Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   PROCEDURA din 20 decembrie 2004  de autorizare a activitatilor cu impact semnificativ asupra mediului    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

PROCEDURA din 20 decembrie 2004 de autorizare a activitatilor cu impact semnificativ asupra mediului

EMITENT: MINISTERUL MEDIULUI SI GOSPODARIRII APELOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 31 din 11 ianuarie 2005

CAP. I
Cadrul legal al procedurii

ART. 1
Prezenta procedurã reglementeazã condiţiile de solicitare şi de emitere a autorizaţiei de mediu, denumitã în continuare autorizaţie, perioada de valabilitate şi modalitatea de revizuire şi prelungire a acesteia, precum şi cuantumul taxei şi tarifelor aferente în vederea autorizãrii funcţionãrii agenţilor economici care desfãşoarã activitãţi cu impact semnificativ asupra mediului.
ART. 2
(1) Autorizaţia reprezintã actul tehnico-juridic eliberat în scris de autoritãţile publice teritoriale pentru protecţia mediului, prin care sunt stabilite condiţiile şi/sau parametrii de funcţionare ai unei activitãţi existente sau pentru punerea în funcţiune a unei activitãţi noi pentru care anterior a fost emis acord de mediu.
(2) Bilanţul de mediu reprezintã lucrarea elaboratã de persoane fizice sau juridice atestate conform legii, care conţine elementele analizei tehnice prin care se obţin informaţii asupra cauzelor şi consecinţelor efectelor negative cumulate, anterioare, prezente şi anticipate, în scopul cuantificãrii impactului de mediu efectiv de pe un amplasament; în cazul în care bilanţul de mediu identificã un impact de mediu semnificativ, acesta va fi completat cu un studiu de evaluare a riscului.
(3) Activitãţi cu impact semnificativ asupra mediului sunt activitãţile prevãzute în anexa nr. 1.
(4) Autoritatea publicã centralã pentru protecţia mediului este Ministerul Mediului şi Gospodãririi Apelor, denumit în continuare MMGA.
(5) Autoritatea publicã teritorialã pentru protecţia mediului este agenţia teritorialã de protecţie a mediului, denumitã în continuare ATPM, şi, respectiv, Administraţia Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunãrii".

CAP. II
Aplicabilitate şi competenţe de emitere a autorizaţiilor de mediu

ART. 3
(1) Solicitarea şi obţinerea autorizaţiei de mediu sunt obligatorii atât pentru desfãşurarea activitãţilor existente, cât şi pentru începerea activitãţilor noi.
(2) Autorizaţia se emite de cãtre autoritatea publicã teritorialã pentru protecţia mediului în a cãrei razã se aflã amplasamentul, în conformitate cu prevederile <>cap. II secţiunea 1 din Legea protecţiei mediului nr. 137/1995 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 4
(1) În cazul în care activitatea se desfãşoarã pe teritoriul a douã sau mai multe judeţe, competenţa de emitere a autorizaţiei de mediu este a agenţiei regionale de protecţie a mediului.
(2) Activitãţile cu impact semnificativ asupra mediului, care se desfãşoarã în judeţele Tulcea, Galaţi, Constanţa şi, totodatã, în exteriorul perimetrului Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunãrii", vor fi reglementate din punct de vedere al protecţiei mediului de cãtre autoritãţile publice teritoriale din judeţele respective.
(3) Activitãţile cu impact semnificativ asupra mediului, care se desfãşoarã în perimetrul Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunãrii" (inclusiv în localitatea/comuna administratã de Consiliul Judeţean Tulcea, Consiliul Judeţean Constanţa, Consiliul Judeţean Galaţi), vor fi reglementate din punct de vedere al protecţiei mediului de cãtre Administraţia Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunãrii".
(4) Activitãţile cu impact semnificativ asupra mediului care se desfãşoarã în afara perimetrului Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunãrii", dar la limita acestuia, aşa cum este definitã în <>Legea nr. 82/1993 privind constituirea Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunãrii", cu modificãrile şi completãrile ulterioare (limitã marcatã şi materializatã în teren prin borne cadastrale), vor fi reglementate din punct de vedere al protecţiei mediului de cãtre agenţiile de protecţie a mediului teritoriale, pe baza avizului emis de cãtre Administraţia Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunãrii".
ART. 5
Pentru activitãţile cu impact semnificativ asupra mediului, aflate în competenţa de reglementare a autoritãţii publice centrale pentru protecţia mediului, aceasta poate solicita participarea autoritãţii publice teritoriale pentru protecţia mediului în a cãrei razã se aflã amplasamentul activitãţii sau poate delega preluarea de cãtre aceasta a parcurgerii anumitor etape din prezenta procedurã.
ART. 6
Activitãţile/instalaţiile industriale prevãzute în anexa nr. 1 la <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 34/2002 privind prevenirea, reducerea şi controlul integrat al poluãrii, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 645/2002 , nu fac obiectul prezentei proceduri.
ART. 7
Pentru activitãţile de eliminare a deşeurilor documentaţia prezentatã va conţine în plus cerinţele specifice prevãzute în <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 78/2000 privind regimul deşeurilor, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 426/2001 , în <>Hotãrârea Guvernului nr. 128/2002 privind incinerarea deşeurilor şi în <>Hotãrârea Guvernului nr. 162/2002 privind depozitarea deşeurilor.
ART. 8
Activitãţile cu impact semnificativ asupra mediului, pe care titularul le desfãşoarã la diverşi beneficiari, nu se supun prezentei proceduri.

