, autorul grafic pentru operele de animatie, exceptand autorul muzicii special create pentru opera audiovizuala.

1. Prin reproducere, in sensul legii, se intelege realizarea, integrala sau partiala, a uneia ori mai multor copii ale unei opere, direct sau indirect, temporar ori permanent, prin orice mijloc si sub orice forma, inclusiv realizarea oricarei inregistrari sonore sau audiovizuale a unei opere, precum si stocarea permanenta ori temporara cu mijloace electronice.
2. Este utilizator, in sensul prezentei metodologii, orice persoana fizica sau juridica ce desfasoara activitatea de reproducere, astfel cum a fost definita la pct. 1, pe orice fel de suporturi, cum ar fi: casete video, CD, DVD etc., cu scopul comercializarii acestor produse.
3. Utilizatorii au obligatia sa obtina din partea organismului de gestiune colectiva a drepturilor autorilor de opere cinematografice si alte opere audiovizuale, desemnat prin decizie a directorului general al Oficiului Roman pentru Drepturile de Autor, contracte de licenta neexclusiva pentru reproducerea operelor cinematografice si a altor opere audiovizuale, inainte de utilizarea repertoriului, si sa plateasca o remuneratie reprezentand drepturile cuvenite autorilor de opere audiovizuale nominalizati, calculata procentual din veniturile brute obtinute din comercializarea produselor realizate, din care se scade taxa pe valoarea adaugata, daca este cazul.



- Tabel -
────────────────────────────────────────────────
Anul %
────────────────────────────────────────────────
2006 si urmatorii 7,75
────────────────────────────────────────────────


4. Baza de calcul a remuneratiei o reprezinta incasarile brute din vanzarea produselor, a materialelor promotionale de pe etichete, daca este cazul, a altor incasari subventionate sau sponsorizari, cu exceptia contractelor barter.
5. Intre organismul de gestiune colectiva DACIN-SARA - Societatea pentru Drepturi de Autor in Cinematografie si Audiovizual - Societatea Autorilor Romani din Audiovizual si utilizator se incheie cu contract de licenta neexclusiva, pe termen determinat sau nedeterminat, pentru fiecare titlu de opera ori pentru o lista de titluri de opere, cu nominalizarea autorilor operelor cinematografice sau ai altor opere audiovizuale.
6. Cererile de acordare a contractelor de licenta neexclusiva se depun inainte de utilizarea prin reproducere a repertoriului de opere cinematografice si alte opere audiovizuale.
7. In cazul utilizarii unor opere cinematografice sau altor opere audiovizuale achizitionate de la terte persoane juridice, aflate sub contract de cesiune a exploatarii filmelor cu Centrul National al Cinematografiei, administrator legal al Patrimoniului cinematografic national, sau cu producatori privati, utilizatorii sunt obligati sa precizeze raportul drepturilor de autor, in sensul ca persoana fizica sau juridica contractanta nu poate dispune decat de drepturile inscrise pe genericul operei, in calitate de autor, sau de drepturile cesionate legal.
8. Utilizatorii, titulari ai contractelor de licenta neexclusiva, potrivit prevederilor prezentei metodologii, au obligatia sa raporteze trimestrial reproducerile efectuate si sa plateasca remuneratiile reprezentand drepturile patrimoniale ale autorilor mentionati in prezenta metodologie.
9. In cazul unor venituri brute care nu permit remuneratii evaluate procentual, intre organismul de gestiune colectiva DACIN-SARA - Societatea pentru Drepturi de Autor in Cinematografie si Audiovizual - Societatea Autorilor Romani din Audiovizual si utilizatori pot interveni acorduri pentru remuneratii forfetare.
10. Pentru intarzieri la plata, utilizatorii datoreaza penalitati echivalente nivelului dobanzii de referinta stabilit de Banca Nationala a Romaniei, aferente sumelor neachitate la termen.
11. Organismul de gestiune colectiva DACIN-SARA - Societatea pentru Drepturi de Autor in Cinematografie si Audiovizual - Societatea Autorilor Romani din Audiovizual, care a acordat contracte de licenta neexclusiva, poate cere audit extern pentru verificarea raportarilor de venituri brute, in timp real.
12. Producatorii de reproduceri care au realizat copii de pe operele gestionate de DACIN-SARA - Societatea pentru Drepturi de Autor in Cinematografie si Audiovizual - Societatea Autorilor Romani din Audiovizual in perioada anterioara prezentei metodologii sunt obligati sa calculeze remuneratiile cuvenite autorilor in sensul tabelului cuprins in aceasta.
13. Prezenta metodologie intra in vigoare la 3 zile de la data publicarii in forma definitiva in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, si va putea fi renegociata numai dupa 3 ani de la data publicarii, cu exceptia cazului in care dispozitiile <>Legii nr. 8/1996 , cu modificarile si completarile ulterioare, avute in vedere la elaborarea prezentei metodologii, vor fi modificate inainte de implinirea acestui termen.

Societatea pentru Drepturi de Autor in Cinematografie si
Audiovizual - Societatea Autorilor Romani din Audiovizual
(DACIN-SARA)
Mircea Muresian,
director general


Societatea Comerciala "Real Video International" - S.R.L.
Vlad Busca,
administrator

Societatea Comerciala "TVR Media" - S.R.L.
Andrei Enescu,
administrator
--------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016