Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
PROCEDURA din 12 iulie 2006 de acordare a cotelor individuale de lapte si de inscriere in Registrul investitiilor si, respectiv, in Registrul cotelor pentru producatorii definiti la art. 2 alin. (10) din anexa la Hotararea Guvernului nr. 852/2006 privind aprobarea Metodologiei de acordare a cotei individuale de lapte, precum si a modului de alocare si reconstituire a rezervei nationale de lapte
EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR SI DEZVOLTARII RURALE PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 620 din 18 iulie 2006
ART. 1
Cota individualã de lapte pentru livrãri şi/sau vânzãri directe se acorda producãtorilor de lapte care isi extind capacitatea exploatatiei sau care isi realizeazã noi exploataţii, la solicitarea scrisã a acestora cãtre autoritatea competenta, Departamentul de Administrare a Cotei de Lapte (D.A.C.L.).
ART. 2
Formularele-tip ale cererilor, prevãzute în anexele nr. 3-5 la ordin, sunt puse la dispoziţia solicitanţilor de cãtre D.A.C.L. prin structurile sale judeţene, respectiv birourile judeţene ale D.A.C.L.
ART. 3
Formularele-tip ale cererilor, prevãzute în anexele nr. 3 şi 4 la ordin, completate de cãtre producãtorii de lapte:
a) se depun direct la sediul biroului judeţean al D.A.C.L. pe teritoriul cãruia se afla solicitantul, în vederea înscrierii în Registrul investiţiilor; sau
b) se transmit prin posta la sediul biroului judeţean al D.A.C.L., cu confirmare de primire, în vederea înscrierii în Registrul investiţiilor.
ART. 4
(1) Formularele-tip ale cererilor pentru înscrierea în Registrul investiţiilor, prevãzute în anexele nr. 3 şi 4 la ordin, se completeazã şi se depun pana la data de 31 octombrie 2006.
(2) Formularele-tip ale cererilor, prevãzute în anexele nr. 3 şi 4 la ordin, se depun însoţite de urmãtoarele documente:
a) copie de pe BI/CI al/a producãtorului, în cazul persoanelor fizice, sau copie de pe certificatul unic de înregistrare, în cazul persoanelor juridice;
b) în cazul accesarii programului SAPARD şi inclusiv cofinantare prin programul "Fermierul":
- copie de pe contractul de finanţare SAPARD şi anexa B8 cu indicatorii financiari;
- adeverinta de la oficiul judeţean de plati pentru dezvoltare ruralã şi pescuit, cu precizarea capacitãţii exploatatiei şi a numãrului de vaci;
c) în cazul accesarii programului "Fermierul" fãrã cofinantare SAPARD, adeverinta de la direcţia pentru agricultura şi dezvoltare ruralã, care sa ateste aprobarea programului "Fermierul" şi care sa precizeze capacitatea exploatatiei, numãrul de vaci şi producţia anuala de lapte estimatã;
d) în cazul finanţãrii din fonduri proprii:
- scrisoare de confort emisã de banca sau dovada contractãrii unui credit bancar pentru producãtorii care extind capacitatea exploatatiei sau care isi realizeazã noi exploataţii;
- plan de afaceri sau memoriu justificativ din care sa rezulte capacitatea exploatatiei, numãrul de vaci şi producţia anuala de lapte estimatã;
e) în cazul exploataţiilor realizate înainte de 1 aprilie 2006, de la care nu s-a comercializat lapte în perioada 1 aprilie 2005 - 31 martie 2006, dovada livrãrii laptelui dupã aceasta data, pentru o perioada minima de 4 luni.
ART. 5
(1) Formularul-tip al cererii privind acordarea cotei individuale de lapte pentru livrãri, prevãzut în anexa nr. 5 la ordin, se depune dupã finalizarea investiţiilor şi popularea exploataţiilor, dar nu mai târziu de 31 martie 2007.
(2) Formularul-tip al cererii, prevãzut în anexa nr. 5 la ordin, se depune însoţit de urmãtoarele documente:
a) certificat de origine şi valoare productiva pentru animalele achiziţionate; sau
b) dovada privind cantitatea de lapte livrata la un cumpãrãtor aprobat pe o perioada minima de 4 luni.
ART. 6
(1) Verificarea îndeplinirii condiţiilor de înscriere în Registrul cotelor se face de cãtre personalul nominalizat din cadrul birourilor judeţene ale D.A.C.L.
(2) În urma verificãrii, personalul prevãzut la alin. (1) înregistreazã cererile primite, actualizeazã baza de date de la nivelul judeţului şi transmite informaţiile la filiala regionala de care aparţine.
ART. 7
În urma analizarii solicitãrilor producãtorilor transmise de birourile judeţene ale D.A.C.L. filiala regionala propune aprobarea sau respingerea cererilor, iar D.A.C.L. central emite decizia de acordare sau neacordare a cotei individuale de lapte pentru extinderea sau realizarea de noi exploataţii.
ART. 8
D.A.C.L. are obligaţia de a transmite tuturor producãtorilor care au solicitat cota în vederea extinderii sau realizãrii de noi exploataţii deciziile de acordare ori neacordare a cotei individuale de lapte pentru livrãri, pana la data de 1 mai 2007.
---------
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect: