Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   PROCEDURA din 17 martie 2005  de implementare a Programului national pentru sustinerea mestesugurilor si artizanatului    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

PROCEDURA din 17 martie 2005 de implementare a Programului national pentru sustinerea mestesugurilor si artizanatului

EMITENT: AGENTIA NATIONALA PENTRU INTREPRINDERI MICI SI MIJLOCII SI COOPERATIE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 284 din 5 aprilie 2005

1. Obiectivul Programului
1.1 Obiectivul Programului naţional pentru susţinerea meşteşugurilor şi artizanatului, denumit în continuare Program, îl constituie stimularea dezvoltãrii meşteşugurilor artistice tradiţionale din România, protejarea şi relansarea producţiei de obiecte de artã popularã şi artizanat cu specific tradiţional, precum şi promovarea acestor produse pe pieţele naţionale şi internaţionale.
1.2. Programul urmãreşte prin alocarea de alocaţii financiare nerambursabile:
a) stimularea practicãrii meşteşugurilor artistice tradiţionale ca mijloc important de realizare a unor produse de artã popularã şi artizanat, inspirate din specificul tradiţional naţional;
b) îmbunãtãţirea accesului producãtorilor de artã popularã şi artizanat la informaţii de piaţã şi facilitarea valorificãrii acestor informaţii;
c) promovarea produselor de artã popularã şi artizanat cu specific tradiţional pe pieţele externe, precum şi câştigarea de pieţe noi;
d) stimularea cererii interne de produse de artã popularã şi artizanat;
e) creşterea numãrului de locuri de muncã în domeniu prin atragerea în astfel de activitãţi a generaţiei tinere şi a femeilor, în toate zonele ţãrii.

2. Bugetul Programului
Bugetul alocat Programului pentru anul bugetar 2005 este de 5 miliarde lei, defalcat astfel:
- 4,9 miliarde lei pentru acordarea de alocaţii financiare nerambursabile beneficiarilor eligibili;
- 0,1 miliarde lei pentru Agenţia Naţionalã pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie (ANIMMC), constând în cheltuieli pentru implementarea, administrarea, monitorizarea şi evaluarea Programului (cheltuieli materiale şi servicii, cheltuieli de promovare).

3. Definiţii
În cadrul Programului urmãtorii termeni se definesc astfel:
a) Produsele de artã popularã sunt bunurile realizate de creatorii şi meşterii populari, care pãstreazã caracterul autentic şi specificul etnic al zonei sau centrului respectiv.
b) Produsele artizanale sunt bunurile executate de artizani, fie complet manual, fie cu ajutorul uneltelor manuale sau chiar mecanice, atât timp cât contribuţia manualã a artizanului rãmâne cea mai substanţialã componentã a produsului finit. Acestea sunt produse fãrã restricţii privind cantitatea şi folosind materiale brute, neprelucrate, din resurse naturale. Natura specialã a produselor artizanale derivã din trãsãturile lor distinctive, care pot fi utilitare, estetice, artistice, creative, culturale, decorative, funcţionale, tradiţionale, simbolice şi semnificative social şi religios; produsele meşteşugãreşti, artistice şi de artizanat care se regãsesc în sfera artei populare cuprind o arie largã de obiecte care valorificã tehnicile, materiile prime, formele şi ornamentele tradiţionale ale creaţiei populare din diferite genuri; produse cu valoare artisticã, dar şi utilitarã, adaptatã la cerinţele vieţii moderne, care pãstreazã specificul execuţiei manuale (hand made).
c) Meşteşugurile artistice tradiţionale includ o mare varietate de produse şi de combinaţii ale acestor tipuri de produse, dupã cum urmeazã:
● costume populare şi piese de costum (ii, fote, catrinţe, cojoace, brâie, bete, marame, traiste, pãlãrii etc.);
● piese de îmbrãcãminte de facturã artizanalã, inspirate din costume populare;
● covoare ţesute de mânã şi tapiserii;
● ţesãturi manuale; cusãturi şi broderii; împletituri, dantele, macrameuri;
● olãrit, ceramicã;
● produse din lemn, os şi corn (cioplite, crestate, sculptate, incizate, pirogravate);
● mobilier tradiţional, sculptat sau pictat (scaune, laviţe, dulãpioare, cuiere, lãzi);
● împletituri din fibre vegetale (papurã, pai, rãchitã, alun, foi de porumb etc.);
● produse din metal (fier forjat, aramã, alamã, cositor, argint etc.);
● produse din piatrã şi marmurã;
● icoane pictate pe lemn şi pe sticlã;
● ouã încondeiate;
● pãpuşi - figurine în costume populare;
● bijuterii inspirate din elemente tradiţionale şi alte podoabe populare;
● jucãrii din lemn, ceramicã, fibre vegetale; instrumente muzicale.

4. Beneficiari eligibili
4.1. Sunt beneficiari eligibili în cadrul Programului persoanele juridice sau persoanele fizice care se încadreazã la data solicitãrii în una dintre urmãtoarele categorii:
a) sunt societãţi cooperative organizate fie în baza <>Decretului-lege nr. 66/1990 privind organizarea şi funcţionarea cooperaţiei meşteşugãreşti şi a <>Legii nr. 109/1996 privind organizarea şi funcţionarea cooperaţiei de consum şi a cooperaţiei de credit, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, fie în baza <>Legii nr. 1/2005 privind organizarea şi funcţionarea cooperaţiei şi îndeplinesc condiţiile de încadrare în categoria întreprinderilor mici şi mijlocii, potrivit dispoziţiilor <>Legii nr. 346/2004 privind stimularea înfiinţãrii şi dezvoltãrii întreprinderilor mici şi mijlocii, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
b) sunt societãţi comerciale organizate în baza <>Legii nr. 31/1990 privind societãţile comerciale, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi îndeplinesc condiţiile de încadrare în categoria întreprinderilor mici şi mijlocii, potrivit dispoziţiilor <>Legii nr. 346/2004 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
c) sunt constituite ca asociaţii profesionale sau fundaţii şi au ca scop promovarea meşteşugurilor artistice tradiţionale, a artei populare şi artizanatului;
d) sunt persoane fizice sau asociaţii familiale autorizate sã desfãşoare activitãţi în domeniul meşteşugurilor tradiţionale, artei populare şi artizanatului, conform <>Legii nr. 300/2004 privind autorizarea persoanelor fizice şi a asociaţiilor familiale care desfãşoarã activitãţi economice în mod independent.
4.2. - (1) Agenţii economici menţionaţi la pct. 4.1. lit. a)-c) pot beneficia de prevederile Programului dacã îndeplinesc cumulativ la data solicitãrii urmãtoarele criterii de eligibilitate:
a) au capital social integral privat;
b) îndeplinesc criteriul de independenţã conform prevederilor <>art. 3 din Legea nr. 346/2004 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
c) au o duratã de funcţionare de cel puţin un an la data depunerii solicitãrii;
d) activeazã în domeniul meşteşugurilor artistice tradiţionale, au ca obiect de activitate producerea, comercializarea produselor de artã popularã şi artizanat sau acordarea de consultanţã în domeniul meşteşugurilor artistice tradiţionale;
e) şi-au îndeplinit obligaţiile exigibile de platã a impozitelor, taxelor şi datoriilor la bugetul de stat şi bugetele locale;
f) nu au mai beneficiat în ultimii 2 ani de alocaţii financiare nerambursabile de la bugetul de stat pentru activitãţile eligibile prevãzute la pct. 5.1.
(2) Pentru agenţii economici care în ultimii 3 ani au beneficiat de ajutoare de stat în valoare totalã de 4 miliarde de lei, cumulat, ANIMMC va notifica aceasta, individual, la Consiliul Concurenţei.

