Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   PROGRAM din 27 martie 2002  pentru sprijinirea fermierilor privati in vederea achizitionarii de animale de reproductie, crestere si ingrasare, din speciile taurine si porcine, si procurarii de utilaje noi specifice activitatilor din zootehnie, cu acordarea de mijloace financiare din fondul Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

PROGRAM din 27 martie 2002 pentru sprijinirea fermierilor privati in vederea achizitionarii de animale de reproductie, crestere si ingrasare, din speciile taurine si porcine, si procurarii de utilaje noi specifice activitatilor din zootehnie, cu acordarea de mijloace financiare din fondul "Dezvoltarea agriculturii romanesti"

EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTATIEI SI PADURILOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 222 din 2 aprilie 2002
1. Obiective
Pentru dezvoltarea bazei materiale şi creşterea gradului de mecanizare a lucrãrilor din zootehnie Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor va acorda producãtorilor agricoli, crescatori de animale, denumiţi în continuare beneficiari, din fondul "Dezvoltarea agriculturii româneşti", constituit în baza <>Legii nr. 268/2001 privind privatizarea societãţilor comerciale ce deţin în administrare terenuri proprietate publica şi privatã a statului cu destinaţie agricolã şi înfiinţarea Agenţiei Domeniilor Statului, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, o alocatie din valoarea efectivelor de animale achiziţionate pentru reproducţie, creştere şi ingrasare, precum şi din preţul utilajelor zootehnice noi, achiziţionate.
Obiectivele care se au în vedere prin acordarea acestei alocaţii sunt: sprijinirea infiintarii şi dezvoltãrii exploataţiilor agricole, creşterea efectivelor de animale şi a calitãţii genetice a acestora, a productivitatii muncii şi a producţiei medii pe cap de animal, prin ridicarea gradului de mecanizare a sectorului zootehnic, precum şi îmbunãtãţirea indicatorilor calitativi în activitatea de creştere a animalelor.
2. Surse
a) Sursa este fondul "Dezvoltarea agriculturii româneşti", constituit în conformitate cu prevederile <>Legii nr. 268/2001 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
b) Pentru anul 2002 se prevede suma de 200 miliarde lei necesarã în vederea acoperirii alocaţiei pentru achiziţionarea de animale pentru reproducţie, creştere şi ingrasare, din speciile taurine şi porcine, şi procurãrii de utilaje noi specifice activitãţilor din zootehnie.
Suma va deveni operanta în funcţie de alimentarea contului fondului "Dezvoltarea agriculturii româneşti" şi va fi reactualizata pe mãsura posibilitãţilor, în funcţie de resursele care alimenteazã fondul.
c) În scopul alimentarii fondului "Dezvoltarea agriculturii româneşti" Direcţia generalã buget finanţe şi Agenţia Domeniilor Statului din cadrul Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor împreunã cu direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, precum şi cu alţi factori implicaţi vor lua mãsuri de intensificare şi urmãrire a acţiunilor de încasare a redevenţelor restante şi curente, a sumelor din privatizare, precum şi a altor resurse avute în vedere.
3. Beneficiari
● Beneficiari ai prevederilor <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 168/2001 privind punerea în valoare a construcţiilor zootehnice dezafectate, destinate creşterii, ingrasarii şi exploatãrii animalelor, precum şi a fabricilor de nutreturi combinate dezafectate, persoane fizice, care deţin sau realizeazã în baza acestui program exploataţii agricole comerciale, astfel cum sunt definite la <>art. 5 lit. B din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 108/2001 privind exploatatiile agricole
● Crescatorii de animale din speciile taurine şi porcine.
4. Condiţii de eligibilitate pentru beneficiarii Programului
A. Asigurarea din surse financiare proprii a diferenţei dintre preţul de achiziţie al utilajelor şi, respectiv, al efectivelor de animale şi alocaţia acordatã conform prezentului program.
B. Pentru ca obiectivele cuprinse în Program sa fie aduse la îndeplinire, la analizarea cererilor pentru acordarea alocaţiei de cãtre direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, se vor avea în vedere urmãtoarele:
1. solicitantii, persoane fizice, care exploateazã terenuri şi ferme concesionate de la Agenţia Domeniilor Statului vor prezenta avizul reprezentantului Agenţiei Domeniilor Statului din teritoriu privind achitarea la zi a redeventei;
2. furnizorii de utilaje (uzine sau dealeri autorizaţi ai acestora) vor declara pe propria rãspundere, printr-o anexa la factura pro forma, ca în contractele de livrare vor stipula urmãtoarele:
a) îndeplinesc prevederile <>Legii nr. 608/2001 privind evaluarea conformitatii produselor;
b) menţin constante preţurile utilajelor pe durata functionarii Programului;
c) acorda garanţie pe o perioada de 18 luni de la data livrãrii utilajelor şi asigura piesele de schimb necesare pe o perioada cel puţin egala cu durata normalã de funcţionare, astfel cum este prevãzutã în catalogul aprobat prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 964/1998 ;
3. furnizorii de animale pentru reproducţie, creştere şi ingrasare vor declara pe propria rãspundere, printr-o anexa la factura pro forma, ca în contractele de livrare vor stipula urmãtoarele:
a) menţin constante preţurile pe durata functionarii Programului;
b) unitãţile sunt indemne din punct de vedere sanitar-veterinar, iar valoarea genetica a animalelor este atestata prin certificat de origine şi productivitate;
