Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   PROCEDURA din 3 aprilie 2009  privind constituirea si autorizarea ocoalelor silvice si atributiile acestora, modelul documentelor de constituire, organizare si functionare, precum si continutul Registrului national al administratorilor de paduri si al ocoalelor silvice    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

PROCEDURA din 3 aprilie 2009 privind constituirea si autorizarea ocoalelor silvice si atributiile acestora, modelul documentelor de constituire, organizare si functionare, precum si continutul Registrului national al administratorilor de paduri si al ocoalelor silvice

EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR SI DEZVOLTARII RURALE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 234 din 9 aprilie 2009

CAP. I
Dispoziţii generale

ART. 1
(1) Gestionarea durabilã a pãdurilor, indiferent de forma de proprietate, se face prin ocoale silvice autorizate.
(2) Pentru constituirea şi funcţionarea ocoalelor silvice se acordã asistenţã tehnicã de specialitate de cãtre inspectoratele teritoriale de regim silvic şi de vânãtoare.
ART. 2
Asistenţa tehnicã de specialitate acordatã de inspectoratele teritoriale de regim silvic şi de vânãtoare constã în oferirea de informaţii referitoare la:
a) prevederile legale în vigoare privind constituirea şi funcţionarea ocoalelor silvice;
b) drepturile şi obligaţiile pe care le au deţinãtorii de pãduri referitoare la respectarea şi aplicarea regimului silvic;
c) întocmirea şi promovarea documentaţiilor necesare avizãrii şi autorizãrii funcţionãrii ocoalelor silvice;
d) sprijinul acordat de autoritatea publicã centralã care rãspunde de silviculturã pentru constituirea în asociaţii, potrivit reglementãrilor legale.