5. Tipurile de ajutor financiar
5.1. Prin Program se susţin prin alocaţie financiarã nerambursabilã urmãtoarele activitãţi eligibile:
a) participãri la târguri şi expoziţii internaţionale, organizate în strãinãtate, cu stand propriu sau în asociere cu alţi agenţi economici;
b) participãri la târguri şi expoziţii, organizate în ţarã, cu stand propriu sau în asociere cu alţi agenţi economici;
c) elaborarea şi producţia de materiale tipãrite de promovare a agentului economic, redactate în limbi de circulaţie internaţionalã;
d) realizarea unui site pe Internet pentru prezentarea activitãţii solicitantului şi a produselor sau serviciilor promovate.
5.2. Valoarea maximã a finanţãrii pentru fiecare dintre activitãţile eligibile precizate la pct. 5.1, precum şi cheltuielile eligibile sunt prevãzute în anexa nr. 1 la prezenta procedurã.
5.3. Valoarea alocaţiei financiare nerambursabile acordate beneficiarilor selectaţi pentru activitãţile menţionate la pct. 5.1 este egalã cu echivalentul a 65% din valoarea cheltuielilor eligibile efectuate (exclusiv T.V.A.), dar nu mai mult de 80.000.000 lei pentru fiecare beneficiar.
5.4. În cadrul Programului nu se deconteazã cheltuielile aferente activitãţilor pentru care solicitanţii au beneficiat de alocaţie financiarã nerambursabilã în cadrul altor programe/subprograme de sprijinire a meşteşugurilor şi artizanatului, cu finanţare de la bugetul de stat.
5.5. Fiecare beneficiar poate obţine pe parcursul a 2 ani consecutivi o alocaţie financiarã nerambursabilã totalã de maximum 80 milioane lei în cadrul acestui Program.

6. Procedura de solicitare a acordului de principiu pentru finanţare
6.1. Orice aplicant trebuie sã obţinã un acord de principiu pentru finanţare în cadrul Programului, înainte de efectuarea plãţilor şi de executarea activitãţii/activitãţilor eligibile, conform anexei nr. 1 la prezenta procedurã.
6.2. În vederea obţinerii acordului de principiu pentru finanţare, solicitantul va completa şi va transmite la ANIMMC o cerere-tip de acord de principiu pentru finanţare, conform anexei nr. 2 la prezenta procedurã.
6.3. Pentru beneficiarii eligibili prevãzuţi la pct. 4.1 lit. a)-c), cererea-tip de acord de principiu pentru finanţare va fi însoţitã de urmãtoarele documente justificative:
a) copie a certificatului de înscriere a asociaţiei/fundaţiei în registrul asociaţiilor şi fundaţiilor aflat la grefa judecãtoriei în a cãrei circumscripţie teritorialã îşi are sediul;
b) certificat constatator emis de oficiul registrului comerţului de pe lângã tribunalul unde îşi are sediul agentul economic, în care sã se menţioneze urmãtoarele informaţii: datele de identificare, codul unic de înregistrare, reprezentanţii legali ai societãţii, acţionarii, administratorii, domeniile de activitate principale şi secundare ale acestuia;
c) adeverinţa, în original, privind cifra de afaceri în anul fiscal anterior, emisã de unitãţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice;
d) declaraţie pe propria rãspundere a reprezentantului societãţii solicitante privind numãrul mediu scriptic anual de salariaţi, întocmitã pe baza registrului general de evidenţã a salariaţilor, precum şi declaraţie pe propria rãspundere privind îndeplinirea criteriului de independenţã, în conformitate cu prevederile <>Legii nr. 346/2004 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
e) certificate fiscale, în original, emise de unitãţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice, privind îndeplinirea obligaţiilor exigibile de platã a impozitelor, taxelor şi datoriilor la bugetul de stat şi bugetele locale;
f) copie a buletinului de identitate/cãrţii de identitate al/a persoanei împuternicite sã semneze cererea-tip de obţinere a alocaţiei financiare nerambursabile;
g) împuternicirea pentru reprezentantul solicitantului care semneazã cererea-tip de obţinere a alocaţiei financiare nerambursabile, semnatã şi ştampilatã de reprezentantul legal al agentului economic, dacã este cazul;
h) lista tuturor documentelor depuse în vederea obţinerii acordului de principiu pentru finanţare.
6.4. Pentru beneficiarii prevãzuţi la pct. 4.1 lit. d), cererea-tip de acord de principiu pentru finanţare va fi însoţitã de urmãtoarele documente justificative:
a) copie a autorizaţiei pentru desfãşurarea de cãtre persoane fizice a unor activitãţi economice în mod independent sau pentru înfiinţarea şi funcţionarea de asociaţii familiale, emisã de primarul competent potrivit legii;
b) copie a certificatului de înregistrare sau, dupã caz, a certificatului de înmatriculare şi a certificatului de înregistrare fiscalã, din care sã rezulte plata contribuţiilor cãtre sistemul asigurãrilor sociale şi de şomaj, precum şi impunerea venitului realizat în anul fiscal anterior;
c) copie a buletinului de identitate/cãrţii de identitate al/a persoanei care semneazã cererea-tip de obţinere a alocaţiei financiare nerambursabile;
d) lista tuturor documentelor depuse în vederea obţinerii acordului de principiu pentru finanţare.
6.5. - (1) Cererea-tip de acord de principiu pentru finanţare, completatã prin tehnoredactare, însoţitã de documentele justificative, va fi transmisã prin poştã sau prin curier la Unitatea de Implementare a Programului (UIP) - Programul naţional pentru susţinerea meşteşugurilor şi artizanatului, strada Poteraşi nr. 11, sectorul 4, Bucureşti.
(2) Cererea-tip de acord de principiu pentru finanţare poate fi ridicatã de la sediul ANIMMC, fiind disponibilã şi pe pagina de Internet, la adresa: www.animmc.ro.
(3) Cererea-tip de acord de principiu pentru finanţare se completeazã în limba românã şi poartã semnãtura în original a reprezentantului legal sau a împuternicitului agentului economic, caz în care se anexeazã împuternicirea în original, semnatã şi ştampilatã de reprezentantul legal al societãţii.

