Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   PROGRAM din 15 martie 2002  privind sprijinirea producatorilor agricoli si asociatiilor utilizatorilor de apa pentru irigatii in vederea achizitionarii de instalatii de irigat noi din productia interna, finantat din fondul Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

PROGRAM din 15 martie 2002 privind sprijinirea producatorilor agricoli si asociatiilor utilizatorilor de apa pentru irigatii in vederea achizitionarii de instalatii de irigat noi din productia interna, finantat din fondul "Dezvoltarea agriculturii romanesti".

EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTATIEI SI PADURILOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 194 din 21 martie 2002

1. Obiective
Pentru dezvoltarea procesului investitional în agricultura privind dotarea cu echipamente moderne pentru distribuirea apei în cadrul exploataţiilor agricole Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor va acorda producãtorilor agricoli şi asociaţiilor utilizatorilor de apa, denumiţi în continuare beneficiari, din fondul "Dezvoltarea agriculturii româneşti" constituit în baza <>Legii nr. 268/2001 privind privatizarea societãţilor comerciale ce deţin în administrare terenuri proprietate publica şi privatã a statului cu destinaţie agricolã şi înfiinţarea Agenţiei Domeniilor Statului, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, o alocatie echivalenta cu 70% din preţul instalaţiilor de irigat (inclusiv T.V.A.) achiziţionate din producţia interna.
Obiectivele care se au în vedere prin acordarea acestei alocaţii sunt:
a) sprijinirea infiintarii şi dezvoltãrii asociaţiilor utilizatorilor de apa;
b) creşterea graduala a numãrului de instalaţii de irigat, pentru îmbunãtãţirea inzestrarii tehnice din domeniu, în vederea sporirii suprafeţelor irigate;
c) îmbunãtãţirea indicilor calitativi şi cantitativi ai producţiei vegetale;
d) capitalizarea şi facilitarea accesului la credite al producãtorilor agricoli şi utilizatorilor de apa.
2. Surse
a) Sursa este fondul "Dezvoltarea agriculturii româneşti" constituit în conformitate cu prevederile <>Legii nr. 268/2001 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
b) Pentru anul 2002 se prevede suma de 560 miliarde lei necesarã în vederea acoperirii alocaţiei de 70% (inclusiv T.V.A.) pentru achiziţionarea de instalaţii de irigat, suma ce devine operanta în funcţie de alimentarea contului fondului "Dezvoltarea agriculturii româneşti".
c) Prezentul program se desfãşoarã pe o perioada de 90 de zile de la data publicãrii lui în Monitorul Oficial al României, Partea I.
d) În scopul alimentarii fondului "Dezvoltarea agriculturii româneşti" Direcţia generalã de buget-finanţe şi Agenţia Domeniilor Statului din cadrul Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor, împreunã cu direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, denumite în continuare D.G.A.I.A., precum şi alţi factori implicaţi vor lua mãsuri de intensificare şi de urmãrire a acţiunilor de încasare a redevenţelor restante şi curente, a sumelor din privatizare, precum şi din alte resurse avute în vedere.
3. Beneficiari
Beneficiarii programului, persoane fizice sau juridice, deţinãtori de terenuri irigabile în anul 2002, sunt definiţi astfel:
a) proprietarii de terenuri agricole;
b) asociaţiile utilizatorilor de apa pentru irigaţii constituite în conformitate cu prevederile <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 147/1999 privind asociaţiile utilizatorilor de apa pentru irigaţii, aprobatã şi modificatã prin <>Legea nr. 573/2001 ;
c) societãţile agricole cu personalitate juridicã şi asociaţiile familiale constituite potrivit <>Legii nr. 36/1991 privind societãţile agricole şi alte forme de asociere în agricultura;
d) societãţile comerciale cu profil agricol;
e) arendaşii care au încheiat contracte de arendare în condiţiile prevãzute de <>Legea arendãrii nr. 16/1994 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
f) institutele şi staţiunile de cercetare-dezvoltare şi învãţãmânt cu profil agricol;
g) concesionarii de terenuri agricole.
4. Condiţii de eligibilitate
A. Ocupaţia: cultivarea pãmântului
B. Asigurarea avansului de 30% din preţul instalaţiilor de irigat
C. Pentru ca obiectivele cuprinse în program sa fie aduse la îndeplinire, la analizarea cererilor pentru acordarea alocaţiei de 70% de cãtre D.G.A.I.A. se vor avea în vedere urmãtoarele:
1. numãrul instalaţiilor de irigat solicitate se va aproba ţinându-se seama de incarcatura pe exploatatie;
2. solicitantii care datoreazã plata redeventei cãtre Agenţia Domeniilor Statului vor prezenta avizul reprezentantului acesteia din teritoriu, din care sa rezulte ca au achitat redevenţele restante şi sunt cu plata la zi pentru anul 2002;
3. furnizorii de instalaţii de irigat (uzine sau dealeri autorizaţi ai acestora) vor declara pe propria rãspundere, printr-o anexa la factura pro forma, ca în contractele de livrare vor stipula urmãtoarele:
a) îndeplinesc prevederile <>Legii nr. 608/2001 privind evaluarea conformitatii produselor;
b) menţin constante preţurile instalaţiilor de irigat pe durata de aplicare a ordinului;