CAP. II
Constituirea şi autorizarea funcţionãrii ocoalelor silvice

ART. 3
(1) Constituirea ocoalelor silvice prevãzute la art. 1 se face de cãtre:
a) unitãţile administrativ-teritoriale care au în proprietate publicã sau privatã terenuri forestiere;
b) persoanele fizice şi/sau persoanele juridice care au în proprietate terenuri forestiere;
c) persoanele juridice rezultate în urma asocierii persoanelor prevãzute la lit. a) şi b);
d) administratorul pãdurilor proprietate publicã a statului.
(2) Ocoalele silvice au ca diviziuni tehnico-administrative districte şi/sau cantoane silvice.
(3) Autorizarea funcţionãrii unui ocol silvic se face cu avizul inspectoratului teritorial de regim silvic şi de vânãtoare în a cãrui razã îşi are sediul ocolul silvic care solicitã autorizarea.
(4) Funcţionarea ocoalelor silvice se autorizeazã de cãtre autoritatea publicã centralã care rãspunde de silviculturã, în termen de 60 de zile de la depunerea documentelor necesare în vederea înscrierii în Registrul naţional al administratorilor de pãduri şi al ocoalelor silvice.
ART. 4
(1) Criteriile minime care trebuie îndeplinite pentru avizarea şi autorizarea ocoalelor silvice sunt prevãzute în anexa nr. 1.
(2) Numãrul minim de cantoane silvice care constituie un ocol silvic este de 4, iar pentru structura silvicã de rang superior numãrul minim de ocoale silvice este de douã.
(3) Ocoalele silvice se constituie, funcţioneazã şi asigurã administrarea şi/sau serviciile silvice pentru suprafeţe de fond forestier aflate în limitele teritoriale ale judeţului în care acestea au sediul social şi pentru suprafeţe de fond forestier situate pe raza unitãţilor administrativ-teritoriale limitrofe din judeţe învecinate.
ART. 5
(1) În vederea obţinerii avizului pentru autorizarea înfiinţãrii şi funcţionãrii unui ocol silvic privat se depune la inspectoratul teritorial de regim silvic şi de vânãtoare în a cãrui razã îşi are sediul administrativ ocolul silvic o cerere la care se anexeazã urmãtoarea documentaţie:
a) un memoriu în care este prezentat modul de asigurare a surselor financiare pentru aplicarea regimului silvic în situaţia avizãrii şi autorizãrii;
b) o copie legalizatã de pe actul constitutiv/actul de identitate al persoanei prevãzute la art. 3 alin. (1) şi o copie de pe actele de proprietate a terenurilor;
c) regulamentul de organizare şi funcţionare al ocolului silvic, aprobat de persoana prevãzutã la art. 3 alin. (1);
d) statutul ocolului silvic, aprobat de persoana prevãzutã la art. 3 alin. (1), în formã autenticã;
e) organigrama şi statul de funcţii ale ocolului silvic, din care sã rezulte existenţa numãrului minim de posturi, corespunzãtor ocolului silvic, în conformitate cu prevederile anexei nr. 1;
f) actul constitutiv al ocolului silvic şi statul de personal; în situaţia în care nu au fost fãcute angajãri de personal, nu se depune stat de personal;
g) copii de pe descrierile parcelare din amenajamentele silvice în vigoare, pentru unitãţile amenajistice pentru care se constituie ocolul silvic;
h) copii de pe hãrţile amenajistice la scara 1: 20.000 sau 1: 10.000 şi 1: 5.000;
i) lista cuprinzând mijloacele fixe şi lista cuprinzând obiectele de inventar din dotarea ocolului silvic, conform condiţiilor minime de logisticã, la care se anexeazã copii de pe documentele de înregistrare contabilã sau de pe facturi. În situaţia în care mijloacele fixe şi obiectele de inventar nu se aflã în dotarea ocolului silvic, procurarea lor se face în termenele stabilite prin programul de conformare care se prezintã de ocolul silvic.
(2) La documentele prevãzute la alin. (1) lit. a) se anexeazã:
a) borderoul actelor de punere în valoare a masei lemnoase neautorizate la tãiere, aferentã fondului forestier ce se preia, certificat prin semnãtura şefului ocolului silvic de la care se preiau suprafeţele. Borderoul cuprinzând actele de punere în valoare şi lista cuprinzând unitãţile amenajistice se transmit de cãtre ocolul silvic care le întocmeşte ocolului silvic care solicitã avizul, în termen de 30 de zile de la data solicitãrii scrise;
b) copii de pe descrierile parcelare şi planurile decenale aferente suprafeţelor care fac obiectul predãrii-primirii sau retrocedãrii.
(3) Programul de conformare elaborat de ocolul silvic şi aprobat de inspectoratele teritoriale de regim silvic şi de vânãtoare se referã la bunurile pentru dotarea ocolului silvic şi la termenele de procurare a acestora, termene ce nu pot depãşi 6 luni de la data autorizãrii. Programul de conformare cuprinde şi termenul de ocupare a posturilor vacante prevãzute în statul de personal, ce nu poate depãşi 60 de zile de la data autorizãrii. Programul de conformare se analizeazã şi se aprobã de inspectoratele teritoriale de regim silvic şi de vânãtoare. La eliberarea avizului se face menţiune în acest sens, urmând ca inspectoratele teritoriale de regim silvic şi de vânãtoare, dacã programul de conformare nu este respectat, sã dispunã ridicarea şi sigilarea dispozitivelor de marcat pânã la îndeplinirea condiţiilor prevãzute în program.