7. Procedura de înregistrare, evaluare şi selecţie a beneficiarilor
7.1. - (1) Cererea-tip de acord de principiu pentru finanţare, completatã, însoţitã de documentele justificative, va fi înregistratã la UIP - ANIMMC, în Registrul special al Programului, menţionându-se data, ora şi numãrul de înregistrare a cererii.
(2) Înregistrarea cererilor-tip de acord de principiu pentru finanţare va începe dupã intrarea în vigoare a ordinului preşedintelui ANIMMC de aprobare a Procedurii de implementare a Programului pentru anul bugetar în curs, conform urmãtorului program: luni-vineri, orele 8,30-16,30.
7.2. Solicitãrile vor fi analizate şi selectate conform principiului "primul venit - primul servit", în limita bugetului alocat Programului, în concordanţã cu data şi ora înregistrãrii la ANIMMC a cererii-tip de acord de principiu pentru finanţare şi a documentelor prevãzute la pct. 6.3-6.4.
7.3. ANIMMC are obligaţia de a face publicã epuizarea bugetului alocat Programului pentru anul bugetar în curs, datã de la care nu se mai înregistreazã cereri-tip de acord de principiu pentru finanţare.
7.4. Data limitã de depunere a cererii-tip de acord de principiu pentru finanţare este 15 octombrie a anului bugetar în curs, în condiţiile neepuizãrii pânã la aceastã datã a bugetului alocat Programului pentru anul bugetar în curs.
7.5. - (1) ANIMMC va finaliza procesul de evaluare a solicitãrii în termen de maximum 20 de zile calendaristice de la data primirii cererii-tip de acord de principiu pentru finanţare, însoţitã de toate documentele justificative. Pentru solicitanţii selectaţi pentru finanţare, ANIMMC va transmite o notificare privind acordul de principiu pentru finanţare, conform anexei nr. 3 la prezenta procedurã, pentru realizarea finanţãrii în condiţiile precizate în cererea-tip de acord de principiu pentru finanţare.
(2) În cazul în care cererea-tip de acord de principiu pentru finanţare nu este completatã corect sau nu este însoţitã de toatã documentaţia necesarã ori existã neconcordanţe în informaţiile furnizate, atunci procesul de evaluare se va relua de la data înregistrãrii noii cereri-tip de acord de principiu pentru finanţare cu completãrile şi corecţiile efectuate.
7.6. Solicitanţii care nu îndeplinesc criteriile de eligibilitate prevãzute la pct. 4, cei care nu îndeplinesc criteriile de eligibilitate privind activitãţile şi cheltuielile în conformitate cu anexa nr. 1 la prezenta procedurã sau cei care au depus cererile-tip de acord de principiu pentru finanţare dupã data la care bugetul alocat Programului a fost epuizat vor primi scrisoare de înştiinţare a respingerii cererii-tip de acord de principiu pentru finanţare.
7.7. Unitatea de Implementare a Programului (UIP), compusã din reprezentanţi ai ANIMMC, se va constitui prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie şi va avea ca scop evaluarea solicitãrilor depuse şi implementarea Programului.

8. Acordarea alocaţiei financiare nerambursabile
8.1. Alocaţia financiarã nerambursabilã va fi acordatã solicitanţilor care au fost selectaţi, dupã ce aceştia au efectuat activitatea/activitãţile eligibilã/eligibile şi plata cheltuielilor eligibile aferente acestora, în conformitate cu notificarea privind acordul de principiu pentru finanţare.
8.2. Acordarea alocaţiei financiare nerambursabile se face pe baza unei cereri-tip de eliberare a alocaţiei financiare nerambursabile, prezentatã în anexa nr. 5 la prezenta procedurã, pe care solicitantul selectat trebuie sã o transmitã la ANIMMC prin poştã sau curier, însoţitã de urmãtoarele documente:
a) notificarea privind acordul de principiu pentru finanţare, în original;
b) formularul de decont prevãzut în anexa nr. 6 la prezenta procedurã, însoţit de documentele justificative prevãzute în anexa nr. 1 la prezenta procedurã, în original şi în copie, în ordinea activitãţilor şi documentelor justificative completate în formularul de decont;
c) lista tuturor documentelor depuse în vederea eliberãrii alocaţiei financiare nerambursabile;
d) angajamentul persoanei juridice/persoanei fizice autorizate/asociaţiei familiale solicitante de a raporta efectele participãrii în Program pe o perioadã de 3 ani cãtre Unitatea de Implementare a Programului din cadrul ANIMMC, conform anexei nr. 7 la prezenta procedurã.
8.3. Termenul limitã pentru depunerea cererii-tip de eliberare a alocaţiei financiare nerambursabile completate este data de 15 noiembrie a anului bugetar în curs.
8.4. Nu se acceptã deconturi de cheltuieli prin efectuarea de plãţi compensatorii între pãrţile contractante, în cadrul activitãţilor şi cheltuielilor eligibile.
8.5. În cazul plãţilor în valutã pentru activitãţile prevãzute la pct. 5.1 lit. a), b), c) şi d) se deconteazã valoarea în lei la cursul Bãncii Naţionale a României din ziua efectuãrii plãţii de cãtre beneficiar.
8.6. Virarea efectivã a sumei care constituie alocaţie financiarã nerambursabilã se face de cãtre ANIMMC, în contul beneficiarului deschis la Trezoreria Statului în a cãrei razã teritorialã îşi are sediul sau la care este luat în evidenţã fiscalã, dupã caz, pe baza analizei setului de documente prevãzute la pct. 8.2, în termen de 30 de zile calendaristice de la înregistrarea cererii-tip de eliberare a alocaţiei financiare nerambursabile, conform anexei nr. 5 la prezenta procedurã. Documentele originale vor fi ridicate de cãtre beneficiari de la sediul ANIMMC, dupã verificarea conformitãţii copiilor şi virarea efectivã a sumei reprezentând alocaţia financiarã nerambursabilã.
8.7. - (1) ANIMMC are dreptul sã verifice la sediul beneficiarilor Programului veridicitatea şi conformitatea declaraţiilor, activitãţilor şi cheltuielilor fãcute de beneficiar în cadrul Programului.
(2) În cazul în care, în urma controalelor efectuate de reprezentanţii ANIMMC sau la sesizarea organelor de control abilitate ale statului, se constatã cã beneficiarii au fãcut declaraţii incomplete şi/sau false pentru a obţine alocaţia financiarã nerambursabilã sau cã au deturnat destinaţia acesteia, beneficiarul are obligaţia de a rambursa sumele primite, actualizate la data constatãrii.
8.8. - (1) Beneficiarii alocaţiilor financiare nerambursabile au obligaţia de a raporta efectele participãrii la acest program cãtre unitatea de implementare a programului din cadrul ANIMMC, pentru o perioadã de 3 ani începând cu anul urmãtor acordãrii alocaţiei financiare nerambursabile, prin completarea şi transmiterea prin poştã, fax sau e-mail a formularului prevãzut în anexa nr. 7 la prezenta procedurã. Perioada de transmitere a formularului de raportare tehnicã este 1-30 aprilie a anului urmãtor expirãrii exerciţiului financiar de referinţã.
(2) În cazul neîndeplinirii acestei prevederi, beneficiarul nu va mai putea accesa nici unul dintre programele desfãşurate de cãtre ANIMMC, pentru o perioadã de 5 ani.