CAP. III
Emiterea autorizaţiei de mediu

ART. 9
(1) La solicitarea unei autorizaţii de mediu sau cu minimum 45 de zile înainte de expirarea unei autorizaţii de mediu existente, titularul activitãţii este obligat sã depunã la ATPM urmãtoarele:
a) cererea pentru eliberarea autorizaţiei de mediu;
b) fişa de prezentare şi declaraţia având conţinutul cuprins în anexa nr. 2;
c) dovada cã a fãcut publicã solicitarea prin cel puţin una dintre metodele de informare specificate în anexa nr. 3;
d) planul de situaţie şi planul de încadrare în zonã a obiectivului;
e) procesul-verbal de constatare pentru verificarea respectãrii tuturor condiţiilor impuse prin acordul de mediu întocmit conform <>Ordinului ministrului apelor şi protecţiei mediului nr. 860/2002 pentru aprobarea Procedurii de evaluare a impactului asupra mediului şi de emitere a acordului de mediu sau nota privind stadiul de realizare a programului de conformare existent, dupã caz.
(2) Nu se primesc solicitãri care nu conţin documentele prevãzute la alin. 1.
(3) ATPM verificã amplasamentul, analizeazã documentele prezentate la alin. 1, stabileşte dacã sunt necesare informaţii, acte sau documente suplimentare şi le solicitã în scris titularului activitãţii.
(4) Pentru activitãţi noi pentru care a fost emis acordul de mediu, ATPM, dupã parcurgerea etapelor prevãzute la alin. 2 şi 3, face publicã decizia sa de emitere a autorizaţiei de mediu prin afişare la sediul propriu şi pe pagina proprie de Internet. Documentele care au stat la baza acesteia vor putea fi consultate dupã un program care se afişeazã. Decizia poate fi contestatã în termen de 15 zile lucrãtoare de la data afişãrii.
ART. 10
(1) Termenul de eliberare a autorizaţiei de mediu este de maximum 90 de zile lucrãtoare de la data depunerii documentaţiei complete.
(2) Pentru activitãţile existente, în termen de 20 de zile lucrãtoare de la data depunerii solicitãrii, ATPM întocmeşte îndrumarul cu problemele rezultate din analiza iniţialã a documentaţiei, lista autorizaţiilor necesare emise de alte autoritãţi, precum şi necesitatea efectuãrii bilanţului de mediu.
(3) Dupã executarea bilanţului de mediu, titularul activitãţii prezintã la ATPM un raport cu concluziile bilanţului de mediu şi cu recomandãri pentru elementele programului de conformare.
(4) Bilanţul de mediu se depune în maximum un an de la data îndrumarului transmis de ATPM titularului. Nedepunerea acestuia în termenul legal atrage anularea solicitãrii de emitere a autorizaţiei de mediu şi demararea procedurii de încetare a activitãţii, conform prevederilor legale.
ART. 11
(1) Raportul cu concluziile bilanţului de mediu este supus dezbaterii publice în conformitate cu procedura de dezbatere publicã prezentatã în anexa nr. 3.
(2) Dupã realizarea dezbaterii publice şi analizarea rezultatelor acesteia, ATPM împreunã cu titularul activitãţii şi cu colectivul de analizã tehnicã analizeazã raportul cu concluziile bilanţului de mediu, concluziile dezbaterii publice şi stabileşte dacã emite autorizaţia de mediu, cu sau fãrã un program de conformare.
ART. 12
(1) Titularul activitãţii înainteazã la ATPM un proiect de program de conformare, în termen de 10 zile de la luarea deciziei de emitere a autorizaţiei de mediu în şedinţa colectivului de analizã tehnicã, cu termene realizabile, cu responsabilitãţi şi cu identificarea costurilor şi a surselor de finanţare necesare realizãrii mãsurilor programului de conformare.
(2) ATPM analizeazã proiectul programului de conformare, îl acceptã sau dispune completarea ori refacerea acestuia, cu eventuale propuneri ale autoritãţilor consultate.
(3) La elaborarea programului de conformare se iau în considerare urmãtoarele:
a) concluziile bilanţului de mediu;
b) constatãrile şi sarcinile stabilite de autoritãţile de control care rãspund de protecţia factorilor de mediu, precum şi de alte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale;
c) datele deţinute de titularul activitãţii şi de autoritãţile administraţiei publice locale privind emisia şi imisia poluanţilor în mediu;
d) studiile, ofertele, diversele materiale de documentare etc.;
e) sugestiile şi propunerile primite de la populaţie şi de la asociaţiile neguvernamentale cu ocazia dezbaterii publice.
(4) Programul de conformare se stabileşte de cãtre ATPM cu consultarea colectivului de analizã tehnicã, de comun acord cu titularul activitãţii, prin negociere. Programul de conformare poate avea douã secţiuni:
a) mãsurile pentru reducerea efectelor prezente şi viitoare ale activitãţilor asupra mediului;
b) mãsurile de remediere a efectelor activitãţilor anterioare asupra mediului.
(5) Programul de conformare este necesar pentru orice obiectiv care continuã sau care înceteazã activitatea şi care aduce prejudicii mediului prin funcţionarea curentã sau anterioarã. Evaluarea prejudiciilor se realizeazã prin bilanţul de mediu, raportând starea mediului şi mãsurile necesare de remediere la standardele şi reglementãrile în vigoare. Programul stabileşte mãsurile de conformare, etapele, termenele, costurile şi responsabilitãţile necesare realizãrii acestora.
(6) ATPM acceptã introducerea în autorizaţia de mediu a programului de conformare, numai dacã, la solicitarea reglementãrii, titularul activitãţii:
a) dovedeşte cã modificãrile necesare pentru conformarea imediatã nu sunt fezabile tehnic şi/sau economic;
b) dovedeşte cã în perioada de conformare nu se vor produce daune semnificative asupra mediului şi sãnãtãţii publice;
c) se angajeazã sã asigure fondurile necesare pentru realizarea programului de conformare la termenele propuse ale acesteia.
(7) La negocierea termenelor din programul de conformare, ATPM va lua în considerare angajamentele titularului activitãţii, din care sã rezulte cã instituirea modificãrilor cerute nu depãşeşte posibilitãţile financiare ale acesteia.
(8) Durata programului de conformare va avea în vedere perioada minimã necesarã realizãrii mãsurilor stabilite în funcţie de disponibilitãţile financiare şi tehnice ale titularului proiectului sau al activitãţii. Un program de conformare nu poate depãşi perioada de valabilitate a autorizaţiei de mediu, cu excepţia mãsurilor de remediere a prejudiciilor aduse mediului prin activitãţi anterioare.
(9) Titularul activitãţii prezintã la ATPM, dupã acceptarea programului de conformare, urmãtoarele documente:
a) programul de conformare în redactare finalã;
b) fişa de prezentare şi declaraţia completatã cu instrucţiuni de întreţinere şi de exploatare a instalaţiilor de depoluare.
ART. 13
(1) ATPM face publicã decizia de emitere a autorizaţiei de mediu prin afişare la sediul propriu şi pe pagina de Internet, iar documentele care au stat la baza deciziei vor putea fi consultate la sediul ATPM dupã un program care se afişeazã.
(2) Decizia poate fi contestatã în termen de 30 de zile lucrãtoare de la data afişãrii. La expirarea acestui termen ATPM elibereazã autorizaţia de mediu.
(3) Modelul şi conţinutul minim al autorizaţiei de mediu sunt prezentate în anexa nr. 4.
(4) Autorizaţia de mediu se emite în 3 exemplare.

CAP. IV
Durata autorizaţiei de mediu; revizuirea şi suspendarea acesteia

ART. 14
Perioada de valabilitate a autorizaţiei de mediu este de cel mult 5 ani. Criteriile care stau la baza deciziei privind stabilirea perioadei de valabilitate a autorizaţiei de mediu includ:
a) gradul de fluctuaţie a parametrilor tehnologici;
b) fiabilitatea şi gradul de uzurã ale instalaţiilor;
c) impactul asupra sãnãtãţii populaţiei şi factorilor de mediu;
d) riscul de poluãri accidentale;
e) automonitorizarea emisiilor.
ART. 15
Revizuirea autorizaţiei de mediu se realizeazã ori de câte ori existã o schimbare de fond a datelor care au stat la baza emiterii ei. Titularul activitãţii va informa în scris ATPM despre acest lucru, iar ATPM va emite o autorizaţie de mediu revizuitã, incluzând acele date care s-au modificat, sau va decide reluarea procedurii de emitere a unei noi autorizaţii de mediu.
ART. 16
La expirarea termenului de valabilitate a unei autorizaţii de mediu, aceasta se prelungeşte, cu condiţia ca datele care au stat la baza emiterii ei sã nu se fi modificat şi valabilitatea totalã sã nu depãşeascã 5 ani.
ART. 17
Autorizaţia de mediu nu se emite:
a) dacã nici o variantã a programului de conformare nu asigurã încadrarea în condiţiile care permit autorizarea, raportate la standardele şi reglementãrile în vigoare;
b) dacã titularul activitãţii nu respectã obligaţiile ce îi revin prin prezenta procedurã.
ART. 18
(1) La schimbarea titularului activitãţii conţinutul programului de conformare se reface, specificându-se sursa de finanţare şi responsabilitatea, dacã este necesar.
(2) Modificarea termenelor în programele de conformare este permisã numai dacã acestea se reduc ca timp de realizare a mãsurilor.
ART. 19
(1) Dacã titularul activitãţii nu respectã termenele negociate şi stipulate în programul de conformare din cauze obiective ce nu îi pot fi imputate, ATPM poate proceda la decalarea termenelor iniţiale, la solicitarea titularului activitãţii, înainte de expirarea termenului la care trebuiau îndeplinite mãsurile.
(2) În cazul în care termenele sunt depãşite, autorizaţia de mediu se suspendã, dupã o somaţie prealabilã cu termen, pentru nerespectarea prevederilor acesteia, inclusiv pentru nerealizarea prevederilor programului de conformare; suspendarea se menţine pânã la eliminarea cauzelor, dar nu mai mult de 6 luni.
(3) Autoritatea competentã pentru protecţia mediului dispune, dupã expirarea termenului de suspendare, anularea autorizaţiei de mediu, dupã caz, şi încetarea activitãţii atunci când nu s-au îndeplinit condiţiile stabilite în somaţie.
Dispoziţia de suspendare a autorizaţiei şi de încetare a activitãţii este executorie.
(4) ATPM verificã şi vizeazã anual situaţia conformãrii pe baza unui proces-verbal de constatare a conformãrii cu prevederile autorizaţiei. Pe toate exemplarele autorizaţiei se va aplica ştampila "Vizat", pentru conformare.
(5) Autorizaţiile de mediu nevizate anual îşi pierd valabilitatea.