(4) Inspectoratul teritorial de regim silvic şi de vânãtoare stabileşte, dacã este cazul, împreunã cu ocoalele silvice implicate, documentele şi documentaţiile tehnice ce urmeazã sã fie predate/preluate necesare avizãrii noului ocol silvic, fãcând menţiuni detaliate despre acestea în avizul pentru autorizarea funcţionãrii, prevãzut în anexa nr. 2. Menţiunile conţin în mod obligatoriu numele şi funcţia persoanelor responsabile de predarea/preluarea documentaţiilor, atât din partea ocolului silvic care predã, cât şi din partea ocolului silvic care solicitã autorizarea.
(5) În vederea obţinerii avizului necesar reautorizãrii funcţionãrii unui ocol silvic privat, persoana fizicã sau juridicã ce îl constituie depune la inspectoratul teritorial de regim silvic şi de vânãtoare în a cãrui razã îşi are sediul administrativ ocolul silvic o cerere la care se anexeazã urmãtoarea documentaţie:
a) actul constitutiv şi statutul ocolului silvic în formã autenticã şi o copie de pe documentele care fac dovada suprafeţei pentru ocoalele silvice autorizate dupã data de 20 octombrie 2005;
b) actul constitutiv şi statutul ocolului silvic în formã autenticã, o copie de pe documentele care fac dovada suprafeţei, precum şi documentele prevãzute la alin. (1) lit. c) şi e), pentru ocoalele silvice autorizate înainte de data de 20 octombrie 2005.
(6) În vederea obţinerii avizului necesar autorizãrii funcţionãrii, structura silvicã de rang superior depune la inspectoratul teritorial de regim silvic şi de vânãtoare o cerere la care se anexeazã:
a) un memoriu din care sã rezulte necesitatea autorizãrii funcţionãrii acesteia;
b) actul constitutiv al structurii;
c) statul de personal;
d) acordul persoanelor prevãzute la art. 3 alin. (1).
ART. 6
În vederea obţinerii avizului pentru autorizarea înfiinţãrii şi funcţionãrii unui ocol silvic de stat, direcţia silvicã depune la inspectoratul teritorial de regim silvic şi de vânãtoare în a cãrui razã îşi are sediul administrativ ocolul silvic o cerere la care se anexeazã urmãtoarea documentaţie:
a) hotãrârea Consiliului de administraţie al Regiei Naţionale a Pãdurilor - Romsilva privind aprobarea constituirii ocolului silvic;
b) documentele care fac dovada suprafeţei minime de fond forestier proprietate publicã a statului, necesare constituirii unui ocol silvic, prevãzutã de <>Legea nr. 46/2008 - Codul silvic, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 7
(1) În perioada procesului de avizare, inspectorul-şef poate solicita persoanei care solicitã autorizarea sã punã la dispoziţie, gratuit, documente suplimentare necesare avizãrii.
(2) Documentele prevãzute la alin. (1) se depun la sediul inspectoratului teritorial de regim silvic şi de vânãtoare, care emite avizul.
ART. 8
(1) În urma analizãrii documentaţiei, inspectoratul teritorial de regim silvic şi de vânãtoare decide dupã cum urmeazã:
a) admite solicitarea şi emite avizul pentru autorizarea funcţionãrii ocolului silvic;
b) respinge motivat solicitarea.
(2) Termenul de comunicare a rãspunsului prevãzut la alin. (1) este de 30 zile de la depunerea solicitãrii.
ART. 9
(1) Autorizarea funcţionãrii ocolului silvic/structurii silvice de rang superior se face de cãtre direcţia care coordoneazã activitatea de reglementare în domeniul silviculturii din cadrul autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã, dupã înscrierea în Registrul naţional al administratorilor de pãduri şi al ocoalelor silvice.
(2) Dacã se apreciazã cã este necesar, anterior emiterii autorizaţiei de funcţionare pot fi solicitate documente din care sã rezulte cã sunt îndeplinite condiţiile de avizare. Direcţia prevãzutã la alin. (1) poate respinge motivat eliberarea autorizaţiei de funcţionare.
(3) Modelul autorizaţiei de funcţionare este prezentat în anexa nr. 3.
(4) Ocolul silvic autorizat are obligaţia, sub sancţiunea suspendãrii autorizaţiei de practicã a şefului de ocol, de a aduce la cunoştinţã, anual, în perioada 1-31 ianuarie, inspectoratului teritorial de regim silvic şi de vânãtoare competent teritorial orice modificare a criteriilor din documentaţia depusã pentru avizare, referitoare la:
a) suprafaţa de pãdure care a stat la baza constituirii ocolului silvic;
b) organizarea şi funcţionarea ocolului silvic.
(5) Pentru modificãrile prevãzute la alin. (4) direcţia care coordoneazã activitatea de reglementare în domeniul silviculturii din cadrul autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã emite un certificat de menţiuni pe baza avizului suplimentar emis de inspectoratul teritorial de regim silvic şi de vânãtoare.
(6) Modelul certificatului de menţiuni este prezentat în anexa nr. 4.
(7) Pentru terenurile forestiere aflate în administrare sau pentru care realizeazã servicii silvice, ocolul silvic autorizat are obligaţia sã realizeze lucrãrile silvice în conformitate cu reglementãrile privind aplicarea regimului silvic în vigoare.