9. Anularea cererii de solicitare a alocaţiei financiare nerambursabile
9.1. În cazul în care una sau mai multe dintre informaţiile cuprinse în cererea-tip de acord de principiu pentru finanţare, pentru care ANIMMC a transmis solicitantului notificarea privind acordul de principiu, se modificã, solicitanţii au obligaţia de a transmite la ANIMMC prin poştã sau curier cererea-tip de anulare totalã sau parţialã a finanţãrii pentru care existã acord de principiu, conform anexei nr. 4 la prezenta procedurã, în termen de 10 zile de la data apariţiei modificãrii. Solicitantul beneficiazã de alocaţie financiarã nerambursabilã pentru activitãţile şi cheltuielile rãmase nemodificate. Pentru activitãţile, cheltuielile eligibile şi pãrţile contractante care au suferit modificãri, solicitantul poate transmite o nouã cerere-tip de acord de principiu pentru finanţare, concomitent sau ulterior transmiterii cererii-tip de anulare totalã sau parţialã a finanţãrii pentru care existã acord de principiu.
9.2. Cererea-tip de anulare totalã sau parţialã a finanţãrii pentru care existã acord de principiu se completeazã în limba românã şi poartã semnãtura în original a reprezentantului legal sau a împuternicitului agentului economic, caz în care se anexeazã împuternicirea în original, semnatã şi ştampilatã de împuternicitul legal al societãţii. Completarea cererii-tip de anulare totalã sau parţialã a finanţãrii pentru care existã acord de principiu se face prin tehnoredactare.

ANEXA 1


─────────
la procedurã
──────────────


ACTIVITĂŢILE DE SUSŢINERE A MEŞTEŞUGURILOR ŞI ARTIZANATULUI
ŞI CHELTUIELI ELIGIBILE AFERENTE CARE CONSTITUIE
OBIECTUL FINANŢĂRII







──┬───────────────────────────────┬──────────────────────┬──────────┬───────────────────────────┐
Nr│ │ │Valoarea │ Documente justificative │
c │ Activitatea eligibila │ Cheltuieli │maximã a │ │
r │ │ eligibile │finanţãrii│ │
t │ │ │pe acti- │ │
│ │ │ vitati │ │
│ │ │- lei- │ │
│ │ │ │ │
──┼───────────────────────────────┼──────────────────────┼──────────┼───────────────────────────┤
1.│Participãri la târguri şi │- Cheltuieli pentru: │80.000.000│- Contractul cu organiza- │
│expoziţii internaţionale, │ - Taxa de participare│ │ torul târgului/expoziţiei│
│organizate în strãinãtate, cu │ - Închiriere stand │ │- Ordin de deplasare │
│stand propriu sau în asociere │ - Amenajare stand │ │- Facturã fiscalã/chitanţã │
│cu alţi agenţi economici │ - Cheltuieli de │ │ fiscalã │
│ │ transport*1) │ │- Documente platã - bilete │
│ │ - Cheltuieli de │ │ pentru mijloacele de │
│ │ cazare*1) pe │ │ transport │
│ │ perioada târgului │ │- Asigurare auto şi carte │
│ │ - Cheltuieli de tran-│ │ verde (dacã este cazul) │
│ │ sport mostre │ │- Foaie de parcurs (dacã │
│ │ │ │ este cazul) │
│ │ │ │- Ordine de platã │
│ │ │ │- Dispoziţii de platã │
│ │ │ │ valutarã externã │
│ │ │ │- Declaraţie de export │
│ │ │ │ temporar (pentru mostre) │
│ │ │ │- Copie dupã extrasul de │
│ │ │ │ cont │
──┼───────────────────────────────┼──────────────────────┼──────────┼───────────────────────────┤
2.│Participãri la târguri şi │- Cheltuieli pentru: │60.000.000│- Contractul cu organiza- │
│expoziţii organizate in │ - Taxa de participare│ │ torul târgului/expoziţiei│
│tara, cu stand propriu sau in │ - Închiriere stand │ │- Ordin de deplasare │
│asociere cu alti agenti │ - Amenajare stand │ │- Facturã fiscalã/chitanţã │
│economici │- Cheltuieli de │ │ fiscalã │
│ │ transport*2) │ │- Documente platã - bilete │
│ │- Cheltuieli de │ │ pentru mijloacele de │
│ │ cazare*2) pe │ │ transport │
│ │ perioada târgului │ │- Foaie de parcurs (dacã │
│ │ │ │ este cazul) │
│ │ │ │- Ordine de platã │
│ │ │ │- Copie dupã extrasul de │
│ │ │ │ cont │
──┴───────────────────────────────┴──────────────────────┴──────────┴───────────────────────────┘
_________
*1) Va fi decontatã 65% din valoarea cheltuielilor pentru transport
şi cazare, în baza documentelor de platã, la nivelul sumelor
prevãzute în <>HG nr. 518/1995 privind unele drepturi şi obligaţii
ale personalului român trimis în strãinãtate pentru îndeplinirea
unor misiuni cu caracter temporar, cu modificãrile şi completãrile
ulterioare. Se deconteazã numai transportul pânã la/de la destinaţia
unde se desfãşoarã târgul/expoziţia - exclusiv transportul în
localitate.
*2) Va fi decontatã 65% din valoarea cheltuielilor pentru transport şi
cazare, în baza documentelor de platã, la nivelul sumelor prevãzute
în <>HG nr. 543/1995 , republicatã cu modificãrile ulterioare privind
drepturile bãneşti ale salariaţilor instituţiilor publice şi regiilor
autonome cu specific deosebit pe perioada delegãrii şi detaşãrii în
altã localitate, precum şi în cazul deplasãrii în cadrul localitãţii
în interesul serviciului (exclusiv transport mostre). Se deconteazã
numai transportul pânã la/de la destinaţia unde se desfãşoarã târgul/
expoziţia -exclusiv transportul în localitate.