4. solicitantii vor prezenta documente care sa ateste ca au pregãtire profesionalã de specialitate şi/sau practica în domeniul zootehnic.
5. Destinaţia alocaţiei
1. La specia porcina se acorda cumpãrãtorului:
a) 6 milioane lei/cap pentru scrofite de reproducţie din producţia interna sau din import, atestate de cãtre organismele de selecţie abilitate prin certificat de origine şi productivitate;
b) 1 milion lei/cap pentru tineret porcin destinat ingrasarii din producţia interna sau din import, achiziţionat la greutatea individualã de minimum 25 kg/cap şi de maximum 30 kg/cap.
2. La specia bovina se acorda cumpãrãtorului 20 milioane lei/cap pentru juninci achiziţionate din producţia interna sau din import, atestate de cãtre organismele de selecţie abilitate prin certificat de origine şi productivitate.
3. La utilaje pentru zootehnie se vor acorda alocaţii conform Nomenclatorului din anexa nr. 4 la Program.
4. Înstrãinarea utilajelor şi a animalelor de reproducţie achiziţionate în baza prezentului program, înainte de expirarea perioadei de 3 ani pentru utilaje, 2,5 ani pentru animale de reproducţie şi 5 ani pentru vaci de lapte este interzisã şi atrage restituirea alocaţiei acordate, actualizatã cu rata inflaţiei, de cãtre beneficiarul alocaţiei, inclusiv plata de penalitãţi la bugetul de stat, potrivit legii.
5. Sumele recuperate din restituirea alocaţiei, astfel cum se precizeazã la pct. 4, se vor vira în fondul "Dezvoltarea agriculturii româneşti".
6. Acordarea alocaţiei din fondul "Dezvoltarea agriculturii româneşti"
Alocaţiile stabilite la cap. 5 se vor acorda de cãtre Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor prin direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti.
În scopul aprobãrii cererii solicitantii, persoane fizice, se vor prezenta la direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, pe a cãror raza vor fi create exploatatiile zootehnice, unde vor depune urmãtoarele documente:
- cerere conform modelului prezentat în anexa nr. 1 care face parte din Program, însoţitã de actele doveditoare privind încadrarea în categoriile prevãzute la cap. 3 şi îndeplinirea condiţiilor menţionate la cap. 4;
- factura pro forma de la furnizor;
- declaraţie pe propria rãspundere a furnizorului, conform celor prevãzute la cap. 4 lit. B pct. 2 şi 3;
Dupã aprobarea cererii direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, solicita avizul Direcţiei generale strategii şi politici în zootehnie din cadrul Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor. Solicitantul va fi înştiinţat de direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, asupra aprobãrii sau neaprobarii cererii.
În vederea aprobãrii alocaţiei solicitantii persoane fizice, a cãror cerere a fost aprobatã, vor depune la direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, documentul de plata care atesta achitarea de cãtre beneficiar a diferenţei dintre valoarea din factura şi alocaţia stabilitã la cap. 5.
Valoarea alocaţiei va fi achitatã de Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor prin direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, dupã livrarea animalelor şi utilajelor.
Furnizorii au obligaţia de a comunica direcţiilor generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, în termen de 3 zile lucrãtoare de la data livrãrii, copii de pe factura fiscalã şi de pe procesul-verbal de recepţie.
7. Finanţarea direcţiei generale pentru agricultura şi industrie alimentara din fondul "Dezvoltarea agriculturii româneşti"
În scopul plãţii alocaţiei cuvenite beneficiarilor Programului direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, vor utiliza conturile speciale, denumite "Dezvoltarea agriculturii româneşti", deschise la trezoreriile locale.
Pentru efectuarea plãţilor aprobate conform cap. 6 din Program direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, vor proceda astfel:
a) dupã aprobarea valorii alocaţiei vor transmite Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor, decadal, necesarul de fonduri pentru acoperirea volumului alocaţiilor aprobate, în limita plafonului comunicat conform anexei nr. 2 la Program;
b) lunar vor comunica necesarul de fonduri aferent utilajelor şi animalelor efectiv livrate pe baza comunicãrilor furnizorilor conform anexei nr. 3 la Program;
c) Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor, pe baza solicitãrilor direcţiilor generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, va alimenta conturile deschise în acest scop;
d) la primirea sumelor în conturile speciale "Dezvoltarea agriculturii româneşti" direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, vor efectua plati în contul furnizorilor.
8. Dispoziţii finale
a) Direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, vor tine evidenta beneficiarilor, a utilajelor şi animalelor achiziţionate şi a exploataţiilor zootehnice într-un registru special, având ca structura modelul prezentat în anexa nr. 2 la Program;
b) Directorul general al direcţiei generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a muncipiului Bucureşti, va numi prin decizie persoanele responsabile cu verificarea dosarelor de acordare a alocaţiei, a existenţei utilajelor şi animalelor achiziţionate şi a modului de folosire a acestora, precum şi evidenta beneficiarilor şi va transmite Direcţiei generale strategii şi politici în zootehnie din cadrul Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor, în termen de 30 de zile de la aprobarea Programului, copii de pe deciziile de numire, precum şi informãri lunare, conform modelului prezentat în anexa nr. 3, privind modul de aplicare şi de respectare a prevederilor Programului.


