Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   PROCEDURA din 16 ianuarie 2003  de modificare sau de retragere a avizelor si autorizatiilor de gospodarire a apelor    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

PROCEDURA din 16 ianuarie 2003 de modificare sau de retragere a avizelor si autorizatiilor de gospodarire a apelor

EMITENT: MINISTERUL APELOR SI PROTECTIEI MEDIULUI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 104 din 19 februarie 2003
I. Dispoziţii generale

ART. 1
În conformitate cu prevederile <>Legii apelor nr. 107/1996 , cu modificãrile ulterioare, execuţia lucrãrilor pe ape sau în legatura cu apele se poate face numai în baza avizului de gospodãrire a apelor, iar punerea în funcţiune a acestor lucrãri se poate face în baza autorizaţiei de gospodãrire a apelor. În perioada premergãtoare începerii investiţiei, în perioada de realizare a investiţiei şi dupã punerea în funcţiune a construcţiilor şi instalaţiilor care au fãcut obiectul investiţiei pot aparea situaţii în care sunt necesare modificarea sau retragerea avizului de gospodãrire a apelor şi, respectiv, modificarea sau retragerea autorizaţiei de gospodãrire a apelor.

II. Procedura de modificare sau de retragere a avizelor de gospodãrire a apelor
ART. 2
(1) La solicitarea titularului de investiţie avizul de gospodãrire a apelor poate fi modificat dacã:
a) pana la finalizarea proiectãrii (proiect tehnic, caiet de sarcini sau detalii de execuţie) s-au modificat soluţiile tehnologice ori parametrii de funcţionare ai lucrãrilor care fac obiectul avizului;
b) exista necesitatea corelãrii cu noi tehnologii depoluante, cu cerinţe de apa mai reduse fata de datele iniţiale luate în considerare la emiterea avizului;
c) se impune înlãturarea efectelor negative asupra apelor ca urmare a modificãrii parametrilor hidrologici.
(2) Solicitarea de modificare a avizului de gospodãrire a apelor se va realiza de comun acord cu titularul de investiţie, cu cel puţin doua luni înainte de data începerii execuţiei lucrãrilor şi pe parcursul execuţiei acestora în condiţiile stabilite la alin. (1), pe baza unui formular transmis emitentului, conform modelului prezentat în anexa nr. 1a), a unui exemplar din avizul de gospodãrire a apelor şi a documentaţiei tehnice de fundamentare.
ART. 3
Modificarea avizului de gospodãrire a apelor se realizeazã în termen de 15 zile de la solicitare, prin emiterea unui aviz de gospodãrire a apelor modificator al avizului nr. .../... .
ART. 4
(1) În caz de renunţare la execuţia lucrãrilor care au fãcut obiectul unui aviz de gospodãrire a apelor, beneficiarul de investiţie solicita retragerea acestuia. În acest scop va completa citeţ şi va transmite autoritãţii de gospodãrire a apelor emitente a avizului de gospodãrire a apelor un formular conform modelului prezentat în anexa nr. 1b).
(2) Retragerea avizului de gospodãrire a apelor se poate face la solicitarea beneficiarului de investiţie sau, dupã caz, la initiativa emitentului avizului.
(3) Dacã renunţarea la execuţia investiţiei s-a fãcut dupã ce s-au executat parţial unele componente ale acesteia, beneficiarul avizului de gospodãrire a apelor va prezenta un program de conservare sau, dupã caz, de demolare a lucrãrilor executate şi de refacere a condiţiilor iniţiale de scurgere. Programul face parte integrantã din solicitarea de retragere a avizului şi are drept scop prevenirea impactului negativ al construcţiilor executate asupra apelor.
(4) Retragerea avizului de gospodãrire a apelor se poate face şi în cazul în care pe parcursul execuţiei lucrãrilor de investiţii autoritatea de gospodãrire a apelor constata ca nu se respecta prevederile din aviz, în baza unui referat de constatare. Constatarea se va face de cãtre o comisie de specialişti numiţi de cãtre directorul general al Administraţiei Naţionale "Apele Romane".
(5) În termen de 15 zile de la primirea solicitãrii sau de la data întocmirii procesului-verbal de constatare, Administraţia Nationala "Apele Romane" are obligaţia sa retragã avizul de gospodãrire a apelor prin decizie a conducatorului instituţiei.
(6) Decizia de retragere a avizului de gospodãrire a apelor se transmite beneficiarului acestuia şi se considera valabilã pe perioada nerespectãrii prevederilor şi a condiţiilor impuse în aviz.
(7) Reluarea valabilitãţii avizului se face prin decizia conducatorului Administraţiei Naţionale "Apele Romane", pe baza solicitãrii şi a procesului-verbal de constatare încheiat între emitent şi beneficiar în legatura cu eliminarea cauzelor care au dus la retragerea avizului.