c) acorda, de la data livrãrii instalaţiilor, garanţie pe o perioada de 18 luni şi asigura piesele de schimb necesare pe o perioada cel puţin egala cu durata normalã de funcţionare (10 ani), astfel cum este prevãzutã în catalogul aprobat prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 964/1998 pentru aprobarea clasificatiei şi duratelor normale de funcţionare a mijloacelor fixe;
d) ca instalatia este produsã în România integral sau parţial, cu import de completare;
4. nu se vor aproba cererile de acordare a alocaţiei, dacã societãţile comerciale sunt în lichidare judiciarã sau administrativã.
5. Destinaţia alocaţiei
a) Alocaţia de 70% din preţul de achizitionare (inclusiv T.V.A.) se va acorda pentru procurarea de instalaţii de irigat noi.
b) Înstrãinarea instalaţiilor de irigat înainte de expirarea perioadei de 3 ani este interzisã şi atrage restituirea alocaţiei acordate, actualizatã cu rata inflaţiei, de cãtre beneficiarul alocaţiei, inclusiv plata de penalitãţi la bugetul de stat, potrivit legii.
c) Sumele recuperate din restituirea alocaţiei, conform prevederilor lit. b), se vor vira în fondul "Dezvoltarea agriculturii româneşti".
6. Acordarea alocaţiei din fondul "Dezvoltarea agriculturii româneşti"
Alocaţia de 70% din preţul instalaţiilor de irigat (inclusiv T.V.A.) se va acorda de cãtre Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor prin D.G.A.I.A.
În scopul aprobãrii alocaţiei, în termen de maximum 90 de zile de la data publicãrii în Monitorul Oficial al României, Partea I, a ordinului solicitantii se prezintã la D.G.A.I.A. în a carei raza se afla terenul agricol, unde vor depune urmãtoarele documente:
- cerere conform modelului prezentat în anexa nr. 1 care face parte integrantã din prezentul program, însoţitã de actele doveditoare privind încadrarea în categoriile prevãzute la pct. 3 şi îndeplinirea condiţiilor menţionate la pct. 4;
- factura pro forma de la furnizorul de instalaţii de irigat;
- declaraţia pe propria rãspundere a furnizorului de instalaţii de irigat, conform celor prevãzute la pct. 4 lit. C.3;
- documentul de plata care atesta achitarea avansului de 30% din valoarea de achiziţie a instalaţiilor de irigat.
Dupã verificarea documentaţiei depuse de solicitant D.G.A.I.A. aproba documentaţia depusa în baza precizãrilor din program.
Diferenţa de 70% din valoarea contractului de vânzare a instalaţiilor de irigat va fi achitatã de Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor, prin D.G.A.I.A., dupã livrarea acestora.
Furnizorii de instalaţii de irigat au obligaţia de a comunica la D.G.A.I.A., în termen de 3 zile lucrãtoare de la data livrãrii, copii de pe factura fiscalã şi de pe procesul-verbal de recepţie.
7. Finanţarea D.G.A.I.A. din fondul "Dezvoltarea agriculturii româneşti"
În scopul plãţii alocaţiei cuvenite beneficiarilor prezentului program D.G.A.I.A. vor utiliza conturile speciale, denumite "Dezvoltarea agriculturii româneşti", deschise la trezoreriile locale.
Pentru efectuarea plãţilor aprobate conform pct. 6 din program, D.G.A.I.A. vor proceda astfel:
a) dupã aprobarea alocaţiei vor transmite decadal Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor necesarul de fonduri pentru acoperirea volumului alocaţiilor aprobate;
b) lunar vor comunica necesarul de fonduri aferente instalaţiilor de irigat efectiv livrate, pe baza comunicãrilor furnizorilor;
c) Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor, pe baza solicitãrilor D.G.A.I.A., va alimenta conturile deschise în acest scop;
d) la primirea sumelor în conturile speciale "Dezvoltarea agriculturii româneşti" D.G.A.I.A. vor efectua plati în contul furnizorilor de instalaţii de irigat.
8. Dispoziţii finale
a) D.G.A.I.A. vor tine evidenta beneficiarilor, a instalaţiilor de irigat achiziţionate şi a terenurilor irigabile într-un registru special, având ca structura modelul prezentat în anexa nr. 2 la prezentul program.
b) Directorul general al D.G.A.I.A. va numi prin decizie persoanele responsabile cu verificarea dosarelor de acordare a alocaţiei, a existenţei instalaţiilor de irigat achiziţionate şi a modului de folosire a acestora, precum şi cu evidenta beneficiarilor şi va transmite la Direcţia servicii în mediul rural şi protecţia muncii din cadrul Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor, în termen de 30 de zile de la aprobarea programului, copii de pe deciziile de numire, precum şi informãri lunare, conform modelului prezentat în anexa nr. 3 la program privind modul de aplicare şi de respectare a prevederilor programului.
c) D.G.A.I.A. vor lua toate mãsurile ce se impun pentru respectarea prevederilor Ordinului ministrului finanţelor publice, al ministrului afacerilor externe şi al ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor nr. 1.878/A/11.000/286/2001 privind interzicerea exportului de tractoare, combine, maşini şi utilaje agricole, precum şi de instalaţii de irigat, achiziţionate în baza <>Ordinului ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor nr. 97/2001 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 640 din 12 octombrie 2001.