CAP. III
Înscrierea în Registrul naţional al administratorilor de pãduri şi al ocoalelor silvice şi conţinutul acestuia

ART. 10
Registrul naţional al administratorilor de pãduri şi al ocoalelor silvice se ţine la nivelul autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã în cadrul direcţiei care emite autorizaţiile de funcţionare pentru ocoalele silvice.
ART. 11
Cererea de înscriere în Registrul naţional al administratorilor de pãduri şi al ocoalelor silvice se depune în termen de 30 de zile de la emiterea avizului inspectoratului teritorial de regim silvic şi de vânãtoare prevãzut la art. 5 alin. (1).
ART. 12
Înregistrarea în Registrul naţional al administratorilor de pãduri şi al ocoalelor silvice şi autorizarea ocoalelor silvice se face de cãtre direcţia care coordoneazã activitatea de reglementare în domeniul silviculturii din cadrul autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã, astfel:
a) pe baza cererii, avizului emis de inspectoratul teritorial de regim silvic şi de vânãtoare, a actului constitutiv şi a statutului în formã autenticã, pentru structurile de rang superior;
b) pe baza cererii, a avizului emis de inspectoratul teritorial de regim silvic şi de vânãtoare, a copiei actului constitutiv, statutului ocolului silvic şi a documentelor care fac dovada suprafeţei, pentru ocoalele silvice private;
c) pe baza cererii direcţiei silvice, a avizului emis de inspectoratul teritorial de regim silvic şi de vânãtoare, a hotãrârii Consiliului de administraţie al Regiei Naţionale a Pãdurilor - Romsilva privind aprobarea constituirii ocolului silvic şi a documentelor care fac dovada suprafeţei minime de fond forestier proprietate publicã a statului, necesare constituirii unui ocol silvic, prevãzutã de <>Legea nr. 46/2008 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 13
Modelul Registrului naţional al administratorilor de pãduri şi al ocoalelor silvice este prevãzut în anexa nr. 5.
ART. 14
(1) Dupã înscrierea în Registrul naţional al administratorilor de pãduri şi al ocoalelor silvice, ocolului silvic privat/structurii silvice de rang superior i se elibereazã un certificat de înregistrare, al cãrui model este prevãzut în anexa nr. 6.
(2) În termen de 30 de zile de la emiterea certificatului prevãzut la alin. (1), posesorul acestuia este obligat sã îl transmitã spre publicare la Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a.
(3) Dacã în termenul prevãzut la alin. (2) nu se face dovada transmiterii spre publicare, certificatul de înregistrare şi autorizaţia de funcţionare a ocolului silvic se retrag de cãtre emitent.