III. Procedura de modificare sau de retragere a autorizaţiilor de gospodãrire a apelor
ART. 5
Autorizaţia de gospodãrire a apelor poate fi modificatã sau retrasã în urmãtoarele cazuri:
a) la nerespectarea prevederilor programelor de etapizare sau a condiţiilor prevãzute în autorizaţia de gospodãrire a apelor din vina titularului acesteia sau a administratorului lucrãrilor care fac obiectul autorizaţiei;
b) la nerespectarea în mod sistematic a regulamentului de exploatare ce face parte integrantã din autorizaţia de gospodãrire a apelor;
c) pentru prevenirea sau asigurarea combaterii efectelor inundatiilor;
d) în cazul poluarii sistematice a resurselor de apa sau în cazul producerii unei poluari accidentale cu efecte semnificative asupra mediului acvatic;
e) la modificarea parametrilor de capãt autorizaţi în legatura cu prelevarea şi evacuarea apelor;
f) în vederea asigurãrii în mod echitabil şi eficient a cerinţelor de apa nou-apãrute.
ART. 6
(1) Modificarea autorizaţiilor de gospodãrire a apelor se poate face, dupã caz, la solicitarea titularului sau la initiativa autoritãţii de gospodãrire a apelor.
(2) Solicitarea de modificare sau de retragere a autorizaţiei de gospodãrire a apelor se va face pe un formular conform modelului prezentat în anexele nr. 1c) şi 1d), ce va fi însoţit de o documentaţie tehnica de fundamentare.
(3) Modificarea autorizaţiei de gospodãrire a apelor în condiţiile prevãzute la art. 5 se realizeazã prin emiterea de cãtre Administraţia Nationala "Apele Romane" sau de unitatea sa teritorialã a unei autorizaţii de gospodãrire a apelor modificatoare a autorizaţiei nr. .../... în baza unui proces-verbal de constatare semnat de reprezentantul emitentului şi de împuternicitul utilizatorului de apa.
(4) Refuzul împuternicitului utilizatorului de a semna procesul-verbal nu poate conditiona eliberarea autorizaţiei de gospodãrire a apelor modificatoare.
(5) Eliberarea autorizaţiei de gospodãrire a apelor modificatoare se realizeazã în termen de cel mult 20 de zile de la constatarea uneia dintre situaţiile menţionate la alin. (1).
ART. 7
(1) Retragerea autorizaţiei de gospodãrire a apelor în condiţiile <>art. 56 alin. (1) din Legea apelor nr. 107/1996 şi în condiţiile art. 5 din prezenta procedura se face de cãtre emitent, printr-o decizie, în baza unui referat de constatare. Constatarea se va face de cãtre o comisie de specialişti numiţi de cãtre directorul general al Administraţiei Naţionale "Apele Romane".
(2) Retragerea autorizaţiei de gospodãrire a apelor atrage pierderea drepturilor obţinute în baza acesteia, precum şi obligativitatea încetãrii activitãţii folosinţei ori a exploatãrii lucrãrilor construite pe ape sau care au legatura cu apele.
(3) Decizia de retragere a autorizaţiei de gospodãrire a apelor se transmite beneficiarului acesteia şi se considera valabilã pe perioada nerespectãrii prevederilor sau a condiţiilor impuse în autorizaţie.
(4) Reluarea valabilitãţii autorizaţiei de gospodãrire a apelor se face prin decizia emitentului, pe baza solicitãrii şi a procesului-verbal de constatare încheiat între emitent şi titular în legatura cu eliminarea cauzelor care au dus la retragerea autorizaţiei.
ART. 8
În cazul retragerii autorizaţiei de gospodãrire a apelor, titularul acesteia are obligaţia sa ia toate mãsurile care se impun pentru evitarea impactului negativ al lucrãrilor asupra apelor, în caz contrar fiind rãspunzãtor de daunele produse.
ART. 9
În cazul scoaterii din funcţiune a folosinţei de apa şi de renunţare la dreptul de folosire a apelor, titularul autorizaţiei de gospodãrire a apelor va completa un formular conform modelului prezentat în anexa nr. 1d). La primirea solicitãrii emitentul autorizaţiei are obligaţia ca în termen de 10 zile sa anunţe titularul acesteia asupra retragerii autorizaţiei de gospodãrire a apelor.