ANEXA 1


────────
la program
────────────

Nr. de înregistrare ............ din ...........

CERERE
pentru acordarea alocaţiei de 70% din preţul de achizitionare (inclusiv T.V.A.) în vederea procurãrii de instalaţii de irigat noi din producţia interna, cu finanţare din fondul "Dezvoltarea agriculturii româneşti", constituit conform <>Legii nr. 268/2001

1. Persoane fizice
────────────────────
Domnul/doamna ........., domiciliat/domiciliata în ......., str. ............ nr. ..., bl. ..., sc. ..., et. ..., ap. ...., judeţul/sectorul .........., posesor/posesoare al/a buletinului/cãrţii de identitate seria ..... nr. ...., emis/emisã de ......, cod numeric personal .............. .
2. Persoane juridice
─────────────────────
Agentul economic ......., cu sediul în localitatea ......, str. ........... nr ...., judeţul/sectorul ......., înregistrat la registrul comerţului sub nr. ....., cod fiscal ......, reprezentat legal prin domnul/doamna .........., posesor/posesoare al/a buletinului/cãrţii de identitate seria ...... nr. ......., emis/emisã de ......... , cod numeric personal ................ .
3. Cultiv
────────────
................................................................../(se vor anexa acte doveditoare conform pct. 3 şi 4 din program).................. .
În baza datelor prezentate solicit acordarea avizului pentru a putea achizitiona instalaţii de irigat, beneficiind de alocaţia de 70% din preţul de achizitionare (inclusiv T.V.A.), conform prevederilor Ordinului ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor nr. ............../..............., dupã cum urmeazã:
...............................................................
Ma angajez sa respect prevederile Ordinului ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor nr. ......../.......... şi ca nu voi instraina instalaţiile de irigat timp de 3 ani de la achizitionare.
Ma oblig sa depun la D.G.A.I.A. copii de pe factura fiscalã şi de pe procesul-verbal de recepţie, în termen de maximum 3 zile lucrãtoare de la data achiziţionãrii instalaţiilor de irigat.