CAP. IV
Fuziunea, divizarea şi desfiinţarea ocoalelor silvice

ART. 15
(1) Douã sau mai multe ocoale silvice pot fuziona în condiţiile prezentei proceduri.
(2) În situaţia în care ocolul silvic rezultat din fuziune pãstreazã denumirea iniţialã a ocolului silvic de bazã, autorizaţia de funcţionare a ocolului silvic de bazã, autorizaţiile pentru dispozitivele de marcat şi cele pentru ciocanele silvice emise pentru ocolul silvic de bazã rãmân în vigoare pentru noua structurã.
(3) Situaţiile prevãzute la alin. (2) se consemneazã în certificatul de menţiuni eliberat de direcţia de specialitate care emite autorizaţia de funcţionare.
(4) Autorizaţia/Autorizaţiile de funcţionare şi autorizaţia/autorizaţiile pentru ciocane silvice pentru structura/structurile care se desfiinţeazã ca urmare a fuziunii se retrage/retrag de cãtre emitent la propunerea inspectoratului teritorial de regim silvic şi de vânãtoare.
ART. 16
(1) Un ocol silvic poate sã se divizeze, cu obligaţia respectãrii condiţiilor de constituire a unui ocol silvic.
(2) Pe suprafaţa cea mai mare rezultatã în urma divizãrii se înfiinţeazã un ocol silvic, care pãstreazã autorizaţiile ocolului silvic din care s-a desprins.
(3) Pentru ocolul silvic prevãzut la alin. (2) se solicitã şi se emite un certificat de menţiuni.
(4) Pe suprafaţa mai micã rezultatã în urma divizãrii se înfiinţeazã un ocol silvic, care se autorizeazã conform prezentei proceduri.
ART. 17
(1) Retragerea autorizaţiei de funcţionare a unui ocol silvic se face prin decizia directorului direcţiei care coordoneazã activitatea de reglementare din domeniul forestier, din cadrul autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã, în baza urmãtoarelor documente:
a) hotãrârea Consiliului de administraţie al Regiei Naţionale a Pãdurilor - Romsilva, pentru ocoalele silvice de stat;
b) hotãrârea consiliului local, a adunãrii generale sau a persoanei fizice, dupã caz, de desfiinţare a ocolului silvic privat;
c) documentele care atestã desfiinţarea persoanei juridice care a constituit ocolul silvic privat;
d) documentele din care rezultã cã persoana juridicã care a constituit ocolul silvic nu mai îndeplineşte condiţia de suprafaţã;
e) documentele din care rezultã nerealizarea condiţiilor minime de autorizare;
f) documentele din care rezultã nerespectarea sarcinilor şi mãsurilor din programul de conformare.
(2) Directorul direcţiei care coordoneazã activitatea de reglementare din domeniul forestier, din cadrul autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã, este obligat sã notifice proprietarul/proprietarii sau Regia Naţionalã a Pãdurilor - Romsilva, în cazul fondului forestier proprietate publicã a statului, şi inspectoratul teritorial de regim silvic şi de vânãtoare cu privire la retragerea autorizaţiei de funcţionare a ocolului silvic.
(3) Notificarea prevãzutã la alin. (2) se emite în termen de maximum 3 zile de la data depunerii la direcţia de specialitate a unuia dintre documentele prevãzute la alin. (1), pentru o perioadã de maximum 45 de zile. Pe perioada notificãrii, proprietarul/proprietarii sau Regia Naţionalã a Pãdurilor - Romsilva, în cazul fondului forestier proprietate publicã a statului, sunt obligaţi sã încheie contracte de administrare/prestãri de servicii silvice cu ocoale silvice autorizate. În aceastã perioadã ocolul silvic pentru care s-a emis notificarea este obligat sã asigure paza fondului forestier şi sã realizeze lucrãrile de împãdurire.
(4) În termen de o zi de la data comunicãrii notificãrii, inspectoratele teritoriale de regim silvic şi de vânãtoare iau mãsura sigilãrii dispozitivelor speciale de marcat.
(5) Retragerea autorizaţiei de funcţionare a unui ocol silvic determinã radierea din Registrul naţional al administratorilor de pãduri şi al ocoalelor silvice.

CAP. V
Dispoziţii finale

ART. 18
Inspectoratele teritoriale de regim silvic şi de vânãtoare şi ocoalele silvice existente acordã întâietate obligaţiilor referitoare la constituirea de structuri silvice, respectiv la transferul rãspunderii privind aplicarea regimului silvic.
ART. 19
Ocolul silvic privat autorizat solicitã confecţionarea şi/sau folosirea dispozitivelor speciale de marcat dupã obţinerea autorizaţiei de funcţionare, conform prezentei proceduri, la direcţia care coordoneazã activitatea de reglementãri în domeniul silviculturii din cadrul autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã.
ART. 20
(1) Dispozitivele speciale de marcat aprobate spre utilizare pentru fiecare ocol silvic de stat pânã la data intrãrii în vigoare a prezentului ordin se pot utiliza în continuare.
(2) Autorizaţiile emise pentru dispozitivele speciale de marcat pentru ocoalele silvice private autorizate pânã la data intrãrii în vigoare a prezentului ordin rãmân valabile, cu condiţia ca acestea sã se autorizeze în condiţiile prezentului ordin.
(3) Autorizaţiile emise pentru dispozitivele speciale de marcat rãmân valabile cu acordul proprietarului şi administratorului pentru ocoalele silvice autorizate care îşi schimbã denumirea.
ART. 21
Anexele nr. 1-6 fac parte integrantã din prezenta procedurã.