ANEXA 1
-------
la Program
------------

Nr. de înregistrare ..... din ....

Se aproba,
----------
Director general al D.G.A.I.A.


CERERE
privind acordarea alocaţiei pentru achiziţionarea de animale de reproducţie, creştere şi ingrasare, din speciile taurine şi porcine, şi pentru procurarea de utilaje noi specifice activitãţilor din zootehnie, cu acordarea de mijloace financiare din fondul "Dezvoltarea agriculturii româneşti" constituit conform <>Legii nr. 268/2001

1. Persoane fizice
Domnul/doamna ............................., domiciliat/domiciliata în ...................................., str. ................ nr. ......, bl. .........., sc. ......., ap. ......, judeţul/sectorul ....................., posesor/posesoare al/a buletinului/cãrţii de identitate seria ........ nr. ........................., emis/emisã de ........................., cod numeric personal .......................

2. Cresc/produc ................/(se vor anexa acte doveditoare conform cap. 3 şi 4 din Program)/...................................................
...................................................................
...................................................................
...................................................................
...................................................................

În baza datelor prezentate solicit acordarea avizului pentru a putea achizitiona animale şi utilaje, beneficiind de alocatie din preţul de achizitionare, conform prevederilor Ordinului ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor nr. 141/2002, dupã cum urmeazã:
...................................................................
...................................................................
...................................................................

Ma angajez sa respect prevederile Ordinului ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor nr. 141/2002 şi ca nu voi instraina animalele de reproducţie şi utilajele zootehnice timp de 3 ani pentru utilaje, 2,5 ani pentru animale de reproducţie şi 5 ani pentru vaci de lapte, de la achizitionare.


Data ................


Numele şi prenumele ...............
(în clar)


Semnatura .........................


Avizam favorabil,
-----------------
Asociaţia profesionalã a crescatorilor de animale


ANEXA 2
-------
la Program
----------

MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTAŢIEI ŞI PĂDURILOR
D.G.A.I.A. ..................................


SITUAŢIE
privind alocaţiile aprobate, destinate beneficiarilor Ordinului ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor nr. 141/2002



──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Beneficiarul Utilajele aprobate Animalele Valoarea


Tipul Nr. buc. - nr. capete -


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 3 4 5
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────






──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL:
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


Director general, Contabil-şef,


Responsabil program,




ANEXA 3
-------
la Program
----------

MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTAŢIEI ŞI PĂDURILOR
D.G.A.I.A. ..............................


SITUAŢIE
privind livrãrile de animale şi utilaje, destinate beneficiarilor Ordinului ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor nr. 141/2002



──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Beneficiarul Utilajele livrate Animalele Valoarea


Tipul Nr. buc. - nr. capete -


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 3 4 5
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────






──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL:
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


Director general, Contabil-şef,


Responsabil program,




ANEXA 4
-------
la Program
----------

NOMENCLATORUL
utilajelor din zootehnie care fac obiectul Programului aprobat prin Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor nr. 141/2002



────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Denumirea utilajului şi instalaţiei Alocaţia
crt. acordatã
- milioane
lei -
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Tanc de rãcire a laptelui de 500 l 69
2. Instalatie de muls la bidon - 20 de vaci 55
3. Grup individual de muls cu doua cani 21
4. Utilaj de pasteurizare, ambalare a laptelui la pungi,
rãcire - 600 l/zi 220
5. Instalatie de macinat cereale boabe 106
6. Buncar de 15 mc pentru furaje 47
7. Transportor cu cablu cu noduri TN 60 pentru hranirea porcilor 101
8. Instalatie de macinat fibroase 95
9. Instalatie individualã de adapat pentru porci 0,5
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



--------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016