──┬───────────────────────────────┬──────────────────────┬──────────┬───────────────────────────┐
Nr│ │ │Valoarea │ Documente justificative │
c │ Activitatea eligibila │ Cheltuieli │maximã a │ │
r │ │ eligibile │finanţãrii│ │
t │ │ │pe acti- │ │
│ │ │ vitati │ │
│ │ │- lei- │ │
│ │ │ │ │
──┼───────────────────────────────┼──────────────────────┼──────────┼───────────────────────────┤
3.│Elaborarea şi producţia de │- Cheltuieli pentru │80.000.000│- Contracte de furnizare*3)│
│materiale tipãrite de │ elaborarea şi │ │- Facturã fiscalã/chitanţã │
│promovare a produselor de │ producţia materia- │ │ fiscalã │
│artã popularã, artizanat şi a │ lelor de promovare: │ │- Ordine de platã │
│meşteşugurilor*1) │ a) pliante, mape │ │- Copie dupã extrasul │
│ │ b) broşuri │ │ de cont │
│ │ c) cataloage │ │- Mostre pentru materialele│
│ │ d) Afişe │ │ de promovare realizate │
│ │ e) CD-uri │ │ │
──┼───────────────────────────────┼──────────────────────┼──────────┼───────────────────────────┤
4.│Realizarea unui site pe │- Elaborare de pagini │20.000.000│- Contracte de servicii*4) │
│Internet pentru │ WEB pentru prezen- │ │- Facturã fiscalã/chitanţã │
│prezentarea activitãţii │ tarea pe Internet a │ │ fiscalã │
│solicitantului şi a │ activitãţii solici- │ │- Ordine de platã │
│produselor sau serviciilor │ tantului şi a │ │- Copie dupã extrasul de │
│promovate*2) │ produselor sau │ │ cont │
│ │ serviciilor │ │ │
│ │ promovate │ │ │
──┴───────────────────────────────┴──────────────────────┴──────────┴───────────────────────────┘
_________
*1) Materialele promotionale vor fi realizate si in limbi de larga
circulatie internationala
*2) Site-ul se realizeaza in limba romana si cel putin intr-o limba
de larga circulatie internationala
*3) În contract trebuie sã se precizeze perioada de desfãşurare a
activitãţii şi limba/limbile in care se realizeaza materialele
promotionale
*4) În contract trebuie sa se precizeze perioada de desfãşurare
a activitatii, limbile in care se realizeaza site-ul si adresa
paginii WEB




ANEXA 2


────────
la procedurã
────────────





┌──────────────────────────────────────────────┐
│Se completeazã numai de cãtre ANIMMC │
│ │
│Data şi ora înregistrãrii .................. │
│ │
│Numãrul cererii ............................ │
│ │
│Numele reprezentantului │
│ANIMMC ..................................... │
│ │
│Semnãtura │
└──────────────────────────────────────────────┘



CERERE-TIP
DE ACORD DE PRINCIPIU PENTRU FINANŢARE
(Se completeazã toate rubricile din formularul - tip în
limba românã, prin tehnoredactare)

Subscrisa ......, având datele de identificare menţionate la secţiunea A, reprezentatã legal prin dl/dna ........ având calitatea de .........., solicit finanţarea în condiţiile prevederilor programului aprobat prin Ordinul Preşedintelui nr. ...........

SECŢIUNEA A Prezentarea solicitantului



Denumirea completã a
solicitantului ......................................................

Adresa ..............................................................

Telefon: .............. Fax: ............. E-mail: ...............

Data înregistrãrii organizaţiei .....................................

Nr. de înmatriculare la Oficiul Registrul comerţului
(dupã caz) ..........................................................

codul fiscal (dupã caz) .............................................

Codul unic de înregistrare (dupã caz) ...............................

Nr. cont în care se solicitã transferarea alocaţiei financiare
nerambursabile (ROL) ................................................
deschis la Trezoreria ...............................................

Forma juridicã: .....................................................

Forma de proprietate 100% privatã DA []
NU []

Capitalul social: ........... milioane lei deţinut de
- persoane fizice ........... %
- persoane juridice: ........... %

Obiectul principal de activitate ....................................
.....................................................................
.....................................................................
.....................................................................
Cod CAEN ............................................................

Numãrul mediu scriptic anual de personal (în anul fiscal anterior)
.....................................................................

Cifra de afaceri (conform ultimului bilanţ contabil anual aprobat)
............................................................ mii lei,

Profit net/pierdere (conform ultimului bilanţ contabil anual
aprobat) ................................................... mii lei

În prezent desfãşor activitate în domeniul meşteşugurilor şi
artizanatului:

[] DA Valoarea producţiei şi/sau serviciilor realizate în anul fiscal
precedent (mii euro) ..........................................
...............................................................
...............................................................

Ţãri în care am realizat export ...............................
...............................................................
...............................................................

Produsele şi/sau serviciilor pe care doresc sã le promovez cu
sprijinul acestui program .....................................
...............................................................
...............................................................

[] NU Produsele pe care doresc sã le promovez la export cu sprijinul
acestui program ...............................................
...............................................................



SECŢIUNEA B Prezentarea activitãţilor pentru care solicit finanţare
în cadrul Programului



Tipul activitãţilor pentru care se solicitã finanţarea:

[] Participãri la târguri şi expoziţii internaţionale, organizate în
strãinãtate, cu stand propriu sau în asociere cu alţi agenţi economici

[] Participãri la târguri şi expoziţii, organizate în ţarã, cu stand
propriu sau în asociere cu alţi agenţi economici

[] Elaborarea şi producţia de materiale tipãrite de promovare a
produselor de artã popularã, artizanat şi a meşteşugurilor artistice

[] Realizarea unui site pe Internet pentru prezentarea activitãţii
solicitantului şi a produselor promovate


Denumirea Tipul de cheltuiala Valoarea Din care
activitatii pentru care se solicita cheltu- valoarea
finantare ielilor finan-
eligi- tarii
bile*1) solici-
- lei- tate*2)
- lei -
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
[] Participãri la târguri şi [] Cheltuieli de participare
expoziţii internaţionale, conform contractului
organizate în strãinãtate, cu organizatorul, incluzând:
cu stand propriu sau [] Închiriere stand, taxa de
în asociere cu alţi agenţi participare ...... ......
economici*3) [] Amenajare stand ...... ......