Data ............ Numele şi prenumele (în clar) ..........
Semnatura ..............................





ANEXA 2
──────
la program
────────────
SITUAŢIA
privind beneficiarii prevederilor Ordinului ministrului agriculturii,
alimentaţiei şi pãdurilor nr. .........../2002, instalaţiile de irigat
achiziţionate şi terenurile irigabile deţinute
┌────┬───────────────────────┬────────────────────┬────────────────┬───────────┐
│Nr. │ Beneficiarul alocaţiei│Instalaţii de irigat│Terenul irigabil│Observaţii │
│crt.│ de 70% │ achiziţionate │ (ha) │ │
│ │ ├─────────┬──────────┤ │ │
│ │ │ Tipul │ Bucãţi │ │ │
├────┼───────────────────────┼─────────┼──────────┼────────────────┼───────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├────┼───────────────────────┼─────────┼──────────┼────────────────┼───────────┤
├────┼───────────────────────┼─────────┼──────────┼────────────────┼───────────┤
├────┼───────────────────────┼─────────┼──────────┼────────────────┼───────────┤
├────┼───────────────────────┼─────────┼──────────┼────────────────┼───────────┤
├────┼───────────────────────┼─────────┼──────────┼────────────────┼───────────┤
├────┼───────────────────────┼─────────┼──────────┼────────────────┼───────────┤
├────┼───────────────────────┼─────────┼──────────┼────────────────┼───────────┤
└────┴───────────────────────┴─────────┴──────────┴────────────────┴───────────┘





ANEXA 3
───────
la program
───────────

D.G.A.I.A. ...............

SITUAŢIA
privind instalaţiile de irigat achiziţionate în baza Ordinului ministrului
agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor nr. ......./2002,
la data de ......../2002, cumulat
┌────┬───────────┬──────────┬─────────┬────────────────────────┬───────────────┐
│Nr. │ Denumirea │Instalaţii│Valoarea │Instalaţii plãtite (30%)│ Numãrul │
│crt.│instalaţiei│aprobate │aprobatã ├──────────────┬─────────┤de instalaţii │
│ │ şi tipul │(bucãţi) │conform │ valoarea │(bucãţi) │primite la zi, │
│ │ │ │facturii │(milioane lei)│ │ pe tipuri │
│ │ │ │pro forma│ │ │ (bucãţi) │
│ │ │ │(milioane│ │ │ │
│ │ │ │ lei) │ │ │ │
├────┼───────────┼──────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼───────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │
├────┼───────────┼──────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼───────────────┤
│ │Exemplu: │ │ │ │ │ │
│ │Instalaţii │ │ │ │ │ │
│ │de irigat │ │ │ │ │ │
│ │- total, │ │ │ │ │ │
│ │din care: │ │ │ │ │ │
│ │- IIAM │ │ │ │ │ │
│ │- IATF │ │ │ │ │ │
│ │- │ │ │ │ │ │
│ │etc. │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼──────────┼─────────┼──────────────┼─────────┼───────────────┤
│ │TOTAL: │ x │ │ │ x │ x │
└────┴───────────┴──────────┴─────────┴──────────────┴─────────┴───────────────┘




Director general, Contabil- ef,
.......................... .............................

Responsabil program,
..................................




──────────────────────
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016