ANEXA 1
la procedurã

CRITERII MINIME
care trebuie îndeplinite pentru avizarea şi autorizarea unui ocol silvic privat

1. Cantonul silvic:
a) condiţii de personal: un post de pãdurar cu studii profesionale/liceale în specialitate silvicã;
b) condiţii de logisticã: uniformã de serviciu, clupã forestierã, pichet de incendiu.
2. Districtul silvic:
a) condiţii de personal: un post de şef de district silvic cu studii liceale/tehnice de specialitate;
b) condiţii de logisticã: spaţiu pentru sediul districtului silvic, uniformã de serviciu, clupã forestierã, instrumente pentru mãsurarea înãlţimii arborilor, pichet de incendiu.
3. Ocolul silvic:
a) condiţii de personal: numãr minim de posturi de specialitate în centrala ocolului silvic - 3, dintre care un post de şef de ocol - cu activitate de minimum 5 ani ca inginer cu studii superioare silvice; şeful de ocol îşi poate desfãşura activitatea cu normã întreagã doar într-un singur ocol silvic;
b) condiţii de logisticã: spaţii pentru sediul ocolului silvic, mijloc de transport exclusiv, tehnicã de calcul, mijloace de comunicare, pichet de incendiu, fonduri necesare pentru derularea activitãţii;
c) dovada existenţei contului bancar având ca titular ocolul silvic;
d) condiţiile prevãzute la pct. 2 pentru fiecare district silvic din structura ocolului silvic.


ANEXA 2
la procedurã

MINISTERUL AGRICULTURII, PĂDURILOR ŞI DEZVOLTĂRII RURALE
Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi de Vânãtoare ....................

AVIZ Nr. ....... din ...............
pentru autorizarea funcţionãrii Ocolului silvic/Structurii
silvice de rang superior ......................................*1)
----------
*1) Denumirea ocolului silvic/structurii silvice de rang superior.

În urma verificãrii documentaţiei depuse cu Cererea nr. .......... din data de ......................... de cãtre .........................., au fost fãcute urmãtoarele constatãri cu privire la îndeplinirea condiţiilor de avizare:

I. Îndeplinirea condiţiilor privind calitatea de persoanã juridicã:
a) prevederi ale actului doveditor privind calitatea de persoanã juridicã ...................................;
b) prevederi din statut care confirmã cã ocolul silvic/structura silvicã desfãşoarã activitate de administrare a pãdurii şi/sau servicii silvice .............................................................................

II. Îndeplinirea condiţiilor privind terenurile forestiere deţinute:
- documentaţia ce atestã proprietatea ...................................................................

III. Îndeplinirea condiţiilor privind organizarea ocolului silvic/structurii silvice de rang superior:
a) prevederi din documentaţia privind personalul (organigramã, stat de funcţii, stat de personal etc.) ...............................;
b) prevederi din documentaţia tehnico-organizatoricã (amenajamente silvice, hãrţi, arondare etc.) ............................................................

IV. Îndeplinirea condiţiilor privind asigurarea resurselor financiare şi logistice:
a) prevederi ale memoriului prevãzut la art. 5 alin. (1) lit. a) din procedura aprobatã prin Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale nr. 198/2009;
b) prevederi ale documentaţiilor cu privire la asigurarea logisticã (mijloace fixe, obiecte de inventar etc.) ...........................

Având în vedere constatãrile fãcute ca urmare a analizei documentaţiei depuse, conducãtorul inspectoratului teritorial de regim silvic şi de vânãtoare ........................

AVIZEAZĂ
autorizarea Ocolului silvic/Structurii silvice de rang superior ...................., pentru gestionarea suprafeţei de .............. ha pãdure, având în structurã ...................*2), cu urmãtoarele precizãri: .....................*3)
----------
*2) Se precizeazã, dupã caz, numãrul districtelor şi cantoanelor silvice/ocoalelor silvice.
*3) Numai când este cazul, în situaţii deosebite, se pot folosi anexe.