[] Cheltuieli de transport ...... ......
[] Cheltuieli de cazare pe
perioada târgului ...... ......
[] Cheltuieli cu transportul
mostrelor ...... ......

TOTAL
Denumire târg/expoziţie internaţionalã*4)

Perioada de desfãşurare a
activitãţii: de la ............ la ...............
(zi/lunã/an) (zi/lunã/an)

Date privind organizatorul*5)

Denumire: ................................

Adresa: ..................................

Telefon: .................................

Fax: .....................................

Numãr de persoane care vor participa în
activitate din partea solicitantului
..............................................
_________________
*1) Valoarea cheltuielilor eligibile fãrã TVA.
*2) 65% din valoarea cheltuielilor eligibile fãrã TVA,
*3) Suma totalã nu trebuie sã depãşeascã 80 milioane lei.
*4) Se completeazã pentru fiecare târg/expoziţie internaţionalã.
*5) Se completeazã pentru fiecare organizator.






Denumirea Tipul de cheltuiala Valoarea Din care
activitatii pentru care se solicita cheltu- valoarea
finantare ielilor finan-
eligi- tarii
bile*1) solici-
- lei- tate*2)
- lei -
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
[] Participãri la târguri şi [] Cheltuieli de participare
expoziţii organizate in conform contractului
tara, cu stand propriu cu organizatorul, incluzând:
sau in asociere cu [] Închiriere stand, taxa de
alti agenti economici*3) participare ...... ......
[] Amenajare stand ...... ......

[] Cheltuieli de transport ...... ......
[] Cheltuieli de cazare pe
perioada târgului ...... ......

TOTAL
Denumire târg/expoziţie internaţionalã*4) ....................

Perioada de desfãşurare a
activitãţii: de la ............ la ..............
(zi/lunã/an) (zi/lunã/an)

Date privind organizatorul*5)

Denumire: ................................

Adresa:
..........................................
..........................................

Telefon: .................................

Fax: .....................................

Numãr de persoane care vor participa în
activitate din partea solicitantului
..............................................

[] Elaborarea şi producţia [] Elaborarea şi producţia
de materiale tipãrite de materialelor publicitare
promovare a produselor de stipulate în contractul
artã popularã, artizanat ce urmeazã a fi semnat
şi a meşteşugurilor cu furnizorul*5) ....... .......
artistice*6) Denumire: ..................................
- pliante, mape Adresa:
- broşuri ............................................
- cataloage ............................................
- afişe ............................................
- CD-uri ............................................

Telefon: ...................................

Fax: .......................................

______________
*1) Valoarea cheltuielilor eligibile fãrã TVA.
*2) 65% din valoarea cheltuielilor eligibile fãrã TVA.
*3) Suma solicitatã nu va depãşi 60 milioane lei.
*4) Se completeazã pentru fiecare târg/expoziţie internaţionalã.
*5) Se completeazã pentru fiecare organizator/furnizor.
*6) Suma totalã nu va depãşi 80 milioane lei.






Denumirea Tipul de cheltuiala Valoarea Din care
activitatii pentru care se solicita cheltu- valoarea
finantare ielilor finan-
eligi- tarii
bile*1) solici-
- lei- tate*2)
- lei -
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
[] Realizarea unui site [] Elaborare de pagini WEB
pe Internet pentru pentru prezentarea pe
prezentarea activitãţii Internet a activitãţii
solicitantului şi a solicitantului şi a
produselor sau serviciilor produselor sau serviciilor
promovate*3) promovate ....... .......


Date privind partenerul*4) contractual:

Denumire: .........................................

Adresa
...................................................
...................................................

Telefon ...........................................

Fax ...............................................
___________
*1) Valoarea cheltuielilor eligibile fãrã TVA.
*2) 65% din valoarea cheltuielilor eligibile fãrã TVA.
*3) Suma solicitatã nu va depãşi 20 milioane lei.
*4) Se completeazã pentru fiecare organizator/partener.



SECŢIUNEA C Declaraţie pe propria rãspundere

Subsemnatul/Subsemnata ......., identificat/identificatã cu actul de identitate seria ......, nr. ......, eliberat de ...... la data de ......, cu domiciliul în localitatea ......, str. ....... nr. ..... bl. ...., sc. ..., ap. ...., sectorul/judeţul ....., în calitate de reprezentant legal al organizaţiei ......, declar pe propria rãspundere cã toate informaţiile furnizate şi consemnate în prezenta cerere sunt corecte şi complete.

Înţeleg cã orice omisiune sau incorectitudine în prezentarea informaţiilor în scopul de a obţine avantaje pecuniare este pedepsitã conform legii.

Declar pe propria rãspundere cã activitãţile pentru care solicit finanţarea prin prezentul program nu fac obiectul altui program de finanţare de la bugetul de stat şi cã voi raporta pe o perioadã de trei ani cãtre unitatea de implementare a programului din cadrul ANIMMC efectele participãrii la program, conform pct. 8.8 din prezenta procedurã.

Declar pe propria rãspundere cã îndeplinesc criteriul de independenţã, în conformitate cu prevederile <>Legii nr. 346/2004 privind stimularea înfiinţãrii şi dezvoltãrii întreprinderilor mici şi mijlocii.

De asemenea declar pe propria rãspundere cã în ultimii 2 (doi) ani:

[] nu am beneficiat de ajutor de stat;

[] am beneficiat de urmãtoarele ajutoare de stat:


┌────┬────────────────┬───────────┬─────────────┬──────────────────┬──────────┐
│Nr. │ Anul acordãrii │ Forma │ Instituţia │ Programul prin │Cuantumul │
│Crt.│ ajutorului de │ajutorului │finanţatoare │care a beneficiat │ajutorului│
│ │ stat │de stat │ │ de finanţare │de stat │
│ │ │ │ │ │ acordat │
├────┼────────────────┼───────────┼─────────────┼──────────────────┼──────────┤
├────┼────────────────┼───────────┼─────────────┼──────────────────┼──────────┤
├────┼────────────────┼───────────┼─────────────┼──────────────────┼──────────┤
└────┴────────────────┴───────────┴─────────────┴──────────────────┴──────────┘

în conformitate cu prevederile <>Legii nr. 143/1999 privind ajutorul de stat,
cu modificãrile şi completãrile ulterioare.

