Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   PROIECT DE LEGE nr. 316 din 17 martie 2008  pentru instituirea zilei de 5 mai ca Zi a Barbatului si declararea Zilei Femeii si a Zilei Barbatului sarbatori legale    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

PROIECT DE LEGE nr. 316 din 17 martie 2008 pentru instituirea zilei de 5 mai ca Zi a Barbatului si declararea Zilei Femeii si a Zilei Barbatului sarbatori legale

EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 217 din 21 martie 2008
INIŢIATIVE LEGISLATIVE ALE CETĂŢENILOR POTRIVIT <>LEGII Nr. 189/1999

EXPUNERE DE MOTIVE

Deşi o temã larg exploatatã de secole, în diverse contexte şi cu diverse rezolvãri, "rãzboiul sexelor" este un mit al segregãrii care în realitate îşi are un corespondent mult mai constructiv, care a dus la progresul societãţii umane: perechea bãrbat-femeie. În lipsa uneia dintre cele douã jumãtãţi, nici omul, nici omenirea nu ar putea evolua.
Diferiţi şi complementari, cei doi se împlinesc unul pe celãlalt. Importanţa unuia nu poate fi mai mare decât a celuilalt, de aceea sãrbãtorile unei societãţi mature şi sãnãtoase trebuie sã celebreze atât femeia, cât şi bãrbatul. Întotdeauna, chiar şi în epoci şi în lumi pentru care valori ca egalitatea sau nediscriminarea nu însemnau nimic, au existat sãrbãtori şi ale unuia şi ale celuilalt.
Pare cu atât mai curios cã în lumea de astãzi, construitã tocmai pe astfel de valori, doar femeia are o zi care îi este dedicatã, iar bãrbatul nu.
Ziua Femeii are la origine promovarea emancipãrii femeii în vederea obţinerii egalitãţii în drepturi sociale şi civice cu bãrbatul. Acest deziderat a fost atins şi, mai mult decât atât, prin schimbãrile contemporane prin care trece societatea româneascã şi europeanã, bãrbatul împarte cu femeia sarcinile şi deciziile legate de activitãţile gospodãreşti şi creşterea copiilor.
Familia modernã, egalitarã este standardul de normalitate adoptat de majoritatea populaţiei. Bãrbatului i-a fost recunoscut dreptul la concediu postnatal, atunci când mama preferã sã îşi continue activitatea profesionalã.
Ar fi deci firesc sã existe şi Ziua Bãrbatului, nu numai a femeii, pentru consfinţirea egalitãţii în drepturi şi pentru promovarea acesteia, cu atât mai mult cu cât rolurile bãrbatului şi femeii sunt, pe de o parte, recunoscute drept complementare în societatea româneascã, iar pe de altã parte, tot mai multe sarcini sunt îndeplinite în comun sau alternativ. De Ziua Femeii se sãrbãtoreşte şi ziua mamei; tot astfel, Ziua Bãrbatului va fi şi ziua tatãlui.
Propunem pentru Ziua Bãrbatului data de 5 mai; în primãvara anului 2007, în numai 4 sãptãmâni, 426.127 de cetãţeni români au votat ziua de 5 mai ca Ziua Bãrbatului. Data a fost adoptatã imediat atât de populaţie, cât şi de mass-media şi a intrat în conştiinţa publicã.
Dar sãrbãtoarea într-o zi de lucru se reduce cel mai adesea la festivism fãrã trãirea realã a momentului celebrat. De aceea, de 8 martie, femeile lucreazã foarte puţin sau nu lucreazã deloc. Sãrbãtoarea legalã este pe cale de a se autoinstitui, dar funcţioneazã cumva într-un regim cvasiilegal, ceea ce nu este normal. Ar trebui ca ea sã fie declaratã sãrbãtoare legalã, pentru a consfinţi practica deja existentã şi acceptatã la scarã largã. Evident, dacã o atare sãrbãtoare este fireascã, ne putem întreba de ce n-ar fi la fel de fireascã şi sãrbãtoarea legalã a bãrbatului. Fãrã a afirma aici cã ei au fost "nedreptãţiţi" pânã acum, trebuie sã spunem cã bãrbaţii nu s-au bucurat nici mãcar de regimul semilegal de sãrbãtoare de care beneficiazã femeile.
O zi liberã poate însemna şi timp mai mult petrecut cu copiii, într-o societate în care, o aratã statisticile europene, pãrinţii au tot mai puţin timp pentru aceştia în timpul zilelor de lucru.
În plus, studii şi statistici internaţionale atestã faptul cã românii au cea mai accentuatã stare de stres din Europa. Un popor stresat poate deveni, în timp, neproductiv. Introducerea a douã sãrbãtori legale ar putea avea un efect benefic pe termen lung: ziua liberã ar asigura un moment binevenit de respiro, pe deplin legitimat, în urma cãruia cu toţii am reveni mai motivaţi la activitãţile obişnuite. De asemenea, numai statutul de sãrbãtoare legalã ar putea da legitimitatea şi asigura memorabilitatea acestor sãrbãtori, pentru a nu se pierde în amalgamul de alte sãrbãtori minore care, în concurenţã cu programul de muncã, nu sunt resimţite ca atare de majoritatea populaţiei.
România are cele mai puţine sãrbãtori legale din întreaga Uniune Europeanã: doar 8 zile pe an. Slovenia are 18, Slovacia 15, Bulgaria 13, Polonia 12, Austria 15, Malta 14, Franţa 11 etc. În aceste ţãri, sãrbãtorilor de Paşti şi Crãciun, zilei naţionale, zilei muncii şi Anului Nou li se adaugã alte sãrbãtori religioase, sãrbãtorirea unor personalitãţi, a altor momente istorice, a unor anotimpuri, marcarea unor momente importante ale anului etc. Sãrbãtorile legale de la nivel naţional sunt completate şi cu sãrbãtori religioase, culturale şi istorice ale unor regiuni sau localitãţi, declarate zile libere în zona respectivã.
Instituirea în premierã în România a unei Zile a Bãrbatului, cât şi refacerea în sãrbãtoare a unitãţii primordiale a omului, prin dubla sãrbãtorire a femeii şi a bãrbatului, vor fi un câştig istoric şi de imagine pentru ţara noastrã.
Pentru toate aceste considerente a fost elaborat proiectul de lege alãturat, pe care îl supunem Parlamentului spre dezbatere şi adoptare.