Dupã obţinerea autorizãrii din partea autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã, ocolul silvic, pe de o parte, şi actualul administrator, pe de altã parte, vor proceda la primirea, respectiv la predarea suprafeţelor şi a gestiunilor, pe bazã de controale de fond şi procese-verbale.
Ocolul silvic/structura silvicã titular/ã al/a prezentului aviz este obligat/ã sã asigure respectarea tuturor reglementãrilor în vigoare privind aplicarea regimului silvic în suprafeţele pe care le gestioneazã şi rãspunde de încãlcarea prevederilor acestora, conform legii.
În termen de 90 de zile de la data eliberãrii prezentului aviz, Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi de Vânãtoare ............... va efectua un control la ocolul silvic titular al avizului pentru a constata modul de respectare a obligaţiilor şi termenelor prevãzute în reglementãrile în vigoare.
În termen de 6 luni de la data eliberãrii prezentului aviz, Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi de Vânãtoare ............... va efectua un control la ocolul silvic titular al avizului pentru a constata modul de respectare a programului de conformare.
Titularul avizului are obligaţia, sub sancţiunea suspendãrii autorizaţiei de practicã a şefului ocolului silvic, de a aduce la cunoştinţã anual, în perioada 1-31 ianuarie, Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi de Vânãtoare ............. orice modificare în suprafaţa, organizarea şi funcţionarea ocolului silvic.
În termen de 30 de zile de la data eliberãrii prezentului aviz, titularul acestuia va depune la autoritatea publicã centralã care rãspunde de silviculturã, în vederea înscrierii în Registrul naţional al administratorilor de pãduri şi al ocoalelor silvice, documentele prevãzute la art. 12 din procedura aprobatã prin Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale nr. 198/2009.

Inspector-şef,
................
L.S./S.S.

ANEXA 3
la procedurã

MINISTERUL AGRICULTURII, PĂDURILOR ŞI DEZVOLTĂRII RURALE
.....................................................*1)

AUTORIZAŢIE DE FUNCŢIONARE Nr. ...... din ..........

În conformitate cu prevederile art. 9 alin. (1) din procedura aprobatã prin Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale nr. 198/2009,
în baza Avizului nr. ............... din ................. emis de Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi de Vânãtoare .......................,

SE AUTORIZEAZĂ

funcţionarea ........................*2), cu sediul în .............................., înfiinţat de ........................................ prin înscrierea în Registrul naţional al administratorilor de pãduri şi al ocoalelor silvice la nr. .................................. .
..................................*2), titular/ã al/a prezentei autorizaţii de funcţionare, este obligat/ã sã asigure respectarea tuturor reglementãrilor în vigoare privind aplicarea regimului silvic şi rãspunde de încãlcarea prevederilor acestora, conform legii.
Autorizaţia de funcţionare se retrage în condiţiile art. 17 din procedura aprobatã prin Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale nr. 198/2009.

Director,
..................
L.S./S.S.
----------
*1) Direcţia care coordoneazã activitatea de reglementare în domeniul silviculturii din cadrul autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã.
*2) Se completeazã, dupã caz, cu: ocolul silvic sau structura de rang superior.


ANEXA 4
la procedurã

MINISTERUL AGRICULTURII, PĂDURILOR ŞI DEZVOLTĂRII RURALE
......................................................*1)

CERTIFICAT DE MENŢIUNI Nr. ........ din ..........

În conformitate cu prevederile art. 9 alin. (5) din procedura aprobatã prin Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale nr. 198/2009,
în baza Avizului nr. ....... din .............. emis de Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi de Vânãtoare ........................, se elibereazã prezentul certificat de menţiuni la Autorizaţia de funcţionare nr. ....... din ........ a ................*2) , cu sediul în ................................................... .
Paragraful ............*3) se modificã şi va avea urmãtorul conţinut: ................................*4).
Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi de Vânãtoare .......................... va înscrie în autorizaţia de folosire a ciocanelor silvice a Ocolului silvic ................ modificãrile intervenite în funcţie de prezentul certificat de menţiuni.

Director,
.............
L.S./S.S.
----------
*1) Denumirea direcţiei care coordoneazã activitatea de reglementare în domeniul silviculturii din cadrul autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã.
*2) Se completeazã, dupã caz: ocolul silvic/structura silvicã de rang superior.
*3) Numãrul paragrafului.
*4) Se înlocuiesc datele necesare, în funcţie de paragraful care se modificã.