IV. Dispoziţii finale
ART. 10
(1) Pentru modificarea ori retragerea avizului sau a autorizaţiei de gospodãrire a apelor se percep tarife conform prevederilor legale.
(2) Cuantumul acestor tarife se stabileşte de cãtre Administraţia Nationala "Apele Romane", se avizeazã de cãtre consiliul de administraţie al acesteia, se aproba prin ordin al ministrului apelor şi protecţiei mediului în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a prezentului ordin şi se indexeazã periodic.
(3) Documentaţiile tehnice pe baza cãrora se solicita modificarea avizului sau a autorizaţiei de gospodãrire a apelor vor fi întocmite conform legislaţiei în vigoare şi vor fi elaborate de unitãţi publice sau private certificate de cãtre Ministerul Apelor şi Protecţiei Mediului.

ANEXA 1a)

Cãtre
.................................................................
(Administraţia Nationala "Apele Romane"/Direcţia Apelor/S.G.A.)

În conformitate cu prevederile <>Legii apelor nr. 107/1996 , cu modificãrile ulterioare,
a) Subsemnatul, ............./(numele şi prenumele solicitantului), posesor al buletinului/cãrţii de identitate seria .... nr. ....., cod numeric personal .........., domiciliat în localitatea .........., str. ....... nr. ...., bl. ..., ap. ...., telefon ......., fax .........;
b) ............../(denumirea societãţii comerciale/regiei autonome), codul fiscal nr. .........., înregistratã la registrul comerţului cu nr. ........, telefon ....., fax ....., cu sediul în localitatea ........., str. ...... nr. ...., judeţul ....., prin reprezentantul sau ......./(numele şi prenumele), în calitate de .........../(beneficiar sau titular de investiţie), solicita:

MODIFICAREA
avizului de gospodãrire a apelor

nr. .... din ..., emis de ......

pentru investiţia ......../(denumirea investiţiei) din bazinul hidrografic .........., pe raul ............
Pretentie de confidenţialitate ...................................
Execuţia obiectivului (folosinta, lucrarea) urmeazã sa înceapã la data de .............., iar punerea în funcţiune de la data de ..............
Subsemnatul, .............., declar pe propria rãspundere ca documentaţia pentru care se solicita modificarea avizului de gospodãrire a apelor a fost întocmitã conform normativelor de conţinut, iar lucrãrile/construcţiile/instalaţiile îndeplinesc condiţiile necesare de asigurare a gospodãririi rationale a apelor şi protecţiei resurselor de apa impotriva poluarii, potrivit reglementãrilor în vigoare.
Anexãm în doua exemplare documentaţia tehnica însoţitã de urmãtoarele acte necesare pentru avizare: ....................................................
.......................................................................
.........................../(denumirea actelor, numãrul şi data emiterii)

Data ...........

L.S. ............................
(funcţia, numele şi semnatura)

NOTA:
Lit. a) se completeazã în cazul în care beneficiarul sau titularul de investiţie este o persoana fizica.
Lit. b) se completeazã în cazul în care beneficiarul sau titularul de investiţie este o persoana juridicã.


ANEXA 1b)

Cãtre
...............................................................
(Administraţia Nationala "Apele Romane"/Direcţia Apelor/S.G.A.)

În conformitate cu prevederile <>Legii apelor nr. 107/1996 , cu modificãrile ulterioare,
a) Subsemnatul, ............/(numele şi prenumele solicitantului), posesor al buletinului/cãrţii de identitate seria .... nr. ..., cod numeric personal ......, domiciliat în localitatea ........, str. ..... nr. ...., bl. ..., ap. ...., telefon ...., fax .....;
b) ............./(denumirea societãţii comerciale/regiei autonome), codul fiscal nr. ......., înregistratã la registrul comerţului cu nr. ......, telefon ......, fax ....., cu sediul în localitatea ........., str. ...... nr. ...., judeţul ...., prin reprezentantul sau ............/(numele şi prenumele), în calitate de ......../(beneficiar sau titular de investiţie), solicita:

RETRAGEREA
avizului de gospodãrire a apelor
nr. ....... din ....., emis de .......

pentru investiţia .........../(denumirea investiţiei) din bazinul hidrografic ........, pe raul ............
Subsemnatul, .............., declar pe propria rãspundere urmãtoarele:
- lucrãrile/construcţiile/instalaţiile ce au fãcut obiectul avizului nu au fost realizate;
- lucrãrile realizate nu au impact negativ asupra apelor.