Semnãtura autorizatã şi ştampila solicitantului*) Funcţia

Data semnãrii:
_______
*) Toate cererile depuse pentru acest program vor fi semnate de aceeaşi
persoanã autorizatã sã reprezinte legal societatea.



ANEXA 3


────────
la procedurã
────────────





┌───────────────────────────────────────┐
│Data: ................................ │
│ │
│Numãrul notificãrii: ................. │
└───────────────────────────────────────┘

- NOTIFICARE*1) -
PRIVIND
ACORDUL DE PRINCIPIU PENTRU FINANŢARE
(în condiţiile prevãzute în ANEXA 2)
______________
*) SE COMPLETEAZĂ DE CĂTRE ANIMMC,

DESTINATAR: Denumirea completã a destinatarului: ...........................

Data înregistrãrii organizaţiei: ...............................

Nr. de înmatriculare la Oficiul Registrul
comerţului (dupã caz):..........................................

codul fiscal (dupã caz): .......................................

Codul unic de înregistrare (dupã caz): .........................

Adresa: ........................................................

Fax: ...........................................................

Ca urmare a Cererii-tip de Acord de Principiu pentru finanţare
nr. ...... din data de ......., vã notificãm prin prezenta acordul
nostru de principiu pentru finanţarea urmãtoarelor activitãţi şi
cheltuieli aferente acestora:


Valoarea
Denumirea activitãţii Tipul de cheltuialã finantarii
pentru care se acorda aprobate de
finanţare principiu
-lei-
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
[] Participãri la târguri şi [] Cheltuieli de participare
expoziţii internaţionale, conform contractului
organizate în strãinãtate, cu organizatorul, incluzând:
cu stand propriu sau [] Închiriere stand, taxa de
în asociere cu alţi agenţi participare ............
economici [] Amenajare stand ............

[] Cheltuieli de transport ............

[] Cheltuieli de cazare, pe
perioada târgului ............

[] Cheltuieli de transport
mostre ............

TOTAL .............

[] Participãri la târguri şi [] Cheltuieli de participare
expoziţii organizate conform contractului
in tara, cu stand propriu cu organizatorul, incluzând:
sau in asociere cu alti [] Închiriere stand, taxa de
agenti economici participare ............

[] Amenajare stand ............

[] Cheltuieli de transport ............

[] Cheltuieli de cazare, pe
perioada târgului ............



Valoarea
Denumirea activitãţii Tipul de cheltuialã finantarii
pentru care se acorda aprobate de
finanţare principiu
-lei-
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL ..........

[] Elaborarea şi producţia de [] Elaborarea şi producţia
materiale tipãrite de materialelor publicitare
promovare a produselor de stipulate în contractul
artã popularã, artizanat şi a ce urmeazã a fi semnat
meşteşugurilor artistice cu furnizorul ..........

[] Realizarea unui site pe [] Elaborare de pagini WEB
Internet pentru prezentarea pentru prezentarea pe
activitãţii solicitantului şi a Internet a activitãţii
produselor sau serviciilor solicitantului şi a
promovate produselor sau serviciilor
promovate ...........
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Valoarea totalã a finanţãrii aprobate de principiu ..........

Coordonator UIP:

Semnãtura ................................



ANEXA 4


────────
la procedurã
──────────────

CERERE-TIP
de anulare totalã sau parţialã a finanţãrii pentru
care existã acord de principiu

(se completeazã în cazul modificãrii uneia dintre condiţiile
în care s-a obţinut acordul de principiu
asupra finanţãrii)

Subscrisa .......... având datele de identificare menţionate la secţiunea A, reprezentatã legal prin dl/dna ........ având calitatea de ........, solicit anularea finanţãrii pentru categoriile de cheltuieli prezentate în secţiunea B.

SECŢIUNEA A Prezentarea solicitantului





Denumirea completã a solicitantului: ..........................

Adresa: .......................................................

Telefon: ............ Fax: ........... E-mail: .............

Data înregistrãrii organizaţiei: ..............................

Nr. de înmatriculare la Oficiul Registrului comerţului (dupã
caz): .........................................................

codul fiscal (dupã caz): ......................................

Codul unic de înregistrare (dupã caz): ........................

Nr. cont în care se solicitã transferarea alocaţiei financiare
nerambursabile (ROL) ..........................................

deschis la Trezoreria .........................................



SECŢIUNEA B Cheltuieli pentru care se solicitã anularea finanţãrii



───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Valoarea
Denumirea activitãţii Tipul de cheltuialã finantarii
pentru care se
solicita
anularea
-lei-
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
[] Participãri la târguri şi [] Cheltuieli de participare
expoziţii internaţionale, conform contractului
organizate în strãinãtate, cu organizatorul, incluzând:
cu stand propriu sau [] Închirierea standului, taxa
în asociere cu alţi agenţi de participare ............
economici [] Amenajarea standului ............

[] Cheltuieli de transport ............

[] Cheltuieli de cazare, pe
perioada târgului ............

[] Cheltuieli cu transportul
mostrelor ............

TOTAL ............

Denumirea târgului/ expoziţiei internaţionale
la care se renunţã*1):
......................................

[] Participãri la târguri şi [] Cheltuieli de participare
expoziţii organizate conform contractului
in tara, cu stand propriu cu organizatorul, incluzând:
sau in asociere cu alti [] Închirierea standului, taxa
agenti economici de participare ............

[] Amenajarea standului ............

[] Cheltuieli de transport,
pe perioada targului ............

[] Cheltuieli de cazare,
............


TOTAL ............

Denumirea târgului/expoziţiei internaţionale
la care se renunţã*1):
......................................


[] Elaborarea şi producţia de [] Elaborarea şi producţia
materiale tipãrite de promovare materialelor publicitare
a agentului economic stipulate în contractul
- pliante mape ce urmeazã a fi semnat
- broşuri cu furnizorul ...........
- cataloage
- afişe Denumire partener contractual*2)
- CD-uri la care se renunţã:
........................................

[] Realizarea unui site pe [] Elaborare de pagini WEB
Internet pentru pentru prezentarea pe
prezentarea activitãţii Internet a activitãţii
solicitantului şi a solicitantului şi a
produselor sau serviciilor produselor sau serviciilor
promovate promovate ..........