ANEXA 5
la procedurã

MINISTERUL AGRICULTURII, PĂDURILOR ŞI DEZVOLTĂRII RURALE
.....................................................*1)

REGISTRUL NAŢIONAL
al administratorilor de pãduri şi al ocoalelor silvice


┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Numãrul din Registrul naţional al administratorilor de pãduri şi al │
│ocoalelor silvice ................................. │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Denumire: ocolul silvic/structura silvicã de rang superior │
│.......................................................... │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Sediul │
│.......................................................... │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│A. CONSTITUIRE │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Actul constitutiv (nr. şi data încheierii de datã certã) ................ │
│ (nr. şi zz/ll/)│
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Suprafaţa ocolului silvic/structurii silvice de rang superior ........... ha│
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Numãrul de proprietari de teren forestier din cadrul ocolului silvic/ │
│structurii silvice de rang superior şi suprafeţele aferente: │
│persoane fizice - nr. ............... │
│ - ha: ............... │
│persoane juridice - nr. ............. │
│ - ha: ............. │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Avizul inspectoratului teritorial de regim silvic şi de vânãtoare │
│................................................................. │
│ (nr./data) │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│B. FUZIUNE │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Actul constitutiv (nr. şi data încheierii de datã certã) ...................│
│ (nr. şi zz/ll/)│
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Suprafaţa ocolului silvic/structurii silvice de rang superior ........... ha│
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Numãrul de proprietari de teren forestier din cadrul ocolului silvic/ │
│structurii silvice de rang superior şi suprafeţele aferente: │
│persoane fizice - nr. ................. │
│ - ha: ................. │
│persoane juridice - nr. ............... │
│ - ha: ............... │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Avizul inspectoratului teritorial de regim silvic şi de vânãtoare ..........│
│ (nr./data)│
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│C. DIVIZARE │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Actul constitutiv (nr. şi data încheierii de datã certã) ............... │
│ (nr. şi zz/ll/)│
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Suprafaţa ocolului silvic/structurii silvice de rang superior ........... ha│
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Numãrul de proprietari de teren forestier din cadrul ocolului silvic/ │
│structurii silvice de rang superior şi suprafeţele aferente: │
│persoane fizice - nr. ................. │
│ - ha: ................. │
│persoane juridice - nr. ............... │
│ - ha: ............... │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Avizul inspectoratului teritorial de regim silvic şi de vânãtoare │
│................................................................. │
│ (nr./data) │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


----------
*1) Denumirea direcţiei care coordoneazã activitatea de reglementare în domeniul silviculturii din cadrul autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã.



┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ MIŞCĂRI DE SUPRAFEŢE: │
│ ┌─────────┬────────────┬─────────┬──────────────────┬──────────────────┐ │
│ │ Data │ Intrãri │ Ieşiri │ Diferenţe │ Total │ │
│ │ │ │ ├─────────┬────────┤ suprafaţã ocol │ │
│ │ │ │ │ + │ - │ │ │
│ ├─────────┼────────────┼─────────┼─────────┼────────┼──────────────────┤ │
│ ├─────────┼────────────┼─────────┼─────────┼────────┼──────────────────┤ │
│ ├─────────┼────────────┼─────────┼─────────┼────────┼──────────────────┤ │
│ └─────────┴────────────┴─────────┴─────────┴────────┴──────────────────┘ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘




ANEXA 6
la procedurã



┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │
│ ROMÂNIA │
│ ┌─────┐ │
│ │ │ │
│ │STEMA│ │
│ │ │ │
│ └─────┘ │
│ │
│ MINISTERUL AGRICULTURII, PĂDURILOR ŞI DEZVOLTĂRII RURALE │
│ │
│ │
│ CERTIFICAT DE ÎNREGISTRARE │
│ │
│ │
│ Ocolul silvic/Structura silvicã de rang superior: │
│ Sediul social: │
│ Activitatea principalã/Scop: │
│ Seria ......*1) Nr. ......*2) │
│ │
│ │
│ Subsecretar de stat/Secretar de stat, │
│ .................. │
│ L.S./S.S. │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


----------
*1) Se completeazã dupã cum urmeazã: - seria A: pentru ocoalele silvice;
- seria B: pentru structurile silvice de rang superior.
*2) Numãrul de înregistrare din Registrul naţional al administratorilor de pãduri şi al ocoalelor silvice.

------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016