CAP. V
Autorizarea unor activitãţi specifice

ART. 20
(1) Procedura de autorizare a activitãţilor de recoltare, capturare şi/sau achiziţie şi comercializare pe piaţa internã sau la export a plantelor şi animalelor din flora şi, respectiv, fauna sãlbaticã, precum şi a importului acestora se va desfãşura conform prevederilor legislaţiei naţionale şi condiţiilor specifice prevãzute în convenţii şi acorduri internaţionale la care România este parte.
(2) Procedura de autorizare a grãdinilor zoologice şi a acvariilor se realizeazã în conformitate cu prevederile <>Legii grãdinilor zoologice şi acvariilor publice nr. 191/2002 .
ART. 21
Procedura de autorizare a activitãţilor de import şi export al substanţelor, produselor şi echipamentelor înscrise în anexele la Protocolul de la Montreal privind substanţele care epuizeazã stratul de ozon, utilizarea şi/sau comercializarea acestora se desfãşoarã conform condiţiilor specifice prevãzute în convenţiile şi acordurile internaţionale la care România este parte.
ART. 22
Procedura de autorizare privind activitãţile nucleare se va desfãşura în conformitate cu reglementãrile emise de Comisia Naţionalã pentru Controlul Activitãţilor Nucleare.

CAP. VI
Dispoziţii finale

ART. 23
În situaţia schimbãrii titularului, denumirii sau formei juridice a societãţii, când activitãţile se desfãşoarã în aceleaşi condiţii pentru care a fost emisã autorizaţia de mediu, aceasta se transferã pentru noul titular sau pentru noua denumire a societãţii. În aceastã situaţie nu se percep taxe sau tarife.
ART. 24
(1) Taxele şi tarifele încasate pentru emiterea autorizaţiilor de mediu cãtre agenţii economici sunt prevãzute în anexa nr. 5.
(2) Tarifele se achitã la sediile autoritãţilor publice teritoriale pentru protecţia mediului.
(3) Taxele pentru emiterea autorizaţiilor de mediu se achitã la Administraţia Fondului pentru Mediu.
(4) Taxele şi tarifele se actualizeazã prin ordin al ministrului mediului şi gospodãririi apelor.
ART. 25
(1) Anexele nr. 1-5 fac parte integrantã din prezenta procedurã.
(2) Anexele nr. 1 şi nr. 5 se afişeazã la loc vizibil atât la sediul autoritãţii publice pentru protecţia mediului, cât şi la Biroul unic.