Iniţiatori:

Pantelimon Corina
Dimitriu Sabina-Maria
Georgescu Gabriel Leonida
Iordache Ştefan
Murgescu Andrei-Cristian
Pantelimon Cristinel
Pomohaci Cristian-Mihai
Rãutu Tudor-Andrei
Ghiţiu Paul
Mãndoiu Adrian

PROPUNERE LEGISLATIVĂ

PROIECT DE LEGE
pentru instituirea zilei de 5 mai ca Zi a Bãrbatului şi
declararea Zilei Femeii şi a Zilei Bãrbatului sãrbãtori legale

ART. 1
Se instituie Ziua Bãrbatului ce va fi sãrbãtoritã în fiecare an în ziua de 5 mai.
ART. 2
Ziua Femeii - 8 martie - şi Ziua Bãrbatului - 5 mai - se declarã zile libere în fiecare an.
ART. 3
Guvernul, autoritãţile publice centrale şi locale vor lua mãsurile necesare pentru marcarea acestor evenimente.

PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR
BOGDAN OLTEANU

PREŞEDINTELE SENATULUI
NICOLAE VĂCĂROIU

NOTĂ:
Prezentul proiect de lege reprezintã textul iniţial depus la Consiliul Legislativ în vederea obţinerii avizului.

CONSILIUL LEGISLATIV

AVIZ
referitor la iniţiativa legislativã a cetãţenilor pentru
instituirea zilei de 5 mai ca Zi a Bãrbatului şi declararea
Zilei Femeii şi a Zilei Bãrbatului sãrbãtori legale

Analizând iniţiativa legislativã a cetãţenilor pentru instituirea zilei de 5 mai ca Zi a Bãrbatului şi declararea Zilei Femeii şi a Zilei Bãrbatului sãrbãtori legale, formulatã de un comitet de iniţiativã în baza prevederilor <>Legii nr. 189/1999 privind exercitarea iniţiativei legislative de cãtre cetãţeni, republicatã, transmisã de împuternicitul comitetului de iniţiativã, cu adresa înregistratã la Consiliul Legislativ sub nr. F.N. din 26.02.2008,

CONSILIUL LEGISLATIV

În temeiul <>art. 2 alin. 1 lit. a) din Legea nr. 73/1993 , republicatã, şi al art. 46 alin. (2) din Regulamentul de organizare şi funcţionare a Consiliului Legislativ,
Avizeazã favorabil iniţiativa legislativã a cetãţenilor, cu urmãtoarele observaţii şi propuneri:
1. Iniţiativa legislativã are ca obiect instituirea zilei de 5 mai ca zi a bãrbatului şi declararea Zilei Femeii şi a Zilei Bãrbatului ca sãrbãtori legale în care nu se lucreazã.
Iniţiatorii au avut în vedere principiul egalitãţii în drepturi, în sensul cã, aşa cum pentru sãrbãtorirea femeilor a fost instituitã ziua de 8 martie, Adunarea Generalã a O.N.U. proclamând-o în anul 1977 "Ziua Naţiunilor Unite pentru Drepturile Femeilor şi Pace Internaţionalã", şi pentru sãrbãtorirea bãrbaţilor este firesc sã se stabileascã o zi, în speţã ziua de 5 mai.
Motivarea declarãrii zilei de 8 martie şi a zilei de 5 mai ca sãrbãtori legale nelucrãtoare este prezentatã de iniţiatori din perspectiva faptului cã România are cele mai puţine sãrbãtori legale din întreaga Uniune Europeanã şi cã declararea celor douã zile ca sãrbãtori legale nelucrãtoare ar produce un câştig istoric şi de imagine pentru ţara noastrã.
Prin obiectul şi conţinutul sãu, iniţiativa legislativã face parte din categoria legilor ordinare, iar potrivit art. 75 alin. (1) din Constituţia României, republicatã, prima Camerã sesizatã este Senatul.
2. Deoarece, potrivit art. 74 alin. (4) din Constituţia României şi al <>art. 3 alin. (1) din Legea nr. 189/1999 privind exercitarea iniţiativei legislative de cãtre cetãţeni, propunerile legislative pot fi promovate numai în forma cerutã pentru proiectele de lege, dupã titlul acesteia, este necesarã inserarea formulei introductive şi anume "Parlamentul României adoptã prezenta lege".
3. La art. 2, pentru realizarea concordanţei normei cu dispoziţiile <>art. 134 alin. (1) din Legea nr. 53/2003 Codul muncii, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, este necesarã înlocuirea sintagmei "se declarã zile libere în fiecare an" cu sintagma "se declarã sãrbãtori legale în care nu se lucreazã".

Preşedinte,
Dragoş Iliescu

Bucureşti, 17 martie 2008.
Nr. 316.

PROPUNERE LEGISLATIVĂ

PROIECT DE LEGE
pentru instituirea zilei de 5 mai ca Zi a Bãrbatului şi
declararea Zilei Femeii şi a Zilei Bãrbatului sãrbãtori legale

Parlamentul României adoptã prezenta lege.

ART. 1
Se instituie Ziua Bãrbatului, ce va fi sãrbãtoritã în fiecare an în ziua de 5 mai.
ART. 2
Ziua Femeii - 8 martie - şi Ziua Bãrbatului - 5 mai - se declarã sãrbãtori legale în care nu se lucreazã.
ART. 3
Guvernul, autoritãţile publice centrale şi locale vor lua mãsurile necesare pentru marcarea acestor evenimente.

PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR
BOGDAN OLTEANU

PREŞEDINTELE SENATULUI
NICOLAE VĂCĂROIU

NOTĂ:
Prezentul proiect de lege a fost întocmit ţinându-se cont de conţinutul Avizului nr. 316/17.03.2008 al Consiliului Legislativ.

PROCURĂ

Subsemnaţii:
Pantelimon Corina-Cristina, cetãţean român, nãscutã la data de 12 aprilie 1973, domiciliatã în Bucureşti, bd. Iuliu Maniu nr. 166, bl. 38, sc. 2, et. 9, ap. 78, sectorul 6, identificatã cu C.I. seria RT nr. 193582, eliberatã de Secţia 21 la data de 27 septembrie 2001, CNP 2730412131226,
Ghiţiu Paul, cetãţean român, nãscut la data de 11 octombrie 1952, domiciliat în Bucureşti, str. Barierei nr. 3, sectorul 1, identificat cu C.I. seria RT nr. 258539, eliberatã de Secţia 3 la data de 19 februarie 2003, CNP 1521011400147,
Dimitriu Maria-Sabina, cetãţean român, nãscutã la data de 1 martie 1989, domiciliatã în Bucureşti, str. Frunte Latã nr. 5, bl. P15, sc. 1, et. 4, ap. 18, sectorul 5, identificatã cu C.I. seria RX nr. 268443, eliberatã de Secţia 17 la data de 17 februarie 2005, CNP 2890301460039,
Mãndoiu Adrian, cetãţean român, nãscut la data de 23 februarie 1961, domiciliat în Bucureşti, Calea Vãcãreşti nr. 280, bl. 67, sc. A, et. 9, ap. 53, sectorul 4, identificat cu C.I. seria DP nr. 098385, eliberatã de D.G.E.I.P.-D.E.P. la data de 11 iulie 2003, CNP 1610223400134,
Murgescu Andrei-Cristian, cetãţean român, nãscut la data de 13 octombrie 1979, domiciliat în Bucureşti, str. Odobeşti nr. 4, bl. Z3, sc. 1, et. 4, ap. 19, identificat cu C.I. seria RR nr. 448152, eliberatã de SPCEP S3, biroul nr. 3, la data de 2 mai 2007, CNP 1791013430056,
Iordache Stefan, cetãţean român, nãscut la data de 30 iulie 1967, domiciliat în Bucureşti, str. Banul Antonache nr. 63, et. 5, ap. 11, sectorul 1, identificat cu C.I. seria DP nr. 114046, eliberatã de I.N.E.P. la data de 29 iulie 2005, CNP 1670730414520,
Pantelimon Cristinel, cetãţean român, nãscut la data de 24 martie 1973, domiciliat în Bucureşti, bd. Iuliu Maniu nr. 166, bl. 38, sc. 2, et. 9, ap. 78, sectorul 6, identificat cu C.I. seria RT nr. 363861, eliberatã de Secţia 21 la data de 27 octombrie 2004, CNP 1730324343221,
Pomohaci Cristian-Mihai, cetãţean român, nãscut la data de 13 noiembrie 1964, domiciliat în Bucureşti, str. Maica Domnului nr. 10, bl. T54, sc. 2, ap. 69, sectorul 2, identificat cu C.I. seria RD nr. 286926, eliberatã de Secţia 7 la data de 17 decembrie 2002, CNP 1641113400202,
Rãutu Tudor-Andrei, cetãţean român, nãscut la data de 14 octombrie 1976, domiciliat în Bucureşti, str. Baba Novac nr. 20, bl. 24A, sc. A, et. 17, ap. 69, sectorul 3, identificat cu C.I. seria RT nr. 127164, eliberatã de Secţia 12 la data de 5 octombrie 2000, CNP 1761014433017,
Georgescu Leonida-Gabriel, cetãţean român, nãscut la data de 5 septembrie 1959, domiciliat în Bucureşti, Aleea Valea Florilor nr. 1, bl. Z7, sc. 1, et. 2, ap. 17, sectorul 6, identificat cu C.I. seria DP nr. 057692, eliberatã de Secţia 22 la data de 22 martie 2001, CNP 1590905400071.
În calitate de membrii ai Comitetului de iniţiativã, constituit conform declaraţiei autentificate sub nr. 327 din data de 22 februarie 2008 la Biroul Notarului Public Marinescu Florentina, în baza <>Legii nr. 189/1999 privind exercitarea iniţiativei legislative de cãtre cetãţeni, împuternicim pe domnul Ghiţiu Paul, cetãţean român, nãscut la data de 11 octombrie 1952, domiciliat în Bucureşti, Str. Barierei nr. 3, sectorul 1, identificat cu C.I. seria RT nr. 258539, eliberatã de Secţia 3 la data de 19 februarie 2003, CNP 1521011400147, pentru a depune propunerea legislativã privind "Instituirea Zilei Bãrbatului care sã se serbeze în ziua de 5 mai a fiecãrui an şi declararea ca sãrbãtori legale a Zilei Femeii, în data de 8 martie, şi a Zilei Bãrbatului, în data de 5 mai", care formeazã obiectul iniţiativei legislative, în vederea avizãrii de cãtre Consiliul Legislativ şi pentru publicarea propunerii legislative în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Pentru ducerea la îndeplinire a prezentului mandat, mandatarul nostru se va adresa tuturor organelor competente cu atribuţii în domeniu, va îndeplini toate formalitãţile ce vor fi necesare, putând formula orice cerere şi primi orice fel de înscrisuri oficiale, va completa formularele necesare, va face orice declaraţii, va plãti toate taxele ce se vor stabili, va semna în numele nostru şi pentru noi, în limitele prezentului mandat, oriunde va fi necesar, semnãtura sa fiindu-ne opozabilã.
Prezentul mandat este acordat cu titlu gratuit, intrã în vigoare începând cu data autentificãrii sale şi va produce efecte juridice în contextul mai sus enunţat.
Actul s-a întocmit, la Biroul Notarial LIBERALIS, în 5 exemplare, azi, data autentificãrii, din care 4 exemplare s-au înmânat pãrţilor şi un exemplar s-a depus la arhiva biroului notarial.

MANDANŢI,
Pantelimon Corina-Cristina
Ghiţiu Paul
Murgescu Andrei-Cristian
Dimitriu Maria-Sabina
Mãndoiu Adrian
Iordache Stefan
Pantelimon Cristinel
Pomohaci Cristian-Mihai
Rãutu Tudor-Andrei
Georgescu Leonida-Gabriel

ROMÂNIA
BIROUL NOTARIAL LIBERALIS
Bucureşti, şos. Sãlaj nr. 1-3, bl. 128B, et. 1, ap. 4-5, sectorul 5
Telefon-Fax: 423 16 28
Operator de date cu caracter personal nr. 2.608

ÎNCHEIERE DE AUTENTIFICARE Nr. 328
Anul 2008, luna februarie, ziua 22

Eu, FLORENTINA MARINESCU , notar public, m-am deplasat, la cerere, la ora 10,30, la imobilul situat în Bucureşti, str. N. Iorga nr. 13, sectorul 1, unde am gãsit pe:
Pantelimon Corina-Cristina, domiciliatã în Bucureşti, bd. Iuliu Maniu nr. 166, bl. 38, sc. 2, et. 9, ap. 78, sectorul 6, identificatã cu C.I. seria RT nr. 193582, eliberatã de Secţia 21 la data de 27 septembrie 2001, CNP 2730412131226, în nume propriu,
Ghiţiu Paul, domiciliat în Bucureşti, Str. Barierei nr. 3, sectorul 1, identificat cu C.I. seria RT nr. 258539, eliberatã de Secţia 3 la data de 19 februarie 2003, CNP 1521011400147,
Murgescu Andrei-Cristian, domiciliat în Bucureşti, str. Odobeşti nr. 4, bl. Z3, sc. 1, et. 4, ap. 19, identificat cu C.I. seria RR nr. 448152, eliberatã de SPCEP S3, biroul nr. 3, la data de 2 mai 2007, CNP 1791013430056, în nume propriu,
Dimitriu Maria-Sabina, domiciliatã în Bucureşti, str. Frunte Latã nr. 5, bl. P15, sc. 1, et. 4, ap. 18, sectorul 5, identificatã cu C.I. seria RX nr. 268443, eliberatã de Secţia 17 la data de 17 februarie 2005, CNP 2890301460039, în nume propriu,
Iordache Ştefan, domiciliat în Bucureşti, str. Banul Antonache nr. 63, et. 5, ap. 11, sectorul 1, identificat cu C.I. seria DP nr. 114046, eliberatã de I.N.E.P. la data de 29 iulie 2005, CNP 1670730414520, în nume propriu,
Mãndoiu Adrian, domiciliat în Bucureşti, calea Vãcãreşti nr. 280, bl. 67, sc. A, et. 9, ap. 53, sectorul 4, identificat cu C.I. seria DP nr. 098385, eliberatã de D.G.E.I.P.-D.E.P. la data de 11 iulie 2003, CNP 1610223400134, în nume propriu,
Pantelimon Cristinel, domiciliat în Bucureşti, bd. Iuliu Maniu nr. 166, bl. 38, sc. 2, et. 9, ap. 78, sectorul 6, identificat cu C.I. seria RT nr. 363861, eliberatã de Secţia 21 la data de 27 octombrie 2004, CNP 1730324343221, în nume propriu,
Pomohaci Cristian-Mihai, domiciliat în Bucureşti, str. Maica Domnului nr. 10, bl. T54, sc. 2, ap. 69, sectorul 2, identificat cu C.I. seria RD nr. 286926, eliberatã de Secţia 7 la data de 17 decembrie 2002, CNP 1641113400202, în nume propriu,
Rãutu Tudor-Andrei, domiciliat în Bucureşti, str. Baba Novac nr. 20, bl. 24A, sc. A, et. 17, ap. 69, sectorul 3, identificat cu C.I. seria RT nr. 127164, eliberatã de Secţia 12 la data de 5 octombrie 2000, CNP 1761014433017, în nume propriu,
Georgescu Leonida-Gabriel, domiciliat în Bucureşti, aleea Valea Florilor nr. 1, bl. Z7, sc. 1, et. 2, ap. 17, sectorul 6, identificat cu C.I. seria DP nr. 057692, eliberatã de Secţia 22 la data de 22 martie 2001, CNP 1590905400071, în nume propriu,
care, dupã citirea actului, au consimţit la autentificarea prezentului înscris şi au semnat toate cele 5 exemplare ale sale.
În temeiul <>art. 8 lit. b) din Legea nr. 36/1995 , SE DECLARĂ AUTENTIC PREZENTUL ÎNSCRIS.
S-a perceput onorariul de 200,00 lei + 38,00 lei TVA, cu bonul fiscal nr. 0002 din data de 22 februarie 2008.

Notar public,
Florentina Marinescu

DECLARAŢIE
privind constituirea Comitetului de iniţiativã în vederea
exercitãrii iniţiativei legislative în condiţiile
<>Legii nr. 189/1999 şi art. 74 din Constituţia României

Subsemnaţii:
- Pantelimon Corina-Cristina, cetãţean român, nãscutã la data de 12 aprilie 1973, domiciliatã în Bucureşti, bd. Iuliu Maniu nr. 166, bl. 38, sc. 2, et. 9, ap. 78, sectorul 6, identificatã cu C.I. seria RT nr. 193582, eliberatã de Secţia 21 la data de 27 septembrie 2001, CNP 2730412131226,
- Ghiţiu Paul, cetãţean român, nãscut la data de 11 octombrie 1952, domiciliat în Bucureşti, Str. Barierei nr. 3, sectorul 1, identificat cu C.I. seria RT nr. 258539, eliberatã de Secţia 3 la data de 19 februarie 2003, CNP 1521011400147,
- Dimitru Maria-Sabina, cetãţean român, nãscutã la data de 1 martie 1989, domiciliatã în Bucureşti, str. Frunte Latã nr. 5, bl. P15, sc. 1, et. 4, ap. 18, sectorul 5, identificatã cu C.I. seria RX nr. 268443, eliberatã de Secţia 17 la data de 17 februarie 2005, CNP 2890301460039,
- Mãndoiu Adrian, cetãţean român, nãscut la data de 23 februarie 1961, domiciliat în Bucureşti, calea Vãcãreşti nr. 280, bl. 67, sc. A, et. 9, ap. 53, sectorul 4, identificat cu C.I. seria DP nr. 098385, eliberatã de D.G.E.I.P.-D.E.P. la data de 11 iulie 2003, CNP 1610223400134,
- Murgescu Andrei-Cristian, cetãţean român, nãscut la data de 13 octombrie 1979, domiciliat în Bucureşti, str. Odobeşti nr. 4, bl. Z3, sc. 1, et. 4, ap. 19, identificat cu C.I. seria RR nr. 448152, eliberatã de SPCEP S3, biroul nr. 3, la data de 2 mai 2007, CNP 1791013430056,
- Iordache Stefan, cetãţean român, nãscut la data de 30 iulie 1967, domiciliat în Bucureşti, str. Banul Antonache nr. 63, et. 5, ap. 11, sectorul 1, identificat cu C.I. seria DP nr. 114046, eliberatã de I.N.E.P. la data de 29 iulie 2005, CNP 1670730414520,
- Pantelimon Cristinel, cetãţean român, nãscut la data de 24 martie 1973, domiciliat în Bucureşti, bd. Iuliu Maniu nr. 166, bl. 38, sc. 2, et. 9, ap. 78, sectorul 6, identificat cu C.I. seria RT nr. 363861, eliberatã de Secţia 21 la data de 27 octombrie 2004, CNP 1730324343221,
- Pomohaci Cristian-Mihai, cetãţean român, nãscut la data de 13 noiembrie 1964, domiciliat în Bucureşti, str. Maica Domnului nr. 10, bl. T54, sc. 2, ap. 69, sectorul 2, identificat cu C.I. seria RD nr. 286926, eliberatã de Secţia 7 la data de 17 decembrie 2002, CNP 1641113400202,
- Rãutu Tudor-Andrei, cetãţean român, nãscut la data de 14 octombrie 1976, domiciliat în Bucureşti, str. Baba Novac nr. 20, bl. 24A, sc. A, et. 17, ap. 69, sectorul 3, identificat cu C.I. seria RT nr. 127164, eliberatã de Secţia 12 la data de 5 octombrie 2000, CNP 1761014433017,
- Georgescu Leonida-Gabriel, cetãţean român, nãscut la data de 5 septembrie 1959, domiciliat în Bucureşti, aleea Valea Florilor nr. 1, bl. Z7, sc. 1, et. 2, ap. 17, sectorul 6, identificat cu C.I. seria DP nr. 057692, eliberatã de Secţia 22 la data de 22 martie 2001, CNP 1590905400071,

cunoscând dispoziţiile art. 292 din Codul penal privind falsul în declaraţii, pe propria rãspundere, declarãm cã ne manifestãm acordul de voinţã privind constituirea Comitetului de iniţiativã în vederea exercitãrii iniţiativei legislative în condiţiile <>art. 74 din Constituţia României şi potrivit Legii nr. 189/1999 privind exercitarea iniţiativei legislative de cãtre cetãţeni.
Scopul iniţiativei este:
"Instituirea Zilei Bãrbatului care sã se serbeze în ziua de 5 mai;
Declararea ca sãrbãtori legale a Zilei Femeii, în data de 8 martie, şi a Zilei Bãrbatului, în data de 5 mai".
Noi, subsemnaţii, semnatari ai prezentei declaraţii, în mod expres fiecare arãtãm cã avem calitatea de alegãtori şi cã nu suntem aleşi în niciun fel de funcţie prin vot universal. Niciunul dintre noi nu este membru al Guvernului şi nici nu avem funcţii pe care sã le ocupãm în baza numirii fãcute de primul-ministru al României.
De asemenea, niciunul dintre semnatari nu avem interdicţia, potrivit legii, de a face parte din partidele politice.
Cu ocazia semnãrii prezentului act, noi, semnatarii, îl desemnãm în funcţia de preşedinte al Comitetului de iniţiativã pe domnul Ghiţiu Paul, cetãţean român, nãscut la data de 11 octombrie 1952, domiciliat în Bucureşti, Str. Barierei nr. 3, sectorul 1, identificat cu C.I. seria RT nr. 258539, eliberatã de Secţia 3 la data de 19 februarie 2003, CNP 1521011400147.
Actul s-a întocmit de Biroul Notarial LIBERALIS, în 12 exemplare, azi, data autentificãrii, din care 11 exemplare s-au înmânat pãrţilor şi un exemplar s-a depus la arhiva biroului notarial.

DECLARANŢII:
Pantelimon Corina-Cristina
Ghiţiu Paul
Dimitriu Maria-Sabina
Mãndoiu Adrian
Murgescu Andrei-Cristian
Iordache Stefan
Pantelimon Cristinel
Pomohaci Cristian-Mihai
Rãutu Tudor-Andrei
Georgescu Leonida-Gabriel

ROMÂNIA
BIROUL NOTARIAL LIBERALIS
Bucureşti, şos. Sãlaj nr. 1-3, bl. 128B, et. 1, ap. 4-5, sectorul 5,
Telefon-Fax 423 16 28
Operator de date cu caracter personal nr. 2608

ÎNCHEIERE DE AUTENTIFICARE Nr. 327
Anul 2008, luna februarie, ziua 22

Eu, Florentina Marinescu, notar public, m-am deplasat, la cerere, la orele 10,30, la imobilul situat în Bucureşti, str. N. Iorga nr. 13, sectorul 1, unde am gãsit pe:
Pantelion Corina-Cristina, domiciliatã în Bucureşti, bd. Iuliu Maniu nr. 166, bl. 38, sc. 2, et. 9, ap. 78, sectorul 6, identificatã cu C.I. seria RT nr. 193582, eliberatã de Secţia 21 la data de 27 septembrie 2001, CNP 2730412131226, în nume propriu,
Ghiţiu Paul, domiciliat în Bucureşti, Str. Barierei nr. 3, sectorul 1, identificat cu C.I. seria RT nr. 258539, eliberatã de Secţia 3 la data de 19 februarie 2003, CNP 1521011400147, în nume propriu,
Dimitru Maria-Sabina, domiciliatã în Bucureşti, str. Frunte Latã nr. 5, bl. P15, sc. 1, et. 4, ap. 18, sectorul 5, identificatã cu C.I. seria RX nr. 268443, eliberatã de Secţia 17 la data de 17 februarie 2005, CNP 2890301460039, în nume propriu,
Mãndoiu Adrian, domiciliat în Bucureşti, calea Vãcãreşti nr. 280, bl. 67, sc. A, et. 9, ap. 53, sectorul 4, identificat cu C.I. seria DP nr. 098385, eliberatã de D.G.E.I.P.-D.E.P. la data de 11 iulie 2003, CNP 1610223400134, în nume propriu,
Murgescu Andrei-Cristian, domiciliat în Bucureşti, str. Odobeşti nr. 4, bl. Z3, sc. 1, et. 4, ap. 19, identificat cu C.I. seria RR nr. 448152, eliberatã de SPCEP S3, biroul nr. 3, la data de 2 mai 2007, CNP 1791013430056, în nume propriu,
Pantelimon Cristinel, domiciliat în Bucureşti, bd. Iuliu Maniu nr. 166, bl. 38, sc. 2, et. 9, ap. 78, sectorul 6. identificat cu C.I. seria RT nr. 363861, eliberatã de Secţia 21 la data de 27 octombrie 2004, CNP 1730324343221, în nume propriu,
Pomohaci Cristian-Mihai, domiciliat în Bucureşti, str. Maica Domnului nr. 10, bl. T54, sc. 2, ap. 69, sectorul 2, identificat cu C.I. seria RD nr. 286926, eliberatã de Secţia 7 la data de 17 decembrie 2002, CNP 1641113400202, în nume propriu,
Rãutu Tudor-Andrei, domiciliat în Bucureşti, str. Baba Novac nr. 20, bl. 24A, sc. A, et. 17, ap. 69, sectorul 3, identificat cu C.I. seria RT nr. 127164, eliberatã de Secţia 12 la data de 5 octombrie 2000, CNP 1761014433017, în nume propriu,
Georgescu Leonida-Gabriel, domiciliat în Bucureşti, aleea Valea Florilor nr. 1, bl. Z7, sc. 1, et. 2, ap. 17, sectorul 6, identificat cu C.I. seria DP nr. 057692, eliberatã de Secţia 22 la data de 22 martie 2001, CNP 1590905400071, în nume propriu,
care, dupã citirea actului, au consimţit la autentificarea prezentului înscris şi au semnat toate cele 12 exemplare ale sale.
În temeiul <>art. 8 lit. b) din Legea nr. 36/1995 , SE DECLARĂ AUTENTIC PREZENTUL ÎNSCRIS.
S-a perceput onorariul de 200,00 lei + 38,00 lei TVA, cu bonul fiscal nr. 0001 din data de 22 februarie 2008.

Notar public,
Florentina Marinescu

----
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016