Data ................

L.S. ................................
(funcţia, numele şi semnatura)

NOTA:
Lit. a) se completeazã în cazul în care beneficiarul sau titularul de investiţie este o persoana fizica.
Lit. b) se completeazã în cazul în care beneficiarul sau titularul de investiţie este o persoana juridicã.


ANEXA 1c)

Cãtre
...............................................................
(Administraţia Nationala "Apele Romane"/Direcţia Apelor/S.G.A.)

În conformitate cu prevederile <>Legii apelor nr. 107/1996 , cu modificãrile ulterioare,
a) Subsemnatul, ............/(numele şi prenumele solicitantului), posesor al buletinului/cãrţii de identitate seria .... nr. ...., cod numeric personal ........, domiciliat în localitatea .........., str. ...... nr. ...., bl. ..., ap. ...., telefon ......, fax ......;
b) ............./(denumirea societãţii comerciale/regiei autonome), codul fiscal nr. .........., înregistratã la registrul comerţului cu nr. ......, telefon ......, fax ......, cu sediul în localitatea .........., str. ....... nr. ....., judeţul .........., prin reprezentantul sau ........../(numele şi prenumele), în calitate de .........../(titularul autorizaţiei), solicita:

MODIFICAREA
autorizaţiei de gospodãrire a apelor
nr. .... din ...., emisã de ....

pentru folosinta de apa .........../(denumirea folosinţei de apa) din bazinul hidrografic ..........., pe raul ...........
Pretentie de confidenţialitate .....................................
Subsemnatul, ..........., declar pe propria rãspundere ca documentaţia pentru care se solicita modificarea autorizaţiei de gospodãrire a apelor a fost întocmitã conform normativelor de conţinut, iar lucrãrile/construcţiile/instalaţiile îndeplinesc condiţiile necesare de asigurare a gospodãririi rationale a apelor şi protecţiei resurselor de apa impotriva poluarii, potrivit reglementãrilor în vigoare.
Anexãm în doua exemplare documentaţia tehnica însoţitã de urmãtoarele acte:
......................................................................
......................................................................
............/(denumirea actelor, numãrul şi data emiterii)

Data ..................

L.S. ..............................
(funcţia, numele şi semnatura)

NOTA:
Lit. a) se completeazã în cazul în care beneficiarul sau titularul folosinţei de apa este o persoana fizica.
Lit. b) se completeazã în cazul în care beneficiarul sau titularul folosinţei de apa este o persoana juridicã.


ANEXA 1d)

Cãtre
...............................................................
(Administraţia Nationala "Apele Romane"/Direcţia Apelor/S.G.A.)

În conformitate cu prevederile <>Legii apelor nr. 107/1996 , cu modificãrile ulterioare,
a) Subsemnatul, .............../(numele şi prenumele solicitantului), posesor al buletinului/cãrţii de identitate seria ...... nr. ...., cod numeric personal ......., domiciliat în localitatea ..., str. ... nr. ..., bl. ..., ap. ..., telefon ....., fax ......;
b) ........../(denumirea societãţii comerciale/regiei autonome), codul fiscal nr. ........, înregistratã la registrul comerţului cu nr. ......, telefon ...., fax ....., cu sediul în localitatea ............, str. ...... nr. ...., judeţul ....., prin reprezentantul sau ........./(numele şi prenumele), în calitate de ........./(titularul autorizaţiei), solicita:

RETRAGEREA
autorizaţiei de gospodãrire a apelor

nr. .... din ....., emisã de ....

pentru folosinta de apa ............./(denumirea folosinţei de apa) din bazinul hidrografic ............, pe raul ............., ce este în funcţiune de la data de ...............
Subsemnatul, ..........., declar pe propria rãspundere ca încetarea activitãţii nu are un impact negativ asupra apelor.

Data ................

L.S. ...............................
(funcţia, numele şi semnatura)

NOTA:
Lit. a) se completeazã în cazul în care beneficiarul sau titularul folosinţei de apa este o persoana fizica.
Lit. b) se completeazã în cazul în care beneficiarul sau titularul folosinţei de apa este o persoana juridicã.
-----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016