ANEXA 1

LISTA
activitãţilor cu impact semnificativ asupra mediului



──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Cod Denumirea activitãţii Observaţii
crt. CAEN
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 0121 Creştere animalelor, activitatea fermelor
pentru obţinerea laptelui ≥ 100 capete
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 0122 Creşterea ovinelor, caprinelor, cabalinelor,
mãgarilor, catarilor si asinilor ≥ 1.000 capete
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3 0123 Creşterea porcinelor ≥ 100 locuri
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4 0124 Creşterea pãsãrilor ≥ 10.000 locuri
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
5 0125 Cresterea altor animale > 500 locuri
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
6 0130 Activitãţi in ferme mixte (cultura Cumulate conform
vegetala şi creşterea animalelor) poz,anterioare
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Irigaţii si
desecãri; servicii
7 0141 Activitãţi de servicii anexe agriculturii pentru mecanizarea,
grãdinãrit peisagistic (arhitectura peisagera) chimizarea
agriculturii
protecţie fitosani-
tara
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
8 0142 Activitãţi de servicii pentru creşterea > 100 locuri
animalelor, cu exceptia activitãţilor v
eterinare
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
9 0150 Vânãtoare, ocrotirea vânatului, inclusiv Procedura specinca
activitãţi de, servicii anexe
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Pentru fiecare
10 0201 Silvicultura si exploatare forestiera parchet de padure
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
11 0501 Pescuitul Procedura specifica
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
12 0502 Piscicultura
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
13 1010 Extracţia şi prepararea cãrbunelui superior(PCS
> 23865 kJ/kg)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
14 1020 Extracţia şi prepararea cãrbunelui inferior (PCS
< 23865 kj/kg)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
15 1030 Extracţia şi prepararea turbei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16 1110 Extracţia hidrocarburilor
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
17 1190 Activitãţi de servicii anexe extracţiei
petrolului şi gazelor naturale (exclusiv
prospecţiunile)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
18 1200 Extracţia şi prepararea minereurilor radioactive
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19 1310 Extracţia şi prepararea minereurilor feroase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
20 1320 Extracţia şi prepararea minereurilor neferoase
şi rare (exclusiv minereurile radioactive)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
21 1411 Extracţia pietrei pentru construcţii
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
22 1412 Extracţia pietrei calcaroase, gipsului şi a cretei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
23 1413 Extracţia de ardeziei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
24 1421 Extracţia pietrişului şi nisipului
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
25 1422 Extracţia argilei şi caolinului
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
26 1430 Extracţia şi prepararea minereurilor pentru
industria chimicã si a îngrãşãmintelor
naturale
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
27 1440 Extracţia sãrii
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
28 1450 Alte activitãţi extractive
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
29 1511 Producţia şi conservarea cãrnii > 1 t/zi
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
30 1512 Producţia şi conservarea cãrnii de pasãre > 1 t/zi
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
31 1513 Prepararea produselor din carne (inclusiv
din carne de (pasãre) > 1 t/zi
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
32 1520 Prelucrarea şi conservarea peştelui şi a Include si
produselor din peşte prelucrarera
primara
(condiţionare)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
33 1531 Prelucrarea şi conservarea cartofilor
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
34 1532 Fabricarea sucurilor din fructe şi legume
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
35 1533 Prelucrarea şi conservarea fructelor şi legumelor
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
36 1541 Fabricarea uleiurilor şi grãsimilor brute > 100 l/zi
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
37 1542 Fabricarea uleiurilor şi grãsimilor rafinate
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
38 1543 Fabricarea margarinei şi produselor comestibile
similare
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
39 1551 Fabricarea produselor lactate şi a brânzeturilor
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
40 1552 Fabricarea îngheţatei cu excepţia
dozatoarelor
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
41 1561 Fabricarea produselor de morãrit ≥ 300t/zi
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
42 1562 Fabricarea amidonului şi a produselor din amidon
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
43 1571 Fabricarea produselor pentru hrana animalelor
de ferma
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
44 1572 Fabricarea produselor pentru hrana animalelor de
companie
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
45 1581 Fabricarea pâinii; fabricarea produselor proaspete
de patiserie < 1 t/zi
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
46 1582 Fabricarea biscuiţilor, pişcoturilor şi a altor
produse similare > 1 t/zi
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
47 1583 Fabricarea zahãrului
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
48 1584 Fabricarea produselor din cacao, a ciocolatei şi a cu excepţia
produselor zaharoase laboratoarelor
de cofetãrie
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
49 1585 Fabricarea macaroanelor, taiteilor, cus-cus-ului
si a altor produse similare fãinoase > 1 t/zi
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
50 1586 Prelucrarea ceaiului şi cafelei > 50 kg/zi
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
51 1587 Fabricarea condimentelor
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
52 1588 Fabricarea preparatelor alimentare omogenizate şi
alimentelor dietetice
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
53 1589 Fabricarea altor produse alimentare
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
54 1591 Fabricarea bãuturilor alcoolice distilate ≥ 500 l/zi
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
55 1592 Fabricarea alcoolului etilic de fermentaţie ≥ 500 l/zi
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
56 1593 Fabricarea vinului > 500 l/zi
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
57 1594 Fabricarea cidrului şi a vinului din fructe > 500 l/zi
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
58 1595 Fabricarea altor bãuturi nedistilate obţinute
prin fermentare < 500 l/zi
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
59 1596 Fabricarea berii
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
60 1597 Fabricarea malţului
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
61 1598 Productia de ape minerale si bãuturi rãcoritoare cu excepţia
nealcoolice sifonariilor
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
62 1711 Pregãtirea fibrelor şi filarea în fire de bumbac
şi tip bumbac
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
63 1719 Pregãtirea fibrelor şi filarea în fire de lânã ≥ 50kg/zi
cardatã şi tip lânã cardatã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
64 1713 Pregãtirea fibrelor şi filarea în fire de lânã ≥ 50kg/zi
pieptãnatã şi tip lâna
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
65 1714 Pregãtirea şi filarea în fire a fibrelor tip in ≥ 50 Kg/zi
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
66 1715 Prelucrarea şi rãsucirea mãtãsii naturale şi ≥ 50 Kg/zi
artificiale (inclusiv din scame) şi a firelor
sintetice
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
67 1716 Fabricarea aţei de cusut
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
68 1717 Pregãtirea fibrelor şi filarea altor tipuri de fire ≥ 50 Kg/zi
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
69 1721 Ţesãturi din bumbac şi din fire tip bumbac ≥ 50 Kg/zi
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
70 1722 Ţesãturi din lina cardatã şi din fire tip lâna
cardatã ≥ 50 Kg/zi
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
71 1771 Tesãturi din lânã pieptãnatã şi din fire tip lânã
pieptãnatã ≥ 50 Kg/zi
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
72 1724 Ţesãturi din mãtase şi din fire tip mãtase 50 Kg/zi
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
73 1725 Ţesãturi din alte textile > 50 Kg/zi
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
74 1730 Finisarea materialelor textile
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
75 1740 Fabricarea de articole confecţionate din textile
(cu exceptia imbracamintei si lenjeriei de corp) ≥ 50 masini
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
76 1751 Fabricarea de covoare şi mochete ≥ 50 maşini
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
77 1752 Fabricarea de frânghii, sfori şi plase ≥ 50 maşini
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
78 1753 Fabricarea de textile netesute şi articole
din acestea, cu excepţia confecţiilor de
îmbrãcãminte ≥ 50 masini
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
79 1754 Fabricarea altor articole textile n.c.a. ≥ 50 maşini
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
80 1760 Fabricarea de metraje prin tricotare sau croşetare ≥ 50 maşini
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
81 1771 Fabricarea de ciorapi, şosete şi ciorapi pantalon, ≥ 50 masini
tricotaţi sau croşetaţi
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
82 1772 Fabricarea de pulovere, veste şi articole similare
tricotate sau croşetate ≥ 50 masini
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
83 1810 Fabricarea articolelor de îmbrãcãminte din piele ≥ 50 maşini
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
84 1821 Fabricarea de articole de îmbrãcãminte pentru
lucru ≥ 50 maşini
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
85 1822 Fabricarea altor articole de îmbrãcãminte
(exclusiv lenjena de corp) ≥ 50 masini
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
86 1823 Fabricarea articolelor de lenjerie de corp ≥ 50 maşini
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
87 1824 Fabricarea altor articole de îmbrãcãminte
şi accesorii n.c.a. ≥ 50 masini
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
88 1830 Prepararea şi vopsirea blãnurilor; fabricarea tabacarii cu
articolelor din blana excepţia
confecţionarii
articolelor
din blana
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
89 1910 Tãbãcirea şi finisarea pieilor
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
90 1920 Fabricarea de articole de voiaj şi marochinãrie
şi a articolelor de harnaşament ≥ 50 masini
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
91 1930 Fabricarea încãlţãmintei ≥ 100 perechi/zi
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
92 2010 Tãierea şi rindeluirea lemnului; impregnarea
lemnului
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
93 2020 Fabricarea de produse stratificate din lemn
placaj, panel, furnir, placi din aşchii din
lemn, placi fibrolemnoase, etc.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
94 2030 Fabricarea de elemente de dulgherie şi tâmplãrie
pentru construcţii
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
95 2040 Fabricarea ambalajelor din lemn
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
96 2052 Fabricarea articolelor din plutã, paie şi
împletituri
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
97 2111 Fabricarea celulozei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
98 2112 Fabricarea hârtiei şi cartonului
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
99 2121 Fabricarea hârtiei şi cartonului ondulat şi
a ambalajelor din hârtie sau carton
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
100 2124 Fabricarea tapetului
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
101 2221 Tipãrirea ziarelor
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
102 2222 Alte activitãţi de tipãrire n.c.a
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
103 2225 Alte lucrãri de tipografie
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
104 2310 Fabricarea produselor de cocserie
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
105 2320 Fabricarea produselor obţinute din prelucrarea
ţiţeiului
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
106 2330 Prelucrarea combustibililor nucleari
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
107 2411 Fabricarea gazelor industriale
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
108 2412 Fabricarea coloranţilor şi a pigmenţilor
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
109 2413 Fabricarea altor produse chimice anorganice
de bazã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
110 2414 Fabricarea altor produse chimice organice
de bazã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
111 2415 Fabricarea îngrãşãmintelor şi produselor
azotoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
112 2416 Fabricarea materialelor plastice în forme
primare
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
113 2417 Fabricarea cauciucului sintetic în forme
primare
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
114 2420 Fabricarea pesticidelor şi a altor produse
agrochimice
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
115 2430 Fabricarea vopselelor, lacurilor, cernelii
tipografice şi masticurilor
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
116 2441 Fabricarea produselor farmaceutice de baza
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
117 2442 Fabricarea preparatelor farmaceutice Cu excepţia
farmaciilor
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
118 2451 Fabricarea sãpunurilor, detergenţilor şi a
produselor de întreţinere
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
119 2452 Fabricarea parfumurilor şi a produselor cosmetice
(de toaletã)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
120 2461 Fabricarea explozivilor
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
121 2462 Fabricarea cleiurilor şi gelatinelor
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
122 2463 Fabricarea uleiurilor esenţiale
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
123 2464 Fabricarea preparatelor chimice de uz fotografic
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
124 2466 Fabricarea altor produse chimice n.c.a.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
125 2470 Fabricarea fibrelor şi firelor sintetice şi artificiale
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
126 2511 Fabricarea anvelopelor şi a camerelor de aer
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
127 2512 Reşaparea anvelopelor
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
128 2513 Fabricarea altor produse din cauciuc
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
129 2521 Fabricarea plãcilor, foliilor, tuburilor şi
profilelor din material plastic ≥ 1 t/zi
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
130 2522 Fabricarea articolelor de ambalaj din material
plastic
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
131 2523 Fabricarea articolelor din material plastic
pentru construcţii ≥ 100 mp/zi
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
132 2524 Fabricarea altor produse din material plastic
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
133 2611 Fabricarea sticlei plate
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
134 2612 Prelucrarea şi fasonarea sticlei plate
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
135 2613 Fabricarea articolelor din sticlã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
136 2614 Fabricarea fibrelor din sticlã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
137 2615 Fabricarea de sticlãrie tehnicã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
138 2621 Fabricarea articolelor ceramice pentru uz
gospodãresc şi ornamental
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
139 2622 Fabricarea de obiecte sanitare din ceramicã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
140 2623 Fabricarea izolatorilor şi pieselor izolante
din ceramicã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
141 2624 Fabricarea de produse ceramice de uz tehnic
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
142 2625 Fabricarea altor produse ceramice