Denumire partener contractual*2)
la care se renunţã:
........................................
_____________
*1) Se completeazã pentru fiecare târg la care se renunţã,
*2) Se completeazã pentru fiecare partener la care se renunţã,




SECŢIUNEA C Declaraţie pe propria rãspundere

Subsemnatul/subsemnata ......., identificat/identificatã cu actul de identitate seria ...... nr. ...., eliberat de ...... la data de ...., cu domiciliul în localitatea ......., str. ...... nr. ...... bl. ...., sc. ...., ap. ....., sectorul/judeţul ......., în calitate de reprezentant legal al organizaţiei ........, declar pe propria rãspundere cã solicit anularea totalã sau parţialã a finanţãrii pentru care am primit acordul de principiu al ANIMMC.

Semnãtura autorizatã şi ştampila solicitantului*3)

Funcţia

Data semnãrii:
______________
*3) Toate cererile depuse pentru acest program vor fi semnate de aceeaşi persoanã autorizatã sã reprezinte legal societatea.

ANEXA 5


────────
la procedurã
──────────────

CERERE-TIP
de eliberare a alocaţiei financiare nerambursabile
(Se completeazã toate rubricile în limba românã,
prin tehnoredactare)

Subscrisa ......... având datele de identificare menţionate mai jos, reprezentatã legal prin domnul/doamna ........ având calitatea de ....., identificat/identificatã cu actul de identitate seria ..... nr. ....... eliberat de ...... la data de ....., cu domiciliul în localitatea ...... str. ...... nr. ....., bl. ....., sc. ......, ap. ....., sectorul/judeţul ........, cod poştal ........ solicit eliberarea alocaţiei financiare nerambursabile în condiţiile prevederilor programului aprobat prin Ordinul Preşedintelui nr. .......





Datele de identificare a solicitantului:

Denumirea completã a solicitantului: ............................

Adresa ..........................................................

Telefon: ............. Fax: ............ E-mail .................

Data înregistrãrii organizaţiei .................................

Numãrul de înmatriculare în Registrul comerţului (dupã caz) .....

codul fiscal (dupã caz) .........................................

Codul unic de înregistrare (dupã caz) ...........................

Cont bancar nr. ........ deschis la Trezoreria ..................

Anexez la prezenta formularul de decont (conform Anexa 6) precum
şi documentele justificative prevãzute în Anexa 1 la program, în
original şi în copie, în ordinea activitãţilor şi documentelor
justificative completate în formularul de decont.

Semnãtura autorizatã şi ştampila solicitantului*

Funcţia
Data semnãrii
__________
*) Toate cererile depuse pentru acest program vor fi semnate de
aceeaşi persoanã autorizatã sã reprezinte legal societatea.




ANEXA 6


────────
la procedura
─────────────

FORMULAR DE DECONT*1)






Organizatia solicitanta ..................... Data .............
lei*2)
┌────────┬────────┬──────┬──────┬─────────┬────────────────────────────────────┐
│Activi- │Obiectul│ Nr. │ Data │ Valoarea│ Document de plata │
│tatea*3)│facturii│Factu-│factu-│ facturii├────────┬───┬────┬──────────────────┤
│ │ │rii │rii ├───┬─────┤Felul │Nr.│Data│ Valoarea │
│ │ │ │ │Cu │Fara │docu- │ │ ├──────┬───────────┤
│ │ │ │ │TVA│TVA │mentului│ │ │Cu TVA│Fara TVA │
├────────┼────────┼──────┼──────┼───┼─────┼────────┼───┼────┼──────┼───────────┤
├────────┼────────┼──────┼──────┼───┼─────┼────────┼───┼────┼──────┼───────────┤
├────────┼────────┼──────┼──────┼───┼─────┼────────┼───┼────┼──────┼───────────┤
├────────┼────────┼──────┼──────┼───┼─────┼────────┼───┼────┼──────┼───────────┤
├────────┼────────┼──────┼──────┼───┼─────┼────────┼───┼────┼──────┼───────────┤
├────────┼────────┼──────┼──────┼───┼─────┼────────┼───┼────┼──────┼───────────┤
│Toral: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────────┴────────┴──────┴──────┴───┴─────┴────────┴───┴────┴──────┴───────────┘

Semnatura si stampila*4)
____________
*1) la prezentul decont se va anexa lista documentelor justificative in
conformitate cu anexa 1 şi în ordinea activitãţilor prezentate în decont,
precum şi documentele justificative în original şi în copie,
*2) pentru plãţile efectuate în valutã, conversia se face utilizând cursul
de schimb comunicat de BNR, valabil pentru ziua efectuãrii plãţii de
cãtre beneficiar.
*3) conform cheltuielilor eligibile prevãzute în Anexa 1 la Procedurã.
*4) toate cererile depuse pentru acest program vor fi semnate de aceeaşi
persoanã autorizatã sã reprezinte legal solicitantul.




ANEXA 7


────────
la procedurã
──────────────

FORMULAR DE RAPORTARE TEHNICĂ*)
(Se completeazã toate rubricile în limba românã,
prin tehnoredactare)





Perioada pentru raportare: anul .............

Datele de identificare a societãţii:

Denumirea societãţii comerciale ...............................

Adresa ........................................................

Telefon: ............. Fax: ........... E-mail ................

Data înregistrãrii societãţii comerciale ......................

Numãrul de înmatriculare în Registrul comerţului (dupã
caz) ..........................................................

Codul unic de înregistrare (dupã caz) ..........................

Am obţinut Notificarea de acord de principiu pentru finanţare
numãrul ..../zz.ll.., iar eliberarea alocaţiei financiare s-a
efectuat pe baza Cererii tip de eliberare a AFN numãrul .......
din data de ..........

Date de raportare tehnicã:

- Cifra de afaceri: .................... lei;

- Profitul brut: ....................... lei;

- Numãrul mediu scriptic anual de personal: .....................;

- În perioada consideratã aţi încheiat contracte cu noi parteneri ?
[] NU
[] DA

- În perioada consideratã aţi exportat pe noi pieţe ?
[] NU
[] DA, în urmãtoarele ţãri: ..............................

Subsemnatul/Subsemnata ........., identificat/identificatã cu actul
de identitate seria ......., nr. ......., eliberat de .............
la data de ....., cu domiciliul în localitatea ...................,
str. ...... nr. ..... bl. ...., sc. ....., ap. ........,
sectorul/judeţul ..........., în calitate de reprezentant legal al
societãţii ........., declar pe propria rãspundere cã toate informaţiile
furnizate şi consemnate în prezentul formular sunt corecte şi complete.

Semnãtura autorizatã şi ştampila solicitantului*)

Funcţia: .......................

Data semnãrii: ...................
____________
*) transmiterea formularului este obligatorie pentru toţi beneficiarii
de alocaţii financiare nerambursabile în cadrul prezentului program,
pentru o perioadã de 3 ani, începând cu anul urmãtor acordãrii
alocaţiei financiare de cãtre ANIMMC


___________________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016