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
143 2626 Fabricarea produselor ceramice refractare
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
144 2630 Fabricarea plãcilor şi dalelor din ceramicã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
145 2640 Fabricarea cãrãmizilor, ţiglelor şi altor
produse pentru construcţii, din argilã arsã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
146 2651 Fabricarea cimentului
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
147 2652 Fabricarea varului
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
148 2653 Fabricarea ipsosului
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
149 2661 Fabricarea elementelor din beton pentru
construcţii ≥ 1 t/zi
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
150 2662 Fabricarea elementelor din ipsos pentru
construcţii ≥ 1 t/zi
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
151 2663 Fabricarea betonului ≥ 1 t/zi
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
152 2664 Fabricarea mortarului ≥ 1 t/zi
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
153 2665 Fabricarea produselor din azbociment
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
154 2666 Fabricarea altor elemente din beton,
ciment şi ipsos ≥ 1 t/zi
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
155 2670 Tãierea, fasonarea şi finisarea pietrei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
156 2681 Fabricarea de produse abrazive
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
157 2682 Fabricarea altor produse din minerale Inclusiv staţii
nemetalice, n.c.a. de mixturi
asfaltice
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
158 2710 Producţia de metale feroase sub forme
primare şi cea de feroaliaje
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
159 2721 Producţia de tuburi (ţevi) din fontã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
160 2722 Producţia de tuburi (ţevi) din oţel
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
161 2731 Tragere la rece
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
162 2732 Laminare la rece
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
163 2733 Producţia altor profile obţinute la rece
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
164 2734 Trefilare
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
165 2741 Producţia metalelor preţioase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
166 2742 Metalurgia aluminiului
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
167 2743 Producţia plumbului, zincului şi cositorului
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
168 2744 Metalurgia cuprului
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
169 2745 Producţia altor metale neferoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
170 2751 Turnarea fontei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
171 2752 Turnarea otelului
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
172 2753 Turnarea metalelor neferoase uşoare
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
173 2754 Turnarea altor metale neferoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
174 2811 Fabricarea de construcţii metalice şi pãrţi
componente ale structurilor metalice
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
175 2812 Fabricarea de elemente de dulgherie şi tâmplãrie
din metal > 100 mp/zi
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
176 2821 Producţia de rezervoare, cisterne şi containere
metalice
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
177 2822 Producţia de radiatoare şi cazane pentru încãlzire
centralã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
178 2830 Producţia generatoarelor de aburi (cu excepţia
cazanelor pentru încãlzire centrala)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
179 2840 Fabricarea produselor metalice obţinute prin
deformare plasticã; metalurgia pulberilor
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
180 2851 Tratarea şi acoperirea metalelor
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
181 2852 Operaţiuni de mecanica generala
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
182 2861 Fabricarea produselor de tãiat şi de uz casnic
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
183 2862 Fabricarea uneltelor de mâna
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
184 2863 Fabricarea articolelor de feronerie
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
185 2871 Fabricarea de recipienţi, containere şi alte
produse similare din oţel
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
186 2872 Fabricarea ambalajelor din metale uşoare
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
187 2873 Fabricarea articolelor din fire metalice
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
188 2874 Fabricarea de şuruburi, buloane, lanţuri
şi arcuri
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
189 2875 Fabricarea altor articole din metal
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
190 2911 Fabricarea de motoare şi turbine (cu excepţia
motoarelor pentru-avioane, vehicule şi
motociclete)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
191 2912 Fabricarea de pompe şi compresoare
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
192 2913 Fabricarea articolelor de robinetãrie
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
193 2914 Fabricarea lagãrelor, angrenajelor si organelor
mecanice de transmisie
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
194 2921 Fabricarea cuptoarelor industriale si arzãtoarelor
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
195 2922 Fabricarea echipamentelor de ridicat şi manipulat
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
196 2923 Fabricarea echipamentelor industriale de Procedura
ventilaţie frigorifice (cu excepţia celor specifica
pentru uz casnic)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
197 2924 Fabricarea altor echipamente de utilizare generala
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
198 2931 Fabricarea tractoarelor
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
199 2932 Fabricarea altor maşini si utilaje agricole si
forestiere
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
200 2941 Fabricarea maşinilor-unelte portabile acţionate
electric
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
201 2942 Fabricarea altor maşini-unelte pentru prelucrarea
metalului
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
202 2943 Fabricarea altor maşini-unelte n.c.a.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
203 2951 Fabricarea utilajelor pentru metalurgie
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
204 2952 Fabricarea utilajelor pentru extracţie şi construcţii
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
205 2953 Fabricarea utilajelor pentru prelucrarea produselor
alimentare, bãuturilor şi tutunului
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
206 2954 Fabricarea utilajelor pentru industria textila, a
îmbrãcãmintei si a pielãriei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
207 2955 Fabricarea utilajelor pentru industria hârtiei şi
cartonului
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
208 2956 Fabricarea altor maşini şi utilaje specifice
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
209 2960 Fabricarea armamentului şi muniţiei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
210 2971 Fabricarea de maşini şi aparate electrocasnice
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
211 2972 Fabricarea de aparate neelectrice, de uz casnic
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
212 3001 Fabricarea maşinilor de birou
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
213 3002 Fabricarea calculatoarelor şi a altor echipamente Cu excepţia
electronice activitãţilor
de asamblare
a acestora
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
214 3110 Producţia de motoare, generatoare şi
transformatoare electrice
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
215 3120 Producţia de aparate pentru distribuţia şi
comanda electricitãţii.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
216 3130 Producţia de fire şi cabluri electrice şi
optice
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
217 3140 Producţia de acumulatori, baterii şi pile
electrice
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
218 3150 Producţia de lãmpi electrice şi echipamente
de iluminat
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
219 3161 Producţia de componente electrice pentru motoare
şi vehicule n.c.a
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
220 3162 Producţia altor componente electrice n.c.a
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
221 3210 Producţia de tuburi electronice şi alte componente
electronice
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
222 3220 Producţia de emiţãtoare radio-televiziune, echipamente
şi aparate telefonice şi telegrafice
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
223 3230 Producţia de receptoare de radio şi televiziune;
aparate de înregistrare şi reproducere audio şi video
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
224 3310 Producţia de aparaturã şi instrumente medicale
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
225 3320 Producţia de aparaturã şi instrumente de mãsurã,
verificare şi control (cu excepţia echipamentelor de
mãsurã, reglare şi control pentru procesele industriale)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
226 3330 Producţia de echipamente de mãsurã, reglare şi control
pentru procese industriale
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
227 3340 Producţia de aparaturã şi instrumente optice şi
fotografice
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
228 3350 Producţia de ceasuri
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
229 3410 Producţia de autovehicule
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
230 3420 Producţia de caroserii, remorci şi semiremorci
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
231 3430 Producţia de piese şi accesorii pentru
autovehicule şi motoare de autovehicule
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
232 3511 Construcţii şi reparaţii de nave
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
233 3512 Construcţii si reparaţii de ambarcaţiuni
sportive si de agreement
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
234 3520 Construcţia şi repararea materialului rulant
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
235 3530 Construcţii şi reparaţii de aeronave şi nave
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
236 3541 Producţia de motociclete
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
237 3542 Producţia de biciclete
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
238 3611 Producţia de scaune
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
239 3612 Producţia mobilierului pentru birou şi magazine
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
240 3613 Producţia mobilierului pentru bucãtarii
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
241 3614 Producţia altor tipuri de mobilier
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
242 3615 Producţia de saltele şi somiere
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
instalaţii pt.
243 3621 Baterea monedelor şi medaliilor tratarea supra-
feţei metalelor
pe bazã chimicã
sau electro-
liticã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
244 3622 Fabricarea bijuteriilor şi articolelor instalatii pt.
similare din metale si pietre tratarea
suprafeţei
metalelor pe
baza chimicã
sau electro-
liticã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
245 3630 Fabricarea instrumentelor muzicale
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
246 3640 Fabricarea articolelor pentru sport
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
247 3650 Fabricarea jocurilor şi jucãriilor
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
instalaţii pt.
248 3661 Fabricarea bijuteriilor de fantezie tratarea
suprafeţei
metalelor pe
bazã chimicã
sau electro-
liticã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
249 3710 Recuperarea deşeurilor şi resturilor metalice procedura
reciclabile specifica
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
250 3720 Recuperarea deşeurilor si resturilor nemetalic procedura
reciclabile specifica
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
251 4011 Producţia de energie electricã
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
252 4012 Transportul energiei electrice
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
253 4021 Producţia gazelor
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
254 4030 Producţia şi distribuţia energiei termice şi a
apei calde
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
255 4100 Captarea, tratarea şi distribuţia apei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
256 4524 Construcţii hidrotehnice
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
257 5020 Intreţinerea şi repararea autovehiculelor cu statii de
vopsire sau
spalare/epurare
ape uzate
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
258 5050 Comerţ cu amãnuntul al carburanţilor pentru
autovehicule
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
259 5123 Comerţ cu ridicata al animalelor vii Procedura
specifica pt.
fauna salbatica
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
260 5151 Comert cu ridicata al combustibililor solizi, instalatii de
lichizi şi gazoşi şi al produselor derivate depozitare a
produselor
petroliere,
petrochimice
si chimice
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
261 5155 Comerţ cu ridicata al produselor chimice
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
262 5157 Comerţ cu ridicata al deşeurilor şi resturilor
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
263 5211 Comert cu amãnuntul in magazine nespecializate, Numai pentru
vânzare predominanta de produse alimentare, hipermarket-
bãuturi tutun uri, supermarket-
uri, complexe
comerciale
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
264 5510 Hoteluri
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
265 5522 Campinguri, inclusiv parcuri pentru rulote
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
266 5523 Alte mijloace de cazare
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
267 5530 Restaurante > 100 locuri
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
268 6010 Transporturi pe calea ferata
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
269 6024 Transporturi rutiere de mãrfuri numai pentru
substanţe,
mãrfuri si
deşeuri
periculoase
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
270 6030 Transporturi prin conducte
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
271 6110 Transporturi maritime şi de coasta Porturi maritime
de peste 1350 t
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
272 6120 Transporturi pe cai navigabile interioare Porturi pentru
traficul pe
cursuri de apã
interne care
permit trecerea
unor vase de
peste 1350 tone
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
aeroporturi cu o
273 6210 Transporturi aeriene dupã grafic lungime de
bazã a pistei de
decolare de
2100 m sau mai
mult
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
aeroporturi cu o
274 6220 Transporturi aeriene ocazionale lungime de bazã
a pistei de
decolare de
2100 m sau mai
mult
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
instalaţii de
depozitare a
275 6312 Depozitãri produselor
petroliere,
petrochimice şi
chimice
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Piste permanente
de curse şi
276 6321 Alte activitãţi anexe transporturilor terestre testare auto,
depozite
carburanţi,
incineratoare
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
277 7310 Cercetare si dezvoltare in ştiinţe fizice si Procedura
naturale inclusiv pentru organisme modificate specifica
genetic
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
278 7482 Activitãţi de ambalare
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
279 8511 Activitãţi de asistenta spitaliceasca si
sanatoriala
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
280 9001 Colectarea si tratarea apelor uzate
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
281 9002 Colectarea si tratarea altor reziduuri
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
282 9003 Salubritate, depoluare si activitãţi similare
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
283 9253 Activitãţi ale grãdinilor botanice şi zoologice Procedura
şi ale rezervaţiilor specifica
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
284 9301 Spãlarea, curãţarea şi vopsirea textilelor
şi blãnurilor
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



ANEXA 2

Fişa de prezentare şi declaraţie

1. Date generale

● Denumirea unitãţii, firmei etc., adresã, telefon, fax,
● Amplasamentul.
● Profilul de activitate.
● Forma de proprietate.
● Regimul de lucru.(ore/zi, zile/sãptãmânã, zile/an).

2. Date specifice activitãţii

a) Activitatea desfãşuratã
Se prezintã activitatea specificã desfãşuratã cu informaţii complete,inclusiv descrierea proceselor tehnologice

b) Dotãri
Dotãrile specifice: clãdiri (cu suprafaţa spaţiilor ocupate), utilaje, instalaţii, maşini, aparate, mijloace de transport utilizate in activitate etc.

c) Bilanţul de materiale
● Cantitãţile de materii prime, auxiliare şi combustibili, intrate în proces.
● Pierderile pe faze de fabricaţie sau activitate şi emisiile în mediu (inclusiv deşeuri).
● Cantitãţile de produse şi subproduse rezultate. Bilanţul acestor materiale, care serveşte şi la întocmirea şi revizuirea bilanţului de mediu, trebuie sã se închidã, cu eroarea acceptatã de metodologia de calcul folositã.

d) Utilitãţi
Modul de asigurare cu utilitãţi (apã, canal, energie etc): surse, cantitãţi, volume.

3. Surse de poluanţi şi protecţia factorilor de mediu

Protecţia calitãţii apelor
● Sursele de ape uzate şi compuşii acestor ape.
● Staţiile şi instalaţiile de epurare sau de preepurare a apelor uzate, randamentele de reţinere a poluanţilor, locul de evacuare (emisar, canalizare publicã, canalizare, platformã industrialã).
● Poluanţii evacuaţi în mediu sau în canalizãri publice ori în alte canalizãri (în mg/l şi kg/zi).

Protecţia atmosferei
● Sursele şi poluanţii pentru aer.
● Instalaţii pentru colectarea, epurarea şi dispersia gazelor reziduale şi a pulberilor.
● Poluanţii evacuaţi în atmosferã (în mg/mc şi g/s).

Protecţia împotriva zgomotului şi vibraţiilor
● Sursele de zgomot şi de vibraţii.
● Dotãrile, amenajãrile şi mãsurile de protecţie împotriva zgomotului şi vibraţiilor.
● Nivelul de zgomot şi de vibraţii produs.

Protecţia solului şi subsolului
● Sursele posibile de poluare a solului şi a subsolului.
● Mãsurile, dotãrile şi amenajãrile pentru protecţia solului şi a subsolului.

Protecţia împotriva radiaţiilor
● Sursele de radiaţii din activitate,
● Dotãrile, amenajãrile şi mãsurile pentru protecţia împotriva radiaţiilor.
● Nivelul radiaţiilor emise în mediu.

Protecţia fondului forestier
● Situaţia afectãrii fondului forestier,
● Lucrãrile şi mãsurile pentru diminuarea şi eliminarea impactului negativ produs asupra vegetaţiei şi ecosistemelor forestiere.

Protecţia ecosistemelor, biodiversitãţii şi ocrotirea naturii
● Sursele posibile de afectare a ecosistemelor acvatice şi terestre, a monumentelor naturii, a parcurilor naţionale şi a rezervaţiilor naturale.
● Mãsurile pentru protecţia ecosistemelor, biodiversitãţii şi pentru ocrotirea naturii, în general.

Protecţia peisajului şi a zonelor de interes tradiţional
● Modul de încadrare a obiectivului în peisaj.
● Mãsuri şi amenajãri pentru protecţia peisajului şi a zonelor de interes tradiţional

Gestiunea deşeurilor
● Sursele de deşeuri, tipuri, compoziţie şi cantitãţi de deşeuri rezultate,
● Modul de gospodãrire a deşeurilor; depozitare controlatã, transport, tratare, refolosire, distrugere, integrare în mediu, comercializare.

Gestiunea substanţelor si preparatelor periculoase
● Substanţele si preparatele periculoase utilizate/deţinute, cantitãţile utilizate/deţinute si fisele de securitate ale acestora.
● Modul de gospodãrire, mãsurile, dotãrile şi amenajãrile pentru protecţia mediului.

Gestiunea ambalajelor
● Tipurile şi cantitãţile de ambalaje folosite,
● Modul de gospodãrire a ambalajelor şi mãsuri pentru protecţia mediului.

Încadrarea în planurile de urbanism şi amenajare a teritoriului
Modul de încadrare a obiectivului în cerinţele planurilor de urbanism şi amenajare a teritoriului.

Protecţia aşezãrilor umane
● Distanţa faţã de aşezãrile umane, localitãţile şi populaţia eventual afectatã.
● Mãsurile, dotãrile şi amenajãrile pentru protecţia aşezãrilor umane.

Respectarea prevederilor convenţiilor internaţionale la care România a aderat
Amenajãrile, dotãrile şi mãsurile pentru respectarea convenţiilor internaţionale, a reglementãrilor comunitare şi ale organismelor O.N.U la care România a aderat.

Alte date şi informaţii privind protecţia mediului
Se vor prezenta şi alte date specifice activitãţii sau solicitate de autoritatea pentru protecţia mediului, care au legãturã cu protecţia factorilor de mediu si planul de intervenţie in caz de poluãri accidentale.

Reconstrucţia ecologicã
Lucrãri şi mãsuri pentru refacerea mediului deteriorat, precum şi pentru menţinerea unui ecosistem corespunzãtor în zonã.

Monitorizarea mediului
Dotãri şi mãsuri privind instruirea personalului, managementul exploatãrii şi analiza periodicã a propunerii de conformare pentru controlul emisiilor de poluanţi, supravegherea calitãţii mediului şi monitorizarea activitãţilor de protecţie a mediului.

MENŢIUNE:
Conţinutul fişei de prezentare şi de declaraţie ce se va întocmi şi se va prezenta la autoritatea pentru protecţia mediului se va adapta:
● în funcţie de specificul activitãţii;
● conţinutului-cadru care formeazã obiectul acestei anexe.

ANEXA 3

Procedura de dezbatere publicã

1. Scopul dezbaterii publice

Dezbaterea publicã are drept scop;
● obţinerea unor informaţii suplimentare privind impactul activitãţii asupra populaţiei din zonã, bunurilor proprii sau de care beneficiazã în comun;
● sesizarea unor aspecte prin care se încalcã legislaţia privind protecţia mediului;
● obţinerea unor date nedeclarate privind activitatea desfãşuratã cu impact asupra mediului;
● înregistrarea unor propuneri care pot conduce la îmbunãtãţirea proiectului sau a activitãţii, cu efecte favorabile asupra mediului, şi la fundamentarea deciziei ce se va lua de cãtre autoritatea pentru protecţia mediului privind reglementarea.

2. Metode de dezbatere publicã
Dezbaterea publicã poate include dar nu se limiteazã la urmãtoarele:
● afişajul în zona obiectivului şi la sediul administraţiei publice locale;
● publicarea în ziarele de tiraj, solicitate de populaţie;
● prezentarea prin posturile de radio şi televiziune;
● comunicãri scrise, transmise persoanelor şi asociaţiilor interesate;
● organizarea unei dezbateri într-un loc accesibil populaţiei şi factorilor interesaţi din zonã.
Indiferent de metoda utilizatã, la sediul autoritãţii teritoriale pentru protecţia mediului se va afişa o prezentare rezumativã a acţiunii propuse dezbaterii publice.
Dacã unele informaţii din activitate au caracter de secret de stat sau impun asigurarea confidenţialitãţii, acestea nu se pun la dispoziţia dezbaterii publice,

3. Conţinutul minim al informaţiilor
● Datele de identificare a unitãţii care a solicitat actul de reglementare (denumirea unitãţii, adresa, fax, telefon etc.).
● Denumirea activitãţii
● Amplasarea obiectivului şi adresa.
● Scopul acţiunii propuse,
● Prezentarea succintã a activitãţii.
● Informaţii generale asupra mãsurilor de protecţie a mediului şi despre eventualul impact asupra factorilor de mediu,
● Adresa, telefonul şi faxul autoritãţii pentru protecţia mediului, la care se pot obţine informaţii suplimentare şi la care se depun în scris, sub semnãturã şi cu datele de identificare, contestaţii, sugestii legate de proiect sau de activitate.
● Data limitã pânã la care se primesc propuneri şi contestaţii. ATPM nu este obligatã sã ia în considerare propuneri şi contestaţii care intervin dupã acest termen.
În situaţia în care se adoptã, ca metodã suplimentarã de dezbatere publicã, o întrunire a celor afectaţi de proiect sau de activitate, se vor specifica, în anunţ, data, ora şi locul întâlnirii. Toate discuţiile purtate în cadrul dezbaterii vor fi consemnate în scris şi vor sta la baza deciziei ce se va lua, alãturi de celelalte documente.
Conţinutul anunţului şi al fişei de informaţii suplimentare va fi stabilit împreunã cu solicitantul actului de reglementare, care şi-l va însuşi sub semnãturã.

4. Criterii în luarea deciziei
Principalele criterii, în ordinea importanţei, ce vor fi avute în vedere pentru luarea deciziei privind continuarea sau nu a procedurii de reglementare sunt urmãtoarele:
● riscul pentru viaţa populaţiei din zonã;
● posibilitatea de a fi afectatã starea de sãnãtate a populaţiei;
● încadrarea în concentraţiile maxim admise de poluanţi evacuaţi în mediu;
● îmbunãtãţirea calitãţii factorilor de mediu;
● asigurarea condiţiilor de funcţionare în siguranţã;
● rezolvarea unor probleme de ordin social;
● utilitatea publicã;
● valorificarea raţionalã şi eficientã a resurselor şi a deşeurilor în contextul unei dezvoltãri durabile;
● realizarea unor obiective ale planurilor şi programelor speciale aprobate.
Criteriile de mai sus, la care pot fi adãugate şi altele, pot forma obiectul unei grile de apreciere, pentru facilitarea luãrii deciziei.
Pentru situaţii cu grad crescut de dificultate în luarea deciziilor, se recomandã şi consultarea prealabilã în scris a autoritãţilor implicate din cadrul administraţiei publice.

5. Precizãri procedurale

Înainte de a se trece la desfãşurarea propriu-zisã a acţiunii de dezbatere publicã, autoritatea teritorialã pentru protecţia mediului, împreunã cu solicitantul actului de reglementare, va stabili un calendar al acestei acţiuni, care va cuprinde, în principal, urmãtoarele etape: întocmirea anunţului, publicitatea anunţului, colectarea şi analiza contestaţiilor şi propunerilor, verificarea suplimentarã la obiectiv, dacã se impune, consultarea şi a altor autoritãţi, dacã este cazul, propuneri, luarea deciziei, publicitatea deciziei şi comunicarea, în mod oficial, a acesteia titularului proiectului sau al activitãţii. Dacã intervin probleme ce impun modificarea justificatã a calendarului acţiunii, autoritatea teritorialã pentru protecţia mediului se va consulta cu solicitantul actului de reglementare pentru a se pune de acord cu schimbãrile survenite.
În luarea deciziei nu se vor lua în considerare contestaţii sau propuneri anonime ori care se bazeazã pe interese strãine de fondul dezbaterii.
Toate documentele legate de dezbaterea publicã a unui proiect sau a unei activitãţi vor forma obiectul unui dosar special, care sã poatã fi oricând consultat atunci când apar contestaţii asupra deciziei luate de autoritatea teritorialã pentru protecţia mediului.
Acţiunea de mediatizare este în coordonarea autoritãţii teritoriale de mediu şi constituie obligaţia titularului de proiect sau de activitate din punct de vedere al organizãrii şi al costurilor aferente.

ANEXA 4

Conţinutul-cadru al autorizaţiei de mediu
Antet

AUTORIZAŢIE DE MEDIU
Nr. .... din ........

Ca urmare a cererii adresate de ........, cu sediul în judeţul ......., municipiul, oraşul, comuna, satul ......., sectorul ......, str. ...... nr. ........ etc. ......., înregistratã la numãrul ...... din ....., în urma analizãrii documentelor transmise şi a verificãrii, în baza <>Hotãrârii Guvernului nr. 408/2004 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Mediului şi Gospodãririi Apelor, a <>Legii protecţiei mediului nr. 137/1995 , republicata, cu modificãrile si completãrile ulterioare, se emite:

AUTORIZAŢIA DE MEDIU
pentru SC ......... din municipiul, oraşul, comuna, satul .........., sectorul ......., str. ......, nr. .........., care prevede: ........ în scopul: desfãşurãrii urmãtoarelor activitãţi (conform cod CAEN .........,
Documentaţia conţine: (fişã de prezentare şi declaraţie, bilanţ de mediu etc) ........., elaborata de:............. şi urmãtoarele acte de reglementare emise de alte autoritãţi: ..........
Prezenta autorizaţie se emite cu urmãtoarele condiţii impuse:
....................................................................
Prezenta autorizaţie este valabilã ........ de la ........ data eliberãrii, pânã la ....., cu condiţia vizãrii anuale.
Nerespectarea prevederilor autorizaţiei atrage dupã sine suspendarea şi/sau anularea acesteia, dupã caz.

I. Activitatea autorizatã:

1. Dotãri (instalaţii, utilaje, mijloace de transport utilizate in activitate) .........................
2. Materiile prime, auxiliare, combustibilii şi ambalajele folosite - mod de ambalare, de depozitare, cantitãţi; ..............................
3. Utilitãţi -apã, canalizare, energie (surse, cantitãţi, volume):
.....................................................................
4. Descrierea principalelor faze ale procesului tehnologic sau ale activitãţii: ............................................................
5. Produsele şi subprodusele obţinute - cantitãţi, destinaţie:
.....................................................................
6. Datele referitoare la centrala termicã proprie - dotare, combustibili utilizaţi (compoziţie, cantitãţi), producţie:
.....................................................................
7. Alte date specifice activitãţii: (cod-uri CAEN care se desfãşoarã pe amplasament, dar nu intra pe procedura de autorizare) ...............
8. Programul de funcţionare - ore/zi, zile/sãptãmânã, zile/an
.....................................................................

II. Instalaţiile, mãsurile şi condiţiile de protecţie a mediului

1. Staţiile şi instalaţiile pentru reţinerea, evacuarea şi dispersia poluanţilor în mediu, din dotare (pe factori de mediu):
.....................................................................
2. Alte amenajãri speciale, dotãri şi mãsuri pentru protecţia mediului: ...............................................................
3. Concentraţiile şi debitele masice de poluanţi, nivelul de zgomot, de radiaţii, admise la evacuarea în mediu, depãşiri permise şi în ce condiţii: ...............................................................

III. Monitorizarea mediului

1. Indicatorii fizico-chimioi, bacteriologici şi biologici emişi, imisiile poluanţilor, frecvenţa, modul de valorificare a rezultatelor:
......................................................................

2. Datele ce vor fi raportate autoritãţii teritoriale pentru protecţia mediului şi periodicitatea: .............................................

IV. Modul de gospodãrire a deşeurilor şi a ambalajelor

1. Deşeurile produse (tipuri, compoziţie, cantitãţi): ...............
2. Deşeurile colectate (tipuri, compoziţie, cantitãţi, frecvenţã):
.....................................................................
3. Deşeurile stocate temporar (tipuri, compoziţie, cantitãţi, mod de stocare):...............
4. Deşeurile valorificate (tipuri, compoziţie, cantitãţi, destinaţie):
.....................................................................
5. Modul de transport al deşeurilor şi mãsurile pentru protecţia mediului: .....................
6. Mod de eliminare (depozitare definitiva, incinerare): ............
7. Monitorizarea gestiunii deşeurilor: ..............................
8. Ambalajele folosite şi rezultate - tipuri şi cantitãţi; ..........
9. Modul de gospodãrire a ambalajelor (valorificate): ...............

V. Modul de gospodãrire a substanţelor si preparatelor periculoase

1. Substanţele şi preparatele periculoase produse sau folosite ori comercializate/ transportate (categorii, cantitãţi): ....................
2. Modul de gospodãrire:
● ambalare:
● transport:
● depozitare:
● folosire/comercializare:
3. Modul de gospodãrire a ambalajelor folosite sau rezultate de la substanţele şi preparatele periculoase:..................................
4. Instalaţiile, amenajãrile, dotãrile şi mãsurile pentru protecţia factorilor de mediu şi pentru intervenţie în caz de accident:
.....................................................................
5. Monitorizarea gospodãririi substanţelor si preparatelor periculoase: ............................................................

VI. Programul de conformare - Masuri pentru reducerea efectelor prezente si viitoare ale activitãţilor

1. Domeniul [protecţia solului si apelor subterane; descãrcarea apelor uzate; emisii atmosferice; gestiunea deşeurilor; altele (zgomot, prezenta azbestului,etc)]: denumirea proiectului, performanta/obiective de remediere (pe fiecare proiect), termen de finalizare (pe fiecare proiect):
.....................................................................
2. Sursa de finanţare si valoare (pe fiecare proiect), evidente, rapoarte: ...............................................................

DIRECTOR EXECUTIV, SEF SERVICIU REGLEMENTARI,


ÎNTOCMIT,


┌────────────────┬────────────────┬────────────────────┐
│VIZAT ANUL .....│VIZAT ANUL .....│ VIZAT ANUL .....│
└────────────────┴────────────────┴────────────────────┘




MENŢIUNI:
1. Conţinutul anexei nr. 1 se adapteazã la specificul activitãţii unitãţii autorizate,
2. Pe versoul formularului autorizaţiei de mediu propriu-zise se pot prezenta unele articole extrase din legislaţia în vigoare care priveşte protecţia mediului (cu precizarea actelor normative) sau menţiuni legate de obligaţiile posesorului autorizaţiei de mediu şi consecinţele nerespectãrii acesteia ori ambele.


ANEXA 5



taxe si tarife
──────────────────────────────────────────────────────────────
Valoare Taxa (Etapele I - IV)
- lei -
──────────────────────────────────────────────────────────────
Pe etape 300.000 2.500.000 pentru fiecare etapã
──────────────────────────────────────────────────────────────
Totalã 300.000 10.000.000
──────────────────────────────────────────────────────────────



Pentru revizuirea autorizaţiei de mediu: 2.500.000 lei
Pentru prelungirea autorizaţiei de mediu si viza anuala: 1.500.000 lei

Notã:
Etapa I: Analiza iniţiala a informaţiilor prezentate (inclusiv vizita in teren) şi întocmire îndrumar pentru continuarea procedurii.
Etapa II: Analiza bilanţului de mediu, a documentelor solicitate pentru autorizare şi/sau a programului pentru conformare.
Etapa III: Mediatizare, consultarea publicului şi a celorlalte autoritãţi implicate
Etapa IV: Finalizarea programului pentru conformare şi emiterea autorizaţiei.

_____________________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016